Sigur oamenii își amintesc decizia instanței din iulie 2017 de a fi pus în libertate, de îndată. Această decizie a fost pusă în aplicare la Spitalul Universitar București, unde eram internat.

Am afirmat atunci că va fi necesară o operație dificilă.

Pe 14 mai 2018 am fost operat la un spital din București de către o echipă de medici români de o calitate profesională și morală extraordinară, cărora le mulțumesc.

Operația a durat peste 10 ore și a fost complicată.

Acum mă simt bine și sper că această operație să-mi prelungească viața astfel încât să mai pot construi.

Am planuri îndrăznețe pe care le voi putea duce la îndeplinire numai cu sprijinul familiei, al oamenilor maturi din această țară și cu speranța că niciodată nu este prea târziu pentru a face bine și pentru a iubi.

Le mulțumesc din suflet tuturor celor care mi-au transmis gânduri bune în această perioadă.

PS: Afirmația din spațiul public a lui Băsescu ca nu mi-a ”trecut” este corectă.

35 COMENTARII

  1. Aveți încă multe de dăruit şi mult de construit. Iubirea pentru oameni şi dorința de a face binele, nu trec niciodată. Le ai sau nu.
    Vorbele d-voastră mă duc cu gândul la o pildă. E cam așa: Un Om trecea pe un drum. Dintr-un canal se aude o pisică care nu mai putea nicicum să iasă afară. Omul se oprește să salveze pisica. Speriat și înnebunit de frică, animalul îl zgârie și îl mușcă îngrozitor. Un alt om trece pe acolo și observă întreaga scenă. „Las-o naibii de mâță! Nu vezi că te-a umplut de sânge?! Las-o în canal! De ce te chinui să o salvezi, dacă ea nu vrea?!”
    La așa îndemn, Omul nostru îi răspunde: „Ea nu știe că vreau să o salvez. E tulburată și înnebunită de spaimă. Dar eu știu că are nevoie de ajutor. Și eu sunt Om. Nu pot să trec pasiv pe lângă o ființă care suferă. Eu pot și vreau să o ajut.”… Și Omul nostru a salvat pisica. Pisicuța nu i-a mulțumit niciodată. Dar Omul nostru ar face la fel. Ar prefera să fie plin de răni dar cu sufletul împăcat că a fost Om.
    Morala: Nu contează cât de mari sunt rănile. Pentru a face un bine aproapelui, merită să treci prin multe suferințe. Să-ți aminteşti mereu că ești Om.
    „Să fii Om, copilul meu!”

  2. Primul plan este RECUPERAREA !!! Al doilea plan este REDUCEREA LA MINIM a activităților care produc oboseală și stres pe perioada recuperării !! Al treilea plan este , pe cât posibil , începerea unor activități recreative de destindere și reîncărcare a ” bateriilor ” .
    Ps. SĂNĂTATEA TREBUIE SĂ FIE PE PRIMUL LOC !!!

  3. Primul plan este RECUPERAREA !!! Al doilea plan este renunțarea la activitățile care produc oboseală și stres pe perioada recuperării !! Al treilea plan este , pe cât posibil , începerea unor activități de ” reîncărcare a bateriilor ” !!

  4. Daca vor iesi papagalii in strada impotriva deciziilor CCR, va trebui sa iesim si noi, cei care trebuie sa protejam Statul de drept adevarat. Oricum, fortele de ordine sunt de decor…

  5. Vă doresc multă sănătate, refacere rapidă…și pentru că vă cunosc, știu că numai activitatea, creația și dăruirea, au darul de a vă reface. Gândurile mele bune, susținătoare, vă vor susține întru însănătoșire grabnică! Spor și noroc!

  6. Terhes: KOVESI ar putea fi COMPLICE la TORTURĂ. RISCURILE unei semnături ca procuror general și decizia CEDO pe închisorile CIA
    Autor: Andrei Arvinte | joi, 31 mai 2018 | 2 Comentarii | 2515 Vizualizari
    Președintele Coaliției Românilor împotriva Curupției din SUA, Chris Terhes, a vorbit despre cum șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a semnat cu propriul nume că în România nu au fost închisori ale CIA, deși Senatul SUA ar fi confirmat deja existența lor.
    „Curtea Europeana a Drepturilor Omului va pronunta pe data de 31 mai 2018, ora 10:00am la Strasbourg, decizia in cazul Al Nashiri v. Romania (no.33234/12) care are legatura cu inchisorile secrete ale CIA care au fost in Romania. Printre altele, Al Nashiri acuza ca a fost „rapit” de CIA si dus intr-o astfel de inchisoare in Romania, unde a fost torturat, supus la tratamente inumane, abuzuri fizice si psihice, ceea ce incalca atat Constitutia Romaniei cat si CEDO. Detalii despre caz in comunicatul de mai jos. Grav este ca, din multiple surse, Laura Codruta Kovesi, cand a fost Procuror General al Romaniei, a iscalit cu nume propriu ca in Romania nu au fost astfel de inchisori si nu s-au comis astfel de abuzuri. Ulterior, Senatul SUA a confirmat ca inchisori au fost si in Romania. In cazul in care Romania pierde acest proces, iar CEDO spune ca Al Nashiri a fost torturat, inseamna ca Kovesi a fost complice la tortura si a tainuit-o. Dupa ce Kovesi a distrus DNA-ul, iar Coldea si Maior au compromis SRI-ul, daca Romania pierde maine procesul la CEDO, Kovesi cu Coldea si Maior au compromis si CIA”, a scris Chris Terhes pe pagina de Facebook.

  7. Multi asteapta decizia PSD – ALDE pentru a iesi in strada. Nu trebuie asteptata o astfel de decizie, politicienii vin si pleaca (unii sunt tinuti in lesa cu dosare), iar noi ramanem cu parsiveniile (si apoi, cu urmarile acestora) facute de o tesatura internationala cu ramificatii si in interior. Daca ceea ce se intampla in acaste zile se mai numeste DEMOCRATIE, pot sa se duca naibii cu totii, in primul rand acestia cu soparla, PPE si Soros, uneltele stiti cui…

  8. Cei rai ce conduc acum Romania au avut un proiect de lege in care CSM prelua motivul de cearta dintre tabere, adica, nici ministrul Justitiei, nici Presedintele (ambii, cu tenta politica) nu intrau in miscarile Justitiei. Opozitia nu a vrut. De ce ? Erau siguri ca porcaria asta de control al societatii cu orice pret va merge la infinit ? Se tot vorbeste ca Presedintele ales cu Facebook reprezinta foarte multi romani. Fals. Doar cei din turul 1 sunt cu adevarat ai lui. In turul 2, din doua rele, oamenii trebuia sa aleaga ceva, daca mai doreau sa mai mearga la vot. Ca sa fiu mai direct, m-am cam saturat sa-mi spuna cei din Vest (pe care nu-i intereseaza Romania decat la alegeri, puntru interesul lor direct) ce-i bine pentru mine. Am vazut doar DEZASTRU (Constantinescu, PNTCD, PDL, Boc, Base, „Tehnocratii” lui Soros, Ciolos, Johannis, Macovei, Orban, Kovesi, Coldea, Protocoale stalinisto-fasciste). Hai, cu Dezastrul mai departe ! Papagali, treziti-va !

  9. Aici sunt banii dvs ! Hai, SRI ! 3.000 de euro pe zi pentru FILAJ pentru o tinta ! Cineva sa ne explice: numai filaj sau si interceptari pentru o tinta, plus cei care interactioneaza cu tinta ? Cum o tinta nu are sub 6 luni filaj si interceptari, haideti sa calculam. La un an, de exemplu, inmultiti cu 365 de zile. S-a mai zis ca au fost interceptati in ultimii ani peste 6 milioane de romani, teroristi foarte rai, periculosi, prin mandate de siguranta nationala (mai putin cei ai lui Soros; sefii lui Soros sunt cei cu migrantii si teroristii) ! Avem probleme mari, foarte mari, cu capul. Cifrele par sa sa fie echivalente cu cat declara FBI, oficial (?!). Dar Romania e de 16 ori mai mica decat SUA ! E adevarat ca mai sunt si afacerile la alb sau negru ale Serviciilor. Sa ne mai intrebam de ce n-avem bani pentru Educatie, Sanatate, pensii si salarii ? Plus banii magistratilor, pe care puteti sa-i calculati cat sunt din buget ! E vreun contabil capabil sa faca niste verificari, ca Institutiile de control au infiltrati…

