Inainte de a comenta eu schimbarea de guvern, cred ca e important sa vorbiti voi.

Ce credeti?

Ce erori ar trebui evitate cu orice pret? Ce lucruri bune cultivate?

37 COMENTARII

  1. Ar trebui evitata in primul rand schimbarea de cadre si, cum a zis Victor Ponta, aducerea DOAR a oamenilor cu experienta. Cum ati spus si dumneavoastra, tinerii cateodata pot face diferenta. Creativitatea constituie un plus valoare.

  2. Ceva din ce cred c-ar trebui facut, am spus la articolul anterior (am uitat, cel putin, de salariile bugetarilor). E simplu: o analiza rapida si alegerea variantelor care maximizeaza efectele (benefice, evident) pe 6 luni.
    Acum, tema propusa e vasta! N-ar strica sa scrieti o carte pe subiectul asta!
    Eu am sa va vorbesc despre un singur lucru, posibil capitol de carte, care nu trebuie perpetuat.
    De 23 de ani, fiecare partid (coalitie), care vine la guvernare, isi face un plan de furat pe 4 ani. De-aia n-am avut continuitate la guvernare niciodata! A furat primul guvern, a ramas mai putin de furat pentru al doilea, a furat si-al doilea, a ramas mai putin de furat pentru urmatorul si tot asa. PDL-ul a ajuns sa nu mai aiba de unde fura si-atunci a trecut la jefuirea populatiei. (Atentie: este primul partid care plateste, cea mai mare parte, din punct de vedere ECONOMIC. Pana acum, s-a platit CORUPTIA). Niciunul nu vine cu un plan de furat pe 12 ani: in primii 4 ani furam foarte putin si punem economia pe picioare, urmand sa furam binisor in urmatorii 8 ani.
    Dac-ar fi sa adaptez o teorie bugetara sanatoasa, as formula „teorema Buduru” astfel:
    Atunci cand furi putin din mult, castigul financiar e mai mare, iar costul politic este mult mai mic decat atunci cand furi mult din putin.
    De 23 de ani astept sa apara o guvernare care sa respecte acest lucru! Nici vorba! Care cum vine…mult din putin!
    Poate ca veti intrerupe aceasta poveste, sau poate nu!
    Si daca da si daca nu, voi sti pe cine sa votez peste 4 ani!

  3. 1) – Ce credeti ?

    S.O.S. – Cred ca cei care pleaca acum trebuie sa dea socoteala pentru tot banul cheltuit fara noima si sa semneze documente de dare in primire !!!

    VEZI : LEGEA nr.115 din 28 iunie 1999 privind responsabilitatea ministerială

    2) – Ce erori ar trebui evitate cu orice pret?

    – EROAREA de a promova incompetenti, arivisti , neiubitori de TARA si de LIMBA ROMANA !

    3) – Ce lucruri bune cultivate?

    – Promovarea celor mai remarcabili si competenti specialisti , promovarea adevaratelor talente remarcate la cele mai prestigioase concursuri si universitati ale lumii ! …Ma refer la olimpicii nostri care au atestate acolo ,, nu pe banii tatii,, ci pe compenenta, munca si talent !

    p.s. ,,SA FII OM COPILUL MEU ! ” …PUR – 2004 *

    – Aplicarea legii 17/2007 – SOS!

    Legea nr. 17/2007 din 09/01/2007 privind educaţia tinerilor supradotaţi, capabili de performanţă înaltă Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 19/01/2007. Actul a intrat in vigoare la data de 18 februarie 2007

    – Aplicarea corecta a legii asa cum a fost conceputa initial ar putea avea consecinte uriase si decisive pentru urmatorii zeci de ani.
    – Trebuie sa ne implicam pentru a putea ” SALVA EDUCATIA SI VIITORUL COPIILOR NOSTRI ! „…pentru a-i reda ROMANIEI respectul cuvenit.

