Update: Anca M, Bogdanel si Marco sunt castigatorii. Vor fi contactati de echipa. 

Intentia USL de a demara procedurile parlamentare privind suspendarea presedintelui a determinat o reactie furibunda din partea propagandei puterii. Si, pentru ca aparatul de represiune mediatica al regimului Basescu are idei putine, dar fixe, tinta predilecta a fost Dan Voiculescu. Am rasfoit zilele trecute revista presei: numele meu nu lipsea din niciunul dintre cele peste 50 de articole dedicate acestui subiect.

Sunt mai multe explicatii pentru fenomen. Va propun cateva variante si astept, cu interes, comentariile voastre.

1.   Propaganda portocalie incearca in mod ridicol sa provoace o concurenta in cadrul USL. 

2.   Puterea doreste sa reduca o confruntare institutionala majora la un conflict personal, Voiculescu-Basescu.

3.   Asocierea Suspendare-Voiculescu a devenit un reflex conditionat. “Cainii” de paza ai regimului Basescu, cand aud suspendare, latra “Voiculescu”.

4.   Asa cum am mai sugerat, ziaristii arondati puterii sunt platiti in functie de numarul de felicsi din articol. Pe subiectul suspendarii, si-au asigurat primele de Craciun (le pregatesc in curand, aici, pe blog, un Felixometru care le va masura obiectiv prestatia). 

Cele mai interesante trei comentarii vor fi premiate – pentru a stimula circulatia si inspiratia :) – cu cate o sticla de sampanie Veuve Clicquot Brut Gift. Chiar in ziua de mos Nicolae, pentru a fi impartasita cu cei dragi de Sarbatori.

*Reamintesc ca justitia a respins toate acuzatiile din dosarul CNSAS. In urma presiunilor politice, a fost retinuta doar o nota comerciala adresata directorului intreprinderii de comert exterior (NU securitatii) despre o intalnire cu un om de afaceri strain, o obligatie legala pentru orice angajat in comertul exterior pana in anul 1989. “Felix” a fost un balon de sapun umflat propagandistic de regimul Basescu si spart la Curtea de Apel Bucuresti si Inalta Curte de Justitie si Casatie.  

185 COMENTARII

  1. Rostirea/scrierea numelui Felix le induce o senzatie placuta, datorita energiei pozitive ce o degaja acest cuvant. Stim doar ca „”felix”” in latina inseamna fericit.

  2. MOTANUL FELIX PREA MODESTUL !
    Dan Voiculescu: ”In 6 luni, doua milioane de romani vor fi muritori de foame”
    Din nou mogulul minimalizeaza lucrurile…..vor fi 4 milioane pe putin.
    Pentru prima dată după 60 de ani, spaţiul euro-atlantic traversează o criză cvadruplă: economică, politică, ideologică şi instituţională. Sărăcia şi neîncrederea în instituţii încurajează violenţa şi mişcările extremiste. Într-un asemenea context, România, excesiv îndatorată, fără producţie internă şi fără consum, cu o imagine internaţională deplorabilă, este victima perfectă. Să renunţăm la iluzii: când întreaga Europă are probleme, nimeni nu va salva România.
    In final trebuia sa adaugati plin de modestie
    CU EXCEPTIA MEA.

  3. DIFERENTA DINTRE MOTANUL FELIX SI CEILALTI
    L-am gasit intr-un fragment de interviu care spune tot…..
    „Profesia mea m-a adus în contact cu Europa occidentală şi sistemul capitalist cu mult înainte de 1989. Am învăţat bine regulile acestui sistem. Am avut, astfel, un avantaj semnificativ după Revoluţie ”
    Cu alte cuvinte mogulul a cunoscut capitalismul inainte de 89 in timp ce ceilalti
    nu reusesc sa-l cunoasca nici acum …dupa mai bine de 20 de ani.

  4. corectat

    MOTANUL MONARHIC !

    SOLUTIA SALVATOARE PENTRU ROMANIA
    Pana la proba contrarie, monarhia a fost singurul sistem in cadrul caruia Romania a inregistrat un salt de un ordin de marime. Asta nu inseamna ca republica e prin ea insasi un sistem nociv natiunii romane. Romanii sunt liberi sa-si aleaga calea. Daca vor sa mai sacrifice inca o generatie… si inca una… si inca una… e alegerea lor.
    In ultimii 20 de ani, combinatia romani+republica a demonstrat ca si tranzitia poate deveni permanenta…
    SOLUTIA PENTRU IESIREA DIN CRIZA ECONOMICA, MORALA SI RASIALA !
    – UN REGE TANAR EDUCAT LA LONDRA NE BALCANIZAT ACCEPTAT DE CURTIILE REGALE ALE EUROPEI. UN ARBITRU NEUTRU AL VIETII POLITICE , DEASUPRA PARTIDELOR SI INTERESELOR DE GRUP.
    Conducatorul statului- REGELE NICOLAE ( singurul urmas legal al coranei Romaniei )
    PRIM MINISTRU : DAN VOICULESCU -UN OM COMPETENT IN TARA INCOMPETENTEI GENERALIZATE, IN TARA CEA MAI CORUPTA DIN EUROPA
    SI PROBABIL DE PE MAPAMOND.
    Am trimis o scrisoare printului Charles vrand sa-i aflu opinia despre aceasta ideie. Raspunsul a venit promt \”Propunerea de a se reveni la monarhie prin varul meu Nicolae este extrem de interesanta.Ea va ridica prestigiul international al tarii, dar in ultima istanta totul depinde de vointa poporului roman \”
    Aceasta solutie poate fi sprijinita de toate partidele politice de toti oamenii de buna credinta care vor sa scoata tara in fundatura fara iesire in care ne gasim.
    Robert Horvath Deva cineast New York

  5. Eu cred ca punctul doi este varianta ceea mai probabila.Daca puterea reuseste sa induca ideea in randul populatiei ca Voiculescu are ceva personal cu Basescu,atunci TOATA LUPTA OPOZITIEI,sau cel putin o parte din opozitie ,nu o sa mai aibe suportul populatiei ,fie in strada sau la vot.
    „Opozitia NU mai lupta pentru populatie si impotriva infractiunilor puterii ,ci lupta doar ca sa IL DE-A JOS PE CINSTITUL SI NEVINOVATUL Basescu”,asta este ideea care se doreste sa se intipareasca in mintile oamenilor.

    P.S. Daca o sa considerati interesant comentariul meu,vreau sa vindeti sticla la o licitatie ,iar banii sa ii donati unei familii nevoiase.Cred ca ei o sa se bucure mai mult de „sampanie” decat o sa ma bucur eu… :) .Ultima parte NU vreau sa influenteze decizia de a alege comentariul meu,ci doar dorinta mea in cazul in care sunt printre finalisti.

  6. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    V-am lasat un text in spate cu doua pagini.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  7. DOMNULE TRAIAN BĂSESCU

    Neevitata ta înlăturare
    Felix o vede doar prin suspendare,
    Pentru-a dribla, lucid, o lapidare
    Mai greu de ocolit la drumul mare.

    Consultă orişice crestomaţie
    Şi-ai să pricepi că e democraţie.
    Vulcanul fierbe, gata să erupă,
    Căţeii tăi nu sunt copii de trupă.

    Când s-a pornit să curgă lava
    Nu scapă nici dulăii, nici otava.
    Ciracii tăi trimişi în Ţara Sfântă
    Să ude Zidul care nu se zvântă

    Nu au acces la mila lui Isus ;
    Eşti jos TB, oricât ai fi de sus.
    Te du la schit ca unii criminali
    Om de nimic, banal printre banali.

