Multe dintre previziunile mele s-au adeverit în timp. Și nu doar cele politice – preferatele adversarilor mei, ci și cele economice.

În 2004, am susținut că România nu este pregatită să adere, mai devreme de 2020, la moneda unică europeană, deși Traian Băsescu le-a promis românilor, ani la rândul, că din 2015 vor trece la euro.

Încă din 2006 am cerut ca TVA-ul să fie redus la toate alimentele de bază pentru pentru reducerea economiei subterane și pentru creșterea veniturilor la buget.

Am avertizat, în 2010, că măsurile de auteritate sunt o greșeală pentru că reduc consumul.

Iar exemplele ar putea continua, și nu din vanitate.

Am fost de multe ori întrebat care este criteriul, factorul generator al acestor abordari.

Secretul, sursa o reprezintă atmosfera naturală de umanism si preocuparea permanentă în a găsi soluții, modalități, metode și noi mijloace de creare a echilibrului în existența oamenilor. De altfel, toate lucrurile bune și rele din prezent și, în special, din viitor derivă din această dorință naturală și din lupta de a obține acest echilibru care este atât de necesar.

Însă despre principiile umanismului și avantajele lui am să vă mai scriu.

7 COMENTARII

  1. „Cotidianul israelian Jerusalem Post susține că jurnaliștii din SUA au ignorat scurgerea unor informații din e-mailurile miliardarului George Soros, deținător al Fundației pentru o Societate Deschisă, informații scoase la lumină de grupul hackerilor activiști, DCLeaks. Prin OSF (Open Society Foundation), Soros a finanțat, cu miliarde de dolari, organizații non-profit din SUA și din restul lumii, în ultimii douăzeci de ani, potrivit unui articol publicat de jpost.com.
    ”Conform documentelor, Soros a dat mai mult de 30 de milioane de dolari unor grupuri care lucrează la campania electorală a lui Hillary Clinton din noiembrie, transformându-l astfel în cel mai mare donator. Presa americană și-a arătat deja sprijinul pentru Hillary Clinton, ceea ce ar justifica de ce povestea a fost îngropată.
    Este posibil, de asemenea, ca unii editori de știri să nu înțeleagă motivul pentru care documentele dezvăluite ar merita să fie publice.
    O mare parte din informații erau deja cunoscute public. Finanțarea masivă a lui Soros pentru grupurile din partea stângă a politicii din SUA, dar și din restul lumii, a fost documentată de mai bine de zece ani.
    Pentru că multe dintre detalii erau cunoscute, lipsa unei priviri de ansamblu echivalează cu a nu vedea pădurea de copaci. Informațiile scoase la lumină de DCLeaks reprezintă o dezvăluire majoră pentru că expun „pădurea” rețelei finanțărilor lui Soroș.
    Primul lucru pe care îl vedem este natura megalomanică a proiectelor filantropice ale lui Soroș. Niciun colț al Pământului nu rămâne neafectat de eforturile acestuia. Nicio zonă politică nu rămâne neatinsă.
    Aparent, numărul vast al grupurilor și persoanelor pe care le sprijină pare ireal. Până la urmă, ce legătură are schimbarea climei cu imigrarea ilegală a africanilor în Israel? Sau ocuparea Wall Street cu politica legată de imigranții din Grecia? Adevărul este că proiectele lui Soroș au un numitor comun. Scopul lor este să slăbească abilitatea autorităților naționale și locale din Vest de a-și păstra legile și valorile națiunilor și comunităților.
    Toate aceste proiecte ale miliardarului au menirea să împiedice piețele libere, indiferent dacă aceste piețe sunt financiare, ideologice, politice sau științifice. Iar acestea proiecte , într-un mod înșelător, sunt făcute în numele democrației, drepturilor umane, economie și alte „scopuri” nobile.
    Cu alte cuvinte, scopul finanțărilor lui Soroș este de a distruge democrația din Vest și să devină imposibil ca guvernele să mențină ordinea sau societățile să-și păstreze indentitatea unică și valorile.
    Mișcarea activistă „Black Lives Matter”, care a primit 650.000 de dolari de la grupurile controlate de Soros în ultimul an, este un exemplu clasic a acestor eforturi ale miliardarului. Până nu demult, poliția a fost admirată în SUA, era privită ca echivalentul domestic al militarilor.
    Disputa principală este că, în Statele Unite, poliția nu este o forță care reprezintă binele, obligând astfel societatea să funcționeze singură menținându-și legea și ordinea. Mai degrabă poliția este o unealtă a represaliilor albilor asupra persoanelor de culoare.
    Agitația Black Lives Matters, care a fost acuzată că a contribuit la moartea unor polițiști în mai multe orașe americane, a scos la lumină două răspunsuri legate de poliție.
    Mai întâi, polițiștii au fost demoralizați deoarece au fost incriminați pentru faptul că încearcă să-și țină orașele sigure, ferite de infractori.
    În al doilea rând, folosirea forței de către polițiști, s-a diminuat, chiar și în situații care necesită acest lucru. Teama că ar putea fi acuzați penal pe de-o parte și condamnarea publică ca fiind „rasiști”, pe de altă parte, îi îndeamnă pe polițiști să aleagă lipsa de acțiune, chiar și atunci când situația o cere.
    Demoralizarea și intimidarea polițiștilor e, cel mai probabil, cauza pentru creșterea abruptă a infracțiunilor și violențelor.
    Nu trebuie scăpate din vedere nici acțiunile lui Soroș legate de imigrările ilegale. Din SUA, Europa și Israel, Soros a implementat un impuls global folosindu-se de imigrări pentru a submina identitatea națiunilor. E-mail-urile scurse evidențiază faptul că aceste grupuri au intervenit în alegerile europene pentru ca să fie aleși politicienii care sprijină granițele deschise pentru imigranții arabi și a susținut financiar, sau prin alte metode, jurnaliști care s-au arătat de acord cu imigranții.
    Grupurile lui Soroș sunt pe teren facilitând intrarea imigranților ilegali în SUA și Europa. Ele au urmărit să influențeze deciziile Instanței Supreme a SUA legate de imigrările ilegale din Mexic. Aceste grupuri au cooperat cu musulmanii și alte grupuri pentru a-i demoniza pe americanii și europenii care se opun granițelor deschise.
    În Israel, de asemenea, Soros s-a opus eforturilor guvernului de a opri valul de imigranți ilegali din Africa prin granița cu Egipt.
    Dacă pentru greci este rasist că doresc să-și protejeze identitatea națională prin blocarea intrării a milioane de sirieni pe teritoriul lor, atunci este rasist pentru Grecia sau Franța, Germania, Ungaria, Suedia, SUA sau Polonia să existe.
    Pe lângă aceste eforturi, mai sunt și alte eforturi orientate spre refuzarea drepturilor din democrațiile Occidentale pentru a susține normele sociale existente de mult timp. De exemplu, Soros a ajutat grupuri care au susținut nu doar căsătoria între persoane de același sex, dar și înființarea toaletelor publice unisex.
    În ceea ce privește Israelul, grupurile lui Soroș lucrează să decredibilizeze fiecare aspect al societății israeliene. Soros se folosește de palestinieni pentru a acuza Israelul ca este un stat rasist. Miliardarul a finanțat grupuri moderate de stânga, grupuri radicale de stânga, grupuri israeliene arabe și grupuri palestiniene. În diferite moduri, aceste grupuri transmit audienței lor faptul că Israel nu are niciun drept să se apere sau să-și impună legile spre cetățenii care nu sunt evrei.
    În SUA, Soros a ajutat grupuri din BLM pentru ca organizația non-profit J Street să facă acceptabilă opoziția cu Israel, atât social, cât și politic.
    Soros a făcut aceste eforturi din Ferguson, Berlin până la Ierusalim pentru a induce haosul prin paralizarea autorităților locale, făcând ca autoritățile să nu mai poată să-și apere societățile.
    În multe feluri, campania lui Donald Trump este un răspuns direct, nu către Clinton, dar către Soroș însuși.
    Prin faptul că a cerut înălțarea unui zid la graniță, susținând Brexit-ul, susținând Israelul, susținând interdicția temporară a musulmanilor imigranți și susținând poliția împotriva BLM, Trump acționează împotriva eforturilor multimilionarului.
    DCLeaks a expus vasta campanie a lut Soroș de a finanța politicile de stânga, politici împotriva liberalilor. Mișcările de „democrație directă” pe care Soros le susține nu pledează pentru altceva decât pentru o conducere a mulțimilor.
    george-soros-change-the-world-event
    Persoanele care locuiesc în Vest trebuie să recunoască scopurile acțiunilor lui Soros. Trebuie, de asemenea, să-și dea seama că singurul răspuns al acestor campanii premeditate ale lui Soroș este ca oamenii să își susțină drepturile naționale și individuale la siguranță. Ei trebuie să apere instituțiile care le garantează securitatea, conform legii și să susțină și să apere valorile naționale și tradițiile,” se încheie articolul din Jerusalem Post.”[1]

