În colegiul meu senatorial functionează o institutie generoasă si necesară: Consiliul Seniorilor. Un loc unde cei cu o experientă de viată ”grea”, plină de sens, se întâlnesc pentru a vorbi despre comunitatea lor, despre nevoi practice ori civice.

Uneori – doar uneori, pentru putină variatie – seniorii nostri încing o horă de toată frumusetea :) .

Si mai rar – doar o dată pe an – seniorii îsi aleg, fără geloziile si contestatiile din adolescentă, o Miss în toată regula, după probe epuizante de dans, creatie artistică, tinută de seară ori spontaneitate.

Iar anul acesta a fost rândul doamnei Sofia. Care mi-a oferit cu generozitate exclusivitatea stirii si a pozei :) .

26 COMENTARII

  1. :lol:

    Nu e de răs, dar nu mă pot abţine. Pe lângă covrigei şi biscuiţi săraţi, suc, cafea şi hore… este o ultimă poză de zici că e statuia Мосфильм, poziţia pozelor de nuntă alb-negru de pe vremea bunicilor.

    Domnul Voiculescu… la ce priveaţi?, dacă nu sunt indiscret.

  2. Un dar pentru GĂDEA

    NU TE BIZUI PE UMBRA STAFIILOR, BĂSESCULE

    În spatele multor dioptrii, cu amplitudine mică joacă ochii guzganului, conştient că va fi prezent pe un milion de sticle unde îl aşteaptă o veritabilă disecţie naţională. La 43 de ani simte absenţa aerului condiţionat în studioul Antenei 3 ! Urechea stângă pe care exasperant focalizează cameramanul, este invadată de nestăpânitul roşu inconfundabil al flamurii proletare. Dar dacă – Doamne fereşte – se încadrează în cele trei stări simptomatice cumulative ale tumorilor cerebrale : înroşirea urechilor, uscarea pielii capului, căderea părului ? Altfel cum ar fi acceptat o funcţie pentru care efectiv nu are chemare !
    Nu-şi cere scuze faţă de leneşii octogenari şi nici pentru cele 85 de victime ale iernii polare, în majoritate ale neputinţei sale. Cât despre un prinos creştin, nici că-şi află locul
    pe buzele subţiri şi feţele lui Argus care se tot schimbă mai abitir ca bazoanele sărăciei.
    Temporizează, malaxează cuvintele din întrebările care trebuie să rămână fără răspuns, invocă un „Graur mascat” născut în 19oo, apelează la similitudini nedovedite, joacă la richichichi cartea Danielei pentru potul conflictului de interese, şi…pleacă mulţumit că şi-a luat încă un doctorat (în plurale)…

    PS. Marx îşi freacă barba pârlită în iadul capitalist, şoptind : Nepoate MeReU să vii curât la noi !

  3. Sunt destul de cochete candidatele la titlul de miss. E bine ca n-au renuntat la feminitatea lor si participa la orice varsta la concursuri de frumusete.

  4. Populatia Romaniei imbatraneste. Randurile seniorilor se ingroasa. Pacat ca tot mai putini vor putea pune in aplicare know how-ul acestor seniori.
    Munca plina de sens – in epoca comunismului e cam greu de inteles…Si cei din Koreea de Nord zic ca e plin de sens sa muncesti pentru tara lor.
    Da, intr-adevar trebuie sa avem grija de batranii nostri insa viitorul e reprezentat de tineretul actual, de copii. Ar fi de apreciat daca am vedea mai multe initiative in acest sens.,la nivel national.

    De curand de exemplu am fost abordat de catre o persoana ce are un copil cu probleme grave locomotorii. Vroiau sa vina in tara unde sunt acum la o clinica de reabilitare.
    Am ramas surprins sa aflu ca respectiva clinica denumita „Ingerii” apartine unei fundatii umanitare al unui mogul (infiintata si cu ajutorul Crucii Rosii) si e absolut gratuita pentru toti copiii (plus cazarea mamelor) – desigur cu programare prealabila. Aici li se reda copiilor sansa de a deveni normali si de a avea capacitatea de integrare in colectivele lor. Se practica inclusiv Delfinoterapia.

    De ce nu ar putea exista un astfel de centru si in Romania? Ce lipseste?
    In rest..traiasca CFR-ul cu datoriile sterse de sute de miliarde de dolari.

  5. cat de dragut..e chiar o modalitate foarte frumoasa pentru ca seniorii nostri sa se mai relaxeze si sa mai iasa din rutina

  6. Ma bucur ca le aduceti zambetul in suflet! Este un gest demn de lauda. Dupa cate palme primesc zilnic din partea statului.

  7. Macar la astfel de evenimente sa se simta si pensionarii apreciati, ca jigniti sunt adesea de Basescu si guvernantii lui.

  8. anul trecut au „iesit din siste”, cum nazist a emis boc, peste 100000 de batrani. Macar dvs. mai aveti grija de cei ramasi.

  9. Cred ca la varsta lor, au nevoie de o preocupare, iar acest Consiliu le ofera putinele placeri pe care si le mai permit: sa se intalneasca, organizat, cu alti seniori, sa povesteasca, sa-si aduca aminte de tinerete, sa citeasca ziare, sa comenteze, in stilul lor caracteristic, noutatile prezentului. Sunt simpatici, cu totii ii iubim si ii vrem cat mai mult langa noi!

  10. Sunt curios cati parlamentari se implica in „viata” colegiului asa cum o faceti dumneavoastra? Cred ca sunt foarte putini.

  11. @Zelea („CINE NU ARE TRECUT – NU VA AVEA VIITOR”)

    pai da, si eu sunt din ce in ce mai convins ca VIITORUL este al celor cu un trecut similar cu al stimabilului consecvent vicepresedinte al Senatului Romaniei, domnul profesor universitar doctor Voiculescu Dan.

  12. ACŢIUNEA ”TRANDAFIRUL GALBEN “

    E pur şi simplu fermecat de-atâta frumuseţe
    Mogulul Felix Voiculescu făcând poze ,
    Cu o doamnă care nu mai vede ca în tinereţe ,
    Cum i s-a plantat un microfon …în roze .

  13. O excelenta modalitate de a „folosii” ,intelepciunea unor oameni iesiti din campul muncii ,dar ce pot aduce foarte multe beneficii societatii noastre,prin experienta lor.Totodata un omagiu binemeritat celor ce NE-AU CRESCUT,EDUCAT SI HRANIT.

Comentariile sunt închise.