Inca din 2010, am afirmat ca politica de austeritate va duce la reducerea consumului pe care eu il consider motorul cresterii economice. Am sustinut constant necesitatea implementarii unor solutii reale si eficiente care sa urmareasca un singur deziderat: cresterea economică.

In schimb, Guvernul Basescu – Boc s-a incapatanat sa sustina niste masuri anti-criza absurde si nedrepte, chiar peste limita ceruta de partenerii europeni.

Traian Basescu a facut experimente pe seama poporului roman si a refuzat orice opinie contrara deciziei sale de taiere a salariilor cu 25%, a pensiilor, a bugetului pentru educatie si sanatate, a consumului intern, etc. Esecul monumental al planului de austeritate in anii 2009, 2010, 2011 a distrus destine, a condamnat generatii de tineri la somaj, a incurajat exodul de inteligenta.

Recent, am constatat cu satisfactie ca Biroul Independent de Evaluare din cadrul FMI sustine ca masurile de austeritate au fost o greseala. In urma cu ceva timp, institutiile europene erau cele care socoteau aceleasi masuri ca fiind inutile.

Greseala lor pe seama noastra! O greseala catastrofala pentru care ar fi nedrept sa nu plateasca nimeni.

7 COMENTARII

  1. Sa ne fereasca Dumnezeu sa avem o noua „DUMINICA A ORBILOR” !

    Sper sa fie ultimele zvarcoliri ale acestor Structuri Securiste mai vechi si mai noi !
    Aceste Structuri in combinatie cu Clanurile Interlope interne sau externe constituie in Fond acest Regim de Dictatura Basist care incearca sa Supravietuiasca impingand in fata un „Presedinte de Carton” sters, umil, obedient si absolut incompetent in persoana lui K.W.Johannis !
    In spatele acestei Nulitati Patentate si Imorale, lipsite de Dumnezeu incearca sa se ascunda si sa scape de Pedeapsa pe care o merita in fata unei Justitii Libere sau in fata Lui Dumnezeu !
    Alaturi sau in spatele acestui Regim Basist, neo Securist si Mafiot se afla structurile la fel de nocive pentru Romania ale Ciumei Portocalii sprijinite de alde Soros sau Gitenstein !

    Este necesar ca cei care isi iubesc Patria Romana sa inteleaga Pericolul care ne pandeste si ne ameninta !
    Pericolul de a ramane mai departe Sclavii acestei Ciume Portocalii exact la fel cum eram in timpul Ciumei Rosii Stalinsite !

    Avem de a face cu aceeasi Ciuma Rosie a Bolsevismului sau a Masoneriei Oculte dezumanizante si Anticriste !
    O noua si aceeasi Ciuma care s-a Spoit acum in Portocaliu pentru o noua tentativa de a pune stapanire peste Lume prin Globalizare, peste Credintele Oamenilor si peste toata Creatia Lui Dumnezeu !

    Asadar este absolut necesar si obligatoriu pentru toti Cetatenii si Oamenii de Buna Credinta sa nu-si abandoneze Casa, Familia, Patria, Poporul, Credinta in Dumnezeu si Sufletele in mainile acestor Organizatii si personaje Oculte si Anticriste !

    SA IESIM DUMINICA CU TOTII LA VOT !
    TOTI CEI CARE NE IUBIM PATRIA, POPORUL SI CREDINTA IN DUMNEZEU !
    SA VOTAM IMPOTRIVA IUDELOR TRADATOARE SI ANTICRISTILOR REPREZENTATI DE BASESCU, DE MARIONETA SA K.W.JOHANNIS, DE CAMARILA PDL-PNL-PMP SI DE STAPANII LOR OCULTI !!!

    Dumnezeu sa Binecuvanteze Romania si Poporul Nostru !
    Dumnezeu sa dea INTELEPCIUNE Poporul Nostru si INDEMN pentru a Vota impotriva Raului care incearca sa puna Stapanire peste Noi !

