E o perioada in care romanii simt ca au ceva de spus. Din acest motiv, nu voi scrie, ci va voi asculta.

Pe orice tema la zi pe care o considerati relevanta.

P.S: Echipa de monitorizare a actualizat Felixometrul. O serie de jurnalisti care au rezistat „tentatiilor puterii” au fost remaniati :) , altii, mai zelosi la ordinul de la Cotroceni, au fost promovati in instrumentul de masurat felicsii pe cap de ziarist serviabil…

77 COMENTARII

  1. LUCRU MANUAL

    Preferând ca Legea sănătăţii s-o rescrie
    Decât să poarte cu mulţimea un dialog ,
    Traian nu face altceva decât să-şi scrie ,
    Chiar cu mâna sa, propriul … necrolog .

  2. da am o intrebare . pe partea economica cum zicea cineva … tinand cont ca …

    1. ne-am imprumutat de minim 20 miliarde euro
    2. au scazut veniturile bugetarilor cu cca. 40% in termeni reali
    3. incasarile la bugetul de stat au crescut in fiecare an din 2010 incoace ..

    UNDE SUNT BANII ??? CE AU FACUT CU EI ???

  3. La Cluj manifestantii au scandat: „PDL şi USL, aceeaşi mizerie”.

    USL e compromis. PNL –PC au intrat intr-o cocleala in care, sa strige “Jos Basescu” au nevoie de aprobare de la sobolanii rosii… ironic deoarece jmekerii din PSD si portocalii sunt impreuna la guvernare .Basescu nu a avut destui “oameni” si i-a imprumutat treptat de la PSD. Au coclit in 2006 o alianta “pe sub masa” cu Grupul de la Cluj convenind sa imparta puterea. Grupul de la Cluj a luat (treptat) procuratura generala, SRIul, DNAul si primul ministru iar PDLacii restul. Pentru realizarea planurilor lor au inscenat rapirea din Iraq urmata de demisii si numiri “pe spranceana”.
    Grupul de la Cluj au pus umarul la castigarea alegerilor de catre matroz in 2009. Baconski, amicul famigliei Maior, a pus la picioarele matrozului “votul atomic” care nu numai ca le-a asigurat Grupului de la Cluj mentinerea “fotoliilor” din SRI, DNA, procuratura, PM, ci a dus si la rasturnarea lui Geoana si numirea imberbului finut ponta la conducerea magaoaiei PSD. Grupul de la Cluj a ajuns astfel la conducerea Ciumei Rosii. Odata acolo, prin formarea USL, detine controlul si asupra opozitiei facand tot ce le-a stat in putinta sa mentina regimul basescu la putere:
    1. USL au mers tacticosi la serviciu/Parlament desi minoritari intr-un parlament pe post de “bibelou” cu atatea asumari de raspundere. La intelegere cu PSDul, PDLacii mai lasau ca opozitia sa castige ici colo cate o mica victorie ca sa poata USL justifica prezenta lor in Parlament. Un joc mojic pentru adormirea maselor. Se pare ca oamenii simpli nu au cazut in cursa, iar la ora actuala multi dintre ei sanctioneaza USLul pentru inactiune.
    2. La semnalele alarmante ale guvernului ca bugetul pe 2012 e o “catastrofa” care ar putea declansa miscari de mase, PSDul se impusca in aripa si “doneaza” sefia Senatului cu scopul de a face imposibila suspendarea presedintelui de catre opozitie la vremuri de rastriste.
    3. Cand “strada” le-o ia inainte si cere raspicat demisia lui basescu, imberbul ponta dispare undeva prin Europa nu inainte sa arunce peste umar o oferta “sedativa” de colaborare cu puterea pe tema Legii Mortii , Iliescu si-a amintit ca are un polip pe undeva si a mers la spital sa si-l puna in ghips (reteta stanculescu) iar Crin ramane singur sa se lupte cu “lanturile”/aprobarile USL in dorinta de a se solidariza cu amarastenii revoltati. (sugestive declaratiile initiale ale lui Crin in numele PNL)

    Oamenii nu mai suporta regimul basescu dar nu au incredere nici in opozitie. Au iesit initial in strada pentru un om cinsitit umilit de catre Tartorele cu Ghicitori…care in plina criza economica ne testeaza “glanda ghicitului”… “Ghici ghicitoarea mea!” Nimic mai stupid!
    Acesti oameni iesiti in strada vor sa demoleze totul si au nevoie de un simbol sa poata “construi” ceva in loc . Din pacate, opozitia nu poseda asa ceva.
    Domnilor de buna credinta din opozitie, e timpul sa va recunoasteti neputinta si sa sustineti acel simbol in care romanii si-ar pune increderea : REGELE MIHAI!
    E timpul ca Romania sa redevina ce a fost, o monarhie, astfel intrand cu fruntea sus in Europa!
    E timpul sa cerem reinstaurarea Monarhiei! Oamenii nu mai au incredere in politicieni. S-au perindat DIN 89 INCOACE toate culorile la conducerea tarii cu acelasi scop:JAF SI GENOCID si cu acelasi rezultat: MIZERIE ECONOMICA SI DESCONSIDERARE INTERNATIONALA .
    “Bateti fierul cat e cald”, domnilor: Crin Antonescu si Daniel Constantin, organizati mitinguri anti-basescu si pro-Monarhie! Nu mai aveti ce pierde.

  4. Cred ca Basescu ar trebui sa ia masuri, sa ii asculte pe oamenii nemultumiti, nu sa isi bata joc de ei. Nu trebuie sa uite ca vor mai urma alegeri, la care nu va participa direct, dar o vor face subalternii sai.

  5. SERVICILE ROMANESTI IMPOTRIVA ROMANIEI !
    Stimate Domnule Voiculescu
    Nu demult imediat dupa inceperea protestelor am postat pe blogul dumneavoastra un apel catre membrii serviciilor.
    . In el spuneam printre altele…
    . „Elementul hotaritor in caderea lui Ceausescu la reprezentat reorientarea securitatii in favoarea dezideratului national.- Securitatea a fost elementul hotarator in caderea si lichidarea lui Ceausescu. In aceste zile istoria se repeta, Basescu ca si Ceausescu a declarat razboi poporului roman…..In concluzie ma adresez fiecarui om de bine din servicille romanesti sa arate demnitate si sa se alature strazii…..
    Am primit numerose mesaje in care oamenii de bine , adevarati patrioti din cadrul si-au aratat nemultumirea l ca nu sunt lasati sa-si faca datoria devenind un fel de garda pretoriana a clicii Basescu.
    Majoritatea au folosit prilejul de a va ura ganduri de bine si aprecieri pentru transmisile Antenei 3.
    Am primit din pacate si mesaje care atrag atentie prin gravitatea lor.
    Basescu conduce direct represiunea impotriva demonstrantilor Servicile cordoneaza fiecare actiune a jandamilor . Informatile provin prin membrii servicilor
    infiltrati printre manifestanti.
    Acestia si-au infiltrat elemente subordonate pentru a crea panica impotriva protestatarilor, intocmai ca in Decembrie 89! Acestia se pretind a fi de partea manifestantilor, dar de fapt spioneaza pentru a afla date si nume pentru ca mai tarziu organizatorii sa sufere „rigorile legii”,
    Domnule Voiculescu
    In numele oamenilor cinstiti si de bine din servicii va rog deschideti de urgenta o ancheta perlamentara.
           Romania nu a scapat niciodata de criminalii securisti si tortionari! Militia nu a disparut, doar si-a schimbat forma si denumirea!
    Jos comunismul securist disimulat in democratie !

