Desi a strans deja un vraf de medalii de aur si argint – e un alt tip de olimpic. Si un pariu pe termen lung al Fundatiei pentru Dezvoltarea Romaniei: Laurentiu Ploscaru.

25 COMENTARII

  1. RISC MAJOR

    În matematici este, fără îndoială, as,
    Faima sa trecând de mult peste hotare ;
    Dar dacă Plocaru n-o lasă mai la pas ,
    Riscă a nu mai şti … câte medalii are !

  2. Pacat ca acesti tineri exceptionali nu sunt rodul unui sistem, ci indivizi „meteorici”. Ce bine ar fi daca mai multi oameni cu dare de mana ca dvs v-ar urma exemplul

  3. Olimpicii sunt si ei oameni in primul rand, deci se mai pot pierde si ei cu firea, mai ales ca olimpici nu inseamna doar olimpici la matematica, fizica, etc, ci si la sport, adica gimnaste, fotbalisti, etc.

  4. 2 % catre SMURD ,sau catre fundatia Dan Voiculescu , sincer nu pot decide.Cele 2 au dovedit prin realizarile lor ,prin fapte ca merita chiar mai mult.O sa incerc 2 % pentru SMURD si alti 2 % pentru fundatia Dan Voiculescu,in acest fel vad unde se duc banii mei , si sunt si mandru de ceea ce se face.Acest tanar ,acum poate cheltuie , poate consuma ,dar si atunci cand o sa inceapa sa produca ….wowww.Am privit din punct de vedere economic si nu din punct de vedere al talentului,desi talentul ar trebui sa fie un motiv unic si suficient.Totusi ,acesti tineri in ciuda mediului nociv in care traiesc , in societatea asta plina de manelism ,manelisti ,camatari si evazionisti ( categorii care macina in esenta unei societatii ) reusesc sa faca …….PERFORMANTA.
    Mi-as dorii sa vad un camatar si un astfel de tanar la un referendum.Pe cine crede-ti ca ar alege romanii? Eu stiu cine ar primii ,macar 12 mil de voturi ,daca nu si mai mult , sau 90 % din voturi.Celelalte 10 % ar fi probabil cei decedati inca aflati pe listele electorale permanente , din care 0,0001 cei din clanul camatarului ……90 % din populatie ar alege un astfel de tanar.
    Un astfel de om as vrea sa fie ….ministrul economiei spre exemplu :D

  5. Oare statul roman stie de acesti tineri? Stie ca exista? Stie care le sunt problemele si nevoile? Stie ca s-ar putea sa nu lucreze niciodata pentru Romania? Stie ca nepotii lor nu vor sti aproape nimic de tara bunicilor? Rusine statului, bravo oamenilor ca dvs!

  6. Toti cei care au facul falsul cu „erata” ajunsa in MO sa fie trasi la raspundere penala. Vrem procese penale pentru vinovati.
    CCR nu este bataia de joc a unor neispraviti de avocati care habar nu au codurile civile si penale.
    Dati-i afara din magistratura.
    USL nu va mai tot lamentati si nu va dati impotenti. Gata cu contemplarile stupide despre cat de ticalosi pot fi portocalii. Vrem actiune! Vrem sa vedem procese penale pe rol.
    Actionati, nu contemplati!

  7. @SimP
    Chiar si la tema data vorbim despre politica. Este exact ce am scris acum ceva timp in urma. Suntem prea „pasionati” de politica la nivel de om simplu si mai putin de economie, cultura, educatie. Politica romaneasca este perfida (ziua se cearta la TV, seara servesc cina impreuna, sau se incuscresc – azi dusmani de moarte – maine prieten/frate/partener), ceea ce nu se poate spune de o economie,de cultura sau educatie.

    Prioritatile ar fi trebuit sa fie altele: ce facem ca sa micsoram numarul somerilor din economie (scaderea numarului somerilor ar trebui sa ne pasioneze ci nu a numarului alegatorilor), ce facem ca statul sa nu se mai indatoreze, ce facem ca sa nu dam vina pe seceta , pe grindina sau inundatii in cazul recoltelor proaste,ce facem ca sa avem mai putin profesori ce copiaza la examenele de titularizare,ce ar trebui facut ca nivelului de viata al pensionarului (nu actual ci si viitor) sa creasca, sa creasca natalitatea si nivelul de trai.
    Iar la tema data, ce ar trebui facut ca sa avem cat mai multi astfel de olimpici cu care sa ne mandrim, cum ii stimulam sa se dezvolte, sa-si puna in aplicare cunostintele in tara si de ce nu, cum facem ca sa avem o medie a dezvoltarii intelectuale mai bune la nivel de tara.
    Felicitari Fundatiei pentru sprijinul acordat acestor tineri! Pacat ca nu simtim unde se duc banii din impozitele noastre.

