27 COMENTARII

  1. Buna ziua! Am tot incercat prin terte persoane sa aflu adresa dvs. de e-mail si nu am reusit asa ca ma adresez direct dumeavoastra. As dori sa va scriu cateva randuri si as fi profund recunoscator daca mi-ati acorda aceasta sansa. Va multumesc anticipat!

  2. @ Dan Voiculescu

    Domnule Voiculescu,
    Toată stima pentru acest copil, el a făcut tot ceea ce trebuia să facă… dar nu aşa multă stimă pentru statul român.

    La 5 sau la 10 ani poţi să ai statutul de copil geniu. Statul român avea această îndatorire, să facă din Calin Calfa (şi alţii ca domnia sa) un copil geniu. După 18 ani problema vârstei nu se mai pune, Calin Calfa va concura de la egal cu oricare alt pianist al lumii şi va ieşi în evidenţă numai şi numai dacă va fi în top 10 pianişti la nivel mondial. Domnia sa a trecut pe lângă statutul de copil-geniu, acum trebuie să se pregătească de top 10… problema vârstei nu se mai pune. Statul român la sacrificat prin dezinteresul în a promova astfel de valori incipiente. Atenţie, nu e vorba despre bani… ci doar de simplul interes care să le aducă o popularitate mai mare, o mediatizare, o prezenţă în spaţiul web, cum a avut, de exemplu, Costel Busuioc… un start…

    Şi aş vrea să aduc aminte şi altceva. România mai are, ştiu şi eu, să spunem 100 de actori din generaţia de aur. Primăria le mai dă, când şi când, câte un stea… Pentru ei nu se găsesc măcar două filme pe an? Au ajuns să joace în telenovele (de mai bune sau mai mai slabă calitate) pentru a supravieţui financiar şi a afla lumea cumva că mai sunt în viaţă şi nu s-au stins pe tăcute. Măcar cei ce mai joacă pe scenă ar trebui înregistraţi şi difuzaţi.

    Domnul Voiculescu,
    Sunteţi, cred eu, destul de influent pe lângă fetele domniei voastre care deţin „antenele”. Nu aţi putea să le sugeraţi să difuzeze pe Antena 1 acele filme vechi româneşti ce nu le mai ştie nimeni astăzi pentru că nu au mai fost difuzate de 40-50 de ani? Sunt, este adevărat, nişte filme româneşti care se repetă iar şi iar, de câteva ori pe an… dar alte filme româneşti vechi nu se difuzează de loc… Sunt cu zecile cele pe care nu le-am văzut niciodată la TV… Chiar dacă sunt cu comunişti, cu propagandă… aş vrea să văd şi eu actorii mari ai României… Credeţi că se poate face ceva? În cea mai mare parte nu costă mare lucru, doar transpunerea lor de pe film pe DVD, că nu mai au drepturi de autor… o nimica toată. Credeţi că se poate face ceva în acest sens? Chiar şi filmele din arhiva PCR, cele cu Nicolae Ceauşescu, cu vizitele de lucru, cu Congresele… ar trebui transpuse în format electronic şi astfel păstrate pe un suport care nu se deteriorează. După cum vedeţi, ele se difuzează şi au un oarecare succes la televiziunile de ştiri, sunt totuşi parte din istoria României şi avem nevoie să cunoaştem această istorie, şi cu bune, şi cu rele… altfel prezentul ne va fi străin.

  3. CĂLIN –file din poveste

    La pian, în Viena, de-o să cânte Calfa ,
    Va fi aplaudat ca un adevărat maestru ;
    Şi mulţi vor da semnat, punând parafa ,
    Că vrăjiţi sunt de Călin … extraterestru .

  4. Un alt pariu pentru viitorul… apropiat

    TUNELUL

    Pixul – foreza antimaterie de fantastic randament, a lui Adrian Năstase, este scula secretă, aceea care-i permite să iasă, din „rezervaţie”, oricând şi neobservat, protejat de câmpul antigravitaţional secvenţial – inhibator autocomandat.
    T®ăpălagă doarme pe aşternutul politic de bălegar uman în braţe cu bretonata veşnic nesatisfăcută.Repede le sună ceasul. Ca la comandă se saltă în genuchi, ca să constate cu turbare, pe aşternut, făcute cu pixul, contururile anatomice – o vacă şi un bou !
    E clar. Opera lui Năstase. Numai el are ochelarii realităţii. Pe unde o fi ieşit !? Prin tunel, desigur.
    Dau fuga la Cotroceni şi raportează. Beţivul se urinează de râs în timp ce le arată pe stratul de Guvernator, trasat cu acelaşi pix, conturul său, de bou. Bretonata şi T®ăpălagă râd a proşti : nu sunt singuri pe lume !
    Morar declanşează cercetarea, privind în gol cu ochii lui de peşte prăjit cum se naşte un alt dosar fără probe…
    În „rezervaţie” se clădeşte o lume nouă, cu pixul – foreza antimaterie.

  5. off-topic:
    V-am vizionat aseara si azi ma amuza comentariile de la alte posturi tv dedicate.
    Pare ca „ati bagat spaima” in basisti -e ceva gen „unde dai si unde crapa”… :)

  6. Domnule Voiculescu,

    am urmarit interviul dumneavostra recent de la emisiunea „Sinteza zilei” a lui Mihai Gadea. Foarte interesant!

