Am fost de multe ori întrebat care este cel mai frumos cadou pe care l-am primit. Am văzut reacția de uimire a nepoților mei cand le-am răspuns: un măr. Este mărul pe care l-am primit de la mama mea, cu aproape 65 de ani în urma. Atât s-a putut atunci. A trecut multă vreme, dar parcă a fost ieri. Aș vrea să fi fost ieri.

Zilele trecute am primit primul cadou pentru aniversarea mea din acest an de la un vechi prieten, un tânăr informatician de care sunt mândru și despre a cărei evoluție am scris pe blog încă din 2010. Mi-a dăruit o carte (extrem de bună), scuzându-se că nu a știut ce cadou să-mi facă.

În aceste zile, fiicele mele m-au întrebat ce-mi doresc de ziua mea. Nu le-am răspuns încă.

Uitându-mă zilele trecute la Antena 3, mi-a venit o idee.

Am văzut-o pe Loredana, fetița de 13 ani din Iași și drama cumplită prin care ea și familia ei trec (povestea ei aici). Și mi-am adus aminte de mărul primit de la mama mea.

În acest an, îmi doresc ca cei care se gândesc la mine (familia mea mică, mare și foarte mare, oameni care mă cunosc sau nu personal) să-mi dăruiască obiecte de strictă necesitate de care Loredana și frații ei au atât de multă nevoie acum, în prag de iarnă. Mobilă, electrocasnice, haine, materiale de construcții și bani pentru reconstrucția casei care a ars cu câteva zile în urmă.

Din punct de vedere organizatoric, Trisi de la Fundația pentru Dezvoltarea României(care a făcut deja o listă) se va ocupa ca toate acestea să ajungă la copiii familiei Solomon. Fiicele mele vor actualiza zilnic lista de cadouri :-) respectând, în același timp dorința celor care vor dori să rămână anonimi.

Pentru mine, cel mai frumos dar din acest an va fi acela de a reda acestei familii șansa la o viață normală.

Familia este cel mai frumos dar. Iar eu pot spune că sunt un soț, tată și bunic împlinit.

UPDATE: Lista de cadouri  Date de contact Trisi tel. 0758.30.30.36, [email protected]

3 COMENTARII

  1. Domnule Voiculescu
    Ne cunostem de mult.
    Doresc sa am un schimb de opinii despre Romania
    Economia mondiala. Etc.
    Poate animam blogul si creiem o audienta din nou largita.
    Pana la raspunsul dumneavoastra
    Va doresc sanatate .

  2. IOANA BASESCU RACOLATA DE SERVICIUL CUBANEZ !

    Ioana Basescu este cercetata penal de procurorii DNA pentru instigare la abuz in serviciu si spalare de bani, intr-un dosar in care mai este cercetata si Elena Udrea, in legatura cu finantarea campaniei prezidentiale din 2009. Procurorii o acuza pe aceasta ca a cerut achitarea unei facturi electorale de catre Oil Terminal, dar a folosit banii pentru a pleca in excursie in Cuba !
    IOANA BASESCU RACOLATA DE SERVICIUL SECRET CUBANEZ

    Regimul Ceausescu i-a avut in solda pe arabii Abu Nidal, Abu Abbas si Abu Amar. Regimul Iliescu a cultivat relatii stranse cu arabii Mike Nassar, Kamel Kader, Zaher Iskandarani si Omar Hayssam. Parte dintre contrabandisti lucreaza pentru actualii teroristi.
    Ca sa nu ramana mai prejos de predecesorii Traian Basescu si-a tras propriii lui traficanti de tigari de origine araba, pe libanezul Wael El Ghadban si pe elvetianul de origine palestiniana Karim Allan Bandack .Contrabanda de tigari este pivotul central al sprijinului clicii serviciilor pentru Ben Laden si terorismul international. Lucrurile au mers atat de departe ancat guvernul american declara acum 3 saptamani ca Bucurestiul este centrul financiar Al
    Queda prin sumele uriase de bani provenind din contrabanda de tigari.
    Filiera Cubano – araba
    Serviciul Secret Cubanez este unul din cele mai active de pe blog. In ultima vizita a lui Castro in Siria , Libia si Iran sa extins colaborarea cu serviciile respective.
    De aici legatura speciala cu membrii arabi ai servicilor romanesti.Aici sa pus pe piciore penetrarea la cel mai inalt nivel al unei tari care apartine NATO prin racolarea de catre serviciului cubanez DGI, a Ioanei Basescu fica Presedintelui Romaniei. DGI are un departament special pentru exportul celebrelor havane cubaneze. Sursele americane arata ca Ioana Basescu intretine legaturi comerciale cu Wael El Ghadban si Karim Allan Bandack. Ioana este reprezentantul societatii „Casa del Habanos”, de la Hotelul „Athénée Palace Hilton” Firma este doar o cortina de acoperire pentru agentii lui Castro in Europa.
    |n luna mai 2008, El Ghadban a calatorit cu pasaport romanesc in Cuba, unde a participat la o licitatie de havane. |n exact acelasi interval, Ioana Basescu a facut o vacanta de afaceri in Cuba, in compania lui Bandack. Festivalul International de Trabucuri este o uriasa manifestatare internationala au participat cateva sute de producători din peste 40 de ţări. Renumitul festival conţine recepţii, vizite la plantaţiile de tutun şi diferite concursuri care sunt intrebuintate de DGI de racolare de spioni. Filajul american a urmarit-o pe Ioana Basescu pas cu pas. Este pentru prima dată cand liderul de la Havana nu a putut fi prezent, din cauza stării de sănătate.
    Intalnirea secreta dintre Fidel Catro cu agenti arabi la care a participat si Ioana Basescu a fost exrem de scurta . Discutile au continuat in prezenta generalului Armando Ocoa. CIA mentioneaza ca Fidel Castro este unul din cei mai bogati oameni de pe glob averea sa fiind in jurul de 550 milioane $ dar se pare cu banii plasati in Elvetia se ajunge la 999 milioane. O mare parte a fost obtinuta prin contrabanda de trabucuri si tigarii in jurul lumii. In concluzie Ioana Basescu si in special tatal ei , a intrat in colimatorul serviciilor occidentale, fara posibilitate de… scapare.

  3. La Multi Ani ! Cu mult drag, va doresc sanatate multa, bucurii si impliniri. Eu in noiembrie anul trecut, am ramas fara mama, ultimul membru al familiei. Desi nu mai sunt tanara, mi-e foarte greu singura. Cred ca sunteti unica persoana care ne-a fost draga si mie si mamei. Un pic de familie, ati fost pentru noi, multi ani, cat mama mea a fost bolnava. Cu gandul la ea si cu inima la dumneavoastra, va doresc sincer, numai si numai bine.

Comentariile sunt închise.