Update 29 noiembrie: La FACIAS au apelat deja, azi, 700 de romani cu decizii irevocabile ale instantelor pe care Guvernul Basescu-Boc se incapataneaza sa le ignore. Sa vedem daca macar de Justitia Europeana statul-talhar roman va avea rusine.

Decizia de astazi a Curtii Constitutionale este profund injusta.

In mod evident, Ordonanta Guvernului care amana plata drepturilor salariale pana in 2016 este neconstitutionala. Termenul este excesiv si lipseste de continut deciziile instantelor judecatoresti. De altfel, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a hotarat constant ca “omisiunea autoritatilor de a executa intr-un termen rezonabil o hotarare definitiva poate antrena o incalcare a art. 6 alin. 1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, mai ales cand obligatia de a dispune executarea deciziei respective revine unei autoritati administrative” (Cauza Dorneanu impotriva Romaniei).

In aceste conditii, in colaborare cu Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), vom sprijini gratuit toate persoanele care doresc sa-si apere la CEDO drepturile ce le sunt incalcate de institutiile statului roman.

Persoanele interesate pot contacta specialistii FACIAS la numarul de telefon 021.335.01.48, pe e-mail la [email protected] sau la sediul din Bucuresti, str.Garlei nr.1b

50 COMENTARII

  1. PRESEDINTELE NEGATIONIST AL ISRAELULULUI TREBUE
    ARESTAT SI PUS SUB URMARIRE INTERNATIONALA !

    Iata ce a spus presedintele Israelului, Shimon Peres, la recenta sa vizita in România, despre agest gest unic in istoria universala: ”Nu vom uita niciodată că, în cele mai negre perioade ale istoriei, vremuri ale nazismului, România a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei, care au venit în Israel şi au ajutat la construirea acestui stat, dar i-au păstrat şi identitatea şi cultura şi dragostea pentru România.”
    In acel moment al istoriei, la conducerea României se afla ION ANTONESCU, singurul om care a avut curajul sa se opuna lui Hitler. El a dat voce vointei poporului român. De pe teritoriul Regatului României nu a plecat niciun tren spre lagarele mortii.

  2. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    1. Stiti, desigur, ca pana la CEDO trebuie solutionat definitiv si irevocabil un litigiu in tara. Asadar: beneficiaza cetatenii inclusiv de sprijin gratuit in deschiderea si, respectiv, sustinerea proceselor – fond, apel, recurs?
    2. Pana la publicarea deciziei Curtii Constitutionale este prematur de atribuit calificative. Totusi, din cate inteleg din alte materiale publicate pe internet OUG in cauza instituie o exceptie de la procedura generala de executare. Poate reusiti sa ne puneti la dispozitie motivele invocate de cei care au ridicat obiectia de neconstitutionalitate, pentru a vedea in ce masura este sau nu inhtemeiata. Dupa aceea voi reveni cu o precizare cu privire la controlul de constitutionalitate a priori care poate fi utila publicului in viitor .
    Al dvs., Valeriu Mangu

  3. NEDUMERIRE

    FACIAS a devenit foarte popular ,
    Fiind avocat al celor mulţi şi necăjiţi ;
    Un singur lucru nu-mi prea este clar :
    De ce nu face şi … cartofi prăjiţi ?

  4. O idee intradevar geniala, d-l senator, numai ca CEDO va judeca cazurile individual, nu colectiv, pt fiecare individ/caz, iar asta va dura. Este intradevar ultima solutie.

