Catre Consiliul Superior al Magistraturii

Doamnei presedinte Alina Nicoleta Ghica

Doamna presedinte,

In recent incheiata campanie electorala privind referendumul pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu mi-a atribuit sistematic o afirmatie care nu-mi apartine (“Nu avem toata puterea pana nu luam si justitia.”), incercand sa atraga justitia in dispute politice.

Declaratia mentionata este un fals citat pe care mi l-a atribuit Evenimentul zilei in data de 26 iunie 2012, dupa ce, cu o seara inainte, participasem la o emisiune televizata. De altfel, stiind ca declaratia nu imi apartine, publicatia respectiva a avut prudenta de a nu folosi ghilimelele in momentul in care a mentionat-o.

Presedintele suspendat Traian Basescu a preluat minciuna celor de la Evz si a transformat-o in tema de campanie, invocand-o pentru prima data chiar de la tribuna Parlamentului, cu ocazia dezbaterii propunerii de suspendare. Cu acel prilej, am semnalat public minciuna si chiar l-am dat in judecata pe Traian Basescu (actiunea civila nr. 16357/302/2012, Judecatoria Sectorului 5, Bucuresti).

Cu toate acestea, presedintele suspendat a continuat sa comunice aceasta minciuna pe care a transformat-o in tema de campanie in contextul referendumului pentru demitere.

Astfel, domnul Traian Basescu a repetat in mod deliberat o informatie integral falsa care, pe langa prejudiciile de imagine inerente, dauneaza grav intregului sistem de justitie din Romania pe care il atrage, in mod iresponsabil, in dispute politice, inducand, totodata, ideea unei vulnerabilitati a puterii judecatoresti in raport cu puterea executiva si cea legislativa.

In consecinta, asumand prevederile art.1 din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform carora CSM  “este garantul independentei justitiei“, va solicit sa evaluati prejudiciile pe care declaratiile false ale presedintelui Traian Basescu le cauzeaza credibilitatii si independentei actului de justitie din Romania si sa decideti ce demersuri sunt necesare pentru a proteja justitia de atacuri cu continut fals si calomniator.  

Declaratia a fost depusa ieri la CSM. 

22 COMENTARII

  1. Dacă tot îi place atât de mult croitoria lui Băse (tăind şi scurtând după placul lui demnitatea cetăţenilor), de ce nu-şi ia un balot de stofă, pe care să-l foarfece până când vor rămâne din bietul material ….. doar scamele ?

  2. Va respect si va admir domnule Dan Voiculescu.
    Sunteti un adevarat luptator. Asa ar trebui sa fim toti.
    Nu trebuie sa ramanem fara reactie atunci cand ni se incalca drepturile, cand suntem acuzati pe nedrept.
    In ceea ce il priveste pe Basescu Traian lui nu ii pasa de credibilitatea justitiei, nu ii pasa de poporul roman,nu ii pasa de tara.
    Lui ii pasa doar de el, de familia lui si de cei din sleata lui de hoti, mincinosi si incapabili.

    Off topic
    Am speranta ca judecatorii CCR vor tine seama de vointa a 7.5 milioane de romani. Votul celor 7, 5 milioane de romani nu poate fi ignorat.

    Si daca noi cei care am votat ramanem fara reactie si acceptam ca Basescu Traian (cel care a pierdut alegerile prezidentiale din decembrie 2009 pe teritoriul Romaniei) sa se intoarca la Cotroceni inseamna ca suntem niste nimicuri si ne meritam soarta.

    Sa il alegem dracului pe viata si sa terminam o data si sa aiba dreptul sa lase mostenire functia de presedinte celui de-al doilea nascut in cazul nostru analfabetei care a ajuns europarlamentar.
    http://theodora0303.wordpress.com/2012/08/01/in-asteptarea-deciziei-ccr/

  3. EVALUARE MEDICALĂ

    Constatând c-a fost lovită în a sa onoare ,
    Justiţiei, mogulu-i cere-n scris, o evaluare
    Pentru a şti dacă turbarea Javrei ordinare ,
    A atins şi membrii CSM … prin boicotare .