    Concluzia mea a fost ca vulnerabilitatea USLului si riscul de a nu putea avea dupa alegerile din decembrie premierul dorit, sta in „cozile de topor” pe care USL le poate „baga” in viitorul parlament. Pai daca „arma” lui basescu in acest razboi este abilitatea lui de „cumpara” pe cei care sunt de vanzare ma intreb de ce USLul nu identifica „cozile lor de topor” si sa le inlocuiasca cu „cozile de topor” PDL din actualul Parlament. (parlamentari PDL care nu mai figureaza pe listele electorale ARD la alegerile din decembrie). De ce propun asta?
    Cu ajutorul „cozilor de topor” PDL, USLul ar putea atinge acum in Parlament cele doua treimi necesare DEMITERII lui basescu pentru inalta tradare. Motivul? Doar renuntarea la 2 miliarde de dolari datoria istorica a Irakului fata de Romania FARA CONSULTAREA TARII, este arhisuficient pentru a demonstra inalta tradare.
    Suspendarea e buna dar si mai buna e o demitere.
    In 9 Decembrie am putea avea simultan alegeri Parlamentare si Prezidentiale.

  7. (AM)BĂS ADOR GÂGĂNŞTAIN DIALOGÂND

    Gâgănştain : Mister Ponta, dai un « puţ » la Marea Neagră ca să te fac PM pe 09.12.2012 ?
    Ponta : (Exce)lentzer, mai degrabă un « pre… ».

  8. Domnule Dan Voiculescu , de cateva zile am ajuns in capitala.Nimic nou pentru ca vin destul de des. Totusi nu am putut sa nu observ ca o mai veche problema pe care v-am sesizat-o si in trecut persista. Batrani si batrane prezentabili care cersesc sau vand ziare pentru un ban. Ii puteti intalnii in preajma ASE in intersectii. E o situatie rusinoasa pentru noi ca si popor. Intalnirea dintre generatii sa se faca astfel. Eu am 27 de ani si desi le-am dat tuturor atat cat aveam asupra mea stiu ca nu am facut decat sa le prelungesc chinul si umilinta. Imi este rusine sa ii ofer unui varstnic ce nu e un boschetar sau un om fara capatai bani pentru ca imi dau seama cat de umilitoare e situatia pentru ei. Oricare din ei ar putea fi bunicul sau bunica mea. Imi este greu sa si vorbesc despre acest lucru desi sunt o persoana cu un caracter extrem de puternic si cu o meserie care necesita o tarie de caracter peste medie. Eu v-am mai scris despre acest lucru , sunt constient ca nu puteti schimba singir nimic dar aveti o putere mult mai mare decat am eu. Sunt dispus sa ajut oricat e nevoie pentru a stopa acest fenomen. Si eu sunt intr-o situatie mai delicata dar chiar si asa sunt dispus sa v-a ofer solutii pe care dumneavoastra puteti sa le propuneti mai departe. Nu vreau sa investiti din banii proprii. Banii necesari ajutorarii acestor oameni pot fi obtinuti cu ajutorul statului. Pot sa va ofer solutii practice prin care acesti batrani sa contribuie la propria bunastare fara bani din bugetul de stat. Totusi nu pot scrie despre aceste lucruri aici. Mi-ati dovedit ca aveti putere de caracter si integritatea morala pentru a ajuta acest popor. Am vazut ca aveti si initiativa si nu ma astept sa reusiti dar macar puteti incerca si oricum puteti face mult mai multe decat pot face eu ….un simplu cetatean un muritor de rand. Pot sa va ofer solutii practice la aceasta problema si nu numai, in schimb nu vreau nimic. Imi doresc doar sa se incerce si sa se reuseasca in qceste initiative . Ceea ce doresc sa propun ca si solutie pentru acesti batrani reprezinta o investitie din partea statului ce poate fi recuperata in 3 ani aproximativ. Plus ca o sa existe beneficii si pentru alte paturi sociale in special studeti. Nu sunt bogat , dar nu pot sta cu mainile in san in timp ce istoria noastra si inaintasiii nostrii , viitorul nostru si tinerele sperante sunt batjocoriti. Sunt constient ca nu pot solutiona toate problemele acestor oameni dar macar o parte se pot rezolva. Nu ii putem salva pe toti dar trebuie sa incercam sa salvam cat mai multi.
    Cu stima si respect un tanar ce isi respecta inaintasii.
    P.S. Sticla de sampanie de la dumneavoastra a ajuns sa aibe o intrebuintare mult mai buna decat sa fie consumata de mine ;)

  9. @ marco

    Mai baietica ,totusi tu cand te mai apuci si de treaba ? Te lauzi ca ai solutii pentru multe probleme pe care ,specifici ca le oferi gratuit ca si cum cineva s-ar repezi sa te si plateasca pentru toate ineptiile tale dar bag de seama ca tu de fapt ai doar o meserie dupa cum pretinzi dar nu si o ocupatie . Nu te mai opinti atat de mult ca sa nu ti se urce tensiunea si sa-ti curga – Doamne fereste ! sange din nas . Esti mai mult decat penibil ; as zice ca aii devenit un fel de clown .

Comentariile sunt închise.