Ieri s-au implinit 3 ani de la joia neagra a Romaniei – declaratia lui Traian Basescu din 6 mai 2010, referitoare la reducerea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.

Dupa 3 ani de la acel anunt iresponsabil, care a generat o criza profunda, soldata cu somaj, prabusirea consumului si neincredere acuta in institutii, Traian Basescu ramane o sursa de constanta de tensiune, in principal pentru ca nu-si asuma incompetenta economica flagranta (in urma cu doi ani, cand avertizam ca economia subterana a ajuns la 40 de miliarde de euro, presedintele era foarte deranjat de estimarea “anumitor profesori”; ulterior, cifra a fost confirmata de institutiile interne si internationale).

Recent, acelasi Traian Basescu a declarat ca sustine incheierea unui nou acord cu FMI, „care sa permita accesul in zona Euro”. Aceasta declaratie probeaza, o data in plus ca, pentru domnia sa, mecanismele financiare raman o uriasa necunoscuta. Nimeni niciodata nu a conditionat accesul Romaniei in zona euro de un nou acord cu FMI.

Asa cum am sustinut constant, Romania nu este pregatita sa adere, mai devreme de 2020, la moneda unica europeana, desi  Traian Basescu le-a promis romanilor, ani la randul, ca din 2015 vor trece la euro. In mod evident, nu este nici prima, nici ultima promisiune nerespectata.

Domnul Basescu nu a inteles nimic din experienta ultimilor 3 ani. Printre altele, a ramas „afon” la economie. Din fericire pentru Romania, astazi nu mai detine parghiile pentru a produce dezastre. Poate doar sa vorbeasca. Sa emita pareri.

Dar cine il mai asculta sau il mai crede pe presedintele Masaverde?! 

11 COMENTARII

  1. COABITARE PASCALĂ

    De români, pe Victor şi Traian, nu i-a durut ,
    Iar la Neptun, de Paşti, au petrecut ca boşii
    Şi coabitând pe plajă, capul nu şi l-au bătut ,
    Decât cu vin de Murfatlar şi cu … ouă roşii .
    (N-a lipsit decât familia Udrea, alias Cocoşii)

  2. Traian Basescu conduce ca un nelegiuit Romania de noua ani.
    Nu „Varanul”
    Traian Basescu fura ca un talhar din Romania de 40 de ani : pe vapor,la Anvers,ca nomenklaturist-ceausist,ca ministru al transportului(in cinci guverne!!),ca parlamentar,ca primar-general, ca infect si uzurpator „presedinte” al romanilor pe care i-a tradat si vandut strainilor.
    Nu „Varanul”
    Traian Basescu le-a luat oamenilor salariile. Nu „Varanul” . Traian Basescu le-a luat oamenilor pensile. Nu „Varanul”. Traian Basescu le-a luat oamenilor spitalele. Nu „Varanul”. Traian Basescu este tovarasul lui Tokes Laszlo, horthystul . Nu „Varanul”. Traian Basescu este sluga lui Viktor Orban, dusmanul Romaniei si negationist feroce al Trianonului. Nu „Varanul”.Traian Basescu sta in magistratura suprema cu sprijinul unor puteri straine. Reprezentate de Merkel si Gitenstein. Nu „Varanul”. Care nu are functii publice.
    Pentru toate acestea , poporul sa vada ,sa cumpaneasca,sa judece si sa pedepseasca. Pe cel ce a facut rele si tradari infioratoare in contra statului si cetatenilor. Acesta este criminalul Traian Basescu , mongoloid de speta tatara, caiafa , tradator si calpuzan notoriu.

  3. BILANŢ

    Ori Ponta n-a ştiut ori nu a vrut ,
    Deşi a fost la guvernare ,
    Dar sigur treabă bună n-a făcut ,
    Ci numai … treabă mare .

  4. Domnule Voiculescu,

    au ajuns blogurile unor moderatori ale emsiunilor de la A3, unelte de subminare a colegilor?

    Ma refer la radu tudor. Domnia sa nu lasa sa treaca comentariile critice la adresa sa ori daca ceva mai „scapa” raspunde cu o aroganta dezgustatoare celor care l-au criticat. Cand e vorba de comentarii critice la adresa Danei Grecu, radu tudor le popularizeaza cu tzafna!

    Nu e frumos sa vorbesti de un coleg cand el nu e „de fata” asa cum nu e frumos sa ambalezi o discutie critica la adresa unui membru din echipa ta. Comentatori critici la adresa Danei Grecu pot fi directionati sa ii scrie mesaje pe facebook. Dana poate decide care din critici sunt constructive si care nu.

    Ma doare sa vad cum tudor o submineaza in pur stil securistoid pe Dana Grecu.
    Dana Grecu, in opinia mea ii este net superioara lui r tudor din toate punctele de vedere.
    Individul asta o sapa marunt! Dezgustator caracter!

  5. http://www.dcnews.ro/2013/05/bomba-de-presa-postata-de-judecatorul-adrian-neacsu-pe-fb/

    “Potrivit INS in romania populatia activa (peste 18 ani) este de 8,8 milioane, in care sunt incluse si persoanele aflate in strainate”

    ASTA INSEAMNA CA IOAN RUS A IMPUS LA REFERENDUM O CIFRA IMPOSIBIL DE ATINS!