  4. Nu stiu de ce am impresia ca ne aflam in mijlocul unui complot, un targ politic ce are pe de o parte pe T.Basescu, iar pe de cealalta parte USL, actor principal fiind ministrul de interne I.Rus. Nu are rost sa va mai aduc argumente, se vad. De fapt, se vede ca Antena 3 este singura care mai lupta. Explicati-ne si noua ! …

  5. Domnule Voiculescu,

    se pare intradevar ca sunteti cu antena 3 singurul pe baricade. Crin cred ca e total dezamagit.
    Am incercat sa va previn de mult timp de blatul grupului de la Cluj si implicit al lui ponta. Stiu ca ce spuneam parea absurd. Acum e realitate.
    Sunt adeptul luptei pana la ultima picatura. Ati obosit, luati o pauza dar nu abandonati lupta. Daca nu mai luptam, ce ne mai ramane? Nimic.
    Se trag sfori de catre indivizi care nu sunt asa de invincibili pe cat se cred sau pe cat vor ei sa ne induca.

  6. Felicitari antenelor! O mica victorie dar e totusi o victorie.
    Antenele au dus greu luptei.
    USL sa invete din greseli sau sa dispara.
    7,5 milioane au votat CLAR „DA”! PSDul duplicitar sa invete de la alegatori!
    Daca toti cei 7,5 milioane ar fi fost duplicitari si ar fi pus stampila si pe DA si pe NU, cum ar fi fost? Oamenii au fost de buna credinta si au votat cinstit. O lectie de onestitate pentru premierul Romaniei!

  7. Sunt off topic, dar simt nevoia sa punctez: Felicitari Antenei 3, jurnalistilor de aici, lui Mihai Gadea! Fara ei n-am fi azi in aceasta situatie! In sfarsit simt ca pot respira liber in tara mea! Sunt una din cele 7,4 milioane de persoane care au spus la referendum DA! Simt ca, datorita Antenei 3, n-am facut-o degeaba! Va multumesc Antena 3 si dumneavoastra domnule Voiculescu pentru ca EXISTA Antena 3!

  8. Degeaba va chinuiti, dle Voiculescu, cu asemenea atentionari. Cui ii mai pasa de justitie si de independenta ei, cand vedem cu totii ca Basescu, in acesti 8 ani, si-a aservit-o pana in maduva spinarii (a justitiei, nu a lui, saracu”)

  9. Nepăsarea CCR-ului de a da un răspuns elocvent în ceea ce priveşte Referendumul, mă determină să cred că această instituţie are puternice tente portocalii-verzui. În mod normal, dacă ar fi fost cu adevărat patrioţi, şi-ar fi decalat concediul şi n-ar mai fi ţinut populaţia ţării pe jar, dar probabil că sunt adepţii “creierelor prăjite”. Dacă şi în 12 septembrie balanţa se va înclina în favoarea ciumei băsiste….. atunci cred că m-am născut într-o ţară care nu mă merită ! Vorba unui fost coleg: “E… fata tatii…..vom muri şi vom vedea….!”.

    Până la primirea verdictului….. să ne descreţim frunţile cu puţin umor:

    Greierele si furnica. Variante de lucru din Eurozona

    Germania

    Furnika este ja, ja, sehr muncitor. Greier eine putoare este. Nu facem serios nimic, cantat toata ziua desi avertizat la el toamna vine deci bani strange. Furnika plan business realizat, exporturi, profit, bani banci.Greier cantece dansuri sirtaki radem tot timpul cerem la Furnika bani. Furnika spus nu dam bani greier. Atunci greier promis Furnika orice facem dar bani necesari altfel moarte Greier.
    Furnika sunat Vulpe la Paris dat bani Greier care folosit bani mancat baut cantat. Furnika suparat foc Greier care promis pus pe treaba. Vulpe putin pasa Greier intrucat vulpe probleme familie acasa.
    Toamna urmator Greier implorat imprumut Furnika. Refuz, greier amenintat sinucis. Copii greier iesit manifestatie contra Furnika. Vulpe spus Furnika pentru imprumutat Greier. Furnika nervi refuz. Greier jurat mama pus serios pe lucru viitor. Furnika dat bani Greier bucurie sirtaki incins. Iarna Greier flamand sunat usa Furnika telefon Vulpe. Furnika scos pistol 6 gloantze Greier in cap. Interzis vecie sirtaki.

