Dupa ce a refuzat sa aplice, fara discriminare, o lege care a facut dreptate pentru 37.000 de romani, Ministerul de Finante ignora, de ani buni, hotararile instantelor care fac, in sfarsit, dreptate.

26 de cetateni din Vaslui sunt beneficiarii unei astfel de hotarari prin care statul este obligat sa ii despagubeasca pentru sumele depuse la CEC si transferate la BRD inainte de 1989, sume care initial erau destinate achizitionarii unui autoturism Dacia 1300.

Au, din 2011, titlu executoriu impotriva statului roman, iar Ministerul de Finante refuza, cu incalcarea flagranta a legislatiei nationale si internationale, punerea in executare a deciziei instantei.

Atitudinea denota dispretul institutiilor statului fata de lege si fata de justitie.

14 COMENTARII

  1. Partea proasta este ca nu e nici primul si nici ultimul exemplu. E de laudat, totusi, initiativa dumneavoastra de a-i ajuta pe pagubitii care nu si-au recuperat banii nici in al 14-lea ceas. Sa nu uitati, domnule Voiculescu, ca suntem cu totii oameni.

  2. Institutiile statului trebuie sa aplice lege cat mai urgent posibil. Cei responsabili de aceasta situatie trebuie sa fie trasi la raspundere.

  3. Sunt curios cum vor decurge lucrurile din mai multe motive: In primul rand pentru ca Finantele sunt conduse de un liberal al carui sef incearca sa se apropie de Basescu, cel mai indarjit adversar al mogulului. In al doilea rand pentru ca BRD, ca toate bancile, nu are niciun interes sa arunce banii pe geam (din punctul lor de vedere). Sa speram ca parghiile lui Voiculescu vor fi mai puternice decat ale bancilor si politicienilor vanduti.

  4. aveti dreptate..din pacate institutiile statului roman nu isi fac treaba. pentru a fi inlaturate toate relele cu care ne confruntam ar trebui ca in primul rand justitia sa isi faca treaba. daca nici in justitie nu ne mai incredem, atunci in cine?

  5. E de furca atunci cand vine vorba de recuperarea anumitor bunuri de la stat, indiferent de natura. Ca si in cazul retrocedarilor terenurilor si padurilor, e nevoie de efort, rabdare si determinare. Orice ajutor in acest sens este binevenit!

  6. atata timp cat justitia este subordonata domnului basescu se pare ca nu sunt sanse ca aceasta sa isi faca treaba cu simt de raspundere, ci doar sa asculte si sa respecte niste ordine impuse…pacat! cu un astfel de sistem nu stiu unde vom ajunge!

  7. Stim cu totii ca acest dispret este insuflat de catre marinar si facand abstractie de la acest fapt, nu pot decat sa salut initiativa dumneavoastra de a ajuta acesti oameni nedreptatiti.

  8. Bine ca mai sunt oameni printre noi care stiu sa-si ajute aproapele nevoias. Cred ca toti acesti oameni se roaga pentru binele pe care il faceti pentru ei! Sanatate multa!

  9. Singurul responsabil pentru aceste discriminări este marinarul care și-a bătut joc de tara în cele doua mandate ale sale.

  10. PONT

    Dacă vor la anu’să le intre banii-n cont
    Şi să nu mai stea la mila lui Chiţoiu ,
    Celor din Vaslui am să le vând un pont :
    Să-i spună bancul cu albina : ROIU !

  11. Domnule Profesor, ma bucur ca sunteti din ce in ce mai activ pe propriul blog.

    Iar noi, poporul suntem mereu nemultumiti … si vrem sa fiti si mai activ !
    Si bine faceti ca-i luati de urechile cele obraznice pe cei ce iau legile-n dispret , de-ai zice ca sunt facultative. Chiar daca cei ce fac aceasta spun ca sunt de-ai nostri !
    ~~~
    Cele bune , eu , Serban

  12. „Atitudinea denota dispretul institutiilor statului fata de lege”, dumneavoastra chiar vorbiti serios?
    Daca ar scrie badea Ion chestia asta ar avea un sens. L-as intelege. Dar cand scrie asta un „fost” presedinte de partid cu imense influente in lumea politica a tarii atunci e doar asa un imens balci.

  13. Ca de obicei, populismul e la el acasa. MF nu face parte din guvernu’ vostru bah, nea mogulule?
    @sabin, serios vorbesti? Chiorete e singurul vinovat? Da, buna asta.

Comentariile sunt închise.