Va puteti imagina evolutia Romaniei in urmatoarele trei luni – pana la alegerile parlamentare?

Ce credeti sa se va intampla?

Care vor fi cele mai importante si spectaculoase evenimente?

 

24 COMENTARII

  1. Domnule Voiculescu,

    presedintele Antonescu si premierul Ponta s-au exprimat clar ca decizia CCR e ilegala. (eu as indrazni sa spun ca e anticonstitutionala). Pentru a preveni astfel de situatii, ar fi foarte utila o lege care sa permita senatului sa ceara de cate ori este nevoie ca anumiti judecatori sa dovedeasca capabilitatile lor profesionale prin participarea la anumite testari profesionale. De ex domnul Zegrean s-ar califica foarte bine pentru o testare a cunostiintelor domniei sale de Drept Constitutional.
    Premierul poate da o ordonanta de urgenta care sa legifereze testarea magistratilor.
    Sunt platiti din bani publici si hotarasc soarta Romaniei, deci trebuie sa fie capabili sa intruneasca un scor minim de cunostiinte. In cazul domnului Zegreanu, dansul ne datoreaza macar un scor compatibil cu cel al unui proaspat absolvent de drept.

  2. PROGNOZĂ SUMBRĂ

    La finalul unei veri atâta de fierbinte ,
    Românii au primit o cruntă lovitură ;
    Şi oricât s-ar mai ruga la cele sfinte ,
    Nu-i aşteaptă un viitor ci o … viitură .

  3. Orice eveniment care sa duca la indepartarea lui Basad-al Romani (ei)a va fi bine primit… indiferent , indiferent , indiferent care ar fi acel eveniment. Altfel…un viitor impredictibil si imprevizibil atat timp cat acest trudnic „lucrator” al unor cercuri financiare sau poate oculte?! e in „functiune”…, deorece nu poti estima forta care il sustine… Incep sa ma indoiesc (pe baza de precedent) de eficienta metodelor pasnice si democratice cand ai de a face cu un… ne-om. Pe de alta parte, aceasta miscare browniana a societatii romanesti, e la fel de IMPREDICTIBILA SI IMPREVIZIBILA!!! Din te miri ce „impuls” primit de o particula…. se poate accentua haosul…

  4. Moto : Frumuseţea dreptului constă, paradoxal,
    în strâmbătatea lui ! (Zegrean)

    Până luni 27.08.2o12 Sahara îşi dă aere de pustiu peste o Românie pustiită deja. Căpitanul de curSA – Traian Băsescu se cacă pe dânsul văzând la tiMONA PIVNICERU ca fată morgana, cu buze duble justiţiare.
    De marţi începe corida naţională a celor 7,4 milioane, la Vila Lac 1, Lac 2 şi coLac peste Cotroceni, ejaculând asupra Curţii Constipaţionale a celor 6 javre şoldite. Miroase a lapidare…
    Mamăăă, ce-mi place ! „Eu vara nu dorm.”

  5. Daca se confirma ca Aspazia Cojocaru are cazier, devine incompatibila cu functia de judecator in CCR. Nici nu putem accepta votul unei infractoare. Parlamentul trebuie sa decida revocarea ei si si sa voteze un alt membru la propunerea PSD. Votul pentru referendum trebuie sa fie reluat.