    Franta

    Ohlala, Furnique nu mai este une des nos amies. Fournique pas de flexibilite cu noi. Refuz tout a fait eurobonduri pe motif que doar ea munceste. E drept que le Greyer e, merde alors, lenesh, dar on ne peut pas ucide cineva pentru asta singur motif. Toti am fost leneshi candva, non? Furnique nu cunoaste decat travail, travail, travail. Ea nu stie danser, nu cunoaste joie de vivre. Vrut scapat Greyer intervenit difficilement pentru salvarea sa. Il faut vorbim Urs dat afara Furnique din padure. E arogant peste poate, huh…

    Grecia

    Țe se facem? Am distrat lume intreaga acum lume nu vrem suport financiar acordat Greierakis. Furnikapolos ziţe Greyerakis putoare dar fara noi ţe faceam Furnikapolos? Ține cantat ţi dansat tot timp fara pauza? Si ţine aplaudat Greierakis…nu Furnikopolos? Acum furios nu aveam bani. Cand strangeam bani daca noi cantam? Cata lucruri faţem deodata? Oriţe artist platit este! Noi artist este deci plata meritam! Vulpikis preten dat ascuns bani Greierakis prin banca ţi prin cunoscuţi. Numai nu stim ţe aveam cu noi Furnikopolos prost. Vrem el distracţie fara plata, asta lucru vrem el? Noi numai banii meritat dorim. Noi poate plecam afara zona evro
    dar intorcem la loc peste doi saptamani. Greierakis liber este nu putem forţa el pentru facem altceva decat vrea el. Sirtakiiiiiiii!!!

  10. r Intotdeauna v-am spus ce cred chiar daca adevarul doare cateodata.USLtrebuie sa recunoasca o greseala imensa,faptul ca sau culcat pe o urechesi au mers pe prezumtia ca rezolva poporul cu base fara sa mai verifice listele electorale petru ca si lor le convine sa aibe deputati,senatorisi europalamentari’fara numar’care sa nu reflecte numarul adevarat al populatiei.
    @Theodora Acum ceva timp erai cu USl,cat de minunati sunt ei dar iata ca ai primit inca o dovada a faptului ca nimeni nu e perfect si e bine sa i tragi de maneca tocmai ptr a nu se culca pe o ureche.USL inca mai are foarte multe de dovedit pana acum nu au aratat decat lucruri facute cu jumatate de masura.
    Domnule Voiculescu nu trebuie sa va spun eu care sunt interesele occidentuluica RO sa nu se dezvolte.prea.mult in aceasta perioada si de ce prefera aceasta perioada de criza politica si economica intara noastra.Interesele sunt pur economice si pe piata libera sunt o realitate.CCR are o treaba dificila dar au ocazia sa puna interesul natiunii pe care o apara inainte de orice.Nu cred ca cineva intreg la.minte poate contesta prezenta si votul impotriva lui base nemaiintalnit in cei 22 de democratie. Ciumpalacii si viermi au dovedit ca se pot unii si suntem mai multi decat am fi crezut noi vreodata,aceasta este si dovada ptr dumneavoastra ca nu trebuie sa ne parasiti si ca trebuie sa redeveniti activ in viata politica.Antenele dar si dumneavoastra a-ti primit confirmarea ca daca le oferiti oamenilor fapte si ii tratati decent si ei va pot rasplati . Asta isi doreste poporul roman ….DECENTA. Sunteti constient de importanta istorica si v-am mai spus ca aveti ocazia sa ramaneti in istorie ca un exemplu pozitiv,cred ca este singurul lucru pe care vi l-ati mai putea dorisi care e vesnic. Bani aveti,avere aveti familie ,aveti tot ce isi poate dorii un om ,doar un singur lucru mai ramane ptr un om ca dumneavoastra ….cum ramane inistorie si in vesnicie.EU voi ramne un necunoscut chiar daca faptele au fost mari,dar astfel mi-am jucat rolul si nu im pot dorii mai mult.

  11. Domnule Dan Voiculescu , umbla vorba prin targ ca in urmatoarele saptamani vor sa va aresteze, nu se stie pe ce, pe un dosar inventat, instrumentat, nu stiu.

  12. Orice persoana care stie ca va fi plecat din localitate pe o perioada mai lunga de timp, face o cerere pentru a nu plati toate serviciile si impozitele. Asociatiile de locatari au situatia la zi a populariei stabile.