    Dumnezeu sa Binecuvanteze pe MS Regele Mihai I al Romaniei !
    MS Regele Mihai ramane Speranta Poporului Nostru Cea mai Mare pentru aducerea Romaniei la Normalitate si la Cursul ei firesc si nealterat de Spiritul Malefic al Ciumei Rosii sau Portocalii !

    https://www.facebook.com/210834488960284/photos/a.348917231818675.82766.210834488960284/810834422293618/?type=1

  2. Yoha…ha – ha, a meritat din plin aceasta Palma Electorala !

    Bietul Johannis ar fi de compatimit daca nu am sti ca merita aceasta infrangere rusinoasa !
    O merita pentru caracterul sau urat, pentru incompetenta sa, pentru faptele lui imorale si penale !
    O meritau de asemenea toata haita de Hiene care misuna in jururul bietului Johannis !
    O merita toata Clica Basista care incearca sa se ascunda acum in defunctul PNL si in spatele acestui NEVREDNIC REPREZENTANT AL POPORULUI GERMAN dar si al celui ROMAN din pacate !
    O Gasca Penala care de 10 ani Jefuiesc si ruineaza Statul si saracesc Cetatenii Romaniei de orice nationalitate ar fi ei !
    O merita Gasca Penala din ACL care in disperarea sa de a nu pierde „butoanele” sau „cheile” puterii l-au impins pe acest Individ intr-o situatie care il depaseste ca si competente sau calitati psiho-Intelectuale !
    Un individ avid de avere si functii care fara nici o jena, rusine sau retinere si-a permis de la nivelul sau mai mult decat mediocru sa aspire la cea mai inalta functie a Statului Roman !
    Din aceasta pozitie de Marioneta Basista Santajabila si asezata in functia Prezidentiala putem lesne sa ne imaginam care ar fi comportamentul si prestatia Primarului de Sibiu !
    Nu ar putea fi altul decat acelasi comportament Infractional, Interlop si Penal pe care la dovedit si pana acum in fuctiile pe care le-a avut in Statul Roman !
    Putem banui ca asa cum si-a permis din functia de Primar al Sibiului sa instraineze cu acte false si in stil Mafiot proprietatile Comunitatii Sibiului si ale Statului Roman tot asa ar proceda si din functia de Presedinte si de Marioneta a lui Basescu sau al PPE sau al „preacinstitilor” Soros, Gitenstein, Daul, sau chiar si Yasin !

    Ne ramane sa alegem intre aceasta Marioneta Debila si total supusa Nashului Basescu care este K.W.Johannis si intre cealalta oferta care este V. Ponta !

    Un V. Ponta in Tandem cu C.P.Tariceanu !
    Un Prim MinistruTariceanu care a dovedit deja competenta si calitati superioare !
    Tariceanu, un adevarat Liberal care in scurta vreme va aduna in jurul sau tot ce mai poate fi salvat din randurile fostului PNL, din randurile marele Partid istoric al Bratienilor !
    Un Tariceanu care inca mai poate salva Liberalismul si Traditia Bratienilor si care va putea reprezenta cu succes adevatata DREAPTA POLITICA din Romania !
    Un Tandem care ne poate asigura apropierea de Valorile Democratiilor si Civilizatiei Europene, de Statul de Drept si ne poate reabilita ca Demnitate si Identitate Nationala in fata celorlalte Natiuni Europene sau din Lumea intreaga !

    https://www.facebook.com/victor.ponta/photos/a.156841647689064.26681.150967671609795/848652665174622/?type=1

  3. Curaj, Tupeu sau Inconstienta din partea lui Johannis !?
    Circul continua. Spectacolul merge mai departe !
    Cred ca inca nu au fost lansate petardele si diversiunile cele mai mari pe care Basescu le-a pregatit pentru pastrarea si mentinerea Puterii sale !
    Basescu a reusit sa dezbine intratat de mult Romania si pe cetatenii ei incat ar putea impinge aceasta lupta Mafiota pentru putere pana la faza unui Razboi Civil !
    Ma intreb daca Acest Guvern Ponta este pregatit, daca si-a luat toate masurile necesare pentru a face fata la o asemenea situatie ?!!
    Daca poate opri o tentativa a Gastii Basiste de Ukrainizare a Romaniei cu scopul de a scapa de Puscarie, el si Clica lui de Interlopi Penali !