  2. Fortele spirituale si parapsihologice din Romania sunt rugate sa comunice cu entitatile ce apara Carpatii (Straja) de mii de ani si mai mult. Au dovedit ca pot face asta, unul din ultimele „lucruri” dovedite fiind acela cand au facut „praf”, izbind de stanci, una din cele mai avansate tehnici de pe glob. Atat timp cat altcineva nu mai poate face ceva pentru tara (majoritatea factorilor de decizie s-au subordonat singuri in retele masonice sofisticate), doar pe aceasta linie mai putem ajuta poporul si tara. Diversi papagali, dinspre toate punctele cardinale, de aproape 2.000 de ani ne tot deranjeaza, fara ca noi sa fi deranjat pe cineva, dimpotriva, fiind cel mai pasnic popor de pe glob. Acum, insa, fiind in zona de trecere dintre ere (din cea a Pestilor in cea a Varsatorului), conform previziunilor milenare, cand mai avem cativa ani pana la primele actiuni (spirituale) ale MR, suntem datori sa cerem un RECEnsamant al celor din „neamul Dabija”, ce ne poarta grija. Speram sa nu mai fie nevoie de altul. Actiunea de igienizare in vederea a ceea ce urmeaza, dupa cum spuneam, o vom face ajutati, dar va trebui sa chemati acest sprijin. Dupa 2012, apoi in 2013, 2014 au fost pasuiti (de exemplu, cazul Ison), dar au uitat si, tinand cont de faptul ca ce facem acum este cumva „in plus” fata de „intreruperea” ce ar fi trebuit sa aiba loc in 2012. e bine sa le reamintim. Spiritualitatea va invinge acel plan al lor de a construi semi-roboti umani din oameni cipati cibernetic, electronic, bionic, informational si de construire a acelui sistem de influentare si control al omenirii. Aceasta e adevarata libertate si justitie universala, cea a respectarii Legilor Universale. Orice alte incercari (gen Colectiv, unde inca nu se vrea aflarea adevaratilor criminali; gen USB, unde nu trebuie sa cerem sa salvam Bucurestiul/ii, din moment ce PANA ACUM au fost „blocate’ cutremurele in zona) nu ne mai misca. Cunostem bine executantul din Manhattan si ratustele galbene.

  3. „România este una dintre țările europene cel mai puternic orientate spre proiectul geopolitic atlantist, în ciuda faptului că este vorba de un popor creștin-ortodox. Motivul e foarte simplu: este o țară în care elitele și societatea civilă au fost formate de ONG-uri finanțate de americani, în special de magnatul George Soros.
    La începutul anilor ’80, George Soros a început să finanțeze grupurile și persoanele disidente din regimurile comuniste din Europa de Est, persoane care promovau ideile „Societății Deschise”, scrie Katehon.com, citat de Sputniknews.ro. În 1992, Soros a fondat, la Budapesta, „Universitatea Central Europeană”, formând cadre selectate din întreaga Europă de Est și din fosta URSS, inclusiv din România.
    Dat fiind faptul că Soros a fondat „Grupul pentru Dialog Social” pe 31 decembrie 1989 și „Fundația pentru o Societate Deschisă” în primele zile ale anului 1990, este puțin probabil ca primii membri să fi fost selectați la întâmplare de pe stradă. Este vorba de un proiect pregătit încă din timpul regimului Ceaușescu.
    Potrivit unei investigații a ziarului „Adevărul”, începutul anilor ’90 a fost momentul în care a avut loc subjugarea ideologică a României de către SUA. Astfel, SUA a înființat în România primul post de televiziune privat — canalul SOTI („Societatea pentru Organizarea unei Televiziuni Independente”) și a alocat sume uriașe de bani pentru pregătirea jurnaliștilor.
    Fundația Soros a fost principala organizație care s-a implicat în acest proiect. Structurile de opoziție politică, inclusiv a sindicatele, uniunile studențești și partidele politice, au fost finanțate din fonduri americane: Soros (Open Society), Freedom House, NED, Institutul Republican.
    Astfel, fondurile americane și George Soros au format cea mai mare parte a clasei politice și a comunității de jurnaliști din România. De exemplu, actualului ministru al Apărării, Mihnea Moțoc, i s-a acordat la vremea respectivă o bursa la George Washington University și din acel moment a devenit un agent de influență american.
    Așa cum s-a întâmplat și în alte țări postcomuniste, Soros a urmărit să controleze sistemul de învățământ. Între 1990 și 1994, Fundația s-a ocupat cu elaborarea unor „manuale” — scrise de membri ai fundației — în colaborare cu Ministerul Educației.
    Prima organizație a lui Soros în România a fost Grupul pentru Dialog Social (GDS), ai cărui membri fondatori au fost Silviu Brucan, Andrei Pleșu, Gabriel Andreescu și Stelian Tănase. Oficial, Soros a înființat la București, în 1990, fundația care îi purta numele: „Fundația Soros”. Mai târziu, numele a fost schimbat: „Open Society Foundation” (FSD). Aceasta a fost printre primele ONG-uri înființate în România.
    Primul reprezentant direct al lui George Soros în România a fost de Sandra Pralong (Sandra Marilyn Andreea Budis), o persoană care, nu întâmplător, a emigrat din România în anii ’70 și apoi a revenit în țară după ce a fost răsturnat Ceaușescu. Sandra Pralong a fost consilier al președintelui Emil Constantinescu, iar astăzi este consilier al președintelui român actual, Klaus Iohannis.
    Merită menționat faptul că actualul prim-ministru român, Dacian Cioloș, fost comisar european pentru agricultură, a fost membru al „Friends of Europe”, o asociație finanțată de Fundația pentru o Societate Deschisă. Mai mult, guvernul său a fost adesea denumit „Guvernul Soros”, având în vedere că acesta este format în întregime din foști activiști ai ONG-urilor, din studenți finanțați de Soros, manageri ai unor corporații multinaționale și atlantiști înfocați.
    Pe lângă GDS și Fundația Soros, finanțatorul american a înființat o multitudine de ONG-uri care au legături cu structurile sale. Acestea sunt doar câteva dintre ele: „Centrul Soros pentru Consiliere și Plasament”, „Centrul Soros pentru Educație și Consiliere”, „Uniunea pentru Reconstrucția României”, „Centrul pentru Parteneriat și Egalitate”, „Centrul pentru Dezvoltare Economică”, Fundația „Concept”, „Centrul pentru Apărarea Drepturilor Omului — București”, „Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România — Comitetul Helsinki (APADOR-CH)”. Asociația „Pro-Democrația”, „Societatea Academică Română” etc., organizații care, la rândul lor, au dat naștere altor ONG-uri.