  6. Apocalipsa ne va bate la uşă şi Anticristul va conduce România, odată cu reîntoarcerea lui Băse ca preşedinte al tuturor secuilor – care sunt deştepţi pentru că au boicotat referendumul şi va porni războiul psihic împotriva celor 7.400.000 de „tâmpiţi” care i-au deschis porţile ţării şi l-au poftit să se ducă unde a înţărcat mutu iapa.
    Decizia CCR-ului de-a se şterge cu voturile adevăraţilor patrioţi la fund, i-a vitaminizat coarnele şi coada băsesciană, demonstrându-ne că NEOCOMUNISMUL a fost reinstalat şi pentru a nu fi prea bătător la ochi, se va numi BĂŞISMUL.
    Intervenţia democraţilor americani şi germani în treburile interne ale ţării se va repeta, ori de câte ori democraţii portocalii-verzui vor schelălăi la uşile celor două ţări străine. Cum ungurilor le-a promis Ardealul – dacă-l sprijină, le-o fi promis şi celor doi băgăreţi câte ceva, fapt ce i-a determinat să-şi bage coada unde nu le fierbe oala.
    Pentru a salva România de Băse şi gaşca lui, ar trebui procurată o chiuretă uriaşă, cu ajutorul căreia să chiuretăm politica românească, pentru a o scăpa de imensul buboi care supurează puroi galben-verzui, împrăştiind atât în ţară cât şi peste hotare, miasme pestilenţiale.

  7. Daca Antonescu si ponta vor continua sa fie „supercorecti” ca pana acum, vor convoca urgent Parlamentul si-l vor pune pe Basescu la loc, acesta va aranja o noua majoritate, il va zbura pe Ponta, va pune un nou guvern, vor face alegeri masluite ca si pana acum si vor conduce pana la Sfantu Asteapta.
    Chiar daca vor reusi sa fie majoritari dupa alegeri, Basescu nu-l va mai pune pe Ponta prim ministru si va proceda ca in cazul Iohannis.
    Ponta a fost atat de precaut, incat nu nu si-a permis sa faca nici scaderea, sa dea o cifra, atat cat considera guvernul ca ar fi pe listele permanente, incat Zegreanu a spus ca nu a primit raspuns.
    Desi nu-i obliga nimeni, Antonescu si Ponta au spus de o mie de ori ca vor respecta decizia CCR, „oricare ar fi ea”. Nu inteleg de ce Parlamentul trebuie sa accepte o decizie care nu tine cont de legi. Dupa ce au votat si promulgat in doua saptamani noua lege a referendumului, lucru ce putea fi usor evitat si atunci ar fi fost si cvorum, trebuie sa gaseasca o solutie, altfel USL-istii sunt morti. Prea mult se tem de ce spune lumea. Basescu si ai lui incalcau toate legile si putin le pasa de ce urlam noi. De ce Parlamentul nu ar revoca-o pe Aspazia Cojocaru, daca s-a dovedit a fi infractoare si sa se reia votul? De ce nu i-ar chema la raport pe cei din CCR, daca incalca legile? De ce nu i-ar demite pe cei din CSM, care isi fac de cap? USL-ul era pe un trend ascendent, iar acum capii lui au zdruncinat totul. Daca se dovedesc impotenti, nu vor pierde doar batalia ci si razboiul. Imi pare rau de Mona Pivniceru, care va fi ministru pentru cel mult trei luni si isi rateaza cariera. In locul ei as renunta la demisie si mi-as vedea de treaba. Ne-am pus toate sperantele in USL, dar daca fac pe mironositele, nu mai avem nicio sansa. Atat de tare se grabesc sa-l puna inapoi pe Basescu, incat iti vine sa crezi ca printre ei sunt oameni ai acestuia.

  8. P.S.: Zegrean ieri a declarat ca nu CCR a introdus cvorumul de participare in lege (nu ca ar fi stiut termenul in interviul dat presei), ci ca acesta exista din 2000. De aici ar trebui sa intelegem ca toate alegerile din 2000 incoace nu fost valabile si ca validarea lor a fost ilegala. Daca ar fi sa rememoram prezenta la toate scrutinurile din 2000 pana in prezent, nu cred ca au depasit prea multe 50%+1 (exceptand alegerile locale).

    Apropo, referendumul din 2007 a avut o prezenta de 44,45% fiind considerat valid.

  9. Exista o majoritate in Parlament, ce a format Guvernul. Nu inteleg de ce intarzie reformele economice,sociale, invatamanat etc.

