Felixometrul a măsurat obiectiv si a decis: jurnalistul TVR Mircea Marian rămâne, si în această lună, cel mai fecund utilizator de felicsi din presa scrisă.

Numai în ultima săptămână a reusit trei, stabilind un nou reper al eficientei si utilitătii jurnalistice.

Felicitari!

22 COMENTARII

  1. MODIFICAREA TRATATULUI UE (ACORDUL FISCAL), CARE PRESUPUNE, DE FAPT, REDUCEREA (STIRBIREA) SUVERANITATII TREBUIE SUPUS REFERENDUMULUI

    Despre PDL se stie ca a sustinut si promovat politicile de genocid national, anti-romanesti si anti- statale.
    NU acest partid iresponsabil si criminal- am numit PDL- ma preocupa, intrucat, de la acesta, stiu la ce trebuie sa ne asteptam.

    Halucinanta, insa, este atitudinea Opozitiei!
    Am asistat in ultimele zile la replici ale Opozitiei, legate de Acordul fiscal- inacceptabile din punct de vedere al reprezentarii politice si inadmisibile legal.
    Acordul fiscal (indiferent de redenumirea sa, cosmetica- important fiind continutul) inseamna, fara echivoc, modificarea Tratatului UE (ma voi referi la Romania- dar acelasi lucru este valabil pentru toate statele membre ale Uniunii Europene).

    Punctul- cheie al acestui Tratat este reducerea (stirbirea) suveranitatii (Traian Basescu s-a exprimat explicit, public, in legatura cu reducerea suveranitatii si ca se implica in acest lucru “putin astazi, inca putin maine” pana la anularea ei).

    Pentru cei care ar fi tentati sa ma contrazica, invocand “argumente cu diplomatichie” afirm (pentru a nu trebui sa se osteneasca):
    DACA TINTA ACESTUI ACORD (zice-se, doar fiscal!) NU AR FI REDUCEREA (STIRBIREA) SUVERANITATII (si deschiderea caii pentru anularea acesteia) NU AR TREBUI SA FIE MODIFICAT/E TRATATUL/ELE UE.

    Insistenta introducerii unor prevederi aparent ciudate, in Constitutie (de exemplu, nivelul deficitului bugetar) are ca scop pervers anularea sensului continutului (prin insasi acea prevedere!) art. 2 din Constitutia Romaniei -”Suveranitatea”.

    Nu trebuie sa fie cineva un mare constitutionalist- trebuie doar sa cunoasca principiile si sa le interpreteze corect- pentru a ajunge la concluzia ca si in conditiile in care s-ar ajunge la un “compromis cosmetic” ( constand, de exemplu, in revizuirea Constitutiei STRICT prin introducerea prevederilor de ordin fiscal, cu mentinerea celorlalte articole) ar fi anulat, de facto, art. 2 din Legea fundamentala- “Suveranitatea”.
    Mai exact, art. 2 – “Suveranitatea”- ar ramane “ceva” la nivel declarativ, imprecis, o capcana pentru linistirea spiritelor (prin aparenta sa imperativa care isi va pierde, de fapt, sensul- respectivul articolul constitutional devenind, in realitate, generalizant).
    In schimb, noul articol din Constitutie,, cuprinzand prevederi fiscale precise, fiind imperativ “cifric”, ar trebui respectat ca atare, inclusiv in materie de sanctiuni care pot fi aprobate, ca atare, prin legi.
    (Pentru a nu ne ascunde dupa deget, trebuie spus clar ca multe legi, mai ales cele “strict specializate” nu sunt cunoscute de toata lumea, desi, ca principiu, nimanui nu ii este premis sa nu cunoasca legea si nimeni nu se poate prevala de necunoasterea ei in abaterile comise. Mesajul afirmatiei mele precedente este: pornindu-se de la adevarul mentionat- binecunoscut, ca fiind realitatea insasi- este logic si previzibil ca vor fi adoptate prevederi dure, redactate in sofisticatele limbaje juridico- finanantistice, de neinteles pentru nespecialisti, motiv pentru care nu li se va acorda importanta initial. Acestea vor servi “noul articol” din Constitutie, legat de fiscalitatea imperativa- astfel incat orice atitudine de revolta, sau doar critica, ulterioara sa fie contracarata prin existenta respectivelor norme si prin constitutionalitatea lor.)

