Datoriile primelor 10 firme restantiere la bugetul de stat depasesc 3 miliarde de euro. Pentru a intelege ce inseamna aceasta suma, reamintesc ca, in 2010, pensile si salariile au fost reduse pentru a face o economie de aproximativ 2 miliarde de euro.

Am semnalat constant importanta reducerii arieratelor. In negocierele cu guvernele regimului Basescu, inclusiv FMI a insistat pe aceasta tema. S-a vorbit mult, dar nu s-a facut nimic. Din contra, daca in 2010 restantele la bugetul de stat insumau 2 miliarde de euro, in doi ani suma a crescut cu 50%. Efectul: deficit bugetar, o economie necompetitiva, perpetuarea unui management falimentar.

In loc sa se investeasca cele 3 miliarde de euro pentru dotarea scolilor, a spitalelor sau pentru stimularea consumului, consolidand economia nationala, sumele au fost lasate sa se scurga in adevarate “gauri negre”, majoritatea de stat, conduse de manageri recomandati doar de apartenenta la camarila regimului Basescu. Iar datoriile creeaza datorii si pierderea este multipla. Nu se pierd doar banii, ci si sansa de a eficientiza economia, de a atrage infuzii semnificative de capital. Nimeni nu-si doreste sa investeasca serios intr-o economie cangrenata de arierate.

Asigurarea unei egalitati de tratament intre firmele de stat si cele private, inclusiv la nivelul competentei managementului, precum si reducerea restantelor la bugetul de stat cu cel putin 30% (1 miliard de euro) in anul 2013 reprezinta, in mod evident, o provocare majora pentru guvernul USL.

Daca acesta provocare va fi administrata cu succes, economia Romaniei va avea o sansa reala la dezvoltare. Daca NU, vom continua sa rostogolim datorii, sa nu investim in educatie, sanatate sau cercetare si sa cosmetizam o economie muribunda.

34 COMENTARII

  1. Este arhiştiut că, PDL-ul a fost şi este GROPARUL României – care a înhumat tot ce era mai bun, frumos, cinstit, răzbunându-se pe adevăratele valori româneşti, cum a vrut „buricul” lor, au redus pensiile, salariile şi şi-au făcut „salarii nesimţite”, fără a le păsa de poporul muribund (bolnav şi înfometat), de educaţia copiilor, folosindu-se de cercetarea ştiinţifică ca şi cum ar fi fost suluri întregi de HÂRTIE IGIENICĂ. Dacă USL se va lăsa „intimidat” de conţopiştii corupţi şi „va depune armele”, ne vom rostogoli în „Groapa Marianelor” a „sărăciei lucie”, din care nu vom mai ieşi vreodată.

  2. Domnule Voiculescu, am onoarea.

    Va rog, gasiti mai jos un material mai rar vazut in presa:

    Comunicat politic șocant al senatorului Valer Marian
    Modul în care Victor Ponta și Ilie Sîrbu pot fi șantajați

    http://www.cotidianul.ro/modul-in-care-victor-ponta-si-ilie-sirbu-pot-fi-santajati-212046/

    Comunicatul primit de la senatorul Valer Marian este scandalos sau conține informații scandaloase. El este rezultatul conflictului între senatorul sătmarean și o parte din conducerea PSD. Conflictul s-a acutizat la recentul congres și explodează cu acest document născut din blocarea accesului lui Valer Marian la dezbaterile din Congresul PSD. De unele afirmații din acest rechizitoriu am mai auzit.De altele, niciodată. Nu este treaba mea să le verific și nici să le ascund. Un comunicat politic de o asemenea gravitate,lansat în spțiul public de un om de mare probitate, nu poate fi dosit fără riscul de a descalifica profesional. Nu știu ce vor face colegii mei din presă. Vor publica sau nu. Știu însă sigur că a fost trimis și altora. CC-ul mesajelor o arată de la prima vedere. Vom vedea cum trece mass media din România peste această provocare. Nu este meseria mea să opresc sau sa filtrez comunicatele de presă ale politicienilor. În același timp, Victor Ponta, Ilie Sârbu și instituțiile statului pot face lumină în legătură cu afirmații care, în acest, moment interesează toată populația României.
    Cornel Nistorescu

    Cabinetul Senatorului Valer Marian

    Grupul parlamentar: PSD

    Circumscripţia electorală: Satu Mare

    Satu Mare Piaţa 25 Octombrie nr. 1 et. 8 cam. 9

    Telefon /fax: 0261 710088

    COMUNICAT DE PRESĂ

    Întrucât în data de 20 aprilie 2013, la Congresul PSD, am fost împiedicat să-mi exercit dreptul statutar de vot în calitate de membru şi senator PSD, delegat de Organizaţia judeţeană Satu Mare a PSD (poziţia nr.1 pe lista delegaţilor), am adresat ieri, 22 aprilie 2013, Biroului Permanent Naţional al PSD următoarea solicitare:

    Către

    Biroul Permanent Naţional al PSD

    În vederea formulării unei plângeri către forurile naţionale ale PSD (Biroul Permanent Naţional, Comitetul Executiv Naţional, Consiliul Naţional şi Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală) şi către forurile de conducere ale Partidului Socialiştilor Europeni şi Internaţionalei Socialiste, precum şi pentru a iniţia o acţiune judiciară în daune morale, în calitate de membru şi senator PSD, delegat la Congresul PSD din 19 -20.04.2013, vă solicit să-mi comunicaţi de urgenţă următoarele:

    1. numele, prenumele şi domiciliul persoanelor de ordine care au acţionat în holul situat după uşile de intrare în Sala Palatului la Congresul PSD din 19 – 20.04.2013;

    2. dacă aceste persoane activează în cadrul compartimentului organizatoric al PSD ori sunt angajaţi ai unei societăţi de protecţie şi pază, urmând să-mi precizaţi denumirea şi sediul acesteia, precum şi temeiul juridic şi politic al angajării serviciilor acestei firme de către Biroul Permanent al PSD.

    Menţionez că în data de 20 aprilie 2013 zece persoane tunse scurt sau rase în cap, purtând ecusoane cu inscripţia „Securities”, m-au împiedicat să mă deplasez spre perimetrul în care era organizat sistemul de vot electronic, prinzându-mă de sacou şi bruscându-mă, în faţa mai multor martori oculari, printre care şi consilierul meu Gheorghe Alexandru, care a filmat incidentul. Le-am prezentat persoanelor respective ecusonul de delegat, mandatul pentru vot, cartea de identitate, legitimaţia şi insigna de senator, şi le-am solicitat să-şi decline identitatea şi apartenenţa la PSD sau la vreo firmă de protecţie şi pază, dar au refuzat. Le-am solicitat să-mi precizeze dacă au primit dispoziţie pentru a nu mi se permite accesul şi de la cine anume, la care mi-au răspuns că au primit „ordin de sus”, dar nu au voie să-mi spună de la cine.

    Satu Mare, Senator

    22.04.2013 Valer Marian

    După primirea răspunsului, mă voi adresa forurilor naţionale ale PSD pentru a solicita sancţionarea statutară a persoanei sau persoanelor vinovate şi voi informa în acest sens organismele de conducere ale Partidului Socialiştilor Europeni şi ale Internaţionalei Socialiste. Bănuiesc că „ordinul de sus” a fost dat de preşedintele PSD, primul ministru Victor Ponta, ţinând cont şi de faptul că mi-a parvenit o informaţie că oamenii de ordine de la Congresul PSD erau angajaţi ai unei firme de protecţie şi pază care asigură astfel de servicii la meciurile clubului Dinamo Bucureşti, la care proaspeţi patroni sunt fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă, cunoscuţi ca buni şi vechi amici ai lui Victor Ponta.

    Totodată, bănuiesc că am fost împiedicat să intru sâmbătă la lucrările Congresului întrucât am anunţat public de două ori, în conferinţe de presă susţinute cu două săptămâni respectiv cu două zile înainte, că doresc să iau cuvântul şi să-mi exprim poziţia cu privire la anumite stări de fapt din partid. Vineri, remarcând atmosfera triumfalistă şi unanimă de Congres al XIV-lea, cu un Nicu Bănicioiu îmbujorat precum „prinţişorul” Nicu Ceauşescu şi cu o Rovana Plumb înfoiată precum tovarăşa Ana Mureşan (ultimul ministru comunist al Comerţului Interior), am renunţat să mă mai înscriu la cuvânt. Probabil că s-a crezut că sâmbătă voi urca intempestiv pe scenă şi că voi spune anumite cuvinte ce nu se doreau a fi auzite.

    Probabil că se credea că voi prezenta public anumite aspecte cuprinse într-o notă pe care, în urmă cu două săptămâni, i-am transmis-o în scop preventiv şi animat de bună credinţă preşedintelui Victor Ponta, prin intermediul socrului său Ilie Sârbu, liderul Grupului senatorial al PSD. Nota respectivă conţine informaţii exprimate de foşti şi actuali lideri politici şi de opinie ori de foşti şi actuali şefi ai serviciilor secrete din România, având următorul conţinut:

    Cu ce este şantajat premierul Victor Ponta de preşedintele Traian Băsescu (conform unor foşti şi actuali lideri politici şi de opinie, care s-au exprimat în baza unor informaţii furnizate de foşti şi actuali şefi ai serviciilor secrete româneşti):

    1. Episodul maltratării tatălui şi fugii la Paris, unde a dus câteva luni viaţă de boschetar (1990);

    2. Episodul homosexual de la Paris cu ofiţerul SIE acoperit Marin Bobeică (1990);

    3. Racolarea în SIE de către generalul Corneliu Biriş (1997), în Unitatea „Fantome” (Umbre), în care, potrivit ofiţerului de legătură identificat de preşedintele Traian Băsescu, a primit misiunea să o monitorizeze pe Carla del Ponte, procuror antimafia, fost procuror general al Elveţiei, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal Internaţional de la Haga (în acest scop, a fost trimis la un curs antimafia în Italia şi Elveţia);

    4. Determinarea sinuciderii, prin metode uzitate de formaţiunea „Fantome”, a procurorului Cristian Panait;

    5. Orgiile sexuale de la hotelul Ana din Târgu Jiu şi de la Rin Grand Hotel din Bucureşti

    6. Căpuşarea Complexului energetic Turceni, prin cabinetul de avocatură al prietenului Dan Şova;

    7. Înşelarea unui coleg de partid (Bojin) din Timişoara într-un proces penal pentru care a perceput împreună cu avocatul Dan Şova suma de 50.000 euro onorariu;

    8. Rapoartele/informările furnizate, în perioada 2011 – 2012, de doamna colonel Rovana Plumb despre cuplul Victor şi Daciana Ponta.

    Cu ce este şantajat liderul PSD Ilie Sârbu de preşedintele Traian Băsescu (conform aceloraşi surse):

    1. Apartenenţa la DIE, unde ar fi fost ofiţer acoperit înainte de 1989, în formaţiunea „Cimitire” din „Unitatea Fantome” (care întocmea acte civile de vii pentru morţi sau acte de morţi pentru vii);

    2. Plecarea în misiune în Occident (Roma, Italia) în acelaşi an (1985) cu căpitanul de vas Traian Băsescu (Anvers, Belgia) şi cu colegul de seminar Daniel Ciobotea (Geneva, Elveţia), actualul Patriarh al României

    3. Dosarele instrumentate de DNA pentru perioada cât a fost ministrul Agriculturii în Guvernul Adrian Năstase (2001 – 2004);

    4. Suspiciuni privind acte de corupţie (trafic de influenţă, primire de foloase necuvenite, luare de mită) alături de actualul director general al Romsilva, Adam Crăciunescu, pe care l-a promovat de la Timiş.