    Pot fi folosite aceste date la intocmirea Listei Electorale Permanente?

    Mult spor si bafta!

  13. fara legatura cu topicul de mai sus – dl Voiculescu (sau familia sa), ca si oameni de afaceri in media, pot sa ia in seama infiintarea unei companii de cablu in Bucuresti care sa fie o contrapondere la cele existente azi si care se impun politic si nu tin seama de contractele incheiate cu clientii?????

  14. Tocmai ce s-a scumpit cu 50% calatoria cu metroul!
    50%! Nu, n-ati citit gresit! 50%!
    Un guvern care doreste, in mod real, sa puna economia pe picioare, cum poate accepta asa ceva? Ce ratiuni economice reale (aici nu intra furturile din banul public – nu-i asa ca metroul e capusat de firme PSD?) pot exista, pentru o asemenea majorare?
    De ce distrugeti economia? E mai important Basescu? Nici nu-mi mai pasa de el! De ce nu-l dati afara pe directorul Metrorex? E PSD-ist cumva?
    E jalnic ceea ce se-ntampla in Romania!
    I-ati rezolvat pe pensionari cu aia 5.5% de i-ati dat inapoi! Atunci v-am spus ca-i o masura buna, ca sunt bani care vor intra pe piata libera, acolo unde se produc bani la buget. In general, pensionarii sunt cei care aleg metroul, ca-i mai racoros vara si mai caldut iarna (ca iarna nu-i ca vara, n’asa?). Le-au iesit pe nas aia 35 de lei dati inapoi! 5% energie electrica, 50% metrou. Urmeaza, la scumpiri, RATB-ul, caldura, mersul pe jos s.a.m.d.
    Vai de mama ei de tara!

  15. @ Buduru
    Abonamentul lunar s-a scumpit cu 20% (de la 50 lei la 60 lei) nu cu 50%, asa ca nu e bine sa generalizezi.

  16. @MIhaela

    Biletul cu 2 calatorii s-a scumpit cu mai mult de 50%.
    Abonamentul lunar cu 62 de calatorii s-a scumpit cu aproape 43%.
    Oricum, nu asta era ideea pe care am vrut s-o transmit.
    Ideea era ca orice ban scos cu forta de pe piata libera pune inca o piatra de gatul economiei. Deci, nu conteaza ca-s 50, 40, 20, 10, sau 5%. Conteaza ca sunt pasi inapoi, nu inainte.
    Facem pariu ca USL-ul, acceptand majorarea asta, a pierdut vreo 200000 de voturi in Bucuresti? Calculati cati calatori utilizeaza metroul.
    Toate astea se vor deconta la toamna. Deocamdata, masurile bune au ramas pe hartie, probabil pentru la anul, in timp ce masurile proaste se aplica imediat.
    Vreti sa vedeti adevarul? Bine!
    Nu vreti sa vedeti adevarul? Iarasi bine!

  17. Este absolut ireal ce se intampla!!! De cand este legal ca parchetul sa se implice cu cercetari/urmariri penale/ ridicari de documente…etc. inainte ca procesul electoral sa se fi incheiat????!!! Va rog mult sa reactioneze cineva, ONG-urile, societatea civila, noi toti… fara frica de ”ce va spune Europa”- este o infractiune ceea ce se intampla acum atat la noi cat si in toata lumea!!!
    Sa ne facem auziti! Sa luam pozitii ferme cat nu este prea tarziu, Base ne tot capiaza mincinos cu teoria rusa dar cu o ipocrizie demna de o cauza mai buna decat distrugerea societatii romanesti, aplica metode consacrate de Kominternistii rusi!! Tell me when and where and I”ll be there!

  18. SCRISOARE DESCHISA

    Draga domnule Director General Mihai Gadea,

    Desi m-am adresat cu draga domnule, sa stiti ca voi fi foarte drastic, in legatura cu activitatea dumneavoastra si a subordonatilor dumneavoastra.

    De mai bine de un an si jumatate incerc sa va comunic ca “articolul cu errata” nu poate duce decat la VALIDAREA referendumului din 29 iulie 2012, daca prevederile sale sunt aplicate correct, conform textului articolului, asa cum a fost formulat de legiuitor si daca se respecta prevederile constitutionale referitoare la “DREPTUL DE VOT”.