    – Recunostinta si multa sinceritate pentru OMUL – Dan Voiculescu-

    ,, A fi domn e-o intamplare
    A fi OM …e lucru mare !,,

  4. In primul rand ar trebui evitata schimbarile de personal si introducerea de noi departamente.La nivelul functionarilor publici sunt oameni cu experienta si oameni care pot sa isi faca treaba ,daca sunt lasati sa o faca.Daca se doresc schimbari ,sa se realizeze la nivelul cel mai sus,acolo unde numirile au fost politice,dar nu in randul functionarilor care deja stiu ce au de facut in domeniile lor.Pot da si exemple concrete,daca se doreste.
    Acei functionari ,stiu ce se poate face,cunosc detaliile si ar fi o prostie din partea lui Ponta sa inceapa sa concedieze oameni ce nu detin functii de conducere.
    Schimbari masive in cadrul institutiilor publice ,la nivel de functionari determina o perioada de cel putin 3 luni ,in care cei care vin trebuie sa se acomodeze cu noul job,astfel se creeaza o perioada de stagnare ,in care guvernul sau ministerele devin INUTILE ,INEFICIENTE.Acum se doreste ,pentru o perioada scurta ,pana la alegeri ,pregatirea alegerlor si repararea marilor greseli , precum taierea pensiilor,facultatea de la Tg. Mures.
    Nu este momentul unei schimbari drastice , care oricum o sa se intample incodata dupa alegeri.Stabilitatea este cheia rezistentei.
    Cel mai important lucru,ar trebui ca cei aflati deja in cadrul instititiilor publice , sa fie lasat-i sa isi faca DATORIA ,fara presiuni politice.E un prim pas in diminuarea coruptiei,nepotismului si a celorlate lucruri ce au ca efect SLABA PERFORMANTA si mai grav poate duce la INFRACTIUNI ,precum mita,coruptie ,santaj .
    Trebuie sa fie lasati specialistii SA ISI FACA TREABA.Ponta are acum posibilitatea ,sa aduca el pana la alegeri o parte din evaziunea fiscala,poate dovedii ca se poate ,lucru ce ar produce o crestere a increderii populatiei in USL ,si o crestere a voturilor de sustinere a USL.
    Daca se incepe cu desfintarea de ministere,inlocuirea de oameni pe criterii politice ( fac referire la schimbari care merg pana la functionarii publici cei mai mice ,DIN TOATE MINISTERELE INCLUSIV LA TURISM ) ,atunci nu se creeaza decat confuzie ,abrambureala ,o perioada de INEFICIENTA TOTALA.Stiti mai bine asta,pentru ca si dumneavoastra conduceti anumite afaceri si stiti mai bine ca mine ca , atunci cand aduci oameni NOI intr-o pozitie noua , atunci cand provoci schimbari majore ,o anumita perioada de timp ,destul de lunga NU PUTETI CERE PERFORMANTA DIN PARTEA ACELUI OM, ci doar puteti observa daca se acomodeaza si daca poate face fata …..se numeste PERIOADA DE PROBA ,si este de obicei de 3 luni.
    Din punct de vedere electoral ar fi iar o mare greseala ,pentru ca oameni ar sesiza aceste majore schimbari ,desfintari de ministere si concedieri de oameni ,chiar din instititii publice ,ca o miscare IDENTICA facuta de cei din PD si o miscare caracteristica celor 21 de ani de democratie.Atunci apare si devine adevarata ideea : TOTI SUNT LA FEL .
    ” Pai uite frate…..au venit astia ,au inceput sa isi puna direct oamenii lor ,ca sa fure ca ailalti.Pai ce dracu au inceput sa schimbe pe criterii politice ,toti oamenii ….adica ii doare undeva de profesionalism sau eficienta ci doar sa faca precum aia din PD , si sa isi numeasca politic ei toti oameni ,de la cel mai mic la cel mai mare.Pai sunt o apa si un pamant …..am schimbat PD ,cu un alt PD”
    Aceasta o sa fie mentalitatea de care o sa se loveasca USL,si o sa pierdeti foarte mult in sondaje si voturi efective.Am mai facut si alte preziceri ,si am avut dreptate si atunci cum sunt destul de sigur ca am si acum.
    Daca pierdeti in sondaje si la voturi ,nu aveti majoritate si asta v-a impinge sa semnati aliante cu :UDMR ,UNPR si sa devina si USL o coalitie santajata de alte partide cu interese obscure.Astfel apare formularea : SUNT ACEEASI .
    Stiti ca am dreptate ,pentru ca UNPR deja a inceput sa v-a pupe mainile si picioarele,desi pana acum spuneati ca cei de la UNPR sunt in ILEGALITATEA ,pentru ca au ajuns acolo ,fara sa obtina votul popular.USL spunea despre UNPR ca este un partid de tradatori ,acum sa nu cumva sa semnati aliante cu ei.Ar fi rusinos ,tinand cont de faptul ca USL ,este reprezentat de 3 mari partide si sa nu aveti majoritate.La momentul actual chiar daca aveti guvernul ,nu aveti majoritatea in parlament ,cu tot traseismul politic ,dar si daca dupa alegeri e la fel …..atunci USL e o coalitie varza,in care am crezut degeaba.Imi asum aceste cuvinte si faptul ca as putea fi dezamagit ,dar prefer sa fiu sincer si sa spun lucrurilor pe nume.Sa spun adevarul chiar daca acesta doare.Sa spui de ce sa se fereasca decat sa te trezesti in mijlocul unei probleme.

    Sper sa nu inceapa si Ponta cu schimbari politice si desfintari de ministere,consider ca e o mare greseala si mai sus am argumentat DE CE ,este o greseala .Pe langa argumente pot aduce dovezi concrete.

  5. @ Dan Voiculescu

    Părerea mea este că binele şi răul viitoarei guvernări sunt legate în acest moment de două lucruri:

    1. Funcţionarea instituţiilor statului într-un regim de normalitate (în special fără aberaţii de „interpretare” care au provocat atâta rău) în serviciul poporului şi nu înspre conducerea poporului.

    2. Un regim de transparenţă a funcţionării statului.

    La acest punct doi am sugerat premierului desemnat două chestiuni.

    – Supunerea unei dezbateri publice, măcar pentru o zi, a Programului de Guvernare ÎNAINTE de a fi depus la Parlament, cu scopul de a prelua eventuale soluţii de formă şi/sau substanţă venite din partea cetăţenilor
    – Transmiterea în streaming pe internet a şedinţelor Guvernului, înregistrarea lor şi publicarea pe site-ul guvernului, transcrierea lor şi punerea la dispoziţia cetăţenilor pe site-ul guvernului (la fel cum se întâmplă pentru şedinţele Senatului şi a Camerei Deputaţilor)

    Sunt două măsuri (şi cea de a doua este mai importantă, pentru prima poate nu mai există timpul necesar) care ar face o diferenţiere imediată dintre Guvernarea Ponta şi guvernările anterioare.