    Am dorit ca prin această notă să transmit preşedintelui Victor Ponta şi liderului Grupului senatorial al PSD, Ilie Sârbu, că au anumite vulnerabilităţi prin prisma unor informaţii vehiculate în înalte cercuri politice şi în rândurile serviciilor secrete, dar nu am primit nici un răspuns şi nu mi s-a solicitat nicio clarificare. Consider că cei doi au obligaţia morală de a răspunde public la acuzaţiile vehiculate pentru a clarifica dacă sunt şantajabili în faţa preşedintelui Traian Băsescu şi a serviciilor secrete. Aştept cu curiozitate răspunsul lor şi le stau oricând la dispoziţie cu clarificările necesare.

    Satu Mare, Senator

    23.04.2013 Valer Marian

  3. DAR ROMÂNIA DE CE A FOST DISTRUSĂ ?
    DAR ADRIAN NĂSTASE DE CE A FOST CONDAMNAT, NEVINOVAT ?
    DAR DAN VOICULESCU DE CE E PURTAT PRIN TRIBUNALE ?
    DAR, DAR, DAR…
    ………………………………………………………………………………………………….

    De ce a fost omorât Muammar al-Gaddafi
    Publicat 03/03/2013 | Autor: Ion Tcaci

    Au trecut aproximativ doi ani de când a început aşa numita “primăvara arabă”
    Libia, sub loviturile aeriene ale NATO, raidurile insurgenţilor liberali şi islamişti, s-a transformat din Jamahirie în “tânără democraţie”. Să vedem ce nu le-a convenit libienilor, de ce l-au omorât pe liderul lor Muammar al-Gaddafi.
    1. Libia lui Gaddafi nu avea nici o datorie faţă de nimeni în lume.
    2. Preţul unui litru de benzină era de 0.14$
    3. Preţul unei pâini era de 0.15$
    4. Învăţământul şi spitalizarea erau gratuite.
    5. Tinerii căsătoriţi primeau în dar 64000$ pentru a-şi procura apartament.
    6. Fiecare familie libiană avea propria casă.
    7. Pentru fiecare membru, familia libiană primea anual 1000$ subvenţii.
    8. Pentru fiecare copil nou născut, familia primea 7000$, ajutor material.
    9. Ajutorul de şomaj 730$ lunar.
    10. Orice libian, dacă era admis la oricare facultate din lume, primea 2500 euro de la stat plus întreţinere plus un automobil.
    11. Salariul unei asistente medicale era de minim 1000$.
    12. Automobilele în ţară erau vândute numai la preţ de fabrică.
    13. La deschiderea propriei afaceri, Jamahiriya Libiană oferea un ajutor material de 20000$, într-o singură tranşă.
    14. Nu exista impozit pe imobil, la apartamente şi casele de locuit.
    15. Impozitele mari erau interzise prin lege.
    16. Cetăţenii libieni primeau creditele fără dobândă din partea statului.
    17. Energia electrică era gratuită pentru populaţie.
    18. În toată ţara era dezvoltată o reţea de magazine pentru familiile cu mulți copii, în care alimentele de bază erau vândute la un preţ simbolic.
    19. Pentru vânzarea produselor alimentare cu termenul expirat – amenzi astronomice.
    20. Pentru falsificarea preparatelor medicale – pedeapsa cu moartea.
    21. Vânzarea şi consumul de alcool – interzis prin lege.
    22. Intermedierea în vânzarea imobilelor – interzisă prin lege.
    23. După venirea la putere a lui Gaddafi, din Libia au fost alungate marile corporaţii.
    24. Doar după preluarea puterii de către Gaddafi, negrii din sudul Libiei au primit drepturi cetăţeneşti.
    25. În 40 ani de “dictatură” populaţia ţării a crescut de trei ori, iar mortalitatea infantila s-a micşorat de nouă ori.
    26. Speranţa de viaţă a crescut de la 51,5 la 74,5 ani.
    27. Gaddafi a luat decizia de a scoate Libia din sistemul bancar mondial şi alte 12 tari arabe erau gata să-i urmeze exemplul.
    După cum spun americanii, familia Gaddafi avea proprietăţi în valoare de zeci de miliarde, însă dacă luăm în calcul că la noi toate cele mai sus enumerate lipsesc dintotdeauna, iar politicienii noştri totuşi sunt multi miliardari, vă daţi seama ce moarte ar merita ei? Şi straniu lucru, americanii nu vin să-i omoare pe alde Filat, Voronin sau Plahotniuc şi să ne salveze de tirani, cum s-au grăbit să o facă în Libia.
    Acum Libia nu mai are nimic, în afară de “democraţie”.
    În concluzie ce ar fi de spus? Fiecare şi-o face cu mâna lui…
    P.S. Muammar Gaddafi este una din primele mari jertfe în lupta binelui cu răul din secolul XXI, din păcate nu cred sa fie el ultimul…
    În spoilerul de mai jos gasiţi mesajul necenzurat şi nemodificat al Colonelului Muammar al-Gaddafi – testamentul său în faţa poporului.

    Mesajul Colonelului Muammar al-Gaddafi – testamentul său în faţa poporului: Necenzurat şi nemodificat – tradus din limba engleză.

    În numele lui Allah, binefacatorul şi milostivul …

    Timp de 40 de ani, sau au fost mai mulţi, nu mai ţin minte, am făcut tot ce am putut să dau oamenilor case, spitale, şcoli, iar când le-a fost foame le-am oferit hrană. Am transformat chiar Benghazi în zonă agricolă din deşert, am înfruntat atacurile de la acel cowboy Reagan, când mi-a omorat fiica adoptată de la orfelinat, el încerca să mă ucidă, în loc de asta el a ucis-o pe sărmana fetiţă inocentă. Apoi i-am ajutat pe fraţii şi surorile mele din Africa, cu bani, pentru Uniunea Africană.
    Am făcut tot ce am putut să-i învăţ pe oameni ce înseamnă conceptul unei democraţii reale, unde comitetele oamenilor conduceau ţara. Dar aceasta nu a fost niciodată de ajuns, aşa cum unii mi-au spus, chiar oamenii ce aveau case cu 10 camere, costume şi mobilier nou, aceştia nu erau niciodată mulţumiţi, aşa egoişti cum erau vroiau mereu mai mult. Ei au spus americanilor şi altor vizitatori că aveau nevoie de democraţie şi libertate, fără să realizeze vreodată că era vorba de un sistem de “tăiat gâtul”, unde câinele mai mare îi mănâncă pe restul, însă ei erau vrăjiţi de aceste cuvinte, fără să realizeze măcar că în America nu există medicamente gratuite, spitale gratuite, case gratuite, educaţie gratuită şi nici mâncare gratuită, cu excepţia faptului când oamenii trebuie să cerşească sau să stea la cozi interminabile pentru o farfurie de supă.
    Nu, indiferent de ce făceam, nu era niciodată de ajuns pentru unii, însă pentru alţii, ei ştiau că eram fiul lui Gamal Abdel Nasser, singurul lider arab şi musulman veritabil care a existat de la Salah-al-Deen încoace, când el a revendicat Canalul Suez pentru oamenii săi, la fel cum am revendicat şi eu Libia, pentru oamenii mei, erau paşii lui cei pe care am încercat să-i urmez, ca să-mi ţin oamenii liberi de la dominaţia colonială – de le hoţii ce vroiau să fure de la noi.
    Acum sunt sub atacul celei mai mari forţe militare din istorie, fiul meu cel mic african, Obama, vrea să mă ucidă, să ia libertatea acestei ţări, să ia gratuitatea caselor noastre, medicamentele noastre gratuite, educaţia noastră gratuită, hrana noastră gratuită, şi să o înlocuiască cu stilul hoţoman american, numit “capitalism”, însă noi toţi din lumea a treia ştim ce înseamnă asta, înseamnă corporaţii ce conduc ţările, conduc lumea, iar oamenii suferă.
    Astfel, nu există alternativă pentru mine, trebuie să iau poziţie, iar dacă Allah doreşte, voi muri urmând calea Sa, cale ce a făcut din ţara noastră o ţară cu teren agricol bogat, cu hrană şi sănătate şi chiar permiţând şi ajutând fraţii şi surorile noastre africane să lucreze aici alături de noi, în Jamahiriya Libiană.
    Nu-mi doresc să mor, însă dacă se ajunge la asta, pentru a-mi salva pământul şi miile de oamenii care-mi sunt copii, atunci fie.
    Fie ca acest testament să fie vocea mea în lume, că m-am ridicat împotriva atacurilor cruciaţilor din NATO, m-am ridicat împotriva cruzimii, trădării, împotriva vestului şi ambiţiilor colonialiste şi că am stat alături de fraţii mei africani, adevăraţii fraţi arabi şi musulmani, ca şi o rază de lumină.
    Când alţii îşi construiau castele, eu am locuit într-o casă modestă şi într-un cort. Nu mi-am uitat niciodată copilăria din Sirt, nu am cheltuit nesăbuit banii ţării şi precum Salah-al-Deen, marele nostru lider musulman, care a salvat Ierusalimul pentru Islam, am luat doar puţin pentru mine …
    In vest, unii m-au numit nebun, dement, însă ei ştiu adevărul, deşi continuă să mintă, ei ştiu că pământul nostru este independent şi liber, nu sub control colonial, ei ştiu că viziunea mea, calea mea este, iar asta a fost limpede pentru oricine, pentru oamenii mei şi că voi lupta până la ultima suflare ca să rămânem liberi, fie ca Allah cel atotputernic să ne ajute să rămânem încrezători şi liberi.
    Col. Mu’ummar Qaddafi, 2011/05/04 Tradus în engleză din discursul original de către Prof. Sam hamod, Ph.D.

  4. Îmi cer scuze pentru comentariul offtopic, dar nu am găsit niciun alt formular de contact. Dacă vă interesează cum își bate joc Statul Roman de 3 000 000 € și de viitorul al 30 de foști studenți bursieri la cursul de formare piloți vă stau la dispoziție.

  5. CIFRA ŞAPTE

    Exista *7 minuni ale lumii antice*, ele sunt:
    – Marea Piramida de la Giza,
    – Gradinile suspendate ale Semiramidei,
    – Templul zeitei Artemis din Efes,
    – Statuia lui Zeus din Olimpia,
    – Mausoleul din Halicarnas,
    – Colosul din Rodos si
    – Farul din Alexandria

    . *7 minuni ale Evului Mediu*:
    – Colosseum-ul din Roma,
    – Catacombele din Alexandria ,
    – Marele Zid Chinezesc,
    – Stonehenge,
    – Turnul din Pisa,
    – Turnul de Portelan din Nanjing
    – Moscheea de la Hagia

    . *7 minuni naturale ale lumii*si anume:
    – muntele Everest,
    – cascada Victoria,
    – Marele Canion,
    – Marele Recif de Corali,
    – Aurora Boreala,
    – vulcanul Paricutin,
    – portul Rio de Janeiro

    . exista *7 continente*
    – Europa,
    – America de Nord,
    – America de Sud,
    – Africa,
    – Asia,
    – Antarctica,
    – Australia sau Oceania si …. 7 mari

    . curcubeul are *7 culori*

    . *cerul este impartit in 7*:
    – atmosfera,
    – exosfera,
    – lonosfera,
    – termosfera,
    – mezosfera,
    – stratosfera si
    – troposfera

    . cele *7 pacate*capitale sunt
    – lacomia,
    – desfraul,
    – avaritia,
    – invidia,
    – mania,
    – lenea,
    – trufia.

    . cele *sapte virtuti*ale omului sunt
    – smerenia,
    – darnicia,
    – bunatatea,
    – rabdarea,
    – modestia,
    – abstinenta si
    – sarguinta.