  10. Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir confrmă, duminică, pe pagina sa de Facebook, că o zi de filaj la Serviciul Român de Informaţii (SRI) costă aproximativ 3.000 de euro, precizând că au fost cheltuite sume uriaşe pentru ca românii să fie urmăriţi.
    Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, distribuie un articol al jurnalistului Răzvan Savaliuc, în care acesta precizează că, în ultimii 12 ani, peste 6 milioane de români, respectiv toată populaţia activă aflată în câmpul muncii, au fost ascultaţi, fiind cheltuite zeci de miliarde de euro pe interceptările şi filajele SRI şi, tot în articol, prezintă un document emis de DNA Oradea, din 2014, în care se arată că, într-un dosar, ponderea cea mai mare a cheltuielilor judiciare o reprezintă cele efectuate cu supravegherile operative care, potrivit Serviciului Român de Informaţii, sunt de până la 3.000 de euro/zi.
    „3000 de euro ziua de filaj la SRI. Vă confirm că cifra este reală. Aici sunt banii dumneavoastră!!! Într-o zi vom înţelege cu toţii de ce nu avem nici autostrăzi, nici spitale, dar avem „intelligence” de dăm pe afară. Sume uriaşe au fost cheltuite pentru a-i urmări pe români. De aceea, pe lângă răspunderea penală, Coldea, Kovesi şi ceilalţi mafioţi care conduc statul paralel vor trebui să plateasca sumele cheltuite în interes personal. Va trebui să recuperăm de la ei şi de la neamurile lor toate milioanele astea aruncate pe apa sâmbetei. Până la ultimul cent!”, a scris, duminică, Daniel Dragomir, pe Facebook.
    Daniel Dragomir a fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii, el declarând, într-un interviu pentru Gândul că, ani de zile, a stat în acelaşi birou cu Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI. Dragomir a demisionat din SRI în anul 2013.
    Elena Udrea, despre cheltuielile cu filajele SRI: Nu doar corupţia politicienilor a risipit banii publici
    Elena Udrea a transmis, pe Facebook, referitor la faptul că o zi de filaj la Serviciul Român de Informaţii ar costa 3.000 de euro, că acum se observă că nu doar politicienii şi funcţionarii au risipit banii publici, ci şi sistemul format din foşti şefi SRI, ofiţeri, procurori şi judecători.
    „Nu doar prostia şi corupţia politicienilor şi funcţionarilor au risipit banii publici şi au blocat dezvoltarea ţării, aşa cum tot auzim de ani buni. Ci şi corupţia şi nemernicia Sistemului format din foştii şefi ai SRI, ofiţeri, procurori şi judecători ori şefi de instituţii de forţă ale statului. A venit vremea să plătească pentru tot răul făcut!”, a scris, pe Facebook, Elena Udrea.

  11. Daca apeciem ca CCR nu e buna si legala, cine trebuia sa vegheze la respectarea Constitutiei ? Chiar si din Tenerife, Florida. In 2012 a fost buna caricatura aceea de CCR si erata ? Daca tot mai umblati cu soparla si o mai intoarceti mai departe, adica asteptati DUBLA MASURA EXTERNA, sa nu va mirati cand urmatorul Referendum va fi despre ramanerea in UE, institutie manjita de prietenii Soros si Juncker, amandoi fiind sub incidenta penala; adica Soros, condamnat penal definitiv din nov. 2017, iar Juncker e cercetat penal intr-un dosar cu interceptari ilegale de cand era prim-ministru in Luxemburg, mai precis, Serviciul Secret SREL a efectuat interceptari telefonice (si spionaj) ilegale, apoi a mentinut o arhiva de documente secrete (fise) pentru opozantii politici.

  12. Profeții despre România. Predicțiile unui profet indian despre „românul care va mântui omenirea”
    Ce rezervă viitorul României? Ce profeții despre România ar trebui să ne pună pe gânduri? R.A. Gupta Swami este cel de al doilea profet indian care arată rolul României în „mântuirea omenirii viitoare”, tot așa cum și Baba Vanga profețea un rol crucial unui român.
    Un bucovinean va juca un rol important atât pentru salvarea României, cât și pentru „mântuirea omenirii viitoare”, spunea profesorul indian R.A. Gupta Swami, acum un deceniu.
    Privim ciclic spectacolul mediatic al partidelor care-și caută liderul de urcat pe „tronul” de la Cotroceni, îndrebându-ne adeseori dacă „alesul” lor va fi și „Cel Ales” să aducă în sfârșit țara asta pe o cale a prosperității. Ne-au dezamăgit prea mult ultimele două decenii și jumătate (cărora le alăturăm cu aceeași amăreală în gură și în inimă alte patru decenii și jumătate de comunism) ca să mai avem încredere în mântuirea promisă a acestui neam. Totuși, ar trebui să mai avem speranțe – cel puțin predicțiile profesorului indian R.A: Gupta Swami, doctor în istoria religiilor și maestru spiritual, ne îndreptățesc să sperăm. Dacă este să luăm în seamă cele spuse de acesta în urmă cu câțiva ani, când a vizitat România, atunci mai avem o șansă, ca națiune și ca țară.
    Dacă ar lua în seamă cuvintele profetului indian, partidele politice, în perspectiva alegerilor de la sfârșitul acestui an, ar trebui să-și caute liderul nu în Ardeal, nu în Oltenia de sub munți și nici măcar la București, ci… în Bucovina. Iată ce spunea R.A. Gupta Swami, în 2004, citat de situl YogaEsoteric.Net:
    “Ceea ce mi-a purtat de curând paşii spre binecuvântatul pământ al Bucovinei este mai ales faptul că, într-un viitor nu prea îndepărtat, de aici va porni la întâlnirea cu destinul său cea mai puternică personalitate politică pe care s-ar părea că în curând o va cunoaşte mileniul care a început. Am venit astfel să mă familiarizez şi eu cu aceste sfinte locuri, de unde va porni să acţioneze cel despre care am putea spune că va fi Mântuitorul omenirii viitoare… Şi acum, în urma vizitei mele, trebuie să recunosc că acesta are multe circumstanţe favorabile. Spun aceasta după ce, de curând, am vizitat stâlpii spiritualităţii româneşti, care sunt în mod genial concretizaţi în incomparabilele opere de artă care sunt mănăstirile Moldovei.”
    Este o predicție care vizează, după cum se vede, atât România, cât și întreaga omenire.
    Din Bucovina ne-a venit, în trecut, un Iancu de Flondor, a cărui importanță în desăvârșirea actului Unirii de la 1918 este covârșitoare (îi datorăm, în bună măsură, unirea Bucovinei, în 28 noiembrie 1918). Din Bucovina e însă și Gheorghe Flutur… R.A: Gupta Swami ne liniștește temerile. Nu Flutur va salva România și lumea. Și asta pentru că acel-ce-va-veni nu se află printre cei care au ieșit în față până azi.
    Iată cum îl descrie prezicătorul indian pe viitorul conducător al României:
    „Din Bucovina se va ridica un om plin de o mare credinţă în Dumnezeu şi bun, care va fi tare ca o stâncă. Totodată, el va fi o mână de fier, un om foarte înţelept şi drept, de nimeni cunoscut aşa până la acea dată. El va opri ca prin miracol prăbuşirea naţiunii române şi tot el o va înălţa ca să ajungă în fruntea statelor de pe glob. România va ajunge astfel cu ajutorul lui, în scurt timp, la cea mai mare extindere teritorială din întreaga sa existenţă şi la cea mai mare înflorire economică.”
    Interesante sunt, în acest context, câteva date ale predicției: „El va opri ca prin miracol prăbuşirea naţiunii române şi tot el o va înălţa ca să ajungă în fruntea statelor de pe glob.” „Prăbușirea națiunii românești” e vizibilă cu ochiul liber – mai ales în aceste zile de mare rușine „mondială” pe care le trăim – și într-adevăr se simte nevoia unui miracol care să ne ridice și să ne spele de zoaiele în care am alunecat (oarecum și pe mâna noastră, mâna care a pus ștampila pe foaia de vot).
    Că vom ajunge sau nu să ne numărăm printre liderii politici ai lumii, e poate mai puțin important, față de prezicerea că „România va ajunge astfel cu ajutorul lui, în scurt timp, la cea mai mare extindere teritorială din întreaga sa existenţă”. Sigur, avem durerile noastre mari – Bucovina de Nord, Basarabia… și e destul să ne oprim aici – dar mai terifiant e că predicția aceasta, a lărgirii teritoriilor, indică un posibil viitor conflict armat – pentru că iată zice mai departe R.A. Gupta Swami, citat de YogaEsoteric.Net: „Militarii români, ce vor fi aduşi înapoi în ţară de pe fronturile unde luptau fără nici un ţel, îşi vor folosi experienţa dobândită acolo în obţinerea unor victorii şi mai glorioase decât acelea ale înaintaşilor lor. Toate acestea vor fi atunci posibile, deoarece tot poporul ROMÂN va avea un ţel nobil, o cauză şi un conducător puternic şi plin de înţelepciune care o să-l călăuzească.”
    Este predicția înfricoșătoare a unui nou flagel mondial, al treilea „mare război” în care ne vom juca rolul. Când se va întâmpla asta? Curând sau cândva? R.A: Gupta vede lucrurile în perspectiva secolelor. Nu a anilor, nu a deceniilor… (și-atunci poate că speranța că alegerile din noiembrie ni-l vor arăta pe cel-Ales e deșartă). Dar, pentru neamul ăsta învățat să-și tot aștepte rândul la fericire și să-și sacrifice generație după generație, mereu din alte rațiuni, ce mai înseamnă distanța dintre un deceniu și un veac, dacă profețiile se vor împlini?
    „În secolele următoare, România va juca un rol preponderent în viaţa politică, socială şi economică a lumii. Raportul de forţe se va schimba total în lume la încheierea celui de-al III-lea şi de fapt ultimul război mondial. Ţările care vor fi puternic spiritualizate vor dobândi imediat, la sfârşitul acestui ultim război, supremaţia mondială. Ţările noastre, India şi România, vor deveni atunci pilonii principali pe care se va sprijini noua orânduire internaţională. Grecia, Japonia, Franţa sau Rusia (spălată de ateism şi de comunism printr-o mişcare socială ce va fi cu mult mai brutală decât cea românească) vor deveni polii noii dezvoltări mondiale, ce va fi bazată cel mai mult pe spiritualitate, cultură, religie şi artă decât pe regulile reci ale unor economii de piaţă care cel mai adesea sunt complet lipsite de suflet.”
    Cât adevăr e în predicțiile lui R.A. Gupta Swami? Nu putem să ne dăm seama. Noi, românii, știm prea puține despre capacitatea lui de a vedea și de a înțelege corect viitorul. Totuși, se pare că maestrul spiritual indian e recunoscut în lume ca prezicător și clarvăzător. Ar fi prezis, de exemplu, căderea lui Gorbaciov, atentatul terorist din Indonezia, prăbușirea navetei spațiale Columbia, iar în ce ne privește – a profețit sfârșitul comunismului în România, căderea cuplului Ceaușescu și execuția după un proces sumar. Și, apropo de această predicție: R.A. Gupta Swami ar fi fost chemat în 1983 chiar și de Elena Ceaușescu, care nu a luat în seamă avertismentele lui, alungându-l din țară și numindu-l șarlatan. Oare dacă l-ar fi ascultat, ar fi putut să se „ferească” de mâna lungă a destinului? Poate că nu…
    Tot așa cum nimeni nu a ținut seama de predicția referitoare la… regimul lui Traian Băsescu și al acoliților săi. Într-o carte apărută după vizita sa în România (și, deci, după prima instalare a lui Traian Băsescu la Cotroceni și a Alianței DA la Palatul Victoria), R.A: Gupta Swami scria, între altele, că după ce partidul de guvernământ va câștiga din nou alegerile, pe la jumătatea mandatului, va avea loc o nouă revoluție, total diferită de cea din 1989 (dacă socotim puțin anii, vom ajunge la decembrie 2011). De asemenea, el spune că românii vor avea parte de o conducere brutală, asemănătoare unei dictaturi, deși se va susține că trăim încă în democrație. Că România va avea o conducere violentă și necruțătoare, iar românii vor ajunge să trăiască foarte greu, chiar mai greu decât pe vremea lui Ceaușescu. Înlăturarea dictatorului a adus doar la putere o mulțime de mici dictatori, mai cruzi și mai lacomi decât cel îndepărtat – scria el.
    Poate partea cea mai înfricoșătoare rămâne însă cea care se referă la posibila implicare a României într-un nou război planetar, încă de la începuturile acestui conflict, cât el nu a ajuns să se mondializeze, iar asta se va întâmpla „datorită unei politici aiurite a conducătorilor țării”.
    Ne rămâne însă speranța în acel lider misterios, capabil să producă miracole…