    George Soros Romania Tinerii Frumosi si Liberi
    Lista lui Soros
    Aceasta este lista cu membrii, foști sau actuali, ai Grupului pentru Dialog Social, ai Fundației pentru o Societate Deschisă și ai altor ONG-uri afiliate rețelei „Open Society”:
    Dacian Cioloș – Prim-ministrul României;
    Sandra Pralong – fost consilier al președintelui Emil Constantinescu, consilierul actual al președintelui Klaus Johannis;
    Mihai Răzvan Ungureanu – fost ministru de Externe (2004-2007), director al SIE (2007-2012), prim-ministru al României (februarie 2012 — mai 2012), ajuns din nou director al SIE (Serviciul de Informații Externe);
    Edward Helvig — șef al SRI (Serviciul Român de Informații), fost director general al Institutului de Studii Sociale, fost consilier al ministrului de Interne, C. Dudu Ionescu, fost consilier al lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, fost europarlamentar, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului;
    Corina Șuteu — actualul ministru al Culturii, fost director al Institutului Cultural Roman din New York;
    Raluca Alexandra Prună — actualul ministru al Justiției, membru fondator al Transparency International — România;
    Alexander Lăzescu — fost director al TVR (Televiziunea Română de Stat);
    Andrei Pippidi — istoric, membru al Comisiei care a elaborat Raportul Tismaneanu și Raportul privind participarea României la Holocaust;
    Vladimir Tismăneanu — profesor de științe politice, președinte al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, unul dintre cei mai cunoscuți intelectuali neoconservatori din România;
    Andrei Pleșu — scriitor, ministru al Culturii (28 decembrie 1989 — 16 octombrie 1991), Ministrul de Externe (29 decembrie 1997 — 22 decembrie 1999), consilier al președintelui Traian Băsescu (decembrie 2004 — mai 2005);
    Catrinel Pleșu — fost director al Centrului Naţional al Cărţii din cadrul Institutului Cultural Român (2009-2012); Mihai Șora — filozof, ministru al Educației (decembrie 1989 — 28 iunie 1990);
    Renate Weber — consilier al președintelui Traian Băsescu (2004 — 2005), europarlamentar liberal; Liviu Antonesei — scriitor, jurnalist;
    Alin Teodorescu — sociolog, primul președinte al GDS, consilier al prim-ministrului Adrian Năstase;
    Andrei Marga — filosof, ministru al Educației (1997-2000), ministrul de Externe (mai 2012 — august 2012), președinte al ICR (septembrie 2012 — iunie 2013);
    Horia Roman Patapievici — filosof, membru al CNSAS (Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității) (2000-2004), președinte al Institutului Cultural Român (ICR) (2005-2012);
    Mircea Mihăieș — critic literar, eseist, fost vicepreședinte al ICR (2005-2012);
    Cristian Pîrvulescu — profesor de științe politice, președintele Asciației „Pro Democrația”;
    Victor Rebengiuc — actor; Sabina Fati — jurnalist;
    Andrei Oișteanu — etnolog, antropolog, membru în Comitetul educațional al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”;
    Andreea Pora — jurnalist;
    Teodor Baconschi — teolog, fost ministru de Externe (decembrie 2009 — ianuarie 2012), ambasador al României la Vatican, Portugalia, San Marino. Secretar de stat în MAE (2005-2006), consilier al președintelui Traian Băsescu (2006-2007);
    Monica Macovei — europarlamentar, fost Ministru al Justiției (2004 —2007), fost candidat la președinția României;
    Alina Mungiu — politolog, director al „Departamentului Emisiunilor Informative” al TVR (1997-1998), a fondat Societatea Academică din România, profesoară la SNSPA;
    Stelian Tanase — scriitor, președinte și director general al TVR, fost director al postului Realitatea TV;
    Laura Ștefan — membră a ONG-ului „Expert Forum”, director în Ministerul Justiției (2005-2007), a fost declarată expert anticorupție de către Ambasada SUA;
    Adrian Cioroianu — istoric, decan al Facultății de Istorie a Universității București, a fost unul din susținătorii introducerii manualelor alternative, inițiativă a Fundației Soros. Fost senator de Timiș, fost europarlamentar, fost ministrul de Externe (aprilie 2007 — aprilie 2008);
    Rodica Culcer — jurnalist, fost referent la Ambasada SUA de la București (1985-1991), fost director TVR;
    Adrian Cioflâncă — cercetător științific, fost membru al CNSAS, coautor al Raportului Tismăneanu și al Raportului Elie Wiesel;
    Stere Gulea — regizor, fost președinte al TVR;
    Gabriel Liiceanu — filosof, director al Editurii Humanitas (fosta Editură Politică);
    Sorin Ioniță — politolog, fost consultant al Consiliului Europei și al Băncii Mondiale pentru Europa de Est și Balcani; reprezentant al României ȋn Comitetul Economic și Social European (EESC), secțiunile Transport, Energie și Mediu, Agricultură, fost membru al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Riscurilor Sociale și Demografice;
    Smaranda Enache — președinte al ONG-ului Liga Pro Europa, fost ambasador al României în Finlanda (1998-2001);
    Radu Filipescu — nepotul fratelui lui Petru Groza, membru fondator al GDS; Armand (Armant-Constantin) Goșu — istoric, fost consilier al Ministrului de Externe (2010-2012), fost membru al Comisiei Prezidențiale pentru analiza Dictaturii Comuniste din România, fost director al Institului Român pentru Istoria Recentă;
    Dan Perjovschi — desenator, ilustrator;
    Mircea Toma — activist ActiveWatch; Mihail Bumbeș — istoric, co-fondator al ONG-ului Miliția Spirituală, cercetător în cadrul IICCMER. A obținut, prin Miliția Spirituală, o bursă de 30.000 de dolari de la CEE Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe;
    Claudiu Crăciun — politolog, lector la Catedra de Științe Politice și Studii Europene de la SNSPA, fost expert în cadrul Secretariatului General al Guvernului și Ministerului Educației (2004-2009). Lucrarea sa „The Government Learning Research Project: Assessing Policy Making Reform in Romania” a fost editată sub auspiciile Open Society Network și ale Centrului pentru Studii Politice din cadrul Universității Central Europene, ambele înființate de George Sosros.”[1]

