Ultimele date statistice semnaleaza doua fenomene foarte periculoase pentru Romania :

1. Scaderea natalitatii – anul trecut numarul copiilor sub 18 ani a fost de 3 milioane, comparativ cu circa 6 milioane cat se inregistra in 1990. Potrivit datelor confirmate de Institutul National de Statistica, in 1990 s-au nascut 315.000 de copii, in timp ce in 2013 se nasteau 180.000 de copii.

2. Numarul pensionarilor constant mai mare in ultimii 15 ani decat populatia activa angajata in sectorul public sau privat –  conform statisticilor, raportul dintre numarul pensionarilor si cel al salariatilor a crescut de la 0,43% cat era 1990 (peste 8 milioane de salariati si 3,5 milioane de pensionari), la aproximativ 1% (numarul pensionarilor ajungand a fi in 2015 aproximativ egal cu numarul salariatilor, de aproximativ 5,1 milioane).

Aceste doua fenomene sunt extreme de periculoase si reprezinta poate cea mai pertinenta si mai obiectiva analiza a starii economiei si a nivelului de trai din Romania.

Raportat la cele de mai sus, trag un semnal de alarma si solicit Presedintelui si Guvernului un memorandum care sa realizeze consens pe o problema atat de importanta, de interes national.

7 COMENTARII

  1. eu Şerban , sāḥīḥ ŞERBAN cel autentic vă prezint :

    ≡ Balada scroafei de pleşkoi . Cea kurvă şi încătuşată . ≡

    spusă de aceasta în public , de față cu poporul . atuncea când urca treptele tribunalului pentru ca să fie băgată de după gratii .

    … cu fața răvăşită de furia neputinței şi deşălată de parcă i-ar fi crăpat ovarele în burți (ovare nefolositoare , de muiere stearpă) , infractoarea Elena Udrea a îngăimat răguşit , zgrepțănat şi în transă , bălmăjind (ca nebunele) cele ce le veți citi mai jos :

    acu mă duc să zbier în închisori
    ca scroafa kurvă şi înkătuşată
    şi în desăgi mi-am îndesat cârnațul de pleşkoi
    că vreau să mă „împătrăşesc” la el ca la o cruce sfântă
    eu m-am întins cu vaporeni şi criminali mongoli ,
    şi mi-au frecat-o “voievozi” de contrabănzi şi iurte
    m-am tăvălit cu preşedinți borfaşi fătați în cort
    în stepele sălbatice , oribile
    kalmîce .

    mă duc acum să urlu-n puşkării
    să-mi rup gâtlejul meu spurkat , de rampandulă
    să zgârii ziduri mucede
    pe veci
    unde-o să zac ca o putoare ordinară , țigănească , hâdă .

    || ||| ||

    Post scriptum : să vie ghiutănştain ca să omoare români . Ca să mă salveze pe mine de furia poporului . Dedimpreună cu proxenetul meu mongol şi impotent . Cu „preşedintele” Traian Băsescu .

    … să vie , că noi i-am îndesat miliarde de dolari în buzunar
    şi alte bogății nemăsurate … şi Fondul Proprietatea

    SĂ VIE , CA ALTFEL IO ÎL DENUNȚ , ÎL SPUN !!!

    vino ghiutănştain . vino ghiutănştain . VINO HIUTĂNSTAIN …vino ….. vino ………..VINO ! ! !

  2. Domnule Voiculescu, am fost, la un moment dat, angajat al trustului dvs media. Apoi colaborator. De asemenea am cunostinte care lucreaza de foarte mult timp in trust. Din experienta proprie si din discutiile cu ei, nu vad vreo diferenta intre modul in care trustul dvs(nu zic de dvs personal, dar nu pot sa cred ca sunteti total strain de ce se intampla in trust) isi trateaza angajatii si modul in care cetatenii sunt tratati de actuala clasa politica.
    Ceva solutii pentru oamenii simplii, batrani, oameni din mediul rural care sa nu se bazeze pe 50 de ani de educatie costisitoare pentru a lucra apoi pentru trusturi, ne puteti oferi?
    Va provoc !

  3. ☀ ☀ ☀
    „justiția” băseskară = crima băseskară . în acțiune .
    „judekățile” băseskare = acte oculte cu scop vădit de-a schingiui , de-a omorî poporul .

  4. … vă spun despre : IPOCRIZIA BĂSESKARĂ .