  6. Nu va lasati pacaliti de manipularea cu studentii in scopul opririi si inabusirii protestelor, caci cei care-i conduc sunt activisti/slugi/securisti basisti.
    Scopul pentru care tot incearca sa-i scoata in fata pe unii studenti/manifestatnti este spargerea protestelor prin false discutii cu reprezentantii protestatarilor reprezentati exact de oamenii basisti din randul studentilor, iar dupa ce incep falsele discutii despre nemultumirile oamenilor toti manifestantii autentici vor fi catalogati drept derbedei ca doar au inceput discutiile cu „reprezentantii” lor.
    Bineinteles ca acesti „reprezentatnti” sunt doar pentru a credita falsele discutii si urmatoarele legi facute de Basescu si ai lui care au ca singur scop sa ne fure banii si sa ramana pe viata la putere.

  7. Ma bucura initiativa cetatenilor care au hotarat sa-si apere drepturile si libertatile. Cu totii trebuie sa o facem.

  8. TRAIASCA REGELE MIHAI !
    SimP
    Felicitari stimate domn. Sunteti singurul care spuneti lucrurilor pe nume.
    Sunt de acord cu fiecare cuvant , fraza sau virgula.

  9. S-a micsorat numarul jurnalistilor aserviti marinarului? Hahaha. Aflasem de Pora.
    Traiane, nici nu stii cat de mic incepi sa fii!

  10. Cine este leaderul Opozitiei in prezent?

    Chiar sa nu fim in stare sa avem un leader de necontestat?
    In prezent avem trei directori (si nu leaderi).
    – un copilot tanar si frustrat (si chiulangiu – cand era Ministru in relatia cu Parlamentul avea cele mai multe absente de la Sedintele de Guvern).
    – un personaj ce chiuleste foarte mult de la orce – de parca ar face ceva mai important – sa presupunem ca asa e – atunci unde-s rezultatele muncii si sudorii sale?
    – Cu parere de rau o spun – PC-ul – are un presedinte timid, verde.(mai popular si stradal – fara vana) Cea mai mare realizare in viata a dansului e ca a fost ales presedinte PC.

    In momentul de fata Romania are nevoie de o alternativa rapida pentru portocalii si Basescu. Dar aceasta alternativa , ca sa nu se compromita trebuie sa fie puternica, sa atraga masele, sa obtina sustinerea lor si sa inspire incredere ca ei vor avea grija de prezentul si viitorul acestui popor., care merita mut mai mult decat ce are astazi.

    A alege opozitia doar pentru a nu-l mai vedea pe Basescu la putere nu este o solutie buna, durabila.
    E nevoie de un pic mai multa viziune.

  11. Cat de mult tupeu iti trebuie ca, presedinte fiind, al unei tari care incepe sa fiarba, sa faci casting pentru consilieri prezidentiali?!

  12. Acel om trebuie sa fie un reper moral de necontestat, un om cu caracter, cu prestanta internationala,un model pentru multi tineri si cu rezultate sanatoase si de necontestat in trecut.
    Un personaj ce ar putea reprezenta ultima sansa ca Romania sa revina pe drumul cel bun.

  13. @ SimP
    @ Robert Horvath

    Regele Mihai mai are de-o baie si da coltul . Nu fiti caraghiosi ! Ganditi-va mai bine la o alta varianta de salvare a natiunii romane ! V-as sugera, de pilda. Regele Cioaba . :)

  14. Ce cred? Cred ca istoria se repeta. Si numai niste nebuni nu ar intelege similitudinile. Cert e un singur lucru: exista nemultumiri majore carora trebuie sa li se raspunda. Cetatenii din pietele tarii exista, indiferent cat de mult sau de putin convine asta unora sau altora.

  15. @ Dan Voiculescu

    Dacă tot ne oferiţi răspunsuri, am o întrebare grea.

    Prima jumătate a ipotezei de lucru. PC s-a depopulat de membrii vizibili ai partidului (desigur, în afară de domnia voastră şi de preşedintele partidului). La început a plecat fosta preşedintă a partidului, apoi primarul Piedone, acum şi doamna Liliana Mincă… PC-ul este astăzi într-un grav deficit de imagine pentru că nimeni nu a mai crescut din eşalonul doi pentru a lua locul celor plecaţi.

    A doua jumătate a ipotezei de lucru. PC a existat politic de mult timp ca „ataşament” pe lângă un partid mai mare. Astăzi PC şi-a pierdut cumva vocea separată, deşi legătura cu un trust media ar trebui să-i asigure cumva nu numai deziderabilitatea ca partener politic, dar mai ales posibilitatea de a exista ca prezenţă distinctă a „pieţei” partidelor politice.

    Şi acum întrebarea… Are de gând PC să facă ceva pentru a se individualiza ca voce politică (nu să părăsească alianţa, ci să devină o voce cu o doctrină clară şi distinctă faţă de politica generală USL)? Dacă da, ce anume?

  16. @ROBERT HORVATH

    TRAIASCA REGELE MIHAI !

    Stimate domn,
    luptam pana la victoria finala!

    Monarhia salveaza Romania. Jos basescu, jos vanzatorii de tara, PDL-PSD!

  17. Eu cred ca romanii nu se vor opri aici doar pentru ca Raed Arafat s-a intors la minister. Avem curaj sa ne cerem drepturile si cred ca protestele vor continua.

