Asa cum am sustinut mereu, neimpozitarea profitului reinvestit ramane o facilitate fiscala care va contribui la stimularea decisivă a mediului de afaceri si la atragerea de investitii.

Masura s-a regasit in perioada 2008-2010 intr-un pachet de propuneri legislative pe care l-am formulat si sustinut in Parlament si care, in ipoteza unei corecte implementari, ar fi putut contribui la diminuarea efectelor dezastruoase ale unei crizei economice prost administrate.

Decapitalizarea societatilor comerciale si reducerea investitiilor straine sunt provocari obiective, care sustin nevoia reintroducerii profitului in circuitul economic printr-o masura de relaxare fiscala de acest tip. 

Este momentul ca, in efortul de combatere a economiei subterane si de sprijinire a mediului antreprenorial, Romania sa ia masuri concrete si ferme. 

Cresterea inzestrarii cu capital si a gradului de industrializare sunt doar doua dintre avantajele economice certe care, justifica pe deplin o  facilitate care priveste impozitarea profitului – la care tot mai multe tari europene apeleaza in ultima vreme. 

In acest moment, nu mai avem niciun motiv sa mai amanam o decizie in acest sens, iar FMI s-ar dovedi extrem de inspirat in cazul in care ar sustine acest demers. Tema va fi discutata si in cadrul intalnirii pe care misiunea fondului o va avea saptamana viitoare cu oficialii romani.

Sunt obisnuit sa ma lupt pentru astfel de proiecte. Asa cum am reusit sa adoptam Legea privind dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscala si sa reducem TVA-ul la paine, am convingerea ca neimpozitarea profitului reinvestit va fi privita, pana la urma, ca pe un pas absolut necesar in continuarea masurilor de relansarea economica initiate de USL.

14 COMENTARII

  1. Orice masura initiata/propusa/sustinuta de Dan Voiculescu, oricat de buna ar fi ea pentru Romania, va fi refuzata indata de betivul cotrocenist. Si nu pentru ca i-ar gasi defecte, ci pentru ca el il uraste atat pe Dan Voiculescu cat si pe toti romanii.

  2. este o masura foarte buna ca poate asa se mai dezmorteste economia romaniei si poate iesim si noi cu capul la suprafata.

  3. usl este o alianta foarte puternica, serioasa si care lupta, intradevar, pentru a face ceva bun in tara noastra. este bine sa stim ca mai putem avea incredere intr-un partid politic si ca mai exista oameni devotati si seriosi ca dumneavoastra si partenerii dumneaoastra din alianta. aveti tot sprijinul si sustinerea noastra!

  4. cred ca solutiile propuse de dumneavoastra sunt realizabile si, intradevar, vizeaza o evolutie spre bine a economiei romanesti. cu sigutanta fmi va sustine un astfel de demers.

  5. Astfel antreprenorii vor fi incurajati sa investeasca si asa nu vom mai avea aparatura/tehnologie/utilaje invechite.

  6. Un proiect foarte important pentru intreprinderile mici si mijlocii, care sunt pur si simplu devorate inainte sa apuce sa se dezvolte si sa scoata profit real. Respect initiativa dumneavoastra domnule Voiculescu!

  7. VARIANTĂ ALTERNATIVĂ

    Se luptă investitorii de vreo 6 ani ,
    Pe profit reinvestit impozit să nu fie ;
    Iar statul – de-i trebuie mulţi bani ,
    Să pună doar … impozit pe prostie !

  8. Nenea Moderatoru’, ia citeste matale ce a scris cel de la pct.8-Multumiri! Da’ numa majusculele:)
    Si fii mai atent pe viitor! Hai ca nu te spun lu’ nenea Felix.

  9. Domnule Voiculescu,

    am vazut ce nu credeam ca voi vedea vreodata: un individ descentrat la palatul Cotroceni.
    Am vazut un individ care nu da semne sa realizeze faptul ca este ales in functie si a fost demis de mult mai multi de cati l-au ales.

    Imi e teama de ce am vazut.
    Am vazut un individ rupt de realitate, capabil sa faca orice (chiar sa declanseze un razboi) numai sa nu plece de la Cotroceni.

    Se lupta pentru unirea cu Moldova cand moldovenii nu o vor! Initial am crezut ca e doar actiunea unuia rupt de realitate. Acum imi e teama ca face jocul rusilor si va rupe Moldova in doua intr-un razboi in care o sa ne bage numai de dragul tronului lui.

    Il vreau demis pentru ca imi e frica de el.
    Cand ajungi sa iti fie frica de presedintele tarii, nu mai e nimic de spus decat ; POLITICIENI, DEMITETI-L!

  10. BUNA ZIUA, IN OPINIA MEA USL UL NE-A DEZAMAGIT SI AR FI BINE SA AVETI DIN PC UN PREZIDENTIAL INDEPENDENT.
    CAT DESPRE MINE M-AM SATURAT SA STAU CU CHIRIE!
    PROVIN DIN CASA DE COPII, AM VECHIME 10 ANI PE CARTEA DE MUNCA… AM 2 COPII, SI AM INCERCAT SA I-AU CASA DE LA STAT SI MI S-A CERUT SPAGA…….. FACETI O LEGE, IN FAVOAREA NOASTRA,
    MENTIONEZ… CA NU BEM, NU FUMAM, LUCRAM AMANDOI SI SUNTEM LA LIMITA CU BANUTII….SLAVA DOMNULUI!

Comentariile sunt închise.