    . in Biblie se descriu cele *7 zile*in care Dumnezeu a creat lumea

    . grupul de *7 stele*denumit „Pleiade” este singura constelatie
    cunoscuta in fiecare cultura de pe Pamant, actuala sau disparuta,
    datand de cel putin 40.000 de ani; in mitologia greaca, Pleiadele
    erau sase surori impreuna cu mama lor care au fost fugarite prin
    paduri de Orion Vanatorul pana ce Zeus s-a indurat de ele si le-a
    transformat in stele; Aborigenii numesc aceasta constelatie
    „Wurunna” si o asociaza cu zeul vanatorii, iar amerindienii o cunosc
    sub numele de „Constelatia celor Sapte Fecioare” urmarite de un urs;
    Pleiadele se regasesc si in legendele aztecilor, ale incasilor,
    polinezienilor, chinezilor, hindusilor, africanilor, precum si la
    egipteni

    . cobra de la Angkor Wat din Cambogia are *7 capete*, copacul cosmic
    al samanilor are 7 ramuri si tot 7 sunt sferele sau treptele ceresti.

    . exista *7 zile*ale saptamanii denumite dupa cei 7 zei romani care
    la randul lor au fost numiti dupa cele 7 planete ce se puteau
    observa cu ochiul liber

    . *7*este considerat un *numar norocos*in mai multe culturi; de
    exemplu, in Japonia, mitologia vorbeste despre Cei Sapte Zei ai
    Norocului (Shichifukujin)

    . in cultura chinezilor, numarul 7 este proeminent; de exemplu, a
    saptea zi dupa prima luna plina din an este Ziua Omului; aceasta zi
    este considerata ziua universala a tuturor fiintelor umane de pe
    planeta; de aceea fiecare chinez isi sarbatoreste ziua de nastere la
    data respectiva (nu inseamna totusi ca nu o sarbatoreste si in ziua
    calendaristica in care a aparut pe Pamant)

    traditia spune ca cine sparge o oglinda va avea 7 ani de ghinion

    . se spune ca daca visezi *cifra 7*iti vei intalni sufletul pereche

    . cultura hindusa vedica sustine ca omul are *7 puncte energetice* sau
    chakre.

    . vaca, un animal sacru in India , are 21 de nume – de trei ori
    cifra sapte

    . Bushido sau „calea razboinicului” din cultura japoneza este un cod
    ce ajuta samuraii sa insuseasca *7 virtuti*

    . in legendele budiste se spune ca dupa ce s-a nascut, Buddha s-a
    ridicat in picioare si a facut *7 pasi*

    . consiliul suprem al babilonienilor se compunea din *7 zei*,
    fiecare legat de un astru

    . in folclorul irlandez, al 7-lea fiu al celui de-al 7-lea fiu are
    puteri magice; in folclorul romanesc, acesta este vampir.

    . in folclorul iranian, pisica are 7 si nu 9 vieti si isi poarta
    pisoii de sapte ori in sapte locuri diferite

    . potrivit mai multor credinte, exista sapte trepte ale Raiului ce
    corespund celor sapte corpuri ceresti (Pamant, Soare si celelalte 5
    planete ce se pot vedea cu ochiul liber); in iudaism, al saptelea
    Rai este denumit Araboth si este casa Tronului Gloriei care este
    pazit de cei sapte arhangheli

    . templul lui Solomon avea 7 trepte

    . Roma a fost construita pe sapte coline: Palatina, Capitolina,
    Quirinal, Viminal , Esquilina, Caelan, Aventina; Roma a fost de
    asemenea condusa, la inceput, de o linie de 7 sapte imparati

    . exista 7 perioade ale elementelor in tabelul chimic al lui Mendeleev

    . *7 note muzicale*

    . 7 compusi principali ai celulei vii:
    – apa,
    – substante proteice,
    – lipide,
    – polizaharide,
    – acizi nucleici ADN si ARN,
    – molecule organice,
    – saruri minerale

    . 7 este neutru pe scara PH-ului; apa pura are PH-ul 7

    . exista 7 stadii ale dezvoltarii umane:
    – embrionul,
    – fatul,
    – sugarul,
    – copilul,
    – adolescentul,
    – adultul,
    – batranul

    . marimea capului intra de 7 ori in inaltimea corpului

    . dimensiunea ochiului este a 7-a parte din latimea totala a capului

    . sunt 7 articulatii ale membrelor superioare

    . potrivit studiilor stiintifice, 7 este numarul de ore pe care
    trebuie sa il doarma un om pe _noapte_

    . in traditia hipocratica, numarul 7 guverneaza bolile corpului uman

    . invataturile antice ne spun ca sufletul omului sau Eu-l interior
    are 7 proprietati care sunt influentate de cele 7 planete;
    astfel, cele „sapte simturi antice” sunt
    (1)mirosul, (2)auzul, (3)vederea, (4)gustul, (5)vorbirea, (6)simtul tactil si (7)miscarea

    . gargaritele au 7 buline negre

    . gatul majoritatii mamiferelor este format din 7 oase

    . in scrierea limbilor araba si urdu, 7 are forma unui V; in
    scrierea telugu (ce s-a desprins din brahmi) este scris ca un S,
    insa invers, iar in gujarat seamana cu un 9 cu codita mai lunga

    Cifra 7 sapte include combinatia dintre numerele 3 si 4.

    Despre Numarul 3 putem povesti la nesfarsit. In toate culturile lumii
    aceasta reprezinta esenta Divinitatii, a vietii insesi, a sufletului.

    Numarul 4 este si el legat de numeroase culturi, in special cand
    vine vorba de topografie. Nordul, sudul, estul si vestul sunt
    principalele puncte ce nu numai ca pot fi gasite pe _orice_harta,
    dar poarta si diverse calitati ce variaza usor de la o civilizatie
    la alta:

    Est – tinerete/primavara/inceput/zi

    Sud – om tanar/fecioara/vara/fertilitate/caldura

    Vest – maturitate/adult/toamna/apus/hibernare/introspectie

    Nord – batran/intelepciune/iarna/perseverenta/putere/claritate

    Zeitatile, animalele totemice, legendele, cantecele. toate
    componentele unei culturi se invart in jurul celor patru puncte
    cardinale.

    Combinatia dintre 3 si 4 formeaza cifra 7. Ea este norocoasa
    deoarece combina ceea ce ne umple sufletul atat de bucurie, cat si
    de intelepciune cu tot ce ne inconjoara pe Pamant.

  6. MARILE SPERANŢE

    Prea mari speranţe nu-s de la Traian Băsescu ,
    Un simplu comandant de navă, fie aceasta bric ;
    Doar sub Guvernul Ponta – zis Micul Titulescu ,
    Se va mişca rapid economia, precum … un dric .

  7. Cu voia dumneavoastra, domnule Voiculescu, as dori sa informez pe cei care se bat impotriva lui Basescu, ca pot fi loviti la portofel, asa cum mi-a facut-o si mie, incercand sa-mi gasesc dreptatea in” Justita Romana”

    As dori sa-l anunt pe cetateanul Basescu Traian, ca am primit “nota de plata” la banchetul organizat de catre domnia sa in valoare de 2713,92 lei aferenti instumentarii unui dosar in care cetateanul Basescu Traian, in calitate de Presedinte al Romaniei, chiar nu avea de ce sa se amestece, normal, intr-o tara normala, condusa de catre un presedinte normal…nu-i cazul…nostru, nu-i asa ?

    Ca doar trebuie sa-i dam Kazarului ce-i al Kazarului…ma scuzati, am vrut sa zic Cezarului ce-i al Cezarului, am…gresit.

    Doresc sa-l anunt pe cetateanul Basescu Traian ca am vazut stampila prezidentiala pe decizia judecatoreasca aferenta dosarului 24507/300/2012 care specifica clar : NOI, PRESEDINTELE ROMANIEI…..

    Cetatene Basescu Traian, in afara faptului ca NU sunteti un Ludovic al XIV-lea pentru a spune ca “Statul sunt eu”…..dati-mi voie sa va anunt ca Romania NU sunteti dumneavoastra………..sub nici o forma…..

    Ma simt chiar magulit ca o persoana de “calitatea dumneavoastra” s-a pretat la un asemenea act de jaf organizat, prin Injustitia Romana vremelnic condusa de catre administratia kazara…..la adresa mea, un simplu cetatean ruman…..cu adevarat ruman, nu ca domnia voastra.

    Vedeti aici: http://portal.just.ro/300/SitePages/Rezultate_dosare.aspx?k=alfonso%20sanz&a=%20scope:vDosar%20MJmpIdInstitutie=300

    si aici:

    http://mandrasescu.com/sindromul-stockholm-al-intelectualului-nationalist/#comment-381

  8. „OFSERVAŢII”

    E la mintea arieratului că arieratele sunt tolerate de arieraţi, domnule ViVi Ponta.
    Ce limbi la buci ai mai tras ieri Bruselului, coane Victoraş. Să-ţi crească urechile, bre !

  9. CE VIAŢĂ ROZ TE AŞTEAPTĂ, NEAMULE

    “Astronomii românii le recomandă celor interesați să se bucure din plin de efectul “lunii roz” din această noapte de 25/26.04.2013, să meargă la observatoarele astronomice din principalele orașe ale țării.
    Observatorul Astronomic din Bucureşti va fi deschis începând cu ora 21.00. Cei care vor rămâne acasă pot urmări live fenomenul pe SLOOH.
    ”Efectul de înroșire (scădere de strălucire) fiind destul de slab nu știm dacă va fi observabil cu ochiul liber sau prin instrumetele astronomice”, scriu experţii de la Observatorul Astronomic pe site.


    „Cei ce doresc să facă fotografii pot ataşa aparatul foto pe un trepied. Asta pentru că în timpul totalităţii, trebuie folosiţi timpi de expunere de 0,5-2 secunde, în funcţie de gradul de întunecare a discului lunar”, ne sfătuieşte Observatorul Astronomic.
    Publicația Business Insider explică de unde provine sintagma de „lună roz”. Se pare că tradiția denumirilor provine de la triburile de nativi americani, pentru care Luna semnala schimbările anotimpurilor și alte date importante.
    Următoarea eclipsă parțială de Lună se produce pe 19 octombrie 2013, urmând ca pe 15 aprilie 2014 va avea loc o eclipsă totată de Lună.”