  10. Daca ar fi respectat legea 100% CCR nu trebuia sa amane decizia de destituire a lui Basescu. Avea doua variante:
    1. invalidarea referendumului deoarece nu s-a stabilit cvorum; si toti cei 9 judecatori erau obligati sa voteze asa; sau
    2. anularea referendumului – daca CCR nu ar fi primit documentele solicitate necesare luarii acestei decizii.
    In cazul al doilea guvernul in frunte cu Victor Ponta trebuia sa plece acasa si sa isi asume acest esec. Cei vinovati pentru risipirea banilor cu acest referendum anulat trebuiau pedepsiti exemplar. Referendumul trebuia reluat numai dupa formarea noului guvern . Crin putea sa numeasca alt premier si referendumul se relua. Dar Obligatoriu cei vinovati de esec trebuia sa plateasca cumva cu Ponta in frunte care: la numit pe Rus la interne si la Bruxelles a spus ca suntem 18.3mil. Ponta e triplicitar.

  11. – Pana atunci autoritatile ( guvernul ) ,nu vor putea rezolva problema numarului persoanelor cu drept de vot.USL nu are nici o intentie sa solutioneze aceste probleme , pentru ca ar insemna pierderea unor scaune : numarul de parlamentari conform numarului populatiei.
    – Criza politica o sa se aprofundeze (conflictele dintre presedinte ,guvern si majoritatea parlamentara actuala se vor accentua in aproximativ 3 saptamani )
    – Anchetele parchetului se vor amplifica
    – Pe plan extern Romania o sa intre intr-o faza de monitorizare , iar investitiile straine vor scadea
    – Euro o sa creasca
    – Romania oricum nu risca sa fie exclusa din UE ,pentru ca statele vestice inca au nevoie de aceasta piata de desfacere

    Voi continua aceste previziuni si cu altele ,din nefericire nu pozitive.Nimic bun nu o sa ne astepte in aceste 3 luni.

  12. Basescu e un securist talentat , diabolic de perfect in ceea ce face . este tragic ca nu isi foloseste aceste capacitati in slujba tarii si a poporului roman /
    Acum eu sunt dezamagit crunt de Voiculescu . imi vine greu sa cred ca e mai jos ca experienta , inteligenta si talent decat marinarul . de ce nu a consiliat USL sa contracareze manevrele lui basescu ? bun inteleg ca ii lipseste curajul si nebunia lui Basescu dar putea sa-si foloseasca valoarea sa ne ajute pe toti.

    Eu unul mi-am dat demisia de onoare din „institutiile statului”ca nu am acceptat sa fac mizerii in aceasta perioada de lupta pe viata si pe moarte a referendumului . Deci daca eu am facut un gest mic , Voiculescu putea sa faca mult mai mult decat mine .

  13. Eu cred că se va schimba „majoritatea parlamentară” şi se vor pregăti intimidările de tip poliţie politică pentru ca cei care au votat DA să nu se mai prezinte la vot „la parlamentare”. Vor mai exploda câteva dosare penale ale unor oameni importanţi ai României… nu le spun însă numele…

  14. Continuare ….

    – In urmatoarele 3 luni , USL o sa piarda electorat , asa cum si prin februarie – martie am avertizat. USL o sa piarda electorat , pentru ca deja pierde,din simplul motiv ca NU reusesc sa se impuna si sa dovedeasca fara nici o farama de indoiala ca EI vor reusii sa scoata Romania din acest dezastru , de dupa ’89.
    Politicienii romani nu au inteles ca ,romanii nu mai vor promisiuni de bine,cresteri de salarii si pensii.Oamenii nu mai pun botul la aceste lucruri si au ajuns sa nu le mai pese,fiecare se descurca CUM STIE SI CUM POATE.Ceea ce se asteapta este ……un lucru mult mai greu de realizat ,dar nu IMPOSIBIL ………..DECENTA. Isi doresc un trai decent ,dar romanii au inteles ca il vor obtine atunci cand „statul” ,institutiile statului vor incepe cu adevarat sa functioneze , si cand lupta impotriva coruptiei o sa apara in discursuri doar ca element ce a aratat rezultate,nu ca DORINTA SI PROMISIUNE DE VIITOR.

