Am vorbit cândva, într-o carte, despre Constantin Ciubotaru si despre rolul lui în cristalizarea destinului meu:

”Fapt este că, după o vreme, mă cheamă directorul Ciubotaru (de la Vitrocim) la el si-mi zice: 

– Măi băiete, ai două variante. Prima: te dau afară. Uite, îti explic si cum procedez, ca să n-ai nelămuriri. Mai întâi, te chem la ora două si-ti dau în scris o sarcină de serviciu – s-o rezolvi până la patru. Nu poti – si n-o să poti! – te penalizez conform codului muncii. Iti mai dau drumul prin curte si dupa un timp oarecare iti mai dau o sarcină de serviciu (…) Si la a treia, îti desfac contractul de muncă conform articolului cutare aliniatul cutare. Si de acolo încolo, poti să faci ce vrei în viată (…). 

– Si alternativa? – am întrebat cu glas timid.

– Alternativa? Te apuci de treabă! – a căzut ghilotina directorială. Nu trebuie să-mi răspunzi acum: gândeste-te si-mi spui!

A fost al doilea moment de cotitură din viata mea. Dacă intrarea în echipa de hochei a marcat încetarea ”sihăstriei” mele între florile din grădina copilăriei, discutia cu directorul Ciubotaru a marcat transformarea mea dintr-un sportiv cam cu capul în nori într-un profesionist. 

După două zile, mă înfiintez la director si-i spun solemn:

– Domnule director, m-am hotârât! Mă apuc de treabă”

Constantin Ciubotaru s-a stins ieri din viată. Îmi exprim si acum, postum si public, recunostinta si respectul pentru el. Condoleante familiei, alături de care sunt în aceste clipe.

Dumnezeu să-l odihnească!

24 COMENTARII

  1. Da, domnule, intr-adevar, v-ati pus pe treaba: ati adunat o avere personala colosala. Dar pentru tara, ce-ati facut?

  2. ” Despărtirea de un om ferm si drept ”
    Cand am citit titlul am crezut ca este vorba de Valentin Stan.
    Apoi citind despre ” desfacerea contractului de munca ” m-am lamurit.
    Ar fi fost o greseala sa va dea afara seful dumneavoastra si ar fi aceiasi
    greseala……. la Antena 3.
    Condoleante si numai de bine familiei Ciobotaru. Nu acelasi lucri familiei
    Stan care sper sa ramana alaturi de dumneavoastra. Uneori adevarurile spuse de altii pot sa te schimbe in bine. Sper ca intelegeti unde bat.
    Pana una alta un Craciun fericit dumneavoastra, famililiei si acelor fermi si drepti.

  3. MULTUMESC TOVARASULUI CEAUSESCU
    Uneori altii a-ti schimma firul destinului. L-am filmat pe Tovarasu la Scornicesti
    vorbind cu tovarasii mai mici despre bomba atomica romaneasca. Am trimis materialul in Occident. Ceausescu a hotarat sa fiu impuscat fara onoruri dar o scrisoare a presedentelui american la facut sa-si schimbe hotararea. Am fost schimbat printr-un schimb de ” studenti ” si obligat sa aleg libertatea. Nu am avut de ales. Ma gandesc cu nostalgie la anul petrecut la securitate . Iar pentru geniul carpatin numai sentimente sincere . Am varsat o lacrima cand am auzit ca ca mi-a luat locul ………

  4. PS Pentru cei interesati ……DACA TRECI PRIN CAMERA MORTII …..carte
    scrisa Victor Nicolae si serializata in New York Magazin.

  5. NEÎMPLINIRE

    Văzându-l că se mişcă aşa încet, precum o gloabă ,
    Directoru-i ceru să-i spună limpede, ce are în gând ;
    Voiculescu-i mărturisi atunci că vrea să facă treabă
    Iar Ciubotaru a murit … fără să mai afle şi”de când”.

  6. maharajahuldekapurthala,

    Nu te mai lua de domnu’ Voiculescu, lasa-l in pace in ajun de craciun!. Destul s-a luat de el paganul Vali Stan. A plecat de la partid si Lili Loterie… Trece prin incercari dramatice…

  7. @ breton

    Nu ma iau de el, chiar mi-e simpatic şnapanu’ (oricum, mai simpatic ca Base), da’ parca prea face pe omu’ cumsecade… :wink:

  8. @ 1 mahara…. Sunt ajutate persoanele care ii solicita ajutorul prin fundatii si in colegiul in care e senator. Decat sa fii rautacios, mai bine cauti inainte cateva informatii. Astfel, ti-ai da singur raspunsul.

  9. Putini oameni fermi si drepti mai gasim, azi, printre noi. Din pacate, vietile sunt conduse in functie de interesele personale. Dumnezeu sa il aiba in paza!

  10. @HORVATHE, ironiile tale subtirele nu sunt demne nici macar de unul care confunda tradarea – si curajul. Ca romanul Tokes, intru pilda..

  11. @maharajahuldekapurthala
    bah, iti spun eu ca a facut multe. iti spun tot cetatenii din sectorul 4 si multi alti romani. este singurul care pune suflet in fiecare activitate pe care o desfasoara. se vede atunci cand vine in strada, alaturi de cetateanul de rand, care miroase a mancare gatita si are cearcane din cauza nesomnulului grijilor. intelege romanul de rand. il ajuta. se zbate in parlamentul ala, sa scoata legi in folosul romanilor. se lupta cu tatarul care ne-a distrus tara. si tot el isi ia palme. dar merge inainte. de ce? pentru ca iubeste romanul si Romania. iar pentru asta, il voi mai vota inca o data!!!!

  12. Prea multe persoane cu suflet, de valoare, „au plecat” dintre noi in perioada aceasta. Dar, asta este viata. Nu ne putem impotrivi.

Comentariile sunt închise.