    Citiţi mai mult: La noapte, LUNA va fi ROZ. Eclipsa parțială va fi vizibilă din toată țara – Actualitate > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/la-noapte-luna-va-fi-roz-o-eclipsa-partiala-1034554.html#ixzz2RXTdODhK
    EVZ.ro

  10. Domnului Prof.Univ.Dr.Ec. Dan VOICULESCU

    Ref.: CAPITAL SOCIAL PETROM – dezarierat : Minciuna şi Adevãrul
    La 22 aprilie 2013, Adunarea Generalã a Acţionarilor OMV Petrom S.A. a avut pe ordinea de zi la punctul (4) cu enunţul: ”aprobarea propunerii Directoratului de acoperire a pierderii contabile reportatã provenitã din aplicarea pentru prima datã a IAS 29 ”Raportarea în economiile hiperinflaţioniste” (în România a avut efecte pânã la data de 1 ianuarie 2004), prin transferul unei sume de 13.318.955.276 RON din contul „Ajustãri ale capitalului social” în rezultatul reportat.”.
    FILOGENIA
    Marile unitãţi economice au fost integral în proprietatea Statului Român.
    În conformitate cu Legea nr.58/1991, privatizarea de masã a privit atribuirea unei fracţii de 30% din capitalul social cãtre cetãţenii români îndreptãţii.
    Din Societatea Naţionalã Petrom a fost desprins Petrom S.A. şi Guvernul a vândut din acţiunile Statului: a cedat acţiuni în valoare de atâţia lei pentru atâţia lei (sau valutã) – prin privatizare cãtre OMV (în numerar) şi cãtre BERD (în contul unei datorii financiare vechi).
    Separat s-a deschis o majorare de capital contra numerar cãtre OMV (ca ei sã poatã ajunge la 51% din capitalul social aşa cum era greşit calculat atunci), şi pentru acţionarii privaţi preexistenţi de la privatizarea de masã.
    CONTinABILITATEA
    Din aplicarea pentru prima datã a IAS 29 ”Raportarea în economiile hiperinflaţioniste” (în România a avut efecte pânã la data de 1 ianuarie 2004)”, a rezultat un excedent de capital de 13.318.955.276 RON, deci cam 3 miliarde euro – eu înţeleg cã exprimarea ”pierdere contabilã reportatã” este un eufemism pentru subevaluare contabilã pânã în anul 2003 – anul privatizãrii.
    PROPUNERI
    Prin transferul acestei sume din contul „Ajustãri ale capitalului social” în rezultatul reportat, de la 5.664,41 milioane RON capitalul social devine 18.983,96 milioane RON.
    Eu sunt acţionar de la procesul privatizãrii de masã.
    ► Am propus sã se respecte filogenia capitalului social; trei miliarde euro nu pot proveni din doar sutele de milioane plãtite de OMV. «Ajustãrile» privesc numai contribuţia la capitalul social a foştilor acţionari ai Petrom S.A. – Statul Român în primul rând;
    Am propus sã se corecteze şi structura acţionariatului – în care, astfel, ponderea capitalului românesc devine majoritarã :idea:
    Cine trebuie sã facã reglarea :?:

  11. LAPTE COABITAT

    Stiati ca laptele care se vinde la cutii este reprocesat (de pana la 5 ori!) in cazul când nu se vinde inainte de termenul de expirare? Laptele este trimis la fabrica si pasteurizat din nou. Cand cumpăraţi lapte la cutii, uitati-va pe fundul cutiilor. Daca vrei sa cumperi lapte nereprocesat, nu lua pe acela care are cifra 2, 3, 4 sau 5. Initial am avut tendinta sa ignor acest e-mail, dar aseara in Carrefour, cand din curiozitate un prieten s-a uitat pe fundul
    cutiilor de lapte, a constatat ca majoriatatea aveau inscriptionate cifrele 2,3,4,5 si chiar 6. Si mai mare i-a fost uimirea cand un lucrator de la raionul de lactate a confirmat ca acele cifre reprezinta numarul de repasteurizari !! Da-l mai departe pt sanatatea tuturor. Dacă “e.vită”, merge şi cel… coabitat.

  12. Gineală la „maimuţica”, excelenţă !

    Poveste dedicată celor care se consideră „tineri de suficient de multă vreme”

    Un domn mai în vârstă se hotărăşte să meargă la un safari în Africa. Îl duce cu el şi pe câinele său bătrân pentru a-i fi companie.
    Într-o zi, câinele se bucură să alerge după fluturi, până când îşi dă seama că s-a rătăcit. În timp ce adulmeca urmele ca să găsească drumul, vede un leopard alergând spre el cu intenţia vădită de a-l înfuleca.
    Câinele bătrân îşi zice:”Văleu! Sunt terminat!”, dar observă în vecinătate nişte resturi de oase şi punându-se cu spatele la leopardul care se apropia începe repede să roadă oasele cu poftă. Când să sară leopardul pe el, câinele bătrân exclamă:
    „Acest leopard a fost cu adevărat delicios! Oare unde mai găsesc unul?” La auzul acestor vorbe leopardul se opri brusc, speriat, şi fugi de acolo, gândind: „Ufff! Era cât pe ce! Câinele ăsta bătrân aproape că mi-a venit de hac!”
    În tot acest timp, o maimuță care a privit întreaga scenă dintr-un copac se întrebă cum ar putea profita de ceea ce știa pentru a obţine protecție din partea leopardului. Alergă repede după leopard, dar câinele bătrân văzând-o că fuge cu viteză maximă, își dă seama că maimuţa pune ceva la cale.
    Maimuța îl ajunge din urmă pe leopard şi îi povesteşte despre viclenia câinelui. Tânărul leopard, furios că a fost păcălit, zice:
    „Hai, maimuță, sări pe spatele meu și vei vedea ce păţeşte cel care vrea să mă înșele!”
    Câinele bătrân vede leopardul cu maimuța în spinare și se întreabă neliniștit: „Ei, acuma ce mă fac?!”
    Se puse din nou cu spatele la atacatori și se comportă ca și cum nu i-ar fi văzut. Când aceştia ajunseră destul de aproape de el, strigă cu ciudă: „Unde-i afurisita aia de maimuţă?! De-o oră am trimis-o să-mi aducă un alt leopard !!!”

    Morala:
    Nu râde de cei în vârstă! Vârsta şi rafinamentul întrec întotdeauna puterea și tinereţea. Spiritul și înţelepciunea se dezvoltă doar odată cu experiența.

  13. Buna dimineata domnule Voiculescu,

    Sunt in trecere, doar sa semnez condica……

    In alta ordine de idei, am observat ca in ultima vreme relatia pasionala dintre mine si domnul Basescu a atins noi culmi. Este adevarat ca ceea ce se gaseste in inima domniei sale, la adresa mea, isi are acelasi corespondent si in inima mea. Astfel putem afirma ca exista o relatie stransa intre noi doi. Nu ca as fi dorit vreodata acest lucru…Doamne fereste, dar deh, caile Domnului sunt necunoscute iar noi simpli muritori si trecatori prin aceasta lume, nu putem decat sa ne conformam Domnului si sa facem ceea ce ni se cere.

    Asa ca nu pot decat spune Mazel Tov domnule Basescu, va asigur de toata dragostea mea…strivitoare……stiu, dar nu am ce face, nu eu am ales sa fiu activ in aceasta relatie….caile Domnului, doar caile Domnului…….domnule Basescu……

  14. George Topârceanu-Balada chibritului

    Locuiam intr-o mansarda
    La al patrulea etaj
    (Strada Universităţii
    Casa mare, cu grilaj).
    Casa asta din păcate
    Cu un proprietar bigot,
    N-avea electricitate . Dar încolo avea tot;
    Scări, balcoane, coridoare
    Si, ca-n orice case mari
    Cu apartamente multe ,
    Fel de fel de locatari.
    Intr-un rând, venind acasă
    Noaptea de la cinema
    La parter, pe întuneric
    Aud paşi in urma mea.
    Si-o uşoara silueta
    Îmi vorbi abia şoptit:
    „-Daca nu sunt indiscreta,
    Domnule, n-ai un chibrit?”
    O fi tânăra? Frumoasa?
    Doamna măritata, sau.?
    Fără multe marafeturi
    Scot chibritul si i-l dau.
    Urc apoi o scara-n fuga.
    Dar când trec prin coridor,
    Drept in fata mea o uşa
    Se deschide-ncetişor,
    Si prin crăpătura uşii
    Scoate capul blond, sburlit,
    O duduie somnoroasa:
    „-Domnule, n-ai un chirit?”
    P-asta o cunosc eu bine,
    E drăguţă ca un paj.
    O servesc cum se cuvine.
    Si mai urc inc-un etaj. .
    Când in razele de luna
    Zugrăvite pe perdea
    Ce sa vezi? O doamna bruna,
    In pantofi si-n pijama
    Este Ea! Chiar ea! Femeia
    După care mă topesc
    De vreo zece zile-ncoace
    Si nimica nu-ndrăznesc!
    „-Soţul meu e dus de-acasă,
    Zice ea abia şoptit
    Si-am rămas pe întuneric,-
    Nu cumva ai un chibrit?”
    Un chibrit? Ce fericire!
    I-aşi fi oferit acum
    O cutie-ntreaga, daca
    Nu făceam risipa-n drum.
    Alta scara, cea din urma
    Pe culoar aud un svon.
    Ce-i? Un drac de camerista,
    numai in combinezon.
    Mă opreşte cu sfiala:
    „-De nu sunteţi prea grăbit,
    Mă iertaţi de îndrăzneala,
    V-aşi ruga.-Ce? -Un chibrit.”
    Trebuie sa-i dau, căci altfel
    Asta-mi scoate vreun ponos.
    Scotocesc prin buzunare,
    De necaz le-ntorc pe dos.
    „N-am decât.o gămălie,
    Ce sa-ti fac? Îmi pare rău.
    Nu ştiu daca s-o aprinde.
    S-a aprins? Norocul tău!”
    Când in fine-ajung odată
    In odaia mea, -tablou!
    O amica (are cheia)
    M-aştepta ca pe-un erou.
    „-De trei ceasuri stau in bezna,
    Zice, eşti nesuferit!
    Sunt grozav de enervata,
    Scoate fuga un chibrit!”
    Iar chibrit? Simţii ca-mi sare
    Tandră . curat pârjol!
    Ce-s eu? Fabrica de fosfor?
    Sunt Regie? Monopol?
    Aţi înebunit pesemne,
    Tot chibrit, chibrit, chibrit!
    Dracu sa va ia pe toate,
    Nu mai am, le-am isprăvit!

  15. ŞOMAJUL – CANGRENA CAPITALISMULUI MURIBUND

    „Spania are peste 6,2 milioane de spanioli șomeri, conform cifrelor publicate joi dimineață de Institutul Național de Statistică, cu 237.000 șomeri mai mult în primul trimestru al anului 2013 față de trimestrul anterior.

    Țară aproape în spatele Greciei, a cărei rată a șomajului se ridică la 27,2% din forța de muncă (16,9% în Portugalia, Irlanda 14,2%, Italia 11,6%). Aceste cifre sunt puse în perspectivă cu vârful de șomaj experimentat de către Statele Unite în timpul cel mai rău al crizei din 1930 : 24,2% în 1932.”- L’Humanite

  16. LUNI, 6 DECEMBRIE 2010

    România in pericol etnic. Cum se distruge Statul National

    Nota: WikiLEaks Romania va prezinta aceste documente, fara sa-si asume in nici un fel vreo ideologie, partizanat politic. Raspunderea apartine autorilor articolelor, daca acestia au ales sa-si faca public numele.

    http://www.romanialeaks.org/2010/12/romania-in-pericol-etnic-cum-se.html

    –––––––––––––––––––––––––––––
    ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ
    REGISTRATURA GENERALĂ
    Nr. 20487/14. X. 2010

    ROMÂNIA VA DEVENI GROAPA DE GUNOI ETNIC A EUROPEI! (1)
    Scrisoare deschisă

    Domnului Traian BĂSESCU, PREŞEDINTELE ROMÂNIEI,
    Domnului Emil Boc, prim-ministrul României,
    Domnului Teodor BACONSCHI, ministrul de Externe al României

    Înnegrirea imaginii României din cauza confundării pe plan internaţional a românilor cu ţiganii s-a produs, în timpul tranziţiei, ca urmare a impunerii vocabulei „rom/rrom“ în limbajul oficial şi al mass media îndeosebi prin Memorandumul nr. D2/1094 din 29.02.2000.

    Expulzarea ţiganilor din Italia, începută în 2008, continuată şi intensificată acum, şi expulzarea ţiganilor din Franţa – care repetă demersul Italiei şi, deci, confirmă criminalitatea crescută a unor clanuri din cadrul acestei etnii – constituie o inadmisibilă deteriorare a imaginii României.

    Mediatizarea respectivelor acţiuni în mass media internaţionale reprezintă campanii de presă care, din vulnerabilităţi, s-au transformat în veritabile atacuri contra ţării noastre, care periclitează securitatea naţională.

    De aceea, este necesară eliminarea sus-menţionatului memorandum şi reactivarea Memorandumului nr. H03/169 din 31.01. 1995. Ca atare, se impune cu promptitudine: a) utilizarea exclusivă a cuvîntului ţigan în limbajul oficial şi al mass media; b) eliminarea logo-ului „ROMânia“ din brandul Explore The Carpathian Garden, întrucît face trimitere evidentă la făcătura „rom“; c) reactivarea proiectului legii Funar-Păunescu, privind eliminarea vocabulei „rom“ şi utilizarea exclusivă a cuvîntului ţigan.

