Am confirmat astazi, pentru Agerpres, candidatura pentru Parlament a doamnei Cristiana Anghel si a domnului Dinu Giurescu – cele două personalităţi pe care le-am susţinut, pentru că am convingerea că România are acută nevoie de modele autentice. Parlamentul, instituţia fundamentală a democraţiei, are nevoie de credibilitate. Un academician de anvergura intelectuală a domnului Giurescu este un câştig pentru întreg Parlamentul României nu doar pentru PC sau USL. Academicianul Giurescu va da substanţă, va oferi profunzime, va asigura viziune legislativă. Iar o persoană cu forţa morală şi responsabilitatea civică a doamnei învăţătoare Cristiana Anghel va oferi o necesară lecţie de responsabilitate şi va demonstra că băncile Parlamentului sunt pentru muncit, pentru construit, pentru gândit, nu pentru dormit.

Le mulţumesc amândurora că au crezut în acest proiect şi şi-au asumat misiunea extrem de dificilă de a reda Parlamentului credibilitatea şi prestigiul. De acum, vom lăsa faptele să vorbească. În fond, fiecare om este egal cu propriile realizări.

33 COMENTARII

  1. @ Dan Voiculescu

    Am toată stima pentru doamna Cristina Anghel, ce să mai vorbesc despre preţuirea mea pentru domnul academician Giurescu… Chestiunea este totuşi nu atâta reperul moral (desigur, şi el foarte important) dar mai ales capacitatea de a funcţiona ca parlamentar. Aici am ceva dubii.

    Domnule Dan Voiculescu,
    Problema mea legată de alegerile parlamentare este că cetăţenii trebuie (sunt obligaţi de o prostă cutumă) să voteze oameni, cum este cazul celor doi candidaţi, sau partide (mai ales în cazul candidaţilor mai necunoscuţi). Totuşi alegerile parlamentare nu au nimic de-a face cu un concurs de frumuseţe, de popularitate, de adeziune politică… Vorbim despre alegerile LEGISLATIVULUI, respectiv instituţia cea mai importantă pentru democraţie. Păi ce treabă are preţuirea pentru un candidat cu legile României şi democraţia? Votul pentru legislativ ar trebui să se dea pe iniţiativele legislative pe care candidaţii le vor depune în Parlament şi le vor promova în următorii patru ani, respectiv pe voinţa lor politică (atenţie, voinţă individuală şi nu partinică). PC-ul are pregătite TOATE INIŢIATIVELE pe care le va promova în perioada 2013-2016? Le putem consulta undeva? Cetăţenii ar trebui să aleagă nu între oameni sau partide, că asta nu are nimic de-a face cu democraţia, ci între aceste iniţiative legislative pe care candidaţii le promovează, respectiv cetăţenii trebuie să se identifice cât mai bine cu una din voinţele politice ale candidaţilor, votând astfel iniţiative complet formulate, complet argumentate… numai bune de depus în parlament.

    Domnule Dan Voiculescu,
    Cetăţeanul Bibliotecaru vrea să-şi bazeze votul pe iniţiative… există? Eu nu vreau să mă mai trezesc nici că se închid spitalele, nici că se comasează, nici că toţi copii vor trebui să-şi plătească asigurare imediat după ce se nasc, nu mai vreau să am surprize cum că scad salariile, cum se percep contribuţii mai mari la pensii, nu mai vreau schimbări pe neaşteptate ale Codului Muncii… vreau să cunosc toate legile importante ce vor fi iniţiate în următorii patru ani ca să nu am surprize şi să votez în cunoştinţă de cauză LEGILE viitoare şi nu un candidat sau un partid ce oferă candidaţi.

    Credeţi că se poate?

  2. LECŢIA PRACTICĂ

    Pe dna Cristiana, cu toţii o votăm ,
    (Tineri şi bătrâni, copii şi mame)
    Căci numai de la ea, o să învăţăm ,
    Cum se rezistă 4 ani … de foame .

  3. Noi, romanii, avem nevoie de reprezentanti inteligenti, interesati de binele tuturor, nu doar de propriul buzunar.

  4. Asa este. Si eu suntin acest punct de vedere deoarece in prezent increderea populatiei in parlamentul Romaniei este extrem de scazuta.

  5. Parca doamna invatatoare intrase din nou in greva foamei, nu? Ceva legat de ingerintele lui Barosica de la Bruxelles in treburile Romaniei. Ce s-a intamplat cu initiativa aceea remarcabila?