  18. @Rom de la Rroman

    Stiu ca nu ai vazut pana acum cum arata bunul simt dar uite aici un exemplu:

    „Cioabă: Orice comparaţie între mine şi Regele Mihai este nepotrivită”

  19. Pai singura miscare desteapta pe care o poate face PC-ul acum este sa o coteasca putin spre dreapta. Dar putin mai mult. In momentul asta nu exista nici o forta care sa reprezinte cu adevarat intreprinzatorii privati, si interesele lor. Pana la urma, din taxele acestora si din valoarea adaugata creata de intreprinzatori traieste statul social actual, care trebuie sa dispara, paradoxal, pentru a avea sansa la o recuperare economica.
    Toate partidele se ingrijesc de sindicate, pensionari, bugetari, fac dialog social, se ingrijesc suspect de mult de cum sa cheltuiasca banii bugetului, pentru ca astia sunt cei mai vocali. Intreprinzatorii da-i incolo, ca si asa tac din gura. Si vorba lu madam Vass, firmele exista ca sa aduca bani la buget.
    Numai ca intreprinzatorii protesteaza mult mai eficient. Nu mai platesc taxe. Pleaca din tara, sau inchid direct firmele. Si totusi, nici un partid nu se ingrijeste de interesele celor care intr-adevar pot scoate tara din problema economica. Patronul in Romania e Satana, e hotul inca neprins. Trebuie sa existe o forta politica si pentru noi :)
    Ce vrem e simplu, si are potentialul de a reduce masiv emigrarea capitalului si trendul negativ al infiintarii de firme:
    1. Trebuie reduse masiv cheltuielile statului prin externalizarea serviciilor, informatizarea activitatii de infiintare firme, depuneri taxe, plata taxe, control fiscal.
    2. Trebuie liberalizat Codul Muncii, simplificata procedura concedierii
    3. Persoanele fizice trebuie sa aiba libertatea de a face contracte de prestari servicii. Munca trebuie sa devina o marfa, asa cum si este. Protectia individului trebuie sa revina individului pana la urma.
    4. Reformarea rapida a justitiei. Tribunale comercialer separate trebuie infiintate. Un proces privind conflicte de natura contractuala sau comerciala nu are de ce sa dureze mai mult de cateva saptamani maximum – in felul asta se rezolva si posibilele probleme de abuz privind incalcarile de contracte de prestari servicii – contracte de munca.
    5. Reducerea CAS, CASS, etc., reducerea sau eliminarea impozitului pe dividende, scutirea de impozit pentru IMM-uri cu cifra de afaceri de pana in 2000 de euro lunar – asta va stiula spiritul antreprenorial, si va crea suficente venituri pentru o famile ca macar sa nu necesite sprijunul statului – nu se incaseaza direct taxe (ca taxe pe proprietati, tva, etc oricum revin), dar macar acei oameni nu mai costa bugetul.
    6. Orice licitatie publica trebuie sa se faca in mod transparent, pe internet.Conceptul de contracte secretizate pe bani publici trebuie sa dispara, poate cu exceptia sectorului de aparare.

    Sper sa se gaseasca intelegere si pentru cealalta pare a baricadei, cea tacuta :)

  20. ARAB SEX

    De Băsescu umilit mai rău decât o târfă ,
    Raed şi-a amintit că-i an electoral
    Şi abstracţie făcând de orice bârfă ,
    În Guvern s-a-ntors, fiind solicitat … oral .

  21. GUARDIAN : STRADA IMPOTRIVA CLASEI POLITICE
    VOICULESCU LA ORA ADEVARULUI.
    O spun de mult si am avut dreptate. Mamaliga va exploda impotriva clasei politice romanesti care si-a trait traiul si malaiul. Incercarea politicienilor de a folosi
    miscarea straziI in favoarea lor va esua. Romanii nu mai au incredere intr-o clasa politica falimentara care reprezinta doar clasa econimica comunist securista, care a preluat puterea dupa revolutie.
    Am fost ironizat, am fost numit transfug necunoscator a situatiei din tara si de multe ori nebun de legat. De data aceasta cel mai important ziar britanic a ajuns la concluzia mea. Probabil de la distanta lucrurile se vad mai bine.
    „”Starea de nemultumire in legatura cu actuala clasa politica este ceea ce ii impinge pe oameni sa iasa pe strazi. Dar ar fi o greseala sa ne gandim ca protestele sunt indreptate doar impotriva lui Basescu si a Guvernului……….. Reticenta opozitiei de mobilizare a manifestatiilor reflecta o lipsa de incredere in intreaga clasa politica”
    Dan Voiculescu are de ales. Cu cei multi sau cu cei putini. Cu cat se va deslipii de PSD si Ponta mai repede ,cu atat mai bine…….
    Ai amintesc o vorba englezeasca ‘Better later than never,’

  22. GLUME SPONTANE

    1. Arafat putea s-o mai scalde o vreme. Oricum şi-a câştigat postul de Ministru al Sănătăţii într-un viitor guvern de tehnicieni.

    2. Azi în metrou discutau cu voce tare, de pe scaune anume alese vis-a-vis, doi maturi: – Dintre atâţi canceroşi în stare terminală nu se găseşte unul care să rezolve această criză ?
    – Şi vrei răspunsul în metrou sau la un aşezământ oncologic ?

    3. În Piaţa Universităţii un „vierme” spunea în faţa camerei : O vreţi de catifea ? dar fără scaiva roşeaţă nu merge. Asta în timp ce un „meteorit” UNPR i se prăbuşea la picioare…

  23. CIA :
    O NOUA REVOLUTIE IN ROMANIA !
    ( CIA CERE SPRIJINIREA CU TOATE MIJLOACELE A PRESEI SI MEDIEI
    LIBERE IN ROMANIA …….”ASA NUMITA MEDIE A MOGULILOR A DEVENIT VOCEA STRAZII ”

    RAPORTUL DEPARTAMENTULUI DE STAT TRIMIS IN ATENTIA PRESEDINTELUI SUA . EL ESTE BAZAT PE RAPOARTELE SERVICILOR SPECIALE AMERICANE SI ALIATE. PERICOLUL DISOLUTIEI UNUI STAT NATO
    SI A UNEI REVOLTE SOCIALE IN BALCANI REPREZINTA O PREOCUPARE DE
    URGENTA A ADMINISTRATIEI AMERICANE.
    PRESEDINTELE A SEMNAT UN ORDIN CONFIDENTIAL PENTRU ” „STABILIZAREA SITUATIEI DIN ROMANIA”
    DUPA PAREREA MEA CUVANTUL STABILIZARE POATE FI CITIT INVERS.

    -PRONOSTIC :
    A DOUA REVOLUTIE IN ROMANIAI. SE PREVAD URIASE MANIFESTATII POPULARE INTRE 200.000 SI JUMATE MILION DE MANIFESTANTI.
    – APARITIA ALATURI MASELE POPULARE A UNIFORMELOR MILITARE VA INSEMNA
    SFARSITUL REGIMULUI BASESCU.
    – RAPORTUL CIA ACORDA O ATENTIE SPECIALA SINDICATULUI CADRELOR
    MILITARE MENTIONAND CA GUVERNUL ACTUAL A INCALCAT LEGISLATIA N.A.T.O SPECIFICA DOMENIULUI MILITAR.
    -IN CAZUL IN CARE ZECI DE MII DE MILITARI DISPONILIZATI SAU IN REZERVA
    VOR APAREA IN UNIFORMA MILITARA ALATURI DE POLITISTI PRNTRE MANIFESTANTI VOM ASISTA LA DISOLUTIA STATULUI MAFIOT.

