Asa-zisele “dezvaluiri” – mereu la fel de ridicole –  privind legatura lui Dan Voiculescu cu intreprinderea de comert exterior ICE Dunarea, imi ofera ocazia sa fac unele precizari:

Inainte de 1989 s-au construit foarte multe capacitati de productie in Romania (fabrici si uzine) care nu functionau la capacitate maxima din 2 motive :

  1. Lipsa de comenzi
  2. Lipsa de materie prima

Caz concret : Slatina

Combinatul de la Slatina care producea aluminiu nu avea materie prima – alumina. Voiculescu, director general pe acea vreme la Crescent, a gasit la Tulcea o fabrica de alumina dar care nici ea nu putea sa produca pentru ca, la randul ei, nu avea materie prima, respectiv bauxita.

Ce a facut Voiculescu ?

A cautat pe piata internationala si a gasit in Guinea bauxita. Cercul s-a inchis in felul urmator : Tulcea a luat bauxita si a produs alumina, Slatina a luat alumina si a produs aluminiu sub forma de lingouri pentru export.

Acestea sunt lucrurile pe care le-a facut Voiculescu in colaborare cu ICE Dunarea si alte intreprinderi de comert exterior.

 PS : pentru Elena – Mai greu decat cu retrocedarile ! Nu-i asa ?

3 COMENTARII

  1. Sper din toata inima ca acesti basisti infecti or sa dea cu subsemnatul intr-o zi.Sa raspunda pentru toate atrocitatile pe care le-au facut!Domnule Da, fiti la fel de puternic si nimic nu va v-a dobara!!

  2. DISCULPARE

    Directorul de la Crescent, trudea ca un metalurgist ,
    ( Cu aluminiu e grea munca, deşi-i metal uşor )
    Dar l-au acuzat degeaba unii c-ar fi fost şi securist ,
    Căci el, de facto şi de jure, era doar … turnător.
    (O meserie ca oricare alta, scrisă şi-n Nomenclator)

Comentariile sunt închise.