Puterea a pierdut definitiv majoritatea in Senat si, in zilele urmatoare, o va pierde si in Camera Deputatilor. Masina de vot PDL-UNPR-UDMR se dezintegreaza ireversibil.

In acest context, cred ca protestul parlamentar al Opozitiei si-a atins obiectivele, regimul Basescu nu mai controleaza forul legislativ. In opinia mea, ar fi momentul ca, din 17 aprilie, USL sa se intoarca in Parlament, sa lupte in plen si comisii, sa formeze o noua majoritate, sa demita guvernul Ungureanu, sa suspende presedintele care incalca sistematic Constitutia si sa organizeze, in maxim 3 luni, alegeri parlamentare si prezidentiale.

Foarte probabil, dupa demiterea actualului Executiv, Traian Basescu va incerca sa traga de timp, sa sustina un guvern interimar, sa prelungeasca boala societatii si economiei romanesti. Nu mai avem timp de manevrele sale. Domnul Basescu trebuie sa plece de buna voie sau demis prin mijloace constitutionale.

Romanii au nevoie de o guvernare solida, stabila, capabila sa introduca rapid impozitarea progresiva, sa reduca TVA la alimentele de baza, sa protejeze resursele minerale nationale, sa sustina investitiile, sa readuca salariile la nivelul din 2010 si sa elibereze justitia de sub orice presiune politica pentru a-i putea sanctiona pe cei care au folosit bani publici pe criterii si pentru interese politice.

27 COMENTARII

  1. „Unde-s doi puterea creşte şi duşmanul nu sporeşte” şi „Unitate te iubim, ori învingem, ori murim” pentru USL.
    „Preşu portocaliu al ţării” nu cred că va renunţa la „caviarul prezidenţial”, chiar dacă i se va pune pistolul la tâmplă şi nici dacă va fi dat pe uşă afară, el va reuşi să se strecoare pe geam prin fel de fel de tertipuri.
    „Totuşi este trist în lume” că unii, atât membrii ai unor partide cât şi simpli cetăţeni „îşi vând sufletul pe treizeci de arginţi”, negândindu-se deloc la urmări.

  2. Este buna mutarea insa lipseste ceva. Stim ca justitia, parte din ea, este impartiala de aceea trebuie actionat si pe acest front.

    1. DNA, DIICOT, Procurorul general si ceilalti procurori care nu isi fac datoria sa primeasca o promisiune: Vor fi cercetati pentru neglijenta in serviciu (pentru cazurile grave) si abuz in serviciu (pentru cazuri nesemnificative – precum cazul Borbely).
    2. Guvernul, Presedentia si firmele romane sau straine care vor participa la vanzari si cumparari sa li se promita urmarirea penala, pentru subminarea economiei.

    Stim ca SRI are foarte multe dovezi pe care le-a furnizat institutiilor responsabile pentru rezolvarea lor insa institutiile nu fac nimic, de frica
    Vor ramane si cu frica si cu condamnarile ce li se vor aplica incepand din 2013.

    O economie creste prin masuri legislative si sprijin din partea statului iar ceea ce se intampla in ziua de astazi este un jaf.

  3. Foarte bine spuneti, domnule Voiculescu. Sa faca si ceva concret, nu doar congrese.
    Cota TVA trebuia de mult timp modificata, astfel incat sa fie diferentiata in functie de produse.

  4. E timpul sa se incheie toata tarasenia asta numita traian basescu si elena udrea. E timpul ca opozitia devenita majoritara sa nu se mai „impuste in picior” de dragul dictachiorului in trocuri FSNiste si discursuri „europene” si sa faca pasi reali in suspendarea celui care insista sa ne conduca cu un procent de sustinere in populatie de 7%. Voturi nu se castiga din Dubai ci trebuiesc „transpirate” in Parlament. Felicitari Domnule Senator pentru actiunile reale anti-regimului uzurpator basescu!
    Lupta anti-regim portocaliu nu se incheie odata cu suspendarea lui basescu ci numai in momentul inceperii urmaririi penale a celor vinovati de distrugerea economiei nationale. Personal, vreau sa o vad pe udrea ca justifica in fata justitiei si a intregii natii fiecare banut cheltuit de ministerul dezvoltarii si turismului.
    Domnule Senator, ar fi benefica o lege care sa oblige serviciile secrete sa anunte bugetul pe care il au. Sa stim si noi, cat a costat natia Romana , regimul politienesc instituit de basescu si asociati. De asemenea ar fi benefic ca sefii serviciilor secrete sa dea un test de stabilire a IQului. Nu mai putem tolera imbecili ca MRU la conducerea serviciilor (maior de la SRI nu e departe de „genialitatea” fostului coleg). Nu poti conduce un serviciu secret cu un IQ compus din doar doua cifre. Un serviciu criminal antinational, aservit neconditionat unui dictator malefic poate fi condus si de o maimuta, e adevarat.