    În Postul Mare de Crăciun,
    Bătând mii de mătănii, fă-te bun.
    Ca să cunoşti mila săracilor,
    Scapă din hora neagr-a dracilor…

  8. „sampanie Veuve Clicquot Brut Gift”

    am gasit-o pe net, costa 265 lei. deci 265×3=795 cheltuiti aiurea-n tramvai in loc sa platiti tonomatele alea amarate de la Jurnalul&S.F.&Felicia ce v-au slujit cu devotament si credinta, cu sau fara batista, atatia ani.
    da, stiu, 795 de lei impartiti la nr. de lichele somere inseamna doar cativa leuti per cap de ciutac furajat, insa pentru „jurnalistii” de doi bani, orice leut gaurit inseamna o comoara.

  9. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    In primul rand, propunerea de suspendare din functie a Presedintelui Romaniei nu poate, constitutional vorbind, veni de la un partid, coalitie de partide etc., in particular de la USL, ci, dupa cum dispune Constitutia, de la cel putin o treime din numarul deputatilor si senatorilor. Mai precis spus, respectiva treime poate INITIA propunerea.
    Cum deputatii si senatorii sunt in serviciul poporului si orice mandat impertativ este nul, initierea propunerii de suspendare venind de la partid etc. este un act nelegitim si neconstitutional.
    La baza initiativei poate sa stea un deputat ori un senator ori un grup care urmeaza sa lanseze celorlalti deputati si senatori chemarea de a subscrie la initiativa. O astfel de atributie – de a veghea ca Presedintele Romaniei sa nu savarseasca fapte grave prin care incalca dispozitiile si principiile constitutionale din motive nelegitime – face parte – ori trebuie sa faca parte – din fisa mandatului de deputat sau senator, daca se poate spune asa.
    Dupa ce cuantumul de o treime s-a realizat, initiativa in cauza trebuie sa parcurga o serie de pasi procedurali din oficiu, acestia urmand a fi facuti de Camere, respectiv de birourile permanente ale acestora, la care se adauga Curtea Constitutionala..
    Asupra acestor pasi am facut, cred, candva, pe blogul dvs. trimitere, dar imi dau acum seama ca ordinea pasilor expusa acolo trebuie remaniata.
    Prima dvs. varianta are mari sanse sa fie corecta, cu precizarea ca termenul „concurenta” nu-si are locul – poate „discordie”.
    Si a doua varianta are mari sanse sa fie corecta, dar numai in ipoteza in care, vorbindu-se despre un „conflict personal”, ar rezulta un castig ca urmare a unor dezvaluiri socante in ceea ce va priveste – de pilda, daca s-ar veni cu dovezi cum ca ati fi in posesia mult trambitatei averi a lui Ceausescu.
    Si a treia varianta are sanse sa fie corecta, de vreme ce dvs. ati fost in mod constant, multa vreme, promotorul ideii suspendarii din functie a Presedintelui Romaniei – ba, ati dat si termene!
    In ceea ce priveste a patra varianta, asa cum eu nu am nici o dovada directa, dar, pana la urma, chiar indirecta zdrobitoare, ca sa pot afirma ca v-ati insusit averea lui Ceausescu, asa nici dvs. nu produceti, cel putin aici, pe blog, o asemenea dovada ca exista ziaristi platiti dupa numarul felicsilor din articol. Faceti asadar o afirmatie care va coboara de pe soclul de creator al unui imperiu mass-media la nivelul unui prestator de servicii prin intermediul mass-media. Acest fapt – va marturisesc sincer – ma intristeaza.
    Dar metoda ASOCIERII nu-i noua – ca atunci cand se vorbeste despre suspendarea Presedintelui Romaniei sa ne duca gandul la dvs. Candva – sunt convins ca tineti minte – v-am si remis un text despre o asemenea metoda. Iar silogismul este simplu: „Zici de suspendare, zici de Voiculescu. Zici de Voiculescu, zici de politie politica, de averea lui Ceausescu etc. etc.”. Pana la urma in constiinta publica nu raman note explicative, de genul celei din subsolul textului dvs., ci asocieri binomiale ori maximum trinomiale. Exact ca in Decembrie 1989: „Securisti=teroristi”.
    Pe acest din urma aspect nu aveti nici o sansa cu nici un fel de text explicativ sa scapati de etichetele care insotesc numele dvs. Memoria colectiva nu retine decat formulele binomiale, cel mult trinomiale. Nu exista decat doua metode – una v-am prezentat-o candva, dar se vede ca solutiile celor doi consilieri ai dvs. care au fost de fata si de care n-am mai auzit nimic au avut prioritate in alegerea dvs.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  10. Ma uitam si ma minunam. pe site-ul EVZ sunt 208.400 de pagini care va contin numele =). Cred ca de departe poate fi folosit drept etalon absolut. Urmatorul in clasament, la distanta mare de lider, ar fi HotNews, care are numai 84.600.

    Ipoteza mea referitoare la interesul fata de dvs. are ca baza mediocritatea de care au dat dovada ceilalti lideri ai USL-ului in ultima vreme. Desi pe dl. Ponta il admiram ca pe un exemplu pozitiv al determinarii generatiei tinere, a reusit sa dezamageasca prin discurs si declaratii. Dl. Antonescu a fost discreditat chiar de catre oamenii importanti ai PNL si desi ar fi avut posibilitatea sa corecteze atitudinea lenesa, din comoditate nu a facut-o. In cea ce-l priveste pe dl. Constantin, singurul neajuns al dumnealui e ca nu are notorietatea dumneavoastra.

    Analizand situatia, problema este la USL, care desi are in maini razele nemultumirii populatiei nu gaseste metoda sa le concentreze printr-o singura lentila (asa cum au facut PD si PNL in 2004 folosindu-l pe Stolojan), pentru a porni un foc purificator.

  11. ALEGERE DIFICILĂ

    De când cu Legea câinilor, îl macină un chin
    Pe Javra ordinară ce, sigur, la anul, va da chix ;
    Gândind ce-ar fi mai bine : suspendat de Crin
    Ori, din milă creştinească, adoptat … de Felix ?

  12. STUDIU DE RISC

    Băsescu nu mai are mult şi va ajunge-un hârb ;
    Prin strungă, deja-i curg bale ca javrei lui Pavlov ;
    Iar caninii riscă să şi-i rupă şi să rămână ştirb ,
    De-l va muşca de fund pe Felix … ca pe dl.SOV

  13. O ULTIMĂ DORINŢĂ

    Şi-a propus Piratul, ajuns deja în pragul disperării ,
    De Sf. Nicolae, şampanie să bea ( fiind sătul de whisky )
    Direct din frunza preţioasă a ministrei dezvoltării ,
    Savurând ca Bill trabucul … de sub rochia lui Lewinsky .

  14. @ Dan Voiculescu

    Numai băutură daţi ca premiu… :D Eu tot aştept să-mi public o carte, ceva… :D Dar nuuuu… băutură… :lol:

    OK, comentariul meu este format din două cuvinte, pentru că tot mă ceartă lumea că scriu mult, două cuvinte care îmi trec acum prin minte, fără nici cea mai mică legătură cu subiectul… ;)

    „Războiul Masonilor”

  15. @ Valeriu Mangu

    Dacă îmi permiteţi, vă dau un exemplu echivalent, referitor la excluderea domnului Mircea Geoană (asta ca o dovadă că toţi politicienii consideră că parlamentarii trebuie să reprezinte partidul în Parlament).

    Domnul Şova afirmă, într-un document oficial al PSD, că domnul Geoană se face vinovat de… încălcarea art.30 lit.b, d, f si g din Statutul PSD.