  5. dupa parerea mea e o tampenie cu fortarea notei de plata acum .
    1. Ce are de castigat Voiculescu ? cateva voturi …care oricum le castiga daca era prezent atunci cand s-a votat ca romanii numai beneficiaza de subventii la caldura … acolo era important sa fie prezent si sa se bata daca tine la cei sarmani … lasa ca el se bate la CEDO …
    2. Cine are de pierdut ? noi . de unde o sa ia Guvernul bani ? in cel mai bun caz din imprumuturi pe care tot noi o sa le platim sa costuri uriase . si ca sa inchidem cercul probabil guvernul USL va suporta consecintele nu cel PDL
    3. Toata Europa e in pioneze dpdv al resurselor financiare … si au strans si ei la randul lor cureaua destul de mult . ne ducem la CEDO cu jalba in bat „ca nu ne da Basescu decat in 2016 banii si noi ii vrem acum acum” … ne umplem sau nu de ridicol ? intreb si eu …
    cei care au putina logica inainte sa scrie ceva sa citeasca argumentatia … restul sa inghita fumigenele pe nemestecate … ca doar asta e tara … si sincer nu cred ca Voiculescu s-a gandit mai pe indelete la ce face cu dmersul asta ..

  6. si iarasi discutam doar despre bugetari si problemele acestora de parca doar ei sunt cei mai oropsiti de soarta in aceasta tara.!
    Oare aici o fi cheia relansarii noastre economice si culturale?

  7. Indiferent de posibilele interesele meschine suspectate, problemele tehnice sau necesitatea ofertei, rezultat, este bine că trăim în vremuri în care cineva încă se oferă să te sprijine în lupta juridică cu Statul.
    Deja este dificil să mai faci asta într-o ţară cu un preşedinte în euforia drogului puterii, Preşedinte Jucător Preşedinte Judecător

  8. Doar CEDO ar putea sa faca dreptate in astfel de cauze. Abuzurile Guvernului sunt intolerabile si trebuie sa luam atitudine.

  9. @ maca

    „O idee intradevar geniala, d-l senator, numai ca CEDO va judeCA CAazurile individual …”

    Tu n-ar trebui sa folosesti pseudonimul de „maca ” ci de …”caca”.

  10. Sunt unul dintre oamenii nedreptatiti de Boc si Basescu. Cum se face ca au gasit bani pentru majorarea bugetelor pentru institutiile puterii, dar nu sunt bani pentru amaratii care si-au castigat acest drept in instanta?

  11. Sunt inadmisibile aceste actiuni ale puterii politice, care intervine in actul de justitie. Cum ramane cu separatia puterilor in stat?

  12. @cabinet : Statul ar trebui sa GARANTEZE multe lucruri ,dar nu o face.
    Romania este intr-o situatie penibila,din cauza nesimtiri si incompetentei celor de la putere.La CEDO vor ajunge oameni din toate categoriile sociale ,profesori,medici etc si acest lucru nu o sa afecteze imaginea CELOR DE LA PUTERII ci imaginea noastra ca popor.Eu regret ca a trebuit sa se ajunga aici.Sustin initiativa dumneavoastra si pe cei care doresc sa li se faca dreptate. Cred ca toti vor castiga la CEDO , si chair sper acest lucru , o sa fie inca o dovada a ILEGIMITATII acestei puteri , a metodelor abuzive si aberante si o dovada a imbecilitatii inimaginabile a actualei puteri.ACTUALA PUTERE ( PD & UNPR, UDMR ) – sa nu uitam ca si UDMR-ul este tot un partid la putere.deoarece am vazut ca acestia NU sunt deranjati cu prea multe acuzatii de tampeniile ce se petrec in tara asta.Spre exemplu INCHIDEREA SPITALELOR a fos o masura luata de un ministru din UDMR.Sa nu se uite acest lucru.

  13. Chiar daca instantele au hotarat drept, Basescu impiedica nedrept solutionarea problemei. Cum este posibil ca bani pentru Administratia Prezidentiala sau serviciile care il servesc sa fie gasiti, ba chiar mai multi pentru 2012? La fel si pentru toate celelalte institutii aflate in subordinea tiranului.

  14. @mogul
    ” de unde o sa ia Guvernul bani ?”