  6. Pentru Maxim: Buzura e un caz special. E printre putinii „oameni” care au refuzat o astfel de candidatura. Si eu sunt curios sa-i aflu motivele

  7. Antena 3 – o sleahta de asa’zisi jurnalisti in cautarea senzationalului, niste papitoi care latra la comanda, in functie de cum bate vantu’…
    Chiar in acest moment trag pe unii la raspundere pentru utilizarea banilor publici afisand suma pe ecran cu multe 0-uri si precizand ca ca sunt lei vechi.
    Pai mey baieti, afisati si voi in euro ca doar asa sunt si preturile si facturile pe care le platim. Sau macar in afisati in lei noi ca maniera asta de exagerare nu prea va face cinste…
    Auzi la ei…
    „ce ai facut cu 9.998.240.000.000 lei vechi ?”
    si de fapt discutam de 220 mil de EUR…

    Pai mey Gadea, pe tine te-a intrebat cineva ce ai furat de iti permiti sa dai pe o pasta de dinti 14 990 000 bani vechi

    hehehe adica 14,99 lei noi …

  8. Când prostia deversează dintr-un craniu mult prea mic,
    Iritat, nevoie mare, de tornada ce se iscă din nimic,
    Nevricosul opozant se agaţă impulsiv, şi de-o scamă,
    Intuind ca bou-n jug dintr-o pânză în ulei (drept reclamă),
    Kilogramele de fân balotat. Câte paie pot avea, peste ramă…

  9. Trebuie sa recastigam increderea in Parlament si in cei care viseaza sa lucreze acolo, iar asta se poate intampla prin eliminarea incompetentilor si realegerea unor oameni inteligenti.

  10. Academicianul Giurascu este, intr-adevar un castig entru Parlamentul Romaniei. O nominalizare extrem de inspirata.

  11. Un lucru este clar. In anul 2012 – Uniunea Social Liberala va castiga alegerile deoarece are candidati capabili si competenti.

  12. Stimate domnule,Dan Voiculescu,Singura solutie reala,justificata ce poate fi verificata,care,permite RELANSAREA ECONOMIEI si SCADEREA REALA a PRETURILOR,FARA,MODIFICAREA VALORII ACCIZELOR,COTEI UNICE ,TVA si INCASRI LA BUGET,este,STIMULAREA INVESTITORULUI SI A PRODUCATORULUI DE BUNURI SI SERVICII,prin,VOINTA GUVERNULUI DE APROBA,restituirea,L U N A R A , de 100% a valorii accizelor si tva,din facturi,INAINTEA VANZARII si INCASARII FACTUREI,conform,HG,.. care permite plata tva la incasarea facturei.EXEMPLE:-1)Daca,produc,PAINE,eu,cumpar,-APA;CARBURANTI;CURENT;GAZE,FAINA,DROJDIE,SARE,… care contin accize si tva,pe care le includ in pret si le recuperez conform HG,.. la incasarea facturei. DACA,MI SE RESTITUIE 100% VALOAREA ACCIZELOR si TVA,JUSTIFICATE CU FACTURI,eu,NU MAI INCLUD IN PRET,VALOAREA ACCIZELOR SI TVA.deci,valoarea painii scade real,justificat si poate fi controlat.Valoarea accizelor si tva,permite producatorului sa reinvesteasca aceasta suma.DECI ESTE STIMULAT. -2)Daca,investesc intr-o casa,sera,fabrica,butic,TURISM,.. eu cumpar materiile prime necesare:-APA,CURENT,CARBURANTI,GAZE,ALIMENTE,… pe care le incud in pretul inevstitiei al serviciului „X”.-Daca,mi se restituie legal,100% valoarea accizelor si tva,din facturi,INSEAMNA:- STIMULAREA INVESTITORULUI,-PRETURI SCAZUTE LEGAL;CE POT FI CONTROLATE,locuri de munca,.. CONCLUZIE:-Prin VOINTA GUVERNULUI SI O BANALA OPERATIUNE CONTABILA (de intocmire de acte justificate,entru recuperarea accizelor si tva INAINTEA vanzarii produsulu sau serviciului „X”) -PRETURILE SCAD LEGAL,REAL,JUSTIFICAT,POT FI CONTROLATE,NU SCAD INCASARILE LA BUGET, se RELANSEAZA ECONOMIEA REALA. Aceasta este solutia simpla,prin care,PRETURILE SCAD JUSTIFICAT si nu prin economate sau reducere de tva.Parerea mea.-Cu stima si respect,va raman recunoscator pentru sustinerea acestei solutii,si,pentru o discutie domnul Daniel Constantin,domnul Victor Ponta.VREAU CA USL SA DOVEDEASACA;CA;ARE;SOLUTII.Buna seara.Din Bacau,Bogdan Ioan