    “ARTICOLUL 30
    Membrii Partidului Social Democrat au următoarele îndatoriri:
    b)să cunoască şi să respecte Statutul PSD şi Programul Politic al partidului
    d)să contribuie la formarea şi promovarea unui mod de lucru democratic prin acceptarea pluralismului de idei şi diversităţii opiniilor exprimate în mod liber, în cadrul organizat al partidului, prin respectarea hotărârilor majorităţii şi a celor adoptate de organele ierarhic superioare ale partidului şi să asigure aplicarea şi respectarea acestora.
    f)să nu exprim în public, în numele partidul, păreri care contravin politicii şi strategiei partidului sau hotărârilor sale
    g)să respecte disciplina de partid şi caracterul confidenţial al unor documente de partid”

    Ce spune domnul Şova mai pe larg:
    Prin Hotararea BPN din data de 07/11/2011, s-a decis nominalizarea domnului Titus Corlatean pentru ocuparea functiei de Presedinte al Sentului si a domnului Mircea Geoana pentru ocuparea functiei de Presedinte al Comisiei de politica externa din Senat.
    In temeiul aceleiasi Hotarari a BPN, presedintele PSD Victor Ponta, alaturi de liderului grupului senatorial al PSD Ilie Sarbu si vice-presedintele PSD Ion Chelaru au fost mandatati sa poarte discutii cu Grupurile Parlamentare din Senat ale PSD si PNL in vederea demararii procedurilor.

    Stimate domn Mangu,
    Partidul Politic nu poate dicta în activitatea parlamentară a unui parlamentar care îi este membru de partid, după cum bine aţi spus-o mai sus. O spune constituţia în articolul 69.

    Pe de altă parte, următorul paragraf din comunicat este absolut în regulă.

    “In urma dezbaterilor propunerea a fost supusa la vot si membrii grupului au votat in unanimitate pentru punerea in practica acestei masuri, existand si 5 abtineri.”

    Aici domnul Geoană trebuia să respecte decizia grupului din care făcea parte şi să se retragă. Numai că acest act de ne-retragere nu este îndreptat împotriva Partidului din care domnia sa face parte, respectiv PSD, astfel încât să se considere că domnia sa a “executat” un act de indisciplină politică, ci împotriva grupului parlamentar. Sancţiunea, în consecinţă, nu poate fi instituită decât în interiorul Grupului Parlamentar.

    Pe de altă parte, deşi foarte multă lume face confuzia… nicăieri nu scrie că un grup parlamentar este obligatoriu definit politic.

    Şi mă duc la Regulamentul Senatului.
    “Art.16.- (1) După validarea mandatului şi depunerea jurământului, senatorii se constituie în grupuri parlamentare care sunt structuri interne ale Senatului. Un senator poate face parte dintr-un singur grup parlamentar.
    (2) Un grup parlamentar poate fi constituit şi poate funcţiona numai dacă cuprinde cel puţin 7 senatori, care au fost aleşi pe listele aceluiaşi partid, ale aceleiaşi organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţe politice sau alianţe electorale.
    (3) Senatorii membri ai unui partid politic sau ai unei organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale nu pot constitui decât un singur grup parlamentar.
    (4) Senatorii care au fost aleşi pe listele unei alianţe electorale sau ale unei alianţe politice pot constitui fie grupuri parlamentare ale partidelor sau organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale componente, fie un singur grup parlamentar al alianţei. Partidele sau organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pot constitui şi grupuri comune.
    (5) Senatorii aparţinând partidelor sau organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care nu întrunesc numărul necesar pentru a forma un grup parlamentar se pot afilia altor grupuri parlamentare sau pot constitui grupul parlamentar mixt.
    (6) Dispoziţiile alin.(5) se aplică în mod corespunzător şi senatorilor aleşi sau deveniţi independenţi.
    (7) Constituirea unui grup parlamentar care să reprezinte sau să poarte denumirea unui partid, a unei organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, a unei alianţe electorale sau alianţe politice ce nu a obţinut mandate de senator în alegeri este interzisă”

    Ce se spune. Că un grup parlamentar care poartă numele unui partid trebuie să aibă minim 7 membrii ai acelui partid. Despre restul membrilor nu se spune nimic. Se mai spune că nu pot exista două grupuri parlamentare cu acelaşi partid, adică un fel de PSD1 şi PSD2. Din acest enunţ se înţelege foarte clar că pot fi membrii ai unui partid care să nu fie în grupul partidului (că altfel nu ar avea nici o logică interdicţia), fără a avea o problemă cu calitatea sa de membru de partid… Cei ce nu pot forma un grup parlamentar distinct merg spre grupul mixt.

    Rolul acestui grup parlamentar „de partid” (deşi el nu aparţine efectiv partidului) nu este acela de a se organiza o relaţie de subordonare între interesul de grup şi cel individual, rolul este strict acela de a permite fluidizarea funcţionării parlamentului prin reprezentare la nivel de grup parlamentar.

    De ce această discuţie lungă şi, cu siguranţă, banală pentru domnia voastră? Concluzia imediată este că grupul parlamentar nu poate obliga un parlamentar să aibă o anumită conduită parlamentară. Cât timp un parlamentar nu încalcă regulamentul Parlamentului, nu văd ce i se poate reproşa. Mă gândesc că dacă domnul Geoană nu se supune deciziei grupului parlamentar, acesta trebuia să fie sancţionat, de exemplu exclus din grup, ca cea mai înaltă sancţiune, şi cu asta totul se termina.

    Parlamentarii, în mod evident, nu se văd acolo ca acţionând în serviciul poporului ci, ca primitori de „cec în alb” la alegeri, în interesul partidului.

  16. MOTIVAŢIE

    N-ar trebui nici capul să mă doară ,
    De şampania tentantă a lui Voiculescu ;
    Dar frică-mi este că şi a doua oară ,
    O va bea tot el la Grivco … cu Băsescu .

  17. @ BIBLIOTECARU ….ODA LUI STALIN !
    Execuții în direct (din nou)
    Și nu am putut să fac legătura, mental, cu niște tribunale staliniste, unde afirmația acuzatorilor sunt mai presus de orice dubiu, iar acuzatul nu va putea spune nimic. Toți cei care aduc dovezi în sprijinul acuzării sunt anonimi dar de mare încredere.
    Intradevar in discursul tovarasului Ponta lipsete accentul Anei Pauker.
    Stalinismul nu a murit – el e reînviat mereu si mereu de noi consomolisti mioritici chiar pe acest blog care se vrea tolerant si democratic.

  18. @ BIBLIOTECARUL TINERILOR UTECISTI
    Pentru ca dupa cum am vazut, Ponta l-a exclus pe Geoana tocmai ca la nivel de functie politica era peste el. Era numarul doi in Stat, ceea ce probabil deranja. Acum ete bine pentru USL. PD-L are primele patru pozitii in Stat. Careul de asi, cum ar veni. Iar USL are deocamdata o cacialma de utecist.

  19. „It is said that if you know your enemies and know yourself, you will not be imperiled in a hundred battles; if you do not know your enemies but do know yourself, you will win one and lose one; if you do not know your enemies nor yourself, you will be imperiled in every single battle. ” ( The Art of War-Sun Tzu)

    1.Sunteti sigur ca va cunoasteti dusmanul?
    2.basescu este atacat din toate partile (bancile straine care isi retrag banii dupa ce matrozul a pompat barbaric in ele banii luati de la FMI) credeti ca il mai doare ACUM in cot de o suspendare fara sansa de izbanda care vine cu un cadou inimaginabil/sefia senatului? La ce il ajuta pe el acum „felixomania mediatica” ? Nu pe el il ajuta acum ci pe cei ce au initiat suspendarea.
    Exemplificare:

    Y-cescu: Mai, X-ulescu, ce ne facem cu suspendarea asta? Daca nu reusim, nu ne facem de rusine? Nu o sa creada electoratul ca suntem slabi si prosti?
    X-ulescu: Lasa, bah, ca dam vina pe felix… ca el e cu suspendarile, nu? hih hih hih….. zicem ca o fo’ ideea lui… hih hih hih….

    L-au terminat pe Geoana, urmeaza Nastase, ….iliescu deja face „la comanda” colici biliare pe vezica operata/extirpata cu ani in urma.. deci nu o sa mai suprinda pe nimeni un eventual infarct cand e nevoie(„era putred, dom’le, era putred…) .. vor ramane doar ei transpartinicii lui ponta si paiata de basescu care va cadea la o adiere de vant.

