Pentru ca intelegi sa iei si tu atitudine impotriva aberatiei fara seaman a unei legislatii care tolereaza si gratuleaza prin libertate pedofilia sau abuzurile sexuale care sfideaza chiar fundamentele civilizatiei. Cititi aici cazul lui Lucian Pop. E dincolo de orice comentarii.

Solutia e deja formulata in initiativa civica pentru revizuirea Constitutiei, demarata la nivel national  (al carei text poate fi parcurs aici si despre al carei stadiu gasiti detalii pe facias.org ): pedeapsa cu inchisoarea pe viata, fara posibilitatea suspendarii, pentru pedofilie si alte infractiuni grave.   

Pentru o mai clara argumentatie, voi cita integral un text publicat aici, pe blog, pe 5 septembrie:

În urmă cu câteva săptămâni am declansat o largă consultare publică în vederea revizuirii Constitutiei. Iar una din temele principale viza mentionarea expresă în Constitutie a pedepsei maxime, fără posibilitatea suspendării, pentru infractiunile extrem de grave, precum pedofilia.

Există un argument puternic în baza căruia militez pentru o expresie CONSTITUTIONALĂ a acestei nevoi sociale care – se poate argumenta – s-ar putea limita la o simplă modificare a Codului Penal: dramele a mii de copii, ale caror destine au fost mutilate de persoane pentru care Codul Penal nu a avut nicio valoare, care au inteles ca legile de zi cu zi au fost ocolite, răstălmăcite si păcălite. Numai în ultimele zile m-am implicat în două astfel de cazuri, încercând, prin intermediul juristilor, să repar erorile inadmisibile ale sistemului de drept din România.

Iată raportul FACIAS pentru incredibilul dosar ”Lăzăroiu”:

”Lazaroiu Viorel si-a violat fiica cea mare incepand de cand aceasta avea 6 ani, timp de 6-7 ani, pana in anul 2000 cand s-a decoperit fapta. Copilului i se punea casete video cu pedofili, sugerandu-i-se ca este normal ce i se intampla. Fata cea mica a avut intotdeauna o structura fragila, iar la varsta de 14 ani arata ca un copil de 6-7 ani, astfel incat agresiunile au inceput si asupra ei. Deoarece era mai matura si intelegea ce i se intampla, infractiunea s-a desfasurat cu violenta. Dupa aflarea faptei, cercetarea penala s-a facut timp de doi ani, perioada in care faptuitorul a stat in arestul politiei; a primit doar 10 ani de inchisoare si a fost decazut din drepturile parintesti doar pentru o perioada de 5 ani! A executat doar 5 ani, dintre care doi in arestul politiei si trei la biblioteca unui penitenciar din Tulcea. A fost eliberat in 2005 din Penitenciarul Tulcea pe baza unor fise de eliberare conditionata. Ulterior, s-a dovedit ca acestea erau falsificate, in prezent existand un dosar pe rol cu privire la identificarea autorilor acestor falsuri. Acest lucru se intampla fara ca masura de eliberare sa fie revocata, numitul Lazaroiu Viorel fiind in prezent in libertate. Ambii copii au avut tentative de suicid, fapt dovedit de certificatele medicale. Fata cea mica a suferit in urma violului si o fractura de coloana. Ulterior i s-a identificat o boala rara de fragilitate a oaselor.”

Un al doilea caz se desfăsoră în Vaslui, unde un sexagenar a abuzat o fetită de 13 ani. Abuzul s-a soldat cu o sarcină nedescoperită până în luna a cincea, moment în care copila a fost trimisă în plasament de serviciile sociale, fiind obligată de lege să ducă sarcina până la capăt. Victima abuzului, cu alte cuvinte, a fost luată de lângă familie în ciuda propriei dorinte, urmând să devină unul din acei tragici ”copii cu copil”, în timp ce abuzatorul de 63 de ani se află în libertate, face destăinuiri picante presei si mizează pe un proces lung si generos.

Aceste două cazuri nu vin decât să confirme mecanismul impunitătii pedofililor promovat adesea de sistemul de drept din România. În anul 2003, de pildă, un oarecare Daniel Ungur era condamnat la o pedeapsă de 9 ani pentru un astfel de abuz sexual violent. Pedeapsa i-a fost redusă la doar cinci ani în urma unui apel, însă stat după gratii doar trei. A revenit în libertate fără orice supraveghere de specialitate si a abuzat 14 copii minori, printre mărturii aflându-se si cea a propriului său fiu!