    CIA REPORT
    IANUARIE 2012 it was reported that Eastern Europe special Romania was expected to experience a “dangerous popular backlash on the streets” in response to the economic crisis. In this vinter government Basescu vill colapse due to the pressures from the economic crisis, and amidst a storm of protesting in anger against the political class.
    .BASESCU PREPARE FOR CIVIL VAR
    it was reported that “top secret contingency plans” had been drawn up to counter the threat posed by a possible “vinter of discontent,” which “has led to the extraordinary step of the Romanian Army being put on standby.”

  24. Partidului Conservator, iar fi fost mai bine singur.E bine sa se individualizeze ca voce politica,in atare situatii.Sa aiba doctrina lui si parghiile sale de revenire a tarii ,la ceva mai bun.Succes!

  25. @Bibliotecaru: solutia cea mai simpla ar fi promovarea unor specialisti cu o pozitie puternica in domeniul respectiv de expertiza si crearea unei echipe capabila sa faca fata oricarei „provocari” (casting pentru consilieri cum spunea cineva anterior).

  26. Ce parere aveti, domnule profesor?

    Experimentul Raed Arafat

    Luam una bucata securist, in cazul nostru, doctorul sirian, Raed Arafat.

    Primul pas: Il victimizam, vazandu-l o tara intreaga, cum Traian Basescu il umileste si jigneste in direct la Realitatea TV, stire preluata apoi de toate posturile de televiziune.

    Pasul 2: Raed Arafat isi da demisia „de onoare si din demnitate” din guvernul rusinii, coruptiei institutionalizate si incompetentei, guvernul lui Basescu, Udrea si Boc.
    Iata ce a declarat pentru Antena 3, Adrian Sobaru, românul care s-a aruncat de la balconul Camerei Deputaţilor în semn de protest faţă de proasta guvernarea, aseara in Piaţa Universităţii.
    „Mi s-a părut normal să apărăm un om care a lăsat ceva în urmă (Raed Arafat). Mi s-a părut normal să învăţăm cu toţii ce înseamnă să ai demnitate. Nu-i obligatoriu să ţii de un scaun. Când vezi că nu mai poţi te dai la o parte, dar el (Raed Arafat) chiar este un reper moral din punctul meu de vedere. Chiar dacă nu este român este mai român decât românii. Este foarte important asta, iar cu toţii avem de învăţat. Nu putem să lăsăm să treacă cineva pe lângă noi.
    Acum românii simt nevoia să fie uniţi ceea ce este bine, dar sunt încă puţini. Avem nevoie de repere morale“.

    Pasul 3: Intre timp, doctorul sirian, Raed Arafat, devine EROU NATIONAL si IDOLUL a milioane de tineri romani.

    Pasul 4: Astazi, 17.01 2011, Raed Arafat este chemat la Cotroceni. Dupa o convorbire de o jumatate de ora cu Traian Basescu, doctorul sirian accepta sa revina in guvernul Boc.

    Pasul 5: Experimentul Raed Arafat a reusit, toate obiectivele fiind indeplinite. Regizorul, in cazul nostru, securitatea basista, poate lua Oscarul, deocamdata. Scenariul filmului, de acum, este conturat: Raed Arafat poate candida, din partea UNPR-ului, PD-L-ului si chiar independent, la viitoarele alegeri. A ramas de calculat doar finalul. Neaparat, trebuie sa fie cu happy-end. ( pentru Traian Basescu fireste.)

  27. @ Costin Tanasescu

    Motto :
    “Un medic nu este medic priceput dacă nu a fost el însuşi bolnav” – Proverb arab.

    PLUS TARD

    Unii, din păcate, nici azi, nu s-au dumerit
    Că doar a pozat în victimă Doctorul Raed ;
    Ce-i drept, a fost cândva şi un arab cinstit :
    Îmi amintesc că se numea … Dody al-Fayed .

  28. Da,au ceva de spus.Ca NU se mai poate asa.
    -ca „oamenii legii” trebuie sa aplice LEGEA si ca O REPREZINTA ,nu ca EI SUNT LEGEA.
    -ca NU ii intereseaza ,citez pe domnul BOC : „ca vor creste costurile de imprumut ale tarii ” deoarece ei vor sa NU se mai imprumute tara,ci aceasta sa reuseasca sa produca si astfel sa obtina bani cu care sa isi sustina populatia (referindu-ma la tara )
    – ca NU mai este loc ,pentru HOTI ,REGI AI ASFALTULUI si INTERLOPI
    – ca vor TEHNOCRATI si nu oameni politici IN FUNCTIILE CHEIE DE CONDUCERE
    -ca DORESC UN TRAI DECENT ,in tara lor

    Am enumerat cateva din solutiile la cerintele OAMENILOR ,reflectand la ceea ce ei DORESC.
    Asta trebuie sa intelega USL.Spaga,mitocania si hotia ne-au adus AICI.Oamenii NU au incredere in POLITICIENI ,fie ei de la PD-L sau USL,ci vor avea incredere in CEI CARE SUNT CU ADEVARAT PROFESIONISTI,si stiu ce au de facut.
    In sustinerea celor spuse de mine,pot oricand demonstra in mod PRACTIC cum se poate ajunge la TRAI DECENT pentru toti cetatenii,sau cel putin pentru cei care VOR SA TRAIASCA DECENT PRIN MUNCA.Problema NOASTRA a tuturor e aceea ca ,oamenii care chiar sunt COMPETENTI si sunt din sistem ,chiar si acum ,SUNT INLATURATI sau NU li se permite sa isi faca meseria,si aici NU fac referire doar la domnul Raed Arafat,ci si la alti functionari publici ,care sunt pe functii mai mici sau a caror impact social NU este unul atat de vizibil precum cel al sanatatii.Oricand pot demonstra ceea ce am sustinut.
    Am disparut o perioada de pe acest blog,in urma unei ATENTIONARI !Sper sa nu mai am parte de astfel de ATENTIONARI.

  29. @ Codrin

    Stimate domn,
    Simt cum creşte în mine un mic pamflet care nu prea e neserios.

    Un casting de specialişti nu poate fi niciodată un lucru rău.

    Întrebarea este dacă are PC-ul specialişti pentru toate domeniile… În ziua de astăzi specialiştii reali (şi nu dintre cei cu care venea şi domnul Emil Constantinescu, specialişti care au devenit invizibil după alegeri) sunt destul de rari. Or ei trebuie să fie nu numai specialişti, dar şi cunoscători ai doctrinei conservatoare. Ideea este că în aceşti specialişti politica ar trebui să investească un cincinal sau un deceniu, două decenii… Asta pentru că a forma un specialist în guvernare este nevoie de o educaţie multi-disciplinară. Şi noi nu avem nici măcar şcoli speciale pentru această situaţie, astfel încât nimeni nu formează politicieni specialişti în guvernare. Numai că întotdeauna alegerile au fost aproape şi nimeni nu s-a gândit, până acum, la ce va fi peste un deceniu… Cineva spunea că avem nevoie de o perioadă de timp (decenii) ca specialiştii în societate socialistă să „treacă” în specialişti în societate capitalistă… numai că domnul Brucan nu s-a gândit că partidele nu vor începe nici peste 22 de ani să trimită la studii viitoarele cadre.

