Update:

Poze noi, primite azi din Bucuresti. Am promis ca le public pe toate si ma tin de cuvant :) .

Au inceput sa vina reactiile la mesajul meu de marti, in care spuneam:

„Sentimentul de mandrie nationala poate fi exprimat natural si sincer prin gesturi si atitudini simple. Un drapel al Romaniei “arborat” in fata casei, la geam sau pe balcon poate transmite mai mult decat 1000 de “angajamente patriotice” cu iz demagogic. Indemn pe fiecare roman sa-si personalizeze locuinta cu drapelul Romaniei. Zece mii, o suta de mii, un milion de steaguri tricolore pot trezi Romania, pot reface increderea in forta acestei natiuni, pot impune respect celor care au uitat sa ne respecte.”

M-am bucurat sa primesc poze in care, in diferite moduri, cititorii acestui blog au dorit sa arate ca pot fi parte a unei miscari destinate mandriei nationale. Ma grabesc sa le public cu sentimentul tonic ca – de ce nu? – intr-o zi am putea vedea un intreg oras imbracat in mii de steaguri nationale. Cu acea mandrie ferma – deloc sovina, deloc extremista – pe care o regasim in cate un orasel american unde fiecare casa arboreaza, prin traditie, un drapel in dreptul intrarii.

Geta – Cluj-Napoca

Darius – Bistra, Jud. Alba

Dan – Bucuresti, Cotroceni

Horatiu – Bucuresti, Drumul Taberei

Radu – Targoviste

Alex – Fetesti

Alexandru – Borcea & Catalin – Slobozia

Cine se mai alatura galeriei foto :) ?

79 COMENTARII

  1. @ Dan Voiculescu

    ŢINEŢI MINTE !

    Am să vă spun o chestie banală :
    Pe românii cei cu burta goală ,
    Nu-i va salva mândria naţională ,
    Ci, mai degrabă … o răscoală .

  2. Interesanta initiativa dvs de a promova arborarea drapelului, implicit a patriotismului. Lucrul acesta s-ar face foarte eficient prin activitatea dvs, a politicienilor. Asadar, faceti-ne mandri ca suntem romani prin munca pe care o veti depune in parlament

  3. Cata vreme vom trai de pe urma meritelor altor romani, ale marilor romani, nu vom face din Romania o tara de care sa fim mandri.

  4. Imi pare rau, dar eu am arborat ZILNIC drapelul la Cotroceni, asa ca postarea dvs nu ma vizeaza. Va invit la palat sa vedeti, daca nu ma credeti. Poate bem un sprit si, cine stie, ne impacam. Suntem oameni de valoare, ce dracului!

  5. Ce faci, Traiane? Am ajuns intamplator pe blogul lui Voiculescu si ce-mi vad ochii?! Te pomenesti ca te dai cu dusmanul, ai? Sa nu mai vii diseara! Ai terminat-o cu mine! Ei, dracia dracului!

  6. Fiecare roman ar trebui, dimpotriva, sa-si puna problema meritelor sale personale, a succeselor lui, a efortului lui. Mandria de a fi roman e ceva care trebuie luat nu ca punct de plecare, ci ca scop de atins. Altfel, in loc sa fie un combustibil energizant, ea va ramane ceea ce este de multa vreme: un drog si un somnifer.

  7. Tin la tara asta enorm. Imi este draga. O iubesc si ma doare atunci cand vad ca este calcata in picioare de un tatar!

  8. Suntem entuziast si cred cu tarie ca avem o tara frumoasa, care merita respect si recunoastere internationala, dar mai ales nationala.

  9. Cu totii stim ca avem o tara frumoasa, cu oameni frumosi, care tin la traditie, dar care accepta si schimbarile, atata timp cat acestea sunt benefice. Oamenii stiu ca nu avem o tara perfecta, dar nimeni nu are asa ceva. Asta e o iluzie, sa crezi ca tara ta e perfecta.

