Am considerat întotdeuna că libertatea presei este importantă pentru ceea ce se numește ”a patra putere în stat”.

Așa am ajuns, în urma cu 23 de ani, să pun bazele a ceea ce avea să devină cel mai puternic trust de presă din România. În timp, generații de jurnaliști (cei mai mulți dintre cei de pe piața presei actuale din România) s-au format sau au lucrat la un moment dat în Trustul Intact.

În ultimii ani, lupta pentru libertate a fost aprigă. Nu am acceptat cenzura libertății presei și îngrădirea exercițiului liber al profesiei nobile de jurnalist. Iar prețul mi l-am asumat și îl plătesc și astăzi.

Nu e ușor ca după o viață de muncă, efort și responsabilitate să plătești pentru ceva ce nu ai făcut. În același timp, nu e greu știind cauza pentru care lupți.

Oriunde voi fi, voi apăra libertatea presei și voi combate nedreptatea, mai ales pe aceea făcută celor care nu se pot apăra singuri.

Pentru perenitatea valorilor am lansat Premiul ”Libertatea Presei pentru curaj”.

Am vazut finaliștii. Iar în această seară, in emisiunea lui Mihai, il vom cunoaste pe castigator.

Mult succes tuturor !

1 COMENTARIU

  1. La Multi Ani, Stimate D-le Profesor,

    Va transmit astazi, de ziua Dvs., impreuna cu urari de sanatate si putere de munca. Imi cer scuze ca n-am gasit alta modalitate de a lua legatura cu Dvs, dar sper ca veti citi acest „comentariu”.

    Astazi mi-am amintit ca, in aceasta toamna se implinesc 17 ani de cand v-am cunoscut personal, ocazie cu care mi-ati facut o impresie puternica prin modul deschis, onest si profesional cu care m-ati tratat. Pe atunci eu eram un arhitect (inca tanar) in plina ascensiune profesionala, dar Dvs. erati o pesonalitate puternica in societatea romanesca si europeana. Eram doi barbati maturi care se intalneau pentru a pune bazele unui proiect de succes care a fost edificarea uneia din constructiile reprezentative din perioada post comunista din Romania: blocul turn, cunoscut apoi si ca sediul Romterecom, astazi sediul Intact Media (nu v-am anuntat atunci, dar o fac cu aceasta ocazie, ca aceasta cladire a fost premiata la Bienala de Arhitectura Bucuresti 2004 cu un premiu special). Imi amintesc modul in care, dupa ce m-am prezentat si mi-am prezentat variantele de solutii pentru viitoarea cladire, m-a surprins felul profesional in care a-ti discutat proiectul, fara emfaze de proprietar cunoscator, fara pretentii de a forta limita legalitatii in urbanism si fara „dorinte” ca viitoarea casa sa fie intr-un fel sau altul. Apoi a urmat 5 ani in care contructia a fost proiectata si executata, o perioada in care ne-am intalnit de multe ori, eu fiind insarcinat cu organizarea executiei si, implicit, cu o mare responsabilitate. Va marturisesc ca astazi, dupa 25 de ani de practica privata ca arhitect in Bucuresti, dupa finalizarea a peste 150 de proiecte, dupa mii de intalniri si discutii cu sute de beneficiari, pentru mine, Dvs ramaneti un exemplu de comportament impecabil, de fin cunoscator de oameni si de vizionar. Desi am facut la comanda Dvs multe alte proiecte, regret ca nu am parcurs impreuna proiecte si mai importante decat Blocul Turn, avand convingerea ca ati fi avut forta sa edificati si alte mari constructii, reprezentative pentru Bucuresti, pentru Romania.

    Va urez inca odata o viata plina de realizari in toate planurile si va doresc sa treceti neatins peste toate incercarile vietii.

    Al Dvs,
    arh. Florin Alexandrescu

Comentariile sunt închise.