Cartea Uniunea Social Liberala – Ideea care l-a ingenuncheat pe Basescu Traian va devoala – printre altele – si momentul in care s-a pus, pentru prima data, problema demisiei lui Traian Basescu.

Cand credeti ca s-a intamplat acest lucru? In ce context?

33 COMENTARII

  1. Prima data cred ca s-a pus problema in 2006, atunci cand marea majoritate a apropiatilor presedintelui si-au aratat adevarata fata, iar Romania incepea din nou sa planga dupa bucuria intrarii in NATO.

  2. Domnule Voiculescu, nu cred ca mai aveti cea mai mica indoiala ca veti fi condamnat si arestat de Basescu si euroamericani in maximum cateva luni. Sper ca v-ati pus la adapost trustul media in lupta cu demonicul Basescu!

  3. Eu cred ca la un moment dat procurorii au inceput sa-si faca treaba. Scandaluri vechi, consemnate in ziare, au reinceput sa fie cercetate. Capete din ce in ce mai mari au inceput sa cada moment in care, astora de va stiati cu musca pe caciula, a inceput sa va fie frica. La inceput ati tratat problema cu aroganta, asa cum v-ati obisnuit, dar curind vi s-a facut frica, acum groaza. Ideea era ca procurorii trebuiau opriti, dar cum, ca nu aveati nici o intrare. O vreme ati incercat sa umblati la judecatori dar cind a picat reteaua Voicu n-ati mai avut acces la butoane asa usor. Singura solutie sa opriti procurorii era sa le schimbati sefii, dar sefii erau numiti de Basescu. Asa ca v-ati gindit sa-l „demisionati” pe Basescu. Ce mare smecherie pentru niste semi-zei ca voi? Iaca acolo, un presedinte de tara scapat de sub control.
    Simplu, nu? Credeati ca nu ne-am prins?

  4. Dupa ce l-au ales, poporenii erau in culmea extazului crezand in promisiunile lui, iar cand acele basme s-au dovedit a fi niste minciuni gogonate si razbunari politice de cea mai joasa speta, alegatorii au inceput sa se dea cu capetele de pereti, regretand alegerea facuta. O vorba evreiasca spune : ” Da-mi Doamne, mintea romanului cea de pe urma ” , iar o vorba populara spune ca ” Ce isi face omul cu mana lui … este lucru manual „, mai pe inteles „cum iti asterni asa dormi” !

  5. nu stiu prima data dar stiu cand i-am cerut-o eu, cand am mers la vot si am vrut ca acest om sa nu ma mai reprezinte. si degeaba!! si-a batut joc de noi

  6. În aprilie 2007, Comisia parlamentară condusă de senatorul Dan Voiculescu a reușit, pentru prima oară în istoria post-decembristă a României, suspendarea unui președinte în funcție. Deși Curtea Constituțională îl avizase negativ, raportul întocmit de „Comisia Voiculescu” a fost adoptat, în Parlamentul României, cu 322 de voturi „pentru” și numai 108 „împotrivă”, președintele Traian Băsescu fiind astfel suspendat din funcție (scrie si pe wikipedia)

  7. PMP este un partid „de florile marului” si care va functiona tot „de florile marului”. Toata iarna au umblat „cu verzi si uscate”, acum urmeaza sa umble, cum am spus, „de florile marului”. La vara „vor freca menta”, iar la toamna „vor taia frunze la caini”… Bibliografie: „Praslea cel voinic si merele de aur”, manual Apple. Concluzie: Ce iei pe mere, dai pe pere…
    Pe vremea lui Boc toate sectoarele erau politizate si nu se obtinea vreo functie fara PLIC !!! Blejnar, Codrut Marta si familia, Nemes si familia s.a.m.d. (nu cred ca mai trebuie reluat ce a aparut in mass-media ani de zile) va sugereaza ceva ? Base a facut 66 de retrocedari ilegale INTR-O ZI, catre Nicolas Jordan, cel caruia ii mai facuse o retrocedare ilegala pe numele anterior. Mai degraba sa ne spuna cum au disparut: Erbasu, sotul consilierei Anghelescu, Paunescu, Nicolaescu, Surdu, Lucian, Hossu s.a.m.d. Sau ceva despre traficul de armament care nu aduce nimic la buget. Dar cei 500.000 de evrei adusi in tara dupa Revolutie (care vor capata si retrocedari) si cele 3-4 milioane de romani facute sa plece in afara ? Chiar m-am plictisit sa mai scriu. Daca mai doriti va indic surse precise. Peste toate deranjeaza ca un asa-zis presedinte (de fapt, un functionar, daca Rus activa LEGAL cvorumul de la Referendum, cu datele dosite in sertar de la I.Statistica) creeaza un partid politic (desi nu a fost echidistant politic niciodata) si se implica politic in vazul tuturor fraierilor din tara. Si sunt destui…