    Comentariul mea va apărea, dacă va fi aprobat de către domnul Ponta, pe…

    blogponta.wordpress.com/2012/04/28/o-analiza-primita-dupa-evenimentele-de-ieri/#comment-14325

  6. Precautie!

    Faptul ca motiunea de cenzura a trecut si prin urmare, Guvernul Ungureanu este pa! e doar o etapa a acestei lupte. Poate sunt putin paranoica daca nu pot sa nu ma gandesc ca Basescu inca pragateste ceva. Este prea malefic ca sa se lase cu una-cu doua.

    Cat despre urmatoarele 6 luni – o comunicare foarte buna din partea noii guvernari. Si mare atentie la declaratii… se vor taxa triplu in aceasta perioada electorala.

    Se poate merge/mentiona despre suspendarea presedintelui. Populatia reactioneaza foarte dur la auzirea numelui „Basescu” (chiar mai dur decat la auzirea PDL, Boc sau Udrea)

    Cat despre realizari… nu stiu ce se poate realiza in acest timp atat de scurt si cu o „mostenire atat de grea” lasata de Boc si Ungureanu. Doar o intarire de imagine, probabil se pot stabili anumite strategii, viziuni… nu trebuie lasat deoparte programul USL anuntat pe Eonomie, Agricultura etc.

    Si ca sa-i fac pe plac tatalui meu: faceti ceva sa readuceti Antena Group pe Digi Satelit. In felul asta veti multumi dintr-un foc peste 1 milion de cetateni.

  7. Sa vedem ca cei care ne-au adus in situatia aceasta de nesuportat platesc hotiile si mizeriile cu puscarie si confiscarea averii. Ne-au umilit dincolo de orice limita.

  8. Tot aud ca trebuie evitata schimbarea de cadre. Cum ar fi posibil sa nu existe aceasta schimbare?? Cine isi imagineaza ca punerea in practica a ideilor guvernamentale se va face fara o necesara modificare de structura umana la nivelul institutiilor deconcentrate din teritoriu? E o nebunie sa te iluzionezi la modul asta.

    politicabroastei.ro

  9. @ Tanta Alistar

    Cei care pleacă acum tocmai au dat socoteală, au fost demişi. Parlamentul nu poate da pedepse penale, ci doar politice, adică demiterea.

    Penală ar putea fi neinformarea sau dezinformarea Parlamentului…

  10. @Bibliotecaru
    Faptul ca au fost demisi nu inseamna deloc ca au platit. A plati inseamna a raspunde penal pentru furturile facute, pentru abuzurile exercitate asupra celor din subordine doar pentru a te servi pe tine si clientela ta, etc. Si sa nu-mi spui ca e imposibil de realizat acest lucru. Doar vointa trebuie. Pe de alta parte, nu sunt de acord nici cu comentariile prin care se spune ca nu trebuie schimbati oamenii din functiile de conducere! Pai, prin ei si cu ei s-a realizat praduiala tarii, abuzurile la care au fost supusi functionarii si cetatenii! In locul lor trebuie sa vina oameni care sunt competenti si nu din cei care n-au licenta dar mint ca o au, n-au vechime in specialitatea studiilor dar totusi sunt numiti prin ordin de ministru in functie!
    Nu stiu ce ar trebui sa faca in primul rand USL-ul deoarece s-a facut atat de mult rau acestui popor incat habar n-am cu ce ar trebui sa se inceapa. Cred ca in primul rand ar trebui sa de-a dovada de bun simt si de lipsa de predoi, rusi si danci in guvern! Totusi sunt foarte sceptica in ceea ce priveste guvernul USL, avand in vedere tacerea lui basescu: ori coace ceva astfel incat la investitura acest guvern sa cada, ori inaintea nominalizarii lui Victor Ponta si-a negociat libertatea!

  11. INVITAŢIE LA PROFESIONALISM

    Eu nu zic să nu mai fure, chiar dacă-i păcat ,
    Căci ştiu că-i greu să se abţină, dar încaltea ,
    Să nu mai fure ziua mare, ci în mod calificat ,
    Căci fiind profesionişti … pot fura şi noaptea !

  12. REPROIECTATI STATUL!

    Daca va veti margini la a petici pe ici pe colo, pe unde ia bamporiul apa (cam peste tot adica), precum Donald Duck :) cosmelia se va prabusi. Si se va prabusi, in primul rand, in capul vostru. Ca-ntr-al nostru s-a prabusit demult, noi suportam demult „beneficiile” inteligentei si priceperii politicienilor.

  13. Fiscalizarea economiei intregi, pentru ca asa se pot aduce bani la buget. Fiscalizarea agriculturii, a comertului cu cereale, a panificatiei, a productiei de bauturi alcoolice, a comertului cu legume si fructe. Combaterea evaziunii fiscale, la singe. Aplicarea legii in acest domeniu, imediat.

    Nimeni sa nu ma aiba acces la sanatate publica, decat in caz de urgente, daca nu plateste CASS.

    Politicienii sunt la guvernare, pentru a fi in serviciul public. Ei si rudele lor directe, sa nu se imbogateasca din afaceri cu statul. Politicienii trebuie sa se sacrifice, sa fie niste apostoli in serviciului cetateanului. Conflictele de interese morale, semnalate de societatea civila sa duca la demisia demnitarilor, de rusine.