    Are doua sanse Romania la ora actuala:

    Bancile straine sa isi retraga capitalul si astfel sa ajunga „pe uscat” guvernul portocaliu SAU
    Geoana sa fie capabil sa atraga suficienti PSDistii de partea lui sa refaca PSDul „pe baze” sanatoase si apoi sa re-ganditi USL. Transpartititsmul e sinonim cu fraudarea alegerilor. Nu se poate cladi nimic viabil pe alegeri fraudate.

  20. LAIBĂR şi ZAIBĂR

    Şampania ce costă o groază de lovele,
    În iarna prematură nu ţine loc de laibăr
    Şi nici efect nu are cât un ciubăr cu zaibăr;
    Aghiazmă oltenească în lumea cu belele.

    Eşti tonic pentru suflet, avid de suspendare.
    Să merg cu tine Felix voi în tovărăşie,
    Fără „suc” de cucoane; o fac pe vereşie
    Doar să dispară monstrul cu miros de putoare.

    Dulăii fug de bâta cu noduri, populară
    Schelălăind cu groază, l-e frica de furtună.
    Băsescu simte pulsul, convins că nu-i a bună
    Sub plapuma de frunze, mister de primăvară.

  21. TE ROG MOTANE

    V-o dau pe Eba, pe a mare, chiar şi pe Maria
    Doar în genuchi să-nchei mandatul; lăsaţi furia.
    Cu chipul meu de asiatic clocit din gena de tătar
    M-am ploconit pentru piţule, până-n Qatar…

    Vărs lacrimi multe pentru voi, cât la pisoare.
    Dan Voiculescu e un cui, în inimă ; mă doare.
    Ce dacă sunt un ramolit; şi alţii îs la fel,
    Un preşedinte maidanez şi uneori tembel.

    Hengherii vor să mă suspende, cu un lasou
    Răbdare, eu şi micul Boc vom face cât-un ou
    Curând, din aurul cel pur al Roşiei Montane
    Te rog măi Felix în genuchi, te rog Motane !

  22. EMANAŢII BĂSESCIENE

    1. Nu suspendarea mă-nfioară ci veşnicia ei.
    2. Pentru proxima suspendare mă antrenez la inele
    (de n-ar fi a la Musolini).
    3. Câinii urlă şi latră înaintea cutremurului.
    4. Nu îndatorarea de Moarte mă sperie ci apropiata scadenţă.
    5. Şobolanii din cală sunt singura mea fală.
    6. Las vouă moştenire cumplita datorie şi gândul la mistrie.
    7. Nici Funeriu nu-şi lasă copiii să vină la mine !
    8. Pentru suspendare mi-am pregătit un harnaşament ergonomic
    cu instrucţiuni pentru gâde(a)
    9. Câtă cruzime la Motanul care se joacă până şi cu şoarecele prins.
    10. Castraţi-mă, eutanasiaţi-mă şi suspendaţi-mă ; hrană la corbi
    fiidc-aţi fost orbi…

  23. Basescu si-a pierdut credibilitatea printre romani si nu mai are sustinerea necesara pentru a ramane in aceasta functie.

  24. Actualul presedinte s-a declarat neputincios in cazul contractelor cu baietii destepti din domeniul energiei. Basescu este garantul ilegalitatiilor si in consecinta trebuie demis.

  25. Sa vezi reclama ce o sa ai tu si partidul tau , sa vezi iures ce se porneste. Tu si familia ta va pisati pe lege, credeti ca sunteti mai presus de ea. Va inselati amarnic. Sa vedeti procese pierdute si imaginea terfelita…

  26. @ Bibliotecaru

    Domnule Bibliotecaru,

    De principiu, rolul grupurilor parlamentare trebuie sa se reduca la nivelul organizarii structurilor Camerelor. Adica: propunerile pentru functii, pentru ordinea de zi etc. trebuie sa vina de la ele. Apoi, celelalte initiative urmeaza sa vina de la deputati si senatori, poate si de la birourile permanente.
    Dar, intr-adevar, chiar si in aceasta activitate primara deputatii si senatorii n-au a asculta de ordine de la partidele care i-au propus pe listele lor.
    Nici un post din structurile Camerelor nu este rezervat, cum spun unii, partidelor. In aceasta directie Constitutia, datorita stilului eliptic in care este redactata, induce o confuzie prin sintagma „partidele reprezentate in Parlament” pe care o foloseste la un moment dat. Semnificatia ei – a sintagmei – poate fi insa inteleasa doar in momentul in care dispunem de constructia logica a exercitarii suveranitatii nationale.
    In rest, completarile dvs. sunt binevenite.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  27. GANDURI PENTRU UN MOTAN VECHI CA SI MINE ….
    Noi suntem ultima generatie. Jumate din anchetatorii de la securitate cunosteau filozofie si discutau cu mine despre film. Mult hulitul
    regim burghezo mosieresc este inca in oasele noastre,
    Acum sunt alte vremuri si alti oameni, A apatut un om nou pe care nu-l cunosc si nu vreau sa-l cunosc. Cand ma ataca …al fac sa planga si sa strige ajutor. Nu sunt snob dar am „cultura” valorilor.
    Ma trag din cea mai bogata familie ardeleana. Dar bunicul meu se scula in fiecare dimineata la 6 sa fie inaintea tuturor. De la acesti fel de oameni
    am invatat. Cei de astazi numai au modele de unde sa invete sa se poarte si sa traiasca. De asta mi-a fost frica si de asta nu am scapat nici eu nici tu nici eu.
    Un mic mogul din New York pe nume
    Robert

  28. Domnule Voiculescu,

    De cativa ani exista, sau existau cateva obsesii, printre care mentionez doar 3, si sa presupunem ca sunt singurele: 1. Antonescu ii face jocurile lui Patriciu (a picat intre timp), 2 Geoana este bolsevic si comunist jucand dupa cum ii canta Iliescu (tocmai a picat), 3 Opozitia face ce zice Felix (e de actualitate).
    Suma obsesiilor este constanta. Asadar, picand primele 2 obsesii, singura obsesie in voga si viabila este nr. 3. Prin urmare, Felix e fericitul castigator a de 3 ori mai multe articole. Ce conteaza ce rezolutie a dat justitia? A contat vreodata dovada clara si indubitabila in regimul Basescu. NU. Tot timpul s-a actionat manelistic: „zi-o frate p-aia cu Felix, tum-ta-na, ta-na-na”.

    Concluzionand 1,2,3,4 sunt valabile si interconditionate.

    Cu deosebita stima si respect.

  29. Basescu mizeaza din nou pe adversari pentru anul electoral ce urmeaza. Si ce personaj i se pare cel mai potrivit? Voiculescu.

  30. in orice caz, ramaneti deocamdata cam singurul care a reusit sa-l suspende pe traian basescu. de vazut daca ponta si crin vor putea face acelasi lucru

  31. Unii spun ca Basescu este un specialist in a gasi dusmani victimizandu-se, fiindca el stie foarte bine (Lazaroiu i-a explicat probabil) ca victimele au numai de castigat din punct de vedere electoral. Asa se intampla in Romania, cel putin. Iar acest lucru este sustinut de unii sociologi. De altfel, noi stim asta din experienta.

    Basescu a stiut intotdeauna sa gaseasca dusmani, sa-i aduca in prim-plan si sa-i transforme intr-o cauza a multor probleme pe care Romania le are.
    Un dusman redutabil este Mogulu’ Voiculescu (caci atat a mai ramas dintre cei doi).

    De ce fac referire la Basescu in conditiile-n care este vorba de intreaga „haita de caini”? Pentru ca toti ceilalti par a fi trasi la indigo dupa Traian Basescu. Acelasi tip de propaganda ieftina, pentru imbecili (si sunt destui in tarisoara noastra din pacate), aceleasi atacuri la adresa eternului „rau voitor si manipulator” mogul de presa. Este ca o piramida basista din varful careia curge rahatul propagandei, iesind pe gurile lui Tinel, Canacheu, Hoara, Talmacean

  32. @ ROBERT HORVATH NEW YORK

    Cine a fost exclus este mai puţin important pentru mine, oportunitatea excluderii, aşişderea, de ce a fost exclus este ceva secundar… Pe mine mă deranjează nerespectarea statului, nerespectarea principiilor, nerespectarea procedurilor, nerespectarea literei şi spiritului sistemului instituţional românesc. Nu vă supăraţi pe mine, dar utecişti, stalinişti… şi aşa mai departe, toate acesta sunt prostioare pentru cei care nu pot să aibă o părere exactă despre ceva anume.

