Guvernul ne propune un proiect de buget mincinos. Principalii indicatori macroeconomici sunt absolut nerealisti. In proiect se utilizeaza o rata a somajului de 4.5%, in conditiile in care valoarea reala este de peste 10%! Se mizeaza ridicol pe o crestere a veniturilor din impozitul pe salarii si venit cu 6.9%, absolut imposibila in conditiile in care nu se creeaza noi locuri de munca. Totodata, estimarea privind cresterea veniturilor din impozitul pe profit cu 11.7% pe o piata complet prabusita este fantezista, iar cresterea economica va fi, chiar si intr-un scenariu optimist, aproape de zero, in niciun caz 2.3% cum este prevazut in proiect. Asadar, Guvernul nu ne propune un proiect de buget fundamentat pe cifre, ci o fictiune bazata pe iluzii. Vom combate acest proiect si in Parlament si in justitie. De altfel, a fost deja inregistrata o plangere penala impotriva Guvernului pentru depasirea termenului legal de depunere a Proiectului de buget la Parlament si asteptam cu interes rezolutia in acest caz. Iar, daca procurorii nu-si vor face datoria, vom depune plangere penala si impotriva Parchetului.

40 COMENTARII

  1. Abia in 2050 economia Romaniei va reveni la nivelul anului 1989. !

    Aceasta criza economica va dura un deceniu la nivel european si cei care spun ca Romania isi va relua cresterea economica inainte de 10 ani, fie nu stiu ce spun, fie mint populatia cu nerusinare.

    Toate statisticile europene vorbesc, de la Paris la Berlin, despre deceniul pierdut al Europei 2010- 2020 anume despre blocarea cresterii economice la nivel continental si inghetarea situatiei actuale pentru un deceniu.

    Cei care spun ca Romania va depasii in perioada de criza economia Frantei si a Marii Britanii spun povesti pentru copilasi inbecili
    Este cazul ca macar mogulul sa spuna lucrurilor pe nume.

  2. ROMANIA A DAT DE MULT FALIMENT !
    Într-o lucrare despre istoria crizelor economice scrisă de doi cercetători de la National Bureau of Economic Research din SUA, Carmen M. Reinhart, care lucrează şi la University of Maryland, şi Kenneth S. Rogoff, care activează şi la Harvard, apare că România a intrat în default sau în restructurări/reeşalonări de datorii în 1933, 1981 şi 1989.
    Eu ştiam că România comunistă a reuşit să-şi plătească toate datoriile în anii ’80, inclusiv prin măsurile de austeritate impuse populaţiei.
    Daca Romania va ajunge la productia din I989 in anul 2050 inseamna ca nu trebue sa ne fie teama de faliment.
    Suntem in faliment !!!!!

  3. “Sunt Presedinte, sunt Presedinte”.
    Asa striga Mircea Geoana la alegerile din 2009, cu un entuziasm aproape infantil, sarind in sus de bucurie.(…) Cititi articolul in intregime pe blog.

  4. @ Dan Voiculescu

    ALTERNATIVĂ

    Decât să sesizezi din nou Parchetul
    Şi tot să-ţi faci continuu sânge rău ,
    Mai bine ar fi să nu votezi bugetul
    Şi să-l dai pe Boc pe mâna lui Falău .

  5. BUGET PENTRU CEI CARE APARA DEMOCRATIA DE POPOR !

    Suntem primii din Europa le numarul de serviii secrete Avem mai multe servicii secrete si mai multi agenti operativi decat pe vremea lui Ceausescu.

    In timp ce romanii sunt din ce in ce mai saraci, iar domenii precum educatia sunt subfinantate, bugetele serviciilor secrete cresc de la an la an. Iar marirea bugetelor serviiilor secrete se justifica doar prin activitatea pe care acestea o desfasoara in favoarea mafiei Basescu.
    Ce parere aveti ?

  6. Bugetul acesta este pentru noi, proştii. Ei ştiu cifrele exacte: câţi bani vor avea de furat pentru alegeri. Pentru foamea lor niciodată ostoită, bugetul e cam mic şi atunci aplică principiul: ori măresc ciolanul, ori răresc haita. Luptele fratricide de la Cluj arată că vor să rărească haita. Vezi şi http://mirceahamza.com/?p=1250.