    Aceste demersuri minimale trebuie conjugate cu capacitarea în acest sens a guvernelor ţărilor europene. De aceea, vă solicit traducerea în limbile europene a studiului

    „România va deveni groapa de gunoi etnic a Europei“,

    care face parte integrală din prezenta Scrisoare deschisă, studiu care să fie trimis atît respectivelor guverne, cît şi organismelor Uniunii Europene.

    Colonel (r.) Vasile ZĂRNESCU

  17. MIERCURI, 8 DECEMBRIE 2010

    Regimul Basescu se va prabusi prin revolta populara

    http://www.romanialeaks.org/2010/12/regimul-basescu-se-va-prabusi-prin_08.html

    În urma cu 10 luni, când Traian Basescu câstiga la mustata, printr-o frauda de câteva zeci de mii de voturi, alegerile prezidentiale, nimeni nu si-ar fi putut îchipui ca matrozul va duce tata în pragul razmeritei înainte de sfârsitul lui 2010. Si totusi, scenele pe care le-am vazut azi în Ministerul Finantelor ne arata ca “temperatura” societatii românesti începe sa se apropie de cea din Decembrie 1989.

    Protestele izbucnite spontan pe 13 octombrie în mai toate orasele mari ale tarii au o cauza cât se poate de simpla: bugetarii au primit azi fluturasii cu salariile micsorate (profesorii) sau cu sporurile taiate (angajatii finantelor) si au priceput în sfârsit unde i-au adus setea de putere a lui Basescu si incompetenta lui Boc.

    Sigur ca am putea comenta la nesfârsit pe seama faptului ca românul a demonstrat din nou ca mentalitatea sinistratilor de la inundatii e o problema nationala, si nu una locala, pentru ca si acum au realizat ca vine urgia abia când le-a intrat apa în case si mâna lui Boc în buzunar. Dar asta e irelevant, pentru ca, nu-i asa, oricum ne ia iarna pe nepregatite de 2000 de ani.

    Nu conteaza ca, de pilda, profesorii au stat cuminti ca tâmpitii când s-au anuntat reducerile salariale, si ca au iesit în strada abia luna asta, când au primit primele salarii micsorate, important e ca, în sfârsit, au iesit în strada.
    Întrucât experienta din 1989 ne-a aratat ca si mamaliga explodeaza, si ca, în plus, când se produce bizarul fenomen toate fortele de ordine devin de negasit, indiferent cât de omniprezente ar fi fost cu o zi înainte, rezulta ca Basescu chiar are o problema.

    Sigur, înca mai poate conta pe “garda pretoriana” a serviciilor secrete, singurul domeniu unde s-a îngrijit sa nu se umble la salarii. Dar si oamenii aia au parinti, frati, veri, cumnati si, pe termen lung, sfârsesc prin a fi influentati de nemultumirea familiei, a prietenilor si a cunoscutilor. În plus, realizeaza si ei ca a lupta de partea pierzatoare într-un conflict de tipul unei revolte populare înseamna, automat, pierderea statutului social dobândit cu greu si, la limita, chiar a vietii.

    Logic, îmi este greu sa cred ca amenintarile formulate azi de piticul Boc la adresa protestatarilor mai au vreo greutate. În momentul în care se va atinge masa critica, nimic nu va mai putea opri furia populara, iar lui Basescu si Boc le va mai ramâne doar elicopterul.

    Care stim deja ca nu ajunge prea departe. Asa ca singura solutie pe care o mai au la dispozitie, daca vor sa evite soarta lui Dinca si Postelnicu (refuz sa cred ca i-ar mai putea ajunge destinul Ceausestilor în România totusi europeana a anului 2010) este sa arunce prosopul.

    Pâna nu este prea târziu.

  18. DAR HALATUL CĂT COSTĂ
    …………………………………………………………………………………………..
    “De curând, Eric Schmidt a publicat în cotidianul britanic The Guardian un fragment în care detaliază viziunea sa despre anul 2033:
    „Imaginaţi-vă că sunteţi un profesionist care trăieşte într-un oraş occidental la câteva decenii distanţă de astăzi. O dimineaţă obişnuită din viaţa dumneavoastră ar arăta cam aşa:
    Nu veţi fi trezit de o alarmă – sau cel puţin nu de o alarmă obişnuită. În schimb, vă veţi trezi atunci când veţi simţi aroma cafelei proaspăt preparate, când lumina va pătrunde în cameră pe măsură ce perdelele se deschid automat şi când veţi fi masat uşor de patul dumneavoastră hi-tech. E mult mai probabil să vă treziţi revigorat, deoarece în interiorul saltelei patului se va afla un senzor special care monitorizează ritmul somnului, stabilind cu precizie când să vă trezească pentru a nu vă întrerupe ciclul de somn REM.
    Apartamentul dumneavoastră este o orchestră electronică, iar dumneavoastră sunteţi dirijorul. Cu simple mişcări de încheietură şi cu instrucţiuni vorbite veţi putea controla temperatura, umiditatea, muzica ambientală şi iluminatul. Veţi putea citi în viteză ştirile zilei în timp ce un costum vă va fi adus din dulapul automatizat. Vă veţi îndrepta spre bucătărie pentru a lua micul dejun, iar display-ul transparent vă va urmări sub forma unei holograme proiectate în faţa dumneavoastră. În bucătărie veţi lua o ceaşcă de cafea şi un produs de patiserie pregătit la perfecţiune de cuptorul dumneavoastră ce poate controla gradul de umiditate, citind în acelaşi timp cele mai noi emailuri pe tableta holografică proiectată în faţa dumneavoastră. Computerul central al casei vă va sugera o listă de sarcini pe care să le îndeplinească roboţii de curăţenie, iar dumneavoastră le veţi aproba pe toate.
    Veţi accesa notiţele pentru o prezentare pe care urmează să o susţineţi în cursul acelei zile în faţa unor clienţi din străinătate. Toate datele dumneavoastră – din viaţa personală şi profesional㠘– sunt accesibile de pe toate dispozitivele pe care le deţineţi, fiind stocate în cloud, unde aveţi spaţiu aproape nelimitat. Deţineţi câteva dispozitive digitale diferite – unul are dimensiunea unei tablete, altul dimensiunile unui ceas de buzunar, pe când altele sunt flexibile şi pot fi purtate pe corp. Toate sunt foarte uşoare, incredibil de rapide şi folosesc procesoare mult mai rapide decât orice există astăzi.
    Pe măsură ce vă plimbaţi prin bucătărie, vă loviţi la un deget al piciorului. Imediat, luaţi dispozitivul mobil şi deschideţi aplicaţia de diagnosticare. În interiorul dispozitivului se găseşte un microcip minuscul ce foloseşte unde electromagnetice cu o lungime de undă mai mică de un milimetru pentru a vă scana corpul. Scanarea arată că degetule ste doar lovit, nu şi fracturat. Aplicaţia vă invită să obţineţi o a doua părere de la un doctor ce are cabinetul în apropiere, dar refuzaţi.
    Mai aveţi la dispoziţie puţin timp înainte să fiţi nevoiţi să plecaţi la serviciu – lucru pe care îl veţi face, desigur, la bordul unui automobil care se conduce singur. Drumul spre serviciu va fi pe cât de productiv sau de relaxant vă doriţi.

    Înainte să plecaţi, dispozitivul mobil vă reaminteşte să cumpăraţi un cadou pentru ziua de naştere a nepotului. Analizaţi propunerile de cadou pe care vi le oferă sistemul, ce sunt bazate pe datele agregate şi anonimizate ale altor băieţi de 9 ani ce au interese similare, însă niciuna nu vă atrage. Apoi vă amintiţi o întâmplare povestită de părinţii băiatului ce a făcut toate persoanele mai vârstnice de 40 de ani să râdă: nepotul nu a înţeles aluzia din vechea expresie „mi-a mâncat câinele tema”; cum ar putea un câine să mănânce stocarea din cloud? Efectuaţi o căutare rapidă pentru un câine-robot şi cumpăraţi unul cu un click. În felicitare scrieţi mesajul „în caz că e nevoie”. Cadoul va sosi la casa băiatului la 5 minute de timpul de livrare selectat.
    Vă gândiţi să mai beţi o ceaşcă de cafea, însă un dispozitiv haptic (ce implică atingerea) ce este inclus în călcâiul pantofului vă ciupeşte uşor – semn că veţi întârzia la şedinţa de dimineaţă dacă nu plecaţi în curând.
    Capacitatea de a face mai multe în lumea virtuală va face aspectele mecanice ale lumii fizice mult mai eficiente. Pe măsură ce conectivitatea digitală va atinge cele mai îndepărtate colţuri ale globului, noii utilizatori o vor folosi pentru a îmbunătăţi un număr mare de pieţe, sisteme şi comportamente ineficiente, atât în ţările cele mai dezvoltate, cât şi în cele mai puţin dezvoltate. Acest lucru va duce la un progres extraordinar în ceea ce priveşte eficienţa şi productivitatea, mai ales în ţările în curs de dezvoltare, unde izolarea tehnologiă şi politicile proaste au stat în calea progresului.
    Accesibilitatea dispozitivelor inteligente, inclusiv a telefoanelor şi tabletelor, va avea un efect transformator în aceste ţări. Gândiţi-vă doar la impactul pe care telefoanele mobile elementare îl au astăzi asupra pescăriţelor din Congo. Înainte, acestea obişnuiau să aducă zilnic prada în piaţă şi să observe cum aceasta se strica pe măsură ce trecea ziua. Acum ele menţin peştele în apă, în râu, şi aşteaptă să fie apelate pe telefon de clienţi. Atunci când un client solicită un peşte, acesta este scos din apă şi pregătit pentru cumpărător. Nu este nevoie de un frigider scump, de cineva care să-l păzească noaptea, nu mai există riscul ca peştele să se strice şi să-şi piardă valoarea şi nici nu se pescuieşte mai mult decât este nevoie.
    Telefoanele mobile transformă modul în care oamenii din ţările aflate în curs de dezvoltare accesează şi folosesc informaţia, iar rata de adopţie creşte într-un ritm uluitor. În Africa există deja peste 650 de milioane de utilizatori ai telefoniei mobile, iar în Asia aceştia numără aproape 3 miliarde. Telefoanele mobile folosite de aceştia sunt în cea mai mare parte feature phones, capabile doar să comunice prin voce şi SMS, deoarece costul transmisiunilor date este foarte ridicat în acele ţări. Acest lucru se va schimba, iar atunci când acest lucru se va întâmpla, revoluţia smartphone va aduce beneficii extraordinare acestor populaţii.

