Avem in pregatire, pentru sectorul 4, o serie de proiecte dedicate sportului pentru toti; sportului deschis copiilor si tinerilor – ca alternativa la factori de risc precum drogurile – dar si senorilor, de pilda – ca alternativa la un stil de viata sedentar.

As vrea sa va intreb daca, din acest punct de vedere, aveti idei sau cunoasteti proiecte deja aplicate in orase din Romania prin care orice amator de miscare are acces la spatii si baze sportive deschise?

Cum ar trebui sa arate un astfel de spatiu? Ce nu ar trebui sa lipseasca si ce prisoseste?

10 COMENTARII

  1. FANATIC SPORT

    Luând mogulul taurul de coarne ,
    Va finanţa proiecte pentru sport ;
    Şi e decis să nu se mai întoarne ,
    Chiar de ştie că … taurul e mort .

  2. Activitatea fizica nu contribuie doar la mentinerea greutatii corporale normale si la prevenirea afectiunilor coronariene sau a diabetului melitus, ci si la reducerea stresului, anxietatii, imbunatatirii respectului de sine si dezvoltarea sanatoasa a sistemului muscular si osos.

  3. Buna ziua domnule Profesor. Imi cer iertare ca nu ma pricep la sport. Dar orice veti face pentru acesta sant sigura ca va fi un plus pentru cetateni. Am insa altceva de spus. Aseara tarziu am accesat pagina dvs. de ieri. Un comentariu de o violenta caineasca apartinand unui provocator impertinent mi-a atras indata atentia. Este semnat : Unul bun nu ca voi !!! ( postarea numarul 30 ) . Am citit si replicile riguroase, taioase,la obiect,dar si ironice ale domnului Serban Dragan, un comentator pe care il apreciez extrem de mult. Dorind si eu sa dau o replica acestei josnice amenintari , aceasta nu a mai aparut. As ruga administratorul paginii sa lase linia de comunicare mai mult timp deschisa ; multe persoane au timpul limitat, nu pot fi atat de prompti. Cat despre nemernicia basistului de ieri , spun ca nu trebuie sa cedam. Acesti oameni nu urmaresc decat sa ne fure libertatea. Aceea pe care domnia voastra v-ati straduit enorm sa ne-o redati. Nu va temeti de securitatea lui basescu numita de el ” justitie” !! faceti apel la popor, si sigur acesta va sari pentru dumneavoastra !!! / Cu cea mai mare admiratie, ing. Li Iolanda Popovici

  4. Ar fi o initiativa cu adevarat necesara, cu atat mai mult cu cat in scoli se face din ce in ce mai putin sport.

  5. Miscarea, in special cea care ne ajuta sa ne punem in actiune cat mai multe grupe de muschi (dans, aerobic, gimnastica etc), ne ajuta sa ne mentinem tineri.

  6. Intradevar, e bine sa practicam un sport la orice varsta. Problema e ca azi nu se mai face sport nici macar la scoala. Ce sa mai spunem atunci cand profesorii de sport, in loc sa- invete cat de important este sportului pentru trup si minte, le adreseaza tot felul de injurii pe care chiar nu pot sa le reproduc. Un alt aspect ar fi lipsa unei baze sportive. Fiul meu vrea sa devina un renumit fotbalist inteligent. Ne straduim sa aiba tot ce-i este necesr pentru a fi cel mai bun din clasa si el se straduieste sa fie la nivelul asteptarilor noastre. Antrenorul de fotbal au dus echipa lui pe primul loc din judet. Insa pana la una dintre salile in care se antreneaza iarna au de mers aproximativ 2 km pe jos, La cealalta sala din centrul orasului, nu au acces intotdeauna. Este un orasel mic, de provincie, dar asta nu inseamna ca, copiii nostri au drepturi mai putine.
    In ceea ce priveste activitatea sportiva a seniorilor…e egala cu ZERO. Probabil ca sunt destui care ar vrea sa practice si alt sport decat sedentarismul, dar din pacate in Simeria sansele sunt minime.

    Cu reala consideratie, Cristina Abrudean

  7. @ dobosieru…:)) o wiesana ceva?….ti-e foame?

    in loc sa dau cu sapa in gradina
    ca-s un fomist fara egal
    scriu epigrame pentru un bol de margarina
    sa ma trimita Base la Canal.

  8. Atunci cand nu gasim alte variante, noi la Galati(dar nu numai) apelam la Directorii Scolior care au Sali de Sport. Eu sunt intr-o echipa care se ocupa de sah, atat de performanta cat si de masa, si pentru noi este un pic mai simplu cu spatiul, intrucat sahul se poate juca si in salile de curs.
    Spatiile desigur trebuie sa fie cat mai mari, curate si sa fie incalzite iarna si racoroase vara; logistica poate fi asigurata de Cluburile Sportive de specialitate…

  9. @ BAsESCU SEFU` VOSTRU poz.8

    Sărind precum o proastă, din latrină ,
    În chinuitul tău catren, m-ai criticat ;
    Păcat, că ţi-aş fi dat şi ţie margarină ,
    De nu mâncai, atât de mult … rahat .

Comentariile sunt închise.