Un proiect de lege lansat in dezbatere publica de conservatori, menit sa recunoasca efortul minunat al bunicilor si, mai ales, sa stimuleze natalitatea. Cititi aici.

Ce credeti?

10 COMENTARII

  1. Imi place de Dumneavoastra ca aveti idei bune si sunteti perseverent. Intr-adevar, fara ajutorul bunicilor, parintii ar fi „in pom, pomul in aer si fara scara de coborat” si ar plati „bani grei” bonelor pentru a le supraveghea „urmasii la tronul conjugal”. Au fost si vor fi cazuri, in care bonele maltratreaza micutii, pe cand iubirea bunicilor si grija lor pentru nepoti este nemasurata. Va doresc din toata inima sa aveti sorti de izbanda.

  2. O SINECURĂ PENTRU MOGUL

    Au lucrat conservatorii ca nişte furnici ,
    Căci de la Voiculescu au primit poruncă
    Să facă o lege specială şi pentru bunici ,
    Să poată avea şi dânsul … loc de muncă .

  3. @ Andrei Oprea

    NOI SUNTEM SANATOSI LA CAP, dar ne gandim si la parintii care sunt in imposibilitate financiara si ar fi totodata si un imbold dat statului care „chitaie” ca a scazut natalitatea.

  4. (B)UNICI

    Ăsta-i cuvântul ascuns ce-i caracterizează pe BUNICI, iar dv domnule profesor aţi etalat un adevărat cult pentru puiul de om, adăugând încă o treaptă la scara evoluţiei umane, în primăvara asta capricioasă…

  5. Nu se poate realiza, e jumate de masura. La 60 ani esti inca in servici(la noi pensionarea se va face pe nasalie). Daca ai beneficia de salariul integral pe acea perioada intr-adevar multi bunici s-ar implica in cresterea nepotilor. Nu te descurci cu un salariu (de bugetar de exeplu) dapoi cu cel minim pe economie. Locul lor ar putea fi luat de tinerii someri. Proiectul e ceva aiuristic, apa de ploaie pentru fraieri.

  6. Am 60 ani, sant asistent medical si salariul este asa cum e, de pe azi pe maine. Ar trebui sa renunt la acest venit ca sa iau o treime sau cam asa ceva(pun si sporurile). In acest timp ar putea sa-mi ia locul un tanar(a) care ar dori un loc de munca. Dupa 2-3 ani (asta in cazul in care greu de crezut ca-si accepta aceste conditii) eu ma intorc iar tanarul(tanara} pleaca,nu?. Ideea este buna in principiu dar ar trebui analizate toate variantele sa nu uitam ca varsta de pensionare am aliniat-o cu altii, intr-un mod arbitrar ;nu am ajuns la acel nivel. Regandita si aplicata intr-un mod realist intr-adevar ar fi binevenita. Cred ca acesti bani si-ar gasi sursa iar tinerii ar avea alte sperante.

Comentariile sunt închise.