  8. “ CUVÂNTU’ ” LUI BĂSESCU VS. “ CU VÂNTU ” LUI GEOANĂ

    Băsescu : “Voi demisiona în cinci minute !”
    (Dar nu “şi-a tinut cuvântul”, deşi ne-a promis)
    Geoană : “Cinstea pentru mine e-o virtute !”
    (El “s-a ţinut cu Vântu” … dar s-a compromis)

  9. Cred unul din scopurile USL-ului, inca inainte de infiintare, a fost acela de a da jos regimul basist care a calcat in picioare soarta romanilor, deci romanii au votat USL tocmai pt a ii scapa de basescu

  10. marinarul de la cotroceni trebuia sa-si dea demisia de la referendum cand toata populatia tarii si-a exprimat votul ca nu-l mai vrea.

  11. Oricine intreg la minte a realizat imediat ca Basescu nu este cel pentru care au votat oamenii. Nu stiu momentul in care s-a pus propriu-zis problema demiterii lui Traian Basescu, dar sper sa fie cat mai curand dupa instalarea sa.

  12. cred ca problema cu demisia lui traian basescu din functia de presedinte al statului roman s-a pus ca scurt timp dupa ce s-a instalat la cotroceni. neregulile au inceput din primele zile, insa nu au fost luate in seama probabil mizandu-se pe faptul ca timpul ne va demonstra lucrurile pe care le doream de la un presedinte – sa se implice in dezvoltarea tarii, sa actioneze pentru binele tarii si al romanilor si sa ii pese de aceste meleaguri. a fost o dezamagire crunta

  13. Sunt interesant si sunt oarecum nerabdator sa aflu ce si cum. Ma enerveaza extraordinar de tare faptul ca Traian Basescu a sfidat o tara intreaga cu ranjetul ala nesimtit si in continuare se crede presedinte bun, cand defapt oamenii l-au demis de mult.

  14. Eu cred ca ideea de demitere a presedintelui a inveput sa prinda contur dupa ce acesta a esuat in planurile sale de iesire din criza, cand oamenii nu il mai vroiau in fruntea tarii, si erau deja pregatiti sa iasa in strada.

  15. Pentru prima data s-a pus problema atunci când toate mârșăviile făcute de el au inceput sa iasă la suprafață și Romanii au inceput sa își dea seama ca Băsescu își vede doar de interesele sale.

  16. sa demisioneze odata si sa plece de la cotroceni ca ne-am saturat de acest marinar vanzator de tara si de flota.

  17. presedintele asta nu ne face onoare. trebuia demis de mult timp. nu am crezut vreodata ca cel mai mare dezinteres pentru tara asta va fi chiar in fruntea ei. pacat de noi si de tara noastra!

  18. Frumos tare ar fi fost ca Basescu Traian sa-si fi dat demisia atunci cant toata tara a votat pentru asta. Mi-ar placea sa aflu mai multe detalii si din acest motiv voi citi cartea si-am sa revin cu o opinie.

  19. Piratul Basescu este un excroc ordinar. Acest individ se pare ca nu renunta la imunitate pentru a se judecata dosarul flota.
    Sare acum toata hoarda de latrine sa-l apere si sa-l ridice in slavi cit de „om de onoare” este acest pirat turnator.Toti excrocii si lingaii ii i-au apararea. Imi este scirba de asemenea panarame.

  20. Basescu nu s-a gandit cu adevarat niciodata sa-si dea demisia.Este constient ca in momentul in care nu va mai avea putere ,va ajunge la inchisoare daca justitia isi face treaba.Poate va referiti la demitere.Nu a fost demis din cauza obedientei fata de Occident care nu a inteles situatia din Romania si l-a sustinut impotriva vointei populare.Usl nu l-a ingenunchiat pe Basescu ci i-a limitat din puteri.Se poate obseva si din afara stratosferei ca USL nu mai exista in schimb Basescu ne intineaza vietile in continuare.

  21. In urma alegerilor din 2004 t.basescu a refuzat sa numeasca un prim-ministru din afara coalitiei DA si l-a numit pe dl.C.P.T (PNL).. Atunci au inceput disensiuni intre el si coalitia PSD-PC -care dupa alegeri s-a desfiintat. In plus au aparut neintelegeri si intre primul-ministru desemnat, C.P.T. si el (care s-a autointitulat un presedinte-jucator) inca din anul 2005.
    Deci, pe fondul nemultumirilor la care s-a adaugat si inculparea lui t.b. in dosarul flota – 2005 fiind si anul in care I.C.C.J. a inceput judecarea sa, t.b. fiind printre inculpati dar dispunand de imunitatea data de functie – PSD incepe in februarie 2007 actiunea de demitere a presedintelui-inculpat al tarii noastre. Pentru aceasta s-a format o comisie parlamentara care sa constate abuzurile si faptele penale ale acestuia, comisie condusa de Dv., fiind singurul care avea acces la informatii corecte si a carui operativitate este de necontestat.