  13. Mircea Badea le-a dat lovitura #rezistenţilor. DECIZIA UNEI INSTANŢE EUROPENE i-a pus la pământ. Vin procesele! Breaking news
    Autor: Codrin Dobrescu | marţi, 05 iunie 2018 | 0 Comentarii | 364 Vizualizari
    Prezentatorul TV Mircea Badea anunță o lovitură de proporții pentru susținătorii mișcărilor #Rezist. Recent, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a luat o decizie care va afecta fundamental modul în care funcționează paginile de pe rețelele de socializare.
    Informația i-a fost transmisă lui Badea de avocatul Gheorghe Piperea, iar prezentatorul a publicat anunțul. CJUE a statuat că administratorii paginilor de pe o celebră rețea de socializare sunt responsabili să se folosească de datele utilizatorilor în limitele legii, la fel cum sunt și administratorii companiei care susține platforma web.
    „Mesaj pe care l-am primit de la avocatul Piperea: `CJUE a decis ca administratorul unei pagini de fani pe Facebook are aceeasi raspundere ca si Facebook pt utilizarea nelegala sau nepermisa a datelor cu caracter personal ale fanilor.
    . Pagina de fani a dlui Iohannis si celor utilizate de toti #rezistentii care se bazeaza pe aceasta prelucrare a datelor pt a-si populariza ideile, protestele si ideologia de grup si pt a-i bloca pe critici sau oponenti urmeaza sa aiba un numar mare de reclamatii si procese.
    Popularitatea castigata pe facebook prin metodele de canalizare a optiunilor si de segregare a grupurilor prin punerea lor in interiorul unor bule impenetrabile la gandire critica o sa se intoarca impotriva acestor manipulatori si profitori. Deciza CJUE se indentifica asa: cauza C- 210/16, speta Unabhanigiges`”, a scris Mircea Badea, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

  14. ”LEGILE LUI ZAMOLXIS” (Damol exis = existenta usoara)…de acum 2.500 de ani.

    Dincolo de curgerea timpului şi de cugetarea zeilor, este Focul cel Viu şi Veşnic, din care vin toate şi prin care fiinţează toate cele ce sunt. Totul şi nimicul sunt suflarea Sa, golul şi plinul sunt mâinile Sale, mişcarea şi nemişcarea sunt picioarele Sale, nicăieri şi peste tot este mijlocul Său, iar chipul Său este lumina. Nimic nu este făptuit fără de lumină şi tot ce vine din lumină prinde viaţă şi ia făptură.

    Precum fulgerul aduce lumina şi din lumină tunetul şi focul ce se revarsă, aşa este şi gândul omului, el trece în vorba omului şi apoi în fapta sa.
    Deci, ia aminte la asta, căci până la focul ce arde trebuie să fie o lumină şi un tunet. Lumina omului este gândul său şi aceasta este averea sa cea mai de preţ. Lumina prinde putere prin cuvânt, iar voinţa omului aprinde focul prin care se făptuiesc toate cele ce sunt în jurul său.

    Fii ca muntele cel semeţ şi ridică a ta lumină mai presus de cele ce te înconjoară. Nu uita că aceiaşi paşi îi faci în vârful muntelui ca şi în josul sau, acelaşi aer este sus ca şi jos, la fel creşte copacul în vârf de munte ca şi în josul sau, la fel luminează soarele piscul cel semeţ ca şi pământul cel neted.

    Fii cumpătat că pământul şi nu vei duce lipsă de nimic. Creanga prea plină de rod este mai repede frântă de vânt, sămânţa prea adâncă nu răzbate şi prea multă apă îi stinge suflarea.

    Ia aminte la copacul cel falnic, cu cât este mai înalt, cu atât rădăcinile sale sunt mai adânci în pământ, căci din pământ îşi trage tăria, nu uita asta. Cu cât te ridici mai mult, cu atât trebuie să cobori mai mult, căci măsură ridicării este aceeaşi cu măsura coborârii.

    Puterea omului începe cu vorbă nerostită, ea este asemeni seminţei care încolţeşte, nici nu se vede când prinde suflare de viaţă. Lumina seminţei este cea care o ridică, pământul este cel ce-i dă hrană, apa îi dă vigoarea, iar răbdarea o îmbraca cu tărie.

    Priveşte râul şi ia aminte la învăţătura sa. La început este doar un firicel de apă, dar creşte tot mai mare, căci vine de la ce este mai mare, şi lucrurile aşa trebuiesc împlinite, prin firea lor. Asemenea este şi gândul cel bun şi drept rânduit, el îşi face loc printre pietre şi stânci, nu ţine seama de nimic, îşi urmează drumul şi nimic nu-i stă în cale. Apă cu apă se adună, iar împreună puterea este şi mai mare.

    Ia seama de taina aceasta şi nu o uita, acel firicel de apă ştie unde va ajunge, căci una este cu pământul şi toate cele ce-i vin în cale nu îl pot opri până la sfârşit. Astfel să iei seama la gândul tău unde trebuie să ajungă şi vei vedea că nimic nu sta în calea sa. Să-ţi fie gândul limpede până la sfârşit; multe se vor ivi în calea sa, căci firea lucrurilor din jur este mişcătoare asemeni apelor. Apă cu apă se întâlnesc, pământ cu pământ şi munte cu munte.

    Ia seamă la gândul cel rău, fereşte-te de el ca de fulger, lasă-l să se ducă precum a venit, căci te-ndeamnă la lucruri nefireşti. Fereşte-te de vorbele deşarte şi de neadevăr; sunt ca pulberea câmpului ce-ţi acoperă ochii, că plasa păianjenului pentru mintea şi sufletul tău. Ele te îndeamnă la trufie, înşelăciune, hoţie şi vărsare de sânge, iar roadele lor sunt ruşinea, neputinţa, sărăcia, boală, amărăciunea şi moartea.

    Nu judeca oamenii după greutatea lor, după puterea lor, după averea lor, după frumuseţea lor sau după râvna lor, căci şi unul şi altul a lăsat din ceva pentru a creşte în altceva. Cel bogat este sărac în linişte, cel tare este slab pentru altul şi cel slab are tăria lui ascunsă. Cum firea lucrurilor este mişcătoare, asemeni este şi omul. Ce dă valoare unei unelte, trebuinţa sau frumuseţea ? Duce un om mai mult decât boul? E mai bogat vreunul că pământul ? Doar cunoaşterea şi înţelepciunea îl ridică pe om peste dobitoace. Şi degeaba ai cunoaştere dacă ea nu este lămurită de vreme.

