“Nu avem toata puterea pana nu luam si justitia.”

Este un fals citat pe care mi l-a atribuit Evenimentul zilei in data de 26 iunie dupa ce, cu o seara inainte, participasem la emisiune televizata (cititi aici). De altfel, stiind ca declaratia nu imi apartine, publicatia respectiva a avut prudenta de a nu folosi ghilimele in momentul in care a mentionat-o.

Aflat in cautare de diversiuni cu care sa reduca atentia publica de la dezastrele pe care le-a generat, Traian Basescu a preluat minciuna celor de la Evz si a transformat-o in tema de campanie, invocand-o chiar si in Parlament, cu ocazia dezbaterii propunerii de suspendare.

Cu acel prilej, am semnalat public minciuna si chiar l-am dat in judecata pe Traian Basescu (actiunea civila nr. 16357/302/2012). Sfidand adevarul si justitia, domnul Basescu a continuat sa repete aceasta minciuna pe care a transformat-o in tema de campanie in referendumul pentru demitere. A incercat, inca o data, sa deturneze o disputa institutionala catre un conflict personal. Am inteles ce urmareste si am refuzat sa intru in acest joc.

Astazi insa, dupa ce campania pentru referendum s-a terminat, consider ca este util sa reiau aceasta tema cu urmatoare precizare:

Traian Basescu repeta in mod deliberat o informatie integral falsa care, pe langa prejudiciile de imagine inerente, dauneaza grav intregului sistem de justitie din Romania pe care il atrage, in mod iresponsabil, in dispute politice.

In consecinta, pe langa actiunea in justitie mentionata anterior, voi solicita si Consiliului Superior al Magistraturii sa evalueze prejudiciile pe care declaratiile false ale presedintelui Traian Basescu le cauzeaza credibilitatii justitiei din Romania.   

18 COMENTARII

  1. INAMICUL PUBLIC Nr. 1 – BĂSE aplică de cele mai multe ori dictonul “Divide et impera”, în rămăşiţele lui neuronale gândindu-se că dezbinarea între cetăţeni, îi va aduce sigur cucerirea puterii pe perioadă nelimitată.
    Din comportamentul lui de doi bani, reiese că nu este decât un fitilist, căruia îi place să semene vânt, fără a-i păsa că odată şi odată va culege furtună. Se crede ombilicul ţării, care vezi Doamne, fără el va sucomba România. Încăpăţânarea de-a rămâne la cârma ţării, în ciuda atâtor milioane de români care i-au spus “HAI SICTIR BRE !”, demonstrează că este asemeni otrăvii care vrei nu vrei, ţi-o bagă alţii forţat pe gât, prin boicotarea referendumului.

  2. Am vazut in sectorul 2, intersectia Calea Mosilor cu Bulevardul Carol, afise cu poza dumneavoastra si sub poza acesta fraza.
    Am stat in zona mai mult de 15 minute.
    Nici un trecator nu s-a oprit sa comenteze.
    Romanii stiu ca Basescu dezinformeaza.
    Nu m-ar mira daca ar spune ca, in ultimii 3 ani, dumneavoastra ati incalcat in mod repetat independenta justitiei :D
    Doamne in ce lume traim!

  3. Domnule Voiculescu, de ce ati demisionat din functia de senator cu o zi inainte de pronuntarea sentintei in cazul procesului ICA?

  4. ATENŢIE : CÂINE RĂU !

    De vezi că latră, de zici că e turbată ,
    Fii prudent şi nu-i mai sta aproape ;
    Căci şi de-i ordinară, javra e dresată
    Şi te va căta … şi-n gaură de şarpe !

  5. Acest accident din istoria noastra, care a girat decimarea populatiei tarii noastre impingand oameni la sinucidere, provocand prin aparitiile sale inconsecvente infarcturi si comotii cerebrale,nasteri premature datorate stresului indus mamicutelor in devenire, trebuie va fi sanctionat si de istorie nu doar de contemporanii sai !

    Sunteti singurul care poate sa-i dea ceea ce merita prin actiunile Dv. in justitie, actiuni concomitente cu ale celorlalti care pot sa nu cedeze presiunilor de tot felul sau amenintarilor indirecte ale acolitilor sai.

    Nu pot sa cred ca poate starni atata mila simpatica si are, inca, adepti,supusi orbeste (credeam ca nationalitatea maghiara e inteligenta, dar m-am inselat)… :( Partidul sau isi bate joc de cuvantul democratie ! Pana cand ?

  6. De ce doarme USL??? Unde sunt protestele? Trebuie pusa presiune pe CCR inainte de a lua decizia. Nu putem sa ne bazam pe UE. Acum ca stiu o parte de adevar, tac toti malc, semn ca le prieste ce se intampla.

  7. Traian Basescu a atras iresponsabil justitia in dispute politice…

    Tipul din spatele loviturii de stat (ma rog, unu’ dintre managerii zonali mai rasariti ai Imperiului Tuturor Rusiilor de Pretutindeni) are chiar si blog. Unde scrie. Pareri. De-ale lui. Etc….

  8. @Vasile: Nu a demisionat din functia de senator cu 1 zi inainte de pronuntarea in dosarul ICA, a demisionat din functia de senator in aceeasi zi in care comisia de buget – finante i-a respins proiectul de lege care viza amenzi duble pentru cei ce fac evaziune fiscala! Dar, in fine, basistii interpreteaza in felul lor.

