Cum vi se par primele luni din Guvernarea USL pe baza unei majoritati solide? Sunteti multumiti? Nemultumiti?

Ce s-a schimbat si ce a ramas imobil?

28 COMENTARII

  1. LA 180˚ DAR FĂRĂ « ORGASM »

    Starea sufletească a naţiunii, în condiţiile guvernării USL, este la 180˚ faţă de idioata şi falimentara Boc-Băsescu, dar lipseşte « orgasmul », la care nu putem spera fără eliminarea din viaţa socială a ruşinii naţionale – nemernicul de Traian Băsescu.
    Chiar şi-n condiţiile coabitării impuse, trebuie izolată total acestă momâie, obligat să hiberneze în haznaua pe care singur ş-a dorit-o.
    Ponta, autenticul ministru de exteior trebuie să tranşeze în favoarea dorinţei populare, înscăunarea unor veritabili justiţiari la Procurorul General şi DNA. Greva de azi a judecătorilor trebuie valorificată ca una dintre cele mai importante mişcări din istoria justiţiei româneşti. Trebuie format un lanţ popular protector al acestor cavaleri ai onoarei, cinstei şi dreptăţii.
    Trebuie lipite afişe cu « jigodismele Haineală » recuperate de pe telefonul mobil, în ţară şi, musai, la Bruxelles.
    Suntem aproape de cea mai mare explozie populară, care poate deveni de necontrolat dacă nu se stinge cu « sânge » setea de dreptate a neamului românesc, greu încercat în ultimii 23 de ani.

  2. Dacă pe timpul guvernării portocalii-băsiste, buzunarele românilor erau ciuruite ca roase de un batalion de şoareci hamesiti, guvernul USL a reuşit cât de cât să le peticească şi astfel cei mulţi şi nevoiaşi au mai putut să-şi ţină amărâtul de creiţar, fără ca acesta să cadă în „NOROIUL VIEŢII ACTUALE”.
    Ceea ce ne provoacă nemulţumiri este faptul că „CIURUITORUL ŞEF” a rămas lipit de jilţul prezidenţial, continuând fără pic de jenă abuzurile care au adâncit societatea românească în marasul economico-financiar şi se pare că speranţele noastre de a scăpa de această termită veşnic flămândă s-au dus pe „APA SÂMBETEI”.
    Populaţia de vârsta a treia încă mai speră să apuce să-l vadă pe „CĂLĂUL TUTUROR ROMÂNILOR” luându-şi bocceluţa în vârf de băţ şi să se ducă unde a „ÎNŢĂRCAT DRACUL IAPA”, pentru a ni se îmbunătăţi traiul şi a răsufla uşuraţi că am scăpat de cel ce se crede a fi „CEAUŞESCU DOI”.

  3. Mai sunt cateva luni si se implineste 1 an de cand ne conduce dl Ponta. Asteptarile multoara nu s-au concretizat. Important e ca isi doreste sa schimbe ceva.

  4. CĂPITANUL VAL – VÂRTEJ

    « http://stirileprotv.ro/stiri/politic/moment-neasteptat-la-sedinta-de-bilant-a-mapn-traian-basescu-a-parasit-sala-fara-nicio-declaratie.html
    Moment inedit la sedinta de bilant de ieri a Ministerului Apararii. Imediat dupa ce intrevederea cu usile inchise s-a terminat, presedintele a plecat val-vartej fara sa faca nici o declaratie. »

    La câteva minute Administraţia Prezidenţială a motivat comportamentul Guvrnatorului prin apariţia unei crize spontane de inteligenţă care necesita depresurizare craniană de tip alcoolic în baro-clinica Palatului Cotroceni.
    Pentru răutăcioşi s-a dat şi explicaţia suplimentară că n-ar fi fost vorba de îndemnul patriotic : Ieşi afară, etc…

  5. Nu uitati de prioritatea zero : trimiterea hotilor/coruptiilor portocalii in justitie. Aceasta sete a romanului pentru DREPTATE este mai mare ca orice satisfactie materiala.

  6. PE SCURT

    Guvernul USL călare pe cai mari,
    Ajuns în şa prin anonimii universitari,
    N-ar trebui, nicicum, să fie mulţumit
    Când are-n faţă un popor nemulţumit
    De preapuţinul, greu şi chinuit realizat,
    De faptul că Băsescu nu este demolat,
    Că Udrea şi aţi hoţi nu sunt în puşcărie,
    Că tot ce s-a furat continuă la ei să fie.