    Fierul înroşit a fost rece şi se va răci iarăşi; vasul a fost pământ şi va fi iarăşi pământ; pământul ce-a fost sterp acum este pământ roditor şi se va stârpi iarăşi peste vremi. Râvna omului face schimbătoare toate acestea. Dar râvna îi întoarce bucuria în tristeţe şi liniştea în nelinişte. Fierul şi focul ajuta omul, dar îl şi vatăma. Şi aceeaşi râvnă îl îndeamnă a merge pe cărări neştiute şi nebătute de ceilalţi dinaintea lui. Tot râvna îl îndeamnă la strângere de averi, la mărirea puterii şi a se măsura cu alţii. Fereşte-te de a te măsura cu altul, căci trufia de aici se naşte; ea te vă coborâ mai jos de dobitoace şi te va despărţi de fratele şi de vlăstarul tău.

    Neînţeleptul este mânat de râvnă, dar înţeleptul încalecă râvna. Neînţeleptul suferă când râvna îl duce la pierdere şi la cădere, dar înţeleptul întotdeauna găseşte câştigul în pierdere şi înălţarea în cădere.

    Trufia răceşte iubirea inimii şi o face în duşmănie şi nu există dobitoc mai josnic decât omul care nu mai are iubire în inima sa. Căci iubirea este cea dintâi putere şi chipul ei este lumină. Ia seama că nu cumva gândul tău să se împresoare cu trufia, căci mai jos de dobitoace vei ajunge.

    Gândul bun şi vorba înţeleaptă îţi pot potoli necazul, îţi pot răcori inima, dar nu te vindecă, pentru că omul suferă după cum trufia a crescut în el, căci suferinţa este umbra trufiei.

    Nu îţi lega sufletul de nimic lumesc, de lucruri, de dobitoace, de argint sau aur, căci ele aşa cum vin, aşa pleacă. După orice zi vine şi noaptea, şi după iarnă vine primăvara, căci aşa este rânduit şi aşa este firea lucrurilor. Toate cele ce se văd, se nasc, cresc şi apoi se întorc de unde au plecat. Doar firea lucrurilor rămâne pururi, iar aceasta are nenumărate şi nesfârşite ramuri, şi asemenea izvoarelor minţii şi sufletului tău, ele nu se arata la vedere. Căci o suflare şi un foc fac să crească toate cele ce cresc – ierburi, copaci, dobitoace şi oameni – şi din aceeaşi vatră vin şi către aceeaşi vatră se întorc, şi vatra aceasta este pururea.

    Precum copacul cel falnic creşte lângă cel mic fără a-i face rău, aşa să fiţi între voi, cel mare să nu lovească pe cel mic şi nici să-i amărască sufletul, căci va avea datorie mare de dat, la fel ca şi hoţul. Aruncă un lemn pe rău şi mai multe vor veni din susul sau către tine. Adu-i mulţumire semenului tău, adu-i lumina pe chip şi în suflet, iar toate acestea le vei găsi mai târziu înflorite în inima ta.

    Nu lua cu siluire şi nici cu vorbe amăgitoare ceea ce nu este al tău, căci cel ce priveşte prin ochii tăi este acelaşi cu cel ce priveşte prin ochii celuilalt. Ia seamă la taina aceasta.

    Nu grăbi nicio lucrare căci trasul de ramuri loveşte înapoi. Fructul copt este uşor de luat, cel necopt este greu de luat şi gustul e neplăcut. Nu te grăbi deci să aduni ce este înainte de vreme, căci îţi va amărî sufletul. Cum creşte cadrul, aşa creşte şi stinghia şi cum creşte roata aşa creşte şi spina.

    Rămâi mereu în răcoarea sufletului tău, dar dacă mânia se aprinde în tine, ia seama că nu cumva să treacă de vorba ta. Mânia vine din teamă şi nu a locuit dintru început în inima ta; dacă nu creşte prin trufie, ea se întoarce de unde a plecat. Trufia închide poarta înţelepciunii, iar cel trufaş se pune singur lângă dobitoace. Înţelepciunea este mai preţuită decât toate cele ce se văd cu ochii, ea este aurul minţii şi sufletului tău şi este rodul cunoaşterii udată de vreme.

    Nu-ţi amărî sufletul când simţi durerea şi neputinţa, ci mai degrabă caută să te foloseşti de ele pentru îndreptare, căci în rod ai şi sămânţa. Nu se poate că o sămânţă bună să dea rod rău. Lăcomia întotdeauna duce la pierdere, furtul întotdeauna duce la boală, gândurile sterpe întotdeauna duc spre rătăcire, mânia întotdeauna loveşte înapoi, răutatea şi neadevărul întotdeauna aduc neputinţă, trufia întotdeauna aduce suferinţă.

    Mergi la izvor când sufletul ţi-e aprins, scormoneşte în apă limpede şi aşteaptă până ce devine iarăşi curată. Aşa se va duce şi aprinderea sufletului tău, precum tulburarea aceea.

    Ia bine seama la taina seminţei. Asemeni ei este gândul tău, şi cum sămânţa nu se poate fără coaja, aşa este şi gândul cel rodnic al omului. Coaja gândului rodnic este voinţa, iar fără voinţă, gândul se usucă şi nu foloseşte la nimic. Dar puterea este în răbdarea seminţei, iar voinţă şi răbdarea fac mlădiţa firavă să răzbată pământul tare.

    În vremea lucrului tău, înveseleşte-ţi inima la vederea lucrării tale înainte de terminarea ei, căci precum fructul îşi anunţă venirea cu o floare, tot aşa fapta omului este văzută de cel cu mintea şi simţirea limpede, înainte de a fi terminată.

    Ia bine seama la cauza omului sărac, dar şi la cauza omului grabnic avut, căci nici una nici alta nu sunt fireşti. Omul sărac are multe gânduri deşarte şi le schimbă de la o zi la alta, vorbeşte mult şi lenea i-a învelit braţele şi picioarele. Cel grabnic avut ori e hoţ şi înşelător, ori vede mai bine necazul altuia şi caută a-l amăgi, de acolo îşi trage grabnică avuţie.

    Fii blând şi răbdător cu cei de lângă tine, căci aşa cum te porţi tu cu ei, aşa se poartă şi alţii cu tine, căci simţirea lui este la fel cu simţirea ta, din aceeaşi suflare este şi simţirea lui, iar lumina ce se vede prin ochii lui este din aceeaşi lumină cu cea care se vede prin ochii tăi.

    Unde este tăria omului acolo îi este şi slăbiciunea, ceea ce-l ridică îl şi coboară; rămâi în limpezimea minţii şi simţirii tale şi vei vedea toate acestea. Cel mic este deasupra celui mare, cel uşor este deasupra celui greu, cel slab este deasupra celui tare, cel blând este deasupra celui aprig. Limpede să-ţi fie mintea şi simţirea, şi ia seama de toate acestea.

    Tăria muntelui vine din răbdarea sa, din liniştea sa, stâncă îi este numai învelitoare. Dar tăria lui este încercată de vânt, de apa cea lină. Ia-ţi puterea din răbdare şi din linişte şi foloseşte-te de ea prin limpezimea gândului tău, căci nu tulburarea izvorului roade stâncă, ci limpezimea să.

    Lucrarea făcută din teamă nu are viaţă lungă şi tăria ei este asemeni unei revărsări de ape care ţine puţin. Aşa este şi cu tulburarea oamenilor, ea vine de-afară, dar este chemată de teama lor, însă teamă vine prin necunoaştere, iar necunoaşterea prinde putere prin neadevăr, lene şi trufie.

    Soarbe cunoaşterea de la cei cu barbă albă şi nerosită de vin şi lasa vremea să o îmbrace cu înţelepciune. Nu privi la trupul lor slăbit şi gârbovit, căci toate acestea sunt plata lor pentru cunoaşterea lucrurilor şi creşterea înţelepciunii.

    Mulţumeşte pământului pentru toate cele ce-ţi oferă, mulţumeşte cerului pentru ploaia care îţi hrăneşte pământul, mulţumeşte soarelui pentru căldura şi lumina casei tale şi a pământului tău, mulţumeşte lunii pentru liniştea somnului tău, mulţumeşte stelelor că veghează asupra somnului tău, mulţumeşte muntelui pentru poveţele şi fierul ce-l iei din el, mulţumeşte pădurii pentru tot ce iei de acolo, mulţumeşte izvorului pentru apa ce-o bei, mulţumeşte copacului pentru lucrările ce-ţi arata, mulţumeşte omului bun ce-ţi aduce bucurie şi zâmbet pe chip.

    Precum iarba bună creşte cu iarba rea, aşa sunt şi oamenii, dar ţine seama că purtarea lor cea rea este semănată şi crescută din teamă şi neputințe, iar trufia este învelitoarea lor. Nu certa purtarea lor şi nu căuta a-i îndrepta din vorbe şi mustrare, căci apăsarea pe rana nu o vindecă. Oare iarba aceea este rea doar pentru că este amară pântecului tău? Aşa este şi cu omul, de vei vrea să-l îndrepţi, adu-i pentru început gândul şi simţirea la ce este plăcut atât omului bun, cât şi omului rău. Unul vede roata plecând, iar altul vede aceeaşi roată venind. Cine vede mai bine?