  4. Aflam cu intarziere (si un volum foarte mic fata de total) despre tributuri, peschesuri, date de lingaii, papagalii romani de data aceasta, puterilor straine. Cum ar fi 24 tone aur si dolari catre rusi sa nu ne atace in ’89, 16 miliarde dolari „pierdute” pana in 2.000, 35 miliarde de euro duse cu camioanele pentru „evazionistii” europeni (fiind doar o tura de evaziune), placa de 900 de tone de Aur de 50 k si 600 tone Wolfram (de la Rosia Montana) topite la Galati in toamna lui 2013, din care noi aveam dreptul la 20% (din contractul cu Chevron al lui Rockeffeler, cu reprezentantul Steinmetz; Steinmetz fiind „prietenul” lui Soros), „pierderi” secretizate catre CIA, din care Vadim stia doar comisioanele, fonduri europene care sunt tergiversate intentionat pentru ca asa am fost primiti, noi si bulgarii (considerati nepregatiti), in UE, cu conditia sa nu le luam prea multi bani europeni, apoi diverse tunuri tip „Fundatia Gojdu si Codex Aureux, ultimul inestimabil, date unei fundatii evreiesti din Budapesta de MRU si Monica Macovei si vor urma multe altele daca unii baieti care stiu ar spune tot. S-ar spune ca avem printre primele 5 servicii de pe glob. Daca lucreaza in paguba pentru popor si tara, nu ne ajuta cu nimic. Din mai putin de un sfert (numai) din sumele amintite, nu mai aveam nici un agent strain in tara. Plateam pe unii impotriva altora. Bineinteles, veneau altii, dar erau „tilicari”. E mai convenabil sa te pui bine cu unii sau cu altii si sa iei partea. Tara nu mai conteaza. Si asa vor sa o imparta. Daca s-ar intampla asa ceva, toti implicati vor avea soarta lui Ceausescu !