    http://www.stiripesurse.ro/o-noua-runda-ponta-vs-iohannis-la-b1tv_938795.html

  4. Daca persoana Johannis ar fi fost in USL, nu ar fi fost o problema sa il votez. Chiar daca ajuta serviciile germane si interese straine tarii. Toti care ne-au condus au avut interese straine tarii; ce-ar mai fi contat inca unul. Problema cea mai grava, despre care nu indrazneste sa zica nimeni nimic e PPE. Prin „internul” Base, a distrus 2 partide, PNTCD si PDL. A agravat crize si e pe punctul de a destrama UE. Ca unealta a Iluminatilor infiltrati in conducerea Sionistilor (Sionistii credeau ca ei „fac cartile”), au ca misiune sa grabeasca globalizarea, dar cobaii de serviciu ai occidentalilor (americani, plus europeni) ne-am trezit a fi noi, prin hotarari oculte. De ce nu incep cu ai lor ? De fapt, Obama nu a avut ce face si cipurile 666 destinate noua (Piata Universitatii si Referendumul 2010-2012 i-au speriat) au fost implantate asistatilor sociali din „Obamacare”, copiilor din scolile primare, fara acordul parintilor, si puscariasilor. Distrugerea valorilor nationale si a structurilor statale mari este un alt obiectiv, pentru a nu intampina opozitie in relizarea facila a globalizarii. Sunt doar o parte din metodele contra naturii folosite de Iluminati pentru a crea o lume noua artificiala, controlata total (mai ceva ca in sclavagismul clasic) prin metode si mijloace electronice si INFORMATIONALE (precum aveti implantate deja componente in celulare, fara sa stiti; nu numai variantele electronice „va lucreaza”). Rusii sunt tot o ramificatie a lor (Rotschild = Scutul rosu; culoarea rosie este, deci, a lor), ce ajuta acel „Divide si conduce”, fara de care nu ar controla globul; taberele s-ar putea uni contra lor ! Intrati pe Google, pe materialul „Scrisoarea maestrului mason gr. 33, A.Pike, catre Gp.Massini…” UNIVERSUL nu-i iarta pe cei ce nu-i respecta regulile si legile; natural, ca REACTIUNE la FALSITATILE produse si urmarite in continuare, au aparut extremistii, euroscepticii, Anonymus mondial s.a.m.d. Isi vor taia singuri creanga…

  5. Copacul unde viețuieşte Şarpele Trădării de Popor are multe scorburi .
    Şi-n fiecare zace câte o dihanie urâcioasă , plină de venin . Ce ne pândeşte-ascuns cu ura sa ce-i izvorăşte din inima-i „intelectuală” şi vicleană . Iar ochii ei sunt ațintiți în zări îndepărtate , peste mări . Spre țara „democrațiilor” şi-a libertății calpe , mincinoase . Spre locul „sfânt” de unde îşi primesc dihăniile tainul . Spre locul care le transmite ce au de făcut înspre a prigoni poporul . Spre locul de unde înfrigurați de-acum , aşteaptă marea , izbăvitoarea minune . „Minunea” cea clocită de străini şi de spionii lor ce şi-au făcut cotețe şi sălaş prin Țara Românească . Minunea nu e metafizică , nu e cu îngeri , cu mănăstiri de rai şi cu biserici .
    Minunea are chip şi apucături sinistre . Adică e „minune” mare : un nou Traian Băsescu , sub forma „nouă” , „europeană” şi nemțească . Sub formă hitleristă , cu zvastici . Sub formă de Iohannis .
    „Minune” care să ajute şobolanii şi dihăniile să zacă-n continuare-n scorburile lor . Care acum au devenit nesigure . Acum e ceas de vânzoleală-n vizuini .
    E tulburare mare .
    Sunt zgrepțănări de gheare şi foşgăieli de solzi .
    Se-aud bolboroseli şi vorbe ne-nțelese . Şi clănțănit de dinți de lighioană . Se-aud scrâşneli lugubre şi drăceşti .
    … E frică multă .
    Pentru că de data asta poporul s-a trezit . Şi se adună peste tot , cu mic , cu mare .
    Se-adună ca să scoață znameniile din scorburi .
    Se-adună ca să-i prinză vii şi să-i aducă la vedere , să nu mai stea în ascunzişuri de unde să conspire . Se-adună să-i aducă pe bucheri şi „înțelepți” în piața-mare , în lumină .
    Se adună ca să-i scoață afară din pitelnițele lor .
    Să scoață potăile şi boții . Şi cristoii .
    Să scoață lichelele şi pleşii , să scoață tizmănenii şi alte arătări ce-au stat în patru labe în față la străini . Şi au trădat la ei şi s-au mândrit cu asta .
    Să scoață cărtărăştii cei ciochisti şi pornografi , vestiți denigratori de neam şi trădători de când se ştiu pe lume .
    Să scoață toată liota de îmbuibați ai lui traian băsescu , avizii de pomeni neruşinate şi de huzmeturi multe , moşiereşti .
    Să scoață afară patapievicii trădari şi homosexuali , să scoată iceriştii lacomi şi ghedesiştii detracați . Dedimpreună cu restul înhăitaților pe la căruța sekurității hitleriste şi băsiste .
    Să-i scoață la vedere pe prokurorii crimei şi prigoanei băseskare . Laolaltă cu toți judekătorii care au băgat români în puşkării , deşi ştiau că sunt nevinovați .