  13. MATERIAL DIDACTIC

    – Ce ete motorina, domnule elev ?
    – Este un combustibil folosit în motoarele politice cu „autoaprindere” de tip B-B (Băsescu-Blejnar), d-le profesor.
    Profesorul, cu un gest studiat, îi arată elevului amuleta sa de la gât reprezentând 3 maimuţe ( una cu ambele mâini peste ochi, lângă ea o alta cu ambele mâini acoperindu-şi gura şi a treia cu mâinile acoperindu-şi urechile).
    – Acesta-i materialul didactic pentru lecţia de azi… cu motorina.
    – Urâtă meserie v-aţi ales, domnule, îşi zise în gând.

  14. @ Bogdan Ioan Bacau

    Domnule Bogdan Ioan, va admir (buna ?) vointa dv. de a oferi gratuit ” singura solutie reala,justificata ce poate fi verificata,care,permite RELANSAREA ECONOMIEI si SCADEREA REALA a PRETURILOR …” insa nu pot ramane impasibil nici in fata suferintei care va macina din cauza acestor grele probleme ale economiei nationale . Ar fi bine pentru toti sa fiti un pic mai calm si nu uitati, pentru sanatatea dv. , sa consumati zilnic cel putin 2,5 litri apa … fara accize dar diluata in doza corespunzatoare cu TVA in cota redusa.
    Va urez insanatosire grabnica !

  15. NIŞTE PUTINI DE VARZĂ TRECUTE PRIN ANUS

    Sunt cei care trag la răspundere conducerea peniteciarelor pentru, chipurile, favorizarea deţinutului politic profesor universitar Adrian Năstase care postează zilnic pe internet de o manieră ce-i lasă fără replică pe opozanţi.
    Academicianul Dinu Giurescu, cu cele 86 de rotaţii ale sale în jurul Soarelui, va fi o prezenţă tulburătoare în Parlamentul României, de mână cu adorata sa – Istoria.

  16. Credibilitatea parlamentului se castiga prin: legi „sanatoase”, demiterea guvernului ori de cate ori nu aplica, in mod corect, legile „sanatoase”, suspendarea presedintelui, ori de cate ori ia in deradere constitutia.
    In rest, puteti publica, la inceputul fiecarui articol pe care-l veti scrie de azi inainte, ceea ce spune „Bibliotecaru'” in prima interventie!

  17. AUTOR NECUNOSCUT

    – Mamă, Lola e zgâriată sub coadă ! O examinează ea cu pricepere, şi hotărăşte, pe loc :
    – Să n-o slobozeşti din lanţ pân’ nu-i trece „buba”. Lola era o admirabilă de 2 ani pe care mi-o dăduse, de pui, tuşa bătrână din capul satului împreună cu o poză de viţică abia înţărcată. Îmi ginise, hoaşca, slăbiciunea pentru necuvântătoare…
    A dracului bubă. Tot mai des lătra la felinarele cerului sfârşind prin a protesta urlând, aşa că i-am programat un liber condiţionat, cum s-a îndepărtat mama spre praşila doua la un loc apropiat.
    După un ceas, nemaizărind-o prin curte, privesc instinctual la locul viran de peste gard, ca s-o surprind pe Lola în linie, coadă-n coadă, cu un jigărit chior, pirpiriu, parţial năpârlit, acceptat de ea după principiul „primul venit, primul servit”.
    Peste o vreme, mama, care se pricepea la d-ale vieţii, mi se confesează cu amărăciune cum că Lola s-ar fi împuiat cu un „autor necunoscut”.
    Aşa era? Ne-am procopsit cu 5 căteluşi. Mi-am spălat păcatele cu ei până au început să mănânce, iar într-o zi însorită le-am făct cu mâna la poarta unei staţii de dezbenzinare din vârful dealului. Acolo lucrau în schimburi 4 consăteni, oameni cu inimă şi frică de… eternitate.
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………
    Cum vorba zboară, aflu că chiorul, care dăduse-n rabie, ar fi fost împuşcat de Vasile, păduraru. Sfârşitul unui autor necunoscut !

  18. DUBLĂ LOVITURĂ

    Un om ca Dinu C. Giurescu merită respect
    Şi nu cred că cineva îl bagă într-un bucluc ,
    Căci, la etatea sa, de-o să intre-n Parlament ,
    Cu siguranţă, va intra şi-n … Guiness Book .

Comentariile sunt închise.