  5. Soros s-a nascut in Ungaria la Budapesta in anul 1930.Tatal sau ,provenind dintr-o familie ortodoxo-evreiasaca,schimba numele de Schwartz in Soros de frica Holocaustului si a ocupatiei naziste din Ungaria comunista a anului 1947,an in care a si emigrat impreuna cu familia in Anglia.Absolvent al Scolii de Studii Economice de la Londra in 1952 lucreaza pt o societate de brokeraj la bursa din londoneza.In 1956 ajunge in America unde incepe ascensiunea in topul brokerilor transformadu-si economiile infime intr-o avere imensa.In 1969 creaza cel mai de succes fond de investitii din aceea vreme – Quantum Fund. In decursul a zece ani, acest fond a avut un randament de profitabilitate de 3.365%, 42,5% pe an. In toata cariera sa, Soros a realizat cateva tranzactii extrem de riscante si contestate. Printre acestea se numara, o vanzare short in anul 1992 in valoare de 10 miliarde pounds care i-a adus un profit de 10%, dar care a provocat caderea pound-ului britanic si implicit a Bancii Nationale Britanice.Dar sa revenim la ale noastre,George Soros prin ONG-urile si organizatiile sale dubioase si raspandite in toata Europa de Est inclusiv Romania ,doreste dezbinarea Romaniei.Am sa incerc sa argumentez,cum este normal aceasta afirmati in cele ce urmeaza.Miliardarul american de origine maghiara George Soros este actionar indirect al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), el detinand parti sociale la compania Newmont care este, la randul ei, „partener junior” al firmei romano-canadiane care vrea sa exploateze aurul din localitatea din Apuseni. Presedintele companiei romano-canadiene, Alan Hill, a admis, miercuri, intr-o conferint de presa, ca Soros detine actiuni la Newmont, cunoscut ca actionat minoritar in Gabriel Resources, partenerul statului roman in Rosia Montana Gold Corporation (RMGC). Hill nu a putut preciza care este participatia miliardarului american in compania miniera Newmont.Totusi, Hill l-a criticat dur pe Soros pentru implicarea in sprijinirea opozantilor proiectului, intr-un discurs adresat presei in care a dat indicii despre o posibila intelegere intre maghiari pentru sabotarea autorizarii proiectului minier. Mediafax
    . Legaturi cu reteaua Soros ar avea si parlamenta
    rul UDMR Peter Eckstein Kovacs, cel care a introdus în Parlament proiectul de lege privind interzicerea folosirii cianurii în minerit în România. Alan Hill sustine ca statul ungar este impotriva folosirii cianurii pentru extragerea aurului la Rosia Montana „doar pentru a ramane maghiarilor aurul Ungariei din Transilvania“. Hill spune ca, la protestele fata de proiectul sustinut de RMGC din aceasta vara, a observat mai multi tineri de etnie maghiara care strigau: „Pastrati aurul Ungariei pentru Ungaria!“. „In plus, am fost informati ca o companie maghiara asteapta în culise sa poata initia un proiect în Rosia Montana – posibil fara utilizarea cianurii“, mai spune Hill. Acesta a refuzat sa dea vreun detaliu despre identitatea companiei interesate de zona miniera Rosia Montana, precizând doar ca a a auzit „soapte“ în acest sens. De asemenea, Hill considera ca o mina de aur la Rosia Montana este imposibila fara utilizarea cianurilor. „Sa fim clari: oricine afirma ca poate dezvolta o mina de aur la Rosia Montana în mod economic si fara utilizarea cianurii va minte. Daca ar fi posibil, va asigur ca am fi integrat acest lucru în proiectul nostru“, a spus presedintele companiei Gabriel Resorces.Intr-o scrisoare adresata directorului companiei Newmont, Wayne Murdy, Soros isi exprima „câteva îngrijorari“ privind asocierea dintre Newmont si Gabriel Resources în proiectul minier de la Rosia Montana. In documentul din 17 aprilie 2007, George Soros recomanda „atentie“ în acest parteneriat. Dupa ce ii prezinta lui Murdy o schita asupra situatiei proiectului minier, Soros scrie ca este „de datoria sa“ sa-l sfatuiasca pe acesta sa judece „atent orice implicare ulterioara alaturi de Gabriel Resources în proiectul Rosia Montana“. „Înteleg ca Newmont se obliga sa respecte cele mai înalte standarde de management ecologic, de sanatate a angajatilor si de siguranta pentru comunitati. O investitie într-un proiect dubios precum cel de la Rosia Montana nu ar trebui sa poata pune la îndoiala aceste angajamente admirabile“, conchide Soros in scrisoarea trimisa directorului Newmont Mining Corporation, în calitate de actionar. Totusi, reprezentantii companiei canadiene spun ca Mina de aur Rosia Montana este proiectul lor si nu vor pleca din Romania cu nici un chip.Aliatii lui George Soros si ai statului ungar, care se impotrivesc Proiectului Rosia Montana, sunt reprezentantii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), sustine Alan Hill. Acesta i-a nominalizat pe senatorul Peter Eckstein Kovacs si pe ministrul mediului, Attila Korodi. „Sa luam în consideratie interzicerea utilizarii cianurii în mineritul din România, care se dezbate luna aceasta în Parlamentul României – interzicere propusa de catre un senator UDMR si sustinuta puternic de ministrul UDMR al mediului“, a aratat Hill.Gardianul , 06 Sep 2007 .Sa trecem mai departe,George Soros a reusit sa creeze un stat artificial „Macedonia” avand contributii serioase in crearea identitatii de „macedonean” furand-o de la titularii de drept ai acestei identitatii si anume grecii.Se pare ca minele de cobalt si aur din Kosovo sunt deja in propietatea lui soros deci implicit in mainile Americii. Mai precis este vorba de zacamantul de aur,argint, plumb si alte metale aflat la Trepca (se pronunta Trepcia), in KosovoIn 2001, Soros a investit 50 milioane dolari SUA ptr a prelua controlul asupra zacamantului, estimat la CINCI MILIARDE dolari. Trepca face parte dintr-un portofoliu detinut de Soros in care figureaza si investitii majore in Newmont Mining, al doilea productor de aur din lume, dovada a apetitului sorosian pentru metale strategice. Iata ce spune documentul intitulat „Trepca: Making Sense of the Labyrinth” prezentat de International Crisis Group (finantat de Soros), cateva luni dupa ce trupele misiunii ONU intrasera in Kosovo: „UNIMIK (Misiunea ONU in Kosovo) trebuie sa preia cat mai urgent complexul de mine Trepca de la sarbi” si explica detaliile operatiunii. In august 2000, seful de atunci al UNIMIK, Bernard Couchner (suna familiar acest nume, nu?) trimite la Trepca „trupe de mentinere a pacii” echipate cu masti de protectie impotriva emanatiilor toxice (da bien la televiziuni, nu?) sa ocupe mina din Trepca, sub pretextul ca aceasta prezenta un pericol extrem pentru siguranta mediului inconjurator. Dupa un an si ceva, tatucul Soros investeste cei 50 milioane dolari in „dezastrul ecologic de la Trepca”, devenind, practic, un pion important in orice decizie luata in legatura cu mina.Este de la sine inteles ca Soros a dorit intotdeauna ruperea Kosovo de Serbia, pentru ca o administratie kosovara este mult mai usor de manevrat si mai usor de convins sa inlature eventualii competitori. . George Soros are parlamentari din partea Romaniei in Uniunea Europeana (Renate Weber a fost pana de curand Sefa organizatiilor Soros din Romania) aceeasi Renate Weber care a facut o declaratie contrara parlamentului Romaniei si presedentiei si solidara cu cel al UDMR-ului si anume aceea de a recunoaste cat mai curand Kosovo,prea dubios nu ?Tot George Soros se pare ca-l finanteaza pe John McCain candidat la presedentia S.U.A. O sa ziceti ca sunt nebun ,dar eu cred ca e posibil ca McCain sa devina urmatorul presedinte american,in ciuda circului afisat de Hillary Clinton si Obama.Asemanatoare mi se pare situatia din Romania,tineti minte,Stolojan i-a cedat candidatura actualului presedinte Traian Basescu pe motive,,medicale”.Ramane de vazut ce se va intampla cu S.U.A. Sa revenim la Soros,operatiunea de schimbare a numelui tiganilor in romi, realizata prin concursul Retelei Soros (Soros Open Network) creeaza neplaceri astazi si romanilor si tiganilor, atat in Romania, cat si, mai ales, in Europa.E bine stiut faptul ca multe din organizatiile care militeaza in numele lor nu le reprezinta interesele,fapt recunoscut chiar de catre ei,adica de tigani.Asistam la o invrajbire intre etnii,scopul?,,Divide et impera” e foarte clar…Mai mult se ataca pe toate planurile,sa ne oprim putin aici la C.F.R Cluj.
    Becali a avut dreptate.
    Daca la emisiunea lui Radu Morar,,nasul” de pe B1Tv Gigi Becali a fost mai rezervat,la emisiunea Fanatik Show din 12.02.2008, Gigi Becali face o declaratie soc. „CFR e echipa masonilor unguri”, a spus patronul Stelei. Cu aceeasi ocazie, Becali a lansat o adevarata ploaie de invective la adresa conducatorilor clujeni.Foarte adevarat,sa continuam..
    Cand joaca meciuri in competitia interna, CFR Cluj are inscris pe tricouri numele unuia dintre sponsori, Polus. Atunci cand au evoluat in Cupa UEFA, „ceferistii” clujeni au avut pe piepturi inscriptia Trigranit. Ambele firme, administrate in Romania de Arpad Paszkany, sunt fondate de Sandor Demjan un om de afaceri maghiar, socotit cel mai bogat om in tara sa. Polus Investments Co Inc Toronto a fost fondata de Sandor Demj?in anul 1991 si a facut pui in mai multe tari din Europa Centrala si de Est, cativa ani mai tarziu. In Romania, Polus opereaza cu precadere la Cluj, oras unde Arpad Paszkany a construit un centru comercial urias, dar mai are proiecte in Bucuresti sau Constanta. Trigranit este o companie fondata in 1997, in urma fuziunii unei firme a lui Demjan si Trizec Hahn, o firma condusa de un foarte influent om de afaceri canadian, Peter Munk. Din proiectul Trigranit mai fac parte Nathaniel Rotschild, co-presedinte la Atticus Capital, si Sandor Csanyi, presedinte al OTP, cea mai importanta banca din Europa Centrala. Trigranit dezvolta cu precadere proiecte imobiliare in Romania, Serbia, Croatia, Muntenegru, Bulgaria, Rusia si Ucraina, iar programul de investitii cumulate a strans peste 5 miliarde de euro! In toata aceasta megaafacere, Trigranit a plasat Romania, mai ales dupa intregrarea europeana, pe prima pozitie in topul prioritatilor.
    Sandor Demjan
    Va implini 65 de ani in 14 mai. Are o avere personala de 1,032 de miliarde de euro, dar afacerile sale sunt multe mai mari. In mediile europene se spune ca Sandor Demjan este initiatorul reformei economice in Ungaria, pe vremea cand tara vecina era sub regim comunist si condusa de Janos Kadar. Intre multiplele sale actiuni, si-a gasit timp si pentru fotbal, fiind presedinte al Ligii de Fotbal din Ungaria (MLL) in perioada 2000-2007. (CanCan)
    Una din legaturile dintre George Soros si Sandor Demjan ar fi CEU Business School,una dintre cele mai importante scoli de afaceri din Europa Centrala si de Est situandu-se pe locul 30 in topul 40 al scolilor de afaceri din Europa, in aceeasi liga cu institutii de renume international cum ar fi INSEAD din Franta, London Business School din Marea Britanie sau ESADE din Spania. Ani la rand, programul de Executive MBA al CEU Business School a fost evaluat de prestigioasa publicatie Financial Times, situandu-se pe primul loc in lume ca si dimensiune internationala a programului. In 2005, programul de Executive MBA al CEU Business School s-a clasat pe locul 16 in lume in evaluarile Financial Times. CEU Business School a fost infiintata in anul 1988 de un grup de lideri vizionari, printre acestia numarandu-se filantropul George Soros si antreprenorul Sandor Demjan.