  7. cu siguranta e loc si de mai bine sunt multe chestiuni ramase inca nerezolvate….speram ca guv ponta sa fie unul eficient

  8. Oricum e mult mai bine decat pe vremea boc-boc-ungureanu. Nici macar nu se compara! Dar pana la „bine”, mai avem ceva… E nevoie de timp ca sa „curete” tara de pata oranj!

  9. Nu,domnule profesor. N-am de ce sa fiu multumit. Aceste cateva „luni ale „guvernarii noastre” nu mi-au indus sentimentul „fericirii” .Am certa convingere ca nici domnia voastra nu are motive solide de extaz. Desigur,discursul meu poate parea excesiv de abstract.Aceasta deoarece nu problemele materiale mi-au indus aversiunea si furia vis-a-vis de regimul Traian Basescu. Am stat 14 ani in Canada,provin dintr-o familie veche si bine situata, nu nemultumiri de tip fiscal sau altele asemanatoare imi provoaca angoase. Ci altceva. Lucruri cu adevarat INGRIJORATOARE,domnule profesor. In esenta NU VAD progrese substantiale in Dislocarea acestui regim,cel mai stricator,cel mai antinational si ruinator pe care l-a avut Romania moderna,de la Barbu Catargiu incoace.Spre deosebire de diversi politicieni si analisti, eu n-am avut si nu am Naivitati. Devoalarea si Distructia acestui Stat Totalitar construit de Basescu nu este un lucru Facil. Basescu n-a fost doar opt ani la putere. Infiltrarea acestuia in structura statului Roman isi are origini vechi. Fara dubiu,din perioada Anvers-ului.Nefiind o fiinta inclinata spre aventurisme,NU cer minuni.Pun insa o intrebare cu un grad enorm de sensibilitate. Care nu este nici aberata,nici exagerata. Asadar : DISTRUCTIILE poruncite de Basescu Traian ,subrezirea pozitiei europene (si nu numai !!) a statului Roman facuta cu AJUTORUL FATIS al unor forte din exteriorul Romaniei CE TIP DE CARACTER AU ???? Anume : este vorba „doar” de o manevra politica abjecta avand drept speranta si rezultat NUMAI SUPRAVIETUIREA politica ? Sau ,infinit MAI GRAV ,Traian Basescu si servitorii sai , (din care Monica-Beria-Macovei este doar personajul vizibil) ACTIONEAZA IN SERVICIU COMANDAT ,ca angajati fideli ai unor forte straine ,oculte sau sau mai la vedere ?? Cu scopul CLAR de a slabi pana la anihilare coerenta interna a Romaniei ?
    Acesasta este o situatie ce se cere descifrata, oricate resurse ar implica. Sincer,am o senzatie, difuza inca. Provenita din perioada referendumului de asta vara. Atunci am simtit, palpabil aproape , ca pe aici MISUNA prin Colturi si Umbre, diverse Puteri si Influente subterane ce ne sunt OSTILE noua tuturor. Aici nu incap „dovezi”. Lucruri de soiul asta le simti sau nu. In ceeace ma priveste,am convingerea ca nu ma insel. Ca structura umana ma definesc a fi rational si cartezian. Nu am inclinatii spre ciudatenii si fapte supranaturale. Insa , bunicul meu a activat 20 de ani (1924-1944) in Biroul 2 al Marelui Stat Major( Contrainformatiile Armatei Regale Romane).Cunosc in detaliu problemele Romaniei din acea epoca. In aceste chestiuni, nu prea sunt noutati.Ce se face,s-a mai facut ! Statele in general,si marile puteri in special, aplica aceleasi bine rodate legi de fier,urmarindu-si interesele proprii. Care pot fi divergente vointei romanilor. Chiar FOARTE DIVERGENTE.
    Cunoscandu-va ca un iubitor de tara ,DEMN si DISCRET, v-am adresat aceste temeri. In ceeace ma priveste, eu am fost educat in CULTUL ACESTEI TARI. Pentru multi dintre concetateni ,
    sper totusi ca nu FOARTE MULTI, aceste atitudini sunt revolute si neinteresante. Dar nu si pentru domnia voastra, domnule Profesor.
    Apreciez enorm intrebarea ce ati postat-o astazi pe forum.Este exact ce asteptam de la dumneavoastra.Pentru aceasta,aveti intreaga mea gratitudine… Am insa o vaga tristete : Pacat ca ati fost singurul ce a facut aceasta.///
    In rest,va doresc tot binele din lume , Serban

  10. NIci o realizare politica nu are valoare atata timp cat basescu uzurpa si saboteaza romania.Nu va fi nici liniste , nici speranta cu infractorul acesta jucand in continuare tontoroiul peste vietile noastre.