    Conectivitatea va aduce, pe lângă telefoane mobile, şi abilitatea de a colecta şi utiliza date. Datele în sine sunt un instrument, iar în locurile în care statisticile inexacte despre sănătate, educaţie, economie şi despre nevoile populaţiei au dus la încetinirea progresului, şansa de a colecta date în mod eficient va reprezenta o schimbare extraordinară. Toţi membrii societăţii vor beneficia, pe măsură ce guvernele vor putea măsura mult mai bine succesul programelor desfăşurate, iar mass-media şi ONG-urile vor putea utiliza datele pentru a verifica adevărul.
    Ţările aflate în curs de dezvoltare nu vor fi evitate de progresul tehnologic. Chiar dacă telefoanele inteligente şi roboţii continuă să aibă preţuri mari, pieţele ilicite precum reţeaua shanzhai din China produc şi distribuie copii care vor permite depăşirea acestui impas.
    De asemenea, imprimantele 3D permit „tipărirea” obiectelor fizice strat cu strat. În ţările sărace, imprimantele 3D comunale vor permite oamenilor să tipărească orice instrument de care au nevoie, folosind matriţe open-source. În ţările bogate, imprimantele 3D vor fi un partener de nădejde al tehnicilor avansate de producţie. Materiale şi produse noi vor fi produse conform specificaţiilor de pe internet, la cerere, de maşinării controlate de operatori sofisticaţi.
    În ceea ce priveşte sarcinile de zi cu zi, sistemele informatica ne vor elibera de micile poveri ce astăzi provoacă stres şi ne dereglează concentrarea mentală. Limitele neurologice ale fiecăruia, care astăzi ne fac să uităm lucruri, vor fi suplimentate cu sisteme informatice proiectate pentru a ne sprijini. Două exemple sunt „protezele de memorie” – alertele din calendar şi listele de tip to-do – şi „protezele sociale”, care ne vor conecta instantaneu cu prietenul care are expertiza relevantă în sarcina cu care ne confruntăm.
    Bazându-ne pe aceste sisteme integrate, vom putea să ne folosim timpul mai eficient în fiecare zi – fie că asta înseamnă să stăm să ne gândim, să petrecem mai mult timp pentru a pregăti o prezentare importantă sau să permită unui părinte să fie în tribune la meciul de fotbal al copilului său fără să fie distras de muncă.
    În ciuda acestor progrese, există o temere centrală: acestă revoluţie a datelor va avea un impact asupra capacităţii cetăţenilor de a avea control asupra informaţiilor personale în spaţiul virtual, iar acest lucru va avea consecinţe semnificative în lumea fizică.
    În viitor, identităţile noastre în viaţa de zi cu zi vor fi definite din ce în ce mai mult de activităţile şi asocierile noastre virtuale. Trecutul nostru va fi documentat amănunţit, iar acest lucru va afecta perspectivele noastre şi va reduce în mod semnificativ capacitatea noastră de a influenţa şi controla modul în care suntem percepuţi de către alte persoane. Potenţialul ca altă persoană să acceseze, să împărtăţească şi să manipuleze aspecte ale identităţii noastre virtuale va creşte, mai ales ca urmare a utilizării sporite a serviciilor de tip cloud.
    De asemenea, elementele de bază ale identităţii online s-ar putea schimba. Unele guverne ar putea considera prea riscant ca mii de cetăţeni să fie anonimi şi de neurmărit. De asemenea, identitatea dumneavoastră online din viitor nu se va limita la un simplu profil de Facebook; ea va fi formată dintr-o constelaţie de pagini, acestea fiind verificate şi poate chiar reglementate de către guvern. Imaginaţi-vă toate conturile dumneavoastră – Facebook, Twitter, Skype, Google+, abonamentul la un ziar – conectate la un „profil oficial”.
    Identitatea va deveni marfa cea mai de preţ pentru cetăţeni în viitor, urmând să existe mai ales online. Vom fi martori la o explozie de companii care se vor ocupa cu gestionarea intimităţii şi a reputaţiei. De asemenea, vom fi martori la apariţie unei pieţe negre unde oamenii vor putea cumpăra şi vinde identităţi reale sau inventate.
    Fără îndoială, accesul sporit la vieţile oamenilor ce va deveni posibil graţie revoluţiei datelor va permite anumitor regimuri autoritare să aibă un avantaj periculos în ţintirea cetăţenilor. Cu toate acestea, cererea pentru instrumente şi aplicaţii care să ajute cetăţenii care trăiesc sub regimuri autoritare va duce la dezvoltarea unei industrii tot mai mari. Aceasta este puterea revoluţiei informaţiei: pentru fiecare lucru negativ, va exista un contra-răspuns ce are potenţialul să fie un lucru extraordinar de pozitiv. Vor fi mai mulţi oameni se vor lupta pentru intimitate şi securitate decât cei ce vor lupta împotriva lor, chiar şi în cele mai represive zone ale lumii.”
    http://www.descopera.ro/dnews/10798874-cum-va-fi-viata-ta-in-2033-seful-google-ofera-detalii-fascinante-despre-viitor

  19. Domnule profesor,nu am pregatirea necesara pentru a dizerta despre arierate. Stiu doar ca acestea sunt rele. Asa ca las pe cei calificati sa-si dea cu parerea. In schimb , am altceva sa va comunic. Este vorba de situatia incredibila de la „Jurnalul national”. Am folosit termenul „incredibil” nu ca o metafora.Ce se intampla pe forumurile Jurnalului intrece orice imaginatie.
    Cum este posibil ca cei ce administreaza forumurile sa permita asa ceva ? Ma intreb , dumneavoastra cititi comentariile de acolo ??
    Nici in cele mai abjecte fituici Basiste nu sunteti atacat mai violent. Nici mai vulgar.Spre deosebire de multi forumisti , eu sunt un om versat in aceasta activitate. Si foarte informat asupra mersului lucrurilor .De aceea , nu ezit sa dau un verdict implacabil. Anume ::: Echipa de moderatori a forumurilor J.N este in mod cert in solda lui Traian Basescu. Tipul de atacuri ce apar acolo nu ar putea fi publicate fara acceptul celor care ar trebui sa impiedice asa ceva. Deoarece nu sunt atacuri „subtile” , al carui sens ar fi greu descifrabil.Sunt lucruri la vedere , extrem de clare.In acest sens , s-a ajuns la parazitarea si decredibilizarea publicatiei.In general , forumistii simpatizanti ai unei publicatii constituie segmentul cel mai activ si mai fidel al cititorilor. Daca ei simt ca nu sunt protejati , daca publicatia este lasata prada si vraiste hoardelor de agitatori traian-basisti , atunci va spun cu siguranta ce se intampla : vor fi dezamagiti si vor pleca.Una dintre cauzele situatiei proaste
    in care a ajuns „Jurnalul” este si acest lucru. Daca va pasa, veti lua masuri. Repet , stiu ce spun , si sunt sigur de cele spuse. Pot demonstra in fata oricarei persoane cu experienta si buna credinta cele afirmate.Lucrul in sine este mai mult decat deranjant. Este ingrijorator. Deoarece vorbeste de forta si hotararea regimului antinational traian-basist.Caruia nu i se opune nimic. In sensul de nimic serios si suficient de dur.De aceea nu cedeaza. Mai mult , isi pregateste revansa. Daca pactizarea cu Traian Basescu si-a facut loc la Jurnalul National , atunci acest lucru ma ingrijoreaza extrem. Si , sincer , ar trebui sa va ingrijoreze si pe dumneavoastra.
    Cu aceeasi pretuire , …Serban Dragan
    post-Scriptum :::Nu-mi place de loc cum arata blogul dumneavoastra. Este plin cu comentarii in afara de orice subiect. Nu-mi pasa ca se vor infuria pe mine cei care le scriu. Este permis sa perorezi off-topic. Dar nu este permis sa umpli paginile unui blog cu tot felul de aiureli.Care nu au nici macar relevanta politica. Si au ca rezultat creearea unei imagini „nefericite”. Si neatractive.Un blog este simplu de facut. Este insa mult mai greu sa-l faci atractiv , frecventat si popular. Si , mai ales , influent.

  20. Guvernul Ponta
    e cu arma la picior ?
    Cum îşi apără poporul de urgie ?

    “AVERTISMENT NASA: Exploziile solare din 2013 vor fi CATASTROFALE

    Soarele va erupe în acest an cum n-a mai făcut-o de mult timp. În 2013 vor avea loc cele mai puternice explozii solare, iar oamenii de ştiinţă avertizează că acesta va fi apogeul. Consecinţele ar putea fi extrem de grave la nivel global. Între timp, NASA a dat publicităţii noi fotografii care surprind activitate intensă la suprafaţa Soarelui.

    Fotografiile care surprind activitatea Soarelui au fost realizate în decurs de trei ani, de Observatorul pentru Dinamica Solară. Experţii de la NASA avertizează că uriaşa furtună magnetică din acest an va avea consecinţe catastrofale.
    Pământul va fi lovit de radiaţii ce vor ajunge la un nivel fără precedent, spun aceştia. Exploziile solare vor afecta telecomunicaţiile, reţelele electrice s-ar putea supraîncălzi cauzând căderi uriaşe de curent, iar transportul aerian ar putea fi perturbat. Toate acestea ar duce la PAGUBE DE SUTE DE MILIARDE DE DOLARI.
    Specialiştii mai avertizează de asemenea că, în cazul în care nu vor fi luate măsuri de precauţie, CONSECINŢELE ar putea fi GRAVE pentru SĂNĂTATEA POPULAŢIEI.
    Oamenii de ştiinţă au explicat şi motivul pentru care exploziile solare vor atinge apogeul în 2013. Este vorba despre suprapunerea a două evenimente importante: momentul în care ciclul magnetic al Soarelui ajunge la cote maxime, lucru care se întâmplă la fiecare 22 de ani, dar şi faptul că petele solare ajung în punctul lor maxim, ceea ce se întâmplă la fiecare 11 ani.”

    http://www.realitatea.net/avertisment-nasa-exploziile-solare-din-2013-vor-fi-catastrofale_1168877.html

  21. Lui ADRIAN NASTASE, invitatul Alessandrei Stoicescu la emisiunea Q&A de sambata 28.04.13 orele 21,30 pe Antena 3 :

    SPOVEDANIE

    De-aş fi al tău duhovnic, ţi-as da o dezlegare
    Pentru orice păcat făcut că-i Săptamâna Mare ,
    Cu condiţia să răspunzi cinstit, la o întrebare :
    Adriane, tu chiar pe bune, crezi … în coabitare ?

  22. Buna dimineata domnule Voiculescu, domnule profesor Adrian Nastase,

    V-am urmarit aseara, si pot spune ca pentru cei care citesc printre randuri, interviul a fost edificator.

    Din contra, daca pe dumneavoastra reusesc sa va inteleg, cu domnul Basescu si a sa Miscare Populara, am o problema si am sa va explic de:ce:

    Ca un vajnic ardelean ce sunt, am doua mari calitati, anume, pricep greu si uit foarte repede, domnul Boc, cred ca ar putea sa confirme acest lucru, un alt vajnic ardelean, care din pacate joaca in echipa adversa…

    Revenind la problema de mai sus, sincer nu am inteles, si-l rog pe domnul Basescu sa ne explice si noua ardelenilor care-i povestea cu aceasta miscare populara….pentru ca oricat de populara ar fi, nu stiu a cui miscare este……..

    a. Sa fie oare Miscarea Populara Ebraica?
    b. Sa fie oare Miscarea Populara Sionista?
    c. Sa fie oare Miscarea Populara Ashkenaza?
    d. Atunci poate Miscarea Populara Kazara ?????

    ZeV, domnule Basescu, va rog sa ma iluminati si sa-mi explicati care-i baiul cu asta miscare sionista…pardon Miscare Populara…..

    Domnule Basescu, va asigur de aceeasi dragoste pe care v-o port profund, tare profund, din totdeauna.

    Al dumneavoastra,
    Marian Nicolae.

  23. Lumea de azi un camp de lupta…

    La ora actuala in lume se disting doua mari strategii, doua linii de abordare a viitorului: metoda americana care pastreaza linia ideologica clasica, aceea a controlului si dominatiei armate si noua linie, metoda chinezo-germana care merge pe o cale nonviolenta, pe o cale pasnica, dar incununata de succes.