    Doar cel înţelepţit poate vedea limpezimea şi liniştea din mintea şi sufletul celui tulburat, căci cel înţelepţit a fost odată şi el la fel ca şi cel tulburat şi roadele amare l-au făcut să ţină seama de alcătuirea fiinţei sale. A fugit de roadele sale amare în vârful muntelui şi acolo nu a scăpat de ele, a fugit în mijlocul pădurii şi iată că roadele erau cu el, apoi a privit în lăuntrul sau şi iată că roadele sale amare aveau rădăcini în mintea şi simţirea poftelor sale.

    Este o floare mai frumoasă ca cealaltă? Este un izvor mai limpede decât altul? Este un fir de iarbă mai presus de un altul? Fiecare are tăria, frumuseţea şi priceperea lui. Este în firea lucrurilor ca pădurea să aibă felurite soiuri de copaci, de iarbă, de flori şi dobitoace. Nu seamănă un deget cu altul de la aceeaşi mână, dar este nevoie de toate pentru a bate fierul. Este marul mai înţelept decât prunul sau părul ? Este mâna stângă mai bună că dreapta? Altfel vede ochiul stâng de cel drept? Cele de sus îşi au rostul lor şi cele de jos îşi au rostul lor, cele mari îşi au rostul lor şi cele mici îşi au rostul lor, cele repezi îşi au rostul lor şi cele încete îşi au rostul lor, cele ce au fost şi-au avut rostul lor şi cele ce vin îşi vor avea rostul lor.

    Neputinţa vine după răutate şi neadevăr, căci ceea ce dai aceea primeşti, ceea ce semeni aceea culegi, dar ia seama că lumina sufletului tău şi al celui de lângă tine are aceeaşi vatră şi rămâne fără umbră. Vezi ce tulbura necontenit izvoarele minţii şi sufletului aproapelui tău. Adu-i liniştea în suflet şi limpezimea în minte şi bătrâneţile tale vor fi ca pomul copt, oasele şi tăria ta nu vor slăbi şi te vei întoarce de unde ai venit, sătul de căldură urmaşilor tăi.

    Întotdeauna va fi cineva dedesubtul tău şi întotdeauna va fi cineva deasupra ta. La cele ce sunt dedesubtul tău să te uiţi cu iubire şi nu cu trufie căci acolo îţi sunt rădăcinile, iar la cele ce sunt deasupra ta să te uiţi cu privirea de prunc şi fără teamă.

    Cele tari, cele slabe şi cele nevăzute sunt cele ce alcătuiesc lumea şi toate acestea le găseşti în om şi toate alcătuiesc un întreg. Nu este nimic care să fie afară şi să nu fie şi înăuntru. Ia seamă la toate acestea când îţi apleci privirea înăuntrul tău şi vei găsi toată înţelepciunea zeilor ascunsă în nevăzutul fiinţei tale. Zeii au luat seama înaintea omului de această înţelepciune şi asta i-a adus mai aproape de Focul cel Viu şi Veşnic.

    Ia aminte că bătaia inimii, curgerea sângelui prin vine, vindecarea rănilor, frumuseţea ochilor şi minunăţia alcătuirii trupului sunt făcute prin puterea şi suflarea Focului cel Viu şi Veşnic care este în fiecare şi al cărui chip se arătă în lumină. Dar nu uita că trupul este doar o fărâmă din puţinul care se vede…

    Curăţenia trupului şi desfătarea sa prin simţuri te pune doar puţin mai sus de dobitoace, căci nu un sunet plăcut te ridica, nici o duioasă atingere, nici un gust plăcut, nicio mireasmă îmbătătoare şi nicio bucurie a ochilor. Căci unde este căldura, apare şi frigul, unde este dulcele apare şi amarul, unde este plăcutul apare şi neplăcutul, unde este mireasma apare şi duhoarea, iar unde este râs, şi plânsul pândeşte.

    Iată dar calea de început: cumpătarea în toate cele ce faci, ascultarea de bătrâni şi de cei înţelepţi, hărnicia, mulţumirea cu ceea ce ai, ferirea de neadevăr şi de vorbele deşarte, ferirea de ceartă şi de mânie, bună purtare între semeni. Dimineaţă să te trezeşti cu ele, ziua să le porţi mereu în minte, seară să le ai cu tine în somn şi astfel supărarea, lipsa, amărăciunea, neputinţa, boala şi răutatea altora nu se vor atinge de tine.

    Dincolo de acestea se afla iubirea, voinţa, curajul, răbdarea, modestia şi ele ridică omul cu adevărat. Acestea sunt cele ce te apropie de Focul cel Veşnic şi, prin ele, calea ta urmează calea zeilor, dar îngroparea lor te arunca mai jos de dobitoace. Doar prin ele primeşti adevărata cunoaştere şi înţelepciune, adevărata putere, adevărata bucurie, adevărata bogăţie, rodnica şi trainica lucrare.

    Dar iată că unde este iubirea poate apărea şi ura, unde este voinţa poate apărea şi delăsarea, unde este curajul poate apărea şi frică, unde este răbdarea, poate apărea şi graba şi unde este modestia poate apărea şi trufia. Căci mişcătoare sunt şi cele ce se văd şi cele ce nu se văd din fiinţa omului. Dar toate acestea sunt ale celui ce simte, iar peste el se afla cel ce gândeşte şi acesta este cel ce vede mişcarea în nemişcare, este cel care dincolo de toate aceste virtuţi se desfată în cunoaşterea şi liniştea ce întrece orice bucurie, iar atenţia, echilibrul şi limpezimea sunt uneltele sale.

    Cel tulburat vede binele ca bine şi răul ca rău, este atras de una şi fuge de cealaltă, dar înţeleptul vede şi frumosul şi urâtul, simte şi frigul şi căldură, şi fineţea şi asprimea, aude şi plăcutul şi neplăcutul, gustă şi dulcele şi amarul, simte şi mireasma şi duhoarea şi nu face judecată între ele. El vede desluşit că firea lucrurilor este în toate, căci frumosul din urât se trage şi urâtul din frumos, dulcele a fost amar la început şi se va face iarăşi amar, plăcutul se naşte din neplăcut şi neplăcutul din plăcut. Şi toate acestea luminează sufletul înţeleptului pentru că cele bune şi plăcute hrănesc şi bucura trupul şi simţurile sale, iar cele neplăcute neînţeleptului hrănesc mintea şi înţelepciunea sa, căci vede înnoirea lucrurilor şi seminţele viitoarelor bucurii.

    Nu este uşoară cărarea zeilor, dar nu uita nicio clipă că omul poate cuprinde în iubirea să mai mult decât poate cuprinde în ura sa, căldura se ridică mai mult decât poate coborî frigul, cel ce este deasupra vede mai multe decât cel ce este dedesupt, uşorul se întinde mai mult decât se întinde greul, lumina răzbate mai mult decât poate răzbate întunericul, puterea care uneşte este mai mare decât puterea care desparte.

    Lungul şi scurtul au acelaşi mijloc; cercul mic şi cercul mare, globul mic şi globul mare pe acelaşi punct se sprijină; nevăzutul şi văzutul acelaşi loc ocupa; toate cele mari stau ascunse în cele mici, iar aici este o mare taină a firii; mare printre înţelepţi este cel ce o pricepe.

    Înţeleptul uneşte pe cel ce vede cu cel ce gândeşte, cel ce simte cu cel ce face, dar neînţeleptul îi desparte. Deschide-ţi bine ochii, căci cel ce face, cel ce simte şi cel ce gândeşte sunt asemeni norilor care vin şi pleacă, dar cel ce vede prin ochii tăi este veşnic şi lumina sa este fără umbră. El este dincolo de viaţă şi moarte, dincolo de bine şi rău, dincolo de frumos şi urât, dincolo de curgerea timpului.