  11. Domnule Profesor , parerea mea despre Basescu Traian este aceasta :
    Puterea acestui individ nu a rezidat in CALITATILE lui. Ci in SLABICIUNEA si LIPSA de HOTARARE a adversarilor sai.Uneori,si a Lasitatii acestora.
    Pana si „calitatile” Negative ale individului Basescu sunt doar Mediocre. Viclenia sa ,pe care unii o denumesc”geniala” o poti gasi la toata PEGRA zacatoare prin diverse porturi din lumea larga. Nu are nimic special. E o tampenie sa afirmi ca Basescu este vreun subtil al „Mariilor combinatii” , ceva asemanator lui Joseph Fouche.Are doar uzanta inselatoriei ,proprie interlopului de joasa speta.Lipsa sa de onoare, batjocorirea cuvantului dat, sunt prezente in lumea pungasilor de categorie inferioara. Nici macar la inaltimea escrocului-sovietic-ratat , pe numele lui OSTAP BENDER nu s-a ridicat Basescul ! Da-da,acela din romanele lui ILF si PETROV.Cat despre faptul ca Basescu ar fi „diabolic”,prostie mai crasa e greu de sustinut.
    Avem o sursa perfect valabila ; nu cred ca s-ar gasi una mai riguroasa : FAUST,de Johann Wolfgang Goethe ! Dracul, functionand sub numele „civil” de MEPHISTO , este prezentat drept PRINTUL CUNOASTERII. Cel ce stie-totul , pe pamant si sub pamant. Cu aceasta l-a atras pe Doctorul Faust ,nu cu altceva. Poate cineva sustine ca Basescu prezinta calitati de tipul asta ?? Faptul ca e „DOCTORUL” Elenei Udrea il genializeaza ?? O fi avand el cu servitoarea Beria-Macovei discutii TAINICE, INITIATICE, de Shamani ??
    Desigur , nu-i neg lui Basescu nici TICALOSIA,nici RAUTATEA CONGENITALA, nici DUSMANIA ce-o poarta concetatenilor pe care a jurat sa-i reprezinte. Asadar nici SPERJURUL. Dar toate acestea nu sunt CALITATI , nici generale,nici politice. Vorbesc doar de caracterul ABOMINABIL al personajului.
    In incheiere ,afirm urmatoarele : Este o eroare grava,prosteasca, sa-ti SUB-APRECIEZI adversarul ;o poti face doar daca esti INFANTIL.
    A-l SUPRA-APRECIA insa, este semnul SLABICIUNII. Care oricand,pe negandite, se poate preface in LASITATE. //// .Serban

  12. ZEFIR

    Românii-s fericiţi cu USL la guvernare ,
    Recunoscând cu toţii o maximă schimbare ;
    Căci deşi, la fel, le suflă vântu-n buzunare ,
    Ei simt un aer proaspăt … de coabitare .

  13. Lucrurile se misca oarecum intr-o alta directie dar extrem, extrem de incet. Sunt lucruri care ma multumesc si unele care nu-mi plac (la capitolul asta va dau doua exemple: regionalizarea cu toate necunoscutele ei si incercarea de privatizare a tot ce nu au reusit pedeleprele, gen Hidroelectrica). Ce a ramas imobil (pare lipit cu super glue) e basescu!

  14. ARMATA E CU NOI

    – Ostaş, care este diferenţa dintre un judecător şi Hayneală ?
    – Între picioare, să trăiţi ! primul e patruped (cum zice a doua) iar a doua, reptilă (cum nu zice prima).

  15. @ Regina Buburuza,
    USL-ul s-a caznit pentru a-l „detrona” pe Basilica, dar din cauza lipiciului cu ajutorul caruia si-a lipit bucile oranj de jiltul Cotroceni-ului, nu poate fi dat jos, decat daca gasiti dvs o „substanta antilipinol” care sa dea si rezultatele dorite de cei multi si rupti in „tur” (cum ne alinta portocalii)…. Concluzie, este foarte usor sa judeci pe cel ce se lupta cu „Balaurul palavragiu”, folosindu-se de o biata „scobitoare” !