    Este nevoie sa precizez prin ce ar incalca fundamental (pe principiul dominoului, anuland) suveranitatea o prevedere constitutionala imperativa privind deficitul bugetar al Romaniei stabilit de “noua UE”?
    Argumente sunt multe, dar voi invoca doar ceea ce este FOARTE CLAR si neinterpretabil.

    A. Conform art. 2 (1) din Constitutia Romaniei (citez):
    “Suveranitatea nationala apartine poporului roman care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.”

    B. Conform art. 61 (1) din Constitutia Romaniei (citez):
    “Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii.”

    C. Conform art. 65 (2) b, Parlamentul (Camera Deputatilor si Senatul) isi desfasoara lucrarile in sendinta comuna pentru (citez):
    “aprobarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale de stat”.

    Un deficit bugetar imperativ, stabilit printr-un Tratat, incalca (reduce, stirbeste) suveranitatea nationala prin aceea ca incalca unul dintre prerogativele Parlamentului care este (citez) “organul reprezentativ suprem al poporului roman”- prin care poporul roman exercita suveranitatea nationala, conform art. 2 (1) din Constitutia Romaniei.

    Foarte clar si explicit:
    Tratatul (fiscal sau altfel denumit- important este continutul sau) cel putin reduce (stirbeste) suveranitatea nationala care, conforn Constitutiei (citez) “apartine poporului roman”.
    Poporul roman este singurul care se poate pronunta in sensul acceptarii- sau respingerii- reducerii (stirbirii) suveranitatii nationale.
    Acest lucru se face prin referendum care trebuie sa prevada EXPLICIT intrebarea legata de suveranitate: “Sunteti de acord cu reducerea/stirbirea suveranitatii nationale?”.
    DOAR in functie de rezultatul unui astfel de referendum, cu o intrebare explicita, pe intelesul tuturor, poate fi- sau nu- semnat acel Tratat.

    Intr-o ordine conexa de idei (o alta demonstratie a faptului ca referendumul privind EXPLICIT reducerea,stirbirea suveranitate este obligatoriu):

    Tratatul (fiscal sau altfel denumit- dar cu acelasi continut) INCALCA flagrant Constitutia Romaniei (am demonstrat cum- art. 2).
    Chiar daca, in mod iresponsabil, acel Tratat va fi semnat de Traian Basescu (si “acceptat”, chiar si verbal- dar tot in mod iresponsabil- si de opozitie) el nu poate fi ratificat. Ar putea fi ratificat doar dupa revizuirea Constitutiei astfel incat prevederile acelui Tratat sa nu intre in contradictie cu ale Legii fundamentale.
    Conform art. 11 (3) din Constitutia Romaniei (citez):
    “In cazul in care un Tratat la care Romania urmeaza sa devina parte cuprinde dispozitii contrare Constitutiei, ratificarea lui poate avea loc numai dupa revizuirea Constitutiei”.

    Procedura de revizuire a Constitutiei este reglementata prin art. 151- (1) (2) si (3). Revizuirea devine definitiva dupa aprobarea ei prin referendum.

    DAR
    In cazul Tratatului (fiscal) situatia excede necesitatea revizuirii Constitututiei ulterior semnarii sale.
    Iata de ce:
    Intrucat Tratatul (fiscal) produce efecte asupra suveranitatii, poporul roman trebuie sa se pronunte asupra acestui fapt ANTERIOR semnarii sale de catre presedintele Romaniei.
    Argumentare:
    Conform Constitutiei Romaniei- art. 2 (2)- citez:
    “Nici un grup si nici o persoana nu poate exercita suveranitatea in nume propriu”
    si
    suveranitatea apartine poporului roman, doar acesta putand sa o exercite -conform art. 2 (1) din Constitutiei.

    CONCLUZIE (in privinta constitutionalitatii semnarii Tratatului- constitutionalitatea ratificarii putand face obiectul dezbaterilor doar ulterior si numai in cazul indeplinirii conditiilor constitutionale ale semnarii sale) :
    – Tratatul (fiscal) poate fi semnat DOAR DUPA consultarea poporului prin referendul privind reducerea (stirbirea) suveranitatii nationale.