    Iată, domnul Voiculescu a început, preventiv, cu cadrele de prin grădiniţă şi şcoala generală, cărora le dă burse de supra-dotaţi… Nu e rău nici aşa. Ce ne facem însă dacă supra-dotaţii nu vor mai fi aici peste 20 de ani, că din câte observ eu, supra-dotaţii au obiceiul să plece spre ţările calde-n buzunare şi lasă România fără specialişti?

  30. @Costin
    basecu vrea sa profite din orice…probabil vrea sa scoata la lumina si miscarea „civica” a lui baconsky…sa promita protestatarilor ca o sa le rezolve problemele. tot strategie…

  31. @Costin Tanasescu A-ti vazut prea multe filme legate de conspiratii.Dupa logica dumneavoastra,NIMENI nu ar mai trebui sa faca nimic.Toti suntem supusi UNOR supoziti ,asa cum faceti dumneavoastra ,acum.
    Atunci ,intreb si eu.Dar daca s-a intors ,pentru ca EL (Raed Arafat) este cel care a dat nastere SMURD, si pentru ca el (Raed Arafat) ,in detrimentul ORICAREI CONVINGERI POLITICE,il intereseaza doar SISTEMUL a carui oarinte este.Daca a reusit cu toate greutatile sa creeze ceva,a facut-o FIIND APOLITIC.Fara o preferinta a lui ( Raed Arafat) catre un anumit partid politic.Este un adevarat TEHNOCRAT si asta DERANJEAZA.El vrea sa isi continue ,munca si ceea ce a facut timp de 20 ani.Puteti nega in vreun fel acest lucru?
    Supozitii si teorii conspirative am tot auzit si despre Revolutia din ’89,despre TERORISTI si nu am vazut nici un terorist.Pentru ca oameni precum domnia ta,a-ti aruncat SUPOZITI doar ca sa deturneze ADEVARATUL motiv al evenimentelor.Ok ,oamenii au iesit pentru Raed Arafat, apoi au RAMAS in piata pentru celelalte motive ale lor.
    Raed Arafat NU i-a chemat pe oameni IN STRADA.Sau asta e doar un detaliu ?

  32. Stimate Dl. Dan Voiculescu,cum afirmati in carte,inca din copilarie va vegheat un Ochi de sus,aveti o misiune pe pamnat,a-ti aflat care este acela?
    A-ti aflat cine este marele papusar,dupa parerea mea este o forta extraterestra care a pus stapanire pe Lume.Unde or fi fortele Binelui?
    Cu stima;E.U.

  33. Boc a declarat clar ca nu o sa demisioneze. Nu stiu ce o sa se intample…este groaznic. Sunt atat de lasi. Nu au demnitate. De tatarul betiv, nici nu mai vorbesc. Eu cred ca ne ia la bascalie acum. Se hahaie cu sticla de alcool in bot in timp ce o mangaie fesele Nuticai.

  34. DEMOCRATIA CIOCOIASCA ROMANA
    CIneva trebuie sa spuna adevarul.
    Revolutiile sunt violente. Cele de catfea sunt transferuri de putere.
    NIci un dictator nu ar fi indraznit sa taie salarile cu un sfert si sa incerce sa ia din pensii. Nu a facut acesti lucru nici Sadam , nici Gadaffy.
    Ciocoii de azi spun ca demonstrantii sunt viermi . Cu aceasta mentalitate de ev mediu nu se pot duce tratative. Este o imensa naivitate sa cedeti ca aceasta
    gasca de profitori si hoti vor lasa puterea din mana pasnic si pe cale pasnica.
    Basescu a declarat razboi poporului . Au murit oameni nevinovati, spitalele au fost inchise ,pensionarii se sting, copii plang de foame. Romanii parasesc Romania.
    Urbanizarea tarii este superficiala. Ne place sau nu ne place mentalitatea romanului a ramas a omului de la tara. El nu se zbate pentru idei ci pentru pamant . El se rascoala cand cutitul ai ajunge la os.
    Asa sa intamplat in 1907 , asa sa intamplat in 89 si asa se va intampla……….acum.
    Eu nu asmut la violenta, ci doar o constat. Helicopterele vor veni odata cu frica
    Vremea iluzilor a trecut. Va fi eroic ,urat si violent.
    Stiu ca unii a-si pregatesc de zor pulovarele rosii . Stiu ca sunt tot aceia.
    Dar sper ca de aceasta data tot raul sa fie spre bine.

    data odata

  35. @Dragos – fii sigur ca ar fi mai bine primit decat basescu – .
    @Sergiu – dar acest tip de gandire economica l-am vazut promovat de PC, au si avut IMM-urile mai demult – desi nu cu ministrul cel mai bun.

  36. NU CONTRA CI PENTRU

    Băsescu Traian : Când veţi fi 1.000.000 de „spontani” îmi dau demisia. Robera numără-i.
    Roberta Anastase : Sunt fix 999.999, Şefu. I-am numărat de două ori.
    Băsescu Traian : Bănuiam. Băi viermilor, de unde aţi scos voi 95 % contra mea.
    Poporul : Nu suntem contra ! Suntem pentru…”Ieşi afară Javră Ordinară !”

  37. Pe masura ce timpul zboara tot mai putine optiuni raman opozitiei. (puterea nu mai are nimic de optat indiferent de ce cred ei)
    O optiune ar fi
    -reinstaurarea monarhiei (chiar si temporar pana la un referendum)
    -guvern tehnocrat
    -alegeri anticipate
    -candidatii declara pe propria raspundere (penala) ca nu au avut beneficii ilicite si nu au facut politie politica din 89 incoace
    Pana la alegeri curatenie generala in justitie, politie,SRI etc
    Mi-as dori sa il aud pe Crin recunoscand ca si opozitia are coruptii ei si se face ceva in directia asta.

  38. UNA PE ZI

    ®1. Ai goarnă, gură ce-ţi mai trebuie.
    ®2. Cu goarna, nu cu şoapta, se dă deşteptarea.
    ®3. Politica se face cu trombonul nu cu goarna.
    ®4. Fără gornist şi stegar nici o luptă n-are har.
    ®5. Goarna adună satu’, nu-mpăratu’.
    ®6. Orice adunare spontană are-n spate o goarnă.
    ®7. Goarna şi cornul îşi fac cu ochiul.

  39. Piratu’ Ochi strâmb,
    Ce priveşte manifestanţii ca un tălâmb,
    Se îndârjeşte în continuare să guverneze
    Şi pe protestanţi să-i sfideze.
    Mulţi au cerut ca Băse printre ei să apară,
    Şi ce să le facă ? Să le tragă iarăşi o papară,
    Jignindu-i cu vârf şi indesat,
    Ţipând la ei, ca un apucat ?
    Demisia nicicând nu şi-o va da,
    Pentru că se complace în nesimţirea sa,
    Distrându-se in continuare cu toată gaşca.