  5. RĂU CU RĂU DAR MAI RĂU FĂRĂ RĂU

    Nu prea s-a văzut niciun progres ,
    Deşi biata Opoziţie se tot screme
    Să ia puterea, că-n fond ce interes
    Au unii … să moară mai devreme ?

  6. ADEVĂRATA REVOLUŢIE

    În decembrie 1989 a fost loviluţia lui Iliescu.
    Acum se desfăşoară adevărata revoluţie (a lui Voiculescu), cu o participare populară masivă.
    Revenirea la lucrările Parlamentului a opoziţiei în a 3-a zi de Paşti corespunde programului USL, cel care i-a provocat lui Traian Băsescu frisoanelele dementelor privatizări.
    Am convingerea că spaima care-l macină pe nemernicul de la Cotroceni se va materializa printr-o sinucidere, spre bucuria majorităţii votanţilor înscrişi pe liste.
    Cât priveşte evreul MeReU, care era mult mai periculos la SIE, pulverizarea lui e în derulare.
    Am în memorie dispariţia de pe scena politică a evreului Petre Românul…

  7. DIALOG TRAIAN BĂSESCU – SORIN OPRESCU

    Băsescu : E adevărat că a fost azi la cabinetul tău Elena Udrea ?
    Oprescu : Da. Cum am primit-o mi-a spus că de când a fost debarcată nu a mai văzut bărbat .
    Băsescu : Şi tu ce-i făcuşi ?
    Oprescu : I-am pus picături în ochi, Şefu !
    Băsescu : !!!

  8. DIALOG PESTE VEACURI

    Băsescu : Bre nea Iuda cu vânzarea pe 30 arginţi ne-ai cam stricat preţurile. Pe bune, azi ce ai cere ?
    Iuda : Roşia Montana, evident, prin strănepotul MeReU.

  9. Basescule, demisia si retrage-te la o manastire. Din cauza ta toata lumea are de suferit. Sa iti fie rusine turnatorule.

  10. Lasati-o moale ca bietul Crin abia s-a obisnuit cu programul de greva: somn, somn si iarasi somn. El abia asteapta vacanta mare, voi vreti sa-l trimiteti la munca…

  11. Obiectivele USL se pot indeplini. Demiterea presedintelui si alegerile anticipate au fost cerute in strada de mii de romani.

  12. Domnule profesor aveti dreptate cu asa ipocriti nu se mai poate . Udrea si-a mintit propriul electorat adoptand votul pe lista , votul prizonier .Udrea se foloseste de Sulfina pentru a adopta cea mai abjecta lege electorala posibila. Noi electoratul pedelist care am sustinut 8 ani de zile acest pedele am fost mintiti , batjocoriti , persiflati prin adoptarea acestui “VOT PRIZONIER” . Speriata de sondaje , avida de putere si publicitate, aceasta doamna Udrea a calcat in picioare promisiunea de vot uninominal, de reducere a numarului de parlamentari . Nu stiu ce-a dat barbatilor din PDL , nu stiu ce le-o fi facut , dar un lucru e cert , Udrea e sefa pdl-ului . Va rog domnule profesor Voiculescu sa-i transmiteti doamnei Udrea, ca noi forumistii care am sustinut ani de zile pe bloguri si forumuri acest PDL, pentru ca am crezut in ideea de uninominal si de reducere a numarului de parlamentari ,noi azi ne simtim tradati , batjocoriti si umiliti de aceasta UDREA, care si-a torpilat propriul electorat din dorinta de a-si gasi scaparea pe o lista . Amintiti-i mereu acestei doamne de felul in care si-a mintit si desconsiderat electoratul de baza. Va felicit pentru faptul ca i-ati amintit acestei blonde ca useleul (PC-ul) sprinjina VOTUL UNINOMINAL , aratand tuturor ce caracter duplicitar are aceasta doamna . Pentru pedele , abandonarea uninominalului a insemnat sfarsitul sprijinului popular . Electoratul pedelist de pe forumul Realitatea Tv (care era fieful internautilot pedelisti) , a trecut de partea useleului care sustine VOTUL UNINOMINAL. Aveti voturile nostre . Udrea si Sulfina au devenit colivaresele pedeleului. Va rugam domnule profesor nu lasati ca in comisia electorala condusa de marioneta Sulfina sa treaca votul pe lista . Daca Udrea si-a batut joc de noi , aparati dumneavoastra valorile democratiei si sustineti va rugam ca buletinul de vot cu candidatul uninominal sa apara separat fata de lista de partid dand astfel electorului dreptul de a alege si nu de a fi santajat . Eventual sa ramana mai bine legea actuala decat listele lui Udrea .

Comentariile sunt închise.