    Guvernanta economica rationala, pe primul loc. „Niciun proiect public nu mai trebuie realizat fara indeplinirea a 3 conditii esentiale: realizarea unui studiu de impact, elaborarea unei analize de oportunitate si stabilirea prioritatii alocarii resurselor necesare pentru finalizare. Se impun investitii publice coerente, cu adevarat utile si care se pot finaliza in cel mai scurt timp pentru a putea fi date in exploatare. Investitiile trebuie sa produca, nu sa consume!”

    Dialog cu societatea civila, respectarea legii privind transparenta decizionala in administratia publica. „Avem nevoie de transparenta decizionala, eficienta administrativa si competenta economica.”

  14. @ cineva

    Eu am comentat următorul text:
    Cred ca cei care pleaca acum trebuie sa dea socoteala pentru tot banul cheltuit fara noima si sa semneze documente de dare in primire !!!

    VEZI : LEGEA nr.115 din 28 iunie 1999 privind responsabilitatea ministerială

    Dacă veţi consulta legea…
    http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=20930
    Veţi vedea că la art. 2 se spune:
    ART. 2
    (1) Guvernul raspunde politic numai în fata Parlamentului, ca urmare a votului de incredere acordat de catre acesta cu prilejul investiturii.

    ART. 3
    (1) Raspunderea politica a Guvernului consta în demiterea sa, ca urmare a retragerii increderii acordate de catre Parlament, prin adoptarea unei motiuni de cenzura, în conditiile prevederilor art. 112 şi 113 din Constitutie.

    Aceste prevederi sunt în deplin acord cu Constituţia.

    După care legea spune:
    ART. 4
    Pe langa raspunderea politica, membrii Guvernului pot raspunde şi civil, contraventional, disciplinar sau penal, dupa caz, potrivit dreptului comun din aceste materii
    , în masura în care prezenta lege nu cuprinde dispozitii derogatorii.”

    Ce spune deci legea? Spune că nu limitează în nici un fel aplicarea legilor ca la orice cetăţean, doar că are nişte prevederi suplimentare, o răspundere „de serviciu” dacă vreţi.

    Capitolul 2 explică concret aplicarea legii în cazul membrilor guvernului:
    CAPITOLUL 2
    Raspunderea penala

    ART. 6
    (1) Intra sub incidenta prezentei legi faptele savarsite de membrii Guvernului în exercitiul functiei lor şi care, potrivit legii penale, constituie infractiuni.
    (2) Pentru savarsirea altor infractiuni, în afara exercitiului functiei lor, membrii Guvernului raspund potrivit dreptului comun.
    (3) Persoanele prevazute la art. 5 raspund penal pentru faptele savarsite în exercitiul functiei lor, potrivit normelor de procedura stabilite prin prezenta lege.
    ART. 7
    Raspunderea penala este personala şi ea priveste pe fiecare membru al Guvernului în parte, pentru faptele comise în exercitarea functiei sale.
    ART. 8
    Membrii Guvernului raspund penal pentru faptele savarsite în exercitiul functiei lor, de la data depunerii juramantului şi pana la incetarea functiei, în conditiile prevazute de Constitutie.

    Aceasta este forma primară a legii, aşa cum a fost ea iniţial. Între timp ea a mai suferit modificări.

    Legea 115/1999 a fost republicata în 2007.

    În această republicare au apărut două situaţii de pedepse penale pe lângă pedeapsa politică a demiterii prin moţiunii de cenzură:
    Art. 8
    (1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 12 ani urmatoarele fapte savarsite de membrii Guvernului in exercitiul functiei lor:
    a) impiedicarea, prin amenintare, violenta ori prin folosirea de mijloace frauduloase, a exercitarii cu buna-credinta a drepturilor si libertatilor vreunui cetatean;
    b) prezentarea, cu rea-credinta, de date inexacte Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului.
    (2) Constituie, de asemenea, infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani urmatoarele fapte savarsite de catre un membru al Guvernului:
    a) refuzul nejustificat de a prezenta Camerei Deputatilor, Senatului sau comisiilor permanente ale acestora, in termenul prevazut la art. 3 alin. (2), informatiile si documentele cerute de acestea in cadrul activitatii de informare a Parlamentului de catre membrii Guvernului, potrivit art. 111 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata;
    b) emiterea de ordine normative sau instructiuni cu caracter discriminatoriu pe temei de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, varsta, sex sau orientare sexuala, apartenenta politica, avere sau origine sociala, de natura sa aduca atingere drepturilor omului.
    (3) Tentativa faptelor prevazute la alin. (1) se pedepseste.
    Art. 9
    (1) In cazul savarsirii de catre membrii Guvernului a unor infractiuni in exercitiul functiei lor, altele decat cele prevazute la art. 8, se aplica pedeapsa prevazuta de legea penala pentru acele infractiuni.
    (2) In cazurile prevazute la art. 7 alin. (1) si la art. 8, pe langa pedeapsa principala se va aplica si pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a mai ocupa o functie de demnitate publica sau o functie publica de conducere pe o perioada de la 3 la 10 ani.

    Nu mai ştiu exact dacă au mai fost modificări în această zonă după republicare (mi-e lene să caut, recunosc), dar bănuiesc că nu s-a schimbat nimic esenţial

    Iată de ce am adăugat… „Penală ar putea fi neinformarea sau dezinformarea Parlamentului…”

    Dar nimeni nu a făcut o astfel de plângere, din câte ştiu eu.