  22. Băsescu este cancerul politicii Românești în cele doua mandate ale sale și-a vazut doar de interesele personale.

  23. Va fi sarbatoare in Romania cand Basescu Traian va fi inchis pentru toate actele de coruptie pe care le-a facut.

  24. Va felicit pentru aceasta lansare a cartii Dv. si Va doresc vanzare buna !
    Mie mi-ar fi mai usor acum s-o comand on-line, daca e disponibila, intrucat…am piciorul drept fracturat.

    p.s. : daca voi fi inspirata poate voi obtine, candva, in mai, si autograful Dv. :)

  25. În principiu , ideea „demisiei” a apărut exact în momentul în care mă-sa l-a fătat.
    Demisia face vorbire despre plecarea avortonului din lumea celor vii . Acest lucru este pe de-o parte evident și în acelasi timp în perfectă consonanța cu logica supremă , divină . Încât numai proștii ar putea depune contestații . Proștii , răuvoitorii și bezmeticii . Adică traian-băsiștii.

  26. (Comentariul poate fi considerat un eseu si sa participe la concurs)
    Presedintele a cistigat, prin alegeri, un mandat de cinci ani, indiferent daca se bucura de sustinerea majoritatii alegatorilor pe toata durata mandatului, sau nu. Infractorii din parlament au dat o lovitura de stat pentru a scapa de puscarie. Presedintele nu a incalcat in niciun fel constitutia, deci nu putea fi suspendat si nici nu putea fi organizat un referendum pe aceasta tema.
    Referendumul a fost masiv fraudat de banditii din usl cu cel putin trei milioane de voturi.
    [..]
    In mod normal, cei care au votat la referendum DA, ar fi trebuit sa precizeze si ce articole din constitutie ar fi incalcat Presedintele.
    Voturile celor care nu ar fi stiut ce sa scrie sau ar fi scris timpenii trebuiau anulate.
    In acest caz, ar fi ramas ZERO voturi valabil exprimate pentru DA.
    Presedintele nu poate fi demis, conform constitutiei, decit daca se indeplinesc doua conditii : presedintele sa fi incalcat grav constitutia SI jumatate plus unu din cetatenii cu drept de vot sa voteze pentru (Numarul cetatenilor cu drept de vot il comunica Ministerul de Interne). In 2012 nu s-a intrunit niciuna din conditii.
    Rolul referendumului este ca si in cazul in care presedintele ar fi incalcat grav constitutia, alegatorii sa considere ca bine a facut si sa-l repuna in functie.
    De exemplu, daca in constitutie ar scrie (dar la noi nu scrie) ca presedintele este obligat sa numeasca premier pe seful partidului care a cistigat alegerile, chiar daca nu a intrunit peste 50% din voturi (la noi, constitutia prevede ca partidul trebuie sa intruneasca peste 50% din voturi), iar presedintele refuza sa-l numeasca premier pe seful partidului care a cistigat alegerile, dar nu a obtinut peste 50% din voturi, pentru ca acesta este, de exemplu, un derbedeu, un plagiator, un mincinos, o nulitate incompetenta, un infractor, parlamentul il poate suspenda pe presedinte, iar, in mod normal, la referendum, alegatorii sa considere ca presedintele a procedat corect si sa-l repuna in functie.