  6. Miliardarul american a creat o serie de ONG-uri care au ajutat la propulsarea Aliantei DA la guvernare * Soros a fost „creierul” „revolutiilor colorate” din Georgia si Ucraina * El este cel care a gasit metoda de „schimbare a unui regim nedemocratic”pe cale pasnica, fiind un artizan al prabusirii comunismului * A fost mentorul lui Mihail Gorbaciov si Vaclav Havel * „Revolutia de catifea” de la Praga ilustreaza din plin mecanismul lui Soros.

    Precizam ca folosim termenul „retea” drept echivalent al englezescului „network”. Desi nu este sef de stat, miliardarul George Soros si-a castigat, prin rolul jucat de-a lungul anilor ’80 – iar recent prin finantarea si organizarea „revolutiilor colorate” din Georgia (2003) si Ucraina (2004) – reputatia unui super-lider al „Noii Ordini Modiale”. Dar si pe cea de adversar infatigabil al presedintelui George W. Bush si al grupului neoconservator de la Casa Alba, „Project for a New American Century” (PNAC). Adeseori se afirma, in mod indreptatit, ca Soros a stat in spatele ascensiunii unor lideri, carora le-a fost si prieten de la Gorbaciov la Havel, de la Saakasvili la Iuscenko.
    La un forum desfasurat la New York, George Soros critica cu duritate strategia „razboaielor preventive”, politica promovata de Bush si de neoconservatori. „Ideologia supermacista a Administratiei Bush este in totala opozitie cu principiile unei „societati deschise” („open society”), care recunoaste ca oamenii pot avea pareri diferite, si ca nimeni, la urma urmei, nu detine adevarul absolut.

    Ideologia supermacista a lui Bush postuleaza insa, ca, doar pentru ca noi suntem mai puternici decat altii, stim mai multe decat ei si, in consecinta, avem dreptul moral sa decidem pentru cei slabi”, spunea Soros. La acelasi forum de la New York, Soros a mai declarat: „Asistam la o revenire puternica a antisemitismului in Europa. Politica Administratiei Bush si cea a Administratiei Sharon au contribuit la aceasta. Nu este vorba de un antisemitism specific, ci asistam la o reactie de respingere mondiala, care include si antisemitismul. Sunt critic fata de o asemenea politica.”

    Spre deosebire de Bush – adeptul interventiilor militare (cu rezultatele care se pot vedea in Irak) – Soros a militat, a finantat si a organizat, prin fundatiile sale, „schimbarile unor regiuni autoritare sau nedemocratice” din Est, pe cale pasnica, „fara violenta”. Este metoda miscarilor din ’89 – cu exceptia Romaniei – precum si a „revolutiilor portocalii”, recente. „Revolutiile portocalii” au adus in sfera de influenta a „Noii Ordini Mondiale”, tari ca Georgia sau Ucraina, fara sa se traga un singur glont! De partea cealalta, avem tragedia din Irak. Metodele lui Soros de „destabilizare pasnica” a unor societati putin democratice pot fi comentate mai ales ca magnatul finanteaza si in Romania o vasta retea de organizatii „open society”. De partea cealalta, presedintele Bush este ferm convins ca Soros incearca in realitate sa-si creeze un „nou plan mondial de putere”, pentru care a cheltuit enorm. Acest „pol mondial de putere” urmareste rasturnarea regimurilor ostile lui Soros, precum si controlul total asupra societatilor, prin influenta fundatiilor sale.
    Subminarea societatii comunist
    Organizatiile Non-Guvernamentale” (ONG) au aparut la inceputul anilor ’80, prin „privatizarea” unor activitati specifice CIA. Fondatorul lui „National Endowment for Democracy”, Allen Wistein – un ONG binecunoscut – spunea recent: „Facem o multime de lucruri, pe care acum 25 de ani le facea CIA.” Ideea a fost foarte buna. Prin „privatizarea” unor activitati CIA, SUA impiedicau astfel adversarii sa o critice pentru „amestec in treburi interne”. Pentru ca acum era vorba despre organizatii „non-guvernamentale”, deci (aparent) fara legatura cu Guvernul american sau CIA.
    Asa au aparut „Freedom House” (director James Woolley, fost director CIA), „National Democratic Insitute” (condus de fostul secretar de Stat, Madeleine Albright), „Open Society Institute” (patronata si finantata de George Soros), „National Endowment for Democracy” si multe altele. Toate aceste ONG-uri si-au creat rapid filiale in tarile de interes pentru politica americana.

    La inceputul anilor ’80, George Soros a inceput sa finanteze gruparile de rezistenta, precum si persoanele aflate in dizgratia regimurilor comuniste din Europa de Est, prin „Open Society” („Societatea Deschisa”). Un concept formulat de filosoful britanic Sir Karl Popper, profesorul si mentorul sau. Innobilat in 1965, filosofia lui Popper a capatat consistenta prin crearea de catre George Soros a lui „Open Society Institute”, sustinut financiar de „Soros Fund Management”. Din 1979, „Open Society” patrunde in Europa Centrala si de Est (statele comuniste), dar si in multe alte state din Africa, Asia si America Latina. In 1992, Soros a fondat – la Budapesta – „Central European University”, care formeaza cadre selectionate din intreaga Europa de Est si fosta URSS. Inclusiv din Romania.

    Metoda preferata a lui Soros: atragerea establishmentului comunist prin burse. „In fiecare tara identificam un grup de oameni – unii dintre ei chiar din aparatul de conducere, altii mai putin cunoscuti – care impartaseau ideile mele”, afirma Soros despre metoda sa de a castiga increderea „establishmentului” comunist de atunci. Metoda lui Soros de a atrage, in primul rand, oameni nemultumiti ai sistemului – pe cei din interiorul grupului de conducere comunist mai ales – care cunosteau foarte bine atat sistemul, cat si punctele sale slabe, a facut ca, in curand, „Open Society” sa numere in randurile sale oameni politici, sefi ai armatei si serviciilor secrete, economisti, finantisti si juristi, oameni din media, penetrand astfel „coloana vertebrala” a sistemului comunist. Metodele lui Soros sunt dezvaluite in „Washington Post” din 22 septembrie 1991 (vezi „The New World of Apyless Corps”), precum si in „East and Central Europe Program” (www.newschool. edu/centers). O lucrare interesanta este si Dan Seligman: „The Life and Times of a Messianic Billionaire”, sau Theodore Spencer: Investors of the Century” (Fortune,decembrie1999).
    Penetrarea prin burse si manuale
    Prima tara comunista tintita a fost, cum era de asteptat, Ungaria natala. Soros a oferit mai intai, burse „establishmentului” comunist maghiar si a castigat astfel incredere si influenta politica la Budapesta. A promovat apoi celebrele sale manuale. Studenti, cercetatori, scriitori, artisti, tineri activisti de partid maghiari au devenit astfel sensibili la ideile si la proiectele „societatii deschise”.

    Miscarea urmatoare a lui Soros in Europa de Est, a fost Polonia unde miliardarul american a subventionat „Solidaritatea”. Cea care a preluat, prin alegeri, puterea in 1988. Trebuie insa sa mentionam ca, printre prietenii lui George Soros s-a numarat si generalul Wojciech Jaruzelski, cel care, la inceputul anilor ’80, decretase in Polonia „legea martiala”, evitand astfel o ocupatie sovietica, declansata de greva la scara nationala a „Solidaritatii” poloneze.