  7. APEL CATRE SECURITATE !
    BASESCU CA SI CEAUSESCU !
    Nu am nici-o simpatie pentru aceasta organizatie ci dimpotriva. Am scapat de infernala ancheta securitatii dupa un an jumate de an fiind invinuit de inalta tradare, pentru transmiterea in occident a unui material filmat despre Ceausescu. Imediat dupa terminarea facultatii am fost trimis sa fac un film la Scornicesti . In sat a avut loc o nunta unde unde Ceausescu a vorbit in fata unor tovatasi despre …..o bomba atomica. Am scapat cu viata printr-o scrisoare adresata de Presedintele SUA. Carter. In ancheta ( securitatea era divizata din 1977 ) am cunoscut ” securisti buni ” care au incercat sa-mi salveze viata ” si cei rai ” care se pregateu sa-mi puna streangul pe gat. Cu alte cuvinte am cunoscut securitatea pe pielea mea atat la figurat cat mai ales la propriu. Cu toate acestea ma simt moral obligat sa spun doua mari adevaruri, fara de care socitatea romaneasca nu poate merge inainte, – Securitatea a reusit sa cuprinda cu anumite exceptii elita societatii romanesti. Fiecare valoare a cestei tari a avut intr-un fel sau altu relatii cu securitata. Acest lucru sa intamplat atat in Germania lui Hitler sau Rusia lui Stalin. – Securitatea a fost elementul hotarator in caderea si lichidarea lui Ceausescu. In aceste zile istoria se repeta, Basescu ca si Ceausescu a declarat razboi poporului roman. Asistam la o atmosfera prerevolutionara asemanatoare cu cea din …1989. In serviciile romanesti se gasesc oameni de tote felurile….Gasim patroti si oportunisti, oameni tineri care nu au cunoscut comunismul alaturi de ” vechea garda care are sansa de a-si sterge pacatele. Cunosc de la sursa faptul ca ” securistii ” sunt nemultumiti de faptul ca nu sunt lasati sa-si faca datoria devenind un fel de garda pretoriana a clicii Basescu. In concluzie ma adresez fiecarui om de bine din servicille romanesti sa arate demnitate si sa se alature poporului mereu jignit si acum infometat, exact ca in… 1989. .Cetateni acestei tari va vor recunoscatori si va vor strange mainile mainile iar copii vostrii vor fi mandrii de voi ! Dumnezeu sa va ajuta sa gasiti calea cea dreapta .
    Robert Horvath DEVA Cineast- New York

  8. Intrebarea este cit din buget va merge catre organizarea de alegeri,de ce nu sint retrase trupele romanesti din strainatate ca sa se mai economiseasca un ban,de cine ne apara atitea servicii de securitate,si cind vor incepe sa ne ridice de pe strada baietii in civil ,pe noi cei care nu sintem deacord cu lichelele care ne conduc.Alegerile vor fi comasate pentru a se putea fura mai usor la vot.Daca e sa dea un ban ,sa-l dea doar o singura data si nu de 2 ori ca s-ar putea sa se prinda careva.In urma recensamintului stiu cite milioane de voturi pot fura de afara ,exact ca la prezidentiale .

  9. Eu nu inteleg un lucru si daca poate cineva sa ma lamureasca: valoarea adevarata a somajului este de X%.

    Eu beneficiez de somaj pentru studii superioare, adica timp de 6 luni beneficiez de acest ajutor material care mai include si CAS-ul. In rest, nimic, nu mi s-a prezentat vreo platforma de recalificare…nimic! Sa presupunem ca trec aceste 6 luni si eu in continuare nu imi gasesc loc de munca. Eu cum voi figura?

    Asadar, valoarea reala a somajului inseamna includerea celor fara loc de munca, insa neinregistrati? Traitul asta in Romania… incepe sa ma oboseasca.

  10. Si totusi de ce a venit in Romania, in plina criza, Mr.Viconte Etienne Davignon – maretul sef al influentului Grup Bieldenberg?
    In Grecia si Italia au venit ucenicii lui la putere..adica au fost numiti. Ceva prognoze pentru Romania?

