De peste 20 de ani, Romania nu a reusit sa asigure o plasa de siguranta pentru categoriile vulnerabile (pensionari, tineri, familii cu mai multi copii si cu venituri reduse).

In cele doua mandate de parlamentar (2004-2008 si 2008-2012) am initiat doua proiecte legislative care vizau instituirea unei sustineri financiare pentru cei mai incercati romani.

Concret, in ambele legislaturi am propus un Program de solidaritate socială, finantat dintr-o contributie de 1% din profitul anual al operatorilor economici a căror cifră de afaceri anuală depaseste 1.000.000 euro.

In ciuda legitimitatii si utilitatii acestui proiect, care oferea un ajutor esential categoriilor vulnerabile, iar firmelor prospere le asigura sansa de a-si asuma responsabilitatea sociala, majoritatile parlamentare controlate de Traian Basescu au respins propunerea.

Dar, dupa alegerile din noiembrie 2012, avem o alta majoritate. Exista acum capacitatea si vointa de a asigura, fara a afecta echilibrul bugetului public, un FOND DE SOLIDARITATE pentru 3 categorii vulnerabile:

  1. pensionarii cu venituri lunare mai mici de 500 de lei;
  2. tinerii cu venituri lunare mai mici de 1000 de lei;
  3. familiile cu peste 3 copii si un venit lunar pe familie mai mic de 2000 de lei.

Fondul de Solidaritate, administrat de Ministerul Bugetului, poate fi alimentat cu o contributie de 1% din profit, platita de firmele mari care indeplinesc cumulativ 2 conditii:

  1. cifra de afaceri anuala de peste 1 milion de euro;
  2. profit anual de peste 100.000 de euro.

Am convingerea ca firmele serioase, cu profituri substantiale, isi doresc sa  contribuie cu 1% din profit la progresul societatii care le asigura conditiile necesare pentru a face performanta economica.

Stiu, nu este un proiect usor de concretizat. Dar o majoritate de 70% are forta de a reusi acolo unde altii nici nu au indraznit sa incerce.

Fondul de SOLIDARITATE reprezinta o solutie utila pentru Romania si o sansa pentru USL de a confirma increderea care i-a fost acordata.

Fondul de solidaritate este un proiect apolitic, esential din punct de vedere social si sustenabil din punct de vedere financiar.

28 COMENTARII

  1. Buna ziua, Domnule Profesor…………………………………………………………………
    Va straduiti in van . Nu de „umanisme” are chef majoritatea de 70%.Nu am fost niciodata naiv. Nici prin structura si nici prin educatia primita. Ar putea sa fie si 101% . Ar fi acelasi lucru. Deoarece Basescu si-a gasit in fine „urmasul” dupa care scormonea de mult timp. N-a mers cu MRU,cu Bakonski,cu Udrea.Dar in fine , a gasit ce-i trebuia. Sa nu ne mai prefacem. Deoarece devenim penibili. Niciodata Ponta nu era uns prim-ministru daca nu era „selectat” din timp. Cine crede altfel… inseamna ca a trait ori degeaba , ori cu ochii legati. Sa speram ca timpul va lucra in favoarea noastra. A celor care mai avem onoare.
    Cu aceeasi consideratie dintotdeauna ,..Serban.

  2. MAI BINE SE REPROFILEAZĂ PE “YELLOW CAKE”

    “SCANDAL LA GUVERN. Ponta, huiduit ca Băsescu. Îmbrânceli cu jandarmii

    Aproape 1.000 de angajaţi de la Oltchim şi Divizia Petrochimică Bradu au protestat, marţi, în faţa sediului Guvernului, nemulţumiţi că nu şi-au primit drepturile salariale şi că urmează să fie disponibilizaţi, solicitând premierului Victor-Viorel Ponta să rezolve situaţia combinatului din Râmnicu Vâlcea.”

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/scandal-la-guvern-1000-de-angajati-ai-oltchim-si-arpechim-s-au-imbrancit-cu-jandarmii_1154923.html#ixzz2Q0OyQ1bX

  3. MONO – DIETĂ

    “Mamaia” va plăti o taxă pe apartament ,
    Iar tataia de la Gorj şi Timiş, taxă pentru câine ;
    Urmează să plătim o taxă şi pe faliment ,
    Şi-n final românii vor mânca … taxele pe pâine .

    Bibliografie :

    http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/banii-mei/ce-taxe-a-mai-inventat-primarul-mazare-298628.html

    http://www.google.ro/search?q=taxa+pe+caine+timisoara&hl=ro&gbv=2&gs_l=heirloom-hp.12…3687.20390.0.22171.24.23.0.1.1.0.969.5611.2-1j3j2j4j1.11.0…0.0…1ac.1.oOvJ9StowLA&safe=active&oq=taxa+pe+caine

    http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/57520

  4. Asta e o masura de stanga. Conservatorismul in toata lumea e de dreapta, deci conservatorii de pe glob nu ar sustine o masura asa socialista…

  5. VIVITORUL PREŞEDINTE

    – Băi ViVi, hai să bem o cafea în Brusel, pe şestache, unde vrei tu, să comentăm discuţii.
    – Da şefu, chiar acum, la una de mâna 3-a, prima care ne iese-n cale…
    Odată ajunşi şi instalaţi la o masă în colţ se trece la “ordinea de zi”.
    – ViVi, tu eşti evreu recunoscut de Israel, după mama Naumescu, şi agent
    mosad cu cetăţenie şi jurământ depus. Pe mine nu mă deranjează. Mai am 20 de luni şi mă liberez. Am să te ung preşedinte în locul meu, cu voturile diasporei. Preţul e mic : Vila Lac 2 şi o lege prin care se garantează imunitate pe viaţă la toţi foştii preşedinţi. Convenabil, nu ? O laşi mai pe burtă cu atacul la persoană şi distanţează-te de somnorosul, că n-are stofa ta. Dacă nu te aranjează dau drumul, pe rând, la toţi porumbeii…
    – Gata şefu, batem palma !
    – Ok bă vivitorule preşedinte, şi cine ştie, poate chiar ginere.

  6. Membrul PSD care i-a cerut demisia lui Ponta se gândeşte să candideze la şefia partidului

    http://www.cotidianul.ro/membrul-psd-care-i-a-cerut-demisia-lui-ponta-se-gandeste-sa-candideze-la-sefia-partidului-210953/

    Andrei Alexandru, membru PSD, cel care i-a cerut demisia lui Victor Ponta recent printr-o scrisoare, vrea să-şi depună candidatura la şefia partidului.

    Acesta ne-a trimis un comunicat la redacţie, pe care îl redăm integral.

    „Cu o săptămână în urmă, în calitate de membru PSD, am dat publicității o ”Scrisoare deschisă” adresată lui Victor Ponta, în care îi solicitam să renunțe la funcția de prim ministru al Guvernului și să nu mai candideze la un nou mandat de președinte al partidului.