    In URSS, Soros l-a cunoscut si a devenit mentorul lui Mihail Gorbaciov(foto). O dovada in acest sens este ca, sub influenta lui Soros, Gorbaciov (venit la putere in ’85) a inceput sa se refere in discursurile sale, tot mai des, la „casa noastra europeana” la „societatea deschisa”, si sa promoveze concepte reformiste ca „glaznosti” ori „perestroika”. Numerosi tineri sovietici au luat calea burselor lui Soros, si au ajuns in Occident. La inceputul anilor ’90, Soros si-a lansat in Rusia celebrele „manuale” (vezi Irma Dezhina: „US Non-Profit Foundation in Russia, Impact on Research and Education”). Dar foarte repede au aparut criticii. Acestia sustineau ca, in realitate, Soros urmareste „dezmembrarea Rusiei ca stat, care avea potentialul de a redeveni superputere mondiala”. Unul dintre adversarii lui Soros – miliardarul Boris Berezovski – declara despre Soros: „Aproape am lesinat cand am auzit, cu ani in urma, ca Soros este agent al CIA.”
    Dupa ce a cheltuit 250 de milioane de dolari pentru „transformarea educatiei si economiei ruse”, Soros a mai investit 100 de milioane de dolari pentru a crea in Rusia „International Science Foundation”. SVR-ul rus l-a acuzat insa de spionaj. Vezi, in acest sens, „Washington Post” (Margaret Shapiro: „Russian agency said to accuse americans of spying”), din 4 ianuarie 1995, sau „FSK suspects financing of espionnage on Russia’s teritory”, 18 ianuarie 1995, Associated Press.
    Soros i-a creat o fundatie lui Gorbaciov, cu sediul in SUA. Ca si lui Dalai Lama, la Presidio (California).

    In China, adeptii lui Soros au fondat „Fund for the Reform and Opening China”, au fost organizatorii mitingului-maraton din Piata Tien-An Men, miting inecat in sange de autoritatile de la Beijing, dupa o indelungata ezitare. (In Romania, pentru spargerea mitingului-maraton din Piata Universitatii si anihilarea opozitiei au fost preferati „minerii”.) Ulterior, chinezii l-au acuzat pe Soros de legaturi cu CIA (vezi „Washington Post”, 8 august 1989, Mariane Yen: „Fund’s representative arrested in China”).
    Probabil ca Vaclav Havel si „revolutia de catifea” de la Praga, din 1989, urmata de celelalte miscari de schimbari pasnice din Europa de Est, au reprezentat marile succese ale filosofiei lui George Soros. Cu exceptia notabila a Romaniei, peste tot nu s-au inregistrat morti sau raniti. Nu s-a tras un singur glont! Schimbarea politica majora din 1989, din Europa de Est, a insemnat un veritabil „carnaval popular”, care s-a propagat ca un dominou.
    In timpul razboiului din fosta Iugoslavie, Soros a fondat „International Crisis Group”. Iar in 2003, si in 2004, George Soros a fost „creierul” din spatele loviturilor colorate din Georgia si Ucraina (vezi „Dosare Ultrasecrete” din 17 ianuarie 2004, 18 decembrie 2004 si 9 aprilie 2005).

    „Societatea deschisa” in Romania
    Oficial, Soros a infiintat la Bucuresti, in 1990, fundatia care ii purta numele: „Fundatia Soros”. Ulterior, numele a fost schimbat: „Fundatia pentru o Societate Deschisa” (FSD). A fost printre primele ONG-uri infiintate in Romania.

    In realitate, era vorba de o adevarata retea: „Soros Open Network Romania” (Reteau Deschisa Soros din Romania). In cadrul acestei retele functioneaza o mare varietate de organizatii, asociatii, institutii, cluburi etc.

    Personalitatile de varf ale retelei „Soros Open Network Romania”: Renate Weber, Alina Mungiu, Monica Macovei, Cristian Parvulescu, Razvan Ungureanu(foto), Adrian Cioroianu etc. In cadrul retelei „Soros Open Network Romania” sunt grupate ONG-uri cunoscute, si unele mai putin cunoscute.
    Dintre cele mai putin afisate (pana acum) in public, remarcam: „Uniunea pentru Reconstructia Romaniei”, „Centrul de Parteneriat pentru Egalitate”, „Centrul pentru Dezvoltare Economica”, Fundatia „Concept” etc. Cele mai importante sunt: „Fundatia pentru o societate deschisa” (FSD), fosta pana in 1997, „Asociatia Fundatiei Soros pentru o Societate Deschisa”, care reprezinta punctul central al „piramidei” celorlalte „ONG”-uri. Care se mai autodefinesc si drept „societatea civila”. FSD asigura finantarea celorlalte ONG-uri, care insa – intre timp – si-au creat si surse proprii de subventionare. Mai ales dupa 2000. Apartenenta la FSD a creat membrilor sai multiple oportunitati. Razvan Ungureanu este un bun exemplu in acest sens. Pana in 1997, actualul ministru de Externe – Razvan Ungureanu – a lucrat pentru FSD. Aceasta i-a permis sa beneficieze de burse si stagii de pregatire. Astfel, in ’90-’91, Ungureanu a primit o bursa pentru masterat la „St. Cross College” al lui „University of Oxford”, masterat luat in 1993. Acest lucru i-a ingaduit ulterior lui Ungureanu sa devina membru al prestigioasei „European Association for Jewish Studies” de la Oxford. In 1998, Ungureanu a devenit „Senior Fellow” la „Oxford Centre for Jewish and Hebrew Studies” din cadrul lui „St. Cross College” (Oxford), cel mai cunoscut centru cu acest profil din lume. Primind „Premiul Posen”, Ungureanu a beneficiat si de o bursa de doi ani (1996/1997 si 1997/1998), la cunoscuta „Universitate Ebrica” din Ierusalim. In 2000, Ungureanu a sustinut cursuri ca „Senior Reader” la „NATO School” din Oberammergau (Germania), iar in 2003 Ungureanu este „senior Reader” la „George C. Marshall Center for Security Studies” de la Garmisch-Partenkirchen (Germania). Din martie 2005, Mihai Ungureanu este profesor asociat si la „Universitatea Nationala de Aparare”. La 2 mai 2005, intampinandu-l la Ierusalim pe Mihai Ungureanu, Silvan Shalom (ministrul de Externe al Israelului) spunea: „Bine ai venit, prietene Ungureanu, expert in iudaism si prieten al Israelului!”
    Mihai Razvan Ungureanu este doar un exemplu pentru oportunitatile oferite de FSD si George Soros tinerilor romani. Acelasi lucru se poate spune despre multi altii dintre cei citati mai sus. Cele mai cunoscute ONG-uri din cadrul lui „Soros Open Network Romania” (SON) sunt:
    ASOCIATIA PRO DEMOCRATIA” (APD). Infiintata in august 1990, de Adrian Moruzi, la Brasov. A fost finantata, mai intai, de „National Democratic Institute”, dupa care a intrat in piramida SON. Are 30 de filiale in intreaga tara si peste 1000 de membri. Specializare: supravegherea alegerilor, numaratoarea paralela a voturilor etc. Organizeaza in fiecare an „Universitatea de vara de la Balvanyos” (Covasna), alaturi de „Liga Pro-Europa”, si „Uniunea Tineretului Maghiar” precum si de FIDESZ. „Pro-Democratia” este finantata pe langa SON (mai exact de FSD) si de: „National Democratic Institute”, „Freedom House”, „USAID” (United States Agency for International Development) si „Westminster Foudation for Democracy”. Din 1999, „Pro-Democratia” il are in frunte pe Cristian Parvulescu, care a analizat finantarea partidelor in ultima campanie electorala. Rezultatul: nici un partid nu a respectat legea la acest capitol! Cu o exceptie: Partidul Democrat!
    „SOCIETATEA ACADEMICA ROMANA” (SAR). Societate recent infiintata, condusa de Alina Mungiu. La ultimele alegeri a venit cu ideea aliantei „DA” – dintre Partidul Democrat si Partidul National Liberal – care le-a si castigat.
    Finantarea vine de la „Open Society Institute”, precum si de la „Banca Mondiala”, „Freedom House” (James Woolsey), si „Marshall Fund”.

