Am scris despre Fantana lui Arghezi aici, pe blog, pe 17 octombrie. Era, pe atunci, doar un proiect. Intre timp, a devenit o realitate deschisa tuturor bucurestenilor. Si e doar inceputul muncii din Oraselul Copiilor – un colt de Viena rasarit pe locul fostei inchisori Vacaresti, la doi pasi de Martisorul lui Arghezi.

 

25 COMENTARII

  1. Ce mult mi-as dori sa locuiesc in sectorul 4….si asta pentru ca poarta din ce in ce mai mult amprenta Dv., a Omului preocupat sincer de problemele cetatenilor si ale urbei. Aici, in municipiul meu, am ghinionul sa locuiesc pe una din strazile care nu este cuprinsa in planul de modernizare desi trotuarele sunt sub orice critica si nu au fost NICIODATA reabilitate fiind inca de la realizarea lor -pe vremea lui ceao- facute parca in bataie de joc. Deja tocurile de la 2 perechi de pantofi i-am rupt din graba cu care am mers in zona. Cred ca as putea face o sesizare la primarie -si nu m-ar baga nimeni in seama dar as primi numar de inregistrare cu care i-as putea da in judecata pentru a cere despagubiri, pantofii nefiind „chinezisme”. :(

    Sper ca la vara sa am un drum pana la Bucuresti si deja mi-am stabilit ce obiective voi vizita daca timpul mi-o va permite.

    Sunteti o prezenta admirabila iar Tricolorul pe care il purtati la acest eveniment Va da un farmec special. Eu mi-as dori o insigna cum e cea a dlui.M.Gadea cu tricolorul. La sediul PC din Cluj-Napoca nu are oare nimeni initiativa de a distribui astfel de insigne ? L-as intreba pe Dl.Daniel Constantin, dar e atat de ocupat…

  2. N-am vizitat-o, inca, dar, daca-i in Parcul Copiilor (de fapt, al Tineretului – Oraselul Copiilor e in parcul Tineretului, parcul Tineretului include si Palatul Copiilor), atunci fantana nu este pe locul fostei inchisori Vacaresti! Fosta inchisoare Vacaresti era pe locul actualului mall de la Big Berceni (Sun Plaza). Intrarea se facea de pe aleea Castanilor (unde este acum aleea comerciala cu acelasi nume).
    Sunt „Bercenar” de 35 de ani! Credeti-ma, ca stiu ce spun!

  3. DACĂ N-AŢI FĂCUT-O ÎNCĂ

    Puneţi această apă minunată sub sfinţenia Patriarhiei Române şi monitorizaţi-i efectele. La Boboteaza din 2013 s-ar putea organiza circuitul apei sfinţite în această locaţie, marca Dan Voiculescu.
    Arghezi, care l-a iubit pe Dumnezeu, veghiază de acolo.
    Vi se cuvine toată cinstirea, domnule.

  4. ELECTORALĂ

    Bucureştenilor din Colegiul 8, le-a zâmbit Fortuna ,
    Când Voiculescu i-a servit cu apă pură din fântână
    Şi le-a promis – dacă vor să-l mai aleagă – încă una
    Din care să curgă doar … lapte, brânză şi smântână .

  5. SUGESTIE

    « La ora de cult a clasei de fete mari, un preot bătrân, înarmat cu o damigeană de aghiazmă, le vorbeşte, cu simţire, despre iertare şi pocăinţă. În final le cere « fetelor » să ţină în mâna păcătoasă căte o ceşcuţă de apă sfinţită, observând că una dintre ele nu se supune.
    Sfioasa de lângă ea îi şopteşte părintelui cum că împricinata ţine aghiazma în cavitatea bucală… »
    Este veche gluma, anume plasată, pentru a-i sugera lui D.V. să înbutelieze mici cantităţi de apă provenită din fântâna inaugurată pentru purificarea gurilor spurcate ale unor doamne din politica românească : Rromica Urdea, Bretonata de la PE, etc.

    S-AR DA DE VIE IADULUI

    Rommica Urdea, tare-ţi vine să o toci ;
    Spurcată-i gura, duhnind a gonococi.
    Nepriponită nicidecum la creier,
    În treacăt spus, mai mic decât la greier.
    E-n aşteptare la bulău, sub oo38,
    Dosarul greu, încă puţin şi va fi copt.
    Are probleme la-nmulţire (şi cu nouă),
    Nu cade clocă-n cuib, nu face ouă.
    Gonind cu limba-n vânt după imunitate,
    S-ar da de vie Iadului, fără vreo greutate.
    Dar tot Romanul e imun la orice rrom,
    Şi de ar fi suflat pe negriciuni, cu crom.