    În spațiul virtual al ziarelor și agențiilor de presă, inițiativa mea s-a bucurat de un mare număr de cititori și de un procentaj neașteptat de mare de comentarii favorabile. În acest răstimp, am sperat să se înscrie în cursă măcar un contracandidat la alegerea viitorului președinte al PSD, un membru PSD care să se bucure de prestigiu și notorietate. Altfel, solicitarea adresată de mine și împărtășită de mulți alții nu s-ar putea realiza nici măcar teoretic.

    Pornind de la premiza că există în PSD destui oameni de valoare, sunt trei explicații pentru lipsa unui contracandidat:

    1. Teama de represalii față de cel care s-ar înscrie în această competiție sau

    2. Încrederea și acordul față de acțiunea politică a actualului președinte al PSD sau

    3. Oportunismul.

    > Mai sunt doar câteva zile până la Congresul PSD și nu s-a prezentat încă vreun contracandidat. În această situație, am decis ca în cursul acestei săptămâni, dacă nu se înscrie nimeni, să-mi depun cererea de candidatură la Secretariatul General al PSD pentru funcția de președinte al partidului.

    În drept, îmi voi întemeia cererea pe Statutul PSD, art. 185, al. 4, teza a 5-a.
    > Motivele acestei decizii
    > 1. Pentru sănătatea democrației într-un partid, e bine să existe măcar doi candidați pentru fiecare funcție.

    > 2. Ca urmare a acțiuniilor sale politice, subsemnatul Andrei Alexandru, membru PSD, nu mai am încredere în actualul președinte, Victor Ponta, și nimeni din PSD nu și-a manifestat intenția de a-l contracandida până la această dată.

    > 3. În ciuda diferențelor doctrinare între PSD și PNL, USL a fost creată în esență pentru neutralizarea politică a președintelui României, Traian Băsescu, în mod legal și constituțional și pentru ”dreptate până la capăt”.

    Victoria în alegeri a USL se datorează într-o proporție covârșitoare acestor promisiuni.

    Prin acțiunea sa politică, Victor Ponta a abandonat aceste obiective, înșelând așteptările cetățenilor. Nici în plan economic nu se pot constata progrese sau perspective încurajatoare. Oamenii se tem din ce în ce mai mult de pierderea locurilor de muncă și de sărăcie.

    Dacă la Congres delegații îi vor acorda un vot majoritar lui Victor Ponta, înseamnă că PSD aprobă acțiunea sa politică. Un asemenea vot s-ar constitui într-o clarificare a relației cu PNL, practic o renunțare la temelia pe care s-a construit USL.

    > În lipsa unui contracandidat la președinția partidului, delegații n-ar avea de ales, fapt care ar prelungi confuzia privind adevărata direcție politică a PSD.

    > 4. Votul de la Congres pentru funcția de președinte, în condițiile existenței unei competiții, este cel mai bun prilej pentru membrii PSD și pentru opinia publică să afle dacă doar Victor Ponta a ales calea colaborării cu Traian Băsescu și abandonarea promisiunilor electorale sau o majoritate a delegaților a validat politica sa.

    În cazul unui vot favorabil lui Victor Ponta, noi, cei din PSD, ne-am afla într-o situație mai mult decât jenantă: majoritatea românilor se dezice de
    Traian Băsescu, propriul său partid, PDL, l-a abandonat și, paradoxal, chiar absurd, adversarul politic, PSD, îl readuce la viață”.

  7. Cred ca propunerile Dv. legislative care nu V-au fost luate in seama sunt ca un cutit rasucit in rana pentru cei care, in sfarsit, „le-au descoperit” si mai cred ca, dupa cum este profilul romanului de tip nou -democrat- daca li s-ar spune ca sunt initiativele Dv. nu le-ar vota.
    Le e greu multora sa recunoasca ca sunteti un bun vizionar -si asta datorita seriozitatii si activitatii Dv. profesionale- si un bun patriot. Invidia lor e mult prea mare.

  8. Raul Romaniei de aici vine, de la Servciile Secrete ce papa intr-o veselie miliarde de euro anual chiar si-n timp de criza, servicii care apara in fapt statul mafiot roman si nu pe cetatenii platitori de taxe. De aceea numarul angajatilor acetor servicii trebuie redus drastic pentru a echilibra bugetul de stat mai ales acum in criza. Prin reducerea cu 5/6 a efectivului angajatilor din Serviciile de Inform…atii din Romania, ci sunt vreo 7 servicii, servicii care dispun cu de 7 ori mai multi agenti secreti decat media raportata la 100.000 de locuitori a serviciilor omoloage din: Franta, Anglia, Italia, Spania si Germania se economisesc anual de la bugetul statului 1,5-2 miliarde de euro (costul salariilor si logisticii necesare functionarii acestor servicii), bani stransi din taxele platite tocmai de cetatenii carora Victor Ponta le-a furat voturile mintindu-i cum ca ea, Canalia, va lupta pana la capat ca sa scape tara de Canalia Perfecta Traian Basescu.

  9. ĂSTA-I MICUL PITULESCU, DOMNULE

    „Premierul Victor Ponta a fost întrebat, joi, de jurnalişti, cum apreciază discursul senatoarei PC Cristiana Anghel, care afirma că USL a minţit mai mult decât PDL, el precizând: „Strict în cazul doamnei, m-am gândit la un singur lucru: că pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti”.

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/declaratia-socanta-a-lui-ponta-despre-senatoarea-cristiana-anghel-pe-cine-nu-lasi-sa-moara_1157182.html#ixzz2QGDJDab4

  10. FIE VORBA-NTRE NOI

    Cu 80% din populaţia de 49 mil., vieţuind în oraşe, Coreea de Sud nu are şanse într-un război fratricid. Sunt 60 de ani de la ultimul război coreean şi 68 de ani de la masa verde din Yalta care a împărţit Coreea (120540 kmp la Nord şi 99617 kmp la Sud) în totală nesimţire, fără, nici măcar, să cunoască această ţară. Coreea de Nord are graniţă terestră : 1416 km cu China , 16 km cu Rusia şi 238 km pe “paralela 38” cu sorela. Modelul chinezesc se va impune, etapizat, desigur. Un popor omogen etnic, numărând cca 75 mil. suflete are dreptul la reântregire grabnică, fără amestecul unor degeneraţi, iar Anul Şarpelui de Apă va furniza surpriza.
    Fie vorba-ntre noi, Coreea de Nord nu vede ce a făcut capitalismul de cumetrie din România anului 1989…

