In ultima perioada, mai multe mijloace de informare in masa au desfasurat o ampla campanie de presa referitoare la un dosar aflat in faza de judecata, in care este inclus si numele meu.

Exemplu: Evenimentul zilei a publicat, in editia tiparita si in cea online, in intervalul 15 ianuarie – 4 februarie 2013, peste 80 de articole referitoare la acest dosar.

In toate aceste interventii s-au prezentat repetitiv si tendentios date partiale din dosar (exclusiv pozitia uneia dintre parti – D.N.A.) inducand opiniei publice si magistratilor un anumit sens in care ar trebui evaluata si judecata cauza.

Desi am fost direct vizat de aceasta campanie denigratoare, am refuzat categoric sa comentez pe marginea continutului dosarului si nu am prezentat public nici macar documente obiective, de importanta fundamentala, precum expertiza solicitata de instanta, care consemneaza ca nu exista niciun prejudiciu in dosarul supus judecatii.

In aceste conditii, dincolo de situatia punctuala a unui dosar in care deficitul de imagine cauzat de abordarile partizane mentionate este deja creat, solicit Consiliului Superior al Magistraturii sa adopte o pozitie oficiala referitoare la criteriile pe care toate institutiile de presa ar trebui sa le asume atunci cand se refera la dosare aflate in stare de judecata, respectand evident libertatea presei si dreptul publicului la o informare corecta si completa.

Va propun sa evaluati obiectiv aceasta solicitare, dincolo de orice potentiale raportari subiective la tema sau la persoanele implicate.

Consider ca acest demers, care ar raspunde si preocuparilor Comisiei Europene, ar fi deosebit de util pentru magistrati si justitiabili, consolidand increderea in actul de justitie.

34 COMENTARII

  1. Asa este dl Dan Voiculescu. Justitia ii apara pe smecheri. Cand s-a dat legea cu centura de siguranta obligatorie, in ziua publicarii in monitorul oficial m-a oprit un politist si m-a amendat. In timp ce-mi se scria procesul verbal a trecut si primarul orasului pe langa noi tot fara centura, s-a salutat cu politistul si a mers mai departe. In Delta Dunarii smecherii vaneaza fara nici o problema, eu daca as face lucrul asta sigur as fi potcovit. JUSTITIE NU EXISTA. Vrem libertate!!! Dreptate putem sa ne facem si singuri la o adica. Subscriu la demersul d-voastra si imi doresc foarte mult si eu: „Sa fim lasati in PACE!!!” .

  2. Să ne băgăm cifrele 5 6 7 8 din MANIPULARE în seriozitatea acelei justiţii, care în spiritul MCV mijloceşte această porcărie !

  3. @ Dan Voiculescu

    MERGI PE SCURTĂTURĂ !

    La CSM, nici n-ai cui cere socoteală ,
    Căci nu e decât un cuib de derbedei ;
    Deci nu-i scrie lui Schmidt Hăineală ,
    Ci stăpânei sale … Monika Makovei !

  4. cat de mult te preocupa soarta poporului ? atat de putin incat sa-l terfeliti si sa imingeti oamenii la disperare , sa va fie rusine , modul in care folositi televiziunea e unul josnic de dezinformare, neprofesionalism si dezbinare , sa va fie rusine

  5. ® CU RUGĂCIUNI SE MERGE PRIN CÂMPUL DE MINE

    Cu rugăciuni se merge prin câmpul mine.
    Astăzi, ca niciodată voi fi alăturea de tine
    Privind spre Cer, încrezător, aşa cum se cuvine.
    Suntem o droaie alăturea, convinşi că va fi bine.

  6. Unei doamne (din CSM) făr’de Domnul

    Când fama-ceia antisex, cu floacele pe cap,
    Priveşte miei nevinovaţi cu mutra-i de satrap,
    Mă-ntreb Părinte drag : – cu ce-am păcătuit
    Noi cei din Burebista, ajuns poporul hăituit ?

    PS : « Hai nea la » piaţă, că mi-e greaţă !

  7. Raspuns pt adrian canada – se pare ca nu esti suficient de bine documentat. Voiculescu este printre singurii politicieni din Romania care este alaturi de cetatenii acestei tari si ii sprijina pe acestia in rezolvarea problemelor. Oare cati politicieni romani mai fac acest lucru ?????????????

  8. Pe Voiculescu chiar il preocupa soarta poporului spre deosebire de Basescu care nu a facut nimic pentru Romania.

  9. Domnule presedinte Dan Voiculescu,
    Se implinesc 2 ani de la infiintarea USL. Eu nu am uitat ca dumneavoastra ati fost politicianul care a propus acesta alianta.