  10. Dacă acum nu avem cu ce ne mândri cu siguranţă istoria ne dă ocazia să mergem peste tot cu fruntea sus pentru că nu suntem mai prejos de nimeni.

  11. Pentru a fi mandri ca suntem romani trebuie ca si faptele, comportamentul si valorile morale ale generatiei actuale sa fie demne de respect.

  12. @Eleno, masoara-ti cuvintele cand vorbesti cu mine. Ce crezi, ca-s Cocos? Vrei sa ne spalam rufele aici si sa-i spun si lui Voiculescu cine esti? Te astept la 21, vezi sa nu te vada astia. Ia-mi si mie tigari si un rachiu!

  13. Eu unul sunt mandru ca sunt roman ! Nu as emigra pentru nimic in lume, chiar daca situatia din Romania e cam nefericita …

  14. Domnule Voiculescu, cum permiteti asa ceva? Imi vine sa urlu ca nebuna cand vad ce se intampla pe site-ul dvs… Deci chiar… Auuuuuuuu! Va rog, opriti basismul asta de pe site! Jagardelele dracului!

  15. Eu sunt ardelean fiindca satul in care m-am nascut este in Transilvania. In strainatate mi-ar fi rusine sa am aceeasi nationalitate cu cersetorii de profesie. De fapt fiind blond cu ochii albastri nimeni nu banuieste macar ca m-as trage de pe meleagurile salbatice din estul Europei, deci n-am avut nici o data neplacerea de a fi nevoit sa ma prezint roman, nu rrom.

  16. Întrucât a fi român nu e o alegere personală şi nici un premiu acordat prin concurs, ci o determinare înnăscută, nici mândria, nici jena, nici recunoştinţa, nici insatisfacţia n-au ce căuta aici. Mai departe: nu poţi fi mândru de a aparţine unei categorii atât de largi, încât ea conţine, inevitabil, elemente contradictorii. Nu poţi spune “sunt mândru că sunt om”. Există oameni care justifică, eventual, mândria de a fi om, dar există şi căzături, ticăloşi, rebuturi, care fac specia de râs.

  17. Intr-adevar, daca fiecare am face lucrul acesta, poate am deveni altfel. Sper in ziua acea, sper in romanii din noi. Totusi, reinvierea acestei mandrii cere timp

  18. Mandria de a fi membru al acestui popor este pur si simplu o parte mai putin pronuntata in caracterul meu. Romania nu mi da motive de mandrie cand imi asterne in cale birocratie, demagogie si coruptie. Dar nu pot sa nu zambesc cu nostalgie la povesti, care au si un miez de adevar, povesti cu vremuri nu foarte indepartate, in care tarisoara noastra draga duduia industrial si mai ales din punct de vedere cultural.

  19. @ Dan Voiculescu

    Domnule Voiculescu,
    Mă gândesc că politica ar trebui să se implice măcar în următoarea problemă… aceea de a găsi, ca produs, steagul României în orice librărie, în orice super sau hipermarket…

    Domnia voastră de unde v-aţi luat steagul?

    Singurul loc unde am găsit de cumpărat un steag, de forma primelor trei, a avut nişte preţuri exorbitante pentru cineva fără resurse ca mine. El nu ar avea de ce să depăşească 10 RON, că nu e altceva decât nişte pânză cât pentru o cămaşă. Cel mai ieftin am găsit online, din poliester, cam 50 RON, fără lance. Unul cu franjuri, cu lance, cu suport de birou, adică unul cumsecade…peste 200 RON.

    Ce să mai spun că personal mi-aş dori unul cu stema lui Cuza pe el… eventual brodată… depăşeşte cu multe veniturile mele pentru o sută de ani.

    Poate exagerez un pic, dar ideea rămâne. Un steag ar trebui să fie cel mai accesibil produs să-l poate achiziţiona oricine din primul magazin de tip supermarket din cartier. La fel şi cel al UE, ca să nu se spună că facem discriminări… de ce nu, şi cel al NATO pentru fanatici.