  15. Unde ne aflam ? Fortele cu Globalizarea (instaurate dupa „Revolutie” de Brucan, subordonatul lui Soros, cand i-a facut o „vizita” lui Iliescu cu un grup de agenti), dupa ce au destructurat grupul tarilor socialiste (cu partenerii Gorbaciov, Havel), au trecut la colonizarea Estului. Cum Soros e in tabara Rotschild (care are in subordine Europa si Asia), se intalnesc in furaciuni cu tabara Rockeffeler (la noi, gruparea Steinmetz, pe care ii alearga Codruta; Codruta, fiind in tabara Soros, cu fosta CIA, fostul FBI, ANS, PPE). Rockeffeler are America, ca zona de influenta. Candva, Openheimer avea Africa, dar ceilalti se bat serios acum pe zone si Resurse din Africa, de aici si lupta acerba Soros – Steinmetz, care, cu catva timp in urma, era o „joaca” din care castigau amandoi. Ginerele lui Trump face ceva afaceri cu tabara opusa lui Soros. La scufundarea Titanicului, Astor si inca 2 familii au fost ucise, deoarece nu doreau infiintarea Rezervelor Federale SUA, sigura institutie de acest fel PRIVATA, celelalte fiind chiar ale statelor. RF tiparesc dolari cu bonus de 20% din suma tiparita (?!!!), detin in pastrare averea de secole a Vaticanului si lor se subordoneaza FMI si BM. Rotschild are 80% (obtinute cu intermedierea lui Wargburg), iar Rockeffeler are 20 %. EI conduc lumea acum, prin acest artificiu, celelalte 11 familii sataniste ramase (de la conducerea lumii dinainte de Titanic) devenind anexe, precum si Soros, Bush, Clinton, Obama, familiile regale, ONU, Bildenberg, Consiliul de la Roma, CFR, ECFR, Trilaterala, PPE, Cavalerii de Malta (din care fac parte si Rotschild si Rockeffeler, chiar si Base), Cavalerii Templieri (aceste titluri au fost reinfiintate, ilicit, pentru dobandirea/infiintarea de drepturi mocca), Lojele masonice multiple, Serviciile secrete principale, ONG-uri, Organizatii sataniste s.a.m.d. O retea pentru „New Age”, pentru „Noua Ordine Mondiala”. Scopul lor aste conducerea lumii, acapararea Resurselor mondiale, dupa prostirea, manipularea fraierilor ca vor avea o viata mai buna, dar numai daca isi vor vinde tarile si popoarele ieftin, daca vor ajuta regionalizarile (impartirea pe provincii mai mici), daca vor distruge/decredibiliza Institutiile principale (Biserica, Armata, Parlementul, valorile culturale, stiintifice, de arta), pentru a nu fi posibile riposte impotriva noului Sistem. Trump pare fi o alternativa la Globalizare, cel putin dupa ce a declarat in campania electorala. Numai ca din 20 16 se evidentiaza O NOUTATE. Societatile de hackeri filtreaza date, lucreaza si cu companii de sondaje (DC Leacks, SCL- Cambridge Analytica) si, cel putin pana acum, au si o ETICA, pun la punct Papagalii. Astfel, in 20 18, nu mai conduc persoane (e vorba de Papagalii de la TV), ci ORICINE care are inteligenta, intelepciune si care are IDEI constructive pe Internet. Internetul e ‘intepat” de multi, de foarte multi, si chiar se vede ca pastreaza directii ETICE, deoarece acum FILTRELE urmaresc restabilirea NORMALITATII. Deci, in 20 18, conduc IDEILE, nu oamenii. Nu stiu cum va fi mai departe. Puterea se urca la cap si nu stim ce va fi pe viitor. Important e sa se VEGHEZE. Noi, cetatenii, nu EI…
    .

  16. Dezimformarea Presedintelui.
    Valer Dorneanu, presedintele Curtii Constitutionale, considera amuzante criticile care i se aduc colegului sau, Petre Lazaroiu, care arata ca mandatul acestuia a expirat, asa cum chiar CCR a decis.
    De altfel, Asociatia Voci pentru Democratie si Justitie i-a transmis Curtii Constitutionale o scrisoare deschisa prin care ii solicita vacantarea postului de judecator in cazul lui Petre Lazaroiu, de vreme ce aceasta si-a depasit mandatul.
    Ce spune acum presedintele CCR, intr-un comunicat transmis marti seara: „Domnia sa a fost numit de Presedintele Romaniei (atunci, domnul Traian Basescu), in temeiul art.142 alin. (3) din Constitutie si al art.68 alin. (3) din Legea nr.47/1992, pe o perioada de 9 ani, care expira in anul 2019. Anterior, domnul Petre Lazaroiu a mai exercitat aceasta functie in perioada 16.09.2008 – 8.06.2010, pe un rest de mandat al fostului judecator Petre Ninosu, care decedase. Prevederile art.68 alin. (3) la care ne-am referit stabilesc ca, in cazul in care perioada pentru care a fost numit noul judecator este mai mica de 3 ani (cum este cazul in speta), acesta va putea fi numit, la reinnoirea Curtii Constitutionale, pentru un mandat complet de 9 ani. Acest text este in vigoare si se bucura in continuare de prezumtia de constitutionalitate.
    O prezumtiva (dar nerealista) schimbare a statutului sau n-ar putea avea consecinte decat pe viitor si n-ar afecta deciziile pronuntate anterior de Curte. De altfel, ceea ce este amuzant la actualii critici ai mandatului colegului meu este ca, acestia stiau si atunci despre conditiile numirii (avand in vedere responsabilitatea pe care o aveau), dar nici la acea data si nici ulterior, timp de 8 ani, n-au comentat sau contestat numirea”
    aler Dorneanu acuza o campanie de denigrare a lui Petre Lazaroiu, pentru a delegitima decizia CCR in cazul Kovesi.
    „Cu privire la invocarea, cu scopul delegitimarii mandatului domnului judecator Petre Lazaroiu, a Deciziei Curtii Constitutionale nr.136 din 20 martie 2018, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.383 din 04.05.2018, mentionez ca aceasta priveste o lege de modificare si completare a Legii nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, nepromulgata si declarata neconstitutionala si care, in prezent, se afla in procedura parlamentara de reexaminare. In plus, aceasta se refera la alte circumstante decat cele specifice mandatului domnului judecator Petre Lazaroiu”, spune presedintele Curtii, intr-un comunicat asumat in nume propriu.
    Unul dintre cei care au semnalat critic situatia judecatorului Lazaroiu a fost chiar presedintele Klaus Iohannis: „Da, consider ca e o problema. Nu este una deloc simpla. Intr-adevar, toata lumea se asteapta ca primul actor care sa respecte Constitutia sa fie Curtea Constitutionala a Romaniei si aflam, in ultima vreme, ca au aparut indoieli, au aparut semne de intrebare privind CCR.
    Stim printr-o decizie a Curtii care declara ca un mandat nu poate depasi 9 ani, dar in fapt este un judecator care se afla de 10 ani acolo”, a afirmat seful statului.
    Valer Dorneanu clarifica si criticile care i s-au adus lui, prin aceea ca ar avea un ginere cu „probleme penale”.
    „Mentionez ca fiica mea este casatorita de 25 de ani, dar nici eu, nici ea nu stiam ca sotul ei este general la Interne, fiind convinsi amandoi ca ginerele meu este inginer tipograf. Stimati „scriitori”, nici eu si nici fiica mea nu-l cunoastem pe domnul general”, a scris presedintele CCR in comunicat.

  17. Din reteaua prezentata, avem infiltrati peste tot, in toate partidele si in celelalte Institutii. Cred ca stiati deja.

  18. Multi papagali, foarte multi, zilele acestea, in special la 2 Televiziuni. Si inca unul da pe Facebook o poza din 2014 ! Va bateti joc de oamenii de la miting. Ei nu sunt pregatiti in taberele de Strada ale lui Soros. Dar nu se stie cum vor fi in viitor. Cei din Televiziunile lui Coldea, aveti idee ca si din banii celor de care va bateti joc ati fost si sunteti finantati ? Domnu’ Dragomir ia spuneti cum se finanteaza Propaganda ! D-na Udrea, ia mai spuneti cum ziceati de geanta cu bani pe care Coldea trebuia sa o dea la Televiziuni ! Presa libera ? Minciuni si manipulare pe banii celui criticat ? Dar finantarile lui Soros pentru ONG-uri ? Serviciile si Instantele nu vor sa deschida Procese pentru Finantare de actiuni contra Ordinii Constitutionale, contra celor alesi legal ? Dar Presedintele unde e ? Si el e tot in tabara acestui Grup Infractional International ?

  19. Ambasadorul SUA, Hans Klemm va fi schimbat. În vâltoarea ştirilor legate de mitingul PSD şi-a făcut loc o informaţie-bombă despre o mutare diplomatică la cel mai înalt nivel şi care are girul Administraţiei Trump, conform jurnalistului EvZ Dan Andronic. În acest sens, mai-marii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au fost deja înştiinţaţi.
    În prim-plan este ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, care va preda ştafeta unui ambasador care are relaţii strânse cu preşedinele Statelor Unite ale Americii. Donald Trump
    „Vă dau o veste care să nu aibă legătură cu mitingul PSD, dar care să vă placă?
    Ambasadorul SUA Hans Klemm pleacă din România! E sigur, deja MAE român a fost înștiințat!
    De când știu? De vreo săptămână!
    De când știe Klemm? De când nu a mai intervenit în treburile interne ale României!
    Cine vine?
    Unul din oamenii apropiați de Trump”, a scris Dan Andronic pe contul său de Facebook.
    Deci SUA schimbă strategia în România. MAE a confirmat marea schimbare
    Comletare/n.a. : Tocmai are legatura cu subiectul mitingului.

  20. La Arena Nationala, foarte multi dintre noi au vazut cum s-a trecut peste ALEGEREA Simonei, ceea ce inseamna si jignirea ei si a alegerii ei. Angela Gheorghiu a ales sa refuze, Simona a ales sa nu refuza titlurile. Ca si cum i-ai impune unui copil de 10 ani ce sa faca. Nu stiu daca „# Simona Halep” s-a facut cu acceptul ei. Daca nu, nu e in regula. ONG-urile astea ale lui Soros sunt finantate si de la stat si de Soros ? Statul finanteaza actiuni impotriva Ordinii Constitutionale si alesilor legali ? Cetatenii obisnuiti ai acestei tari nu mai vrem ca din banii nostri sa fie finantate actiuni ce ar fi trebuit sa fie cercetate de peste un an jumatate, precum si legalitatea finantarilor.