    Ce scriam eu pe blog in 29 ianuarie 2010:
    Pe blogul presedintelui de onoare al Partidului Conservator, domnul Dan Voiculescu am gasit un articol deosebit de interesant despre necesitatea crearii unei Aliante Social Liberale.
    Alianta Social Liberala este posibila si necesara
    In acest moment, in Romania, Traian Basescu prin intermediul PDL-ului controleaza Guvernul, Parlamentul, Ministerul Public şi serviciile secrete.
    Dupa cum stim cu totii Basescu incearca sa isi subordeneze si puterea judecatoreasca.
    Cei tineri nu intuiesc gravitatea situatiei. Cei trecuti de 35 de ani, care au prins ani buni de comunism inteleg mai usor spre ce ne indreptam. Pericolul ca un singur partid sa detina intreaga putere in Romania este real si nu trebuie neglijat.
    Pentru salvarea democratiei actuala opozitie trebuie sa actioneze unitar.

    http://theodora0303.wordpress.com/2010/01/29/alianta-social-liberala-este-posibila-si-necesara/

    Pentru cei care au uitat, acesta este apelul dumneavoastra:

    Scrisoare deschisă: Alianţa Social Liberală. Acum!

    http://danvoiculescu.net/blog/2010/01/scrisoare-deschisa-alianta-social-liberala-acum/

  10. @adriancanada sa fim seriosi dezinformarea e in partea cealalt la b1 cat despre soarta poporului intreaba-l pe basescu si boc….

  11. :::: Domnule Profesor,
    Apelul dumneavoastra catre CSM va ramane si fara vre-un raspuns , si ,mai ales fara vreo actiune REPARATORIE. Acesta structura politica a regimului Basescu Traian , are , prin persoane „ALESE RIGUROS” , de tipul Haineala si Danilet un rol CLAR. Acela de a Intari si perpetua Puterea SAMAVOLNICA a ilegitimului ce se denumeste „sef de stat „.
    Rolul PRIMORDIAL al CSM, cu deosebire al conducerii atat de „transparent” alese este ,printre multe alte ilegalitati si coterii , urmatorul: PROTECTIA totala in fata legii a SECURITATII CU CHIPIU DE PROCUROR al timpurilor de azi !! Desigur , este un lucru tragic pentru statul de drept. Dar , domnule profesor , stiti bine ca nici o tiranie nu cedeaza benevol. Nici regimul Basescu nu o va face. Dimpotriva , va lupta ca o FIARA pentru salvgardarea sa. Ce am castigat in 9 Decembrie trebuie consolidat. Si asta cat mai repede. Daca nu vom sti s-o facem , nimeni nu ne va scuza.

  12. INTRĂM ÎN ANUL ŞARPELUI (ultimul, mioritic)

    Crescuti sau vanati, serpii sunt congelati in timpul iernii, afumati si apoi uscati la soare. Cei mai multi sunt transformati apoi in pudra, folosita in medicina traditionala chineza.
    „Regele serpilor” sustine ca vinul din sarpe l-a vindecat de spondilita anchilozanta, desi medicina occidentala n-a gasit pana acum vreun leac pentru acesta boala.
    http://stirileprotv.ro/stiri/bizar/cum-arata-viata-regelui-serpilor-din-china-traieste-printre-cele-mai-veninoase-reptile-din-lume.html
    ………………………………………………………………………………………………………………………………
    Cu statut de hobby, dat fiind abundenţa materiei prime în societatea românească, aţi putea, excelenţă, să puneţi la cale acele “prafuri” spre folosinţă în medicina “şerparului mioritic”. Să nu lipsească şi un whisky din şarpele cu clopot de la Cotroceni, fermentat, la vedere, în suc propriu.

  13. Acum circa 3 ani infamul, oribilul lacheu Sebastian Lazaroiu AMENINTA laudaros in stanga si-n dreapta : DE NOI NU VETI SCAPA NICIODATA !! SA VA INTRE BINE-N CAPETE . NOI SANTEM PESTE TOT !! Amenintari tipice oricarui Aparat de securitate .In 5 ani de domnie Basescu acest aparat era deja EDIFICAT. De atunci au mai trecut 3 ani, iar Securitatea basista s-a desavarsit pe sine : a reusit militarizarea aparatului de justitie, cum n-a mai INDRAZNIT nimeni in istorie. Nici Dej, nici Carol II, nici Ceausescu. Acum, PUII URATI ai Monichii-Beria-Macovei sant implantati TEMEINIC pretutindeni : Curte suprema, CSM, Procuraturi de tot felul. Iar „prietena poporului” aceeasi Berie-Macovei a trecut la NIVEL SUPERIOR, „european” !!!. Se DESAVARSESTE pe sine !! Doar din EUROPA ne va putea CIOMAGI mai temeinic. Pentru ca dumneaei , nu-i asa, NE PORUNCESTE sa-i dam ” tara Inapoi !! ” Daca NE PLOCONIM benevol ,se accepta ! Daca nu ,Ea, dimpreuna cu „INSPIRATORUL” ei, sant deja jurati : Va aratam noi voua , VERMINA nerecunoascatoare si bicisnica !! nici piatra peste piatra nu veti mai avea !! MARS LA RUINA , turma netrebnicoida romaneasca !! ORI cu NOI ,stapanii vostrii pe veci , ori veti crapa cu totii !! Ca „EUROPA”(???) asta e a noastra !! Pai de ce-om fi indesat-o NOI cu BANII VOSTRII ??? /Serban