  6. ALIENAŢI, ALINIAŢI-VĂ !(exclusiv pentru ARD)
    S-aude, Leano ?
    Eşti un jeg, Rromico. Un tratament în Cuba ţi-ar prii.

    AFLAŢI domnule Guvernator (dacă nu vă pute)

    ” Educația și îngrijirea medicală au devenit valabile pentru toți în Cuba. Statisticile UNESCO confirmă că Republica Cuba are cea mai mică rată de analfabetism din America Latină. Rata mortalității infantile este cea mai mică din regiune, îngrijirea medicală este de o calitate foarte mare iar toți cubanezii primesc lapte pe gratis până la vîrsta de șase ani. În afară de divertisment, televiziunea cubaneză transmite și cursuri la nivel de liceu pentru populația adultă. Drept recunoștință pentru eforturile sale, Castro a devenit primul șef de stat care a primit medalia Sănătate Pentru Toți de la Organizația Mondială de Sănătate pe 12 aprilie 1988”

  7. ma scuzati ca ma adresez pe aceasta cale dar inafara de cultura neoliticului sau mai bine zis incultura se poate promova cu X-Factor pe antena 1?

    inteleg ratingul si bani faptul ca e angajat sa injure ca lumea sa se poata uita si toate cele dar chiar nu e posibil sa gasiti si altceva inafara de „cheloo” ?

  8. Printre cele mai pure ape din Romania, un proiect de succes inceput de Tudor Arghezi si terminat de Dl Voiculescu, multa sanatate

  9. Felicitari Domnule Voiculescu, un proiect foarte frumos si pur, un lucru minunat facut pentru locuitorii sectorului 4 si colegiului 8

  10. PROBLEME LA BĂGARE

    ĂLA ne-a băgat în „nato”,
    ĂLA ne-a băga în „ue”,
    şi
    voi în colivie-l băgarăţi, pe ĂLA.
    ………………………………………..
    Pronunţare pripită (?!)
    Motivare după…5(cinci) luni.
    475 pagini de motivare.
    ……………………………………….
    Păi, nu e bine dom’ Guvernator !

    Notă : Rromico, meri de-ţi spală clanţa-n
    bideu.

  11. Chiar ieri am fost in parc cu sotul si cu cea mica si am vazut statuia. Cea mica, jucausa cum e, a vrut s-o luam acasa si s-o punem in sufragerie, atat de mult i-a placut. Felicitari!

  12. sectorul 4 are nevoie de o identitate, de ceva xcare sa-l faca deosebit de alte sectoare.

    CE ZICETI DE „SECTORUL CULTURII”?

  13. Sunt un locuitor al sectorului 4 si vreau sa va multumesc dvs si primarului Piedone pentru tot ce ati facut in zona noastra. Stau chiar langa parc si vreau sa va spun ca dimineata cand ies pe balcon si vad parcul imi place ceea ce vad. Multumesc!

  14. Rromica Urdea,
    Parcă mai ieri stăteai în gunuchi ca să te speli pe dinţi în bideu, şi te urcai pe taburet ca să-ţi salubrizezi podoaba-n chiuvetă.Ce de mai vreme trecu…
    Acum te-ai mai şlefuit, renunţând la taburet în favoarea pantofilor cu tocuri de 25 cm.

  15. PENTRU UN MEDIU CURAT

    Traian Băsescu – o epavă care scârţâe din toate închieturile, şi la „vânturle” UE trase de la Bucureşti. Sabordarea este singura soluţie raţională. Peste 13 zile torpila populară trasă sub linia de plutire o va trimite în istorie. Şobolanii PDL-ARD-UDMR şi târfele îngrozite se ascund în uriaşe prezervative umplute cu ipsos pentru ca după dezvelire să populeze cu falusuri pustiurile conştiinţei umane.
    Pentru un mediu curat votaţi numai candidaţii USL pe 09.12.2012.

  16. Confesiunile Guvernatorului încolţit făcute acum 5 minute :

    „Ponta vine la mine ca un pisic, iar după ce pleacă în lume îmi artă… falusul.”
    Păi, e bine domnu chestor ?
    – Din punct de vedere zic şi spun : Păi are ce arăta.

  17. PĂI DA

    „O broscuţă mai merge dar un porc e greu de înghiţit !” a zis guvernatorul în seara asta la B1tv ( se referea la VVP)
    Poporu crede, pe bune, că Guvernatorul ar înghiţi şi fecalele „porcului” numai să rămână încă 2 ani la Cotroceni.

Comentariile sunt închise.