    “Cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre Coreea de Nord
    Kim Jong-un, al treilea om care conduce regimul dinastic comunist din Coreea de Nord înnebunește planeta cu amenințările nucleare împotriva Statelor Unite și a aliaților lor din Asia. Amenințările nu sunt luate în serios în totalitate, deși există teama unui atac, din cauza regimului irațional de la Phenian.
    Despre Coreea de Nord, sunt cunoscute mai puține lucruri decât despre orice altă țară din lume. Se fac supoziții despre cine conduce cu adevărat Coreea de Nord, despre ce resurse economice are țara, despre câți oameni trăiesc în lagărele nord-coreene. Iată cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre istoria țării, pentru a înțelege de ce a luat naștere situația tensionată între Coreea de Nord și Coreea de Sud.
    Peninsula Coreeană, victimă colaterală la Ialta
    În februarie 1945, la Ialta, în Crimeea, plutește în aer un parfum de victorie. Winston Churchill, Franklin D. Roosevelt și Iosif Stalin au venit să pregătescă mersul lumii și hărțile, pentru ceea ce se va întâmpla după război. Una dintre problemele discutate, căreia nu i-au acordat foarte mult timp, a fost situația Peninsulei Coreea, controlată de către Japonia din 1910.
    Chiar dacă Winston Churchill declarase că nu a auzit niciodată vorbindu-se despre locul ăsta afurisit (never heard of the bloody place) s-a hotărât ca peninsula să fie împărțită în două, de-a lugul Paralelei 38. Nordul urma să fie sub sfera de influență sovietică și chineză, iar sudul sub cea americană.
    Serviciile secrete rusești au creat regimul comunist de la Phenian
    Stalin și serviciul său secret, NKVD, preiau frâiele în nordul Peninsulei Coreea și pun bazele regimului comunist de la Phenian.
    Drept lider, comuniștii îl aleg pe Kim Il-sung, un obscur militant comunist coreean. Kim Il-sung a trăit în China de la vârsta de la șapte ani. În momentul în care rușii se hotărărsc să îl trasforme în unealta lor, acesta nici măcar nu vorbea bine limba țării care avea să îl trasforme într-un zeu.
    “Când a sosit Kim, ne-am dat seama că nu vorbește curent coreeana”, a povestit agentul NKVD Leonid Vassin într-o carte despre regimul de la Phenian. Vassin a mai spus că a primit ordin să îi dea tânărului un costum civil și i-a dat trei zile ca să învețe discursul care fusese scris pentru el.
    Discursul a fost rostit în fața primului congres al partidului, organizat de către veteranii comuniști după înfrângerea Japoniei. Pentru că nu avea susținere și nici legitimitate, rușii au preferat să îi creeze lui Kim propriul partid, Partidul Muncitorilor. În foarte scurt timp, au obligat și celelalte partide din Coreea de Nord să fuzioneze cu partidul lui Kim Il-sung și au ars pistele care duceau spre originile acestuia.
    Din 1949, Republica Democrată și Populară coreeană a devenit o dictatură stalinistă în toată regula, cu colonii de muncă forțată, epurări, încarcerări arbitrare și condamnări politice și nu în ultimul rând, cu un cult al personalității liderului accentuat. Kim Il-sung și-a făcut prima statuie înainte de 40 de ani și a început să se numească Marele Lider – Suryong în coreeană.
    Fiul lui Mao a murit în timpul Războiului Coreei
    Războiul Coreei (1950-1953) este primul conflict din Războiul Rece. Potrivit arhivelor sovietice, ideea de a ataca Sudul a fost a lui Kim Il-sung, care a reușit să îl convingă pe Stalin. Liderul sovietic, atunci în gloria puterii și a gloriei, a împins China lui Mao să ajute Coreea de Nord.
    Aproape un milion de chinezi, membri ai unei armate de “voluntari”, se vor angaja în acest război de trei ani, crezând că vor repurta o victorie ușoară asupra Coreei de Sud, căreia Statele Unite nu îi acordau o mare importanță.
    A fost o eroare de calcul gravă, iar armata chineză a suferit pierderi foarte importante. Printre victime s-a numărat și fiul lui Mao Zedong, Mao Anying, care se înrolase în rândul voluntarilor. Sângele vărsat în timpul celor trei ani de război a creat o legătură specială între China și Coreea de Nord.
    În 2003, la aniversarea a 50 de ani de la sfârșitul războiului, o mare expoziție organizată la muzeul militar din Beijing a atras un număr imens de vizitatori, mulți dintre ei trimiși acolo de către foștii combatanți.
    Mama președintei din Coreea de Sud a fost asasinată de nord-coreeni
    Coreea de Sud și-a ales de curând primul președinte femeie din istoria țării. Park Geun-hye este o veche cunoștință a regimului de la Phenian. Tatăl președintei a fost un dictator militar din Coreea de Sud, care a condus țara din 1961, până la asasinarea sa, în 1979. Nu nord-coreenii l-au ucis pe preșdinte, deși încercaseră să o facă, ci șeful serviciilor sale de informații. Mama lui Park Geun-hye fusese ucisă în 1974 de către nord-coreeni, cu un glonț destinat soțului său.
    În ciuda acestui trecut tragic, Park Geun-hye a făcut o călătorie oficială la Phenian în 2002, în timpul unei scurte perioade de apropiere între cele două țări.
    DMZ (Zona demilitarizată) este cea mai militarizată regiune din lume
    Zona demilitarizată dintre cele două Corei își dispută titlul de cea mai militarizată regiune din lume cu zona situată la granița dintre India și Pakistan.
    Se spune că, pentru a înțelege ostilitatea dintre cele două țări, trebuie să mergi la Panmujon, în zona demilitarizată dintre cele două Corei. Marea atracție turistică o reprezintă o baracă, despărțită în două de linia de demarcație de la sfârșitul războiului, în 1953. În baracă se intră în prezența unui soldat (american, pentru cei veniți din Sud și nord-coreean, pentru cei veniți din Nord), iar vizitatorii nu trebuie să depășească linia. Un soldat din partea opusă supraveghează scena, iar explicațiile date de ghizi sunt înregistrate, pentru a nu se face vreo incitare la război.
    DMZ-ul coreean își pierde însă din însemnătatea strategică în cazul unui război nuclear. Dacă va fi lansat un atac, acesta va fi făcut cu rachete, cu sau fără încărcătură nucleară. Iar linia vopsită în mijlocul barăcii de la Panmunjon și-ar pierde din importanță.”

    ww.infomond.ro/cinci-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii-despre-coreea-de-nord/

  11. AVEM ŞI NOI DAR NE BATEM JOC DE EI

    „Respins de 197 de savanti, un elev de 15 ani a inventat un test pentru depistarea cancerului