  40. @Bibliotecaru: Din cate am vazut, din pacate, partidele de astazi au legatura cu doctrina doar cand e vorba sa o listeze si sa o dea membrilor noi sa o citeasca. In rest, nu prea sunt legaturi.

    Personal, cred ca specialistii unui partid, pentru a crea o strategie de dezvoltare exceptionala, trebuie sa provina din afara acestuia si, cel mai bine, din afara politicii. Intotdeauna opinia unui expert va fi viciata daca intervine politicul in procesul dezvoltarii sale.

    Nu e nevoie de 10.000 de specialisti, ci doar de 20-30 maxim care sa se ocupe de 10 arii de expertiza (agricultura, turism, infrastructura de transport, infrastructura tehnico-edilitara, educatie, cercetare si dezvoltare, industrie, IT, aparare etc.)

  41. @ Putin stimate domn Zelea
    Va deranjeaza ce scriu sau cum scriu?
    Se pare ca andropauza dumneavoastra sa localizat la creier.
    Luati-o de mana pe prea doamna mihaela si plimbati-va dragastos in parcul
    valorilor romanesti. Ca sa va recunosc tine-ti in mana o gramatica in limba romana. In cazul dumneavoastra si un dictionar raman-romm.

  42. IDEI PE MĂSURĂ

    Un reporter : Ce soluţie aveţi d-le Emil Boc pentru Piaţa Universităţii şi alte pieţe ?
    Emil Boc : Înlocuirea cu polistiren ignifugt a pavajelor şi scărilor (la sugestia Preşedintelui Traian Băsescu), soluţie de criză agreată şi de Jandarmerie.

  43. UITE-AŞA MĂ DUCE GÂNDUL

    În Piaţa Universităţii să funcţioneze 24/24 un birou care să elibereze fiecărui bucureştean „Un CERTIFICAT de VIERME”, cu dată şi ştampilă, pe care timp de 3 ore să-l afişeze legat de propriul gât, la faţa locului. Cei care doresc şi certificat de ciumpalac trebuie să prezinte o autentică fotografie călare pe măgăruş (Băsescu, Boc, Baconschi,etc).

  44. @Zelea INtre opinii si actiuni e cale lunga. Din pacate, pana acum nu a existat nici un efort concentrat politic in aceasta directie. Iar rezultatele vorbesc de la sine pentru moment. La momentul acesta exista un singur discurs alternativ la mizeria actuala, al USL-ului, din care face parte si PC. Si tot ce aud este plangerea pe umarul sindicatelor, al bugetarilor, pensionarilor, asistatilor social, etc. Pe umarul omului de afaceri nu plange nimeni, ala e doar vaca buna de muls, ca si asa patronii astia sunt hoti si nenorociti. Ce inseamna aia venit minim garantat pentru stat acasa? Ce inseamna aia judecator numit – si pe viata? Ce inseamna aia imposibilitatea concedierii unui angajat neperformant? Ce inseamna aia contabilitate atat de stufoasa incat si cu 2 experti contabili angajati primesc amenda de la ANAF pe motiv ca nu exista contabilitate perfecta? Ce inseamna aia ca imi trebuie avizul anual al asociatiei de locatari pentru a avea sediul intr-un bloc? De ce trebuie sa fiu eu obligat sa dau bani statului pentru sistemul de sanatate, cand poate vreau optiunea de a ma asigura la o companie particulara? De ce trebuie sa platesc ca om de afaceri de 2 ori impozit pe banii castigati in urma unui SRL – impozit pe profit plus impozit pe dividende? De ce nu am posibilitatea in tara asta sa creez un concern integrat de firme? De ce la transferurile de fonduri in afara tarii costa de 4-5 ori mai mult decat costurile din UE – asta importiva normativelor europene – si de ani de zile nu se ia nici o masura? De ce pentru un salariu net de 1000 de ron o companie trebuie sa plateasca statului 800 de ron aditional? Ce eficienta de lucru trebuie sa aiba un astfel de angajat pentru a produce plusvaloare? Cum poti concura astfel cu produse din China unde o companie plateste angajatului un salariu similar dar atat? De ce e treaba statului soarta individului? Daca vreau asigurare medicala, vreau sa fie decizia si optiunea mea. Daca vreau pensie, la fel.
    Astea sunt adevaratele probleme ale sistemului, si pana nu sunt dicutate zi de zi si impinse in fata de o forta politica vor continua sa fie marginal atinse. Scuze, dar la momentul asta PC nu este forta de dreapta, si daca astea sunt opinii care circula in acest partid, apoi trebuie sa plece toti comunicatorii partidului.

  45. acest lucru este la doamna pocora pe facebook.
    Dati-l mai departe va rog. Nevoie urgenta de sange B3 Negativ – fetita nou-nascuta, mama a decedat saptamana trecuta – va rog sa trimiteti mai departe mesajul pana se gaseste o persoana ce poate si doreste sa salveze acest bebelus.
    Numarul de telefon il aveti aici – 0741 864 495 – 0765 262 424.
    Multumiri…….macar trimite mai departe…..macar atat va rog din suflet

  46. Dragos scrie: „de ce nu treceti si dvs. prin Piata Universitatii, d.le profesor universitar doctor Dan „.

    Da’ idolul tau de rahat, Traian Basescu, de ce nu trece, basist prost ce esti? Da’ tu de ce nu treci, handicapatule? Ia treci tu azi prin piata, cu o pancarta: „Sunt Dragos, de pe blogul lui Dan Voiculescu”… DE CE NU???!!! :mrgreen:

  47. Profesore DV, eu vreau viaţa lor. Altceva nu-mi doresc.
    Pentru asta tăiesc. Devansaţi judecata lor, înaintea celei de apoi !

  48. @ slim P
    NECESITATEA MONARHIEI!
    Din punctul meu de vedere si sper si a altora monarhia reprezinta o necesitate. Am trimis pe aceasta tema o scrisoare printului Charles care a binevoit sa-mi raspunda. Ea se incheie spunand ” Revenirea la monarhie prin varul meu printul Nicolae este interesanta si
    trebue luata in considerare dar in ultima instanta totul depinde de vointa poporului roman ” Sunt cu totul de acord.

    MESAJUL VIITORULUI REGE AL ROMANIEI PRINTUL NICOLAE CATRE PIATA UNIVERSITATII !