    Ce spuneam eu de fapt? Spuneam că o eventuală pedeapsă penală nu trebuie căutată în relaţia dintre parlament şi guvernului Ungureanu, ci la procuror. Nu domnului Voiculescu trebuie să i se ceară condamnarea pentru o vină penală şi nu pentru legea responsabilităţii ministeriale (acele legi penale se activează şi când sunt în funcţie, nu trebuiesc demişi în prealabil), ci Ministerului Public pentru Codul Penal.

  15. RELATIA TRAIAN BASESCU – VIKTOR BOUT – TRAFIC DE ARMAMENT (2)
    (cu prime completari)

    Viktor Bout, fost ofiter GRU, anchetat pentru trafic de armament în favoarea retelelor teroriste din Orientul Mijlociu, Africa si al gherilelor FARC, si-a procurat arme si munitie din România (principalul “troc” fiind tigari-armament).
    Reteaua lui Viktor Bout este unica data fiind abilitatea sa de a livra arme sofisticate oriunde în lume si prin faptul ca traficul a luat amploare cu sustinerea lui Traian Basescu, in timpul mandatelor sale de ministru al Transporturilor.

    O paranteza:
    In 2005, odata cu instalarea lui Traian Basescu la Cotroceni, in calitate de presedinte, in Romania s-au desfasurat (cu protectie dispusa de la Cotroceni) negocieri intre traficantii de armament (colaboratori si membri ai retelei lui Viktor Bout) si destinatarii livrarilor ilicite.
    Implicarea lui Traian Basescu in operatiunile specifice traficului de armament a continuat, dupa 2005, in principal prin oferire de protectie.
    Unul dintre colaboratorii apropiati ai lui Viktor Bout, arestat anterior acestuia, a furnizat informatii despre modul de operare al ramificatiilor retelei si despre implicarea lui Traian Basescu in traficul “negru” transfrontalier de armament, in perioada in care era ministru al Transporturilor.
    Pe parcursul anchetei el a declarat ca Romania a fost, alaturi de Bulgaria, una dintre tarile care îi furnizau armament lui Viktor Bout.

    Informatia a fost confirmata si prin declaratiile date de Viktor Bout in timpul investigatiilor din SUA, unde a ajuns dupa arestarea sa in 2010, in Thailanda.
    In perioadele in care Traian Basescu a fost ministru al Transporturilor, Viktor Bout a cumparat din Romania, cu sprijinul acestuia, avioane din florila aeriana romaneasca. Avioanele au fost destinate traficului transfrontalier de armament.
    Ulterior cumpararii, aeronavele au fost inregistrate la companii precum Air Cess (Emirate), Santa Cruz Imperial Airlines, Renan Air.

    Conform unor importante surse americane, Viktor Bout a virat, in beneficiul lui Traian Basescu, sume de bani in conturi din afara Romaniei.

    Dupa 1996, in cursul mandatelor lui Traian Basescu de ministru al Transporturilor, Viktor Bout a transportat (conform propriilor declaratii) printre altele, armament catre zone africane aflate in conflict .
    Ruta transporturilor era Bugaria- Romania- Africa.
    In unele dintre aceste operatiuni, era transportat armament din Bulgaria catre Africa (fiind facuta o escala “tehnica” la Otopeni- militar, Baza-Sud, cu protectia lui Traian Basescu).
    In alte cazuri, la Bucuresti ajungeau avioanele incarcate cu tigari. Se realiza “trocul” tigari- armament. Apoi, armamentul era transportat catre Africa. Unul dintre aceste transporturi (aprilie 1998) este binecunoscut sub numele “Tigareta II”- “acoperit”, in Bulgaria, de Ioan Talpes (ambasador al Romaniei la Sofia) si, la Bucuresti, de Traian Basescu (ministru al Transporturilor, in epoca).
    Intr-o ordine conexa de idei, conform declaratiilor lui Viktor Bout, prin mijlocirea si cu sprijinul lui Traian Basescu ar fi fost trimise, catre zonele de conflict, rachete sol-aer.

    Memento.
    Aceasta declaratie aminteste, celor cu memorie buna, faptul ca, in 1998, Romania a fost tinta unui scandal declansat si sustinut, cu precadere, de CNN. Era vorba de faptul ca, in anul respectiv (1998)- cand Traian Basescu era ministru al Transporturilor- Romania ar fi fost implicata in livrarea de giroscoape de rachete balistice intercontinentale (SCUD) catre Irak.
    Ulterior, scandalul a fost acoperit prin declaratiile unor specialisti, conform carora Romania nu producea giroscoape de rachete SCUD. Analizand cu atentie declaratiile, se observa o deviere logica destinata stingerii scandalului: daca este adevarat ca Romania nu producea giroscoape de rachete SCUD, este la fel de adevarat ca scandalul viza livrarea lor, nu fabricatia.
    Conform surselor americane, un alt traficant de armament care a fi dat declaratii referitoare la implicarea lui Traian Basescu in traficul de armament si la relatiile dintre acesta si reteaua transfrontaliera condusa de Viktor Bout este Shimon Naor.

    P.S.
    Se pare ca vizita-fulger (si neasteptata) facuta de seful CIA la Bucuresti a avut directa legatura cu relatia dintre Traian Basescu si “traficantul mortii”, Viktor Bout, aflat, din 2010, detinut in SUA.
    Relatia Traian Basescu – GRU, privitoare la traficul de armament. este veche, ea luand amploare in perioada in care a fost sef al Agentiei NAVROM din Anvers (aflata in stricta vecinatate al unui “sediu sub acoperire” GRU).
    Sub acoperirea Agentiei NAVROM din Anvers a fost desfasurata si condusa de Traian Basescu o ampla operatiune de trafic “negru” armament- diamante (am detaliat in postari precedente).