    Un elev de 15 ani ar putea salva viata a milioane de oameni din intreaga lume, dupa ce a inventat un test simplu, care depisteaza cancerul de pancreas in primele faze ale bolii.
    Jack Andraka din Crownsville, Maryland, a inventat un test similar celui folosit pentru verificarea glicemiei.
    Un test va costa numai 3 centi si analizeaza, dintr-o picatura de sange, nivelul de mesotelina, un biomarker care apare in urina si sangele celor care sufera de cancer.
    Dupa ce este depistat, cancerul de pancreas ucide 19 bolnavi din 20, pentru ca, de multe ori, este detectat prea tarziu.
    In cazul folosirii acestui test, sansele bolnavilor de a se vindeca sunt de 100%, sustine tanarul.
    Testul lui Jack are o acuratete de peste 90%. El sustine ca acest dispozitiv poate depista si cancerul de plamani sau ovarian, prin aceeasi metoda.
    Mai mult, el poate fi modificat si folosit pentru detectarea altor boli, cum ar fi HIV, tuberculoza sau contaminarea cu anumite bacterii.
    Rezultatele testului sunt gata in doar 5 minute.
    Pentru proiectul sau, Jack Andraka a primit marele premiu la targul de inventii Intel Science Fair 2012.
    A fost recompensat cu 75.000 de dolari, sub forma unei burse de studii, insa cea mai mare satisfactie a lui este ca a demonstrat tuturor ca a avut dreptate.
    Nu mai putin de 197 de oameni de stiinta l-au refuzat, atunci cand el le-a cerut ajutorul, declarand ca inventia lui nu va functiona.
    Singurul care a crezut in el a fost doctorul Anirban Maitra, profesor de oncologie la Universitatea John Hopkins, care l-a primit in laboratorul sau si i-a fost mentor.
    Ideea lui Jack a fost foarte simpla: el a folosit anticorpi de mesotelina si o hartie speciala de filtru, pe care a pus nanotubi de carbon.
    In prezenta anticorpilor care arata existenta cancerului, acesti nanotubi se extind si modifica proprietatea electrica a hartiei. Cu cat semnalul electric este mai slab, cu atat este mai mare nivelul biomarkerului in sange.
    Jack si-ar dori ca acest test sa fie accesibil tuturor si sa poate fi cumparat chiar si din magazine. Dispozitivul costa 3 dolari si poate fi folosit pentru 10 teste.
    Noua inventie este de 168 de ori mai rapida, de peste 26.000 de ori mai ieftina si de 400 de ori mai precisa decat metodele anterioare de depistare a cancerului.”

  12. Prima masura pe care o va lua Pontboc dupa instalarea lui Kovesi la DNA, a lui Nita la Parghet, a Alinei Bica la DIICOT si a lui Cazanciuc MJ va fi aceea de a da ordin acestor procurori basisti de a-i alerga penal pe oamenii de la varful PNL. Cu aceasta masura Pontboc impusca doi iepuri. Dand parchetelor de lucru pe chiar membrii liberali ai guvernului Pontboc va arata ca justitia e libera de influenta politica, actiune la umbra careia ii va face scapati pe penalii din PDL care vor primi NUP si IUP in toate dosarele deschise de procurori in urma plangerilor facute chiar de catre corpul de control al guvernului. Tocmai pentru ca PDL sa-i acorde sprijin in alegerile prezidentiale din 2014.

  13. Domnule Voiculescu,
    vi se pare normal ca fondurile acordate stomatologilor de la Casa de Asigurări – și-așa destul de mici – să fie tăiate?
    PS. Observ că sunt mulți bolnavi mintal care postează pe aici.

  14. http://www.realitatea.net/traian-basescu-implicat-intr-un-accident_1158304.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

    Preşedintele Traian Băsescu a fost implicat într-un accident auto, în zona podului Otopeni, autoturismul pe care îl conducea tamponând o altă maşină. Şeful statului a admis că incidentul a avut loc din vina sa.

    Din fotografia făcută la faţa locului (?!) mai că-ţi vine a crede că era în vădită coabitare cu alcoolul, deşi gurile rele spun că asta ar fi starea lui normală.

  15. Faci solidaritate pe banii alegatorilor? De ce nu faci solidaritate pe domnii de dreapta care se plimba toata ziua prin tarile calde?

  16. SITUAŢIE CONFUZĂ

    În ce priveşte accidentul, există o neclaritate
    Pentru cel ce-a fost pupat, în fund, de-un bot :
    Maşina celui ce-a lovit ca un misel, din spate,
    A fost condusă de Băsescu sau de … Copilot ?
    ( SPP-ul are alte treburi şi nu-l doare-n … cot )

  17. Sanatate multa va doresc domnule Voiculescu:

    Acuzaţii grave
    Senator PNL: Gazele de şist, o mega escrocherie

    http://www.cotidianul.ro/senator-pnl-gazele-de-sist-o-mega-escrocherie-211214/

    Senatorul PNL de Brasov Sebastian Grapa aduce acuzatii grave companiilor care intentioneaza sa exploateze gazele de sist din Romania.

    Grapa acuză companiile straine interesate de gazele naturale că vor, pe deasupra, sa deverseze in subsolul Dobrogei substante radioactive.

    Senatorul PNL a arătat, intr-o declaratie acordata Ziare.com, ca, de mai bine de o luna, o nava incarcata cu substante radioactive se “plimba” intre Portul Constanta si Portul Sulina. Cum deja avea banuieli asupra adevaratelor intentii ale companiei americane Chevron, care a concesionat exploatarea gazelor de sist in zona Dobrogei, a intrat la idei, dupa care a ajuns la cateva concluzii frapante.

    “Tehnologia asta se bazeaza pe forarea unui put cu diametru foarte mare, pana undeva sub sisturile bituminoase, de aceea ii si spune gaz de sist. Cu totul intamplator stiu ca se plimba o nava, Flaminia, prin portul Constanta, prin portul Sulina, care are la bord nu stiu cate mii de tone de deseuri radioactive, care a plecat din Germania cu destinatia Franta, singurii din lume care neutralizeaza substante periculoase.

    Si aia au refuzat sa o primeasca.
    De ce nu au primit-o?
    De ce se plimba nava aia tocmai aproape de zona unde se fac prospectiuni?

    De ce n-au inceput sa faca prospectiuni aproape de zona Felix sau de zona Oradea?

    De ce s-au apucat tocmai acolo in Dobrogea, in imensitatea campiei dobrogene? “, a spus Grapa.

  18. Intrebare in plic deschis adresata Majestatii Sale Regele Mihai I:

    Majestatea Voastra ma cunoaste deja, eu fiind unul dintre elevii care au invatat in Scoala Generala nr. 64, situata la Gara de Est din Bucuresti.

    Dumnezeu sa va dea sanatate Majestate pentru ridicarea acestei scoli si mai ales pentru faptul ca v-ati ocupat personal de restaurarea atat a acoperisului cat si a cladirii in general.

    Totusi, Majestatea Voastra a decis, prin cozile de topor care va slujesc, ca practic TOT ce a fost construit in Epoca Socialista a Romaniei TREBUIE demolat……..

    Practic TOT ce NU a fost construit de catre Majestatea Voastra trebuie sa dispara..