  14. Buna dimineata , domnule Profesor. M-am bucurat teribil afland decizia Curtii supreme. Cred ca a fost LIGHEANUL cu venin pentru basisti , ce tocmai se pregateau sa serbeze STUPIDA si IMAGINATA ZI A DREPTATII(???) , recte 31 Ian. Ce a trecut de mult. Desi ei n-au realizat !! In acest sens ,iata ce „felicitare” l-am expediat lor dis de dimineata ! Chiar In Vizuina Jdanovista poreclita mincinos (cum altfel ?) Reviata „22” !! Mi-e teama sa nu pateasca ceva de suparare „avangarda basista” de acolo !! Ca, de, azi sant in toana batjocurii la forma de varf !! …………….. deci, LECTURA PLACUTA, domnule Profesor si stimat auditoriu !!…………………………………………
    :::Vai , ce patiti VOI, din nou , de la „varanul” favorit sufletzelelor voastre !!! Cand va predam eu natura sa ANGELICA , voi va zburleati URACIOS la mine. Nu va ajungea ca Varan avea doua aripi frumoase, de INGER ,asa cum s-a mai spus !! Spre ciuda voastra si incantarea mea, Varanul si-a mai poruncit o MINUNE. Pentru ca Fermecat este el : asemanator intrucatva mie ,CEL NAZDRAVAN !! O fi cum susurati voi , „ca la securitate” (?!?!) dar minunea e minune, de natura divina in tot cazul. Asa ca ploconitzi-va basisti !! Doar vedeti ca in loc de DOUA aripi , acum are PATRU !! Va place ?? Este estetic ?? Aceasta este o chestiune de domeniul DUBIOSULUI mare critic de „arte” Plesu , nu a mea !! Pe mine partea practica ma incanta cu deosebire !!! Cu patru aripi , Varanul va zbura mai bine decat cu doua !! Pe sub ochisorii vostri INVIDIOSI si URACIOSI !! Pe care ii foloseati INTENS intru a va ruga la Zeul vostru Putred ,Basescu Traian !! il Implorati fanatic sa va fie jertfit voua Varanul , Sub forma de DETINUT POLITIC .Ce fiinte Rele puteti fii !! Pacat ca nu retineti ce va predau de atata vreme! Basescu nu e ZEU !! Este poate un IDOL prostesc , un Vitel-de-aur in varianta proprie, de Vaporean si Bishnitzar! Adica de CARAMIDA MUCEDA !! Zeii autentici insa sant altfel. Acorda gratia cum vor ,atunci cand vor, dar totusi in cunostinta de cauza , nu ca ORBETII !! Asa cum deduceti voi eronat ! De aceea ziua Marii dreptati(???) pe care o asteptati voi NATANG a venit , dar NU PENTRU VOI ! Inchei citand un mare scriitor,Aldous Huxley ,de care mai mult ca sigur n-ati auzit !! „” EVENIMENTELE SANT PE MASURA CELOR CARE LE TRAIESC !”” De trait , le traiti „live” , basistilor !! Dar de a pricepe ceva din ele , asta nu va este propriu. Mai studiati, mai luati o MEDITATZIE de la VARAN ,si ,cine stie….

  15. Observ atacul obraznic al guvernului Budapestan , tovarasul bun, de nadejde,al „sefului statului” Basescu Traian . Ce credeti : OARE o avea asta vreo legatura cu PRIGOANA ORGANIZATA in TOATA MEDIA Securitatii Basesciene contra Domnului Profesor Voiculescu ?? . Zevzecii pot crede in Coincidente de soiul asta .Personal m-am nascut Nestiutor , ca orice faptura .Cele multe traite si vazute m-au facut SUSPICIOS .