    America plateste un greu tribut lipsei de istorie, de cultura, de civilizatie, de intelepciune – America nu a reusit sa invete de la istorie ca popoarele nu pot fi cucerite prin forta, ca nicio cucerire prin forta nu rezista timpului.
    Chinezii si germanii au invatat insa acest lucru de la istorie… ei stiu astazi ca e mult mai ieftin si mai trainic sa cumperi o tara decit sa o bombardezi si sa o distrugi. E ca si cu o femeie… prin forta ai putea sa o posezi, dar nu va fi niciodata a ta… cu o floare, cu un inel, cu un sirag de sticla colorata o poti avea pe tava fizic, sufleteste, dar- mai mult, o poti pune sa munceasca pentru tine, sa-ti gateasca, sa spele, sa te maseze si sa-ti creasca copiii de buna voie, cu zimbetul pe buze.
    Sistemul barbar de dominatie a lumii practicat de americani a dat gres. America a pierdut deja rolul de conducator al lumii…

    DACA SECOLUL 20 A FOST AL AMERICII, SECOLUL 21 ESTE AL CHINEI.
    Cum sa mai poti conduce lumea, cum sa-ti impui deciziile in fata Chinei cind guvernul tau datoreaza peste 3.000 miliarde de dolari Chinei ?
    Cum sa mai poata manipula SUA voturile in ONU si Consiliul de Securitate cind toti votantii datoreaza bani Chinei ?
    Cum sa refuzi China cind esti pasuit la plata datoriei ?
    Cum sa refuzi China cind China este cel mai important cotizant la FMI si toata planeta este datoare vinduta la FMI ?
    Cum s-a ajuns aici ?
    Prin multa intelepciune si strategia luminata a conducatorilor chinezi de la Deng Xiao Ping incoace.
    In urma cu 20 ani, China a ales drumul muncii si al sacrificiilor.
    China a acumulat putere pe spatele chinezului de rind care a muncit pina la epuizare pentru o farfurie de orez, sacrificind astfel bunastarea poporului in favoarea cresterii puterii statului chinez.
    China produce de 20 ani ieftin.
    Daca e ieftin, se exporta de 20 ani intr-un ritm indracit catre societatea de consum occidentala…
    Statul chinez beneficiaza de sume uriase provenite din exporturi in timp ce importurile sint mult mai mici.
    De 20 ani China are an de an excedente uriase ale balantei comerciale – exporta mult mai mult decit importa.
    De 20 ani China stringe, acumuleaza bogatiile lumii.
    Ce inseamna excedentul balantei comerciale ? Inseamna nimic altceva decit ca bogatia intra in tara ca un fluviu urias de comori.
    Ce inseamna deficitul balantei comerciale ? Inseamna ca o tara importa mai mult decit exporta, inseamna ca fluvii de bani se scurg din tara cum ti se scurge apa printre degete, inseamna ca – cel putin teoretic, in anul respectiv, sint mai putini bani, mai putina valoare in tara respectiva. Daca acest deficit nu este datorat investitiilor in tehnologie care sa asigure pe termen scurt inversarea balantei comerciale, tara respectiva pierde bogatie, pierde avutie nationala, pierde in termeni reali nivel de trai.
    Acest lucru nu este palpabil, nu se vede, nu se simte concret… cel putin nu imediat, dar daca dintr-o tara ies an de an bani… cu timpul, cel putin in termen teoretici, ramin tot mai putini bani.
    Sigur ca acest lucru poate fi compensat prin intrari de bani provenite din investitii straine sau repatrieri de numerar de la cei ce muncesc in strainatate, sau credite internationale, dar sa nu ne furam caciula singuri… investitiile straine, aportul de capital strain e de fapt un rau mai mare decit deficitul balantei comerciale.
    Aceste investitii straine inseamna cumparari de terenuri, de exemplu si atunci ai mai pierdut o bucatica de tara… cumparari de resurse si zacaminte minerale si ai mai pierdut o bucatica de tara… fara tancuri si fara bombardamente.
    Investitiile straine inseamna fabrici care creeaza profituri, bani care PLEACA DIN TARA LA SFIRSITUL FIECARUI AN.
    Investitiile straine sint cel mai mare rau al unei tari – pe moment sint un factor pozitiv: intrari de capital, locuri de munca, etc, dar pe termen mediu si lung inseamna robinete cu debite uriase prin care se scurge avutie, nivel de trai al poporului acelei tari.
    Acest lucru se intimpla datorita profitului repatriat, de cele mai multe ori nici macar impozitat.
    China si Germania au inteles aceste lucruri de mult…
    China si Germania au facut o prioritate nationala din politica de excedent a balantei comerciale si investitiile in tari straine.
    Astfel, in aceste tari s-au acumulat de la an la an tot mai multe valori din tarile limitrofe la inceput si pe masura globalizarii, astazi aceste tari sug bogatia intregii planete.
    Nu o spun ca pe ceva rau – sint doar constatari…
    Un alt factor important al razboiului economic este DEFICITUL BUGETAR.
    La acest capitol China este din nou campioana mondiala.
    Daca o tara are deficit bugetar inseamna ca practic cheltuieste mai mult decit cistiga. Asta ce inseamna ? Ca acel popor traieste mai bine decit ar merita conform muncii lui, dar o face pe baza imprumuturilor.
    Nu pacaleste pe nimeni – isi fura singur caciula !
    Exista astazi tari in care tot poporul ar trebui sa munceasca un an sau mai mult de un an fara sa primeasca nicio retributie ca sa-si poata plati datoria !!! Cum e posibil asta ? Au luat credite si au trait mai bine decit li se cuvenea, dar datoria a ramas, trebuie platita.
    Cum o sa o plateasca ? De vazut… Pina una alta sint pasuiti.
    Cine-i pasuieste ? Cel ce i-a imprumutat. Cine i-a imprumutat ? FMI, Banca Mondiala, China, Germania…
    Vor sari unii destepti sa spuna ca si SUA. FALS !!!
    Cind tu ma creditezi pe mine cu 10 euro, dar datorezi Chinei 100 de euro, se cheama ca in realitate China m-a creditat !
    De unde au FMI, Banca Mondiala, bani ? De la tarile care au mai mult decit le trebuie… in mod direct sau indirect, tot de la China si Germania !
    In aceste conditii, cine e in spatele acestor institutii de credit, cine detine controlul, puterea ? China si Germania, normal !
    Cui da China si Germania credite, pe cine pasuieste la plata datoriilor restante ?
    Pe cei cuminti si ascultatori. Adica pe cei ce voteaza asa cum li se cere la ONU, la Consiliul de Securitate si in alte institutii care conduc lumea la ora actuala.
    Cui mai da China si Germania (in mod direct sau indirect) credite si pe cine mai pasuiesc ele ?
    Pai, tarile democrate, cooperante, coruptibile, care nu se opun intrarii de capital strain, investitiilor, care nu se opun importurilor de textile si jucarii chinezesti, de autoturisme germane, care nu impoziteaza profitul repatriat al fabricilor germane, etc.
    Acestor tari cuminti care au inteles ca e normal ca firmele chineze si germane sa aiba dreptul de a cumpara fabrici si terenuri, de a face afaceri, de a face profit si mai ales de a putea trimite acest profit, cit mai putin impozitat, inapoi in tarile de origine ale investitorilor care din intimplare sint chiar China si Germania.
    Si atunci se creeaza un cerc vicios: tarile slabe au tot mai mare nevoie de ajutor financiar si pe masura ce primesc acest ajutor se afunda tot mai tare si mai tare in mlastina subjugarii.
    Alte tari care fac excedente comerciale imense, tari care storc bogatiile planetei indreptind fluviul de valori spre ele, sint tarile mari exportatoare de petrol.
    Aceste tari absorb sume imense de bani din toata lumea – ar fi avut conditii exceptionale de a deveni viitorii stapini ai lumii, dar strategia lor de dezvoltare a fost de cele mai multe ori gresita. Arabii au folosit sumele imense de bani provenite din exportul de hidrocarburi de cele mai multe ori nechibzuit si negindit.
    Au investit in echipe de fotbal, autoturisme de lux, in pirtii de ski in desert, palate, zgarie nori, insule artificiale si alte extravagante lipsite de sens si eficienta.
    Daca arabii foloseau banii proveniti din exportul de petrol in scopul dezvoltarii resurselor energetice ale viitorului, astfel incit chiar si atunci cind petrolul se va termina, ei sa ramina regii energiei mondiale (o noua generatie de energie), azi ei ar fi fost stapinii lumii.
    Daca in loc sa faca insule artificiale cumparau mine de fier, uraniu, bauxita si cupru in Australia, America de Sud si in Africa, azi ei ar fi fost stapinii lumii. Dar ei au cheltuit avutiile imense ca o femeie cocheta care cheltuieste pe lux si desantare tot ce-i cade in mina.
    Tot acest fluviu de bani (valori) ce se scurge de zeci de ani dinspre occident spre orient pentru petrol, minereuri si chinezarii, au dus la actuala criza economica.
    Sa ne imaginam ca in occident exista acum 20 ani o suma de bani, sa zicem 100.000 miliarde $, bani ce aveau acoperire in marfuri si valori.
    In ultimii 20 ani, din cauza deficitului balantei comerciale dintre occident si orient, o mare parte din acesti bani, daca nu chiar toti, au luat drumul orientului.
    Veti spune, bine, dar cum asa, ca noi vedem ca mai sint bani pe piata ?
    Da, mai sint, dar tot mai putini si cei care sint, sint pentru ca marele popor chinez, (dupa ce ne-a luat bani si ne-a dat in schimb tricouri si jucarii care in 1-2 ani au ajuns la groapa de gunoi) ne-a dat o parte din bani inapoi, dar sub forma de imprumut cu care sa acoperim gaurile deficitului balantei comerciale si ale deficitului bugetar. Asa ca banii care sint azi pe piata sint mai putini (de aceea este criza) si nici nu mai sint ai nostri, ci sint bani luati cu imprumut, mai direct sau mai putin direct, tot de la marele popor chinez.
    Si totusi, azi mai avem un semn de intrebare: in lumea noastra nu incap doua sabii intr-o teaca… mai devreme sau mai tirziu, China va ramine singurul stapin. De ce? Pai sa vedem care sint atuurile si punctele slabe ale celor doua tari:
    Atuurile Germaniei:
    – Mentalitatea, disciplina, ordinea, seriozitatea, organizarea
    Atuurile Chinei:
    – Populatia… un sfert din populatia planetei
    – Accesul la resurse
    – Un teritoriu imens
    – Pozitionarea strategica
    – Ambitia unui popor ce are in spate un trecut glorios, o istorie si o civilzatie de 5000 de ani
    – Spiritul de sacrificiu
    – Conducerea autoritara si concentrarea puterii in mainile unui grup restrins
    – Legi draconice care pastreaza ordinea si disciplina
    – Cea mai evoluata tara in domeniul resurselor energetice alternative
    – Un sistem politic mai bine adaptat acestor „vremuri de razboi”

    Punctele slabe ale Germaniei:
    – Un popor relativ mic… mult mai mic decit cel chinez
    – Restringerea „spatiului vital”
    – Sistem politic corupt, perimat, inflexibil, birocratic
    – Pierderea autoritatii legii, scaderea permanenta a nivelului de ordine si disciplina datorita legilor proaste care de cele mai multe ori incurajeaza faradelegea, protejeaza infractorul
    – Lipsa totala a resurselor de materii prime
    – Nationalismul care uneori actioneaza ca o frina de mina
    Punctele slabe ale Chinei:
    – O relativa raminere in urma din punct de vedere economic
    – Dependenta de resurse minerale externe
    China este azi in topul dezvoltarii tehnologiei resurselor de energie regenerabila, a rezolvat problema materiilor prime luind in stapinire aproape in intregime Africa, au toata economia americana la picioare prin datoria imensa pe care statul american o are fata de statul chinez.
    Din punct de vedere tehnologic, China este un miracol… adesea orice inventie de pe lumea asta ajunge sa fie pusa in aplicare mai repede in China decit reuseste insasi inventatorul.
    Chinezii copiaza, fura, reproduc mai repede decit reuseste inventatorul sa gindeasca… Fara sa inventeze nimic, ei au acces la toate marile descoperiri tehnologice ale lumii. Si furtul poate fi o arta, iar ei sint cei mai mari artisti in acest domeniu !
    O alta calitate fantastica a acestui popor este ambitia de a fi primul.
    Fiecare chinez in parte vrea sa fie in mod particular primul – oriunde l-ai pune pe chinez, el vrea sa ia locul intai, sa fie cel mai apreciat, sa-i ia locul colegului, sa cistige cel mai mult, sa fie number one. Si pentru a-si atinge scopul, nu are scrupule ! Asta e educatia pe care o primeste, asta e traditia pe care o mosteneste.
    Conducerea centralizata a tarii este un factor foarte important… puterea e concentrata in mainile citorva oameni, deciziile se iau repede, fara ezitari, fara tergiversari.
    Ordinea si disciplina sint cuvinte de ordine – pedeapsa cu moartea se aplica, omul corect si cinstit e protejat de lege, infractorul, nemernicul, ticalosul n-au niciun drept, spre deosebire de Europa unde infractorul e protejat, iar pagubitul, omul cinstit e discriminat si intimidat.

