Am aflat astazi despre un caz tulburator, inacceptabil de malpraxis: un copilas strivit practic la nastere de doctorii care ar fi trebuit sa-l protojeze si sa-l aduca sanatos pe lume.

Am luat deja legatura cu familia: lucrurile nu vor ramane asa. Vom merge impreuna pana la capat, oricat de mult ar dura, oricat de greoi ar fi sistemul romanesc de constatare si sanctionare a erorii medicale.

Dar se va face dreptate.

9 COMENTARII

  1. VAI DE CAPUL NOSTRU !

    Capul pruncului distrus-a medicul nepriceput ,
    Prostia lui curmându-i viaţa unui om, din start ;
    Dar justiţia îl va ierta căci -să ştii de la-nceput :
    La noi, şi dreptatea umblă … tot cu capul spart .

  2. Astfel de cazuri se intampla pentru ca in multe spitale din provincie in cazul unei nasteri care pune problema efectuarii unei cezariene de urgenta, nu exista echipa de medici care sa efectueze o astfel de interventie.

  3. Din pacate domnule Voiculescu astfel de cazuri se vor inmulti. Aceste evenimente nefericite , au in spate mai multe motive decat simpla GRESEALA A UNUI MEDIC.
    Anii in care medicii au fost IZGONITI din tara (in special de afirmatiile presedintelui si politica PD ), salariile de mizerie din sistem ( chiar daca sunt ceva mai mari decat la restul populatiei ) , slaba dotare si slaba pregatire din sistem .
    Medicii bine pregatiti AU PARASIT TARA. Au ramas doar o mana de oameni care sunt cu adevarat buni si aceia sunt fie prea batrani ( in marea lor majoritate ) , fie sunt nevoiti sa prqctice medicina din secolul trecut sau dupa ureche pentru ca nu au dotari si mai rau nici macar un amarat de pansament.
    In tara au ramas cei care sunt SLAB pregatiti sau au alte probleme de natura sociala in mod special. Un medic indiferent de specializarea lui , ar trebui sa aibe un salariu ,sa zicem decent, care sa nu il faca pe medic sa se gandeasca astfel : ” Ce sa fac eu ca nu am bani sa cumpar paine sa le dau de mancare copiilor ” – in timp ce el opereaza un om .
    Cel putin 20 de ani vom suferii in acest fel , cu conditia sa incepem ACUM sa investim si sa pregatim intreg sistemul de sanatate incepand obligatoriu cu invatamantul de specialitate. Putem micsora aceasta perioada daca oferim conditii si salarii decente , in idee de a aduce in tara medicii care au plecat .

  4. Au murit cam multi copilasi in ultimii ani din cauza neglijentei sau erorilor cadrelor medicale. E inacceptabil in Romania secolului XXI!

Comentariile sunt închise.