Ati auzit de Vasile Gherasim si Vasile Nedelcu? Probabil ca nu.

Sunt doi “voinici” din armata de “viteji” a regimului Basescu-Udrea. Un Vasile e senator, alt Vasile e deputat. Pe scurt, Vasile la patrat.

Inarmati cu refrenul antivoiculescu, intens invatat in cursurile de “educatie politica” predate la partid, cei doi au demascat ieri, la televiziune, o noua faradelege comisa de subsemnatul: “Voiculescu a depus in Parlament un proiect de lege privind dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscala.”

Ingroziti de acest demers, ei au prezentat in direct “corpul delict”: o declaratie depusa in Parlament prin care solicitam tuturor grupurilor parlamentare sa sustina proiectul de lege pe care il consider “apolitic si vital pentru economia si societatea romaneasca.”

Cele doua minti agere nu s-au lasat pacalite. In opinia lor, formata, probabil, pe baza experientelor proprii si a partenerilor lor politici, orice afacere privata este un izvor de evaziune.

Ca toti cei din specia lor, cei doi sunt total rupti de realitate. Spre exemplu, ei nu vor sa stie ca firmele pe care le-am fondat au platit catre stat taxe si impozite de aproximativ 100 de milioane de euro in trei ani.

Totusi, prestatia publica a celor doi distinsi parlamentari este, in definitiv, o veste buna. Daca Puterea a trimis in lupta pe “Vasile la patrat” inseamna ca a ajuns la fundul sacului.

33 COMENTARII

  1. Intr-o tara mult subdezvoltata fata de Romania, intr-o discutie avuta cu un reprezentant al „Organului fiscal” am inteles ca datorita faptului ca mai toata economia este la negru acesti baieti au niste indicatori nescrisi/nelegali de a calcula incrucisat cam ce impozite ai fi trebuit sa achiti tu – indiferent de domeniu.
    Am ramas surprins cand mi-au zis:Dle X , daca Dvs ati inregistrat atata afacere in contabilitate – aplicand procentajele noastre – ne putem da seama usor cat nu ati inregistrat :)
    Sau si mai interesant – indiferent de domeniul de activitate: produci paine, vinzi rosii/carne, masini sau metale exista doar un anumit X % fata de CIFRA DE AFACERE ce arata exact impozitele ce ar trebui sa le achiti., si comaparnd cu cele inregistrate in contabilitate – uite sursa suplimentara pentru stat (desigur justitia nu te ajuta).
    Domnii Vasile imi aduc aminte de acei baieti-cucuieti :)

  2. Domnule presedinte Dan Voiculescu,
    Proiect de lege depus de dumneavoastra in Parlamentul Romaniei, privind dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscala este foarte util si vreau sa va multumesc pentru demersul dumneavoastra.
    Sigur ca, pentru oamenii de afaceri apropiati puterii, obisnuiti sa fie recompensati pentru aportul lor la castigarea alegerilor, acest proiect este un periocol.
    Cu respect
    Theodora Marinescu

