Cancelarul german Angela Merkel a respins ideea unei legi care sa permita cuplurilor de acelasi sex sa adopte copii – cititi aici. In calitate de conservator, salut aceasta decizie fireasca intr-o problema care a generat controverse si in Romania. Ca tata, ca bunic, ca roman, cred in rolul familiei traditionale – institutie functionala de mii de ani.

Ma aflu, de altfel, in acord cu optica majoritara a cetatenilor si cu valorile crestine pe care se intemeiaza familia in Romania. Si, daca pana ieri unii puteau sugera ca o astfel de atitudine e „anti-europeana”, ma bucur ca pot fi „anti-european” impreuna cu Angela Merkel :) . Asa gandeste un conservator autentic si e bine ca el sa ramana fidel convingerilor sale indiferent de „mode” si contexte.

Cred ca Parlamentul are datoria sa apere familia traditionala – fara sa uite ca statul are prin lege obligaţia să o protejeze ca institutie care asigura viitorul prin intermediul copiilor.

8 COMENTARII

  1. Despre homosexuali și alți detracați :::

    Oricât s-ar strădui „europenii” și alți străini stricați să ne „obisnuiască” cu moravurile lor perverse , noi Românii vom spune întodeauna NU.
    Și îi vom scuipa în față pe acesti „învățători” .
    Ca pe ciudățenii și deviați și perverși ce sunt .
    Om avea și noi Românii păcatele noastre .
    Și nu puține.
    Dar suntem un popor sănătos .
    Și care vrea să rămană sănătos și necontaminat de toate porcăriile și moravurile scârbăvniciei „moderne” , venită pe capul nostru de aiurea.

  2. DREPTUL HOMULUI

    E posibil ca Angela Merkel să fi raţionat corect ,
    ( Pe aste vremuri tulburi nu ştii ce să mai crezi )
    Totuşi homosexualii se pot bucura de-un drept :
    S-adopte cât vor muşchii lor … câinii maidanezi .

  3. „Ioan Rus: Văd prea mulţi tâmpiţi care îşi dau cu părerea despre orice”

    Un „jmeker” in oglinzile lui paralele. :)

  4. După cum se ştie, Familia este Celula de bază a societăţii. Întotdeauna i-am compătimit pe cei care se nasc cu această deviere sexuală, dar sunt şi împotriva celor care au ales această “cale” în urma multor decepţii în dragoste, mergând pe premisa că nu-şi vor mai găsi perechea. După părerea mea, aceste practici trebuiesc “înăbuşite din faşă” şi nu a le promova opţiunea, dându-le “apă la moară” pentru a le transmite şi copiilor înfiaţi. Este de la sine înţeles că un copil va face ceea ce fac şi părinţii, astfel ajungându-se ca întemeierea unei familii normale să fie pe cale de dispariţie, facilitând apariţia Sodomei şi Gomorei cu iz românesc. Ceea ce practică persoanele de acelaşi sex ţine de sfera promiscuităţii sexuale, a murdăriei sufleteşti şi nicidecum exemple demne de urmat de generaţiile viitoare.

  5. Cuplurile de acelasi sex mai au de asteptat pana cand vor fi acceptate in societatile preponderent cu religie ortodoxa.
    Dar daca nu fac cununie religioasa nu vad de ce nu s-ar putea casatorii.Este dreptul fiecaruia sa aleaga pe cine si cum iubeste.
    Biserica ortodoxa ii iarta de adulter pe cei care se spovedesc, nu-i asa ? Dupa spovedanie si canon devin nou-nouti si li-i se spune „sa nu mai pacatuiasca”.
    Suntem o societate alienata. Adulterul e iertat si aproape nimeni nu intenteaza proces pentru asta desi codul penal il prevede ca infractiune.
    Dv.sunteti un model de crestin ortodox dar marea majoritate isi amintesc de Dumnezeu catre batranete sau cand dau de un necaz iar pana atunci nu exista ortodox sa nu-l pomeneasca pe dracul din cand in cand sau sa nu folosesca injuraturi in care isi bate joc de cele sfinte -si in materie de injuraturi romanii sunt campioni.

    Revenind la tema propusa aici de Dv., m-am tot gandit cat de deschis in gandire si evoluat in democratie ar trebui sa fie un om oarecare pentru a accepta cuplurile gay si dreptul lor de a creste copii, de a avea o familie pe care ei si-o doresc completa si mai mult, de a nu fi privit cu ochi rai acel copil in societate ?! O familie de gay nu si-ar obliga copilul sa-si aleaga o viata de gay. Nici familiile crestin ortodoxe nu fac nici un fel de presiuni de obicei dar multi gay provin si din astfel de familii. Ce tip de gandire au profesorii care au in clasa copii din familii gay ? Sunt multe intrebari la care, datorita societatii in care traiesc, nu le gasesc raspuns, dar… eu respect decizia si libertatea de gandire a fiecaruia. In plus, exagerat de ortodocsi cum suntem, nu legalizam prostitutia desi ea exista cu toate lucrurile negative pe care le implica, despre care V-am mai scris aici.

  6. „…fara sa uite ca statul are prin lege obligaţia să o protejeze ca institutie care asigura viitorul prin intermediul copiilor.”

    Ce bine au facut-o in cazul celor care au plecat afara pentru ca n-au gasit de lucru pe domeniul lor sau faptul ca, dupa 23 de ani, s-a tot daramat si nu s-a construit/reconstruit nimic semnificativ.
    Copiii au valoare pana cand ajung la varsta maturitatii, dupa liceu: buni si aia de plata. Dupa aceea… „Duceti-va unde va tin curelele.”
    Complet jalnic.

  7. Va respect foarte mult, dar nu sunt de acord cu dumneavoastra in aceasta privinta.E o problema delicata si va inteleg punctul de vedere.Consider ca Romania nu este inca pregatita sa accepte persoanele cu o alta orientare sexuala, dar treptat asta se va intampla.Parerea mea este ca persoanele gay trebuie acceptate ,dar e nevoie de timp si acest fapt trebuie inteles.

  8. Doar ca, spre deosebire de dvs., madam Merkel nu a adus ca motivatie „valorile crestine”.
    Daca pornim pe argumentul acesta, atunci ar trebui respectate si urmatoarele versete bibilice:
    „Femeia să nu poarte veşminte bărbăteşti” (Deuteronomul
    Capitolul 22) – deci sa se interzica dreptul femeilor de a imbraca pantaloni si sa se stabileasca un cuantum al amenzii pentru nerespectarea acestei directive
    „Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.” (I Timotei 2: 11-14). – deci fara femei in sistemul de educatie sau in functii inalte
    „Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile.”- femeile sa aiba nevoie de acordul scris al sotului cand se angajeaza sau deschid un cont bancar

    Ori suntem crestini, ori nu mai suntem? :)

Comentariile sunt închise.