    De exemplu spuneţi: „Intr-adevar in discursul tovarasului Ponta lipseste accentul Anei Pauker.”
    De unde ştiţi domnia vostră ce discursuri spunea Ana Pauker? Aţi ascultat aceste discursuri? Aţi studia cominternismul? Puteţi compara real discursul domnului Ponta cu cel al Anei Pauker? Mă îndoiesc, pentru că atunci ar trebui să aveţi cam 70 de ani, minimum… Nu ar fi mai normal să încercaţi să vă exprimaţi despre discursul domnului Ponta, real şi critic, fără să apelaţi la forme de jignire. Nu ar fi mai normal să comentaţi substanţa în loc să lansaţi… cum să zic… hai să zic aşa… un pamflet care nu spune mare lucru?

    Eu am încercat să aduc în faţă o problemă extrem de importantă (cel puţin pentru mine, dacă nu şi pentru alţii), aceea că foarte multă lume nu mai înţelege cum ar trebui să funcţioneze exact această ţară, asta pentru funcţionăm după mii de cutume greşite şi nepotrivite. Mi-aş fi dorit să fi oferit un comentariu coerent şi la subiect. Aşa… sunt uşor dezamăgit.

  33. Traian Basescu este de vina pentru tot ce se intampla,toate discursurile voastre au ca terminatie Basescu!
    Felix isi dezvolta pe zi ce trece simtul ascultarii!Pare sa-si intre-n rol!

  34. IOSIF VISARIONOVICI ESTE BINE MERSI TOVARASI !
    @ Bibliotecarul
    Repet nu am simpatie pentru Geona …..dar vazand tratamentul la care este supus nu neg ca incepe sa-mi fie apropiat. Fara „vrajeala ” de bibliotecar va rog
    cu tot respectul sa-mi prezentati motivatia reala bazata pe documentele de rigoare a excluderii din partid. Un asemrnea proces nu putea fi pus in piciore in occident
    probabil nici macar la Moscova de azi. A fost o executie politica tipica stalinismului international sau autohton. Iosif Visarionovici sa nascut la Bacu si a reinviat la Bucuresti si imprumuta carti de la un ” bibliotecar ” cam puriu dar mereu consomolist,

  35. PARDON BIBLIOTECARE MENSEVIC
    AM INCURCAT ANII !
    DEALTFEL ACESTE PROCESE NU AU SFARSIT….VA VENI RANDUL
    PROCESULUI PONTA CAT DE CURAND ……….SI PROCESUL TAU…..CU BUNAVOINTA MOGULULUI……CHIAR PE ACEST BLOG !

  36. Nu stiu cum e cu „Felix”, dar stiu, simt, traiesc realitatea in care avem o entitate denumita „Puterea” – sau „Portocalii”, dupa preferinta – care conduc tara in interese proprii, pe care nu-i mai vor oamenii deloc, singurii care i-ar mai vota ar fi doar acolitii lor si toate probremele grave ale tarii le rezolva doar prin diversiuni si hahaieli prezidentiale.
    Din pacate, initiativa de suspendare se va incheia precum celelalte desi cred ca scopul acestei actiuni este de a protesta, de a se face auziti pentru ca lumea asta atat de umilita a renuntat la a-si mai face strigate pasurile.

  37. Daca n-ar fi Uniunea Europeana, prin modul in care toate institutiile se subordoneaza unei singure persoane, as zice ca avem / ne indreptam catre o veritabila dictatura. Diversiuni pentru prosti, umilirea maselor, aservirea tuturor institutiilor… cai sigure catre dictatura.

  38. Nu cred ca trebuie sa renuntam la lupta impotriva nemultumirilor create de oamenii politici pe care unii dintre noi i-au ales ca sa ne reprezinte interesele. Abuzurile actualei puteri sunt numeroase. Subordonatii lui Basescu nu-si asuma vina pentru problemele create noua, ei stiu doar sa se laude ca au taiat o panglica pentru o bucatica de autostrada sau ca au inaugurat o sala de sport intr-o comuna unde nu exista copii. Si, cel mai adesea, ii ataca pe Voiculescu sau pe Vantu si pe cei care ii incurca in desfasurarea activitatilor dubioase. Oare cand vor realiza ca au obligatii fata de noi, macar pentru ca banii multi pe care ii iau provin din buzunarele noastre?!

  39. Am luat acest topic ca pe o provocare si… mi-am facut si temele :)

    Toate cele patru variante sunt valabile… poate mai exista si varianta 5: toate variantele de mai sus – sa vedeti atunci ce randament va prezenta aceasta propaganda, din pacate. Un lucru e clar – toate explicatiile date de dvs. au un punct comun: BRANDUL „VOICULESCU”.

    Ca e „Voiculescu”, „Felix securistul”, „Trustul Intact” sau „Grupul de la Grivco” publicul rezoneaza involuntar un sentiment, o emotie la auzul acestora. Pentru a reusi, un propagandist trebuie sa invete cum sa manipuleze aceste emotii.

    Aldous Huxley explica in parte a II-a din „Minunata lume noua(1932). Reintoarcerea in minunata lume noua.(1958)” fenomenul acesta de PROPAGANDA (recomand cartea ca pe un reper destul de real si confirmat). Acesta prezinta propaganda din doua perspective: „Propaganda intr-o societate democratica” si „Propaganda sub dictatura”. Eu mi-am gasit tarisoara in explicatiile celei de-a doua :) Am folosit ca suport si reper acest capitol.

    Publicul este o categoie vasta, iar pentru acest subiect eu il voi imparti in doua :
    – Masele
    – Intelectualii

    Masele nu sunt interesate de nici un lucru in afara cercului experientei lor imediate. Comportamentul lor este determinat nu de cunostinte si ratiune, ci de sentimente si impulsuri inconstiente. Tocmai in aceste impulsuri si simtaminte sunt implantate radacinile atitudinilor pozitive precum si ale celor negative. Si de aici incepe exploatarea acestor caracteristici de catre aparatul de propaganda.

    Spre deosebire de mase, intelectualii au gustul rationalismului si sunt interesati de faptele reale. Deprinderea mintii lor de a rationa critic ii ace sa se impotriveasca genului de propaganda care are efecte atat de puternice asupra majoritatii. Intelectualii sunt genul de oameni care cer dovezi si sunt socati de inconsecventa si greseli.

    Hitler scria despre propaganda: ” Orice propaganda eficace rebuie sa se limiteze la cateva necesitati fruste si apoi trebuie sa fie exprimate in cateva formule stereotipe. Aceste formule stereotipe trebuie repetate in mod constant, caci numai repretia constanta va izbuti in cele din urma sa imprime o idee in memoria unei multimi.” – va regasiti aici? „Felix”, etc…

    Un propagandist face afirmatii fara nici un fel de rezerve – il si vad pe presedintele nostru pe TVR 1 aruncand cu impresii despre tot si toate – si ca sa-l citez din nou pe Hitler, propagandistul trebuie sa adopte „o atitudine sistematica unilaterala fata de toate problemele de care trebuie sa se ocupe.” El nu trebuie sa recunoasca niciodata ca ar putea sa se insele sau ca oamenii care au un punct de vedere ar putea sa aiba macar partial dreptate. Cu adversarii nu trebuie sa discuti in contradictoriu; trebuie sa-i ataci, sa-i reduci la tacere prin zbierete sau, daca incep sa te supere prea tare, sa-i lichidezi. Intelectualul mofturos ultrasensibil din punct de vedere moral ar putea sa fie socat de asemenea lucruri. Dar masele… masele sunt intotdeauna convinse ca dreptatea este de partea agresorului activ.