    Consider ca atentia cea mai mare am primit-o de la basisti, desi ei “m-au facut cu ou si otet”!!!

    Faptul ca reporterii si realizatorii ANTENEI 3, inclusive dumneavoastra, nu mi-ati prea dat atentie, nu m-a suparat prea tare. Motivul era legat de … multitudinea mesajelor pe care le primiti pe FACEBOOK si prin E-MAIL.

    Dupa discursul presedintelui ILEGAL al Romaniei, ma bantuie niste idei malefice.
    Nu indraznesc sa va comunic ideile care ma bantuie sub forma de afirmatii, ca nu cumva sa ma dati in judecata.
    Asa ca, o sa vi le transmit sub forma de intrebari:
    A) Cati euro ati primit de la judecatorii C.C.R. (cei 6), ca sa nu mediatizati dezvaluirile mele in legatura cu interpretarea gresita, fara legatura cu textul “articolului cu errata”???
    Cati euro ati primit pentru aceasta greseala, echivalenta cu o enorma fraudare a voturilor de la referendum???

    Tin sa mentionez ca aplicarea gresita a prevederilor “articolului cu errata” s-a facut cu intentie, sau din necunoasterea limbii romane su a prevederilor constitutionale referitoare la “DREPTUL DE VOT”.

    B) Va platit si presedintele illegal Traian Basescu, ca sa nu dezvaluiti ca el, de drept, ocupa illegal, nu numai ilegitim, Cotroceniul???

    C) V-a platit si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca san u mediatizati continutul DENUNTULUI meu impotriva judecatorilor CCR (cei 6)???

    Daca vreti sa va cred ca nu ati fost mituit/ mituiti, va rog sa mediatizati DEZVALUIRILE MELE in legatura cu invalidarea referendumului, printr-o actiune a judecatorilor C.C.R.,echivalenta cu o “frauda masiva”!!!

    Pentru lamuriri va rog sa-mi dati telefon!!!

    Cu respect deosebit,

    >TRAIAN TANASA<

    P.S.Nu va suparati ca m-am lasat influientat de BASE’!!! Ganditi-va ca ditamai judecatorii C.C.R. s-au lasat influientati si au si actionat, ca atare. EU va intreb!!!
    Ultima mea interventie pe FACEBOOC, la emisiunile ANTENEI 3 a fost de forma:

    Doamnelor si domnilor reporteri, v-am spus de "n" ori ca acel cvorum impus, de 50% +1 din numarul cetatenilor inscrisi in LISTELE ELECTORALE PERMANENTE, nu poate influienta rezultatele referendumului de demitere a presedintelui, intr-o asa masura incat, in mod legal, referendumul sa poata fi invalidat.
    V-am dat, unora, numarul meu de telefon, cerandu-va sa ma sunati ca sa va pot explica toata situatia. Dumneavoastra, insa, o tineti pe a dumneavoastra, ca ati dezbatut in nestire problema referendumului si … nu vreti sa ma sunati.

    Si continuati sa dezinformati telespectatorii cu televizorul.

    Doamnelor si domnilor reporteri, ceea ce eu va dezvalui, nu are nici o legatura cu cele dezvaluite de domnul Ghise.

    Eu va spun ca "articolul cu erata", prin modul cum a fost formulat de legiuitor (probabil din greseala) , determina, prin ceea ce prevede, ca numarul electorilor, care este obligatoriu a fi inscris in LISTELE ELECTORALE PERMANENTE, sa fie foarte mic. Foarte mic!!! Atat de mic, incat, se reduce numai la electorii cu varsta de numai 18 ani (de la 18 ani, pana la 19 ani fara o zi).

    "Articolul cu erata" a fost redactat gresit de legiuitor!!!

    "Articolul cu erata" spune total altceva decat ceea ce au "inteles" si aplicat judecatorii C.C.R.!!!

    Cvorumul la referendum s-a realizat intr-o proportie mult mai mare de 100%!!!
    MULT MAI MARE DE100%!!!

    Poate va ajuta sa intelegeti totul cu "schema logica" la baza careia sta "articolul cu erata" si prevederile constitutionale referitoare la "DREPTUL DE VOT":

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=615893395150895&set=p.615893395150895&type=1&theater

Comentariile sunt închise.