La Multi Ani pentru 2013!

Sa fie un an fecund si linistit pentru fiecare dintre noi.

18 COMENTARII

  1. Către Măritul Soare
    aflat temporar în Capricorn
    la 10˚39′

    LA MULŢI ANI SOARE

    La Mulţi Ani Mărite Soare,
    Acum când Anul Nou răsare.
    Doar tu ai mai rămas
    Românilor- poporul de pripas.

    Ai grijă, bre, să nu te înnegreşti.
    P-acii e tare frig, prin Bucureşti.
    Suntem datori vânduţi, pe viaţă;
    Speranţa ne atârnă ca de aţă.

    Dreptatea a murit, de gălbinare
    Călcată de justiţie-n picioare.
    Prea multe am avea de spus,
    Şi despre Răsărit, dar şi despre Apus

    Dacă ne reperezi, nu ne căta la ţol.
    Ţi-o spun pe şleau : suntem în curul gol.
    Auzi ? acum umblăm urgent la Constituţie.
    De nu ne iese facem mare revoluţie.

  2. @ Dan Voiculescu

    DE- ALE GURII

    Eu mă tot framânt şi mintea-mi storc ,
    Ce ţi-as mai putea ura pentru viitorul an ,
    Decât ca “javra” ce-a-nghiţit un “porc”
    Să-nghită-n anul care vine, un …”motan” ?!
    (Chit c-ar face “miau” ca “pisicul” la gherlan )

    P.S. Scuzati, va rog, intarzierea de cateva ore cu care postez acest catren dar asa e in seara de ” Pinaltion ” :)

  3. UN AN NOU SI FRUMOS domnule Profesor.Cu DORINTA de bine !!!. Desi nu cred ca va putea fi VREODATA BINE in aceasta Romanie ,deopotriva a mea,cat si a dumneavoasta. NU atata timp cat in Minunatul palat Cotroceni ,ZACE si HUZURESTE SFIDATOR acel ce ar trebui SA SE ASCUNDA !! Facand in continuare si cu NERUSINARE pe” SEFUL” !! . Sopocaind VICLEAN, peste tot ,PRIN ZARI STRAINE, ca EL are LEGEA de PARTEA SA.!! Poate avea Legea Scrisa ; Dar cealalta lege, LEGEA PUBLICA L-a pus de Aproape de jumatate de an in afara A TOT SI A TOATE. Legea lui se numeste Legea OBRAZNICIEI, Si este Lege Comuna pentru TOTI cei ce se simt ILEGITIMI. Se zice ca 13 aduce Ghinion. Deci sper ca 2013 sa-si faca DATORIA fata de ” Ilustrul” si Samavolnicul „locatar” ; CARUIA personal si la vedere NU Ii DORESC nici un fel de „La multi ani” si nici ZILE BUNE. Asta pentru ca nu sant IPOCRIT. Pentru ca PUR SI SIMPLU NU DORESC SA SE BUCURE DE ELE !!! cu respect , Serban Dragan

  4. Referitor la gadgetul – Felixometru, ar fi frumos sa se faca si un Basescometru, sa stie lumea in ce emisiune de pe Antena 3 se pronunta numele presedintelui cel mai des.

  5. @ silviu

    INGENIOZITATE

    Mulţi dintre noi am fost mişcati profund
    (Sunt unii ce-au rămas de-a dreptul muţi)
    Cum , prin sintagma “să fie un an fecund !”
    Voiculescu a evitat să zică “să fiţi … făcuţi ! “

