La sfarsitul anului 2015, Romania va pierde circa 5 miliarde de euro din cele 19,8 miliarde de euro alocate prin Politica de coeziune (aferente exercițiului bugetar 2007-2013).

Cele mai mari pierderi vor fi la POSDRU – unde din 3,5 miliarde, au fost accesati numai 1 miliard si la POS Mediu – unde din 4,4 miliarde, au fost atrase 1,7 miliarde.

Conform datelor oficiale, Romania a ajuns la o rata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune de 54,82%.

Guvernul a promis o absorbtie de 80%, dar se vede ca nu se va putea tine de cuvant.

Este timpul ca Guvernul sa deschida ochii! Banii Europei nu sunt un moft, ci șansa României de a intra cu capul sus în lumea civilizată.

Am spus intotdeauna: mizați, cât mai e timp, pe un guvern orientat pe absorbția de fonduri structurale până la sfarsitul anului 2015. Dați posibilitatea de a coordona ministere unor specialiști în absorbția de fonduri europene care cunosc logica instituțională a UE.

E pentru binele României și pentru îndeplinirea visului meu ca românii care nu și-au părăsit patria în moment de răstriște să nu mai plece pe pământuri străine pentru o viață mai bună.

4 COMENTARII

  1. Stimate domnule Voiculescu,
    cu permisiunea dumneavoastră vă invit să citiţi aventurile unor liceeni din toamna anului 1989, în timpul participării ca brigadieri pe Şantierul Naţional al Tineretului, Canalul Magistral „Siret-Bărăgan”! Acestea sunt cuprinse în cartea „Am fost brigadieri fericiţi”, scrisă după jurnalul zilnic întocmit în perioada 4 Septembrie-1 Noiembrie 1989, cât am lucrat la acest canal. Vă rog să îmi daţi o adresă de email unde aş putea să vă transmit un exemplar gratuit, cu siguranţă vă va plăcea! Mai multe detalii aici: http://bit.ly/1P88SeW Vă mulţumesc anticipat!

  2. Guverne orientate pe rasplatirea increngaturilor care i-au ajutat sa ajunga acolo (jumatate din mandat), orientat pe viitoarele alegeri (in cealalta jumatate). Mai deloc pe cetatean si nevoile acestuia.
    Guvernele acestea nu au avut niciodata o viziune pentru cetateanul roman, insa au facut tot ce i-a stat in putinta sa-l mentina ca masa de manevra.
    USL a insemnat viziunea lui Voiculescu si Antonescu pentru o Romanie a cetatenilor, insa ne-am ales cu Ponta. Cel care a facut pact cu diavolul imediat dupa ce poporul l-a desemnat si pe el sa il scape de acesta si toata sleahta construita ori subjugata.

Comentariile sunt închise.