  3. Am ramas datoare cu o dovada:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HqIMtm1zbvo
    Ce striga tanarul Claudiu Craciun, cel care a vorbit in PE despre protestele din Romania?
    “CLASA POLITICA E SUB ORICE CRITICA”
    “PDL si USL FURA PRIN ROTATIE”
    “FARA PARTIDE” !!!!!!
    “PRESA ROMANA PLINA DE MINCIUNA” !!!!!
    Ce alternativa doreste Claudiu Craciun la actuala clasa politica?
    Cum adica fara partide? Fara partide nu exista DEMOCRATIE.
    Daca nu vrea partide politice, atunci ce vrea sa puna in loc?
    Sigur ca tanarul Claudiu Craciun, doctor in stiinte politice, are dreptul sa strige tot ce vrea el asa cum si postul de televiziune Antena 3 si ziarul Jurnalul National au dreptul sa promoveze pe cine vor ei.
    Ce nu am inteles eu este de ce acest tanar este promovat ca „liderul” si „vocea” Pietii Universitatii.
    Tanrul nu este liderul Pietii Universitatii, este doar liderul grupului lui.
    De ce el si tinerii din grupul lui de la Arhitectura sunt promovati in timp ce protestatarii de la Teatru National sunt aproape ignorati?
    Pentru ceilalti comentatori ai acestui blog – Nu am nimic personal cu acest tanar. Nu doresc sa fiu lider al Pietii. Nu doresc sa fiu invitata la Antena 3 si nici sa dau interviuri in Jurnalul National.
    Nu doresc nici sa fac eu pe producatorul de televiziune asa cum gresit a inteles domnul Ciutacu „“Auzi, frate, “clubul bloggerilor liberali” e indignat de invitaţii noştri în emisiunile de la A3. Avea şi Udrea bucăţica ei de dreptate. Dacă-i ţinea munca ocupaţi, nu mai aveau timp să facă pe producătorii de televiziune şi să producă scrisori deschise către Mihai Gâdea şi…Daniel Constantin. Mare ţi-e grădina, Doamne!“
    Vreau doar sa inteleg ce se intampla. De ce si in ce scop se incearca impunerea acestui tanar ca lider al Pietii Universitatii.
    Cred ca am dreptul sa intreb ce se intampla desi sunt unele persoane importante, adevarati formatori de opinie, care incearca sa ma convinga ca nu am acest drept.
    Invitat la o emisiune la postul Antenei 3, domnul Catalin Harnagea a spus ca „Piata trebuie sa aiba un lider care sa apara natural pentru ca trebuie sa fie cineva care sa NEGOCIEZE cu cei care sunt acum la putere.
    Aici cred ca este o greseala CEI CARE PROTESTEAZA in Piata Universitatii NU VOR SA NEGOCIEZE …. ei cer DEMISIA si ALEGERI ANTICIPATE.
    Nu il ultimul rand VREAU SA MULTUMESC Antenei 3 pentru profesionalismul cu care au prezentat situatia grava din zonele acoperite de zapada.
    Fara efortul depus de reporterii Antenei 3 sunt sigura ca numarul mortilor ar fi fost mult mai mare.
    MULTUMESC ANTENA 3!
    Cu deosebit respect
    Theodora Marinescu

  4. @ Dan Voiculescu
    În loc să vă folosiţi de timp ca să clădiţi ceva „de bine” pierdeţi timpul să contorizaţi cine vă înjură? Fiţi dumneavoastră un bun politician, mai bun politician ca ei, daţi-vă silinţa să vă auto-depăşiţi, lăsaţi FELIXometrlele şi politicienii Vasile. Asta dacă doriţi să fiţi un bun politician. E cale uşoară prin care puteţi să demonstraţi că nu sunteţi aşa cum vă zugrăvesc duşmanii, fiţi pur şi simplu, în mod ostentativ dacă vreţi, altfel. Enumerând atacurile nu demonstraţi nimic, este timp pierdut şi pierderea acestui timp se contabilizează de cele mai multe ori în sănătatea societăţii.

  5. ACUZAŢIE DIRECTĂ

    Regret enorm, dar eu v-o spun pe bune :
    Mogulul ar merita o zdravănă corecţie ;
    Făcând, de multă vreme, şi el evaziune ,
    Căci nu şi-a achitat … taxa de protecţie .

  6. @ Dan Voiculescu

    ZĂDĂRNICIE

    Impozite-n zadar la stat plăteşti
    Căci, orice-ai face, eşti de vină ;
    Şi nici fiscul nu-l mai păcăleşti ,
    De n-achiţi şi taxa la … Regină .