    Acum vin cu intrebarea:

    Credeti Majestate ca romanii va vor iubi pentru distrugerea Romaniei, sau va vor alerga din nou, obligandu-va sa parasiti Romania A DOUA OARA intr-un mod rusinos si nedemn de o fata regeasca???

    Ganditi-va la acest lucru Majestate !

  19. Se ştie totul, dar nu se face nimic.

    (Pregătirea anarhiei?!)
    de Adrian Majuru

    http://www.cotidianul.ro/se-stie-totul-dar-nu-se-face-nimic-pregatirea-anarhiei-211269/

    Motto: „Cârmuire înseamnă forţă, forţa înseamnă nedreptate în vederea dreptăţii. Anarhia e mai rea: dezordini, silnicie şi nedreptate peste tot, frică în toate sufletele” (Meša Selimovići)

    Oamenii ţării mele au început să se simtă fără rost. Rostuirea vieţii de mâine şi a clipei următoare a ajuns să fie golită de conţinut.
    Prezentul rutinant al sărăciei a devenit viitor previzibil pentru generaţii întregi.

    Nu mai surprinde pe nimeni pasivitatea populară faţă de nedreptatea făţişă a decidenţilor iar pe măsura acestei pasivităţi este şi comportamentul dubios al sferei guvernamentale faţă de provocările realităţii. Reacţia premierului faţă de problemele sociale şi economice deopotrivă, privind Oltchim sau Hidroelectrica, a fost mai mult decât pasivă, a fost mai degrabă complice la distrugere.

    Liderul sindical de la Hidroelectrica avertiza nu demult că „România va intra în beznă la propriu” îndată ce Hidroelectrica nu-şi rezolvă problemele de implozie financiară cauzate de căpuşarea „băieţilor deştepţi” ai sistemului mafiot.
    Lipsa de reacţie guvernamentală prefigurează anarhia.
    Îi oferă direcţie, conţinut şi îi structurează ideologia de viitor.

    Prevestirea de rău augur a unui posibil conflict armat, nu neapărat în preajma României, este eludată de factorii politici. Privind rezolvarea problemelor economice ale României, zeci de foruri consultative, de la nivelul ministerial la cel al serviciilor, oferă avertismente şi construiesc soluţii.

    Avertismentele şi soluţiile sunt deliberat ignorate.
    Se pregăteşte o anarhie pentru România?

    Permanenta ezitare de a avea o reacţie faţă de acţiunile neobrăzate ale maghiarilor, obrăznicii care au devenit insistente şi tot mai agresive, concretizează ce anume se pregăteşte prin intermediul anarhiei:

    Distrugerea teritorială a României. Se ştie totul, dar nu se face nimic.

    Nu înţeleg până unde poate fi împinsă tăcerea privind retrocedările din Transilvania către cetăţeni din Ungaria, foşti grofi, baroni etc. De ce nu pomeneşte oare nimeni din sfera guvernamentală de problema optanţilor unguri?

    După 1918, maghiarii din Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş au avut de ales: fie depun jurământ de fidelitate faţă de regele Ferdinand şi România iar atunci rămân cetăţeni români, renunţând la cetăţenia ungară, fie refuză jurământul de fidelitate, dar părăsesc România. Şi odată plecaţi, proprietăţile lor au intrat în proprietatea statului român!! Or, tocmai aceste proprietăţi sunt restituite astăzi, de către mafia politică PCR-istă, mafie care este trans-etnică: nu are origini de vreun fel, în afară de cele ideologice, şi nici Dumnezeu.

    Devine tot mai evident faptul că regionalizarea viitoare pregăteşte terenul pentru segregare teritorială. Bogăţia vehiculată este o minciună mizerabilă.
    Cârdăşia dintre mafia politică şi cea economică reprezintă acum viitorul ţării.

    Scandalul off-shore-urilor, averile ilicite sunt date la iveală în toată Europa, iar aici avem şi români care se dau patrioţi şi moralişti precum Roşca Stănescu; oare mai poate fi de actualitate legea lustaţiei sau au rămas simple vorbe?!

    Cine sunt aceşti bogătani cu conturi paradiziace pe când românii nu mai au ce mânca?! Intelectualii şantajabili sunt stipendiaţi pentru a susţine minciuna şi a colora exuberant prăbuşirea, fiind pentru aceasta sclavi ai fundaţiilor.

    În timp ce Putin şi Merkel negociază cu acribie supremaţia energetică în Europa sau asupra ei, la noi forţa energetică este subminată de „micul Titulescu” pontanoid. De subliniat faptul că Vladimir Putin a fost în tinereţea lui politică şeful centralei de spionaj a KGB, la Dresda. Exact în vremea când foarte tânăra Angela Merkel era secretar cu propaganda în Germania comunistă. Cei doi s-au întâlnit separat. În fapt, întotdeauna ruşii şi germanii au întâlniri separate.

    Subminarea ţării mele devine o realitate de la o lună la alta, clasa politică în integralitatea ei, cu acoliţii intelectuali, dezinformează, jefuieşte sistematic, iar apoi, întoarce spatele atacurilor maghiarimii asupra integralităţii teritoriale a ţării mele.
    La Miercurea Ciuc, steagurile secuieşti sunt cu miile expuse vederii, numai ministrul Apărării Naţionale se chinuia să descopere vreunul şi nici măcar asta nu i-a reuşit! Nesimţirea unui politruc este fără final.

    Subminare, eludare, ignorare deliberată, distrugere sistematică. Din această cauză mulţi români au nostalgia lui Ceauşescu. Dictatura lui mizerabilă pare mai normală decât realitatea unei anarhii incipiente pe care o trăim azi.

    Iar vântul anarhiei începe să bată atunci când omul se simte fără rost în viaţă.

    şi va veni ziua, ca în povestea lui Meša Selimovići, când vom spune Iadului:
    „Nu eşti încă plin? şi Iadul ne va răspunde: Câţi mai sunteţi afară?”