    De la pensiile alea speciale care s-au dublat la recalculare. Adica un „plesita” ticalos merita pensie nesimtita iar amarastenii care si-au castigat in instanta drepturile, nu merita? Ne indatoram generatiile ce vor veni pentru ca tortionarii care au ajutat regimul ceausescu sa fie atat de longeviv sa aiba acum o batranete linistita? Multi dintre ei ar trebui sa infunde puscariile nu sa ne indatoram pentru ei!
    Daca sunt bani sa cumparam avioane americane scoase din uz/fier vechi (care vor necesita sume enorme pentru a le face functionale la standardele actuale) atunci de ce sa nu fie bani si pentru sanatate si invatamant?
    Sunt bani pentru SRI si SIE…. cand oamenii mor de frig pentru ca pensiile si subventiile de caldura au fost taiate?
    In timp ce restul opozitiei vinde sefia senatului in schimbul unei sentinte „lejere” (cu suspendare) pentru adrian nastase, Voiculescu, hulitul Felix, ii ajuta pe cei amarati sa isi recastige drepturile!
    Felicitari Senatorului Voiculescu pentru gestul lui generos!

  15. Oamenii astia nu au pierdut banii doar o singura data. Li s-au promis, dar nu li s-au acordat. Au intentat procese pentru a-si primi banii meritati, au decizii favorabile, dar nu si banii. Iar dupa epuizarea instantelor din tara trebuie sa se adreseze Curtii Europene, cu speranta ca statul roman va fi obligat sa ii plateasca, desi hotararile le sunt oricum favorabile, dar imposibil de pus in aplicare. Vorba aia, pan` la Dumnezeu te mananca sfintii. Macar unii se mai gandesc la ei si la abuzurile la care sunt supusi de actualul regim, iar acest lucru conteaza enorm.

  16. Pentru faptul ca, doi dintre colegii mei ma considera a fi reincarnarea lui Al Capone, permiteti-mi a va pune o intrebare care bineinteles nu are legatura cu tema tratata aici: Ce trebuie sa fac in cazul in care sunt acuzata ca as fi „luat” switch-ul de la calculator, replicandu-mi-se sec: „N-avea cine, altcineva !” ?

  17. „O stareţă se scoală în mare grabă pe întuneric să prindă
    o călugăriţă cu ibovnicul ei în pat, pârâtă fiind de celelalte
    maici ; dar cum stareţa se afla ea însăşi cu un popă,
    socotind că-şi pune vălurile în cap, îşi pune în locul lor
    izmenele părintelui ; văzâd una ca asta, pârâta îi spune ce
    are în cap şi fiind iertată de pedeapsă, se poate desfăta în
    tihnă cu iubitul ei.” Povestea a doua din Decameronul de
    Giovanni Boccaccio (n.1313 – d.21.12.1375).

    DUPA CCA 700 DE ANI

    Stareţa de la Manăstirea Tăriceni (Episcopia Călăraşilor) a dat naştere la două fetiţe, tatăl fiind un preot din Amara. În urmă cu 3 ani pe când era maică prin Ialomiţa a dat naştere la un băieţel, după care a fost…avansată ca stareţă. Acum – fie vorba-ntre noi – drept ar fi să-i ia locul lui Boc(cac)cio.

    PS : Pentru anul aniversar 2013 al lui Boccaccio, nu trebuie ratată o ediţie pe măsură (în fond o afacere cu succes garantat).

  18. Guvernul Boc nu respecta deciziile irevocabile care sunt date in Romania. Speranta ramane in Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

  19. Este de apreciat demersul FACIAS. Oamenii nu trebuie sa se lase jetmaniti de nimeni. Eu sunt convins ca lucrurile nu vor ramane cum vor ei ca doar nu suntem izolati de restul lumii.

    Intrati pe un blog: http://gabriel20.com, sa vedeti un proiect de carte (antologie colectiva) al cenaclului „Noduri si semne” in care am scris si eu cateva poeme.

  20. […]Sunt oameni care pot să treacă de la o biserică la alta. Eu nu fac parte dintre ei[…]
    Zise azi la Cluj, printre altele, domnul Bombonel, alias Ady Năstase.

    Dar PSD este o biserică ? sau mai degrabă un…bordel ! ( al pătatului, de acum şi pe faţă, nu numai pe sufletu-i tuciuriu de trădător kaghebist).

Comentariile sunt închise.