  7. Acum, sincer, dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala, nu-i o idee prea buna, fara precizari clare! Tocmai ce-au plecat baietii pe teren, sa-i controleze pe evazionistii cu pensiuni turistice. O s-ajungem sa dublam puscaria pentru cei ce fura un ou. Ar trebui, legal, sa se defineasca evaziunea fiscala si evaziunea „de subzistenta”. Sub o anumita cifra de afaceri, n-ar trebui sa existe nici controale, nici impozite. Altfel, vom transforma un om care mananca singur si nu plateste impozit 16+16% dintr-un parizer, intr-un om caruia-i da statul de mancare.

  8. Domnule Voiculescu,

    As vrea sa spun ,ca postarea dumneavoastra ,ma intereseaza.Intr-o tara NORMALA ,as fi interesat si mi-as spune un punct de vedere.Totusi nu pot.

    Nu pot sa fiu atent la problema dumneavoastra ,cu cei 2 trubaduri.Nu pot sa fiu atent ,cand vad ca sunt oameni care MOR ,nu de batranete sau pentru ca medicii nu au mai putut sa-i salveze.Nu mor pentru ca le-a venit ceasul ci doar pentru ca cei care ne conduc sunt ….HOTI/INCOMPETENTI.

    Am spus aceste lucruri,pentru ca in seara asta ,am vazut ceva ce NU DOREAM ,una din MIILE DE PROBLEME ale Romaniei.Cm mor copiii bolnavi de cancer.Cum mor oameni …..cum mor.Singura mea problema e ca eu NU POT SA II AJUT.Nu pot sa fac ceva ,ca sa le aline suferinta.Nu pot sa ii ajut ca macar ,acum in ultmimul ceas sa ii apar ,sa ii fac sa se simta aparati in fata unor conducatori CE II INJOSESC.
    Un sentiment profund de neputinta ma apasa.Un sentiment de disperare se aprinde precum un fitil in sufletul si mintea mea.Imi vine sa ma omor eu ,cand vad ca sunt atat de neputincios in ai ajuta pe acei oameni care au nevoie.

    Ca problema sa fie rezolvata cu cei 2,v-a sugerez sa-i invitati la un dialog in incinta unui spital de oncologie , si sa le spuna acelor copii condamnati nu doar la MOARTE ci si la UMILINTA , ca ROMANIA NU ARE BANI pentru ei.
    Ca Romania NU ARE BANI ,pentru a le curma suferinta.
    Imi cer scuze.Deobicei nu sunt o persoana ,care sa se lase afectata ,ci imi pastrez calmul si cumpatare tocmai pentru a putea rezolva problemele care apar,DAR SIMT CA NU MAI POT.

    Oamenii manifesteaza pasnic ,si pe cei de la putere II DOARE IN **** .Ii trateaza cu indiferenta si mai grav ii JIGNESC.

    Ce tara de ********.Ce conducatori de ********.Le doresc celor care conduc ,aceeasi sanatate de care se bucura CEI MAI MULTI ROMANI.Le doresc ca in clipa mortii , sa realizeze ca tot CEEA ce ei au creat si pentru care sau luptat SE ALEGE PRAFUL SI PULBEREA si ei sa nu poata face nimic.

    Romania…..tara unde se cheltuie bani pe parcuri in mijlocul PADURII ,dar nu exista bani ……pentru oamenii ce mor in curtea spitalului INCHIS.

  9. Astia nu stiu pe cine sa mai scoata la inaintare in lupta pe care Basescu trebuie sa o duca impotriva lui Voiculescu.

  10. „Ceata lui Piţigoi, dai intr-unul, ţipă doi,
    Aoleu ce tărăboi, dai intr-unul, ţipă doi…”.
    Cred că sunt doi paranoici, care văd din fiecare tufiş sărind numai aşa-zişi răuvoitori şi cum spun două vorbe din popor, „Cine zice, ăla este” şi “i-a tunat şi i-a adunat”. Am observat că, le este mult mai uşor să arate cu degetul incriminator, decât să-şi asume responsabilitatea faptelor comise, preferând să arunce pisica moartă în curtea opozanţilor.