  20. In oficina fatis Basista, adica in Adevarul de astazi , licheaua Andrei Plesu posteaza un articol de-o ipocrizie vecina cu prostia. Oare ce zice Plesu , seful propagandei basiste si tartorul gastii Liicean-Patapievici-Cartarascu-Tismanean ??
    Pai , nici mai mult, nici mai putin clameaza dreptul de a fi sincer(???!!!). Trebuie sa-i cititi scrisele , chiar daca nu va place Plesu. Sunt model de viclenie , de slin, ne nemernicie conspirata in „filozofeli”. Acest om al matrapazlacurilor tuturor regimurilor politice in ultimii 40 de ani( dar , cu deosebire si furie al celui Traiano-Basist) ne someaza pe noi , poporul inept , sa facem bine sa credem in puritatea intentilor sale. Si in „sinceritatile-i” perpetue , fara de cusur.Tupeul, obraznicia,vorba mierosa ce doreste sa prosteasca auditoriul sunt la cotele cele mai inalte. Dar si furia prost mascata, in contra poporului ce nu se lasa prostit si carteste in contra genialitatii sale. Eu , de felul meu il „iubesc” mult pe secatura esteto-moralizatoare si venala zisa (conspirativ) Andrei Plesu ! Asa ca , i-am „trantit” un raspuns , demn de mine si de gura-mea-cea-rea .Il postez si aici , spre placerea tuturor , avand mica speranta ca voi , cititorii acestu blog , il veti gasi potrivit si amuzant ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    Tu, filozofule si estetule si criticule de arta si patronule de ziar , esti intotdeauna „foarte”sincer. Noi, care te cunoastem , stim bine grandoarea sinceritatilor tale . Desigur la tine, sinceritatea este definitorie. Si este veche.. Nu numai de acum. Ai fost „sincer” si cu Nicolae Plesitza , si cu Iliescu , si cu Emil Constantinescu. Dar , mai ales cu Traian Basescu. Cu el , nici nu puteai sa nu fi „sincer” . Te-ar fi silit la „sinceritati”. Deoarece citise bine unele „mici” activitati ale tale. Aflate bine-si-riguros consemnate, in oarece dosare. Ce fel de dosare , nu-ti spun , deoarece tu stii bine , doar esti cotat ca fiind „destept” si excesiv de dibaci.Desigur fapte si zise din minunata ta viata artistico-filozofica .(Oare???) Acum , se pare ca iar te pregatesti sa fi „sincer” . Cu Ponta. Ai revelatia ca el iti este viitorul ?? Si ca te va rasplati cu un ICR numai-si-numai al tau ?? Esti prea „sincer” , mare somitate zisa Andrei Plesu. Esti insa previzibil in sinceritati. Esti transparent in intentii. Cum ai fost in toate timpurule si toate regimurile. De aceea pana acum , ai prosperat. Ai adunat cu harnicie”sincera” demnitati, functii, sinecuri si averi . Felicitari , sincerule !! In viitor insa , exista posibilitatea ca anumite „sinceritati” sa fie facute publice . Desigur , este vorba de cele mai oculte. Atat pentru azi , „maestre”. Dar , fii sigur ; vom trai si-om mai vorbi candva. Tot despre frumosul tau caracter si anumite „activitati” bine-pitite din trecutul ce-l credeai bine-ingropat. Tu , ca filozof , stii ca nimic nu-i vesnic .PANTA REI , filozofule !! Totul curge , in limba romana. A zis-o Heraclit , asa ca este un mare adevar , o axioma. . Un adevar care-ti susura lugubru ceva neplacut tie : Trecutul e complex. Nu exista „conspirativitati” eterne. Deci nici a ta nu va dura pana la judecata de apoi. Bazeze-te pe mine „moralistule „, sunt unul din putinii care stiu cine esti. Nu bajbai ca altii. Nu fantazez. Pur si simplu stiu. Si tu stii bine ca cineva stie. Acel cineva sunt eu.

  21. Tot calpuzanul( =inselator , un arhaism) de Pleshu Andrei , in acelasi articol , are magaria de a se auto-compara cu marele Adrian Paunescu. Se sufoca , tropaind si incercand „argumentul” pervers : Ceee , Paunescu n-a facut compromisuri ??? lui de ce i le iarta poporul si pe mine ,”marele” , stralucitorul Andrei Plesu acelasi popor ma suduie , ma bleastama si ma batjocoreste ??? E nedrept , zice Plesu !! E „conspiratie” Stalinista , zic eu , Serban , in batjocura evident !! Dar aveti aici raspunsul meu dat acestui farsor si profitor :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    Vad bine , filozofule ?? Te compari cu Adrian Paunescu ? Dar , iti trece prin cap si cum vedem comparatia asta noi, poporul ?? Da ! Paunescu a facut compromisuri. Multe. Dar , spre deosebire de tine , Paunescu chiar a fost „cineva” in tara asta. Un mare Roman. Un poet caruia natiunea ii va recita poeziile. Si va asculta cantecele cu textele sale atunci cand de tine nu va mai sti absolut nimeni nimic. Paunescu a binemeritat de la natiune. D`aia are statui. Tu, vei tanji la ele , dar nu le vei avea nicicand. Deoarece ICR-ul nu mai e al tovarasului si cardasului tau Patapievici . Si nu mai „da” la alde-d`astia ca voi. Ai buna-masura , Adrei Plesu ? Ce si-a permis Paunescu , inclusiv compromisurile, tu nu poti face. Pentru ca „Minima-ta-moralie” chiar nu-ti da acest drept. Este o lucrare puerila si fara valoare. „Valoarea” i-a conferit-o securitatea Basista si altele asemanatoare ei. Iar compromisurile tale , in toate regimurile pe care le-ai slujit 40 de ani , sunt infinit mai urate decat cele ale Poetului. El, a avut scuza grandorii. Tu insa , doar zici ca o ai. De fapti te minti ca o ai. Si incerci cu obraznicie sa ne minti si pe noi !!. Dar , noi, poporul nu vrem sa te credem. Si te vom trata asa cum meriti. Iar cum meriti , vei vedea. VEI VEDEA !!