    Romania ete o tara comunista!!! Dupa douazeci de ani de la revolutie, puterea economica si politica este in mana mafiei comuniste. Este nevoie de o rasturnare politica si sociala de proportii. .Revolutia monarhica nu este a revansei. Toti membrii societatii trebue sa beneficieze de aceleasi drepturi si datorii. Numai in aceste conditii se poate vorbi de neutralitate politica si un rege al tuturor.
    ” Daca tara, romanii ma vor chema, sint pregatit sa raspund chemarii lor, as accepta sa vin in Romania. Sint pregatit sa fac acest pas important.
    M-as implica in reconstructia tarii pentru a face din Romania un stat puternic, care sa se bucure de incredere pe plan international”
    SUNT ALATURI DE VOI! IMPREUNA VOM REUSII. ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

  49. Nu inteleg despre ce dialog vorbeste Boc in aceste zile. Sincer, chiar nu inteleg. Acest guvern nu a dialogat niciodata cu nimeni.

  50. @ Codrin

    Dacă cineva are doctrina într-o formă printabilă… încă e bine. De regulă cei mai mulţi membrii de partid nu fac diferenţa dintre programul politic al partidului şi programul de guvernare cu care partidul defilează prin campania electorală.

    Sigur, specialiştii trebuie să vină din afara partidului pentru că partidele NU FORMEAZĂ ÎNCĂ specialişti. Nu există instituţii de învăţământ superior politice, nici măcar la nivelul Academiei Ştefan Gheorghiu, partidele nu susţin cadrele de partid să urmeze diferite facultăţi în cadrul unui sistem de pregătire continue, banii partidului se cheltuiesc pentru mijloace de transport, propagandă ieftină, cadouri în pungi, banchete … Mai sunt nişte membrii de partid care fac tot felul de şcoli, doctorate, pentru că dă bine în CV… dar asta în paralel cu câte o funcţie politică. Mă îndoiesc că un om ocupat toată ziua cu o meserie solicitantă mai are timp, în mod real, să mai facă şi studii. Suspectez că mulţi primesc diplome pentru cu sunt oameni cunoscuţi, nu că ar frecventa neapărat cursurile şi seminariile… De altfel se şi vede că mulţi dintre politicieni nu cunosc lucruri de bază în domeniul în care ei sunt doctori în (ne)ştiinţe.

    Stimate domn,
    Sunt peste 3000 de localităţi în România. Numai câţi oameni ar trebui pentru primării şi consilieri… Plus alte câteva sute prin ministere, alte câteva sute prin prefecturi, alte câteva sute prin sinecurile patriei… 10 mii în cap, poate unul doi să-i fi dat jos vântul, altfel… :D

    Mai serios vorbind, gândiţi-vă că în toate posturile importante ar trebui o garnitură de 3-4 specialişti, pentru că trebuie şi schimbaţi din când în când, sunt necesari şi ce stau în rezervă. Politicienii care sunt buni şi parlamentari, şi miniştrii, şi primari, şi preşedinţi, şi lideri politici… ei nu sunt specialişti în nimic, că altfel ar fi adevărate genii, la nivel de Leonardo da Vinci.

  51. Un mai vechi comentator pe acest blog, cu ifose de mare intelectual de rasa (Sura de stepa) si caruia ii place sa –si dea aere de atoatestiutor, propune ca solutie pentru iesirea din criza, nici mai mult nici mai putin decat (re)instaurarea temporara a monarhiei .
    Redau textual aberatiile scrise de cel ce semneaza SimP (de la nr.55) :

    “O optiune ar fi
    -reinstaurarea monarhiei (chiar si temporar pana la un referendum)
    -guvern tehnocrat …”

    Culmea e ca propune apoi pe langa un guvern tehnocrat, si alegeri anticipate dar fara a ne spune si ce sa facem cu actualul presedinte daca acesta refuza sa-si dea demisia din functie. Si ce ar trebui sa alegem anticipat ? Numai parlamentul sau si un alt presedinte sau ce anume ? Si dupa care constitutie ?

    Bai nea SimP , ti-a mai zis si Rom de la Rroman ca esti caraghios, asa ca nu are rost sa-ti mai repet si eu insa nu ma pot abtine sa nu-ti spun direct ca esti de-a dreptul tampit daca tu crezi ca o monarhie se poate reinstaura asa provizoriu ca pe o plomba la maseaua sparta si apoi prin referendum sa se hotarasca asupra formei de guvernamant in aceasta tara. Si daca in urma referendumului votul va fi tot pentru republica , regele va fi concediat precum un salariat cu contract de munca pe durata determinata?
    Esti mai mult decat penibil . Iti dau un sfat : Du-te si te cauta ! Robert Horvath te-o fi apreciat cu ideea de regalitate dar nu inseamna ca el e si atat de infantil in gandire ca tine.
    Despre oportunitatea reinstaurarii regimului monarhic – desi fara prea multe sanse de reusita in acest an de gratie 2012 in Romania- se poate totusi discuta insa de la acest aspect pana la a inscauna provizoriu (in baza unei constitutii cel putin deocamdata republicane ) un rege care sa conduca interimar destinele acestei natii este o distanta cam, lunga, direct proportionala cu dimensiunea prostiei debitate de tine. Daca taceai, filozof ramaneai.

  52. NUNTĂ ÎN FAMILIE

    Dar cu nuntă în curând la Romexpo. Miri : Oana Niculescu Mezel şi Vanghele. Naşi : Dana şi Adrian Năstase. Martori : Luminăţiile lor Iliescu şi Cioabă. Muzica : Voicu Cătălin. Invitat special : Elena Udrea. Meseni : Partida Rromilor.

  53. Oho, sunt onorata, d-ul Horvath (cineast New York) si-a adus aminte de mine!
    Am facut prostia sa polemizez cu el si sa-i fac unele observatii, pana cand, intr-un tarziu, mi-am dat seama ca nu-i decat un paranoic (si chiar unul periculos).
    Unele din comentariile lui anterioare sunt de-a dreptul delirante.
    Asa ca cel mai bine este sa fie ocolit, sa nu fie bagat in seama.