    Ca se practica propaganda in Romania, asta e clar… dar cum se realizeaza ea si ce intentii are…tendinta de distrugere a clasei intelectuale, a educatiei, a valorilor, a istoriei – clasa cu care se lucreaza greu, care e mai pretentioasa.. Puterea doreste transformarea cat mai rapida a populatie in mase de manevre, care sa fie usor manipulate. Degradarea societatii romanesti o inregistram de la statistici la cifre reale.

    Daca doriti si o dovada in acest sens:
    http://www.cotidianul.ro/pdl-voturi-impotriva-copiilor-si-studentilor-164812/

    Se doreste ca noi toti sa devenim niste oameni slabi, un om care are acces la informatie, cultura, educatie – este un om puternic.

    Q.E.D. :)

  40. Un tânăr mergea pe jos printr-un sat şi decide să se odihnească un pic.
    Se aşează pe o bancă unde se afla un om mai în vârstă şi începe să vorbească acestuia despre ţară, guvern şi, în cele din urmă, despre legiuitori şi cei asemenea lor.
    Bătrânul îi răspunde tânărului:
    – Eu cred că cei din Guvern şi alţii asemenea lor sunt ca o broască ţestoasă aşezată în vârful unui stâlp.
    – Nu înţeleg această analogie… Ce înseamnă asta, domnule?
    Bătrânul explică:
    – Dacă vezi o broască ţestoasă stând în echilibru pe un stâlp de gard, la ce concluzii ai putea să ajungi?
    Văzând mirarea tânărului, continuă:
    În primul rând: Nu înţelegi cum a ajuns acolo.
    În al doilea rând: Nu poţi să crezi că stă acolo.
    În al treilea rând: Ştii sigur că nu ar fi putut să ajungă acolo singurică.
    Al patrulea: Ar trebui să faci ceva să nu mai fie acolo.
    Al cincelea: Este evident faptul că aceasta nu va face nimic folositor cât timp stă acolo.
    Deci, singurul lucru raţional ar fi s-o ajuţi să coboare…

  41. MOTANUL INDEPENDENTEI NATIONALE !
    Senatorul Dan Voiculescu i-a propus ieri lui Jeffrey Franks, în cadrul întâlnirii Biroului Permanent al Senatului cu delegaţia FMI, să susţină reducerea TVA la alimentele de bază. Aceasta propunere a ingrozit guvernul colonial al Romaniei.
    Implicarea tot mai intensa a delegatiei FMI in deciziile macro-economice din Romania este de alarmanta. FMI nu actioneaza astfel decat in cazurile disperate.
    Maine poimaine motanul Felix le va spune …la revedere !

  42. D.V: Afară plouă!

    RL: Doomnuu’ Voiculescu, plouă pe banii noştri. Pe banii noştri plouă, domnule!
    TVR: Turnătorul Felix – vinovat de inundaţiile abundente care au afectat centrul Capitalei!
    EVZ: Informaţii ale Parchetului de pe lângă ICCJ ajunse întâmplător la redacţie de pe mail-ul porcurorului general arată limpede cum securistul şef al USL le-a dat ordin lui Gâdea, Dumitrescu şi Badea să abordeze insistent subiectul ploii de afară, într-o încercare disperată de a acoperi scandalul „Geoană”.
    CLICK: Începând de astăzi, Felix Motanul este noul prezentator al rubricii „Meteo”. El o va încloui pe mult mai titrata Simona Traşcă, alias Pamela de România.

  43. MENSEVICUL GEOANA EXCLUS DIN PARTIDUL PROLETARILOR !
    @ Bibliotecaru
    http://users.heeloo.ro/4//files/132202328555054125550_hot-geoana.pdf
    Ce tribunal sau ce comisie depe acest glob ar putea exclude un fost candidat
    la presidentie sau un simplu membru de partid pe aceasta hartioara ……..?
    Te consideram un bibliotecar serios si nu unul pus pe glume si sotii politice.
    Te rog deci sa clarifici in limba romana sau orice limba internationala inclusiv
    japoneza MOTIVELE EXCLUDERII LUI MIRCEA GEOANA .
    Pana atunci cu lipsa de respect.

  44. Eu as face o paralela intre jurnalistii remunerati neoficial de putere si cei care apar zilnic la tv. Asa cum cei care apar la tv si comenteaza despre un accident de circulatie si e musai sa spuna: „oamenii legii” si „fiarele contorsionate” sau „nerespectarea vitezei legale”, asa si cei pro putere din motive ce tin de partea financiara si nu numai…trebuie sa zica despre „Felix” si cand vor sa fie convinsi ca textul este destul de bun ptr. a inspaimanta cetatenii basisti, in special, adauga si pe….Ion Iliescu si mineriadele sale, sau despre cum conduce Ion Iliescu din umbra pe Victor Ponta si pe Crin Antonescu si in general USL.
    Sa inteleg ca si la dvs. functioneaza daca adaug cuvintele: Basescu, Boc, Udrea?
    Diferenta dintre mine si ziaristii patati de portocaliu este ca eu chiar urasc puterea, au adus tara in cea mai proasta perioada din istoria posdecembrista ca economie, stare pshiologica, infrastructura, educatie etc. Va rog sa nu mai dati satisfactii meschine actualei puteri prin disputele din partid (in sensul de a nu mai fi mediatizate la tv cum s-a intamplat cu Geoana), daca e un scandal ar fi bine sa ramana in interior deoarece nu se obtine simpatia oamenilor prin acest circ de la tv, e deja prea mult si nu e binevenit in aceste circumstante sumbre.
    Mult succes in actiunile dvs. impotriva puterii basiste, am observat ca spre deosebire de altii care doar isi dau cu parerea pe la tv si nu fac nimic concret, desi ar putea incerca, Senatorul Dan Voiculescu chiar se zbate, icearca in limitele parghiilor de care dispune ceea ce imi da mie personal o speranta de mai bine in tara asta afundata intr-o [erioada foarte dificila.
    La revedere!

  45. @ ROBERT HORVATH NEW YORK

    Îmi amintesc că tot ne-aţi anunţat iminenţa arestării preşedintelui Traian Băsescu. Eu trecut ani de zile de când tot aruncaţi cu astfel de prostioare pe net. Mai aşteptăm mult? :lol: Ce probe aţi expus atunci pentru ca un tribunal să-l fi condamnat pe preşedinte, desigur, în afară de nişte vorbe ale domniei voastre pe care, foarte probabil, le-aţi auzit la „Radio Şant New York”. Mai ţineţi minte când produceaţi tot felul de „ştiri” precum „BASESCU ANCETAT IN USA !” (şi e luat cu copy/paste, ca să nu avem discuţii relative la acel ancetat)

    Eu am impresia că aveţi ceva probleme de percepere a realităţii, ca să mă exprim elegant. Despre ce tribunal vorbiţi în cazul unui membru de partid? Ce treabă are tribunalul aici? Ca un partid să excludă un membru al său nu are nevoie de tribunal, de avocaţi, de administrare de probe… Hârtia aceea este actul oficial emis de Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală (CNAIM) al PSD, organul îndreptăţit de statutul PSD de a stabili o sancţiune pentru o anumită faptă.

    În acel act se exprimă pe larg cauza cât se poate de argumentat. Ce doriţi mai mult? Stenograme, înregistrări video, şedinţe de spiritism, flacăra violetă?

    „Stimate” domn,
    După ce vă daţi cu puţină apă pe faţă, poate vă treziţi… De unde până unde aţi dedus domnia voastră că trebuie să vă conving eu cu ceva? Nu sunteţi mulţumit cu ce v-am oferit, cereţi ce doriţi PSD-ului… ce treabă am eu, de unde până unde trebuie să vă demonstrez eu ceva. Aveţi o problemă, e treaba domniei voastre, căutaţi-vă singur „dovezile”. Brusc trebuie să vă fac eu muncă de documentare. V-am oferit un document interesant pe care nu multă lume l-a consultant înainte de a-şi da cu părerea, cred că ar fi fost cazul să-mi mulţumit pentru această informare şi munca mea benevolă de a vă oferi această informare.

