Sunt curios sa aflu cum credeti ca va evolua situatia economica europeana in urmatoarele 6 luni.

Cum se va „simti” Europa spre sfarsitul lui 2012? 

29 COMENTARII

  1. Rău. Nu se ştie dacă euro şi UE vor supravieţui până în toamna lui 2013, când sunt alegeri în Germania. Dacă politica UE va continua ca până acum, cu bailout-uri corupte şi tratate fiscale idioate atunci UE e pe ducă.

  2. Europa se va simţi „sfârşită”, stoarsă de orice vlagă, ca un muribund în al cărui trup mai sunt vagi zvâcniri ale vieţii şi resemnată îşi va aştepta „obştescul final”.

  3. In urmatoarele 6 luni economia europeana va continua ca pana acum, in descrestere.
    Cauza? Sprijinirea firmelor si entitatilor financiare, cu bani de la stat, care au provocat „umflarea” profiturilor dupa care a explodat.

  4. Din ce in ce mai rau..economia nu isi va reveni,energia si benzina din ce in ce mai scumpe, rata somajului din ce in ce mai mare si lista poate continua..

  5. Perspectiva economica, la nivel european, este cenusie, fiind mai delicata si marcata deja de recesiune.

  6. eu cred ca europa o sa fie la terapie intensiva. grecia out, spania, portugalia, irlanda vor fi sfasiate. franta pe branci.

  7. Situatia economica a Europei se va inrautati datorita problemelor financiare cu care se confrunta Grecia.

  8. Stuaţia economică a Europei este „foarte îngrijorătoare”, însă moneda euro nu este în pericol, cu toate că este nevoie de o mai bună coordonare politică în regiune.

  9. Greu de spus…Cert este ca am incredere in Florin Georgescu. Si daca Florin Georgescu a acceptat functia de ministru al finantelor inseamna ca totusi se mai poate face ceva chiar si intr-o perioada atat de scurta, de doar 6 luni. Mai avem speranta….

  10. CUIUL LUI PEPELEA

    Intrarea Greciei în colaps e cuiul lui Pepelea ,
    Situaţia întregii Uniuni fiind cam albăstruie ;
    Dar există şi-o soluţie ca să-şi salveze pielea :
    De pildă, să le dea la toţi europenii … cuie .

  11. Din pacate, masurile abuzive luate de fostul guvern vor avea consecinte nefaste pt economia Romaniei mult timp de acum incolo.

  12. Tarile care si-au facut corect temele n-au probleme.
    Germania ridica permanent presiunea in cazane. Totul e sa n-apara vreun aisberg. (Noroc ca n-a guvernat-o Boc la inceputrul crizei, ca altfel trecea si ea la drahme !)
    Polonia, corect condusa, pune si ea umarul, alaturi de Irlanda si tarile baltice.
    La polul opus, Grecia, Spania, Italia, Portugalia. Pe astia ii trag nemtii dupa ei, nu-mi fac griji! Ma-ngrijoreaza Franta! Daca o ia la vale, n-o vor putea tine nemtii. Sper sa le reuseasca programul de relansare.
    Eu cred intr-o revenire a Europei. Poate ca n-ar strica sa tipareasca euro pana cand ajunge la paritate cu dolarul. Tot ce se tipareste, sa fie investit in dezvoltarea infrastructurii est-europene (Romania, Bulgaria, etc,), in agricultura (Franta, Romania), in turismul grecesc/bulgaresc,romanesc, etc.
    Sunt o gramada de puncte forte ale UE, nevalorificate in prezent.

  13. Anarhie in Grecia….
    Domnule Senator, recuperati banii furati de portocalii. Veti avea nevoie mare de ei.
    ALRO Slatina si elena udrea. Acolo e o buba mare de tot. Trebuie investigata bine.

  14. FESELE DREPTĂŢII

    Celebra „Flotă” ca şi Trofeul Calităţii
    Şochează precum „fesele dreptăţii”.
    Cu ce-o fi mai prejos borfaşul de Traian
    Comparativ cu domnul Năstase Adrian ?

    Dă-ţi jos tulpanul negru de pe ochi perfizi,
    Frumoaso strâmbă, ce nu vrei să-i închizi
    În cuşca pescadoarelor de crabi
    Pe cel din Cornu şi pe cel din Basarabi.

    Merită oare să dau frâu mîniei
    Când pe Arena se joacă Cupa României ?
    Roşu şi Negru, Dinamo şi Rapid ;
    Dă Doamne să nu fie un arbitraj stupid.
    …………………………………………..

    23.05.2012 la 21:37 (scor alb)

  15. Europa o sa se simta foarte rau.Grecia o sa continue sa santajeze UE,iar ceea din urma o sa fie nevoita sa pompeze bani in Grecia daor ca sa o tina pe linia de plutire tocmai ca sa nu iasa din cadrul euro.Asta e si motivul pentru care a fost amanata intrarea Romaniei in euro in 2018 ,pentur ca socul ar fi prea mare.UE are de pierdut fie ca ramane sau nu Grecia in cadrul euro.Eu cred ca o sa paraseasca cadrul euro ,iar Grecia nu o sa fie singura care o sa faca acest pas.

  16. Domnule senator,
    desi nu ma pricep deloc la politica monetara si la celelalte tipuri de politica, cred ca moneda euro a fost introdusa pentru ca Germania sa faca ceea ce nu a reusit in cel de-al doilea razboi mondial : sa aiba controlul absolut asupra Europei. Moneda euro va distruge Europa.

Comentariile sunt închise.