A trecut un an de cand traiesc o noua experienta.

Gandurile mele se indreapta catre cei dragi.

In acelasi timp, regret enorm ca din cauza mea sufera 11 familii (ale celor inchisi nevinovati si care nu trebuie sa plateasca pentru lupta mea politica).

Aici am obtinut confirmarea ca legile naturii functioneaza perfect. Lipsa libertatii de miscare se compenseaza cu libertatea de constiinta. Efectiv, gandesti mai mult si mai bine.

Am realizat ca, din pacate, in viata ne acordam mult prea putina atentie, noua si celor pe care ii iubim.

Ne preocupa Eul nostru egoist, ne intereseaza exagerat de mult ce se intampla in jurul nostru si mult prea putin ce se intampla in interiorul nostru.

Cu alte cuvinte, lumea ne influenteaza viata in loc ca noi sa influentam lumea.

Am descoperit aici un prieten – poate cel mai bun prieten al meu din toate timpurile. Acum incerc sa-l cunosc mai bine si va voi spune candva despre cine este vorba.

Sper ca cei care ma dusmanesc sau au sentimente de invidie pentru realizarile mele sa-si fi satisfacut setea de razbunare si foamea de ura. Mai mult de atat nu le pot oferi.

Daca totusi s-au gandit ca ar trebui sa-mi fie si mai rau dupa lipsa de libertate, le spun ca mai rea nu-i decat moartea.

Problema pentru ei este ca eu imi vad moartea ca pe o noua nastere. Atunci cand fiecare dintre noi ne-am nascut, am parasit o lume (pantecul iubitei mame) si am intrat intr-o alta lume (caracterizati-o voi). La fel, cand parasim aceasta lume, ne nastem din nou pentru ca intram intr-o noua lume.

Deci: nici de moarte nu imi este frica.

Nu le pot oferi mai multa satisfactie, dar le doresc in schimb multa caldura.

Un ultim gand pentru familie si prieteni: imi este dor de voi.

10 COMENTARII

  1. Dane, sint alaturi de tine fiindca am convingerea ca ti se intimpla un lucru ingrozitor de nedrept! La fel de nedrept ca si ceea ce i se intimpla, acum, Romaniei. Si, evident, in indisolubila relatie cu asta.
    Daca Romania ar fi avut mai multi barbati (de stat, politici sau, pur si simplu caractere), cu siguranta nu s-ar fi ajuns aici. Asa, Romania e pe marginea prapastiei si doar o minune ne mai poate salva.
    Oare mai exista minuni?

  2. Buna Seara Domnule Voiculescu,

    Este prima oara in cei 68 de ani ai mei când scriu unei persoane necunoscute. Din momentul arestării Dvs și a prietenilor Dvs. am început sa ma gândesc ce as face dacă m-as trezi arestata fără nici o vina. Va mărturisesc ca ca am acea senzație pe care o ai înainte de a intra la un examen greu. Da, mi-e frica, mi se strânge stomacul de frica, dar ma si sufoc de revolta. Asta am simțit si când am aflat ca s-a aprobat pe ascuns, recursul împotriva D-nei Rarinca.
    As vrea sa am puterea sa va ocrotesc pe toti, dar culmea este ca seninătatea si liniștea mesajelor Dvs. imi dau mie putere.
    Va mulțumesc si va transmit toată căldura si sinceritatea admirației mele. Dumnezeu sa va tina sanatosi si puternici.

  3. Domnule Voiculescu ,singura carte,care poate da linistea REALA ,NU ACUM CI ATUNCI, CAND VE-TI „VEDEA MOARTEA CU OCHII” ,este BIBLIA, (nu conteaza ca cineva,recunoaste sau nu asta),asi vrea sa va rog,sa va pune-ti in „oglinda ” ei raportindu-va viata la VOIA LUI DUMNEZEU cum se poate desprinde dintr-o citire cu MARE ATENTIE ,si apoi sa va pronunta-ti cu privire la trecerea in alta lume ….Eu va pot recomanda o EXPERIENTA reala traita de un om care A FOST MORT 13 ORE iar asta au confirmat-o 5 medici din Simleul Silvaniei,,si veti vedea ca nici eu si nici dv. nu putem fi asa de tari in fata trecerii,in acea lume despre care doar o singura carte (si cele desprinse din ea ,dar nu toate,caci intrpretarile ei pot produce erori f mari)si anume BIBLIA.https://youtu.be/hbXCYdyoE8M Unii va condamna altii,va lauda,dar OARE CE GANDESTE DOMNUL DESPRE NOI ?……

  4. „”Problema pentru ei este ca eu imi vad moartea ca pe o noua nastere”” bine spus , dar NU TREBUIE SA PRIVIM ASA !

    Domnule profesor , va admir pentru curajul care-l aveti , pentru barbatia de care dati dovada si VA ROG FRUMOS ,………FACETI DEMERSURI IN CONTINUU SI DEMONSTRATI-VA NEVINOVATIA ,….NU MERITATI SA STATI IN INCHISOARE, APELATI LA INSTANTELE INTERNATIONALE ,…nu se poate sa nu va asculte chiar nimeni pe pamantul asta !

  5. EXISTA SI ALTE LUCRURI GROAZNICE-UNII TRIMIT PIEDICI,CONTURI DE FACEBOOK NO NAME, ALTII VOR SA STIE DACA-S AGREATI DE STAREA CIVILA SA NU CREEZE HALUCINATIA CA NU-S BINEVENITI…..VIATA E GROAZNICA.

  6. PARINTELE CRISTIAN POMOHACI A BLESTEMAT-O PE ILEANA MATOS CA DACA NU SE MARITA CU EL RAMANE SINGURA-MIE UNUL MI-A ZIS CA NU O SA MAI AM SOMN DACA NU ACCEPT SA MA MARIT CU EL CAND ZICE EL -ASA CA DE CE NU-MI ZICE SI EL:”VREI SA FII PACIENTUL MEU?:
    DIN NOU-VIATA E GROAZNICA.

  7. Un text frumos scris cu stofa de adevarat profesor. As vrea sa va citesc lucrarile scrise de-a lungul timpului…. Ca profesor banuiesc ca ati scris multe carti, cursuri si lucrari in reviste de specialitate. Ma puteti indruma sa le gasesc ?

  8. Domnule Profesor, atat eu cat si familia mea suntem alaturi de Dvs !
    Nu stiu ce am putea face mai mult decat sa va uram sincer sanatate si putere ca sa treceti peste aceasta perioada grea!

    Cu deosebit respect,
    Andron

Comentariile sunt închise.