Astazi am avut bucuria sa ma aflu in sala de cursuri din cladirea ASE-ului in care am fost student si, mai tarziu, profesor.

15 COMENTARII

  1. Cunosc sentimentul domnule Voiculescu. Nu de mult timp am revazut si eu scoala generala in care am invatat atatia ani. S-a schimbat atat de mult si totusi este la fel. Va doresc sa aveti aceasta bucurie in suflet zi de zi!

  2. Am avut profesori a caror nume mi-l amintesc cu mult drag si respect …si „suplinitori” anonimi. Le datorez mult profesorilor mei. Erau acele vremuri cand profesorii traiau prin noi, prin rezultatele noastre.

    Arta de a „deschide mintea” are ceva din arta medicinii. Una trateaza inteligenta/cunoasterea iar cealalta „invelisul” inteligentei. in ambele profesii sunt ingeri si pamanteni.
    Un profesor bun, un medic bun sunt persoane care apartin divinului pentru ca ele „fac” viitorul. Un tanar bine educat are viitorul in fata exact la fel cum un om sanatos stie ca sunt sanse mari ca viitorul sa-i devina candva prezent.

    Am trecut prin „mana” multor profesori dar unul (poate cel cu „traiectoria” cea mai efemera ) l-as mentiona: Profesorul meu de engleza.

    Mi-a fost profesor cateva luni. Am avut eu „ambitul” sa invat engleza pentru ca la scoala nu faceam engleza. M-a luat sub aripa lui si a decis ca din timpul scurt care urma sa il petrecem impreuna sa ramana ceva. Mi-a „inoculat” obsesia pronuntarii perfecte a limbii engleze.
    Cand spun pronuntia perfecta , vreau sa o diferentiez de nazalizarea caraghioasa care da aparenta unei pronuntii corecte doar ca vorbitorii nativi sa te califice ca ai un „thick accent” :) Pronuntia corecta nu necesita nazalizare, doar sa pronunti vocalele corect!

    Profesorul mi-a spus : Atentie la vocale! Scrie „a” dar cand pronunti e altceva decat „a” samd. Am incheiat cursul lui si habar nu aveam nimic de gramatica, stiam doar cateva cuvinte in plus decat atunci cand incepusem dar citeam perfect textele in engleza fara accent si fara ca sa am habar ce insemna ce citeam ! :)

    La final de curs, mi-a spus : ti-am dat aripi, acum zboara!
    Avand „fundatia” cladita de acel profesor, am putut pune singur caramida peste caramida sa imi cladesc „constructia”.

    Un profesor, chiar si pentru un curs de scurta durata poate schimba un destin.

    Sa ne traiti, profesorilor!

  3. e frumos atunci cand avem ocazia sa ne reintoarcem in trecut si sa ne readucem aminte de momentele care ne-au facut zilele frumoase candva

  4. Un sentiment de nedescris, asa-i domnule? Cu totii traim aceste momente cand ne intoarcem la trecut. Erau vremuri frumoase.

  5. Cei care au participat au avut foarte multe de invatat de la dvs. De ce nu mai predati din nou? cu siguranta sunteti un profesor bun si studentii au nevoie de cadre didactice competente iar de la dvs ar avea foarte multe de invatat.

  6. O zi care probabil v-a trezit multe amintiri din vremea in care erati profesor. Pacat ca generatia noastra nu a avut placerea de a va asculta la curs.

  7. Mi-ar face placere sa pot sa-l intalnesc pe dl.voiculescu si sa-l intreb una alta, sunt sigura ca am avea ce discuta.

  8. MOGULII AU TALENT

    Voiculescu, la ASE , intra pe uşa cea din dos,
    Iar la cursuri, după ce că-ntârzia, nu era atent ;
    Nici ca profesor, zic unii, n-a fost prea studios ,
    Căci nu i-a trebuit să facă bani … decât talent .

  9. De laudat initiativa dumneavoastra de a le oferi burse tinerilor. As fi foarte bucuroasa insa sa vad o initiativa a oricarei parti (public, privat) in ceea ce priveste persoanele middle age cu studii superioare printre care ma numar si eu si care dupa ani multi de munca si de experienta acumulata nu sunt doriti de nici un angajator. La ce mi-au folosit mie anii de studiu in ASE si 15 ani de munca din care 11 intr-o companie privata cand acum sunt somera de 7 luni si nu reusesc sa ma angajez?

  10. Si eu ori de cate ori am ocazia de a fi prin zona Romana intru in incinta ASE pentru a lua „pulsul” si a retrai macar o particica din acele momente placute din studentie.

Comentariile sunt închise.