Asa cum am mai scris aici, pe blog, un grup de jurnalisti arondati actualului regim au sarcina ca, la orice articol, indiferent de context sau tema, sa bifeze tema Felix. Sub imperativul “niciun articol fara Felix”, ziaristii forteaza subiectele si logica pentru a bifa comanda politica. Nu merge economia, “Felix a blocat-o”. O fluiera publicul pe doamna Udrea la un meci de box, “Felix i-a platit”. Nu atrage guvernul fonduri europene, “Felix e vinovat”. Vine regele in Parlament, “e aranjamentul lui Felix”. Are regele un discurs intelept si echilibrat, “doar atat a reusit Felix”.

De la un punct, poti avea senzatia ca meritele unor ziare sunt masurate pe baza felicsilor pe cap de jurnalist, asa cum a incercat sa sugereze si Sebastian intr-o caricatura pe care am mai publicat-o.

Plecand de la aceasta idee, si incercand sa usureze munca serviciilor de monitorizare ale Cotrocenilor, un grup entuziast de cititori a pus la punct un instrument simplu, eficient si obiectiv pentru masurarea numarului de felicsi pe cap de jurnalist: Felixometrul, pe care il gasiti in coloana din dreapta a blogului. In fiecare saptamana, un soft de monitorizare ne va tine la curent cu competitia acerba dintre felixoclasti (sau felixoctoni) de talie, precum Sabina Fati sau Ioana Lupea, duminica fiind oferit si un binemeritat premiu. De exemplu:

Fie ca cel mai bun sa castige!

44 COMENTARII

  1. Asa cum spune si Mircea Badea si ca el multi romani – solutia anticriza este sa se fura mai putin.

    Si apropo de campania – Iubesc Romania – Recunosc imi place romania dar atat de frustrat si de furat ma simt in cat imi apare un gust clar de scarba uitandu-ma in jur si vazand ca sunt condus de ei care nici-o data nu au stiut ce inseamna sa fi lider. Au venit la putere doar cu gandul sa ia sa bage in traista si firimiturile sa le imparta intre ei.

    Ei pot sa faca orice truc, nu au cum sa ma traga spre ei din simplu motiv ca mie mia murit copilul in spital – iar ei prin deciziile luate, au o mare vina. Le doresc Maxim.

  2. Armele umorului

    CU OCAZIA PREZENTĂRILOR
    între românul William Gabriel Brânză şi ambasadorul
    Irlandez Damatale, la Bucureşti :

    – William Gabriel Brânză.
    – Încântat, Damatale.
    – William Gabriel Brânză.
    -Damatale (îi strânge din nou mâna zâmbind).
    – William Gabriel Brânză.
    – Damatale. Aşa mă chiamă băi tâmpitule
    (într-o românească stâlcită).
    – Mare brânză !

  3. Felixometrul a devenit realitate pentru ca in Romania,nu exista instrumentul de masura a profesionalismului.Daca s-ar mai frana ,NU DESFINTA , macar putin coruptia ,atunci am avea parte si de mai putine furturi din PIB-ul tarii.iar felixometrul nu ar mai exista.Coruptia este la putere si din aceasta cauza ,incompetenta si hotia sunt singurele valori reale in aceasta tara.Aceste valori sunt ridicate la standard de MOD DE VIATA si astfel romanii se scalda intr-o mocirla in care unii traiesc de pe o zi pe alta,altii mananca odata pe luna la McDonalds si cred ca asta inseamna libertatea.Noi ne multumim cu putin pentru ca ni se ofera putin.Mai putin tot e ceva decat ….nimic.Si sub aceasta traiere si realitate crunta traiesc romanii.Nimic nu ii intereseaza si din gura lor in permanenta iese expresia : ” Vedem noi ce facem!Nu e dracu atat de negru ,cum am trait pana acum , o sa o scoatem si pe „asta” la capat.”