  8. @empaticu’
    Am avut atatea discutii pe acest subiect incat tu te incadrezi la capitolul : nu meriti osteneala. Poate imi place sa imi aud vocea (in cazul asta sa imi vad scrisul) , cel putin imi folosesc materia aflata intre urechi si imi exprim o opinie ,ceea ce pentru tine se pare e prea dificil. Dar tu esti un ‘cult’ care le stie pe toate siprobabil considera ca gramatica lb.romane ar trebui sa fie o cerinta imperativa pentru a putea avea dreptul de a vota . Probabil si pe Raed Arafat l-ai pune sa fie maturator nu secretar de stat. Daca te face sa te simti mai bine , imi cer scuze pentru imperfectiunea gramaticala, tu ar mai trebui sa lucrezi la capitolul OPINIE. Sunt satul de fandositi ,ce traiesc cu impresia ca gramatica este un categoric si decisiv motiv pentru care oamenii AU sa NU dreptul la a se exprima. Nu iti place cum scriu esti LIBER sa NU citesti. Poate ideea pe care am prezentat-o nu o agreezi , e dreptul tau dar eu cred ca ai fi deacord cu ea , asta in cazul in care esti interesat de modalitatea in care sunt cheltuiti banii bugetului in tara asta acesta fiind unul din motivele pentru care tara asta e ‘minunata’ ,un altul ar fi snobismul unora si lipsa de implicare. Cu siguranta esti unul din cei care nu a mers la proteste printre ( o parte cel puti dintre ei ) agramatii aia si care dupa ce altii se straduiesc iesi si tu si te consideri lider sau cel putin mai cu mai multe drepturi decat restul. ‘ Dupa razboi multi viteji se arata ‘ , asa suna un proverb romanesc. Ce zici, te regasesti in el? Uitete in oglinda si raspunde-ti singur si ar fi suficient. Apropo daca s-ar investii in potentialul tinerilor poate tu ai fi scapat de povara celor ce vor sa se auda vorbind si sunt si ‘agramati’ , dar degeaba ii explic unuia care nu poate forma o opinie .

  9. andron

    „Chiar si la tema data vorbim despre politica”

    Da.

    Cand Romania este pe un butoi de pulbere (nu o spun eu, o spun politicienii aflati la putere) un off topic despre problema capitala a romanilor nu este asa o „crima”.
    Despre subiectul olimpicilor la matematica, i-am mai scris domnului Voiculescu si mi-am exprimat opinia ca cel mai bun loc de investit in educatie sunt stiintele exacte. Citesc cum mare BUCURIE despre reusitele fundatiilor si olimpicilor domnului Voiculescu, mai ales la matematica. O persoana care a reusit sa faca un singur copil „sa gandeasca” e o persoana care si-a implinit menirea in viata. Orice reusita care vine mai apoi, e doar un „bonus”.

  10. Pe saitul AEP www roaep.ro/ro section.php sunt afisate”listele electorale permanente”pe total tara si pe judete la data de 09.07.2012.Acestea au doua coloane:1)numar total de alegatori=18 308 612 si 2)numar de alegatori fara carte de indentitate(CI)= 1 594 403 .Analizind cele doua cifre rezulta un numar de 2 594 209 alegatori fara carte de indentitate(CI) deci care nu pot sa voteze.Se pune intrebarea cine sunt acesti alegatori fara indentitate si daca nu cumva acestia nu sunt inscrisi in listele permanente de alegatori cu scopul de a mari artificial in cifre absolute numrul de alegatori si pe cale de consecinta qvorumul ?

  11. Nou joc olimpic

    ERATĂ

    În legătură cu LOVITURA DE STAT, afirmaţie ce-i aparţine lui Traian Băsescu, Garajul Suspendatului a comunicat, cu scuzele de rigoare, că exprimarea corectă este LOVITURĂ DE STATUS ( status=comportament la care un individ poate să se aştepte din partea celorlalţi, conform DEX, un fel de lovitură în fund aplicată lui Traian Băsescu la Referendumul din 29 iulie 2012 de către cei 7,4 milioane votanţi).

  12. ERATĂ LA ERATĂ

    CCR a publicat în Monitorul Neoficial că erata cureferendumul semnată cu măciucă (un fel de aia calului) se înlocuieşte cu „E RAŢĂ” deoarece… măcăne !

  13. AUDIENŢĂ LA CE

    Barroso : Ce problemă aveţi ?
    Reprezentantul celor 7,4 milioane
    de români care au votat pt demite-
    rea lui Traian Băsescu : Genitală, domnule.
    Barroso : Formulaţi, vă rog.
    Reprezentantul : V-aţi născut natural ?
    Barroso : Nu, prin cezariană…
    Reprezentantul : Atunci du-te-n cezariana mă-tii !

  14. Eu sunt cetatean roman ,nu colonist european! JOI 16 AUGUST MARSUL LIBERTATII SI DEMOCRATIEI PENTRU RESPECTAREA VOTULUI EXPRIMAT DE ROMANI IN 29 IULIE, DE CATRE CCR. MARSUL VA AVEA LOC INCEPAND CU ORA 18.00 DE LA PIATA UNIVERSITATII PANA LA PIATA VICTORIEI SI INAPOI. CEI CARE DORESC SA PARTICIPE SUNT RUGATI SA AIBA UN TRICOU DE CULOARE ROSU, GALBEN SAU ALBASTRU.

Comentariile sunt închise.