Am aflat cu surprindere despre iesirea recenta de limbaj a poetului Lucian Avramescu. Domnul Avramescu injura de mama, neaos si asumat, doi oameni – calitatea lor de lideri politici fiind irelevanta in context. Despre oricine ar fi fost vorba, limbajul ofensator, suburban, necivilizat nu este permis, cred eu, unui om de cultura si unui formator de opinie de calibru. Dezavuez si condamn gestul domnului Avramescu, convins fiind ca libertatea de expresie – fie ea si pentru un literat – trebuie sa fie compatibila cu respectul reciproc si igiena morala.

7 COMENTARII

  1. Daca si-a facut „Ucenicia” in „Maidanul cu dragoste” si in „Campia Baraganului” nu este de mirare ca injura ca un birjar, probabil ca ii place sa faca oamenii „Opera de trei parale”. Pe unii ii admiri ca sunt oameni culti si cand te astepti sa le iasa „Porumbelul pacii” din gura, constati cu stupoare ca le ies „un stol de ciori”.

  2. ” respectul reciproc „…hmmm… si cand nu mai exista respect?

    Ce respect putem avea fata de un individ care a folosit suferinta/sacrificiul a mii, zeci de mii, milioane de oameni? Un individ care cheama la urne pe o caldura torida populatia si mai apoi dovedeste ca nu a avut nici cea mai mica intentie sa il demita pe suspendat?

    Domnule Voiculescu , un om sufletist a murit in sectia de votare cu buletinul in mana la referendumul de suspendare! Cati bani s-au irosit pe acel referendum declansat de ponta in timp ce la interne era numit „damblaua” lui ponta, „dambla” care s-a facut vinovat de fals intelectual prezentand liste electorale neconforme cu realitatea?

    Guvernul a „taiat” tratamentul stomatologic gratuit al copiilor defavorizati … „taiere” care nu era necesara daca se economiseau banii risipiti pe un referendum pe care ponta NU A VRUT sa il castige. Raspunde vreodata ioan rus pentru falsul facut la referendum? Dimpotriva, a fost recompensat: cu 40 de milioane de euro „donati” pentru „cercetare” catedrei de la Facultatea de Mecanica a Universitatii tehnice Cluj unde este angajat ioan rus.
    Ce fel de „cercetare” poate face in individ care este convins ca de la Aristotel incoace toata lumea stiintifica a plagiat ?

    ponta cu tupeul caracteristic unui sutz de la Gara de Nord, a facut cea mai mare frauda electorala din decembrie 89 incoace! A furat 70% din parlament cu un slogan de campanie de care s-a dezis in clipa inchiderii urnelor.
    Daca excludem minoritatile din parlament carore le sunt „atribuite” un numar mare de locuri raportat la numarul de voturi cu care sunt alesi parlamentarii minoritatilor, vom constata ca de fapt USL a primit 75% din voturi!

    Ati ajuns la 57% intentie de vot de la 75%. In 9 luni ati pierdut aproape 20% din procente. Oare de ce?
    Pentru ca dovedind cea mai crasa lipsa de respect personal, victor ponta si-a aratat fata hidoasa a unui mitoman iremediabil.

    Pierd prea multe cuvinte sa exprim un adevar simplu: Nicio injuratura nu e prea urata pentru caracterul lui ponta! (Crin Antonescu e ciudat… inca imi e greu sa accept ca si el ne-a tradat… dat adevarul imi urla in fata! )

    Nu ii acuz pe cei care injura USLul, imi pare doar rau ca disperarea ii impinge sa foloseasca un limbaj urat.

    Lucian Avramescu bine a facut , pacat ca s-a coborat din cauza unei scursuri morale.

