Un exceptional portret-interviu cu un profesionist care probeaza ideea ca principala resursa a romanilor este inteligenta care ar trebui asezata in slujba cercetarii aplicative:

„Inginerul dr. Adrian Stoica, liderul ştiinţific al celei mai importante structuri de cercetare de la NASA, direcţionează operaţiunile de explorare cu ajutorul roboţilor a planetei roşii. Vehiculele robotizate ce circulă pe suprafaţa planetei Marte făcând cercetări în premieră se datorează aşadar şi românului Adrian Stoica. La Centrul de robotică pentru explorarea spaţiului de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) din cadrul NASA este Senior Research Scientist şi supraveghetor al grupului de control în robotică avansată. Este unul dintre liderii ştiinţifici de bază ai agenţiei spaţiale americane.”

Continuarea aici.

30 COMENTARII

  1. PĂCAT

    Pentru inginerul Stoica, n-am cuvinte ,
    Să mă exprim cât preţuiesc a sa valoare ;
    Românii, într-adevăr, au multă minte ,
    Însă-i păcat că nu e toată … şi folositoare .

  2. Cu ocazia altei postari , v-am spus si o sa repet si acum. Faptul ca investiti in copii , in cercetare , in ideea de a promova si ajuta copii talentati sa isi atinga potentialul , poate fi o afacere extrem de profitabila pentru dumneavoastra dar cu beneficii la fel de importante si pentru copiii pe care ii promovati. E adevarat ca fructificarea investitiei o sa apara dupa foarte mult timp,dar apare.
    Un astfel de tanar ,ce reuseste o noua descoperire intr-un domeniu anume se poate dovedii extrem de profitabil. Tinerii si familiile lor au de castigat , pentru ca potentialul sau este cu adevarat exploatat. Fara sprijin aceste mimti sclipitoare nu ar avea sansa sa isi dezvolte cu adevarat capacitatile sau nu ar fi niciodata descoperiti.
    Nu mai are rost sa spun de cate beneficii de IMAGINE ar aduce Romaniei.Am vorbit din perspectiva unui antreprenor pentru ca din cercetare si din promovarea unor astfel de talente se pot face bani. Dar asta e pentru oamenii care sunt cu adevarat „oamenii de afaceri ” nu bisnitarii din tara noastra care se numesc oameni de afaceri. Stiti mai bine ca mine la ce anume m-a refer. Regii asfaltului nu vor fi niciodata oameni de afaceri si nu vor iesii niciodata din granotele acestei tari din acest motiv. Contractele pe spaga cu statul le poate face ORICE cretin , arta consta in a semna acele contracte fara SPAGI.

  3. Off topic

    Pe blogul sau , in postarea din 06 septembrie a.c., Radu Tudor, binecunoscutul realizator al mai multor emisiuni de la canalul tv. Antena 3 , ne informeaza ca Elena Udrea intentioneaza sa candideze la alegerile parlamentare din acest an, intr-unul din colegiile din jud.Neamt , pe listele lui Gheorghe Stefan, alias Pinalti .

    SCRISOARE DESCHISĂ

    DRAGÎ ELENA ,

    În Neamţ tu vei ajunge senator ,
    Chiar dacî o sî ai voturi puţîni ;
    Am mulţi bani şî îţi sunt dator ,
    Şî vorba ceea : ti fac eu pi tini !

    GIGI ŞTEFAN zîs Pinalti, primar de Piatra Neamţ

  4. PERSONA NON GRATA (Merkel şi Barosso)

    au fost declarate cele două javre din titlu, de către cei 8,5 milioane care au votat la referendum, drept care nu mai au ce căuta prin România. Cu alte cuvinte să găsească degrabă o altă locaţie pentru reuniunea partidelor europene (ne)populare programată în această toamnă pe plaiurile mioritice. Dealtfel dezvăluirea referitoare la implicarea ultrasecretă în 2005 a Cotrocenilor într-un transport aerian cu o firmă specializată în trafic de arme, pe distanţa Neptun-Riad, a dinamitat deja cancelariile « prietene », şi nu numai…

  5. Din nefericire, nu stam prea bine in privinta invatamantului. In privinta inteligentei la acest nivel avem doar exceptii.

  6. @Theodora – off topic

    Fara suparare, de ce sa ies eu pe strada? Mi-a furat Basescu votul? Nici vorba! Votul mi l-au furat Ponta si Antonescu! CCR a aplicat legea proasta acceptata, chiar elaborata, de catre Ponta si Antonescu.
    De ce n-a fost numit dr. ing. Adrian Stoica premier al Romaniei? De ce n-a fost numit presedinte interimar? De ce numim nulitati in fruntea tarii? De ce facem apel sa iasa romanii in strada, in timp ce altii isi bat joc de votul lor? De ce scriem articole despre inteligenta romaneasca in timp de Ion Ghise abereaza pe la televiziuni cum ca presedintele a ramas suspendat daca referendumul a fost invalidat? Asta-i om care gandeste?