  16. “Iranul, care dispune deja de capacităţi nucleare, este pregătit să mărşăluiască spre Israel pentru a-l nimici dacă statul evreu lansează un atac împotriva Republicii Islamice, a avertizat preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, aflat în vizită la Cairo, citat de agenţia oficială egipteană MENA.”

    AMENINȚARE ȘOC! Ahmadinejad: Iranul este deja putere nucleară. Suntem gata să nimicim Israelul – Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ahmadinejad-iranul-este-deja-putere-nucleara-suntem-gata-sa-nimicim-israelul-1022547.html#ixzz2K94VwUpH
    EVZ.ro
    ……………………………………………………………………………………………
    – Şi scutul nostru antirachetă la ce va mai fi bun ?
    – La acoperirea oalei de noapte a UE şi SUA

  17. Domnul profesor VOICULESCU s-a opus Intrarii UDMR la guvernare. Respectand fara discutie VOINTA CLARA a electoratului. Pentru aceasta a BINEMERITAT de la NATIUNE………………..INTRBARE:
    Agitatile si obrazniciile guvernului Orban Viktor , TOVARASUL si SPRIJINITORUL fatis al Tradatorului ilegitim Basescu de ce natura sant exact ?? AU BINECUVANTAREA lui BASESCU TRAIAN ? Sant Plata explicita a acestuia pentru Sprijinul din Vara Referendumului. ? Cer factorilor Politici in mod ferm sa clarifice situatia. Orice asociere cu astfel de lucruri constituie INALTA TRADARE . Care nu va putea fi ESCAMOTATA , indiferent de oricati sprijinitori externi ar pune in miscare „spatara” ghildei basiste, numita Monica-Beria-Macovei.

  18. Bravo domnule ! Asta inseamna sa fii principial si consecvent in fata unora care se sucesc si reevalueaza in permanenta… in popor se zice ca „Le-ai dat cu firma in cap !”

  19. Pentru BASISTII ce se TARASC pe blogul domnului Profesor.
    ………………………O INTRBARE , SIMPLA ,nesolicitanta :
    CINE ESTE MAI MARE , MAI TARE , SI MAI PUTERNIC ?
    VOICULESCU SAU BASESCU ??

    Sant milos , indurator cu voi : daca va porunceam sa decideti intre Dumnezeu si Basescu ,n-am dubii ca v-ati fi TAVALIT cu Pofta in Blasfemiile voastre GRETOASE.

  20. Dezmatul dispretului Traian Basist urca pana la ceruri. Invitat sa-si spuna cuvantul de PRESEDINTE,nu de VIZITIU, in chestiunea Conflictulului „DRAPELULUI si AUTONOMIEI” secuiesti , ce credeti ca raspunde ?? TACE ! Romanii nu mai merita nici VORBE pana in momentul ANTEPRONUNTARII lui ADER JANOS , omologul-presedinte maghiar. In fond, intrebarea trebuia pusa altfel. Adica: cat de mare este NOTA DE PLATA, in sens evident politic , catre Orban Viktor ,tovarasul, fratele si „ajutatorul” lui ?? De data asta , CAT O SA NE COSTE ?? doar „tinutul Secuiesc” ?? Mira-m-as !! Basescu este EXTREM de GENEROS cu altii. Am convingerea ca va mai pune ceva ! Se vede pe chipul sau cat de dragi Ii santem. Ne iubeste mult. De aceea ne si CLOCESTE ceva pe masura acestei Mari-Iubiri.

  21. TOT PENTRU BASISTII RATACITORI pe-aici , O NOUA INTREBARE ; simpla-de-tot ,exact cum va place voua :
    Cine este CEL MAI GROZAV VANZATOR DE TARA ;
    (1) personajul Dinu Paturica din Ciocoii vechi si noi , care a vandut „doar” pe Domnul Tudor ………………..SAU
    (2) Perechea CORCITA Basescu Traian + Beria Macovei , carora nu le ajunge nici vanzatura a 7 Romanii ??

  22. ………………………………..BASISTI ,
    LA ETERNA ,devenita clasica intrebare : Cine este mai mare,mai tare si mai puternic : Voiculescu sau Basescu ?? ,ori NU vreti ori nu puteti sa raspundeti !! Va intreb altfel : Este mare-si-tare BASECU TRAIAN(al vostru) sau este mai-mare-si-mai-tare ORBAN VIKTOR (tot al vostru !!) Aici aveti raspunsuri ?? Articulate ? Nu vreau sa ascult GANGAVELI „europene” !! Si nici Intortocheli a` la` Tismanean.

  23. Eu cred ca dreptul la replica este important chiar daca asta vinde … Sper sa dati replica la TOATE articolele fiindca atunci cand se vorbeste despre un om este totusi un inceput mai bun decat o tacere banala.

Comentariile sunt închise.