    Discuţia mea nu avea nimic de-a face cu domnul Geoană, eu vorbeam aici despre lege şi principii. Am citat din acest document, din statut din regulamentul Senatului… Mi-am susţinut întreaga argumentaţie cu citate. Afirmaţia mea era că un partid nu poate să sancţioneze politic, pe seama „disciplinei de partid”, activitatea în Parlament a unui parlamentar. Cazul domnului Geoană nu avea decât logica exemplificării.

    Şi cu asta am terminat, că deja m-aţi scos din fire şi nu am plăceri sadice în a mă enerva cu cine se nimereşte pe net şi nici nu-mi doresc să fiu agresiv în exprimare.

    Eu mai multe nu am ce să vă spun, deja sunteţi în lista celor pe care nu-i respect, vă amintiţi? Robert Horvath (CINEAST NEW YORK), pentru că nu are capacitatea intelectuală necesară înţelegerii faptului că afirmaţiile trebuiesc probate. Trebuie să adaug şi o adâncă lipsă de bun-simţ.

  46. ANDREESCU – HOARA – RIDZI – VIDEANU – ANASTASE – EBA – UDREA -TALMACEAN – VIITOR DE AUR TARA NOASTRA ARE ASA CA BASESCU VA DA AURUL ROMANILOR DE LA ROSIA MONTANA PE O SPAGA GROASA SI CIANURA PENTRU TOT ARDEALUL.

  47. Etichetele aplicate cu măiestrie altă dată, Voiculescu-Vîntu-Patriciu s-au dovedit câştigătoare, probabil unii au rămas în inerţia modelului sau fenomenului cum spuneţi dumneavoastră.
    Totuşi vă rămâne întrebarea, nu de ce fac asta, de ce oare adversarii cred că “Felix” este punctul slab al USL ? :)
    Numai insistenţa de se forma Uniunea Social Liberală nu ar fi o explicaţie :)

  48. DREPT LA REPLICA
    @ Bibliotecaru
    Raman la parerea ca Basescu poate fi daramat doar printr-un scandal cu canotatii internationale.
    Eu am creiat scandalul monstru ICR New York prin chemarea politiei americane la expozitia antisemita si pornografica organizata de statul roman.
    Datorita mie primaria NY a dat in judecata statul roman si va prelua la inceputul anului viitor cladirea de 29 de etaje ale diplomatiei securiste din metropola americana. Motivul ….cladirea este plina de sobolani si nu exista angajat nici un om de serviciu.
    La procesul celebrului traficant de arme Victor Bout care a transportat arme romanesti in jurul lumii presedintele a scapat la mustata sa nu fie inculpat ….dar nu este niciodata prea tarziu…..Voi face toate eforturile necesare in aceasta privinta.
    Asigur ca FBI este pe urmele celui mereu reales. Deocamdata SUA mai are nevoie de el. Dar momentul cand i se va da un sut in dos nu este prea departe.
    Amestec vorbele cu faptele spre deosebire de dumneavoastra…care ramaneti numai la vorbe.
    Faptul ca am pierdut consideratia si respectul dumneavoastra ma depreseaza cumplit.
    Va asigur ca am primit in schimb toata consideratia locatarului de la Cotroceni
    care mi-a spart de doua ori studioul de film din NY.
    UN WATERGATE ROMANESC
    Va trimit ca atentie personala o fotografie sustrasa din seiful meu in care apar alaturi de un jurnalist de la Antena 3 ….pe care nu l-am intalnit niciodata in viata aceasta.
    Deschideti http://devanewyork.blogspot.com/2009/11/atac-banditesc-ordonat-de-basescu-la.html
    Asigur ca preluarea acestui caz de catre mogul ar face ca eforturile de suspendare sa nu mai fie necesare.
    In incheiere va asigur ca Geoana pe care americanii al stiu ca un prostanac agent, incepe sa-mi devina chiar drag.
    Cu lipsa de respect si deosebita consideratie.

  49. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    Citind primele postari ale corespondentilor in incercarea de a face eu insumi un clasament al celor mai interesante comentarii mi-a venit ideea, care nu mi se pare deloc de lepadat, ca nu trebuie exclusa din analiza ipoteza potrivit careia insusi dvs. sunteti la originea unor articole de tip asociativ „Voiculescu – Basescu”, respectiv „Voiculescu – suspendarea”. Caci, intr-adevar, metoda pare chiar o aplicatie de tipul celei pe care v-am propus-o acum ceva ani.
    Daca lucrurile stau asa, dvs. cautati asadar sa inlocuiti binomul „Voiculescu – Ceausescu” ori binomul „Voiculescu – Felix (Motanul)” ori chiar binomul „Voiculescu – politie politica/Securitate” prin binomul „Voiculescu – Basescu/suspendare”.
    Dar ipoteza anterioara ma obliga sa iau in calcul chiar participarea Presedintelui Romaniei la constructia binomului „Voiculescu – Felix (Motanul”, inlocuind-o pe aceea care trimite la fantomatica avere

  50. Continuarela

    … a lui Ceausescu.
    Asa stand lucrurile, ma vad nevoit sa constat ca, de fapt, ne aflam la o adica in fata unei magistrale lucraturi Basescu – Voiculescu avand drept scop scoaterea din constiinta opiniei publice a asocierii numelui dvs. cu respectiva avere, niciodata gasita, prin impunerea alteia – „Voiculescu – Felix (Motanul)” -, de care, datorita identitatii autorului ei, nu veti scapa niciodata.
    Iata ca, pana la urma, metoda pe care v-am propus-o a mers! Ramane de vazut cu ce profit pentru dvs.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  51. As spune ca sunteti un posibil inlocuitor pentru dl.M.Geoana fiind vice-presedinte al Senatului si s-au pus …. „tunurile cu apa” – sa le zicem astfel :) – pe Dv.

  52. Basescu inca se teme de Voiculescu, de aceea isi pune angajatii sa va atace. Dupa episodul din 2007 stie ca ati putea sa reusiti si acum.

  53. Geta, nu cred ca asa functioneaza. Daca presedintele ar fi inlocuit de unul dintre vicepresedinti, tot ar ramane un loc liber de vice.

  54. ce se vor face ei fara Albu, omul lor nu din Panama – ci din ICCJ??? Sunteti jenanti pdelacheilor, mai rai decat Apostu cel apostat.

  55. Toate se potrivesc mi-e greu sa aleg una, din simplul motiv ca nici ei probabil nu stiu de ce va ataca continuu si indiferent de subiect..in plus depinde si de publicatie, nr.4 merge de minune pentru evz

  56. totusi, nimeni nu spune IN CLAR ca este o facatura evidenta…? De vreme ce Dan Voiculescu a fost acuzat de ICCJ DUPA victoria FRAUDATA din 2009??? Aceasta – ca si prezenta pdlacheului Albu – e semnul clar al interventiei politice a liftei basiste in deciziile ICCJ.

  57. Am observat ca jurnalistii de la EVZ scriu aproape zilnic despre dvs. Nu conteaza daca s-a intamplat ceva ce ar putea avea legatura sau nu cu vicepresedintele Senatului, ei oricum inventeaza o stire/opinie care sa va includa. Cred ca se justifica ipoteza platii in functie de numarul de felicsi/articol.

  58. Intentia USL este incurajata de toti romanii pe care Basescu ii uraste. Nu trebuie sa renuntati la lupta impotriva acestui tiran.

  59. Degeaba ar incerca Basescu sa provoace dispute in USL, sperand ca va duce la distrugerea uniunii, pentru ca nu cred ca va fi posibila. Frica de Voiculescu si de USL isi face simtita prezenta in aceste momente de criza ale presedintelui.