  6. La Multi Ani!
    Un an nou mai bun, pentru dumneavoastra, ca pentru noi nici vorba!
    Pai, bine, domnule senator, mai deunazi vorbeati despre lupta impotriva evaziunii fiscale, iar acum trimiteti firmelor mici si amarate recalculari de impozite pe profit din anul 2007, pentru c-au uitat sa depuna o declaratie? Asta-i lupta impotriva evaziunii? Am gasit astazi (cadou de Craciun, probabil) vreo cinci somatii de plata (cu poprire pe conturi) de la ANAF, cu recalculari din 2007 si pana in zilele noastre. Nu-s numai eu in situatia asta. Sunt mii de firme (ca m-am interesat intre timp). Pai, pentru exercitii inchise, pentru care exista bilanturi depuse, cu profit, cu TVA, cu contributii declarate, dumneavoastra faceti recalculari prin estimare? Eu inteleg ca legea da voie ANAF-ului sa faca impuneri prin estimari, dar asta, in mod clar, doar in cazul exercitiului in curs. Daca exercitiul e incheiat, cu toate raportarile de sfarsit de an, ce estimari mai faceti? Asta-i impozit forfetar, nu alta! Asta credeti ca trebuie facut ca sa iesim din criza? Sa supraimpozitati/amendati firmele care platesc (sau au platit acum 5 ani), sau sa colectati impozitele de la firmele care nu platesc?
    Din partea PSD-ului n-aveam nicio speranta! Ei au inventat si impozitul forfetar, iar Boc-ul l-a acceptat bucuros! Dupa creierul fiecaruia. Rezultatele se vad si astazi. Acum am vazut, pe la TV, ca in 2013 cota unica va fi pastrata. Care cota unica? Ca, daca veniti cu recalculari dupa 5 ani, cota unica devine variabila (pentru cei mici, e clar!).
    Daca din partea PSD-ului n-aveam sperante, credeam ca macar PNL-ul si PC-ul vor frana astfel de abuzuri (pentru ca asta cu recalcularea impozitului pe profit e clar o interpretare abuziva a legii).
    Se vede treaba ca nu-i nicio speranta. Ne vom afunda si mai mult in mocirla crizei.
    Dupa cum a inceput, pentru noi, cei mici, anul 2013 nu va fi in niciun caz linistit!
    „Fecund” va fi, insa, din plin! Ca am luat deja prima portie!

  7. Matematică de-a IV-a

    a)Să se afle ce suprafaţă în kmp acoperă 140 miliarde euro în bancnote de 5€.
    Bancnota de 5€ are dimensiunile de 120/62 mm
    Rezolvare :
    140.000.000.000 : 5 = 28.000.000.000 bancnote de 5€
    0,00012/0,000062 dimensiunile în km ale bancnotei de 5€
    0,00012 x 0,000062 = 0,00000000744 kmp suprafa bancnotei de 5€
    28.000.000.000 x 0,00000000744 = 208,32 kmp
    Răspuns : 208,32 kmp

    b) Câte bancnote de 5€ sunt necesare acoperirii Bucureştiului de azi care se „lamentează” pe o suprafaţă de 228 kmp ?
    Răspuns : 30.645161200 bancnote de 5€ ; rezultă din (228 : 0,00000000744)

    c) Cât se mai poate îndatora România peste cele 140 miliarde euro pentru a acoperii în întregime suprafaţa Bucureştiului cu bancnote de 5€ ?
    Răspuns: 13.225.8o6.000€ ; rezultă din (30.645.161.200 – 28.000.000.000).5

    Concluzie: Vindem Bucureştiul, scăpând şi de clasa politică, după care o dăm în „naţionalizare liber consimţită”.

  8. FUG MUŞTELE

    – Ce se va întâmpla după ce ministrul Maria Grapini îi aruncat frunza Elenei Udrea ?
    – Fug muştele de sub frunză.

  9. JOI, 3 IANUARIE 2013

    Va fi 2013 anul schimbarii paradigmei ?
    „Patria se cheama poporul, iar nu tagma jefuitorilor! ”
    Tudor Vladimirescu

    Cu siguranta ca si maestrul Nicolaescu a fost de acord cu aceasta lozinca atunci cand s-a alaturat Revolutiei. Si a luptat pentru libertate, dreptate si o alta lume, mai buna. Daca a reusit sau nu, are cine sa judece, mai ales din prisma indragitei dumisale meserii, regia.
    Dar, despre cei disparuti, numai bine! Dumnezeu sa-l odihneasca !

    Gandurile de astazi nu sunt legate de disparitia unui alt mare corifeu al cine-
    matografiei romanesti. Informatia am primit-o in aceasta dimineata, ca orice simplu cetatean.

    Intr-o tura geroasa si anosta dar greu suportabila, din lipsa oricarei preocupari pentru factorul uman, am reusit sa gandesc. Iar gandurile au fost legate de o stare, bascalioasa as spune, dar caracteristica epocii pregatite de toti cei care, urmarind desavarsirea Revolutiei, au uitat cui trebuia sa serveasca aceasta. Si stare respectiva este data de ADEVARUL trist, dar real, transpus in sloganul: „DE PROMISIUNI AM PODUL PLIN”.

    Nu stiu daca este cineva care sa nu fi fost afectat de acest adevar. Si nu cred ca a avut alte reactii decat de repulsie si revolta.

    Tocmai la aceasta stare am meditat, deci, in timpul primei ture de serviciu in anul 2013, sau 2012 + 1, cum il transcriu superstitiosii. De fapt nu la starea propriu-zisa, ci la asteptarile pe care le avem, cu totii, de la EI, alesii si numitii de pe toate palierele PUTERILOR STATULUI.