  21. Urmeaza Dezbaterea Deciziei CCR !!! Care este general obligatorie si imediata ! Cea mai mare tampenie politica in 2018 ! Curtea de la Venetia nu are nici un rol dupa emiterea Deciziei CCR, dar totusi oamenii acestia nu vad cu cine vorbesc ? Sau sunt si ei in aceeasi tabara, ca si in 2012, cand poporul roman a fost tratat ca un popor de prosti ? Despre ce Democratie vorbim ? Ce stat de drept si ce ordine de drept mai trebuie sa respectam ? Numai ce le convine colonialistilor se va intampla ? De data asta Romania este in pragul unui razboi civil, Poate acesta este si planul ! Dar sa vedem cum raspunde Geaca Rosie in poarta la Cotroceni ?

  22. Klaus, daca nu respecti Constitutia, du-te in Costa Rica, Serbia sau Madagascar ! Nu cred ca mai ai ce cauta aici !

  23. Nerestectarea unui juramant este foarte grava ! BOR sa spuna ce inseamna nerespectarea unui Juramant ! Jumatate din populatia tarii a facut armata si au depus Juramantul militar, in care se jura sa se respecte legile tarii. Si chiar vor respecta si nu vor pune in discutie o eventuala nerespectare a legilor. Nu vor fi nelegiuiti ! Si chiar, prin reducere la absurd, daca ar aparea o prevedere noua, nu se va aplica RETROACTIV ! Frectii pentru a o tine pe KOdruta cu dosarele ce le-a deschis. S-a convins toata lumea acum ca esti ANARHISTUL lui Soros, un an jumatate in ECFR, cu poza pe site langa George si Alexander Soros, contrar Constitutiei ! Strategia legilor Soros – MaKOvei, pe care le apara Klaus, este de a avea armele DECAPARII adversarilor politici ! Se apara Politia Politica. Ai distrus ce au mai sfant romanii si creezi HAOS si ANARHIE ! Asta vrei, asta o sa ai ! La Cotroceni !

  24. Ziare.com nu dezminte stirile false cu GRECO si OECD ? Ramane cu tinicheaua legata de coada ? S-au Harabagit de tot. Harabagiu, fost basist. Cam multi la PSDL (Partidul Social Democrat Liberal sau Partidul Social Dragnea Liviu).
    #rezist a lovit puternic in Firea (s-au pierdut cu Firea), pentru a-i crea drum liber catre Presedintie lui Liviu, de pe linia PSD !
    Grupa cea mai tare de la CM fotbal: Brazilia (Dragnea, Mazare), Serbia (Ghita), Costa Rica (Udrea, Bica), Elvetia (foarte multi romani cu conturi acolo).

  25. Ceahlaul P-Nt = SC Bacau = 2=2. Stadion : Arena Nationala; 20.000 de spectatori. Arbitri: centru, S. Halep (Constanta), margine, L. Dragnea (Teleorman), C.P. Tariceanu (Bucuresti). Observator: L. Orban. Comenteaza: R. Bogdan.
    Peluzele D. Sechelariu, R. Beligan si A. Ciochina pastreaza un moment de reculegere.
    Din min. 5, #Angela Gheorghiu, plateste o polita lui Firea si inscrie; 1-0.
    Min. 7, Firea, debusolata, autogol; 2-0.
    Min.50, nemteanul Harabagiu, autogol; 2-1. Va fi schimbat imediat.
    Arbitrul de margine L. Dragnea nu a sanctionat-o pe A. Gheorghiu pentru un fault de rosu, convenindu-i stuatia.
    Min.80, bacauanul Vlase, proaspat intrat, inscrie la prima atingere ! Un tanar talent, pregatit la juniori la grupa Hrebenciuc, Iacubov, iar la seniori de antrenorii F. Coldea si M. Tudose. Este incurajat de pe margine de Johannis. Un meci de mare spectacol, urmarit pe tot globul. Returul, pe 21 iunie. La nemteni, se pregatesc Mihaela Radulescu si Michel Cretu, probabil pentru repriza 2, cand vor intra la incalzire. La racoare, probabil, Pinalti. E indisponibila, Andreea Marin. Oricum, era greu sa faca cuplu in atac cu M. Radulescu. La bacauani, se vor incalzi (pe plaja) L. Groza si N. Comaneci. Se va racori, probabil, R. Stavarache. S-a avut in vedere aducerea de oameni onesti (L. Groza e din Onesti). Bacauanii isi vor alege un imn, pe o melodie a cantaretei C. Radulescu.

  26. Daca se incalca Decizia CCR, daca se mai umbla mult cu soparla, cei 7,4 milioane de romani pacaliti in 2012 isi vor cere si ei dreptatea si chiar desfiintarea CCR, pe motiv ca incurca lucrurile. Dar implicatiile in legislatia europeana vor fi imense. Adica, se poate accepta demersul din Romania peste tot de acum incolo, ceea ce ar insemna pierderea de catre UE de MARI VALORI castigate pana acum, sau scoaterea Romaniei din UE !!! Nu e cale de mijloc, chiar daca unii papagali europeni nu zic nimic acum. Nu ei vor decide. Ceea ce incearca johannis (Soros) ne poate costa fiintarea/existenta statului roman, Totul poate fi un plan de dezintegrare a Romaniei, fara ca Geaca Rosie sa inteleaga ! CCR are si obligatia de a solutiona conflictul, nu numai de a-l enunta !

  27. Iata un interviu cu un om destept ce ar putea ajuta Romania, cum au ajutat-o, pana la Base, Gabriel I. Nastase si Mihai Ionescu, oameni cu facultati si doctorate mai multe decat degetele de la 2 maini, carora le datoram, prin planurile lor economice, dublarea in timp a PIB, desi lumea ii vede pe altii la TV, Problema la C.Georgescu e ca a intrat in aceste structuri oculte periculoase ca intentii. Cineva spunea ca, altfel, nu ar fi putut patrunde in lumea stiintifica si ca, si de acolo, ar putea sa ajute. Ce parere aveti cu totii ?

    Călin Georgescu a fost în perioada 1997-2013 director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă. Din 2013, Georgescu este preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma. Clubul de la Roma este o organizaţie al cărei scop este să supună atenţiei întregii lumi aspecte referitoare la viitorul planetei. Organizaţia e compusă din oameni de ştiinţă, economişti, oameni de afaceri, înalţi funcţionari publici, şefi de stat şi foşti şefi de stat din întreaga lume. Din România, un alt membru cunoscut este guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Numele lui Călin Georgescu a fost vehiculat pentru funcţia de priemier în noiembrie 2015, după tragedia de la Colectiv şi căderea Guvernului Ponta. De asemenea, Georgescu a lansat, împreună cu actorul Dan Puric manifestul mişcării „Motivaţia: România“, mişcare naţionalist-ortodoxă. Adevărul: Domnule Georgescu este expert în dezvoltare durabilă. În prezent, sunteţi directorul executiv al Institutului ONU pentru indicele global al sustenabilităţii, cu sediul al Geneva. Ce faceţi mai exact la ONU? Călin Georgescu: Noul institut şi-a propus schimbarea bursei la nivel mondial printr-un indice extrem de bine marcat mathematic, precis, cu privire la modul în care mai avem capacitatea de a consuma resursele planeteti. Omenirea este într-o puternică derivă, iar problema ei fundamnetală va sta în consumul de resurse. Acest indice va opri jaful produselor naturale produs de marile corporaţii, arătând cauza. Cele mai importante 200 de corporaţii ale planetei sunt mai importante decât cele 1.500 de state la un loc. La 7 miliarde de locuitori, 2 miliarde de oameni suferă de lipsă de oameni, 1 miliard suferă de lipsă de hrană, iar 4 miliarde suferă de malnutriţie. Oceanul planetar la nivel de 2048 va rămâne gol, doar cu plastic. Pe fondul jufuirii resurselor de apă, în 2020 va fi o criză teribilă de apă şi de hrană. În marile cancelarii se discută un singur subiect: securitatea proprie. Planeta Pământ poate să ne acopere pe toţi, dar nu poate să acopere lăcomia noastră. Noi, ca ţară, consumăm extrem de mult. Este un consum permanent de lucruri de care nu avem nevoie. Peste 85% din alimentele pe care românii le consumă azi sunt importante. Estre o temă care trebuie discutată în CSAT. România este ţara care poate să-şi producă singură toate nevoile de hrană. Importăm nu doar pentru că se doreşte înrobirea ţării, ci pentru că se doreşte profitul. Cetăţeanul român nu mai este binevenit pe piaţa românească. Asta este legea colonialismului. Tot ce avem este important, iar asta e foarte grav. Când a fost altfel? Înainte de 89. Da, dar înainte de 1989 lumea trăia prost. Trebuie să luăm şi partea plină a paharului de dinainte de 89. România, înainte de lovitura de stat, producea aproape tot ce avea nevoie. Dar nu ajungea la cetăţeni. Asta este altceva. Dar de 25 de ani Românai se învârte într-un sens giratoriu. Noi nu am defrişat doar păduri, am defrişat trunchiuri de suveranitate. România est ca o mină: scoţi, scoţi, dar când nu mai ai ce scoate, se închide. O să se scoată până când n-o să mai fie. Şi cum am ajuns aici? Dintr-o ignoranţă absolut totală şi din cozile de topor care şi-au văzut visul erotic după 1989 şi n-au făcut altceva decât să-şi vândă ţara. S-a vândut tot. Flota românească, de peste 300 de nave, circulă sub alte pavilioane. Hrană-apă-energie este soluţia României pentru refacerea ei. Hrană ieftină care să fie vândută în Europa. Hrană produsă natural. Nu poţi să compare nicio roşie crescută pe pământ românesc cu legumele din Occident. România nici nu există pe piaţa din Occident, deşi ar putea fi unul dintre cei mai mari exportatori. Touşi, am avut câteva obiective de ţară: NATO şi UE sunt printre ele. UE şi NATO sunt un mit. UE şi NATO nu au fost proiecte. Fals au fost considerate obiective. UE este doar un mijloc prin care tu te poţi dezvolta. UE este o corporaţie cu nişte acţionari care răspund la apelul celor care au fondat-o şi care o susţin. UE este un mijloc, nu o cale. România nu a negociat nimic, doar s-a împăunat. Dacă noi nu avem grijă de noi, cum să avem grijă de ţară? Bolile toate pleacă de la hrană. Acesta este adevărul din această lume. Pacea nu este doar lipsa războiului. Pacea este prezenţa adevărului. Medicina ar trebuie să fie doar medicina de intervenţie. Trebuie mai întâi să ne înţelegem pe noi spiritual şi să comunicăm energetic noi cu noi. Abia apoi voim înţelege ce putea face şi pentru ţara noastră. Gândim violent, gândim negativ şi nu ne face bine. Dezvoltarea ţării înseamnă în primul rând pace. Cine suntem noi în lume? Ca ţară, noi nici nu mai existăm pe harta lumii, pentru că nu producem nimic. Am regresat istoric. Noi nu existăm nicăieri. Preşedintele şi premierul comunică cu oamenii prin Facebook. Cum e posibil aşa ceva? E o jignire. Du-te domnule şi şterge-i lacrimile de pe obraz ţăranului care ară cu plugul de lemn! O problemă imensă o reprezintă avorturile. Au fost peste 15 milioane de avorturi, adică încă un popor. Cum e percepută în afară lupta anticorupţie? Imaginea cătuşelor în media românească face un rău imens. Nu este nicăieri în lume aşa ceva. În puşcărie intră doar scalvii. Sunt doar interesele grupului. Adică marii politicieni sunt sclavi? Da. Sclavii cui? Aveţi impresia că băieţii aceştia au intrat în puşcărie pentru trei ferestre? Ce mai putem face? Trebuie să ne unim. Fiecare trebuie să lucreze cu el însuşi. Altfel n-ai cum să-ţi ajuţi ţara. Trebuie să reconstruim ţara. E bine că avem monedă proprie şi de ea trebuie să ţinem cu dinţii.