    Europa… lumea in care infractorii au mai multe drepturi decit oamenii cinstiti. Europa… societatea in care pagubitul face puscarie pentru ca a incercat sa-si apere bunurile, casa sau familia, iar infractorul e despagubit pentru prejudiciile suferite.
    Europa… lumea in care multi aleg sa devina infractori pentru ca pot sa traiasca mai bine in puscarie decit in libertate.
    E imoral, anormal si nedrept, dar asta se intimpla intr-o societate in care legile sint facute de infractori si de catre interpusii lor. Asta se intimpla intr-o societate bolnava din cauza unui sistem corupt si murdar pina in maduva oaselor.
    Asta se intimpla din cauza unui sistem politic retrograd, invechit, inadaptat la realitatile secolului 21.

    GLOBALIZAREA este prost inteleasa astazi. Azi globalizarea inseamna HAOS… amestecarea raselor, libera circulatie, emigratie si haos economic, politic si social. Globalizarea trebuie sa insemne legi unitare la nivelul planetei, ordine,
    respect fata de valorile umane, protejarea oamenilor buni, corecti, cinstiti si eliminarea ticalosilor.
    Globalizarea ar trebui sa insemne armonie legislativa pe toata planeta,
    cooperare strinsa si eficienta intre popoare pentru rezolvarea marilor probleme globale, rezolvarea problemelor emigratiei clandestine, eradicarea saraciei, reducerea poluarii si protectia mediului. Asta trebuie sa fie globalizarea – drumul catre o lume mai buna, mai echilibrata.

  24. MICUL – INAMICUL

    După 23 de ani mioriticii defilează azi, de 1Mai, cu micul în mână, că-n gură nu-l mai admite UE deoarece-n reţetă are bicarbonat de sodiu, păcătosul.
    La încălzire peste 65ºc, biacorbonatul de sodiu se descompune în codoi, apă chioară şi scaiva carbonat de sodiu. Bagă la memeacă chimia halelii, neamule !

    http://www.zf.ro/eveniment/vanzarile-de-mici-ar-putea-fi-interzise-in-romania-in-joc-este-o-piata-de-50-milioane-de-euro-10824044

  25. (GEAM)PARALE

    Esta un balet popular financiar de obârşie dobrogeană ca şi Traian Băsescu, care din lipsă de “parale” l-a impus din 2010, fără sutien şi suspensori, în costumaţie nudă ( mers în stil de horă, mers pe diferite direcții, învârtiri, bătăi, balansuri, flexiuni adânci, etc.).
    Apreciat de Bruxelles şi prima balerină Angela Merkel, treptat- treptat se impune ca eurobrend, sirtaki fiind surclasat.

    Români, ieşiţi de Arminden în toată goliciunea,
    Brâncuşi vă dăltuieşte ; frumoasă-i beliciunea!

  26. MI-IGURA KAKURU,
    este pseudonimul japonez al d-lui Traian Băsescu prin care ne informează că :

    “Aproximativ 21.000 de muncitori s-au adunat miercuri într-un parc din Tokyo pentru o demonstraţie de 1 mai, cerând creşteri salariale, locuri de muncă stabile şi oprirea generării de energie nucleară, transmite Kyodo.”Salariile mai mari vor ajuta Japonia să iasă din deflaţie”, a spus Sakuji Daikoku, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor, în cuvântul de deschidere a evenimentului, care se ţine anual de 84 de ani, cunoscut sub numele de Zenroren.
    Oamenii caută o societate care să asigure locuri de muncă stabile, a adăugat el în discursul său ţinut în Yoyogi Park.
    Evenimente similare au avut loc în toată Japonia.”

    http://www.realitatea.net/ziua-muncii-muncitorii-japonezi-cer-salarii-mai-mari-si-locuri-de-munca-stabile_1171899.html#ixzz2S5078e15

  27. ARMINDEN FERICIT

    Jilava mea e casa ta,
    Popor destoinic muncitor,
    Nu-ţi bate nimeni din picior ;
    Ca mine nu-i, chiar de-ai căta.

    ss Preşedintele Pârnaie
    alias Traian Băsescu

  28. SĂPTĂMÂNA PATIMILOR

    În Săptămâna Mare, de Întâi Mai ,
    A plecat Ponta-n Neptun, la mare ;
    Patimi să îndure, ca vaca la buhai ,
    Dac-a vrut cu Iuda … la coabitare .

  29. Domnule Profesor , Astazi sunt Pastile. Va doresc sa le traiti cu bucurie .
    Fie sa aveti sanatate si multa putere. Sa ramaneti acelasi Roman ferm , devotat oamenilor si libertatii din tara Romaneasca.
    Jos Basescu ! …………cu aceeasi simpatie, Serban

  30. ASTĂZI, GIULIO ANDREOTTI (14.01.1919 – 06.05.2013) L-A REÂNTÂLNIT PE NICOLAE CEAUŞESCU (26.01.1918 – ucis 25.12.1989)

    “Ceauşescu a plecat din ţară luni, 21 mai 1973 şi s-a înapoiat în patrie sâmbătă, 26 mai. În acest răstimp, a vizitat trei state: VATICANUL, ITALIA şi SAN MARINO. Vizita oficială în Republica Italiană a durat propriu-zis numai două zile. Alte două, şeful statului român le-a rezervat unor vizite informale în oraşe industriale din nordul Peninsulei, precum Genova, Torino şi Milano. În ultimele două zile, Ceauşescu a mers la San Marino şi la Vatican. Experienţa italiană n-a ieşit din tipare. Ca de obicei, neobositul şef de partid şi de stat român a mers, a discutat „la cel mai înalt nivel“ cu preşedintele Giovanni Leone şi premierul Giulio Andreotti, a ţinut discursuri, a participat la dejunuri şi dineuri date în onoarea sa şi a soţiei de felurite oficialităţi, a semnt în cărţi de onoare, a inclus în program şi câteva fabrici din nordul Italiei (la Genova, Torino şi Milano).
    Reculegere la Altarul Patriei Pe timpul şederii oficiale la Roma, soţii Ceauşescu au rezidat în apartamentele palatului Quirinale, preşedinţia Republicii Italiene. Programul oficial a început chiar în după-amiaza sosirii, şeful statului român primind pe şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în capitala Italiei. Apoi, s-a întâlnit într-un tete-a-tete cu preşedintele italian Giovanni Leone. A fost o întâlnire protocolară, unde nu s-au angajat discuţii concrete. Seara, gazdele italiene au oferit un dineu în onoarea musafirilor. S-a făcut schimb de cadouri şi decoraţii. Preşedintelui Leone i s-a oferit un serviciu de porţelan brâncovenesc de cafea, pentru 12 persoane şi o faţă de masă din pânză topită cu 12 şerveţele. De pe urma vizitei lui Ceauşescu în Italia, premierul Andreotti s-a ales cu o carpetă de lână şi un serviciu de porţelan brâncovenesc.”
    Dumnezeu să-i ierte !
    http://www.realitatea.net/ce-cadou-i-a-facut-ceausescu-lui-giulio-andreotti_1174476.html#ixzz2SYbNCDlB

    Notă : Nicolaie Ceauşescu şi Traian Băsescu au în comun carpetele : primul le făcea cadou iar al doilea făcea cu ele contrabandă.

  31. Moto : Plecând în Săptămâna Luminată, dacă ar fi fost ortodox i se iertau “toate” păcatele…

    FUSE şi SE DUSE

    “În afara războaielor punice, am făcut, cu adevărat, de toate” ; Giulio Andreotti, 94 de ani (14.01.1919 – 06.05.2013).
    “Puterea celor care nu o au, se uzează.”
    “Sunt morţi de mult prietenii mei care au făcut sport.”
    “ E păcat să vorbeşti de rău pe alţii când de multe ori se poate ghici.”
    (IL Giorno)

  32. SĂ MOARĂ ŞI CAPRA LOR

    „Europa 2013, un continent în derivă” : Trei din patru vest-europeni anticipează agravarea crizei

    Trei din patru persoane din Europa Centrală şi de Vest anticipează o agravare a crizei în următorul an, potrivit unui sondaj realizat de Ipsos/CGI în rândul a 6.000 de persoane, la comanda grupului Publicis, care vorbeşte despre o situaţie sumbră şi un viitor fără perspective, relatează AFP.
    Raportul de 110 pagini intitulat „Europa 2013, un continent în derivă” a fost redactat în baza unui studiu cantitativ efectuat de Ipsos/CGI în perioada martie-aprilie în rândul a 6.000 de europeni din Franţa, Germania,Marea Britanie, Polonia, Italia şi Spania şi a unui alt studiu realizat de FreeThinking, parte a Publicis, care a inclus 400 de europeni.”Situaţia este sumbră, viitorul incert, încrederea în instituţiile naţionale este redusă, iar Europa instituţională este absentă. Dar ceea ce frapează este fractura dintre nord şi sud”, afirmă preşedintele Publicis, Maurice Levy, în prefaţa studiului.Pentru 75% dintre europeni, respectiv trei din patru, criza din ţările lor se va agrava în următorul an, potrivit sondajului.Francezii sunt în mod special pesimişti (85%, din care 23% anticipează o înrăutăţire puternică).
    „Germanii anticipează la rândul lor, în proporţie de 73%, o agravare a crizei în ţara lor, în timp ce procentul este mai mic în Polonia, respectiv 60%”, se arată în studiu.Spaniolii sunt mai puţin pesimişti. Deja afectaţi grav de criză, o parte semnificativă dintre aceştia cred că situaţia nu poate continua să se înrăutăţească. Astfel, 40% dintre spanioli se aşteaptă la o atenuare a crizei în anul viitor.La nivelul populaţiei din cele şase ţări, sentimentele care domină sunt pesimismul general (45%), îngrijorarea latentă (36%), resemnarea (32%) sau indignarea (32%).Întrebaţi despre viitorul personal, majoritatea europenilor (61%) au spus că este „deschis”. Numai 39% au spus că viitorul lor este fără perspectivă, iar 5% că este total fără perspectivă.Numai francezii (51%) şi italienii (55%) consideră în majoritate că viitorul lor personal este lipsit de perspectivă.”

    http://www.realitatea.net/europa-2013-un-continent-in-deriva-trei-din-patru-vest-europeni-anticipeaza-agravarea-crizei_1175250.html#ixzz2SehUgpUP

  33. Sper ca acest guvern sa-si poata indeplini obligatiile catre firme si cetatenii tarii noastre.
    Cat priveste datoriile firmelor particulare…cred ca multe dintre ele inca asteapta rambursarea tva-ului, iar datoriile firmelor de stat…au management economic prost care merge pe sistemul tot stat suntem si noi, de ce sa platim la stat ceea ce trebuie… ?!!!! :(

Comentariile sunt închise.