România este o țară bogată, cu mulți oameni săraci. Dezechilibrele rămân evidente. Și sunt nedrepte.

Statisticile oficiale arată că peste jumătate din populaţia țării are salarii mai mici decât media pe economie.

Cu toate acestea, din datele Institutului Național de Statistică rezultă că românii cu bani puțini plătesc taxe și impozite care reprezintă 3,7% din veniturile bănești, iar cei cu mai multi bani numai 2,5%.

In ultimii 10 ani, am vorbit cu diferite ocazii despre echilibru si solidaritate și am propus proiecte legislative care vizau instituirea unei susțineri financiare pentru cei cu venituri foarte mici.

Mă voi dedica dreptății sociale, chiar dacă nu voi fi actor politic.

4 COMENTARII

  1. Statistica prezentata de dvs. mai sus cred ca se explica prin faptul ca oamenii mai bogati, in majoritatea lor poate, au si alte venituri nedeclarate, realizate prin mijloace ilegale.
    Deasemenea, banuiesc ca din miliardele furate in regimul basescu, nu s-au intors taxe inapoi catre stat. O mare parte din aceste furturi fiind realizate prin retrocedari ilegale sau despagubiri materiale pentru aceste retrocedari, pentru care nu cred ca se platesc taxe. Practic, statul i-a imbogatit pe foarte multi mafioti, dar nu a primit nimic in schimb.
    Va doresc succes si v-as ruga daca este posibil, sa ne tineti la curent cu stadiul sesizarii la CEDO pe care ati facut-o. As vrea sa stiu cand veti fi liber din nou.

  2. dar de ce sa sustinem financiar pe cei cu venituri mici si nu sa creeam mediul propice prin care sa nu mai existe „venituri mici”ci venituri corecte, si indeajuns folositoare pentru a mentine un trai decent familiei? de ce megem pe social si nu pe dezvoltare? adica sa dam undita si nu pestele gata prajit cu cartofi si mujdei.

Comentariile sunt închise.