  11. @ ROBERT HORVATH NEW YORK

    De trei ani încoace ,
    Gura nu-ţi mai tace ;
    Papă tot de-ţi place ,
    Dar lasă-ne pace !
    ( Dracul să te-nţarce ! )

  12. @ Anca M

    Nivelul somajului in Romania (si nu numai) se masoara prin intermediul indicatorului ” Rata somajului „, indicator al carui mod de calcul este reglementat prin Ordinul comun nr.186/2068 din 15 aprilie 2002 privind aprobarea Sistemului de indicatori statistici ai pietei muncii si metodologia de calcul al acestora emis de M.M.S.S. si I.N.S.pe care il puteti studia aici :
    http://www.legestart.ro/Ordinul-186-2002-aprobarea-Sistemului-indicatori-statistici-ai-pietei-muncii-metodologia-calcul-acestora-(NjY0MTk-).htm
    Sa traiti bine !

  13. Poate exista un guvern mai imbecil? Credeam ca si-au epuizat resursele, dar iata ca ma uimesc pe zi ce trece cu incompetenta afisata.

  14. @cornel
    important nu e cati bani vor merge spre organizarea alegerilor, ci spre aranjarea voturilor. Problema e ca multi bani vor fi cheltuiti pe mita electorala.

  15. Va multumim ca ne reprezentati. Mi-as dori sa fie si restul Opozitiei macar la fel de combatanti ca Dumneavoastra. Coalitia distruge Romania sacrificand Ministerele Educatiei, Culturii, Sanatatii care sporesc calitatea resurselor umane si implicit a productivitatii, adica crestere economica. Guvernul zice ca va „crea” Locuri de Munca si pe de alta parte zice (Base) ca trebuie sa mai de afara 100.000 de bugetari. E total stupid. Sa absoarbe fonduri Europene si sa ofere STABILITATE si PREDICTIBILITATE prin legi corecte pentru investitori privati. De coruptie…

  16. @Dan Doboseriu

    Multumesc! Am inteles acum cum se calculeaza :) iar primul bruiaj la valoarea finala este I.N.S., institutie despre care nu stiam prea multe pana adineaori, la recensamant.

  17. andrei g. spui bine. cam astea sunt masurile pe care guvernantii ar trebui sa le ia. de ce sa nu absorbim cateva miliarde de euro bani europeni?

  18. Domnule Senator,

    Ma adresez dumneavoastra pentru ca sunteti singurul membru al opozitiei care tine contactul cu poporul si singurul lider al opozitiei care “face ceva” util pentru Romania. (ponta nu accepta decat lingusiri pe blog iar crin nu mai exist a pe blogosfera).

    Am o intrebare pentru USL:

    Ce rost are incercarea USL de a-l suspenda pe basescu? Nu aveti majoritatea necesara in senat si chiar daca printr-un miracol ati avea-o, decizia senatului de suspendare a lui basescu trebuie sa fie aprobata (gratie lui sova) de Curtea Constitutionala unde PDL este majoritar. Sansele acestei incercari de suspendare sunt deci nule.
    Ce urmariti prin acest gest? Sa demonstrati inca odata in plus cat de impotenta este USL?

    Sefia Senatului si implicit a doua pozitie in stat nu este a USL nu este a PSDului , este a celor care v- au votat . Este a celor care si-au pus sperante si v-au oferit incredere ca le reprezentati interesele. Deci cu ce drept faceti trocuri, rocade si generosi renuntati la ceva ce nu va apartine? Daca PSD nu mai are incredere in Geoana, sefia Senatului e corect sa fie hotarata prin vot.

    Datorita unei anomalii (traseismul politic) opozitia desi majoritara la formarea actualului Parlament, a ajuns sa fie minoritara si deci sa nu mai poata parcurge procesul democratic al schimbarii sefului senatului decat cu riscul de a pierde acest post.

