In ultimii trei ani, pensionarii au devenit victima predilecta a Guvernului. Pe langa reducerea directa cu 5.5%, determinata de retinerea CASS, valoarea reala a pensiilor a fost diminuata indirect cu peste 20%, ca efect al cresterii sistematice a preturilor. Agresati constant de regimul Basescu-Boc pentru „vina” de a se incapatana sa traiasca, pensionarii au fost obligati sa reziste cu extrem de putin. Si-au restrans cheltuielile la nevoile de baza, au renuntat la haine noi, la medicamente mai bune sau la caldura din locuinte. Insa, dupa trei ani de sacrificii, nu mai au la ce sa renunte. Cel putin 4 milioane de pensionari nu mai pot rezista in conditiile actuale, nu pot trece, cu bine, prin aceasta iarna. Asadar, daca pensiile nu vor creste semnificativ de la 1 ianuarie 2012, riscam o veritabila criza umanitara.

35 COMENTARII

  1. ASUL DIN MÂNECĂ

    Pe capul lui, să nu mai cadă anatema
    Batrânilor răpuşi de foame şi de boală ,
    Guvernul Boc le va rezolva problema
    Din fondul de rezervă : Soluţia Finală !

  2. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    Intr-o recenta interventie televizata v-am auzit rostind (iar) cuvantul „politic”. Asadar: ce intelegeti dvs. prin acest termen?
    Cu multumiri anticipate pentru raspuns, al dvs., Valeriu Mangu

    • Domnule Mangu,

      Va las dvs. voluptatea unui demers academic lamuritor.

      Eu vreau doar sa spun ca POLITICIANUL este acel membru al Cetatii dispus si capabil sa-si puna eforturile in slujba binelui public in mod benevol, dincolo de orice avantaj sau retributie, exclusiv din responsabilitate civica.

  3. Domnule Senator,

    daca guvernul nu poate achita sumele de bani stabilite de instanta, inseamna ca Romania este in insolventa. Faptul ca basescu refuza sa accepte insolventa si sa implementeze un plan de actiune (schimbarea guvernului de ex ) pentru salvarea economiei, este un motiv suficient pentru suspendare.

  4. SOLUŢIA „CIUŞ”

    Un pensionar de conformaţie tipic auschwitziană, călare pe un măgar portocaliu, având aninaţi de şaua din lemn, simetric, doi baloţi cu fruze recent căzute, coboară în Piaţa Victoriei cu speranţa unei audienţe, nu înainte de a lega dârlogii de capacul securizat al unei guri de canal.
    Simţind diversiunea d-l Emil Boc îl întâmpină protocolar în afara uşii palatului:
    – Ce dor te-aduce, dragule ?
    – Nu pe mine ci pe el (arată spre urechiat) mascota pdl cu dăsagii de redresare economică…
    – Du-l la Cotroceni pentru deplasarea viitorului suspendat şi ţine de la mine 1000€ din care îţi opresc 240€, să fie legal. Pentru că la o măgărie (chestia cu primarul de la Cluj) se răspunde tot cu o măgărie !
    – La bună vedere Coane! Şi în gândul lui : Îl credeam mai dobitoc, dar acum m-am convins.
    Hai Ciuş ! şi pregăteşte-te să vii mâine cu alt pensionar…

  5. PENSIILE SPIONILOR BASESCU
    UN GENERAL POATE LUA 2OOO Euro PE LUNA CAT 12 PENSII MEDII PE ECONOMIE.
    Vi se pare normal ca pensiile SRI să crească cu 21%, în timp ce pensiile normale sunt îngheţate?
    DECE TACI MOGULULE ?

    • Pensiile mici, foarte mici, nedrept de mici sunt problema grava, de ordin cvasi-umanitar, cu care ne confruntam. Aici trebuie sa se concentreze eforturile noastre.

  6. si ne mai miram de ce stau in frig si se imping pentru o promotie la ulei, e trista situatia acestor oameni care nu au cum sa se apere

  7. Criza umanitara era deja instalata.Intrebati batranii din intersectiile principale din Bucuresti si nu numai.Acestia cersesc fara sa rosteasca un cuvant,fara sa agreseze trecatorii sau soferii,fara sa poarte pancarte,ci doar prin privirea lor cand treci pe langa ei ,sesizezi drama prin care trec.”Parintii” nostrii cersesc in strada si noi ne certam daca este sau nu bine sa vina opozitia la putere.
    O sa postez si locatiile in care i-am intalnit eu pe acesti oameni.Imi este rusine sa trec pe acolo si sa ii vad in aceea situatie.Stiu un caz in care a castigat 2 procese impotriva Casei de pensii ( STATUL ROMAN) si care acum o sa castige si al 3-lea proces cu referire la taierea abuziva a pensiei cu 5,5% LA INTREAGA SUMA ,NU LA CEEA CE DEPASESTE 740 RON asa cum prevede legea.
    Problema e ca nu toti pensionarii au posibilitatea sa mearga in instanta si nu toti stiu ca in realitate au fost victimele unui abuz din partea statului.
    In intersectia de la Universitatea ASE ,intersectia dintre Magheru si strada Tache Ionescu,Magheru cu George Enescu ,acolo ii gasiti pe acei batrani.Cand este mai cald sunt in permanenta,cand deja frigul se instaleaza ….cauta locuri mai calduroase probabil,dar cu siguranta NU cred ca se duc sa caute caldura ACASA.Concluzia ….sa ne fie tuturor rusine,ca „parintii” nostrii au ajuns in starea asta.

  8. am inteles ca azi a fost adoptata legea asistentei sociale in camera deputatilor.asta inseamna moartea persoanelor cu handicap!