    De ce nu, cred că normal ar fi să se găsească şi drapelele mai vechi ale spaţiului românesc, inclusiv steagul dacic de luptă. Ar fi frumos şi cel al localităţii sau judeţului… dar aici deja cred că doritorul se poate deplasa până în sectorul 5 la fabrica de steaguri… :D

  20. Ca semeni, am fost creati liberi, liberi in gandire… Nimeni si nimic nu va-nlocuii vointa personala, dorinta EU-lui pornita din interiorul fiintei umane.

  21. Cata vreme vom trai de pe urma meritelor altor romani, ale marilor romani, nu vom face din Romania o tara de care sa fim mandri. Fiecare roman ar trebui, dimpotriva, sa-si puna problema meritelor sale personale, a succeselor lui, a efortului lui.

  22. Nu știu dacă mai este cazul să se discute despre mândria de a fi român, rus, japonez sau olandez. Cei care merg in toată lumea cu capul sus sunt doar mândri ca sunt oameni „isprăviți”, ca trăiesc in țări unde noțiunea de normalitate se apropie din ce în ce mai mult de pragul maxim al definiției, oamenii normali sunt mândri ca pot trăi într-o societate unde drepturile si obligațiile se află în balanță dar într-un echilibru perfect, ei sunt mândri ca sunt oameni și atât.

  23. […] tu în loc să destructurezi mafia condusă de Monica Macovei, mafie care terorizează justiţia tu te joci cu steguleţe?
    Cât mai am de aşteptat ca să-l văd pe morar cercetat pentru fărădelegile lui?

  24. Suntem mândri de câte ori un român obtine mari premii în lume, la olimpiadele stiintelor exacte, la întrecerile sportive s.a.m.d. Mai bine spus, dar si mai dureros, nu resimtim prea des mândria de a fi român pentru ceea ce am fãcut noi, ci pentru ce au realizat altii, români, fireste.

  25. Cred cã mândria de a fi român trebuie sã vinã, mai ales acum, la început de nou secol si mileniu, în ceea ce vom face noi, ca popor, si mai putin din performantele vârfurilor neamului acesta. Rezultatele economice, culturale si, nu în ultimul rând, politice ale acestei tãri trebuie sã ne facã sã fim mândri cã suntem români.

  26. 1. BĂSESCU şi FIZICA

    Băsescu : Băi Victore, eu am pus tricolorul ca pânză la barca prezidenţială dar nu se urneşte. Tu înţelegi de ce ?
    Ponta : Dom’ Guvernator, nu le ai nici cu fizica, cum nu le ai cu toate ! Gaura tricolorului din decembrie ’89 s-a mărit în anii tăi de teroare, opt la număr, atât încât a rămas doar băţul…

    2. DOAMNA-N PANTALONI

    Gigel : Tăticule, de ce Monica Macovrei apare în public numai în pantaloni ?
    Tăticul : Îi pute..g(a)ura.

    3. M)ELODIA OLTCHIN

    Ponta : Diaconescule, de unde aduci banii pentru „Oltchin” ?
    Diaconescu :(M)ELODIA are răspunsul !

  27. EUROVIOL

    Ne bat cei mari din U.E. de ne sting ,
    Şi-ntr-o bună zi nu m-ar mira de loc ,
    De va da o directivă madam Reding ,
    Să fim şi violaţi … ca Stan de Perijoc .

  28. Noi sântem crima băseskară în acțiune
    Noi ne-am născut duşmani de om şi de popor
    Noi îl slăvim pe-al nostru voievod şi führer
    Băsescu criminal de stat , biruitor , mongol !

    | ||| |

    heil hitler . Heil Hitler . HEIL HITLER !!! şi în acelaşi timp trăiască preşedintele Băsescu .
    _________

Comentariile sunt închise.