    P.S.2
    Vizita discreta a sefului SRI, George Maior, in SUA si discutia pe care a purtat-o cu seful CIA au avut legatura cu “colaborarea” dintre Traian Basescu si Viktor Bout privind traficul “negru” transfrontalier de armament.

    De asemenea, problemele grave (si de ordin juridic!) derivand din “colaborarea” indelungata dintre Traian Basescu si Viktor Bout privind traficul transfrontalier de armament (in contextul terorismului international) au fost subiectul discutiilor intense (a se citi, o tentativa insistenta de negociere – ca si in cazul discutiilor dintre seful SRI-seful CIA) purtate de un veteran al serviciilor romanesti (inca nu ii dezvalui numele!) si Sean Joyce – specializat in combaterea terorismului international, fost responsabil cu problemele legate de terorism intenational, director adjunct al FBI din septembrie 2011.

    A bon entendeur, salut!

  16. eroarea principala ar fi nerespectarea celor trei promisiuni: reintregirea pensiilor si a salariilor, scaderea cu cateva procente a CAS si reducerea TVA la alimente si in agricultura.

  17. @exasperat: daca o persoana a fost pusa in functie de alt partid, nu inseamna ca are carnet de partid. Daca are carnet de partid, nu inseamna ca este un bun profesionist. Ce rost are sa incepi sa schimbi din functie toti directorii de deconcentrate? Evalueaza, vezi daca fac treaba buna si cine nu are performante sa fie schimbat.

    Mi se pare o prostie ca o functie sa fie legata de culoarea politica..bineinteles nu vorbim de parlamentari si ministri. De la secretari de stat in jos nici o functie nu ar trebui sa aiba culoare politica.
    Un ministru nu poate sti totul din domeniul sau, secretarii de stat doar ajuta, iar consilierii personali sunt cei care asigura acoperirea niselor.

  18. Principala eroare ar fi sa preia treburile guvernului, din mers, fara a implica Curtea de Conturi in descarcarea de gestiune a guvernului MRU. A doua eroare ar fi sa nu revoce HG-ul cu UMF Tg. Mures. A treia eroare ar fi sa nu renegocieze scrisoarea de intentie cu FMI si sa scoata privatizarile din ea ( ar putea fi o eroare fatala ). A patra eroare ar fi sa nu fie nimeni pedepsit pentru delapidarea si irosirea banului public ( ar alimenta teza portocalie ca toti sunt la fel, clasa politica, etc. ). A cincea eroare ar fi sa nu actioneze in ceea ce priveste proiectele Rosia Montana ( daca da acordul de mediu, USL nu va obtine cu siguranta 50% ) si gazele de sist. A sasea eroare ar fi sa nu organizeze un referendum in ceea ce priveste despagubirile pentru nationalizari. A saptea eroare ar fi sa nu ceara un referendum privind exploatarea resurselor minerale. A opta eroare ar fi sa semeze fara conditii tratatul fiscal nenegociat de Basescu ( Bulgaria il va aplica numai dupa intrarea in zona euro ).
    Ce lucruri bune cultivate? Profesionalismul si patriotismul.

  19. revin orecum de curiozitate …… gasesc acelasi limbaj de lemn…. osificat in structura lui DV . se pare ca nimic nu il va schimba . de asta au mai ramas 20 de comentatori media pe blog
    (si am citit doar postul precedent cu masurile ) . referitor la schimbarea de guvern am 2 opinii
    1. este execeptional momentul din pct de vedere al alegerilor locale . va permite rezultate bune pt ca administratia romaneasca functioneaza pe baza de jupan
    2. daca nu se demite guvernul imediat dupa locale ca sa forteze anticipatele si se bucura la 6 luni de guvernare USL pierde alegerile generale. populatia este labila si are o memorie scurta iar 6 luni este o perioada destul de lunga pt a ii fi erodata increderea si vulnerabila in fata atacurilor PDL . cine uita ferocitatea lui Basescu isi sapa singur groapa

  20. @ socrate . de acord cu primele 5 la care mai adaug pozitionarea acestor masuri in timp . e f important cand se iau mai ales cele cu pedepsirea .
    din pacate nici macar DV nu-si citeste blogul . Sa speram ca cei care se ocupa de el ii dau un scurt rezumat pt ca sunt idei bune . salut

  21. clientela infometata a usl nu trebuie sa prinda ce tocmai a pierdut clientela pdl. bine, e greu de facut distinctia din moment ce pedelistii vor intra pana la urma cu totul in usl.

  22. Ma bucur ca s-a schimbat guvernul, insa cum stiu ca dumneavoastra aveti o influenta importanta asupra noului executiv as dori sa va rog sa incercati sa reformati invatamantul in conditiile in care o astfel de reforma a inceput anul trecut prin introducerea camerelor de supraveghere in salile unde se sustine bacalaureatul.Am o mare problema in acest moment pentru ca am inteles ca noul guvern condus de Ponta ar dori sa schimbe acest lucru, fapt care mie mi se pare incorect, pentru ca eu am depus un efort timp de 4 ani pentru a obtine un rzultat cat mai bun la examen, si un examen incorect ar fi un dezastru pentru mine acxum.Va rog mult da?

