Pentru o revenire sustinuta a consumului este necesara reducerea TVA la alimente. Este opinia sefului retelei Carrefour, dl Jean Baptiste Dernoncourt si a mea.

Inca din 2006 am propus in Parlament reducerea TVA pentru alimentele de baza (ulei, zahar, iaurt si lapte de consum). Am revenit constat la tema, sustinand oportunitatea acestei masuri. Dupa ani buni, TVA-ul la paine a fost redus.

Insa conceptul trebuie extins, asa cum am propus de la inceput, pentru mai multe alimentele de baza care asigura cosul zilnic pentru marea majoritate a cetatenilor.

Ma bucur ca ideea are din ce in mai multi adepti si sustinatori.

 

12 COMENTARII

  1. Daca s-ar fi pus in practica masurile pe care le-ati propus de atata timp, cu siguranta noi, romanii am fi avut un trai mai decent la ora actuala dar chiar si asa, mai bine mai tarziu decat niciodata. :)

  2. Va dati seama cat de incet se misca lucrurile in Romania? si asta din cauza adversarilor pentru care e mai important orgoliul decat binele nostru, e mai important sa inceapa razboaie inutile prin dosare fabricate…d-asta Romania va ramane o tara de mana a 3-a, din pacate! Dar totusi e bine ca se fac chiar si pasii astia si ma bucur ca initiativele dvs devin incet, incet realitate. Felicitari!

  3. este foarte bine ca si asa ne descurcam greu cu alimentele iar pensionarii saracii nici nu mai vorbesc mancau carne o data pe an.este o initiativa demna de laudat.va multumim din suflet domnule voiculescu ca va implicati pentru noi.

  4. Ideea este extraordinara, nu trebuie sa mai spun asta, dar foarte greu de aplicat. Si nu pentru ca economia nu ar permite-o, ci pentru ca politicienii prefera sa ne vada ingenunchiati de taxe si scumpiri decat fericiti cu un trai decent. Eu va urez mult succes in numele tuturor romanilor care cred in schimbare! Usor, usor, romanii incep sa creada tot mai mult in dumneavoastra, domnule Voiculescu. Aveti o mare responsabilitate.

  5. este ceva foarte bun ceea ce se intampla cu tva la alimente sincer este o gura de oxigen pe care o sintim noi dar si cei batrani ca saracii abia se descurca cu banii.respect maxim domnul voiculescu.

  6. romania are nevoie de oameni ca dumneavoastra, domnule voiculescu! din pacate, pre putini oameni politici mai stiu care este scopul lor in fruntea tarii. este o bucurie sa vedem ca inca mai este o speranta si ca mai sunt si oameni carora le pasa de romania si de soarta noastra! va sustinem si va incurajam!

  7. Salutam aceasta masura! Romanii au nevoie de niste diminuari, indiferent daca sunt mari sau mici. Felicitari pentru aceasta initiativa!

  8. MULŢUMIRI

    Îi mulţumim lui Voiculescu şi sănătate îi urăm ,
    Că-s tot mai puţini ca el persoane integre
    Care de ani şi ani să lupte ca noi să mâncăm
    Cu TVA redus, pâine, iaurt şi …icre negre .

  9. Domnilor, in Decembrie 1989 pentru asa ceva s-a rasculat poporul :mancare accesibila si caldura.
    Domnule Dan Voiculescu va rog sa luptati si pentru restituirea a cca 300 milioane dolari, din banii lui Ceausescu, fie pentru aceasta cauza a reducerii TVA la carne.
    Banii sunt reali, exista si sunt palpabili si, mai mult, produc cca 30 milioane dolari anual.

  10. Dumneavoastra ati avut numai intentii pro-popor dar, pentru ca sunteti un OM prea special si patriot si bogat si vizionar, invidia si reaua-vointa a celor din jur, adica a „colegilor” parlamentari, V-a estompa activitatea, minimalizand-o, din pacare. :(
    Erati un posibil candidat chiar la presedentia acestei tari amarate mult prea redutabil pentru a scapa de mizeriile vietii politice..

Comentariile sunt închise.