În mod evident, sistemul actual nu functioneaza. Codul penal, vulnerabil la interpretari si modificari, nu este o garantie suficienta care sa ne protejeze copiii. De aceea, am convingerea ca este nevoie sa consacram, chiar prin Constitutie, pedepse radicale pentru pedofili. Integritatea fizica si psihica a copiilor nostri este indeajuns de importanta pentru a fi protejata chiar prin textul legii fundamentale. Romania nu este ”paradisul pedofiliei”, asa cum a fost uneori numită în presa occidentală.

 

20 COMENTARII

  1. CAZUL BASESCU …..VIOLATORUL NATIONAL

    Solutia e deja formulata in initiativa civica pentru revizuirea Constitutiei, demarata la nivel national pedeapsa cu inchisoarea pe viata, fara posibilitatea suspendarii, pentru infractiuni grave impotriva poporului Roman.
    Există un argument puternic în baza căruia militez pentru o expresie CONSTITUTIONALĂ a acestei nevoi sociale care – se poate argumenta – s-ar putea limita la o simplă modificare a Codului Penal: dramele a mii de romani, ale caror destine au fost mutilate de persoane pentru care Codul Penal nu a avut nicio valoare, care au inteles ca legile de zi cu zi au fost ocolite, răstălmăcite si păcălite.

  2. UN ANUNT IMPORTANT PENTRU MOGUL !
    Un ungur va fi al doilea om in stat, in Romania

    Daca PDL nu va fi de acord ca un PSD ist……..sa fie ales presedinte al Senatului, mai mult ca sigur, la vot, va castiga candidatul UDMR.

    ROBERT HORVATH ANUNTA IN PREMIERA CANDIDATURA !

    Am fost convins este vorba de mine!
    Sunt mai calificat decat gasca de comunisti si securisti de la conducerea
    UDMR. Anunt oficial pe acest blog ca nu am timp pentru luarea Transilvaniei fiind ocupat cu filmarile.

  3. SUFLET DE CÂINE

    Cu sânge canin se va spăla pe mâini
    Puterea ce-a-nlăcrimat mii de cinofili ,
    Prin reforma oranj a uciderii de câini
    Şi prin umana milă a ei … de pedofili .

  4. Pruncul V.P. abuzat de „pedofilii politici” I.I. şi A.N.

    Motto : Acum că l-a decapitat,
    D.V., citiţi-o în Senat.

    TRELE DUHURI RELE

    Putea-veţi oare să roşiţi ?
    Partid de rromi, de troglodiţi.
    Spusei şi eu aşa-ntr-o doară
    Deviza : capra lui să moară !
    Făpturi hrănite cu nutreţ,
    Purceaua vă e moartă în coteţ,
    Sunteţi pierduţi în negre ipoteze,
    Plebea refuză să vă mai voteze.
    Ponta, I.I. şi Bombonel : năluci
    Rămâne România pe butuci…
    Bubosul Voicu să fie bulibaşă
    Peste partidul roşu – o gogoaşă.
    La Cotroceni Jon* a ejaculat
    Servit de târfe; dănţue-n palat.
    Privesc spre Cer – singurul crez,
    Aştept un semn : pe cine să votez.
    –––––––––––––-
    D.V., o scoatem noi la mal
    Aş vrea să-l văd pe Jon* în port
    …hamal.

  5. ARE MÂNĂ BUNĂ

    – Era clar, tu, că Iliescu are probleme la „bilă.
    – Şi ce-i fac ăia la Elias ?
    – Trepanaţie ! Mai încape discuţie…
    – Are mână bună Ponta ! Urmează A.Nastase.
    – Cocoşata ?
    – Nu, tu ! Bombonel…

  6. Nici inchisoarea pe viata nu e suficienta pentru animalele astea, pentru ca placerea lor vinovata distruge vietile unor copii.

  7. Legile necesita modificari, pentru ca infractiunile ar trebui sanctionate corespunzator cu urmarile produse victimelor.

  8. Buna treaba a facut Facias cu initiativa asta. Nu se mai poate sa ii lasam pe criminalii astia sa scape basma curata dupa 1-2 ani de puscarie, in timp ce unul care fura o paine ia cam aceeasi pedeapsa.

  9. Pedofilii sunt instabili. Cu siguranta, dupa cativa ani de inchisoare nu se vindeca de aceasta manie si, deci, vor recidiva.

Comentariile sunt închise.