  22. O VECHITURĂ MAI ACTUALĂ CA NICIODATĂ

    În primăvara lui 1989, NicolaeCeauşescu a anunţat că România şi-a încheiat plata datoriei şi nu mai este nimănui datoare.
    Mai mult, Ceauşescu a făcut să se voteze o lege prin care i se interzicea guvernului român să mai apeleze la credite străine, să se îndatoreze, aşadar. Totul având drept scop să ferească ţara, în viitor, de riscurile pe care cu atâtea sacrificii le-a înfruntat în anii ’80, anii atât de cumpliţi pentru noi toţi, când Ceauşescu, somat de creditori, a angajat societatea românească în cursa contra-cronometru de plată a datoriilor. Mi-aduc bine aminte de tonul cu care „Europa liberă” a comentat, la început, această situaţie: ni se prevedea un faliment total, falimentul unor neputincioşi, al unor prăpădiţi care au contractat, cu inconştienţă, datorii peste puterile lor de a le returna! Iar faptul că paralel cu plata datoriilor se continuau giganticele investiţii – canale de navigaţie, centrală atomică, metrou, noul centru civic, hidrocentrale, etc. – părea dovada certă a nebuniei megalomane a lui Ceauşescu şi a laşităţii noastre că îl suportăm!
    Prin anii ’87 – ’88, tonul „Europei Libere” a devenit altul: i se reproşa acum lui Ceauşescu nu incapacitatea economiei româneşti de a-şi plăti cheltuielile, ci i se reproşa însuşi faptul că ne plătim datoriile, căci aceasta ar fi fost o mare prostie, zicea alde d-l Orăscu, doar toate celelalte ţări trăiesc bine mersi fără să-şi achite creditele primite, ci numai dobânzile.
    Am constatat astfel, cu mare uimire, că, în loc să fie apreciată ca un act de corectitudine, plata datoriilor înfuria anumite persoane sau instituţii, stârnea comentariile cele mai înveninate.
    Ca persoană care am fost crescut în teama de a nu rămâne cuiva dator, n-am prea înţeles, la început, această ciudată atitudine. Mai apoi, cugetând oareşicât, am înţeles un adevăr simplu despre cei care trăiesc din a-i împrumuta pe alţii, despre cei care trăiesc din câştigul astfel realizat, adică cămătarii: bancherii te împrumută nu ca să le restitui cât mai repede banii, ci ca să le rămâi la nesfârşit dator, plătindu-le cu regularitate numai dobânzile.
    Drept care mă întreb cu maximă ingenuitate: ce s-ar întâmpla cu finanţele mondiale dacă toate ţările ar proceda cum a procedat România în primăvara anului 1989? Să ne imaginăm că toţi datornicii şi-ar plăti datoriile şi ar hotărî, prin lege, să nu mai facă alte datorii! În ce s-ar transforma sumele imense ce s-ar aduna astfel în depozitele băncilor dacă nimeni nu va mai apela la bănci, să se împrumute! În ce altceva decât în mari grămezi de hârtieinutilă?!.
    Cu alte cuvinte, România devenise, în primăvara anului 1989, o mare primejdie pentrufinanţele mondiale, pentru cei dedulciţi la traiul din camătă, trai nemuncit! Primejdia constând în puterea exemplului, a forţei de contagiune pe care ar fi putut-o avea „modelul românesc”!.
    Mi-am dat seama de asta şi dinînverşunarea deplasată cu care „Europa liberă” si „Vocea Americii”au comentat momentuleliberării României de povara datoriilor externe. Nimeni, în Occident nu s-a grăbit să ne felicite. Dimpotrivă! Iar când Ceauşescu şi-a exprimat dorinţa, dar şi putinţa ca România să iasă pe piaţa de credite, acordând împrumuturi cu o dobândă mult mai mică decât cea îndeobşte practicată, pentru a dovedi astfelumanismul societăţii pe care o reprezenta, mi-am dat seama, cutremurat, că Nicolae Ceauşescu, şi-a semnat sentinţa de condamnare la moarte!
    Cred că acest gest, de sfidare şi de demascare a marii finanţe mondiale, a dus cel mai mult la acea concertare de forţe care au reuşit, profitând de generozitateaşi puterea de sacrificiu a tineretului român, nu numai să-l dea jos pe Ceauşescu de la putere, dar să-l şi pedepsească personal, fizic, pentru insolenţa sa.
    Cu consecinţa, „firească”, a revenirii României, cuminţită, în rândurile ţărilor îndatorate până la gât marii finanţe, dând astfel putere de contagiune altui exemplu: cine va mai încercavreodată, în Europa de Est sau înAfrica, în America Latină sau înAsia să procedeze ca Nicolae Ceauşescu, ca el o s-o păţească!
    Tare aş fi curios să ştiu cât a costat această debarcare a lui Ceauşescu! KGB-ul, la ale cărui servicii a apelat marea finanţa mondială, este o instituţie serioasă, care ţine la preţ! La fel şi celelalte. Mai puţin securitatea română, care, bucşită cum era cu imbecili la toate nivelurile sale, nu este exclus să-şi fi dat concursul pe gratis, din patriotism, convinsă că se pune în slujba poporului român!
    De plătit, fireşte, noi vom plăti costul înlăturării lui Ceauşescu şi-l vom plăti înzecit, însutit, înmiit, poate.
    Aşa nerod şi troglodit cum ne plăcea nouă să-l credem pe Ceauşescu, acesta a înţeles totuşi un lucru pe care noi, mult mai deştepţi cum ne-a făcut revoluţia, ezităm să-l recunoaştem, ca să nu ne facem de rîsul lumii. Adică ezităm să-i recunoaştem lui Ceauşescu vreun merit, cât de neînsemnat. Eu unul i-aş recunoaşte deci lui Ceauşescu şi unele merite, măcar pe acela de a fi înţeles relaţia strânsă, în lumea de azi şi de mâine, între suveranitatea naţională şi mărimea datoriei externe a unui stat.
    M-am dumirit de aceasta deunăzi, când Parlamentul nostru a aprobat să ne împrumutăm cu vreo 300 de milioane de dolari şinu a tresărit aflând că Fondul Monetar Internaţional ne va acorda acel împrumut numai dacă vom respecta nişte „indicaţii superioare”.
    Am scăpat de dracu’, şi am dat peste ta-su! Aşa se face că am scos şi o Constituţie în care se afirmă principiul sacrosanct al suveranităţii naţionale, dar am legat această suveranitate numai de inviolabilitatea hotarelor, care interzice armatelor străine să calce pământul sfînt al Patriei.
    Chiar nu au înţeles parlamentarii noştri din Constituantă că agresiunea militară a încetat să mai fie la modă? Că este un procedeu tot mai primitiv pentru sensibilitatea omului modern, tot mai desuet şi mai ineficient? Mult mai curată se dovedeşte a fi agresiunea financiară, arma cea mai subtilă şi mai productivă la acest sfârşit de mileniu! Lumea s-a deşteptat, s-a săturat de violenţă, de sânge! De generali şi colonei!
    Drept care, în locul acestora şi în acelaşi scop, pământul este bântuit în lung şi în lat de experţii financiari ai Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Mondiale pentru, sanchi! Dezvoltare, şi alte „agenturi”!
    Asta, fireşte, după ce prin diverse mijloace, inclusiv propulsarea de agenţi ai marii Finanţe în fotolii ministeriale ori prezidenţiale, ţara vizată este adusă în situaţia de a cere ea însăşi, cu căciula în mână,împrumuturi şi investitori. (La drept vorbind, ce este investiţia străină altceva decât un împrumut pe care te obligi să nu-l mai returnezi, ci doar să-i plăteşticreditorului dobânzile?) Astfel că suveranitatea noastră naţională, de care se umflă-n piept Constituţia română încă de laprimele rânduri, în curând va fi, cu concursul senin al Parlamentului României, numai vorbe în vânt! Va fi cel mai trist neadevăr din câte neadevăruri cuprinde Constituţia României, săraca!
    Căci s-a ajuns la o situaţie paradoxală şi extrem de primejdioasă pentru un viitor românesc al copiilor noştri: deşi noi, în România, ne îndreptăm spre o economie de piaţă, deşi ne privatizăm care mai de care, grăbindu-ne să lichidăm proprietatea şi economia de stat, datoria externă care se acumulează în această perioadă de privatizare nu are şi ea un caracter privat, ci este o datorie de stat, a ţării, a poporului român!
    Cum şi când se va achita de aceste datorii statul român, de vreme ce rolul şi puterea sa în economia noastră urmează să se diminueze în mod sistematic şi programat’??! Cine a programat această cacealma a privatizării în folosul oricui, numai în folosul ţării nu?!
    Sigur, vor sări câţiva deştepţi să ne aducă aminte că şi guvernul S.U.A., statul american, deci poporul american, are câteva sute de miliarde de dolari datorii faţă de aceeaşi finanţă mondială, faţă de aceleaşi bănci la care suntem şi noi, din nou, datori! Dar, vor uita acei deştepţi să ne precizeze, neştiutori cum suntem, că acele bănci sunt bănci americane, occidentale, interesele lor – ale băncilor şi ale statului american fiind foarte coincidente! Nu am nimic împotrivă să se îndatoreze statul român la Banca Naţională a României sau la Banca DaciaFelix! Să se îndatoreze la mine şi să-i pun eu condiţiile în care accept să-l creditez!
    Fireşte, Ceauşescu trebuia dat jos! Şi încă cu mult înainte de decembrie 1989! Şi cel mai bine era dacă s-ar fi dat singur la o parte!
    Din păcate, aşa cum s-au petrecut lucrurile, de dispariţia lui Ceauşescu nu a ajuns să profite poporul român, aşa cum era firesc, adică să profite cei ce au suferit de pe urma lui Ceauşescu,ci au ajuns să profite duşmanii neamului românesc, aceiaşi care profitaseră şi în anii grei când, prin corvoadă naţională, le-am plătit îndoit şi întreit creditele cu care ne-au momit şi ne-au pricopsit în anii ’70!
    Acum, când, scăpaţi de datorii, se cuvenea să trăim şi noi caoamenii, ne-am trezit iar cu ei pe cap, cu aceiaşi binevoitori, veniţi să ne dicteze cum să se facă reforma! Această turnură tragicăa lucrurilor de după 22 decembrie 1989, ora 12, a fost posibilă prin acţiunea criminală, repet: acţiunea criminală a unor persoane ce pot fi nominal identificate! Scopul principal al acestora a fost, în modul cel mai clar, să aducă din nou România în rândurile ţărilor îndatorate la finanţa mondială. Adică scopulurmărit şi, în parte, deja atins, a fost pierderea suveranităţii naţionale româneşti.
    Au azmuţit asupra noastră omână de exaltaţi maghiari sau secui şi noi am crezut că aceştia sunt cei ce atentează la suveranitatea naţională a românilor. Din nefericire savanţii care au gândit Constituţia României nu au fost nici ei mai deştepţi, astfel că nu şi-au pus problema suveranităţii naţionale decât în termenii constituţiilor din secolul al XIX-lea, făcând din Constituţia noastră un corect compendiu al acestor texte. Nici un semn din partea acestor autori că ar fi înţeles adevăratele primejdii, de azi şi de mâine cu care se confruntă Ţara . Acestafiind unul din motivele pentru care am votat împotriva acestei constituţii.