    Toate de mai sus, corelate cu faptul ca Parlamentul nu mai reprezinta optiunea ACTUALA a electoratului (nici macar nu mai exprima optiunea INITIALA a electoratului) va obliga sa faceti singurul lucru decent care mai poate fi facut:

    DEMISIA IN BLOC A OPOZITIEI DIN PARLAMENT si obligarea actualului regim prin proteste publice la alegeri anticipate.

    La ora actuala prezenta in Parlament a opozitiei demonstreaza cu cata disperare se agata de “scaune” parlamentarii dumneavoastra iar incercarea de suspendare a presedintelui , menita doar sa ne arate impotenta domniilor voastre, nu e cu nimic diferita de gestul cersetorului de la colt de strada care isi dezveleste ranile pentru impresionarea trecatorilor.

    Alegerile anticipate va ofera majoritatea in Parlament si astfel sanse maxime de a suspenda presedintele dictator.

  19. Nu mai are nici un rost sa vorbim de buget si mai ales de modul in care el a fost realizat,dintr-un singur motiv.Fura ,au furat si vor fura in continuare.Familia din Strehaia cu doamna aceeia care a cerut EUTANASIEREA ei si a ficei sale pe motivul ca sunt prea SARACI CA SA TRAIASCA este motivul pentru care Boc si gurpul sau mafiot devin ILEGITIMI.
    Vorbim de buget si de incompetenta guvernantilor cand ar trebui sa vorbim de faptul ca ar trebui sa ii CERCETAM pentru GENOCID.Hitler a gazat si a impuscat oameni ,metoda de a ucide in masa a evoluat in timp si acum s-a ajuns sa fie ucisi o masa de oameni prin INFOMETARE.
    Cazul acelei femei este unul dramatic,dar nu putem noi ca si populatie sa ne ocupam de fiecare caz prin donatii sau diferite ajutoare.Aici ar trebui sa intervina statul ,acela care l-a desfintat domnul Basescu prin afirmatia ca STATUL NU MAI TREBUIE SA FIE STAT SOCIAL.Statul indiferent de culoarea politica a guvernantilor,idiferent ca este republica sau monarhie ,ARE OBLIGATIA sa aibe grija de TOTI cetatenii lui.Ceea ce il face si stat social.
    As vrea sa mergeti in Senat sa prezentati cazul acelei femei ,dar mai mult as vrea sa o autati pe aceea femeie sa ajunga in fata lui Boc,in fata guvernului sa le spuna ceea ce are de spus SI II FACE EA SINGURA ( O FEMEIE CU HANDICAP ) PRAF,pe guvernantii nostrii.
    Noi ceilalti trebuie sa o sprijinim,dar nu cu fonduri ci sa fim uniti si sa NE CEREM DREPTURILE,asa cum a facut si ea.Avem multe de invatat de la acea femeie,noi toti.

  20. MAI CEVA CA-N ZORBA GRECU

    Trenul cu pânze „România-mpovărată”, supraâncărcat cu împrumuturi făcute de „Fiul risipitor”, a scăpat pe panta datoriilor cu eurodeclivitate maximă, urmând să se izbească de parapetul fără amortizoare al celor 22 de ani de aşteptări. Cât despre bugetul lui 2012 :

    Când nu-i cuget
    Şi dor muget
    Micuţul făcu un buget
    Pentru-ai săi aflaţi în horă;
    Gaşca cea bugetivoră.
    Lasă plebea fără pită,
    Mintea lui Emil, tâmpită.
    Bani repartizaţi cu vicii
    Pentru Jon*, pentru servicii.
    Cine să îl ia la goană ?
    Ponta ce-l freacă pe Geoană?
    Că-n beteaga opoziţie
    Doar DV are poziţie…
    Cel de Sus ne-a părăsit
    Că-n Zi Mare l-am mierlit
    Prin gâdele Iliescu
    Pe nea Nicu Ceauşescu –
    Prăpădit şi grandoman,
    Dar cu suflet de ţăran.
    Dacă pierdem şi la anul
    Rămânem cu bolovanul
    Prins de mâini şi de piciare;
    Deşteaptă-te frăţioare !

    În aşteptarea impactului, stăpânul inelelor

    Jeffrey Franks aduse vorba
    Că-l vom depăşi pe Zorba…

Comentariile sunt închise.