  9. Guvernul nu mai are bani pentru subventiile la caldura dar are bani pentru:

    În plină criză, Raluca Turcan se plimbă pe banii Parlamentului în țara lui Pinochet. Raluca Turcan participă la reuniune în calitate de președinte al Comisiei pentru Cultură, alături de Alina Ilie, expert în cooperare internațională multilaterală. Cele două vor avea parte de un sejur de șase zile asigurat de Parlamentul României
    Sejurul este unul de lux, raportându-ne la posibilitățile României din acest moment. Delegația va dura 6 zile, se asigură transport cu avionul la clasa I,,,cazarea asigurată 100% în timpul cât vor sta în capitala chiliană. De asemeena și diurna zilnică va fi asigurată în proporție de 50%, cu discount total la revenirea în țară.”

  10. DILEMA PSD

    S-o fi vrut un prostănac plângând
    Care să stârnească milă ,
    Ori s-a preferat un filfizon râzând
    Care să provoace … silă ?

  11. Pensionarii au tot iesit in strada pentru a protesta fata de masurile guvernului, dar nici nu sunt luati in seama. Daca parintii sau bunicii pedelistilor traiesc bine, 99% din pensionari isi calculeaza fiecare ban, ca sa le ajunga sa isi plateasca cheltuielile catre stat, medicamentele si mancarea.

  12. Refuzurile Guvernului ne vizeaza doar pe noi, nu si pe ei. Nu si-au refuzat nicio cheltuiala inutila, pentru ca s-au servit din banii nostri.

  13. PREZERVATIVUL PONTA

    La un contact sexual, potrivit legii 20/80, doar 20% e treabă serioasă restul de 80% e frecare sadea, cu floricelele de rigoare.
    Ajunşi la vârsta autocriticii sexuale, foştii masculi Ion Iliescu şi Bombonel recurg, pentru obţinerea orgasmului politic, la prezervativul cu balene alias VIP (Victor Ponta), care este ţepeneag, lavabil şi cu ochelari de protecţie veneriană.
    În aceste condiţii Mircea Geoană a luat-o în mână inamical, convingîndu-se de justeţea legii complexităţii [„complexitatea este o fenomenală consumatoare de resurse, mai ales financiare şi energetice”] şi cu ochii spre avionul care-l purta spre Qatar pe ludicul Jon* atunci ultrainoculat bancar de către veşnicul mugur, acadeul Isărescu.
    În curând capitala Pretoria se va redenumi Tshwane (un termen african), iar stâna lui Bucur va purta numele Jon* potrivit stării de spirit a locuitorilor cetăţii anesteziaţi de mizeria dâmboviţeană generalizată.
    Activi cerebral, 20% din timp ne gândim cum să stăm 80% în cloaca fundamentată de loviluţia şandramalei staliniste, desăvârşită de viitorul eutanasiat, Jon*, potrivit legii mai ieri aprobată…

    PS : La cutrmurul din ’77 Şeful Statului tot prin zona aia plecase…Brrr !

  14. MOGULULE PENSIONARIST
    INTREBARE
    DUPA PROCESUL BASESCU TELEVIZAT LA ANTENA 3…….
    URMASII LUI SE VOR BUCURA DE PENSIE ?

  15. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    Va multumesc respectuos pentru raspuns.
    Definitia pe care ati dat-o surprinde cumva misiunea deputatului, respectiv a senatorului de care vorbeste Constitutia – de a fi in serviciul poporului. Fiind vorba pana la urma despre un mandat, principiul este ca, intr-adevar, serviciul respectiv sa fie prestat gratuit sau, dupa cum bine precizati, benevol.
    In sensul definitiei dvs. nu se poate vorbi despre POLITICIAN decat in cazul persoanelor care au primit un mandat din partea poporului ori a unei comunitati locale.
    Dar termenul insusi aplicat unei persoane conduce la instituirea unei categorii profesionale, respectiv a unui grup – asa-zisa „clasa politica”. Un astfel de grup este neconstitutional, caci isi aroga dreptul, ce l-ar fi capatat prin alegeri, de a hotari soarta cetatenilor. Sunt violate in acest caz dispozitiile art. 2 alin. (1) si (2) al Constitutiei.
    O persoana nu poate primi mandat de EXECUTARE din partea poporului decat in scopul de a contribui la nasterea vointei poporului, exprimata de – ori continuta in – lege. Dar persoana respectiva, devenita in felul acesta DEMNITAR, nu este investita (cu i de dupa i) sa puna vointa PROPRIE in pasta legii, ci sa dea forma juridica vointei POLITICE a CETATENILOR. Asa graieste art. 8 al Constitutiei.
    Celor mai multi formand asa-zisa „clasa politica” le place sa creada ca au fost investiti (idem) sa hotarasca ei care este binele public de care vorbiti si, mai apoi, binele individual al fiecarui cetatean. GRESIT! Hotararea in cauza trebuie sa apartina cetatenilor, partidele politice avand doar misiunea – a se vedea acelasi articol 8 – de a contribui la definirea vointei exprimate de hotararea in cauza. Vointa politica nu-i – ori nu trebuie sa fie – la asa-zisii politicieni, ci la cetateni.
    Dar intrebarea mea viza tocmai termenul „politic(a)”. Ce inseamna el, cu aplicatia privitoare la „vointa politica”? Dar „partidul POLITIC” – asadar care este misiunea lui legitima si de ce unui grup de cetateni i se poate asocia o asemenea denumire?
    Constat ca ati ocolit cu dibacie intrebarea, asa incat astept in continuare un raspuns pe masura titlului pe care cu generozitate mi l-ati atribuit, care insa vi se cuvine dvs., ca membru al comunitatii universitare si, deci, cu termenul mai larg, academice.
    Al dvs., Valeriu Mangu

Comentariile sunt închise.