    „ASOCIATIA PENTRU APARAREA DREPTURILOR OMULUI IN ROMANIA-COMITETUL HELSINKI” (APADOR-CH). Condusa la inceput de Renate Weber, apoi din 1996 de Monica Macovei. Trebuie precizat ca „APADOR-CH” este, probabil singurul ONG apolitic din Romania, care corespunde criteriilor pretinse acestor oranizatii non-guvernamentale.

    GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL” (GDS). Infiintat cu mult zgomot in 1990, in prezenta lui Ion Iliescu, la „Hotelul Intercontinental”, GDS-ul s-a dovedit ulterior a fi principala pepiniera a FSD. Condus actualmente de Radu Filipescu, GDS-ul numara intelectuali importanti ai Romaniei de azi: Gabriela Adamesteanu, Mariana Celac, Andrei Cornea, Andrei Oisteanu, Adrian Cioroianu etc.
    Din lipsa de spatiu tipografic, ne oprim aici cu enumerarea ONG-urilor din cadrul retelei SON. Nu inainte de a aminti „AGENTIA DE MONITORIZARE A PRESEI ACADEMIA CATAVENCU” (Mircea Toma), precum si „ALIANTA CIVICA”.
    Finantarea Soros in Romania
    George Soros a investit in 1990, pentru fundatia sa din Romania, 1,5 milioane de dolari. Banii au servit implementarii unor programe civice. Intre 1990 si 1994, Fundatia s-a ocupat de pilda, cu elaborarea „manualelor alternative” – scrise de membrii Fundatiei – in colaborare cu Ministerul Educatiei. Investitiile lui Soros in Romania au crescut progresiv. De la 4,3 milioane de dolari in 1992, la 11,3 milioane de dolari in 1996, pentru a ajunge, in 1999, la suma record de 15,8 milioane de dolari. Din anul 2000, insa, strategia finantarii Fundatiei s-a schimbat. Soros explica astfel strategia financiara a Fundatiei sale: „Calea pe care Fundatia a ales-o este ca atunci cand a devenit foarte eficienta in anumite domenii, sa infiinteze organizatii autonome in aceste domenii, la a caror finantare sa contribuie doar partial.”
    Astfel se explica scaderea finantarii lui Soros in Romania dupa 2000: ONG-urile din cadrul SON au inceput sa se autofinanteze din acel an. De la 12 milioane de dolari, investiti in anul 2000, Soros a ajuns la 7,6 milioane de dolari in 2002, la 5,4 milioane de dolari in 2003, la 3,9 milioane de dolari in 2004, si la 3,2 milioane de dolari in 2005.
    Dupa alegerile din 2004, unii membri ai SON au ajuns in Guvern. Ceea ce ridica o problema de „incompatibilitate”, sa recunoastem. Adica nu poti sa fii membru al unei „organizatii non-guvernamentale” si acelasi individ sa ajunga si membru in Guvern! Pentru ca rolul unei „organizatii non-guvernamentale”, prin definitie, este tocmai sa „supravegheze” viata politica, partidele, Parlamentul, Presedintia, si, bineinteles, Guvernul. Or, cum poate cineva sa „arbitreze” Guvernul, de pilda, si sa fie – in acelasi timp – membru al Executivului? Cu un picior in ONG si cu celalalt in Parlament sau in Guvern! Cu speranta ca, dupa aderarea Romaniei la UE, sa ajunga si euro-parlamentar.
    Aici este o clara incompatibilitate, care ar trebui rezolvata. Altfel, alegatorii ar ramane cu impresia ca ONG-ul a fost folosit ca „vector” (ca samanta) pentru lansarea unui individ in politica, in partide, sau in Parlament. Si chiar in UE! Ceea ce ar compromite activitatea ONG-urilor. Suntem de parere ca membrii ONG trebuie sa se abtina de la tentatiile – atat de numeroase – ale intrarii in partide, Parlament si Guvern, pentru a-si putea pastra credibilitatea „arbitrarii” jocului politic. Metoda ingenioasa a lui George Soros – de a atrage pe membrii „establishmentului” aflat la putere prin burse, catre filosofia „societatii deschise” (a lui Karl Popper) – a creat o alta metoda de a „schimba pasnic, fara violenta, regimurile nedemocratice”.

    Intr-un foarte interesant interviu dat ziarului ZIUA, din 17 iunie 2006, Sandra Pralong, prima conducatoare a „Fundatiei Soros” in Romania declara: „Trebuie sa acceptam si ideea ca, in general, Partidul si Securitatea i-au recrutat pe cei mai buni.” Si: „Am vazut – si mama mea a vazut in jurul meu – cum Securitatea venea sa-i recruteze in liceu pe elevii cei mai buni.” Sau: „Eu, in scoala generala, cand nu m-au facut pioniera, am venit acasa plangand. Nu pot sa garantez ce as fi devenit (daca nu plecam).” Despre dosare: „Ce credibilitate mai au dosarele, daca sunt deja suspectate de a fi traficate?” Sandra Pralong adauga: „Daca au facut compromisuri, mi-ar placea sa mi-o spuna ei primii. Sa nu aflu eu din terte surse. Voi avea un respect nemarginit pentru acesti oameni… Aduceti-va aminte de Paleologu.” Articol ziarul Ziua, miercuri 28 iunie 2006 :http://www.ziua.net/display.php?id=202504&data=2006-06-28

  7. Johannis si Gorghiu ajuta foarte mult PSD si ALDE (vor mai scoate lejer, peste 55-60%). Sondajele se simte ca sunt puternic fabricate, actiunile lui Soros nu contenesc, iar Johannis si Gorghiu enerveaza populatia cu semnale catre Politia Politica de tip stalinist. Daca se face un sondaj pe minori despre actiunile justitiei in campanie veti obtine rezultatul scontat. Cei mici nu mint. Acum, si un sac de cartofi (deci, fara probleme cu justitia) pus prim-ministru de PSD/ALDE, va trece pana la urma. De ce nu se poate face treaba in Romania ? Prea multi infiltrati DIN AFARA saboteaza incercarea de democratie in Romania. Nu va fi niciodata democratie in Romania, cat timp si lingaii si papagalii nostri le fac jocul, fiind vanduti cu totul. Colonie, de tip modern…

Comentariile sunt închise.