    URMARILE semnarii Tratatului, de catre Traian Basescu, anterior consultarii poporului, prin referendum, privind reducerea (stirbirea) suveranitatii nationale:

    In conditiile in care Traian Basescu, presedintele Romaniei, semneaza Tratatul anterior (sau in lipsa) pronuntarii poporului prin referendum asupra reducerii (stirbirii) suveranitatii:
    – comite, in mod explicit, un act de “Tradare” (Conform Cod penal, art. 155);
    -se face vinovat de incalcarea Constitutiei, art. 2 (1) si 2 (2), ceea ce atrage:
    a.) suspendarea sa din functie conform art. 95 (1);
    b.) demiterea sa in urma referendumului (demitere inevitabila, dat fiind nivelul extrem de scazut al increderii), conform art, 95 (3) din Constitutia Romaniei;
    c.) instalarea vacantei functiei de presedinte al Romaniei- art. 97 (1) din Constitutie;

    Punctul final: punerea sub acuzare a cetateanului Traian Basescu pentru comiterea infractiunii de “Tradare” (conform art. 155 Cod penal).

  2. În Ţara Românească s-a împământenit ideea că, este mult mai uşor să fie „ciupiţi de partea dorsală” concetăţenii care s-au născut sub o stea norocoasă, decât să fie văzute adevăratele „gunoaie comportamentale”, păstrându-se consecvenţa în timorarea oamenilor nevinovaţi, al căror noroc în afaceri, îi scoate din papuci pe aceşti mâncători de „rahat uman”, denotând faptul că, în loc să fie ajutaţi cei care au casele pe post de congelator din cauza munţilor de zăpadă, felicşii preferă să-şi „scarpine viitori urmaşi (nenăscuţi) pe creştetul capului”, privind indiferenţi la cei care pier sub nămeţi.
    Marea majoritate a celor care dau din coadă şi se prosternează în faţa guvernanţilor s-au şters demult la popou cu sintagma „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”, această lipsă de umanitate fiind puternic demonstrată de tov. Ungureanu care este împotriva credinţei creştine. Şi atunci îmi pun întrebarea: “De ce şi-a mai depus jurământul cu mâna pe biblie ? Să fi fost doar o parodie la adresa bisericii ?”.

  3. Va multumesc mult pentru pozele cu bebe-strumf, acum urmeaza sa le prelucrez in maniera mea si sa mi-le pun pe desktop. Totusi, dati-mi voie sa indraznesc si sa va rog sa-l pupati dulce pe cel mic si din partea mea !

  4. Moto : Azi nu servesc otrepe !

    Vremea in Bucuresti
    Astazi e joi, 16 Februarie 2012. Soarele rasare la 07:15 si apune la 17:44.

    Temperatura acum: -4˚C (se simte ca: -11˚C)
    Starea vremii: innorat
    Umiditate: 76%
    Vant: 21 km/h dinspre W
    Presiunea atmosferica: 1000.0 mb, constanta

    Sursa: http://vremea.ido.ro/Bucuresti.htm#ixzz1mW6ESSqn
    ………………………………………………………………

    BILANŢ DUPĂ 79 IERNI DE LA GREVA CEFERIŞTILOR DIN
    ATELIERELE GRIVIŢA

    7 români împuşcaţi de Guvern în Atelierele CFR Griviţa la 16.02 1933 (la -14°c)
    86 romîni ucişi prin frig de Guvernul Băsescu-Boc-Ungureanu pînă la 16.02.2012
    Atunci, în ’33, calea ferată era înfloritoare ; acum nu mai e !
    Atunci evreii îi trgeau de mâneci, în dughenele lor, pe ceferişti, cu oferte pe datorie ;
    acum alt evreu-MRU îi lasă fără pâine !
    Astăzi pensionarii feroviari manifestează în faţa Palatului CFR pentru reducerea de la 12 la 3 a călătoriilor gratuite/an.
    Atunci clasa muncitoare făcea greve ; acum nu mai avem clasă muncitoare.

    Vine, vine Primăvara,
    Se revoltă toată ţara
    Să-l dea pe Băsescu jos
    Şi pe târfe, de la os.

    Lumea îşi cată dreptate
    Chiar la …Universitate,
    Unde-s mulţi într-o frăţie
    Uniţi prin democraţie.

    Doamne, căt ai fi de Sfânt
    Te coboară pe pământ.
    Vino ca să faci dreptate
    Că aşa nu se mai poate !

  5. De ce ma cenzurati domnule Voiculescu ?
    V-am considerat intotdeauna un om echidistant, echilibrat.
    Stiti ca am dreptate in legatura cu ceea ce am scris referitor la greseala lui Capatos.
    Chiar nu m-am asteptat din partea Dvs. sa cenzurati postarea mea !
    Oricum va doresc numai bine si sa nu ajungeti niciodata in postura in care a fost pus Boc vis-a-vis de familie .