    Sa ma explic.

    Asa cum se poate subintelege, sloganul de mai sus ne aminteste cat bine ne fac VORBELE. De care nu s-a facut risipa in nici o campanie, electorala sau de oricare alta natura, si in nici o incercare de schimbare, de peste 23 de ani.

    De aceea, stiind citatul latin „FACTS, NON VERBA !” (fapte, nu vorbe), mi-am dat seama ca ACEASTA SCHIMBARE DE PARADIGMA este realitatea pe care o asteptam de la EI, in A.D. 2013.

    Fara fapte, societatea omeneasca nu ar fi ajuns la nivelul de astazi. Istoria o demonstreaza din plin, de la raspandirea crestinismului la cucerirea spatiului cosmic. Daca un vizionar nu si-ar fi transpus planurile, gandurile, vorbele in fapte probabil ca astazi nu mai postam aici (ca un simplu exemplu). Dupa cum spunea Hacob Paronian: „Nu vă lăsaţi înşelaţi de aparenţe, de vorbe; judecaţi după fapte şi veţi fi siguri că, de veţi căuta un sculptor, nu veţi da peste un tăietor de lemne.”

    De aceea, meditand la FAPTELE, pe care mai marii nostri ni le cer noua, am inteles ca, de fapt, in anul 2013 si urmatorii, EI trebuie sa demonstreze, PRIN FAPTE, ceea ce este atat de important in rezolvarea gravelor probleme cu care se confrunta PATRIA. Aceasta este marea schimbare, si de fapt SINGURA pe care, cel putin eu, o astept de la TOTI alesii si numitii nostri.

    Sau, ca sa-l parafrazez pe J.F.Kennedy, le-as traduce sloganul sau celebru „Nu intrebati ce poate sa faca tara pentru voi, intrebati-va ce puteti face voi pentru tara” astfel :

    Nu va intrebati cum va poate sustine poporul mai mult in atingerea planurilor voastre (adica cum sa-l sugeti si sa-l jecmaniti), intrebati-va ce TREBUIE sa faceti VOI pentru prosperitatea POPORULUI (patriei, norodului, daca vreti) !

    LA MULTI ANI !

  10. Nen-tule, ce te-aş ruga eu pe dumneata: să le ceri celor de la Intact – băieţii cu Antenele – să le PLĂTEASCĂ celor de la RCS-RDS să-i reintroducă în grilă!!! Bine, nu cât ceruseră ei de la RCS ca să-i transmită, numa’ o parte… :D Pe mine, personal – din nefericire – nu mă interesează ce se întâmplă cu banii ăia şi care sunt regulile de transmisie prin cablu – deoarece echipamentu de transmisie e al cui e; pe mine mă interesează ca toată lumea să beneficieze, în măsura în care doreşte, de tot ce există pe piaţă.
    P. S.: Îmi place de băieţii de la RCS-RDS că încearcă să deie „ceva frumos” lumii la un preţ mai mult decât rezonabil. :)

  11. Domnule Senator. Ma numesc Raduta Camil cu domiciliul in bucuresti, strada Straduintei nr:10 bl:R20 sc:A et:5 ap:24 sector 4. Din anul 2000 am ramas singur caci Dumnezeu m-ia luat tovarasul meu de viata dupa 40 de ani,sant bolnav, sant singur si la ora actuala am nevoie de insotitor.Dupa ce ca sunt asa bolnav merg in doua carje, in luna decembrie 2012 mam pomenit cu un individ care a citit contuarul de lumina si m-ia cerut ultima factura de plata, eu mergand greu nu stiu cum sa intamplat ca aveam si eu in casa 700 de lei si acest nenorocit mia furat toti bani.Imi este jena sa spun caci la ora actuala am nevoie de operatii la ambi genunchi pentru a mise pune proteze, nu stiu cat poate sa coste operatia si din acest motiv apelez la dumneavoastra si prin dumneavoastra la antena 3 daca pot sa fiu ajutat material. Nu am cerut niciodata ajutor de la nimeni si din aceasta cauza pentru mine este cea mai mare rusine, alaturat va depun si o iesire din spital.As vrea o audienta din partea dumneavoastra dar nu pot sa merg.Ce spun eu aicea fata de cat as avea sa va povestesc aicea nu este vorba nici de doua minute. Cu respect astept raspuns de la dumneavoastra. Care ar fi modalidatea sa pot vorbi cu dumneavoastra personal.Sunt la frumoasa varsta care pe 26 martie 2013 inplinesc 80 de ani. Imicer scuze pentru deranj.

Comentariile sunt închise.