    Cheltuielile facute cu referendumul de vara trecuta trebuiesc sa ii fie imputate lui ioan rus.

    Cand organizezi un referendum cu niste cifre care fac imposibila validarea referendumului imseamna ca iti bati joc de banii tarii. ioan rus stia inainte de organizarea referendumului ca daca se prezinta TOTI romanii cu drept de vot, nu se poate atinge cvorumul necesar cifrei de 18 milioane de electori.

    Sa ne explice cei care ne conduc cum si-au trecut cvorumul pentru parlament unicameral? Fals in acte?

  6. PAREREA MEA
    (dupa ce am vizionat „Sinteza zilei” din 09 mai a.c. la care invitata de onoare a lui Mihai Gadea,directorul general al postului tv. Antena 3, a fost cantareata Inna :

    AVANTAJ EBA

    Le-am ascultat pe cele două fete, mult şi des ;
    (Pentru una dintre ele, am scris chiar versuri)
    Părerea mea-i că Inna are-ntr-adevăr, succes ,
    În timp ce Eba a-nregistrat deja … succesuri .

  7. Da, chiar m-a socat declaratia din joia neagra… avea un ton si un tupeu fantastic asta dupa ce in prealabil ne-a tot spus in anul 2009 ca noi nu aveam criza… cu toate ca toata lumea incepea sa fie afectata profund de criza…

  8. Traian Basescu conduce ca un nelegiuit Romania de noua ani.
    Nu „Varanul”
    Traian Basescu fura ca un talhar din Romania de 40 de ani : pe vapor,la Anvers,ca nomenklaturist-ceausist,ca ministru al transportului(in cinci guverne!!),ca parlamentar,ca primar-general, ca infect si uzurpator „presedinte” al romanilor pe care i-a tradat si vandut strainilor.
    Nu „Varanul”
    Traian Basescu le-a luat oamenilor salariile.Nu „Varanul”. Traian Basescu le-a luat oamenilor pensile. Nu „Varanul”.Traian Basescu le-a luat oamenilor spitalele. Nu „Varanul”.Traian Basescu este tovarasul lui Tokes Laszlo, horthystul .Nu „Varanul”. Traian Basescu este sluga lui Viktor Orban, dusmanul Romaniei si negationist feroce al Trianonului. Nu „Varanul”.Traian Basescu sta in magistratura suprema cu sprijinul unor puteri straine.Reprezentate de Merkel si Gitenstein. Nu „Varanul”.Care nu are functii publice.
    Pentru toate acestea , poporul sa vada ,sa cumpaneasca,sa judece si sa pedepseasca. Pe cel ce a facut rele si tradari infioratoare in contra statului si cetatenilor. Acesta este criminalul Traian Basescu , mongoloid de speta tatara, caiafa , tradator si calpuzan notoriu.

  9. Imitandu-l in mod grotesc pe fostul lui idol si stapan si „comandant suprem” Nicolae Ceausescu, „presedintele” lui Merkel si Gitenstein (si nu al Romanilor) se tine de „vizite de lucru” aranjate ridicol si fatarnic. In care „poporul” este substitut cu tarani echipati cu ochelari „Ray-Ban”,marca preferata a securistilor. Si cu „fete” din popor care numai ca nu-si tin legitimatia de Sereiste in dintzi. Poarta clop, bea Chivas Regal editie limitata , dar zice ca-i „Palinca” neaosa. Pentru aceasta maimutza n-am nimic de zis astazi.N-am chef, pur si simplu ; am chef in schimb sa fac un apel concetatenilor mei.Asadar :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    Romani !! Priviti-va drept in ochi dusmanul , naparca basista !!
    Cum mananca , cum bea , cum chefuie , cum va sfideaza !!
    Cu 500 de securisti si securiste dupa el , platiti cu 7000 de Euro luna-de-luna. Securisti-sepepisti deghizati in oameni! Imbracati precum poporul .Ce farsor , ce zdreanta , ce papusar abject !
    Acum se indoapa ! Dar voua v-a luat lefurile ! Acum bea bauturi fine si scumpe , de 200 de euro sticla ! Dar voua v-a luat pensiile ! Acum joaca de bucurie pentru relele ce v-a facut ! Dar voua v-a luat spitalele !
    Romani !! Cat veti mai rabda sa-l vedeti ?? Romani ! Cat veti mai rabda sa va sfideze cu nerusinare ? Romani ! Stramosii nostri n-ar fi rabdat aceasta ocara !! Romani ! Daca e lasata, bestia de mongoloid ne va lua si zilele si sufletul din noi ! Romani ! cat il mai rabdam fara sa-i platim pentru toate chinurile si nemerniciile-i tradatoare ??

  10. La trecerea lui Traian Basescu printre oameni , acestia isi incuie copiii in case , cu lacatul ! Deoarece s-a dus vorba ca Basesu vrea sa dea cu Toporul in ei !! „Copiii” pe care-i vedeti fatzaidu-se pe langa mongoloid nu sunt ai oamenilor ! Ci ai Sepepistilor ! Sunt instruiti special in acest scop. Tot pe banii nostri,evident. Doar nu pe miliardele „Udroaicei” !

Comentariile sunt închise.