  60. Si in ce ar consta acest Felixometru? Se vor numara ‘felicsii’ din articolele intalnite in evz, curentul, ziare.com, hotnews, revista 22 etc?

  61. Basescu si camarila actioneaza intocmai principiului ‘cea mai buna aparare e atacul’. Si, cum singurul adversar adevarat e cool mogul, au trecut la ofensiva.

  62. @carinio
    cand se da sampanie fina brusc temele devin interesante…..cand nu se da nimic – putini participanti.
    Chiar si batranul nostru amic RH parca a reinviat, cand a auzit de sampanie…. cu Stalin al sau nascut la Bacu :):) De fapt a vrut sa zica GORI, regiunea Tiflis.

  63. Sunt de o nesimtire incredibila portocaliii astia. Sa plece cat mai repede posibil si sa ne lase cu ale noastre, sa nu-si mai inventeze ei rivali in politica. Cine se revolta impotriva lor o face drept.

  64. andron, iti dai seama ca sampania e ultimul lucru la care se gandeste majoritatea. Nemultumirile fata de actuala putere si de modalitatea in care actioneaza ma revolta si ma determina sa iau atitudine.

  65. Motive pentru suspendare sunt si toata lumea le cunoaste: repetatele incalcari ale constitutiei. Nimeni nu zice nimic. Ne-am obisnuit ca marele om sa trateze neglijent si cu hahaieli comportamentul sau discretionar, nepasator, dispretuitor la adresa tuturor si noi nu zicem nimic, ba unii il si aplauda, ce om, ce fiara politica, ce le face la imaturii astia neputinciosi …

  66. Asistam la o lupta pentru pastrarea aparentelor de democratie in Romania. Sper ca anu’ 2012 sa nu ne aduca dictatura oficiala.

  67. Pe zi ce trece observ ca Basescu are tot mai mare influenta asupra fiecarei hotarari importante luate in tara asta. Asta se incapataneaza sa sfarseasca precum Ceausescu.

  68. Ziaristii, arondati sau nu puterii scriu despre Voiculescu pentru ca e un subiect care vinde…mai putin cand vine vorba de EVZ cazut in derizoriu, care asteapta de la luna la luna pomana PDL-ista.

  69. Cred ca sampania asta are mai mare succes decat orice tigaie la oferta :P

    O zi buna si maine o zi mareata va doresc!

  70. eu as face o campanie haioasa cu personajul felix din dese animate…stie toata lumea ca adversarii lasi au inventat povestea asta. asa ca, mai bine le dati peste nas cu o astfel de campanie.

  71. Basescu asta o sa ajunga la gunoiul istoriei. Acolo este locul unui gunoi care ne-a mintit, ne-a sfidat, ne-a umilit, ne-a agresat etc

  72. Cand Basescu n-are nimic de comunicat, isi pune oamenii sa scoata de la naftalina povestea cu Felix. Ca doar trebuie cumva acoperit subiectul suspendarii.

  73. ce-o mai dai dupa cires?,ce mai vrei?ai turnat,te-au demascat,sentinta definitiva ai!
    restul e gargara tv:te-ai inconjurat numai de santajabili si de obedienti care au ajuns sa-ti cante osanale ca lui ceasca.rusinos si degradant,oameni mici si fara coloana vertebrala.pupinuslisti e bine?sau pupinfelixisti?sau pupinvoiculesti?tot un drac.adevarul este ca basescu are cel putin 3 clase peste voi,are un instinct politic pentru care unii ar face pact cu diavolul.voi sunteti atat de multi si cu toata logistica voastra va…cufuriti pe voi.basescu e SINGUR si va joaca asa cum vrea si cand vrea. o sa muriti de inima rea,va mai dati si autogoluri gen cazul geoana.v-ati facut de kk!iar!ai gasit doi mucosi prost crescuti si aroganti,fara idei,fara logica ,macinati de ambitii proprii de marire.jenant si degradant dar aveti ce meritati.

  74. @caligula

    SINGUR spui? Tot SRI-ul, STS-ul, Guvernul, presedintele Senatului si C. Deputatilor, CCR-ul ii sunt alaturi si subordonati. Iar lista poate continua.

    Probabil ca nu va este strain acest fapt, dar o democratie cere separarea puterilor in stat, asa ca un presedinte ar trebui sa fie singur.

    Iar scopul unui politician care este? Sa-i joace pe ceilalti asa cum vrea? Da, asa e, ii joaca pentru ca e MALEFIC.

  75. RĂSTIGNIT PE VERTICALĂ

    Claponul ce se vrea cocoş
    Aduce, mai degrabă, a codoş ;
    Lingău versat la anusul lui Jon*,
    Iertat de minte, nutrind la un plocon.
    Galinaceele-l privesc cu miliă sexuală,
    Ursit să se remarce doar la…oală.
    Las vouă dragilor să îl ghiciţi ;
    Acesta-i mică sculă în corul de tâmpiţi.

  76. Sincer, mi se pare un pic cam tarziu pentru a fi suspendat…adica sa-l suspenzi in apropierea sfarsitului de mandat pare un gest lovit de nulitate. Pana una alta, opozitia ar face bine sa-si indrepte energia catre castigarea alegerilor din 2012.

  77. @grande
    base s-a jucat pana acum cu urnele mobile, cu mortii, cu romanii din strainatate care se calcau in picioare ca sa voteze cu el. Dar deja le stie toata lumea. Ce ar mai putea scoate?! Macar sa fie suspendat de cetateni, ca nu vor mai exista greseli.

  78. Inca se mai gasesc motive pentru ca Basescu sa fie suspendat. Asta e vointa celor care nu l-au votat, dar mai ales regretul celor care au gresit acordandu-i increderea.

  79. Am aflat cam tarziu de concurs, dar imi place tema si nu ma pot abtine. Basescu merita suspendat de Voiculescu, de moguli, de jurnalistii umiliti, de oamenii care i-au stat in cale in momentele cand alegea gresit pentru cetateni, de adversarii politici, de oamenii care au fost pacaliti initial si au inteles ca rautatea acestuia tinde spre tiranie, de fiecare roman tradat, furat si abuzat, direct sau indirect. Razboaiele lui Basescu Traian, de cand e presedinte, au afectat grav populatia Romaniei. Masurile dictate au lezat pe oricine, de la nou-nascuti pana la pensionari. Pedelistii stau ceva mai bine, cel putin din punct de vedere financiar. Drepturile si libertatile noastre, desi garantate prin legea fundamentala, sunt calcate in picioare de presedintele statului. Aceste fapte trebuie sa inceteze!

  80. 1. D- ALE GIMNASTICII OLIMPICE
    „China nu va ezita sa apere Iranul, chiar dacă acest lucru ar însemna declanşarea celui de-Al Treilea Război Mondial”, a declarat un general comunist de la Universitatea Naţională de Apărare, in timp ce tensiunea în zonă se intensifică.
    – La o adică ridicăm mâinile-n sus, doamnă Udrea ?
    – Mi-e mai (De)vesel(u) să ridic picioarele…sub scutul protector al lui Jon*
    – Un statuar inspirat : În cuplu, Nuţica ridicând picioarele şi Jon* mâinile.

    2. BRRR!
    – Tu, ai aflat că nea Nicu ar ieşi din prima cu 55% dac-ar concura azi la prezidenţiale ?
    – Ar face „infract” d-ar afla pătatul (Iliescu) !

    3. DIALOG LA VÂRF
    – Emile, pentru alegerile din 2012 ne trebuie ceva mobilizator.
    – Şefu, o lansăm p-aia de când eram activi : Proletari din toate ţările uniţi-vă !
    – Le dăm idei…micuţule.
    – Bine ! Bag căpşunari în loc de proletari…

    ® 4. DIN CARTEA LUI MAO
    – Cum ar arăta lumea fără evrei ?
    – Ca evrei fără rabini !

    PS : Cu acesta particip la concursul de bancuri.

Comentariile sunt închise.