  4. @ D.V.
    UN MOGUL IN LOC DE DOI !
    Ma reintorc pentru o clipa la postarea dumneavostra anteriora . Spuneti ca melodia lui Frank ” MY WAY” este melodia dumneavoastra de „suflet „. Va garantez ca este mult mai mult…ea concorda cu filozofia dumneavostra de viata. Este melodia oamenilor creativi care stiu sa riste.
    Este filozofia celor care a-si i-au destinul in propriile maini .
    Acest fel personal de gandire vi-a asigurat succesul in afaceri, viata personala si politica.
    Din pacate in politica a-ti inceput sa urmati pe altii ascultand o alta melodie „TEIR WAY ” . In aliante urmati pe altii…. personalitatea dumneavostra pierzindu-se intr-un cor colectiv de nechemati. Aceasta melodie cantata in unison este reteta desastrului.
    Doi motani sunt prea mult pentru o singura gospadarie.
    Deveniti mogulul preferat al celor care cred in dumneavoatra.
    ” My Way is the best way „

  5. Domnule Voiculescu,, ma scuzati ca sunt off topic, dar nu stiu unde sa va scriu. Va rugam faceti ceva ..cei de la Rcs au scos postul Antena 2 si de pe Digi tv l-au inlocuit cu un post de stiri sau ce o fi acel Rtv ..nu numai de pe cablu analogic . Deci la Rcs -Rds postul Antena 2 nu mai exista deloc aproape deloc in niciun oras .nici pe pe cablu nici pe DTH
    Chiar nu se poate ajunge la nicio intelegere. cu ei .ca vad razbunare din partea lor si nu inteleg de ce ..poate ne dati o explicatie sau un reprezentant al grupului Intact macar .Chiar totul trebuie sa fie politic in tara asta ..? Si cu noi telespectatorii ..amaratii care nu avem nicio treaba cu jocurile si interesele politice cum ramane ??

  6. – Domnule William Gabriel Brânză aţi citit Istoria Religiilor ?
    – Dragul meu, religia istoriilor, că despre asta vorbim, are un singur Zeu, votul sincer al poporului suveran indiferent de coordonatele planetare ale individului. Nu numai că am citit-o dar m-am hrănit cu ea.
    – Oare ce-ar zice Mircea Eliade ?
    – Îl voi contacta şi vă răspund după…

  7. – Domnule William Gabriel Brânză aţi contactat românii din Groenlanda ?
    – Ieri. De acolo vin. I-am convocat în Grădinile Semiramidei unde, cu lacrimi în ochi, urmăreau la plasme uriaşe asumarea răspunderii comasării alegerilor de către eternul guvern Boc.
    – Balene erau acolo ?
    – Era una mai durdulie, ca doamna Udrea, care-şi făcea ghetuţele cu cremă pentru Moş Nicolae.

  8. @ Dan Voiculescu

    ÎNCURAJARE

    Dacă te atacă presa, nu te arăta fricos ;
    Ţine capul sus şi nu privi Felixometru !
    Oricum vei fi crucificat cu capu-n jos ,
    Ca orice trădător – vezi cazul Sf.Petru !

  9. UN BIBLIOTECAR PLICTISITOR CALE AFARA !
    Carti multe citite degeaba. Discutii interminabile care nu intereseaza
    pe nimeni. Vroiam sa spun numai pe dumneavoastra ….dar am realizat ca aveti
    un interlocutor .
    Va anunt cu regret ca Romania nu este o republica parlamentara si preşedintele este singurul care desemnează premierul care îşi face guvern şi prin votul Parlamentului se testează dacă are sau nu susţinere. Faptul ca presedintele Basescu este un golan de port reste o alta problema.

  10. O SCURSURA DE PORT UNS PRESEDINTE !
    @ Bibliotecaru
    Basescu presedinte „notar „?
    Discutie fara noima si bibliotacarie snoba.
    Ce importanta are daca un presedinte grobian de la margine de port care loveste un arab in gura si un copil in plex este notar si are stampilele la el ?

  11. ÎN FOAIER CU-N FRAIER

    – Domnule Brânză William Gabriel, ce brânză preferaţi ?
    – CAŞ, desigur.
    – Şi la ce instrument cântaţi ?
    – CAVAL, cu predilecţie la cel prezidenţial. Cele două
    majusculate (CAŞ – CAVAL) mi-auuuu conturat crezul politic !