    – Preconizez ca o sa creasca valoarea euro ,in detrimentul leu,iar acest lucru o sa duca la alte scumpiri,lucru ce o sa afecteze populatia si o sa iide-a impresia ( si chiar asa o sa si fie realitate ) ,ca USL nu se deosebeste de PD ,daca guvernul USL nu se misca repede cu masuri concrete , nu balbaieli.
    – Basescu o sa obtina voturile minoritatii maghiare , iar tensiunile dintre romani si unguri se vor amplifica.
    – in cazul in care Basescu isi face o noua aparitie publica in randul minoritatii unguresti , acest lucru poate duce la evenimente neplacute ,datorita tuturor tensiunilor .
    – Basescu isi doreste sa apara tensiuni IN ACEST MOMENT ,are tot interesul pentru ca poate spune Europei ( Merkel , Barosso ) ca puterea este detinuta de USL ( guvern ,parlament ) si defapt eventualele tensiuni sunt cauzate din vina acestora.
    – NU exista nici ceea mai mica sansa ca Romania sa fie exclusa din zona euro ,din simplul motiv ,ca noi am dovedit ca nu putem absorbii fonduri ,dar putem cotiza si SUNTEM IN CONTINUARE O IMPORTANTA PIATA DE DESFACERE PENTRU PROSUDELE VESTICE.
    – o eventuala ameliorare a situatiei tarii noastre ,ar insemna o lovitura economica pentru tarle vestice.
    Concluzia :

    Urmatoarele 3 luni ,vor fi un adevarat haos ,de care Basescu o sa profite la maxim , USL o sa piarda electorat .Masurile care ar fi putut fi observate de populatie ( scaderea TVA la alimente , vor fi implementate mult prea tarziu ,ca oameni sa realizeze ca USL doreste sa faca ceva pentru ei ,asta in cazul in care …doreste ) .
    Venirea FMI , in Romania si anularea acestei masuri de scadere a TVA la alimente , fara ca guvernul sa isi impuna punctul de vedere , a demonstrat ca guvernul Ponta nu reuseste sa se impuna ( sa impuna prioritatile Romaniei inainte de orice alt angajament ) ,pastrarea TVA actual …dovedeste acest lucru.
    Daca guvernul USL ,ar fi pus ca prioritate acest obiectiv pe masa de discutii cu FMI si ar fi facut acest lucru indiferent de ce zic cei de la FMI ,le-ar fi adus ,voturile necesare si intreaga populatie alaturi de ei ,dar asa USL a dovedit ca pleaca capul prea usor .TVA redus la alimente ,ar fi creat conditiile ca USL sa castige cu un vot masiv si astfel ca statele vestice sa observe ca populatia le este alaturi ,lucru ce ar fi determinat statele vestice sa fie mai reticente in privinta masurilor si actiunilor impotriva Romaniei , ca exemplu priviti UNGARIA.
    Pentru modul cum ar fi trebuit sa se discute cu FMI priviti ,exemplul Greciei .
    USL trebuie sa arate ca merita , iar populatia poate arata ca le sunt aproape.Oamenii nu ies in strada pentru ca le este frica ,inca nu au un LIDER in care sa creada ORBESTE …. ;) nu au primit dovada unui astfel de lider.
    USL dovedeste ,populatia le este alaturi ….rezulta modul in care Romania este privita din exterior se schimba.

  15. S-ai bagam in inchisoare pe toti de la CCR daca nu fac cum vrem noi. S-a refaca hotararea si s-a accepte referendumu ca nu e dupa cum vor ei. USLA e cel mai bun si d-nul voiculescu sa ii pupa cu botul pe labe pe toti basistiii, ca nu degeaba s-a furat 20 de ani din tara asta si are averi mari, care sa nu se bucure acum de ea decat la puscarie.