  11. AMBII DE “CEA”

    Carul cu boi, chiar şi cel politic, trebuie să respecte regula : « cea » este boul de dreapta şi « hais » este cel de stânga ; astfel se transmit şi percep comenzile (cea, hais).
    Cei doi boi în discuţie, ambii Vasile, şi ambii de « cea », trag carul politic pdl falimentar, tot spre dreapta într-o mişcare circulară, cum s-ar zice în jurul propriilor cozi.
    Acum aveţi şi explicaşia ştiinţifică, domnule D.V.

  12. Tocmai l-am auzit pe domnul Gâdea la Antena 3 care a vrut să transmită că devine mai optimist şi a spus că se optimizează. Păi d’aia avem probleme la guvern, în loc să se optimizeze, ei devin mai optimişti.

    La A1, emisiunea domnului Capatos, un şoc… pardon, Un show păcătos, există o canapea albă veşnic murdară… Este ceva murdar în păcatul românesc. Păi d’aia avem probleme la guvern, se schimbă echipa, dar mizeria şi păcatul rămâne.

    Bine spunea doamna Grecu, Guvernele trec, Blejnar rămâne. Eu am pus cu cineva un pariu că oricine ar veni la Guvern, domnul Blejnar este de nemişcat… numai că de la un timp mă lasă memoria şi am uitat cu cine.

    Domnule Voiculescu,
    Nu contează cine face evaziunea, contează cine o controlează. Ştirile de ieri spuneau că a fost arestat nu ştiu ce prinţişor mafiot pentru trafic de droguri. Avocatul era oripilat de arestare pentru că la toate percheziţiile nu au găsit droguri care să lege corpul delict de arestat.
    Cât de cre(ş)tin să fie un cap de clan ca să facă trafic de droguri şi să ţină drogurile acasă… :D
    La fel este şi cu evaziunea, creşterea pedepselor nu va produce efecte, pentru că cei care patronează pedepsele nu sunt niciodată atinşi, asta pentru că nu ţin „probele evaziunii” în casă la ei.

    Şi mai e ceva. Doamna Claudia Boghicevici, noul Ministrul Muncii, face eforturi instituţionale pentru corectarea greşelilor tolerate de fostul ministru, în legatura cu Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane. Care este o soluţie (una dintre mai multe)? Ca o masura anti-frauda, toti beneficiarii trebuie sa declare pe propria raspundere ca nu au oferit si nu au acordat, direct sau indirect, nici un fel de foloase necuvenite, nici unui functionar public din cadrul Autoritatii de Management POSDRU (AM) si Organismele Intermediare Regionale (OIR).

    Vedeţi domnule Voiculescu de ce nu este necesară propunerea majorării pedepselor? Mergem pe declaraţii. Toţi vor da o declaraţie, pe proprie răspundere, că nu sunt implicaţi în şpagă, în evaziune, în omor deosebit de grav… şi ce mai conţine Codul Penal. Vor fi nişte oameni care se vor auto-denunţa, fie în mod direct, fie indirect… pentru că devin suspecţi când nu vor da declaraţii, şi atunci oamenii legii se vor duce direct la ei cu controlul. Puşcării să avem.

    Domnule Voiculescu,
    Puteţi da o declaraţie pe proprie răspunde că nu sunteţi evazionist? Ca să ne lămurim… Nu-i aşa că doamna Claudia Boghicevici a avut o idee minunată? :lol:

    Concluzia este că trebuiesc mărite pedepsele pentru fals în declaraţii şi nu pentru altceva.

  13. Vai, vai, si-a luat marinarul coristi :))) Nu-i mai ajung Udrea, Cotoi, Anastase, Ungureanu, Cristoiu, Lupea, Mircea Marian, Pora etc.

  14. Toti politicienii de la putere sunt total rupti de realitate, mereu ignora cu nerusinare problemele cu care ne confruntam noi, cetatenii.