  12. DA LA ATESTARE

    – Domnule cioban, ce brânzeturi consacrate cunoaşteţi ?
    – Roquefort, Ricotta, Dulce, Feta(de fată), De Sibiu…
    – Şi mai nou ?
    – Brânză William Gabriel.
    – Brovo ! De mâine vei lucra la târla din Cotroceni.

  13. ISTERIE ANTI-MAGHIARA LA ANTENA3 !!!
    Domnule Dan Voiculescu
    Sunt cineast si om de televiziune si artist vizual. Traiesc intre Japonia si Statele Unite. Am pe cablu acces la canalele franceze. In perimetrul mediatic occidental nu am intalnit un post de televiziune cu tendinte agresiv nationaliste.
    Acest lucru al observ cu ingrijorare la Antena 3
    Nu neg ca sunt maghiar desi unii ma cosidera un nationalist al Romaniei. Amintesc doar ultima expozitie de pictura „Dela Dali la Deva” care a inceput la NY si a luat sfarsit in Figueras locul de nastere a lui Salvador Dali . In fiecare colt de lume am pus la intrare tricolorul romanesc iar lucrarea princupala a fost un drapel rosu , galben si albastru stilizat.
    http://www.devagallery.com/
    la Exhibition
    Fara sa ma asociez neaparat cu ideile domnului Vadim sunt corespondentul din SUA a revistei Tricolorul iar Ion Coja a scris un articol intitulat ” Sunt alaturi de Robert Horvath ” Revista Transilvania din Sibiu a publicat un numar intreg pozitiilor mele in legatura cu necesitatea recuperarii istoriei si demnitatii armatei romane. Ma opresc aici
    Romanii si ungurii trebue sa traiasca in pace si intelegere pe aceste meleaguri.
    Conducerea UDMR reprezentand 1/3 din guvern trebue sa-si gaseasca locul pe banca acuzatiilor pentru dezastrul actual. Consider ca aceasta organizatie nu reprezinta pe maghiarii din Ardeal iar o asa numita autonomie ar creia o enclava comunist securista.
    Ma astept la orice. Manipularea nationalista fiind doar in interesul politicienilor atat maghiari cat si unguri.
    Cu toate acestea am fost uimit si intristat auzind la emisiunea
    http://inregistrari.antena3.ro/view-La_Ordinea_Zilei-19.html
    5 Decembrie.
    in care Radu Tudor ( citez din memorie ) ” UNGURII SA PLECE IN UNGARIA…SI SA VOTEZE ACOLO…ETC .!?!
    Antena 3 este o oglinda a persoanei care o conduce. Sunteti o persoana culta, civilizata si sofisticata sau cum am mai spus ….un om al binelui. Sper ca Antena 3 sa va reprezinte si in continuare. Daca vrem sa ne integrem in civilizatia europeana trebue sa ne comportam civilizat. Cu sinceritate.

  14. Războiul umorului

    1. ÎN FOSTUL SAT HAIMANALE

    – Domnule Brânză William Gabriel, sunteţi rudă cu Caragiale ?
    – Nu. Cu Brânzovenescu…

    2. DIN GÂNDIREA ŞVAIŢERULUI MIORITIC

    „A fi sau a nu fi” Brânză (William) este ce mă leagă
    de tizul William Shakespeare. Zic vouă.

  15. mie mi-e si mila de ei..adica stiu si ei ca de multe ori pica in penibil adaugand numele felix la orice, dar n-au ce face trebuie sa-si faca datoria…suntem in criza

  16. Cu cat un dictator e mai pipernicit si mai nevolnic, cu atat doreste mai multa putere. Daca nu reuseste sa se impuna in fata adversarilor, atunci isi tocmeste slugi cu simbrie care sa injure dusmanii si sa-i proslaveasca augsta persoana. Mentalitate de parvenit fara cultura si fara educatie. Vezi si „Avem furher! Scurtul drum de la nazism la basism” pe http://mirceahamza.com/?p=1687.