  23. In primul rand nu mai folositi cuvantul „reforma”, cuvant cu conotatie mai negativa nu cred ca puteti gasi, cat despre schimbare este o vorba „aceeasi Marie cu alta palarie”… a fi la putere inseamna in primul rand impartirea bugetului, macar de ar exista un domeniu (sanatate/transporturi/educatie/finante/justitie) care sa functioneze pe principii occidentale.

  24. In putine cuvinte: O curatare TOTALA a tuturor institutiilor politizate. Cum?

    Fara interventia guvernului e posibila. Angajatii institutiilor de stat pot face o auto-curatare prin alegerea in mod democratic a conducerii institutiei unde lucreaza. Guvernul doar trebuie sa le dea mana libera cetatenilor in aceasta chestiune.
    Astfel oamenii vor scapa de directorii neperformanti, tara va avea un nou spirit si chef de munca. de asemenea se va realiza evitarea viitoarelor manipulari si santaje de la nivel inalt.

  25. Stimate Dl. Senator Dan Voiculescu
    Cred ca ar trebuii pus accentul pe agricultura,in special pe cea bio.care ar avea piata de desfacere si in Occident.Nici agricultura de subzistenta nu ar trebuii nelijat,din care traiesc cateva milioane de oameni,altfel acesti oameni ar devenii someri si ar trebuii platiti de stat,s-au si mai rau ,ar devenii sclavii strainiilor care o sa cumpere pamantul agricol a Tarii.
    Fie ca Fortele Binelui sa calauzeasca ganduriile ,faptele noiilor Guvernanti.
    Cu stima.
    Urkon Elemer

  26. nu trebuie sa faceti nimic, in ochii mei, a familiei mele si a unor cunoscuti cu care am apucat sa vb dupa prezentarea variantelor de ministri usl am ajuns in unanimitate la concluzia ca nu vom mai vota usl (probabil exceptand cazul in care as vedea un pipidede ridicat in sondaje). partidele astea extremiste ma sperie. tocmai ce ati dat jos un guvern ilegitim si putin spus incompetent si-acum aduceti la guvernare jeguri ca ioan rus? am vazut in seara asta ca si badea l-a vorbit de rau, omul chiar a avut de-a face inteleg in cazul chibriturile cred… din ce am prins eu.am vazut pe forumuri cum parerile despre ioan rus sunt negative grav. mai luati o decizie de asta idioata si-o sa aveti sub 50% in sondaje. sigur, probabil va bazati pe multe aspecte ce v-ar putea ridica in sondaje in caz de esec… daca victor ponta crede ca prin manevra asta de a-l aduce pe japita asta de ioan rus la interne va castiga electoratul in ardeal se inseala cu tot cu „transilvania lui speciala”, de parca noi ceilalti am fi niste leprosi. si stabilitatea la serviciile secrete, cu alti mafioti de la cluj. aaa, si un lucru care poate va scapa, multe lume ii uraste pe cei de la cluj si din cauza echipei cfr cluj, un fel de dinamo dinainte de ’89 ai anilor nostri. se va face imediat asocierea rus-paskany, ura va fi si mai mare acum. poate de acolo din scaunele puterii totul pare mic, dar ca sa furati vreun milion de voturi cum a facut basescu in 2009 aveti nevoie de mult mai mult decat un ioan rus, un sts sau un coldea. cancerul este la cluj si este cu metastaza. n-as vrea sa va vad peste vreun an, doi cu o incredere de doar 10 % ca alde panaramele de boc si mru. chiuiti in aceeasi hora si „coabitati” cu basescu la vreo 3 ministere ca va fi bine!

  27. O gramada de idei bune, nimic de zis, dar prioritatile Romaniei cred ca sunt altele …
    1. Modificati Legea minelor!
    2. Reobtineti dreptul de stantare a lingourilor din aur romanesc si exploatati bogatiile subsolului EXCLUSIV in interesul romànilor, eventualul partener strain urmand sa primeasca cel mult 10% din beneficiu!
    3. Adoptati o Lege a invatamantului in interesul populatiei majoritare si impulsionati oamenii de afaceri sa sponsorizeze scolirea miilor de copii exceptionali, in schimbul unor facilitati de ordin fiscal;
    4. Reganditi Legea Sigurantei Nationale si reorientati-i in sensul apararii intereselor Romaniei pe securistii care de cativa ani buni FAC DOAR POLITIE POLITICA SI MERCENARIAT CU IZ DE TRADARE DE TARA;
    5. Obtineti neutralitatea Romaniei pe plan militar si refaceti relatiile cu partenerii traditionali, pentru recastigarea pietelor de desfacere din Rusia, Asia si Orientul Mijlociu;
    6. Aduceti in discutie/solicitati cu o armata de avocati, daca este nevoie, recuperarea creantelor in fata inaltelor foruri europene (datoria istorica a Germaniei, plus datoriile catorva state arabe).
    Astea cred eu ca ar fi prioritatile Romaniei, domnule Voiculescu. M-ar bucura sa primesc un raspuns din partea dumneavoastra pentru a va cunoaste punctul de vedere. Cu stima, A. Vasile.