  9. Matematicienii le dau cu tifla oranjgutanilor!
    Din cauza boicotarii referendumului de catre una din parti, cifrele se injumatatesc. Adica daca PDL a boicotat referendumul, noi cei anti-PDL nu putem duce la referendum si povara cifrelor lor. Cvorumul este asigurat de jumatate din partea noastra …adica un sfert din cei inscrisi pe listele electorale! E corect! Nu ne mai trebuie 9 milioane ci doar 4,5 milioane pentru cvorum.

    Domnule Voiculescu,

    dupa parerea mea cel mai solid argument pentru validarea referendumului este boicotul PDL. Prin acest boicot au anulat conditia de cvorum.

  10. Domnule Voiculescu,

    Parca am trai intr-o lume fantastica de tip Harry Potter, unde BINELE inseamna rau si RAUL este binele… o lume in care tot ce pare logic si previzibil ia intorsaturi incredibile (vezi rezultat referendum!) O lume in care MAJORITATEA este supusa si aplecata de minoritate (asta ar cam fi de tip apartheid)..o lume in care aliantele ascunse facute pe dedesupt (pdl+udmr) …. bat constructiile si aliantele solide facute transparent, la vedere…nu mai zic de faptul ca minciuna trece drept adevar si adevarul minciuna… ca JUSTITIA de la care atata lume astepta dreptate, da lovituri inimaginabile crezurilor oamenilor despre acest concept…o lume cu toate de-a ‘ndoaselea! O lume in care scara valorilor trebuie citita de jos in sus ( nu de alta, dar e rasturnata cu totul!) ,si as putea continua la nesfarsit exemplificand. Ei bine, aceasta VRAJA s-ar rupe si toate ar reveni la locul lor ca printr-un MIRACOL… daca ar disparea ala mic si rau…si care ii slujeste lui Baal-Peor….

  11. Domnule Voiculescu,

    Sunt un cetatean care, in cazul invalidarii rezultatelor Referendumunlui de catre CCR, ma voi considera o persoana vatamata de o autoritate publica (CCR), conform Art. 52 din Constitutia Romaniei, pentru urmatoarele motive:

    1. Incalcarea Art. 16 (1) din Constitutia Romaniei, conform caruia „cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari”.
    Ca persoana care mi-am exercitat dreptul la vot, votand „DA”, ma consider discriminat fata de persoanele care au votat „NU” deoarece votul meu a avut doar valoarea cantitativa data de insumarea cu celelalte voturi similare, pe cand cei care au votat impotriva demiterii au castigat prin inlocuirea rezultatului votului lor cu rezultatul neparticiparii majoritatii persoanelor inscrise pe lista.

    2. Presedintele suspendat si sustinatorii sai au recurs, prin instigare, la restrangerea exercitarii dreptului la vot, fapt care este permis, conform Constitutiei (Art. 53), doar „pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav”.

    3. Dreptul la boicot nu este prevazut de Constitutia Romaniei, de aceea consider ca a cere neparticiparea la vot este la fel de grav ca si a cere cetatenilor romani sa nu-si exercite oricare dintre celelate drepturi (dreptul la viata, la libertate individuala, la circulatie, la educatie, la sanatate etc.). Aceasta instigare la neexercitarea dreptului la vot trebuie sa fie luata in calcul atunci cand se valideaza rezultatele Referendumului.

    In ceea ce priveste indatoririle cetatenilor romani prevazute de Constitutia Romaniei:

    1. CCR ar trebui sa analizeze in ce masura cetatenii romani de etnie maghiara si-au dovedit „fidelitatea fata de tara”, care este „sacra” conform Art. 54 din Constitutia Romaniei, precum si modul in care aceasta „fidelitate” a influentat cvorumul participarii la Referendum. Neparticiparea lor a fost la indemnul Presedintelui suspendat sau la indemnul Primului-ministru al altei tari?

    2. Fiecare cetatean roman are dreptul sa voteze, iar in cazul acestui Referendum fiecare cetatean roman a avut dreptul sa spuna „DA” sau „NU” in ceea ce priveste suspendarea Presedintelui. Inainte sa ia o decizie privind validarea Referendumului, CCR ar trebui sa analizeze daca neparticiparea la vot a fost obiectiva sau a fost ceruta de catre Presedintele suspendat, Primul-ministru al Ungariei si/sau sustinatorii lor. Personal, dreptul la vot l-am exercitat, insa nu consider ca am avut dreptul de a alege „DA”, adica demiterea, deoarece acest drept mi-a fost incalcat de catre cei care nu au participat la vot. De aceea cred ca CCR ar trebui sa analizeze si Art. 57 din Constitutie: „Cetăţenii români, cetăţenii străini şi apatrizii trebuie să-şi exercite drepturile şi libertăţile constituţionale cu bună-credinţă, fără să încalce drepturile şi libertăţile celorlalţi”.

  12. pt vasile de la punctul 3: si-a dat demisia k sa nu intre la puscarie. acum e deja prea tarziu. O sa-i toace basescu ca pe varza pana in 2014….cand o sa-i serveasca la micul dejun.

Comentariile sunt închise.