  15. Urmaresc zilnic programele Antenelor, mai ales ale Antenei 3 si am vazut cum Gabi Firea Vranceanu Pandele, mai nou, a fost transferata de la Antena 3 la Antena 1 unde are o emisiune duminica.
    Oricum nu se compara cu Mihaela Radulescu, e mult mai slaba, profesional.
    Este o salariata asa de pretioasa de o mai pastrati acum cand este insarcinata si va naste cat de curand (deci va intrerupe emisiunea pe care o face) si dupa ce s-a casatorit cu unul din dintre „baietii smecheri” ai tarii care este vicepresedinte UNPR si una dintre slugile ministrului Gabi Oprea ???
    Ce nevoie ar avea dansa de un serviciu de duminica cand sotul ei a facut destui bani negri ca sa o poata tine acasa in lux ???
    Ma gandesc ca imaginea conteaza si nu ce emisiune realizeaza.

  16. Evaziunea fiscala este o infractiune de natura economica ce se poate prezenta sub diverse forme. Exista forme usoare, dar si forme grave, care duc la prejudicii de sute de mii, poate chiar milioane de euro la bugetul de stat. Nivelul prejudiciului ar putea fi un criteriu pentru dublarea pedepselor, sau o circumstanta agravanta

  17. Cat timp o sa fie PDL-ul la putere, de fapt Traian Basescu (sub orice forma – UNPR, Miscarea Populara, Fundatia Crestin Democrata, PPDD etc), evaziunea fiscala o sa fie in continuare o problema. Si nu se vor gasi solutii pentru combaterea ei. Pentru ca toate propunerile vor fi respinse.

  18. Mie mi-a placut foarte mult propunerea dumneavoastra, cea cu detasarea a 10.000 de militari la Interne si Finante pentru a combate evaziunea fiscala si contrabanda

  19. Gherasim şi cu Nedelcu reuşesc să vă redirecţioneze
    atacul asupra lui Traian Băsescu, domnule D.V.

    RICHICHICHI

    În România orice evreu cade la urnele prezidenţiale. O ştia şi Stalin, de la Groza. O ştie şi speculează Băsescu. MRU, ca şi Boc, este un fel de « richichichi », carte valabilă la masa de poker…cu proşti.
    Revoluţia “Piaţa Universităţii” e de neoprit, dovedind românilor că se poate. MRU – fumigena lui Băsescu se va risipi în seninul libertăţii.
    Jon* are zilele numărate, indiferent de forţele externe obscure !

  20. Am vazut numai campanii de genul „stop coruptia!” , „spune nu evaziunii fiscale” etc. Consuma bani, sunt inutile. Prin masuri concrete, precum cele propuse de dumneavoastra, cred ca avem un punct de plecare.

  21. Combaterea evaziunii fiscale fara combaterea risipei si delapidarii banului public este ca si cand ai grija sa fie mereu robinetul deschis dar galeata in care curge apa e facuta ciur.
    Eu as vedea altfel lucrurile. Avem nevoie de o lege care sa permita platitorului de taxe sa apeleze la greva fiscala daca guvernul se face vinovat de delapidarea banului public sau cand nu asigura drepturile cetatenilor inscrise in Constitutie. Numai in momentul in care avem legea grevei fiscale putem considera utila combaterea evaziunii fiscale.
    Ati platit 100 milioane de euro taxe pentru ca doamna udrea sa se dea in telegondola si basescu sa aiba bani pentru mita electorala. Cu ce ajuta societatea romanesca combaterea evaziunii fiscale ? Vor creste salariile bugetarilor sau pensiile? Vor face guvernantii mai putine imprumuturi la FMI? Vor fi bani pentru tratarea bolnavilor? Putin probabil.
    Stiu un lucru sigur (nu probabil): Daca toti cei a caror rude li se refuza tratamentul medical din lipsa de fonduri ar putea face greva fiscala, cu siguranta vor gasi guvernantii bani sa finanteze sistemul medical macar la limita inferioara a decentei.

Comentariile sunt închise.