    Prof.univ.dr. Ion Coja

  23. Priviti mai jos, va rog, domnule Voiculescu:

    Atentie, material sensibil la adresa evreilor ne-semiti, adica kazari, totusi profund educativ……….:

    DELIR ANTI-SEMIT al lui ION COJA:

    “Credeam că v-au eutanasiat pe toţi evreii imbecili ca pe jigodii”

    Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a condamnat reacţia de “o agresivitate anti-semită fără precedent” a profesorului Ion Coja în urma campaniei publice prin care fundaţia a solicitat, în baza legislaţiei în vigoare, închiderea unor site-uri de promovare a Holocaustului şi a liderilor nazişti.

    http://www.ghimpele.ro/2012/11/profesorul-ion-coja-il-injura-pe-ovidiu-alexandru-raetchi-pacat-ca-esti-evreu-altminteri-te-as-fi-empatizat-cu-cateva-suturi-in-cur-avortonule/

    “Ca reacţie la campania noastră, Ion Coja a adresat o serie de ameninţări preşedintelui FACIAS, Ovidiu Alexandru Raeţchi, şi a agresat în mod direct memoria victimelor Holocaustului”, se arată într-un comunicat FACIAS.

    Jurnalul Naţional a publicat mesajul integral al lui Ion Coja transmis către Ovidiu Alexandru Raeţchi.

    “E pentru prima oară când pe Internet bag în p…a ma-sii pe cineva!…
    Te bag în p…a mamei dumitale , agramatule! Semidoctule! M-ai făcut să-mi ies din fire, semi-isprăvitule!
    Cine ţi-a dat voie să-mi adresezi vreun cuvânt, derbedeule?!

    Semi-semitule!

    Păcat că eşti evreu!
    Altminteri te-aş fi empatizat cu câteva şuturi în cur, avortonule!
    Evrei imbecili n-am mai întâlnit de ceva vreme şi intrasem la bănuieli, că v-au eutanasiat pe toţi, ca pe jigodii!… Văd că ai scapat!

    Să nu-mi mai ieşi în cale ca nici nu ştii ce gheseft nemaivisat o să ai de pe urma tale, potaie! Marş de-aicia! Huo! La oase, nemâncatule! Nenorocitule!

    Îţi f..t libertatea mă-tii de exprimare dacă mai ieşi în public cu altă mizerie, iar dacă îmi mai trimiţi vreun Email, vreun semn că mai exişti, îţi vâr semnul pe gât şi ţi-l scot pe partea cealaltă!… Nemernicule!

    …M-ai făcut să fiu vulgar şi grosolan cum n-am mai fost cu nimeni vreodată!
    Nu credeam c-o să vorbesc vreodată în aceşti termeni cu o fiinţă umană!

    Neom ce eşti!
    Nici animal nu-mi vine să-ţi spun!
    Nimicule!
    Să nu ma faci să fac cu tine şi alte lucruri nefăcute pâna acum!
    M-am săturat de imbecili ca tine, măcar că tu-i întreci pe toţi!

    Ceea ce nu-ţi pot trece cu vederea!
    Îţi recunosc acest merit! Deşi între tine şi Katz, chiar nu ştiu cui mai întâi i-aş da un sut şi un pumn după ceafă! Ia-te de mână cu nemernicul de Katz şi feriţi-vă din calea mea! Eram convins că nu mai poate exista în România şi în lume un nenorocit cu care Katz să facă pereche!

    M-am înşelat, iar pentru asta ai nu numai dispreţul meu, ci şi furia mea!

    Cine dracul te-a pus să exişti?!…
    Să existaţi?! Nimicuri ce sunteţi!

    Păzea că se revarsă paharul toleranţei noastre!…>
    a afirmat Ion Coja”, se arată în comunicatul FACIAS.
    ——————————————–
    nota Roninjaune:

    Trebuie sa recunoastem ca domnul profesor Ion Coja are perfecta dreptate.

Comentariile sunt închise.