  6. Marian e precum un sac fara fund. Intotdeauna poate scrie despre subiecte inventate, deoarece stie ca astfel de povesti sunt pe placul marinarului.

  7. @ Aya

    Ai convingerea ridicola c-ai fi o mare inteligenta si crezi ca e indispensabil sa-i asasinezi pe toti politicienii posesori de bloguri cu cearsafurile tale necitibile. Stai calma, femeie: esti doar o biata toapa, o idioata aroganta, care n-are nimic de comunicat nimanui. Chiar nu vrei sa ne ierti deloc, trebuie sa te suportam si aici? Chiar te iluzionezi ca-ti citeste cineva productiile? Esti complet rupta de realitate!!! Te-ai uitat in oglinda, macar o data? Si, daca da, ce-ai vazut? Ti se pare ca figura ta exprima macar o inteligenta minima? Stai naibii linistita, nu te mai da in stamba, ca stim cu totii de ce calitate esti!

  8. @ Aya

    Ai convingerea ridicola c-ai fi o mare inteligenta si crezi ca e indispensabil sa-i asasinezi pe toti politicienii posesori de bloguri cu cearsafurile tale necitibile. Stai calma, femeie: esti doar o biata toapa, o idioata aroganta, care n-are nimic de comunicat nimanui. Chiar nu vrei sa ne ierti deloc, trebuie sa te suportam si aici? Chiar te iluzionezi ca-ti citeste cineva productiile? Esti complet rupta de realitate!!! Te-ai uitat in oglinda, macar o data? Si, daca da, ce-ai vazut? Ti se pare ca figura ta exprima macar o inteligenta minima? Stai naibii linistita, nu te mai da in stamba, ca stim cu totii de ce calitate esti!

  9. @ Aya

    Esti de extractie extrem de umila. Ai avut o copilarie „originala”, o mama „speciala” si o tinerete zbuciumata. Viata ta intima a fost si este cel putin bizara. Si nici acum, devenita aproape sexagenara, nu vrei sa te potolesti. Dar, culmea, pe langa toate astea, ai si pretentia hilara de a fi o intelectuala rasata si omniscienta. Stai linistita: in privinta asta, nu vei pacali pe nimeni, niciodata. „Zburdalnicia” si intelectul n-au facut niciodata casa buna. :mrgreen:

  10. OFF-TOPIC (pt ca nu stiu cum altfel sa va trimit mesajul asta)
    Buna ziua, d-le Voiculescu! Mi-ar fi placut sa aveti o reactie si fata de ce a facut Dan Capatos, pentru ca si el, lucreaza pentru dumneavoastra, ca si Valentin Stan nu-i asa? Sau in cazul lui Valentin Stan era „legitima aparare”? De dumneavoastra nu au voie sa se atinga dar au voie sa arunce cu orice …. in „inamici”? Dumneavoastra va dati seama ca vi se poate intampla ceva asemanator la un moment dat? Si acuma SINCER: DACA ERATI DUMNEAVOASTRA (in locul lui Boc), CREDETI CA EL, CAPATOS FACEA ACELASI LUCRU? Detasati-va o secunda de Mogulul Dan Voiculescu, si priviti obiectiv situatia. Apoi vedeti daca am dreptate! Multumesc! O zi buna!

  11. @Theodora :
    Tampenia asta „Toti sunt platiti din banii nostri cu salarii enorme ca sa ii atace pe liderii opozitiei” nimeni din opozitie nu a zis-o si nu ar putea s-o zica. Tu realizezi ce zici? Tu stii cum functioneaza si ce face opozitia intr-un stat? De ce sa fie atacati de cei de la guvernare, cand cei din opozitie nu pot face mare lucru, nu pot lua decizii semnificative? Nu are nicio logica sa fie atacata opozitia de partidele de guvernare. Daca ar zice vreunul din liderii opozitiei asa ceva s-ar face de ras! Tu n-ai treaba prin bucatarie?

  12. P.S. @Theodora :
    Daca evaluarea in felicsi e de la unu la zece nu meriti nici macar un felix intreg, la ce logica ai! =))

  13. PROIECT DE REFORMĂ

    Aş dori felixometrul, un ceas elveţian ,
    Iar unitatea de măsură să fie felix-ora ;
    Atunci să-l vezi pe dl. Mircea Marian ,
    Mâncând rahat … şi cu gura dnei Pora !

Comentariile sunt închise.