  17. @ cabinet poz.10

    SOLICITARE DE INFORMAŢII

    De Sfântul Nicolae, cenzura o propui ,
    Ceea ce-i normal pentru un marţafoi ;
    Un singur lucru te-aş ruga să-mi spui :
    Eşti Cabinetul Unu ori Cabinetul Doi ?

  18. pora este groaznica. atunci cand o vad imi vine sa sparg televizorul. la fel si pe harry potter in mizerie – sorin ionita. niste lingai basisto sorosisti.

  19. ce sa mai vorbim de concurenta mogulului doin ce in ce mai bun – pt basescu – de la Adevarul…. Poate adevar in sensul lui Orwell – .

  20. Au trecut doar cateva zile de cand nu se mai discutase despre subiectul Voiculescu, ca au si scormonit ceva. Niste oua sau rosii nu aveti pentru a-l felicita cum se cuvine pe castigator?

  21. Mizez pe Mircea Marian ca va primi ‘recunoasterea” ilustrului mariner. Desi nici Sabina Fati nu cred ca va fi mai prejos.

  22. Nu v-ati lasat. E chiar interesant instrumentul. Ar fi util si unul pentru a masura incompetentele guvernului Basescu-Boc.

  23. Azi la ora 10,58 din 1674 de persoane care au votat pe poll-ul de pe forumul Realitatea Tv 1503 de persoane sunt de parere ca domnul Nastase ar trebui condamnat macar cu suspendare, 61 de persoane sunt de parere ca este vorba de un proces politic iar 103 de persoane sunt de parere ca domnul Nastase nu va pati nimic sentinta fiind amanata la nesfarsit !

    Ce parere aveti domnule profesor despre acest poll ? , va atasam linkul cu pricina.

    http://forum.realitatea.net/showthread.php?t=58690

  24. Sa fim seriosi, respectabilii pupinbasisti nu au nimic cu dumneavoastra. Sunt absolut convins ca daca personal sau prin media ati face frumos fata de Basea, atat mitocanul cat si toti tucalarii lui din presa v’ar reevalua rapid si din Felix ati deveni „respectabilul om de afaceri”.

    Toti pupinii, deontologii, tucalarii precum si ilustrii telectuali basisti formeaza o structura bazata pe sinecuri, influenta, glorie telectuala toate pentru protectia basescului si asigurarea eternitatii lui la putere, iar a celorlalti la cascaval. In mod natural, singura activitate a Piramidei Pupin este consecventa delirului fata de adversarii lui Basel.

  25. Buna ziua.
    Dounule Voiculescu va respect ca om si pt. ceea ce ati facut si faceti pt. societatea romaneasca MULTUMESC.
    Sunt telespectator fidel si incapatinat Antena 1 pur si simplu nu vreau sa schimb postul.Stiu cit de greu se construieste ceea ce ati facut dumneavostra dar imi doresc sa va aduc la cunostiinta ceva ca cetatean stabilit in Canada de 10 ani.
    Ma uit zilnic la emisiunea Mireasa pentru fiul meu am abonament Antena 1 si ceea ce se intimpla acolo este de necrezut de ceva timp .Cei 2 concurenti cu concursul realizatorilor se injosesc pe ei injosind in aceelasi timp acest post TV.Jicniri,violente,la toate nivelurile,interminabile.Telespectarori revoltati,mihniti,dezamagiti.De ce isi permit acesti oameni de la Sinevizyon sa recurga la asa ceva pt. a face bani si a indeparta telespectatorii fideli .Nu am fost obosnuiti cu asemenea emisiuni care nu reprezinta Antena1 si nu meritam sa vedem asta.
    Va rog mult ajutati-ne sa raminem alaturi de Antena 1
    Multumesc ,un om alaturi de Antena 1
    Sarbatori fericite si multa sanatate va doresc ,un an nou 2012 macar la fel ca ceilalti pt. toata familia Antena 1
    La multi ani!

Comentariile sunt închise.