    On topic – economia unei tari nu se dezvolta bazandu-se pe genii. Se dezvolta bazandu-se pe cei cu un nivel mediu al cunostintelor. Daca nu ma credeti, va rog sa-l certati pe Gauss, sa-si schimbe „clopotul”. Geniile traseaza reperele si cei multi si mediocri duc economia spre tinta trasata. Daca nu ai suficienti mediocri, economia merge prost, iar geniile pleaca prin tari straine. Asta se-ntampla in Romania astazi. Cei mediocri ar trebui sa formeze clasa de mijloc, nici foarte desteapta, nici foarte proasta, care sa consume, sa produca, sa duca nivelul economic al Romaniei mai sus. Noi am reusit, in Romania, prin politica dusa de toate partidele, de 20 de ani incoace, sa avem o distributie asimetrica, cu foarte putini inteligenti, putini mediocri si o gramada de prosti. O asemenea economie e sortita pierzaniei. Cred ca, daca s-ar face un studiu, mai mult de jumatate dintre cei care au masterate, obtinute dupa revolutie, au un nivel de pregatire comparabil, sau mai slab, decat unul care are doar un bacalaureat obtinut pe vremea raposatului.
    Altfel, nu-i deloc greu sa vorbim despre inteligenta romaneasca! Greu e s-o folosim acolo unde trebuie si cand trebuie!

  7. Presa audio-vizuala ne informeaza ca la Campionatul International de Gatit in Aer Liber desfasurat la Cluj , fostul premier Boc a participat personal la prepararea unei mamaligi de 200 kg. cu care intentioneaza a intra in Guiness Book .

    ÎNGRIJORARE

    E tot mai greu cu fiecare zi ce trece
    Şi situaţia-n ţara noastră, se-mbârligă ;
    Nu-i bun deloc ce văd că se petrece :
    La Cluj, a pus-o Boc … de mămăligă .
    (Ori ce mai vrea să taie şi apoi să frigă ?)

  8. Intr-un interviu acordat ziarului austriac Die Presse, premierul Victor Ponta a declarat ca atitudinea dlui Barroso – vizavi de referendumul din Romania – a fost una „corecta si echilibrata „. Asa o fi ?

    TEMERI

    De-o vreme, Victor Ponta-şi face de urât ,
    Căci în politica externă, are un handicap ;
    Şi, de Adrian Năstase s-a-mpuşcat în gât ,
    Nu-i exclus ca dânsul să se-mpuşte-n cap .

  9. @Buduru
    Trebuie sa reactionezi cand esti furat … eu nu ti-am spus sa iesi in strada pentru ala .. sau pentru celalat …. TREBUIE SA REACTIONEZI ATUNCI CAND ESTI FURAT … DACA ESTI VIU

    Care este raspunsul corect?

    „Daca in mijoacele de transport in comun, pe strada, in magazine, etc observati ca cineva v-a furat portofelul din buzunar reactionati asa:
    1. Ii spuneti hotului ca mai aveti bani si in geanta si ii dati si ceilalti bani, ii dati si cardul, nu uitati sa ii dati si PIN-ul ca sa poata utiliza cardul, cheile de la casa si de la masina daca aveti. Daca hotul pare un om in nevoie va oferiti sa faceti un imprumut bancar pe numele dumneavoastra ca sa il ajutati sa traiasca mai bine.
    2. Nu reactionati in nici un fel deoarece oricum nu aveti ce sa mai faceti. Dumneavoastra nu puteti sa schimbati nimic. Asa a fost soarta cruda si nedreapta.
    3. Incercati sa imobilizati hotul singur sau cu ajutorul celor din jur sau daca acest lucru nu este posibil deoarece hotul este agresiv, mai puternic decat dumneavoastra, este inarmat si este insotit si de alti infractori ii retineti semnalmente si va prezentati de urgenta la sectia de politie sau sunati la 112.”

    Daca asta ai inteles tu din articolul meu este trist … eu incercam sa le explic oamenilor ca, ATUNCI CAND SUNT FURATI, TREBUIE SA REACTIONEZE

  10. Nu-i MIT(T)raiane

    Când cu O BAMA nu-i chip să faci mâncare,
    Un ROM(NEY) MITT este cumplit la disperare,
    Catadicsi Băsescu cel uns guvernator- putoare,
    Privind opt milioane de votanţi, blocaţi în zare.

  11. Nu ma pot pronunta la acest subiect, dar nu doresc decat sa fac un mic comentariu, referitor la cei care au scris, nerespectand tema pusa in discutie: UNDE DAI SI UNDE CRAPA !

  12. Inteligenta apare ca o calitate a intregii activitati mintale, ca expresia organizarii superioare a tuturor proceselor psihice, inclusiv a celor afectiv – motivationale si valitionale.

  13. Iata inca o inventie romaneasca -a dlui.ing.Costin Francu- care va fi vanduta strainilor din lipsa de intelegere a autoritatilor romane:
    http://www.oneblog.ro/?p=2355 – o vor folosi probabil cehii, slovacii si altii care sunt realmente interesati de gazeificarea deseurilor… :(

  14. GĂSELNIŢĂ

    De 4 zile, mogulu’ a postat
    „Inteligenţa românească” ;
    Şi multă lume a comentat ,
    Să se mai … trezească .

Comentariile sunt închise.