  3. Balada Capitanului Nero de Rouen! Marele lup de mare/Ce a aprins Rouen-ul in zare/ Va ramane cu ochii-n soare/Chiar cu al lui brevet reconfirmat cel va avea/Deoarece nici un armator intreg la bibilica/Nu-l va pune sef pe vapor de frica/ Sa nu-i vanda nava pe nimica /Sau sa i-o transforme in rug aprins pe mare Morala ” Securitatea iti da slujba dar nu te desteapta”

  4. Scrisoare deschisa pentru guvernul USL, solutii pentru a economisi zeci de milioane de dolari pe timp de criza

    Domnilor guvernanti va ofer o solutie simpla prin care se pot rezolva 3 lucruri :

    1) Se economisesc zeci de milioane de dolari din bugetul tarii .
    2) Se pastreaza materia cenusie in tara, dam de munca tinerilor inteligenti din aceasta tara.
    3) In timp scade si pirateria softwere pe masura ce tinerii nostri sunt educati intr-un alt fel .
    Din nefericire in romania 64 la suta din cei ce folosesc un calculator foloseste programe ilegale piratate riscand sanctiuni si chiar puscaria.

    Va propun sa adoptati in cadrul scolilor si peste tot pe unde se poate soft de tip open source gratuit.
    Va propun ca luati exemplul Chinei care din dorinta de a reduce cheltuielile a adoptat un sistem de operare pentru calculatoarele din propriile institutii bazate pe Linux.
    http://adevarul.ro/tech/gadget/china-trece-ubuntu-google-pierdut-1_514edf0800f5182b8547492d/index.html

    http://www.mesagerulhunedorean.ro/ubuntu-declarat-sistemul-de-operare-national-in-china

    Rusia a luat si ea decizia de a reduce cheltuielile si a folosi in cadrul institutiilor sale Linux .

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/rusia-isi-va-dezvolta-anul-urmator-propriul-sistem-de-operare-pentru-computere-bazate-pe-linux-13.html

    http://jurnalul.ro/it/tehnica/rusia-vrea-propriul-sistem-de-operare-pe-baza-de-linux-550210.html

    Cuba foloseste linux in cadrul institutiilor sale de ani buni.

    http://www.reuters.com/article/2009/02/11/us-cuba-software-idUSTRE51A77S20090211

    Si in Korea se foloseste Linux.
    http://www.businessweek.com/stories/2007-12-03/north-south-korea-unite-over-linuxbusinessweek-business-news-stock-market-and-financial-advice

    In anumite regini sarace din Spania se foloseste Linux in scoli.
    http://www.zdnet.com/linux-brings-hope-to-spains-poorest-region-3039197928/

    Si in Brazilia, si in Germania.

    Administratia orasului Munchen a facut economii de 10 milioane de euro prin renuntarea la Windows si adoptarea Linux

    http://www.muenchen.de/rathaus/Stadtverwaltung/Direktorium/LiMux.html

    Acest tip de softuri open source se pot folosi legal gratuit, se pot prelua legal si modifica pentru a fi compatibile cu cerintele din diverse sectoare ale statului.
    In momentul de fata diverse versiuni de linux ruleaza pe cel putin 60 % din serverele la nivel global.
    Android-ul de pe noile telefoane inteligente contine kernel de linux( kernelul este inima unui sistem, softul ce face toate functiile).

    In lumina acestor dovezi care ne arata increderea acestor state in calitatile si siguranta acestui sistem gratuit, ne putem permite pe timp de criza sa mai cheltuim zeci de milioane de dolari pe Licente Windows ?

  5. Creierele romanilor sunt prea pline de perversiuni -fie ele si numai economice-pentru a mai gasi putere de autocontrol… :(

  6. sunt total de acord cu dl.Avramescu, ptr tradarea lui ponta si pasivitatea lui Antonescu, ca sa nu zic altfel,nimic nu e prea mult

  7. ACUZAȚII ÎNTEMEIATE

    Pentru înjurături de mamă, normal e să-l acuze
    Toți cei ce țin la Crin si Ponta, de un limbaj licențios,
    Cât timp poetul n-a catadicsit să-și ceară scuze,
    Că nu i-a onorat încaltea … și cu câte-un șut în dos.

Comentariile sunt închise.