  54. Satul de aceasta Romanie

    Ma intreb de ce parlamentari Romaniei au nevoie de imunitate…cumva constitutia prevede doua categorii de cetateni? Prima categorie(mafioti din parlament,agentii guvernamentale,ministere,consi​lii judetene,etc) si prosti care se duc in puscarie ca a luat o paine ca nu avea ce sa dea la copil de mancare,in fine cred ca aceasta este o ocazie pentru a schimba ceva in tara,pentru a deschide ochii si a inchide poarta in fata populismului de cel mai prost gust,mafiei din politica si institutiilor statului care este generalizata si pe scara erarhica”as dori sa reusim sa rupem macar un deget daca nu capul balaurilui”.Este un an electoral si nu pot sa nu ma gindesc ca romanul este iar bun de plata,bun de prostit in fata,mintit ca urmatori care vor veni vor fi mai buni.Vor incepe iar negocieri,imvestitii in campania electorala, stiindu-se ca cine baga si cotizeaza om se face,pe scurt asta e politica la noi si ma intreb:dar clasa asta politica pe cine reprezinta si interesele caror cetateni le fac?I-mi amintesc ca eram elev la scoala si pentru a intra la liceu am dat examen sa vedem daca merit si sunt capabil sa urmez mai departe un liceu, sa imvat o meserie,ma intreb, pe ciocoi astia care s-au improprietarit de tot ce este mai bun in tara asta luand pe doi bani,combinate,terenuri,spati etc, ei traind mai bine ca in rai si noua cerindu-ne sa facem sacrificii,pe ei cine-i controleaza daca sunt apti si capabili si au moralul de a conduce o tara care in realitate este cu un picior in groapa si asta nu ca romanul este prost,lenes sau nu ar vrea sa traiasca mai bine ci datorita politicienilor care sunt lipsiti de clarviziune,profesionalism si etica,poate ar fi cazul sa ne rugam sa se mai nasca un alt Vlad Tepes poate asa vom scapa de acesti paduchi care ne inteapa si ne sug sangele.Cred ca daca tot suntem niste hoti macar sa furam ideile altora si sa le aplicam la noi ca sa ne fie mai bine dar am uitat ca suntem si orgoliosi,de ce la noi clasa politica nu are bunul simt sa se dea la o parte si sa lase tehnocrati sa-si faca treaba, de ce trebuie sa se mai cheltuie iar milioane pe alegeri si iar alegeri,cu ce va schimba asta viata omului de rind?de ce nu lasam oameni de genul lui Mugur Isarescu si alti ca el sa faca ce stiu mai bine si mult mai bine decat toate partidele din Romania care costa imfinit mai mult…cred ca stiu cineva ar spune:unde e libertatea,puterea de a alege si toate basmele de genul asta pe cind in realitate romanul e liber de a trage foame,de a sta in frig si de a fi privit ca pleava europei si Romania doar o piata de desfacere pentru marile companii occidentale.Ne putem mandri ca suntem europeni,asta in ce priveste preturile,suntem peste europa in ce priveste birocratia,si suntem in africa cu salariile,incotro ne indreptam?

  55. Satul de aceasta Romanie

    Am ajuns sa ne fie rusine ca suntem romani,am ajuns sa i-mi fie greata uitandu-ma la televizor la acesti politicieni care ne comfunda cu marionetele tinindu-ne discursuri pompoase si evitind elegant raspunsurile ,telul lor fiind de a mai strange ceva capital politic ca doar e an electoral(aducetiva aminte de promisiunile lui Geoana,Basescu etc) ca imediat dupa alegeri sa-i lase memoria instantaneu,uita-nd si de promisiuni si program de guvernare .Ma gindesc ca de la revolutie nu s-a creat macar un loc de munca in plus fata de cele ce erau inainte de revolutie,s-au distrus fabricile pentru a fi taiate pentru fier vechi umplind buzunarele clientelei politice si a asociatilor din politica fara sa se creeze alternativa la ce s-a distrus,am ajuns chiar sa importam si griu,noi care eram granarul europei,sunt politicieni atat de buni incat au distrus si conceptul de viata,cultul muncii asupra noilor generati si linistea si siguranta varstei a treia.Pentru tineri familisti, viata a devenit un cosmar care incepe in fiecare dimineata uitandute in oglinda si vazind neputinta de a asigura un trai decent celor dragi,cind contul acestei vieti mizere e mai mare decat i-ti poti permite.Te gindesti ca ai o varsta si dupa ani de zile munciti la negru nu dispui nici macar de carte de munca,asigurare de sanatate etc… si te intrebi ce batrineti senine te vor astepta.Se iese in strada,ce sanse avem de a schimba ceva si cat de dispusi sunt “boierii” sa ne asculte si sa schimbe sistemul,se vorbeste de demisie,de alegeri anticipate chiar si de monarhie si ma intreb cu ce va schimba asta viata romanilor…cu nimic,vor pleca acesti hoti si vor veni altii mai flamanzi care vor fi si mai talentati in discursuri decat ce-i de acum.Nu este de munca dar daca te uiti vei vedea o tara cu imfrastructura distrusa,efectiv inexistenta,o tara mizerabila care asteapta sa fie curatata pentru a-si arata splendoarea si castiga respectul in Europa.Sincer,cu actualul sistem politic si administrativ bazat pe interese de partid si a clientelismului politic vor mai trece inca 50 de ani si inca vreo 200 de miliarde de euro luati pe datorie pe spinare noastra si a generatiilor viitoare si cu mana pe inima va spun ca vom trai si mai rau.Ma gindesc ca pentru inceput ar trebui sa facem un referendum pentru modificarea constitutiei,pentru a schimba raportul intre puterile statului,cat si calitatea,clasa politica sa detina 40%-50%din viitorul parlament,ei putand sa propuna,sa voteze dar sa nu detina puterea executiva,in schimb putand controla guvernul si agentiile guvernamentale.Cealalata jumatate din parlament sa fie formata din tehnocrati si reprezentatii organizatiilor democratice din Romania,presedintele fiind apolitic si ales din rindul parlamentarilor,in acest mod evitindu-se circul electoral si bani cheltuiti pe campaniile electorale si alegeri.Toti politicieni sa raspunda penal pentru angajamentele luate in campanie si nerealizate,speri-nd ca in acest mod se poate curata clasa politica, de hoti,escroci si incopetenti.Imunitatea parlamentara sa dispara,iar pentru cei cercetati penal sa fie judecati de jurati care sunt alesi pe baza anonimatului si pe criterii de competenta si moralitate.Cred ca posibilitati sunt de a face o schimbare,depinde de noi,depinde de cat de costienti sunt guvernanti si partidele politice, cat de mult ne-au afundat ,macar in al doisprezecelea ceas, sa dea dovada de realism si corectitudine.Este de neacceptat politica economica prin care guvernul si administratiile locale nu fac altceva decat sa cautat noi taxe, de ale mari pe cele care sunt care nu fac altceva decat de a duce tara in recesiune si a o face cat mai neatractiva pentru investitori aduci-nd cu sine imflatie,somaj,coruptie…mizerie.Pot fi de acord cu aceste sacrificii dar cind vezi ca 5% dintre romani detin 90%din bogatia acestei tari si a fost obtinuta ilegal iar noi ceilalti ne gindim cum vom ajunge la sfarsitul lunii si fiecare factura sosita poate fi un bun prilej pentru a face un atac de cord.Toti se ascund in spatele scuzei ca Romania nu are nevoie acum de destabilitate dar daca cind a fost mai bine nu s-a facut nimic,acum ca suntem cu un picior in groapa,nu vrem si nu se poate,ce trebuie sa asteptam,sa ne ingropam de vii?

  56. @ Costel
    Parlamentarii au imunitate numai pentru delaratiile politice, numai Basescu are imunitate ceva mai extinsa.

  57. Am lipsit un timp din motive personale si -nu,nu vreau sa recuperez, dar- am o intrebare : mai actualizati felixometru sau i-a trecut vremea ? E o idee fff draguta. :)

Comentariile sunt închise.