  16. @andron: corect punctat. Cand ai majoritate parlamentara, Guvernul si presedinte interimar, de ce iti pierzi vremea toata ziua pe la televiziuni ca sa incerci sa „aperi” o chestie pe care de fapt nu vrei sa o aperi?!? Cel mai simplu ar fi fost sa isi vada de treaba lor si sa faca intradevar ceva pentru tara in afara de un referendum de 20 de milioane de euro si o rectificare bugetara.

    Intrebare: 100 de zile de Guvernare USL. Bilantul a reprezentat o analiza a furturilor PDL. Sa intelegem ca timp de 100 de zile USL doar a facut analize si bilanturi? O sa o tina tot asa pana dupa alegerile parlamentare cand vor prezenta un raport final, iar dupa aceea se vor plange de „greaua mostenire”?

    Gata. Sa se apuce de treaba si sa lase analizele si bilanturile. USL-ul are oameni buni care ar putea face treaba buna daca ar fi lasati.

  17. Scrisoarea mea, de votant protestar, pentru parlamentari, premier, preşedinte interimar:

    Noi, cei peste 7.400.000 de votanţi DA, apreciem verticalitatea şi dorinţa d-voastră de normalitate. Numai că, d-lor, nu poţi construi drept, pe un teresn strâmb! A ni se cere şi a accepta întoarcerea lui băsescu (sic!) la preşedinţia ţării, împotriva majorităţii, vorbind despre coabitare, este ca şi cum aţi arunca la gunoi voturile noastre.

    Eu nu mă pricep la politică, nici internă, nici externă, dar ştiu ce înseamnă suveranitate şi democraţie. Eu fac doar politica trăitorului în România, cu din ce în ce mai multe obligaţii şi mai puţine drepturi respectate, a mamei disperate pentru prezentul şi viitorul copilului ei.

    Eu am votat şi am ieşit în stradă, încă din ianuarie, tocmai pentru că-i sunt datoare, copilului meu, o ţară normală. Dar, d-lor parlamentari, băsescu (!) şi susţinătorii săi ne-au declarat război, prin tot ceea ce au făcut în toţi aceşti ani şi, mai ales, în tot ceea ce au făcut în ultima perioadă şi ne-au tărăt într-un război cu Europa şi nu numai.

    Ori, dacă ei vor război, noi nu putem să le oferim muzică de Bach! Un anume domn pdl-ist spânu (!) striga, ieri, la Antena 3: „Da, am spus că a fost loviturp de stat! Şi care-i problema? Nu contează ce scrie în dicţionar, noi aşa am vrut să spunem!” Consider că aceste cuvinte spun totul despre politicienii pdl-işti care vor să-şi ia ţara înapoi de la popor!!!!

    Chiar dacă, azi, suntem în stradă mai puţini decât am votat, în realitate suntem toţi cei care am spus DA! Pentru că fiecare dintre noi îşi reprezintă rudele şi prietenii care, dintr-un motiv saul altul, nu pot fi prezenţi fizic.

    În concluzie: DACĂ E RĂZBOI, RĂZBOI SĂ FIE!

    D-lor, v-am învestit cu încrederea noastră pentru a ne reprezenta voinţa. Nu ne interesează nici pe noi ce au spus 6 aşa-zişi judecători, a căror competenţă, probitate morală şi verticalitate sunt puse sub serioase semne de întrebare, GĂSIŢI MODALITATEA LEGALĂ DE A NU-L ADUCE PE BĂSESCU LA COTROCENI ÎMPOTRIVA VOINŢEI NOASTRE MAJORITARE!

    Pentru că dincolo de persoana lui băsescu (!), este vorba DE PRECEDENTUL CREAT! CE SĂ ÎNŢELEGEM? CĂ, INDIFERENT CE VA VOTA MAJORITATEA, VA EXISTA, ÎNTOTDEAUNA, POSIBILITATEA CA O MÂNĂ DE TRĂDĂTORI SĂ-ŞI IMPUNĂ VOINŢA, ÎMPOTRIVA A TOT CE ÎNSEAMNĂ CONSTITUŢIE, LEGE, DEMOCRAŢIE, LIBERTATE, POPOR?

Comentariile sunt închise.