  27. Ziaristii independenti, Intelectualii, Studentii, Societatea Civila trebuie sa demonteze, sistematic, toate minciunile, calomniile, dezinformarile, intoxicarile si manipularile din cartea semnata de Felix, dar scrisa de lichelele din jurul sau.
    In carte sunt reluate absolut toate minciunile si calomniile pe care le spun infractorii din usl si de la televiziunile mogulilor de citiva ani de zile.
    – In primul rind Presedintele nu a fost ingenunchiat. Intentia reala a grupului infractional organizat usl nu a fost sa-l ingenuncheze pe Presedinte, ci statul de drept, justitia, pentru ca ei sa scape de puscarie.
    – In al doilea rind, cine sunt cei care au format usl-ul ? Cei mai mari hoti, cei mai mari corupti, cei mai mari banditi, cei care au devalizat tara. Vazind ca justitia, datorita contributiei Presedintelui, a inceput sa functioneze, acesti banditi, dupa ce au furat miliarde de euro, cu spectrul puscariei in spate, au utilizat cele mai josnice mijloace pentru indobitocirea populatiei si pentru fraudarea alegerilor. Iata cine sunt cei care au pus la cale si au finantat usl-ul : Felix, dovedit informator al securitatii, condamnat intr-un dosar la puscarie si judecat in alte procese, Nas6case, arestat de doua ori pentru mare coruptie la nivel inalt, Fenechiu, arestat pentru coruptie, SOV, arestat, Bekali, arestat, Dinu Paturiciu, trimis in judecata in mai multe dosare, Dragnea, trimis in judecata in mai multe dosare, Oprisan, trimis in judecata in mai multe dosare, Mazare si Nicusor Constantinescu, trimisi in judecata in mai multe dosare, Nicolescu – Arges, condamnat, Voicu, arestat etc etc etc
    – In al treilea rind, in anul 2009, Presedintele a cistigat detasat alegerile, si in tara si in strainatate, in ciuda fraudarii masive de catre infractorii din usl. Infractorii din usl au desfasurat inaintea alegerilor o monstruoasa campanie de minciuni si calomnii impotriva Presedintelui si PDL-ului. Infractorii din usl si-au infiintat trusturi de presa si institute de sondare a opiniei publice, tocmai pentru a dezinforma si a manipula electoratul. Sondajele mincinoase, date publicitatii de catre infractorii din usl, aveau scopul de a justifica rezultatele fraudate ale alegerilor

  28. „Uniunea Social Liberala – Ideea care l-a ingenuncheat pe Basescu Traian”

    Si de invins? De ce nu l-ati invins cu 7,4 milioane de voturi? Pentru ca pe dumneavoastra v-a ingenunchiat securistii lui ponta cu minciuna ca trebuie respectate indicatiile Europei si nu vointa populara.
    Va vad tot mai resemnat in loc sa luptati pana la ultimul „soldat”.

    Eram pe aceiasi baricada pentru ca dusmanul era acelasi: basescu si securistii care il sustineau.

    Acum, ce s-a ales din lupta noastra?
    Avem fiecare baricada lui. Noi, sustinatorii PNL-ului luptam impotriva securistilor care conduc (trag de sfori puterea din) Romania. L-au sustinut pe basescu acuma il sustin si pe ponta.
    Ei sunt inamicii nostri, nu „mascota” pe care o sustin.

    Baricada dumneavoastra… unde este, domnule profesor?

    Dumneavoastra v-ati pus antelene la dispozitia FSN-istilor Grupului de la Cluj si aveti iluzia ca sunteti aliat puterii dar resemnarea dumneavoastra se vede tot mai puternic. Este resemnarea unui invins.

    Traiti in trecut si parca intr-o „hipnoza” de neinteles, faceti jocurile celor mai corupti PSDisti. Nu telepatia va invins, ci hipnoza.

    Unde va este „baricada”, domnule profesor? Ati abandonat lupta? Ati transformat-o intr-o ciorovaiala impotriva PNLului? Pentru ca este ciorovaiala propaganda anti-PNL a antenei3 atata timp cat PNL-ul nu va baga in seama.

    Avem partid la Cotroceni si dumneavoastra puneti intrebarea cand s-a discutat prima data demisia lui basescu? Oare nu ar fi mai interesanta intrebarea daca nu aveti obligatia sa votati acum o demitere?

    Economia tarii nu suporta stresul unei demiteri? Dar ce a facut premierul in acesti 2 ani de guvernare?

    Dumneavoastra v-ati administrat inteligent antena3 si financiar rezistati atacurilor lui basescu (procese, amenzi s.a.m.d.) de ce nu a facut si ponta la fel cu economia tarii? De ce a lasat-o in deriva? Nu mai are bani sa plateasca pensiile… daca nu pune acciza pe benzina?

    „Galagia” de la grantiele Romaniei nu ne impiedica sa rezolvam problemele interne cu un regim despotic care se dezintegreaza urat.

    Incompetenta lui ponta si „galagia” lacomiei lui putin nu sunt motive suficiente sa abandonam lupta impotriva mafiei FSN-iste, domnule profesor!

    Nu ne tratam de „cancer” pentru ca vecinul e „galagios” si „administratorul” tarii a pierdut bugetul la poker?
    Cancerul nu asteapta pana cand avem noi toate problemele rezolvate. Trebuie tratat acum, pe datorie daca e nevoie. Pentru ca datorii si sacrificii tot facem pentru campanii electorale,.

    “capul plecat sabia nu-l taie” dar…nici soarele nu-l vede!

  29. Domnule profesor , cu interes doresc sa va adresez o rugaminte. Am achizitionat ultima dumneavostra carte lansata si as dori sa primesc si eu din partea dumneavoastra autograf pe cartea aceasta. cum pot primi si eu un autograf pe careta lansata de domnia voastra….

Comentariile sunt închise.