  28. Ar fi bine ca dl. Constantin sa tina seama de unii oameni lasati chipurile de capul lor sa atraga fondurile europene. La articolul de mai jos se pot adauga foarte-foarte multe, plus ca ar fi extrem de interesant la un control al ministerului din ce zona a tarii este majoritatea firmelor care au castigat licitatii prin masura de asistenta tehnica si la ce sume, cat despre restul gastii din respectiva Agentie si la Antena
    3 a aparut chermeza de la Moroieni la care fostul ministru Dumitru a ridicat pur si simplu din umeri si multe asemenea. Dar, iata aticolul:
    Un control efectuat de Ministerul Agriculturii la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit(APDRP) scoate la iveala numeroase nereguli in gestionarea fondurilor europene, ceea ce ar putea face obiectul unui dosar penal la DNA.
    Fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabara ne-a declarat ca ancheta Corpului de Control la APDRP nu s-a finalizat, ca momentan este blocata si ca au existat numeroase presiuni politice pentru a opri investigatiile inspectorilor corpului de control.

    Intre 5 şi 10 milioane de euro colectate lunar

    Potrivit controlului, “exista indicii” ca directorul general al APDRP, Mihail Vadan ar “colecta” sume cuprinse intre 5 si 10 milioane de euro lunar, din toate centrele regionale de dezvoltare, bani europeni proveniti din contractele incheiate cu firme clietelare care vizeaza lucrari de infrastructura rurala.

    In urma cercetarilor efectuate de inspectorii Corpului de Control al Ministerului Agriculturii, in paralel cu o ancheta intreprinsa de anumit serviciu secret, rezulta faptul ca directorul general al APDRP, Mihail Vadan, este implicat in actiuni de gestionare frauduloasa a banilor europeni.

    “Exista indicii potrivit carora sume cuprinse intre 5 si 10 milioane euro se colecteaza lunar din teritoriu de la toate centrele regionale si pe toate masurile finantate pentru a fi directionate catre persoana mentionata”, sustin anchetatorii.

    Totul a pornit de la control intreprins, anul trecut, la Centrul Regional N-V de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit cu sediul la Timisoara. Acest control a descoperit numeroase nereguli in activitatea directorului regional, Florin Nedelcu, puternic sustinut in functie de Mihail Vadan.

    Lucrari, doar 40%

    Intr-un articol publicat cu putin timp in urma, prezentam o adevarata retea suspecta de infractionalitate, in care sunt implicati Florin Nedelcu, dar si presedinti de consiliu judetean Caras-Severin si Timis, Sorin Frunzaverde si Constantin Ostaficiuc.

    Anchetatorii sustin, intr-o nota informativa, intocmita pe baza controlului efectuat de Ministerul Agriculturii ca “in toate proiectele executate de firmele SC Tehnocer SRL si SC Confort Izometal SA, costul real al executiei se situeaza in jurul a 40% din valoarea totala a proiectului”, restul de 50% fiind sume care s-ar imparti “intre actorii care i-au parte la actiune”, in timp ce un procent de 5-10% ar fi directionat catre Bucuresti, in speta catre Iuliana Vasiliu, director Directia Selectare Contractare care “inmaneaza procentul direct lui Mihail Vadan”.

    articol ADEVARUL

  29. Pai erorile s-au facut deja.
    Ioan Rus la interne? Suntem siguri ca sunteti familiar cu termenul de „cartita”.
    Marga la externe si Corlatean la justitie? De ce nu Marga la Educatie si Corlatean la externe? orice explicatie care sa raspunda la aceasta intrebare nu face decat sa cada in derizoriu si sa accentueze senzatia ca totul e o cacealma.
    Vai steaua noastra!

  30. In urma mirobolantei declaratii a premierului interimar, de altfel proaspata, printre care enumar marea absortie de la Ministerul Agriculturii prin cele doua Agentii de Plati, in ceea ce priveste APIA, s-a vazut exemplul sefului APIA Caras, cat priveste APDRP-ul, una din masurile de foarte mare eficienta in ceea ce priveste absortia, in ultimul an si jumatate s-au facut study visit-uri, tot felul de cursuri si alte tampenii la preturi ametitoare pe bani publici europeni cam in majoritatea tarilor europene vestice de catre un grup restrans din cadrul acelei Agentii, grup de altfel apropiat directorului general Vadan si de graba saritor in a da cu semnatura la tot felul de matrapazlacuri via consiliul judetean Dambovita, a se vedea masura 322. Ar fi bine ca viitorul ministru Constantin sa auditeze serios cele doua Agentii, APIA si APDRP, cum s-au cheltuit banii, cati de fapt din marea tragere de fonduri europene a adus si plus valoare la buget si cam ce personal haladuie in acele structuri ori cam care ar fi starea de incompatibilitate a unora, conducere si executie. Tare m-as mira ca, Comisia Europeana sa nu opreasca fondurile pe acest Minister cum de altfel a facut-o cu cele pe programul de pescuit via ANPA.

  31. – In primul rand SA RESPECTE CEEA CE AU PROMIS. Deja au incalcat promisiunea de a nu pune in guvern oameni care sa nu fie de deplina incredere, au batut prea vizibil palma cu UNPR, l-au pastrat pe Orban, desi au zis ca nu va fi nimeni din guvernele lui Basescu, etc. Daca o tin asa, indiferent de motive, vor sfarsi prin a pierde increderea populatiei.
    – Sa nu se culce pe ureche: sunt mult mai multi basisti in tara decat cred ei. In zonele in care au fost modernizari ( Valea Jiului, …) multi oameni ridica in slavi PD-ul
    – Sa aiba mare grija cu resursele. Sa nu auzim ca au fost obligati sa deschida Rosia Montana sau sa exploateze gazele de sist, ca atunci…

Comentariile sunt închise.