  16. RĂSPUNS ANAGRAMAT

    Din anagrama cuvântului sugerat M U L T U M I T I rezultă răspunsul : MUT, UMILIT.
    Se pare că cam aşa ar fi…

  17. Se schimba doar numele, personajele sunt aceleasi. udrea inlocuita cu dragnea, morar cu magyar de la fara frecventa…..

    O schimbare reala se va intampla atunci cand ponta si grupul de la Cluj vor fi debarcati de la conducerea PSD. USL e o constructie mamut cladita pe nisipuri miscatoare. Nu se poate construi nimic solid prin coabitare, complicitate si blat pe fata. Nici jena nu mai au. Nici ponta nici ioan rus.

  18. MOTIVAREA DECIZIEI PUTEA FI DATĂ ŞI PE 32 FEBRUARIE 2013 DACĂ NU SE ARĂTA BARONEASA
    http://stirileprotv.ro/stiri/politic/js4-lucrarea-stiintifica-a-lui-adrian-nastase-in-acord-cu-legea-cele-45-de-zile-acordate-corect.html

    « Cele 8 luni de detentie pe care trebuia sa le execute obligatoriu s-au scurs, dar fostul premier n-a parasit celula. Si nu stie deocamdata cand se va intampla acest lucru. Procurorii anticoruptie au atacat sentinta judecatorilor care au stabilit ca Nastase poate fi pus in libertate.
    Judecatoria sectorului 4 a stabilit pe 12 februarie ca Adrian Nastase poate fi eliberat: „Instanta apreciaza ca timpul executat din pedeapsa este suficient pentru ca detinutul sa isi insuseasca scopul preventiv si educativ al acesteia, astfel incat pe viitor sa nu mai comita si alte fapte infractionale”, se arata in motivarea deciziei, data astazi publicitatii.
    Judecatorul recunoaste ca fostul premier a indeplinit toate conditiile pentru a putea fi eliberat inainte de termen: a executat o treime din pedeapsa, adica cele opt luni, ba chiar a castigat alte 45 de zile de libertate scriind o lucrare stiintifica despre rolul Romaniei in Uniunea Europeana. Fostului premier i se recunosc si calitatile de dascal, pentru ca a participat la programele de educare a detinutilor de la Jilava.
    „Instanta retine ca este indeplinita si conditia dovezilor temeinice de indreptare, concluzie ce rezulta din aceeasi caracterizare care releva participarea constanta a condamnatului la nu mai putin de 17 programe educationale pe parcursul carora s-a implicat in actiuni de instruire si influentare pozitiva a celorlalte persoane private de libertate.”

    Chiar daca judecatorul a fost de acord cu eliberarea, procurorii au atacat decizia.
    Procurorii DNA se opun eliberarii conditionate a lui Nastase si pentru ca au declarat recurs impotriva sentintei Judecatoriei Sectorului 4 vor trebui sa spuna si care sunt motivele. Cert este ca motivarea recursului nu este limitata in timp asa ca nimeni nu stie cand va ajunge dosarul fostului premier la Tribunalul Bucurest.
    „Se asteapta ca dna-ul sa fie civilizat si sa urgenteze recursul, pentru ca in cateva zile sa se termine totul”, a declarat Dan Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase.
    Adrian Nastase va fi eliberat abia in momentul in care va avea parte de o decizie judecatoreasca favorabila definitiva.”
    ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
    Azi Băsescu Traian era la Vie(na) constatând că « Strugurii sunt acri ». Sau o fi aflat că Adrian Năstase va fi liber mersi, la Zambaccian, încă de duminică 03.03.2013

  19. Toate masurile economice luate pana acum sunt gresite.
    In 6 luni, maxim 1 an, veti vedea.
    La fel de proasta guvernarea ca si cea PDL: supraimpozitarea saraciei.
    Cand PDL-ul (cu PSD-ul impreuna) a introdus impozitul forfetar, o gramada de imbecili au spus: „-Las’ sa-i arda, mama lor de patroni!”.
    Dupa 1 an de zile, pentru multi dintre acestia, a venit asa zisa reducere cu 25% a salariului (care, in unele cazuri, a fost de 40%).
    Acum s-a introdus forfetarul de 3 %.
    Adica, o firma mare are voie sa nu aiba profit, o firma mica n-are voie.
    Vorbim dupa 1 an.

Comentariile sunt închise.