    Precum se ştie , băsiştii sunt cu-totul-şi-cu totul înamorați de cel mai mare conducator pe care l-au avut vreodată popoarele ; adică de STALIN . Şi-l venerează !
    Îi înțeleg …
    Aşadar le fac o mare plăcere amintindu-le acum şi aici vorbele lui înțelepte , mărețe :

    ” Toate marile averi au fost strânse prin necinste ”

    Este indubitabil cazul flagrant al lui BĂSESCU CRIMINAL DE STAT , CRIMINAL MONGOL ( proxenet şi moşier )

    Grav nu e că a furat şi-a jefuit ; pentru că de aia s-a inventat politica .
    Gravă , monstruoasă , este însă ipocrizia acestui ne-om . Dedimpreună cu fățărnicia-i de fiară moşierească acestea sunt păcate groaznice , drăceşti , de moarte ; ce-l prăbuşesc pe om în iad .
    Sunt lucruri evidente şi definitorii pentru nemernicia criminală , băseskară . Pentru duşmănia cu care a schingiuit poporul .
    Explic : una e să fi bandit şi să-ți asumi cumva că eşti bandit.
    … şi altceva este să fi bandit proclamându-te „duşmanul” bandiților !
    „Cinstea” moșierului băsescu seamană cu falsitatea unui futău şi ucigaş de copii care mângaie copiii şi se preface că-i adoră ingenuu (deşi are altceva în cap : să-i fută , după care să le ia zilele din ei şi asta cât mai repede ) .
    Seamană cu perfidia orătăniei scabroase şi americane , cu „vedeta” Michael Jackson , „ambasador ONU al copiilor” şi mare violator al lor .

    ≡ concluzii ≡

    Din punctul meu de vedere (şi în bună rezonanță cu cele afirmate mai sus) pentru băsescu criminal mongol , moşier şi proxenet nu există pedeapsă care sa dea satisfacție poporului.

    Nici sadica osândă a conaționalilor lui din stepele kalmîce , adică umplerea de viu cu plumb topit nu mi se pare nici satisfăcatoare , nici rezonabilă . De fapt , e minoră .
    De aceea noi poporul o să-l răsplătim aşa cum se cuvine . O să îl umplem de „cadouri” şi răsplăți .
    Pentru că noi poporul îl iubim mult . De aceea am şi strâns mult . Am adunat cadouri scumpe , prețioase , „boiereşti” .
    CÂT DE CURÂND , va intra în posesia lor .


    … post scriptum : ceva îmi spune că nu va apuca să se bucure de „cadouri” . De ce nu va apuca , asta nu vă spun . Că e o poveste urâtă .

  5. ☀ ☀ ☀

    eseurile mele sunt literă de lege pentru băsişti , sunt sfinte . sunt ca biblia , ca predania ortodoxă . că eu le zic ca din biserici , din ceaslov .

    … şi ei băsiştii stă-n genunchi şi se spăşeşte când le aude !!!

  6. ★ ★ ★
    Cândva , în viitor , istoria Românilor va vorbi aşa :

    ” Pe vremea când traian băsescu şi familia sa bogătaşă locuia în palate cu policandre de cleştar iar cei cu palmele bătătorite în cocioabe … Bucureştiul avea un centru unde boierii şi moșierii băsişti se urcau pe scări de marmură .
    Se adunau acolo să se-arate la „prostime” , să-i vază lumea cum arată , să-i invidieze pentru cât erau de graşi şi leneşi .
    Vorbeau între ei pe englezește , lăbărțat , vrând să-i imite pe gangsterii americani ; şi-şi lăudau unii la alții boturile unse cu grăsime şi ciocurile lacome de moşieri jnapani , obezi şi bine îmbuibați .
    Apoi îşi povesteau fuduli nevoie mare cum jumuleau şi oropseau poporul .
    Cum îi bagău în închisori pe oameni .
    Ei dimpreună cu tâlharul ,
    cu bimbaşa vânduților ,
    cu regele moşierilor . CU TRAIAN BĂSESCU .

    … Şi Bucureştii mai aveau pe-atuncea şi mahalale nesfârşite , unde igrasia se urca pe pereți fără ascensor , pe unde locuia poporul …

    Până când disperați de ură şi încovoiați de poveri şi săracie cruntă , Românii s-au adunat cu mic , cu mare.
    . . . Şi l-au făcut una cu pământul pe moşierul cel mongol dedimpreună cu complicii lui moşierii . Şi cu toată liota de asupritori jăpkari şi duşmănoşi de țară şi de om pe care o strânsese lângă el .
    Şi i-au făcut bucăți .
    Şi au hrănit cu ele porcii . Ca la 1907 , la răscoală …
    Şi după aia nici un ghiutănştain şi nico nulandă n-a mai călcat prin țara românească ”

    Ei bine , eu Şerban vă zic vouă : acest lucru se va petrece necruțător şi implacabil . E doar o chestiune de timp , de oportunitate şi nu de conjunctură.

    Cu voia sau fără voia Americanilor şi-a celor ce l-au sprijinit de acolo .
    Marii tâlhari şi profitori ai domniei arnăuțești , criminale , sălbatice , păgâne , drăceşti şi tătăreşti a celuia ce-a fost Băsescu Criminal Mongol (şi moşier).
    ….

Comentariile sunt închise.