  28. Pentru cei care veniti in Piata Victoriei, o intrebare simpla. De ce nu striga nimeni sa se rezolve 3 cazuri grele de catre DNA: „Microsoft”, „EADS”, „ALRO”. Daca e blat cu partenerii, credeti ca e mai bine sa fim luati de prosti ? Nu mai zic de „Flota” si altele peste acestea ca valoare (unele chiar cu Institutiile de forta), insa fiind palmate si mai putin cunoscute. De ce sustineti pe cineva care nu rezolva decat gainarii pentru adversarii sai politici. Cei care chiar veniti din proprie convingere, realizati ce va intreb ? Ce s-a recuperat pana acum, fata de cheltuielile pe fiecare caz in parte? Va intereseaza „balanta” dintre recuperari si cheltuieli ? Veti vedea cum DNA lucreaza pe minus. Daca suntem furati, si eu sunt foarte drastic cu infractiunile, dar nu pot lupta impotriva LOGICII si MATEMATICII. Acestea fiind spuse pe scurt.

  29. Adrian Ursu și Oana Zamfir au prezentat vineri seară la „Exces de putere” un document care arată ce a descoperit Inspecția Judiciară la DNA.
    -O creștere cu 400% a numărului de achitări față de 2015.
    -O creștere de 500% a numărului de inculpați reținuți, arestați preventiv sau arestați la domiciliu.
    -DNA a raportat procurorului general doar jumătate din numărul inculpaților reținuți, arestați preventiv sau la domiciliu care au fost achitați definitiv.
    -Deși avea această obligație, conducerea DNA nu a efectuat nicio analiză asupra imputabilității soluției de trimitere în judecată în raport cu argumentele instanței de achitare.
    -Conducerea DNA a întocmit rapoarte în urma achitărilor dând copy-paste de pe rapoartele procurorilor de ședință.
    -Conducerea DNA a eliminat posibilitatea ca procurorii de caz de la nivelul servicilor teritoriale, precum și procurorii șefi ai acestor servicii să poată analiza cauzele care au generat soluțiile de achitare și să aprecieze asupra măsurilor concrete.
    -În schimb, analiza DNA-structura centrală nu a inclus în niciun caz dosarul de instanță al cauzei.
    -Niciun referat întocmitde procurorii de ședință nu conține aprecieri motivate asupra imputabilității soluției procurorului, fiind întocmite într-o proporție covârșitoare pe baza hotărârilor definitve nemotivate și existând însă aprecieri referitoare la legalitatea și temeinicia hotărârilor judecătoreștu sau, mai mult, la judecătorii cauzelor.
    Toate acestea arată o lipsă totală de implicare a procurorilor cu funcții de conducere în analiza concretă a cauzelor care au vulnerabilizat trimiterile în judecată ale DNA, demonstrând un comportament intenționat în a nu aprecia vreo trimitere în judecată ca imputabilă procurorului. De asemenea, din verificările efectuate a rezultat că nu a existat nicio raportare scrisă la cabinetul procurorului general al PICCJ.

  30. E adevarat ce a sous Vanghelie ? Judecatori de la ICCJ au fost axasa la KOldea, pe 19 iunie, sa ia lumina ? Asta e Independenta Justitiei ? Partenerii mai sustin cloaca asta nociva ? Poate ca e in interesul partenerilor, dar nu mai e in interesul poporului nostru. Si nu mai e Obama, e Trump acum, cal care in campanie era impotriva actiunilor total dereglate ale lui Soros. Inteleg ca Serviciile lui sunt tot Stat Paralel, ca si la noi ? Sau e acelasi Stat Paralel ?

  31. In ultimul an si jumatate am asistat la inducerea unei CONFUZII create de anumite structuri si la o Propaganda nociva, de prostire a romanilor, in scopul de a le dirija pe o directie opusa vointa lor. Adica, #rezist se amesteca pe Facebook cu Departamentul Zero, cu reprezentari crestine, reusind sa adune oameni cu viziuni opuse sau diferite pe o anumita directie falsa, probabil crezandu-se ca a romanii nu vor afla adevarul. Mai direct, filozofia lui Soros (ca interpus al Iluminatilor) de a distruge Crestinismul in Romania (si nu numai), de a nu pierde Justitia (cu legislatia Soros – Macovei) si regimul de Politie Politica (care anihileaza adversarii politici, mascand dosare grele ale Confreriei: Microsoft, EADS, ALRO, Flota, Rapirea jurnalistilor, Evaziunea dirijata, ce cele 12 scanere din Vami defectate intentionat si alte afaceri la negru ale Sistemului). Furia populara existenta la un moment dat a fost deturnata smechereste. Dar ADEVARUL iese tot timpul la iveala. Daca inainte de Trump, in multe mandate prezidentiale (Bush sr., Bush jr.,Clinton, Obama) doctrina Departementului de Stat era doctrina lui Soros, iar acum se cerceteaza de catre Congres cum banii contribuabililior americani s-au dus pe prostiile lui Soros, ar fi bine ca si noi ca parteneri sa ne trezim. Desi UE (PPE) se supune mai departe lui Soros (mai precis, sefilor lui). Politica de Globalizare va duce la desfiintarea statelor actuale, transformarea lor in regiuni usor de manevrat, desfiintarea Crestinismului si transformarea doctrinei crestine in doctrina masonica. Nu mai amintesc de celelalte reforme si introducerea sistemului de control TOTAL. Informati-va inainte de a sustine ceva. Sustineti ce vreti, dar macar sa stiti pe ce Directie va „indreptati” !

  32. La un post TV s-au prezentat deputatii minoritatilor nationale ca fiind dusmani ai poporului (cu poze si nume, ca la Politie), in ceea ce priveste votul la Codul Penal. Oare nu era de datoria lor sa voteze cum doresc, iar votul nu e secret ? Trebuie sa ne spuna cineva cum sa se voteze si cum e mai bine pentru noi ? Metodele acestea mult uzate nu sunt fasciste ? Nu stiu, intreb ! Referitor la Codul Penal, e posibil sa nu fie totul corect, dar nu e o urgenta respingerea mecanismelor de Politie Politica pentru eliminarea adversarilor politici, iar apoi cauzele condamnarilor incorecte, sesizate la CEDO ? Daca erau doar niste erori simple, nu era o problema, dar se confirma ca sunt erori premeditate, parte a unor mecanisme mizerabile, constient fabricate !

Comentariile sunt închise.