    Dihăniile pocite să vie la lumină !!! Să nu mai stea în borte de copaci .
    Pentru ca poporul vrea ca să-i priveasca-n fețele dugoase , de şobolani şi de hârciogi .
    … pentru că de data asta poporul se adună , aşa cum s-a mai spus .

    Se-adună pentru Marea Judecată ce le-o datorăm .
    || ||| ||
    Addénda : forma lexicală „scoață” nu e o greşeală sau un agramatism aşa cum unii ar fi tentați să creadă prosteşte şi cu rea-voință .
    e un arhaism specific Bucureştilor . E folosit de oameni , nu de pleşi ! E vorbă de popor şi nu de tizmăneni .
    Sună bine , de aceea mi-a făcut plăcere şi l-am folosit .

    acei „unii” despre care am făcut vorbire sunt „cititorii” agramați , nemernici şi traian-băsişti .
    care sfidează şi nu înțeleg poporul . şi complotează împotriva lui .

  6. Evident ca austeritatea nu se poate aplica unui popor are castiga cel mult 200 de euro/luna.
    E ca si cum ai merge in Somalia unde mor copii de foame sa le pui cartele pentru ratii la putinul ce apa si bruma de mancare ce o primesc din cand in cand.
    Pe Baselu si pe acolitii lui imbuibati de bani si bunatati iti dai seama ca nu i-a interesat, el executa orbeste ce venea de la Washington si UE si a facut experimente pe noi exact ca nazistii pe evrei.

  7. Nu este nici o greseala. FMI a fost doar instrumentul cu care marile puteri economice au reusit sa-si plaseze miliardele de euro.
    Intr-o economie relativ stabila nimeni nu si-ar fi permis sa ia 20 miliarde de euro fara sa fie taxat de populatie. Dar sub umbrela crizei s-a putut. Bineinteles ca o parte importanta din acesti bani a fost luata de gasca lui Basescu. Si ca sa poata sa faca acest lucru au venit cu taierile din salarii, pensii etc. S-a putut tot sub umbrela crizei.
    Problema lor a fost ca din pacate pentru ei nu au fost mai inteligenti si nu au cladit nimic in acest timp astfel incat sa ramana la putere si dupa criza.
    Acum se lupta din rasputeri sa supravietuiasca …
    Daca oamenii ar fi iesit in strada zilnic, azi 1000, maine 10.000, azi la Constanta maine la Bucuresti si tot asa, sa vezi cum ar fi cazut regimul in 2-3 saptamani de la taieri. Si castigul ar fi fost ca cele 20 miliarde imprumutate nu ar mai fi ajuns pe mana gastii.
    Dar cum pe nimeni nu a interesat ca tinerii sa aiba o educatie solida, smecherii au ramas in tara si sunt adunatori de spagi intr-un sistem piramidal in toate domeniile de activitate iar ceilalti au plecat din tara.
    Si nimeni nu a mai iesit in strada.
    MAREA problema e ca CE S-A CLADIT IN ASTIA 10 ANI VA PUTEA FI INDREPT IN 20-25 ANI.
    Astfel ca greul de acum incepe. Functia de presedinte e importanta dar mult mai important e sa cladesti un sistem care sa poata sa darame ce s-a construit in acesti 10 ani ca apoi sa poti ofieri un mediu prielnic pentru a duce un trai decent.

Comentariile sunt închise.