De cateva luni, Senatul Stiintific al Fundatiei pentru Dezvoltarea Romaniei a inceput sa dezvolte o sectie de istorie. Principalul motiv este de domeniul evidentei – statul român pare expert în a descuraja si a irosi reperele care tin de esența noastră națională.

Este si cazul chiliei Sfântului Cuvios Daniil Sihastru, de la Putna despre a carei starea de neîngrijire am aflat. Locul in sine este nu doar un important loc de pelerinaj, ci și un important monument al spiritului și spiritualității românești.

Cred că resursele de inteligență și competență ale Secției de Istorie a Senatului Științific al Fundației pentru Dezvoltarea României ar putea fi folositoare pentru a ajuta la limpezirea situației.

Locuri esențiale ale istoriei naționale străvechi, care țin de esența noastră națională vor intra de acum inainte in atentia Sectiei de istorie a Senatului Stiintific.

N.B. In acest context, i-am trimis Preafericitului Parinte Daniel un mesaj referitor la disponibilitatea Senatului Stiintific de a sustine proiecte precum acesta.